- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Floyd80 #21238 üzenetére
Tesztek nelkul konnyebb az alternativ valosagot eladni, mert csak sorosozni kell. Sot terv szerint az egesz evnek a kedves vezetonk hosies menteserol kellett volna szolnia, mert szuper vakcinat szerzett a szovetseges
kommunista, keletidiktatoroktolvezetoktol. Ha kiderul, hogy meregdragan hatastalan vakcinat vettek, akkor mar olyan nyugati osszeeskuvest kell osszetakolniuk, amibe Bastya es Virag elvtars is belepirulna. -
válasz
Floyd80 #20816 üzenetére
Ezt kéne adni a nem-Pfizereseknek is.
#20817: jó hír, hogy készülnek a jövőre, arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy az elvileg legügyesebb vakcinakerülő D-Afrikai miért nem terjedt el érdemben globálisan? Dél-Afrikába le kéne vinni egy hajórakomány tesztet ÉS szekvenciáló-kapacitást, ez egyrészt segíti őket a járvány visszafogásában, másrészt ki lehetne deríteni, hogy a búbópestis 2.0-val vagy csak egy féllábú-félkezű mumussal állunk szemben. Valami fogyatékossága van annak a variánsnak, mert hiába jutott el Európába hónapokkal ezelőtt, nem tudott elterjedni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Floyd80 #20493 üzenetére
Szerencsére én nem voltam rá allergiás DE:
- amikor 10-15 éve sokat buliztam - ha eleget ittam táncoltam is- akkor sokszor volt a karom vagy akár a ruhám is kiégetve mert a sok hülye p.csa - jellemzően nők - ÉGŐ cigerettával a testüktől eltartva a TÁNCTÉREN tartózkodtak
- plusz a meleg, elhasznált füstös levegőben sokkal hamarabb kifáradtamVoltam pl. szabadtéri bulin meg olyan helyen ahol nagyon komoly légcserélő rendszer volt és akkor tudatosult bennem, hogy mit jelent a füstmenetes levegőjű helyen bulizni. Mikor 2012 tavaszán - ha jól emlékszem akkor - megszüntették a dohányzást a szórakozóhelyek zárt részén sokkal jobban éreztem magam a bulikon. Persze mert a sírás, hogy most már nem a füstöt kell szagolni hanem az izzadt testek szagát de én ezt nem tapasztaltam, inkább a sok parfüm, a kiömlött alkohol stb. szagát-illatát.
Úgyhogy ez egy dicséretes döntés volt.
Egyetemi szobatársam "kocadohányos volt" (ez alatt ő azt értette, hogy csak akkor cigizik amikor alkoholt iszik) na de mivel szinte minden hétköznap lementünk minimum egy-két söritalra ezért már a vizsgaidőszak alatti bulizás szüneteltetése sem segített és szinte napi dohányos lett, ezt ő is beismerte.
Soha nem dohányoztam - kb. 20 éve elszívtam egy fél szál cigit ennyi - és nem is fogok.
-
BlackV
őstag
válasz
Floyd80 #20344 üzenetére
az idős honfitársaink védelme érdekében és az oltásokkal kapcsolatos bizalom növeléséért a főváros ingyenes ellenanyag-vizsgálati programot fog indítani.
Pont, hogy az oltásokkal kapcsolatos bizalmat fogja csökkenteni. Főleg, hogy a sinos idősek nagy részét feb-márc oltották, annyi igg sem lesz már ott nekik, mint amennyi volt.
Nyomásgyakorlásnak viszont jó, én lennék a legboldogabb, ha kapnának egy harmadikat. -
Sped
aktív tag
válasz
Floyd80 #20192 üzenetére
Épp ideje. A maszkot nem lehetne mondjuk elfelejteni a BKV-n? Tegnap 9-es buszon nem ment a kondi csak a légkeverés és a dugóban állva délután 4-kor a teli csuklós nem volt épp kellemes. Pont oltásra mentünk... át is száltunk egy villamosra. Rohad le az ember fejéről a 40 fokban.
-
mozso
senior tag
válasz
Floyd80 #19734 üzenetére
Milyen meglepő, hogy Szerbia is pont ugyanazt tervezi (3. oltás Sinopharmosoknak, de inkább Pfizerrel vagy Modernával), mint amit az arab öbölben Sinopharmmal előrerohanó országok már elkezdtek.
Ezt találtam amúgy:
Zoran M. Radovanović
MD, DTPH, PhD, is a retired Professor of Epidemiology since 2007. He was the Chairman, Department of Epidemiology, School of Medicine, Belgrade; Chairman, Department of Community Medicine and Behavioural Sciences, School of Medicine, Kuwait; Chairman, Federal Commission on Infectious Diseases, Yugoslavia; Secretary-General, Union of Yugoslav Medical Societies; Consultant, Harvard School of Public Health; Editor, Medical Principles & Practice (Karger), Temporary Advisor to WHO.
His over 300 scientific papers have been cited more than 1000 times (Google Citation 1081; h-index=18; i10-index=34). Radovanović authored, co-authored and/or edited 24 textbooks and monographs. He established and chaired (until the summer, 2016) the League for Immunization in Serbia and the Intersectional Board for the Serbian Language in Medicine of the Serbian Medical Society (SLD). He was the Chairman of the Ethical Committee of SLD.
Since his retirement, Radovanović published about 350 articles in reputable national daily and weekly newspapers (mostly Politika, Danas, and NIN).
He was awarded Order of Merit with Silver Wreath (by the President of Yugoslavia), The Distinguished Researcher Award of the Kuwait University, Grand Charter of SLD, The Knight of the Profession (awarded by the League of Experts).
Kérdés 1:
Idehaza mennyi beoltott kapott Sino-t? Ez a kimutatás csak május közepéig fut és nincs korcsoport bontás sem.
Kérdés 2:
Nekünk miért csak egy év múlva (egyes infók szerint csak 2025-ben) lesz publikus, hogy a beadott oltások mennyire védenek? -
Floyd80
addikt
válasz
Floyd80 #19729 üzenetére
Ja itt az eredeti cikk, jól vette át magyar, nincs félrefordítás. A fickó nem tudom ki, de valószínű nem Vucic embere.
A kommentekben már osztják a helyi Fidesz-trollok.
Az oltás utáni immunitás időtartamának vizsgálata még folyamatban van Szerbiában, de szerinte az adatok alapján már most egyértelmű, hogy a kínai vakcina a leggyengébb.
Radovanovic: If more citizens are vaccinated, the epidemic will be milder in the autumn (n1info.com)
-
Elektrosokk
veterán
-
válasz
Floyd80 #19690 üzenetére
Én többet várnék, erősebb immunválaszt ad úgy.
"a study suggests that delaying the second dose of the Pfizer–BioNTech mRNA vaccine could boost antibody responses after the second inoculation more than threefold in those older than 80"
Ezt idősekben mérték mondjuk. -
Ringman
félisten
válasz
Floyd80 #19690 üzenetére
ez szerintem jó döntés, új variánsok ellen kell a 2. shot.
sőt akár lehetne a folyó oltásokat is hamarabb kérni.Ezért, akik ezután kapják meg a Pfizer vakcinából az első oltásukat ismét 3 hét különbséggel számíthatnak a második oltásra. Akik már korábban megkapták az első oltásukat és már időpontot is kaptak a második oltásra, azok számára nincs változás.
-
-
Ringman
félisten
válasz
Floyd80 #19457 üzenetére
hozzátette, hogy más vakcinákból rengeteg van.
na ez a része speciel igaz.
a hetekből meg pár nap lett azt hiszem, nem tudom ennek hatására hányan nem vártak tovább.
a 2. pfizert simán adhatnák újra 21 napra, ha már ki lett mutatva, hogy az új variánsok ellen 1 dózis elég korlátozottan véd.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Floyd80 #19012 üzenetére
Az remek, bár nekem már jalapenoval az igazi az egyébként is egyedülálló nyh-i Gyros
A lángososok alapvetően jók
A korzó mellett a sétálón is van egy kiváló
De akár Újfehértón (a szomszédban is), de ha zöldséget, egyebet akarsz és itt vagy: akkor irány nyírtelek, vagy újfehértó pl
agglomeráció gyakorlatilag...
A pitás Nyh-i Gyros-val egyébként a street kitchen is foglalkozott
-
Soulfly842
addikt
válasz
Floyd80 #19007 üzenetére
A volt jereván?
Ami most Hedonist néven fut?
Jónak jó, de kicsit sznobi ellátó
A funckióját tökéletesen ellátja
Tudod itt viszont az alföldön az alföldi étkekben, minőségben, mennyiségben és fűszerességben hisznek a helyiek.
Egy kétszemélyes tál a Széchenyi étteremben vagy az Irány Colorado steakhouse sóstón jobban ellátja ezt a minőségi prémium érzést
Az ilyen helyek miatt van, hogy egy szabolcsi meglátva a mennyiséget minőséget Bp legtöbb éttermében, vagy akár már Egerben is - lincselni tudna
Az alföldön nem ez dívik, na...
A colorado Steakhouse-ban is lehet enni sok finomat (a kétszemélyesen kívül is), illetve ha autentikus minőségi olasz ételt akar a vendég, akkor ott a La terraza is sóstón.
De a házhozszállítás is kiválló Nyh-n. Áron aluli Db-hez vagy BP-hez mérten. A helyi, Nyíregyházi Gyros meg legendás
(Kemencés pizzéria, Total Gyros, stb) Máshol nincs ilyen.
Bocsi a kitérőért, de ha erre jártok pl. -a több ízben - Európa legjobbjának választott állatkertje miatt pl., akkor ez egy kötelező körkép volt
-
attiati
veterán
válasz
Floyd80 #16116 üzenetére
"A viktort a névbe valahogy bele kellene csempészni"
Nevezzük simán Viktor vakcinának (vektor helyett).#16111Ringman
"Költségvetési szintén pitiáner tétel amúgy a vakcina ára."Gulyás egyszerűen csak 120 mrd-os kalandnak nevezte. Azt a pénzt majd ellövik óriásplakátokra, hogy népszerűsítsék a Nemzethy vakcinát.
-
Vesa
veterán
válasz
Floyd80 #16116 üzenetére
Úgy ahogy mondod, csak kihagytad a nemzeti öntudat építését, a győzelmi jelentést és a mellveregetést!
Ironikus az egészben, hogy az mRNS vakcinát egy -illetve több- magyar kutatónak -is- köszönhetjük, akit akkor a hazájában nem támogatott senki, ezért elment nyugatra és ott csinálta meg. Ezt a sztorit hányszor láttuk már magyar sikereknél? Lehetnénk vezető vakcina nagyhatalom most, ha a valóban komoly szakembereket támogatjuk időben, de az túl értelmes volna... -
-
-
Vesa
veterán
válasz
Floyd80 #15306 üzenetére
"Nálunk vajon ilyen elemzések hol vannak?"
Merkely megkérdezi az embereket, akiket éppen olt!
(bocs, nem hagyhattam ki)
Egyébként nagyon jó adatsor! Sajnos én csak angolul beszélek, de feleségem profi németes, majd ráeresztem. Bizonyára kitörő lelkesedéssel fogja átolvasni nekem.
-
válasz
Floyd80 #15303 üzenetére
A D-Afrikai és az Indiai rokonok, mindkettőben cserélődött a 484-es helyen lévő aminosav, igaz, a kereszteződésükből lehet még olyan kombináció, amit nem láttunk: a 3-3mutációból csak ez az egy közös.
A b.1.617-es család egyébként úgy látom, gyarapodott egy .4-es aprósággal.
#15304: igen, de érdemben csak a 70es években vette fel a kesztyűt az emberiség és tűzték ki célul a teljes kiirtást. Sikerült. -
syberia
veterán
válasz
Floyd80 #15291 üzenetére
Ha abból a teóriából indulok ki, hogy a koronavírus elsősorban kardiovaszkuláris megbetegedés,akkor a Merkely (kardiológus) szakértőként közelíthetné meg a témát. De ő jósolni jobban szeret, az meg nem igazán jön össze neki.
(#15290): Azért az ellenanyagok mellett a specifikus citotoxikus limfociták (CD8+) is keményen odacsapnak ennek a variánsnak is, feltéve ha az egyén immunrendszere időben tud reagálni erre a virulensebbnek leírt indiai vírusváltozatra. És a veleszületett immunitást sem írnám le, a tünetmentesek esetében villantja meg a tudását.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Floyd80 #15246 üzenetére
Csak arról feledkezett meg,
1. hogy rendes fertőzéskor mind a három immunválasz (antitestes, sejtes és mukozális) is kialakul. Tehát védekezéskor kevésbé van ráutalva az antitestes védelemre.
2. Másrészt minden fertőzéskor és oltáskor is, egy idő után csökken az antitest szám, mert a szervezet fölöslegesen nem termeli ezeket. Ha ismételten fertőzést kap, akkor a memória sejtek nagyon hamar felépítik a megfelelő immunválaszt.
3. Betegségkor általában gyengébb immunválasz alakul ki, mint fertőzéskor, különösen a koronavírus esetében, mert a koronavírus gyengíti az immunműködést, másrészt maga a szervezet is gyengül ilyenkor. Ezek egyike sincs meg vakcinázáskor, legalábbis sokkal kisebb mértékben.
Persze mindezeket jól ismeri Merkely, de politikai okokból más beszél, mint amit gondol.
-
mpo
veterán
válasz
Floyd80 #15246 üzenetére
Konkrétan egyikre sem gondolok, de a hivatalos megnyilvánulásokban már előfordult ez a szöveg.
Követeljük az igazolványt a 0-5 antitesteseknek is!
Fölösleges követelni, ha az első oltás után egy héttel kézbesítik.
Annyit kibír a türelmetlen is. Utána már megy is étterembe, uszodába, stb.
Megmondták nekem, logikát ne keressek az intézkedésekben.
Sajnos morgyi kirohanásában sok az igazság. -
Kékes525
félisten
válasz
Floyd80 #12720 üzenetére
Szerintem nem érdemes kivárni a 12 hetet. Nem éri meg a kicsivel magasabb védelem, mert akkor kell a nagyobb védettség, amikor a járvány erősebb. A lazítások miatt most valamilyen mértékben megfog ugorni a járvány és ezért jobb ma egy, az első oltásnál nagyobb védelem, mint később egy maximális, amikor a járványadatok már jobbak lesznek.
-
törölt tag
válasz
Floyd80 #12720 üzenetére
Szerintem ezt is azért pont most jelentették be, ma jött 324K AZ, és ne várjon mindenki Pfizerre. Aki el is fogadná az Astrát, a 3 hónap miatt sokan számolgatnak, hogy Pfizerrel előbb kész vannak, ha még várniuk kell 2-3-4 hetet akkor is. Ha egyéni kérésre nem kell kivárni a 12 hetet, akkor remélik kapósabb lesz ez is.
-
BlackV
őstag
válasz
Floyd80 #12028 üzenetére
"Épp a kormány vakcinatáblázatából derül ki, hogy a kínai oltás kevésbé hatékony, mint a többi"
"a táblázattal számos komoly szakmai probléma van, mert egy sor fontos tényezőt nem vettek figyelembe az összeállításakor, így a végeredményből önmagában semmilyen érdemi következtetést nem lehet levonni. "
Mostakkó' melyik? -
válasz
Floyd80 #12028 üzenetére
bocs de az a két kutató nem véletlenül hallgatta el szerintem a nevét... Sinopharm a leglassabban ható vakcina így ha valaki oltáskor vagy azt közvetlen megelőző vagy 1-3 héttel később kapta meg a vírust akkor ott még semmit sem ért ... Miközben a mrns és vektor alapú vakcináák első dózis után 3 héttel azért már a hatékonyságuk felét tudják (közben a sinopharm kb 10-15%-ot max persze ez utóbbi csak tipp)
-
Ringman
félisten
válasz
Floyd80 #11249 üzenetére
még most sem lehet
- tüntetni
- népszavazást kiírni és azon részt venni (helyit sem)
- időközi választást kiírni és azon részt venni (pl. ha egy önkormányzati képviselőtestület feloszlatta magát)pedig ezek kisebb veszélyfaktort jelentenek, mint amiket most engedélyeztek/engedélyezni fognak 1 héten belül
-
Ringman
félisten
válasz
Floyd80 #11212 üzenetére
"A kiürült indiai utcákat majmok és kutyák lepték el, mint egy sci-fiben"
Most már az is súlyos hibának tűnik, hogy India – némi nemzetközi vállveregetésért cserébe – még akkor is nyolcvan országba szállított az országban gyártott AstraZeneca oltásból, amikor már látszott, közel van a baj. Az exportot ugyan már felfüggesztették, ám sok oltóhelyet be kellett zárni, mert nem volt elég oltóanyag. A kormányzat pedig késlekedett a külföldi oltóanyagok importjával, az első nem hazai vakcina, az orosz Szputnyik vészhelyzeti használatát is csak a napokban engedélyezték.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Floyd80 #11018 üzenetére
Ha jol ertettem, 18 ev alattiak mehetnek, csak kell mellejuk oltasi igazolvanyos kisero
Nem lenne ez amugy nagy hulyeseg, ha a masodik oltas utan kuldenek ki vagy legalabb - oltastol fuggoen - ket vagy harom hettel az elso szuri utan.
Kerdes, lesz-e letszamkorlat vagy lehet tollni fullbaa kretent. -
Jablocskov
tag
válasz
Floyd80 #5238 üzenetére
Attól függ mihez képest.
Azt, hogy mennyire vállalható színvonalú az ellátás azt legfeljebb akkor tudnánk megítélni, ha látnánk hogyan változik a lélegeztetőgépen levők halálozási aránya a számuk növekedésével.
Erre esély sincs, ezért a hetente növekvő felső határ csak azt jelzi, hogy egyre nagyobb a baj. -
Micsurin
nagyúr
-
Floyd80
addikt
válasz
Floyd80 #2423 üzenetére
„Nem arra való ez a fecskendő, ezekkel egy vitamininjekciót lehet beadni” – mutatta be a fecskendőt a műsorban Komáromi. A Pfizer vakcinából hat embert lehet beoltani, a szerinte nem megfelelő fecskendővel viszont ötöt is alig, ezért egy része pocsékba megy.
A megfelelő fecskendőből nincsen elég, ha időben megrendelték volna, le lehetett volna gyártani a megfelelő mennyiséget – állítja a háziorvos. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Floyd80 #1914 üzenetére
Ha nem járogatok vérvételre, elég nehéz lekövetni, szükséges-e D vitamain kiegészítő, vagy sem. Napi 4000 NE (ezt szedem most, meg cinket) okozhat túladagolást?
Peremfeltételek: Napot október óta csak hírből ismerem - minden természetes megvilágítástól mentes zárt laborban dolgozom. Közelebb vagyok 50-hez mint 40-hez, krónikus betegségem nincs, gyógyszert nem szedek, elhízva nem vagyok. -
Ezekiell
veterán
válasz
Floyd80 #1905 üzenetére
- intenzív kutatások ellenére csak kevés gyógyszer hatásos, a Dexamethason az egyetlen, amely a halandóságot bizonyíthatóan csökkenti, a súlyos lefolyásra a nagy reményű Remdevisirnek alig van hatása, ahogy a D-vitaminnak se.
De HoL vAn Az IvErMeKtIn!!!!444nÉgY
A cikket kösz, az összegzést pláne!
-
fatal`
titán
-
Ringman
félisten
válasz
Floyd80 #1755 üzenetére
túl drága a pfizer vö.
gulyás:
Arról, hogy a Szputnyik V vakcina 5700 forintos árához képest a Sinofarm kínai vakcina mennyibe kerül, elmondta: az lényegesen drágább, 10 ezer forint felett van.
Azért másodlagos az ár, mert a vírus tavaly napi 12 milliárd forint kárt okozott a gazdaságnak, ehhez képest bármilyen drága a vakcina a józan ész határain belül, a magyar gazdaságnak még mindig olcsóbb - közölte. -
Kékes525
félisten
válasz
Floyd80 #1697 üzenetére
Az etikai kérdések nem önmagában voltak problematikusak, hanem az, hogy menet közben változtattak meg a vizsgálati protokollt. Azonban ez nem befolyásolja az eredményt. Összességében ez a cikk is megerősíti, hogy a Sputnik jó a vizsgálatok alapján. Ha a vizsgálatok (jegyzőkönyvek) igazak. Ezt én teszem hozzá.
Jobb mint az AstraZeneca, mert a primer és a boost (első és második oltás) vektora különböző. Ezért a hatékonyságbeli különbség (70%-91%).
Ami továbbra is kérdéses a minőségbiztosítás. Mennyire tudják a különböző gyártási tételeket standardizálni. Ha ez is megfelelő, akkor a Sputnikot csak javasolni tudom. Ez is az én megjegyzésem.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Floyd80 #1668 üzenetére
Újfajta, szinte azonnal eredményt mutató vírustesztet fejlesztettek ki Lengyelországban
Nagy előrelépés lehetne ha tényleg korrektül működik és nagy tömegben olcsón elérhető lenne. -
Ringman
félisten
válasz
Floyd80 #1366 üzenetére
minek elkapkodni, mikor:
Operatív törzs: A háziorvosoknak 5–5 embert kell kijelölni az orosz vakcinára
-
Jablocskov
tag
Sok újdonság nincs benne, nagyjából azokat a kérdéseket írják le, amelyek már itt is előkerültek. Az orosz vakcina esetében kérdéses a hatékonyság idős emberek esetében, mert a koruknál fogva sokszor találkozhatott a szervezetük adenovírusokkal, így immunitás alakulhatott ki bennük a hordozó vektorra. Különösen igaz ez, az egy adagos "lite" verzióra.
A kínai vakcina esetében szintén vannak biztonsági és hatásossági kérdések, valamint az oltás hatására kialakuló immunitás időtartama is valószínűleg rövidebb lehet mint más vakcinák esetében. A cikkben is az hangzik el, amit korábban írtam, hogy az inaktivált vírus vakcinát inkább sürgősségi oltásként érdemes alkalmazni, illetve pénzügyi, politikai szempontok miatt. -
kw3v865
senior tag
Dobálóznak gyakran a Sinopharm kapcsán a 73 lehetséges mellékhatással. Elég populista duma, semmit nem jelent. Ez alapján semmilyen következtetést nem lehet levonni a vakcina minőségéről (főleg úgy, hogy nem tudjuk melyik milyen gyakorisággal fordul elő), ugyanakkor a tájékoztalan átlagembert kiválóan lehet vele manipulálni. Ha rossz ez a vakcina, akkor nem emiatt. Csak úgy kíváncsiságból, most elővettem egy Gardasil-9 vakcina tájékoztatóját (a Merck fejlesztése, tehát nyugati, jó nevű gyártótól): 42 különböző mellékhatást számoltam össze. De egy Algopirin betegtájékoztóján is legalább 30-at felsoroltnak.
-
Jablocskov
tag
Antibody-dependent enhancement and SARS-CoV-2 vaccines and therapies
Idézet a cikkből:
"Vaccines with a high theoretical risk of inducing pathologic ADE or ERD include inactivated viral vaccines, which may contain non-neutralizing antigen targets and/or the S protein in non-neutralizing conformations, providing a multitude of non-protective targets for antibodies that could drive additional inflammation via the well-described mechanisms observed for other respiratory pathogens."
Korábban már írtam erről. Több tudományos közlemény szerint is elsősorban az alumínium adjuvánst tartalmazó inaktivált vírus vakcinák lehetnek problémásak ilyen szempontból. Jelenleg csak állatkísérletekből érhetők el adatok ezzel kapcsolatban. A kínaiak állítják, hogy az állatkísérletekben nem jelentkezett káros hatás. Ezért lenne fontos a hatásvizsgálatok teljes dokumentációjának ismerete. Azonban nem vagyok szakember, csak érdeklődőként tudom értelmezni ezeket a cikkeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest