- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Íme az új Android Auto!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
Hasonloan gondolom en is. Ez olyan mint itt Nemetorszagban, hogy nagyon szigorunak hangzik, hogy 28-tol nincs diszko, de elotte mindenki kibulizta meg magat, aztan emiatt mar par ezren orszagos szinten 2 hetes karantenban vannak.
Vagy a cipobolt a bevasarlokozpontban kong az uressegtol, mert csak oltott, gyogyult vagy tesztelt mehet be, mig a mellette levo elelmiszerboltban oltott oltatlan egymas hegyen hatan bevasarol a szigoru szilveszterre
A csaladi osszejoveteleken is csak 4 felnott lehet, ha oltatlanok, de most mar csak az nem oltott, aki nem akarta felvenni es valoszinuleg azok meg tesznek magasrol a korlatozasokra.
Elengedtek ezt mar itt is, meg van valami latszattevekenyseg, hogy senki ne mondhassa a politikusokra, hogy tetlenul nezik a fertozes terjedeset, de semmivel se jobbak, Mo-hoz kepest.
-
Csatravi
senior tag
Azzal kezdtem a mondatomat, hogy a "záráson kívül" erre leírod a zárással kapcsolatos aggályaidat és félelmeidet.
"mert a hónapokon, éveken keresztül senki nem zárkózhat be, vagy élve felfalják egymás az állampolgárai."
Régen sem és most sem falják fel egymást az emberek ha 1-2 évente nem léphetik át a határt, hogy csavaroghassanak a nagyvilágban. Itt tovább nem is folytatom mert sértődés lesz a vége majd páran megint ugranak érte. -
-
Rive
veterán
Most itt van egy olyan variáns, ami enyhe megbetegedést okoz
A probléma ott van, hogy:
- oltatlan és/vagy alacsony átfertőzöttségű csoportokban nem enyhébb, mint a korábbiak
- a terjedés sebessége még megfelelően oltott helyeken is olyan nagy, hogy enyhébb megbetegedés mellett is lefekteti az ellátórendszert.Szóval, nagyon nem jó ötlet ezzel így megbarátkozni. Ez az 'enyhébb' még mindig vastagon csúnyább, mint az influenza.
-
-
5napon belül már lehet, hogy csomagolnak! (szerb cikk, fordítani kell)
-
A teszt úgy véd, hogy (a) az időben felismert fertőzöttet karanténba lehet zárni, és így védjük a többieket, (b) az időben felismert fertőzöttet időben el lehet kezdeni kezelni. Sok országban ezt úgy oldják meg, hogy ingyenes teszteket osztogatnak (rendszeresen küldik postán, ki van rakva raklapszám a boltban, tesztelnek az iskolában, munkahelyen stb.), illetve kiépítenek egy PCR tesztelési kapacitást a problémás esetek szűrésére. (Itt a helyi patikában 7500 Ft/db az antigén teszt.)
Szerk: Tesztelni lehet rendszeresen (pl. iskolában), tünetek esetén, vagy gyanú esetén (kovidos lett a szomszéd, tömegrendezvényen való részvétel után, nagyi látogatás előtt, stb.)
-
syberia
veterán
Odaírtam az alternatívát, aminek nincs komoly mellékhatása, és függőséget sem okoz. Bár ez utóbbira én vagyok az ellenpélda.
(#47440): A melatonin antioxidáns- és cirkadián ritmust szabályozó, utóbbit megzavarja a sars2
-
lafaty80
addikt
Ezt értem, csak az időzítést nem. Egy "nyugodtabb" időszakban minimálisabb kockázat mellett persze ok, de egy vírushullám kellős közepén?!
Nálunk is volt tervben, még magas vezetői pozicióban (régiós) is agytlanul tumkálták, hogy tartsuk meg, összes hazai telephely azonos department-jének egy helyen. Páran felvetettük, hogy risk analyze készült ebből?Ekkor valaki kapcsolt, aztán már nem is lett olyan fontos.
Majd két hullám között, jelentsen az bármit is a jövőre nézve... -
Kékes525
félisten
A te történeted is bizonyítja, hogy milyen szükséges a vakcina. Ha nem letettek volna oltva, akkor a vírusterhelés (a bekapott vírusok mennyisége) és a betegség iránti fogékonyság is sokkal nagyobb lett volna. Kizártnak tartom, hogy vakcina nélkül ilyen simán megússzátok. Ezért is kellene az oltást kötelezővé tenni.
-
Fantasztikus, az egészségügy meg lájkolja, hogy az év nagyrészében 120%-on gürizzen.
.
Több bejegyzést olvastam már, hogy nem covid pl laikusként is pl stroke gyanús esetet simán hazazavart a házidoki. Ki vannak égve, hülyére stresszelve rendesen, ami meglátszik a szolgáltatás minőségén.
A várólisták is csak nyúlnak egyre hosszabbra.
-
Drizzt
nagyúr
Oke, de kit erdekel, hogy mit akar a kormany, vagy az ellenzek? Olyan elkepzelhetetlen, hogy egy orszagban lehetnek onnallo gondolatokkal es celokkal rendelkezo emberek? Igen, a kormany a celjainak megfeleloen evickel, de attol amit csinal, a szamomra nem lesz egyaltalan elfogadhato. Es az ellenzekkel is ugyanugy rendkivul elegedetlen vagyok ebben a kerdeskorben. Bar igazabol csak ket dolog van, amit el tudnek kepzelni es en bevezetnem a jelen helyzetben: kotelezo oltas es amig ki nem evickelunk a szarbol, addig az oltatlanok eros korlatozasa, affele olasz szinten. Valamint a szakma hitelesseget visszaallito kommunikacios program. Mert a politikusok szepen lejaratjak a szakmat is. Aztan meg amit eppen megkovetel majd az aktualis versenyhelyzet. Mert az tovabbra is igaz, hogy 1-2 honapig sem lehet ellatni nagy bizonyossaggal, nemhogy evekre. Szakmai alapu, egeszseg- es eletvedelemre fokuszalo jarvanykezelest szeretnek. HA emiatt alacsonyabb a GDP, nem nagyon tud erdekelni. Masok a prioritasaim.
-
"ott meg bőven van még kapacitás"
ezeket egyébként honnan szeditek? komolyan érdekelne. úgy értem, én megkérdezem a legközelebbi hozzátartozómat, ő elmondja, hogy tegnap épp mit látott bent, és ez alapján tudom (hogy nincs -- bp-en, ott). te honnan tudod, hogy van? (zachertől tudjuk, hogy hatvanban még van, ez egy)
-
én attól tartok, hogy azok a szakemberek inkább a statisztika világából jönnek, fókuszcsoportos kutatásokat csinálnak stb. magyarán, a célfüggvény azért politikai és nem járványkezelési (de nyilván figyelembe veszik azokat a szempontokat is... valamennyire...). röst gergely amúgy tudtommal még mindig része a szűk csoportnak, jakab ferenc meg már rég nem.
-
Az oltások nem védenek 100%-ban, ezért ha magasak az esetszámok, akkor az oltottak is meg fognak halni (vagy megnyomorodnak), igaz, hogy kisebb arányban, mint az oltatlanok. Az valóban igaz, hogy ez sem a kormányt, sem a társadalmat nem zavarja. (Vagy legalábbis a társadalom azon részét, akik nem veszélyeztetettek. Akik pillanatnyilag a fiatalabbak. Érdekes lesz megfigyelni, hogy mi történik, amikor ez majd változik.)
-
-
kw3v865
senior tag
Várható volt, hogy elmegy a falig a Kormány ebben a témában is. Nem kispályások, mernek kockáztatni, pár ezer halott pluszban (és több tízezer ember, akiknek tartósan károsodott az egészsége) nem érdekli őket (úgy tűnik a lakosság többségét sem). Azért még az Omikron vagy más új variáns beleköphet a levesükbe. Nem lefutott meccs ez még.
-
Csatravi
senior tag
"Mit értesz a lovak közzé dobott gyeplőn?"
Hát azt amikor azt hiszik hogy a 1-2-3 oltással már érinthetetlenek és nyugodtan mehet minden mintha vírus sem lenne. Aztán csodálkoznak, hogy pld a hétvégi bulizás nem úgy zárult ahogy remélték mert a bulin páran szétosztották azáldástvírust aztán azok is bekapták akik oltva voltak. -
Sir Pocok
őstag
Nem olyan egyszerű azért a képlet. Ismerősöm Chron beteg (egy fajta autoimmun betegség) és kapja a szteroidokat. Neki három Pfizer után nincs egy deka antitestje sem.
Szóval erahurka esetében indokolt méretni, mert az immunrendszert gátló cuccok teljesen nullázzák az oltásokat. Sajnos.
-
seredy
tag
Az egészségügyi szolidaritas világos, de erős a gyanúm, hogy a nyugdíjrendszer, mire odaerek, összeomlik, úgyhogy nem sok nyugdíjban reménykedem, korai 30-as lévén (feltéve, ha nem teszek felre szép összegeket már most, ami tanárként nem működik). A másik: a világ legundorítóbb dolgának tartanom, hogy fizetés alapján számolják a nyugdíjat, tehát egy tanár vagy ápoló, aki némi aprópénzért tanit vagy ment életet, az nyomorog egész életében, és nyomorog majd a nyugdíjas éveiben is. A sokat emlegetett társadalmi szolidaritás, ugye.
-
nem tudom igazából, hogy pont itt kinek írja ezeket az oltásellenes csoportokban népszerű hülyeségeket
ez kb. januárban volt népszerű téma az oltásrettegőknél, amikor elkezdték adni a pfizert, hogy "ki lesz a felelős, ha bajkám lesz". 2021. novemberében az oltástól rettegni viszont egészen új szint, továbbra sem tud alsó tagozatos szinten sem számolni, aki így tesz, mert nem érti, hogy két szám közül melyik a nagyobb. valami nagyon fura fordítottan bekötött logika abból kiindulni, hogy én az oltásokon próbálom keresni a fogást a mellékhatásaik miatt. fail.
-
pjen
félisten
Talán azt, hogy mégis kételkedhet. Ahogy ismerem a pénz egyáltalán nem olyan fontos. Szemészeten voltam nemrég dokinak első szava, vegyem le a maszkot. Szerinte semmivel nincs nagyobb esély megfertőződni a rendelőben, mint a zsúfolt plázában. Mindenesetre pont nem eőt vártam.Ha más a véleménye akkor "kifos valamit". Tényleg kocsma.
-
te ugye most nem azért vagy itt, hogy felvedd a flame-et ott, ahol a kolléga kényszerből épp leadta és szítsd a parazsat a topikban? induljunk ki abból, hogy nem, csak egybeesés.
igen, a berobbanás vizionálása (számítása, btw) most jóval bizonytalanabb, mint eddig, mert több tényező erősen befolyásolja (átesettek, beoltottak). szóval én sem vállalkoznék nagy jóslatokra, illetve a terjedésről azért lehet jósolni (miután a delta ügyesen kikerüli a vakcinákat megfertőződésileg), csak ahhoz meg létező tesztelés kellene, mert most nem igazán lehet majd a súlyos esetekből/halálozásokból visszafelé számolni komolyabb szórás nélkül.
ami a melóhelyed illeti: érthető, hogy ott nem téma. azért annyit érdemes észben tartani, hogy a kórházakban kurvára téma/lesz a covid.
(csak mielőtt valaki roppant bátornak érzi magát, mindenki mást meg helikopternek)
-
nobela
senior tag
"csak a saját pszihé megnyugtatását szolgálja a maszk meg távolságtartás, a végeredmény ugyanaz lesz."
Kb egymilliószor leírtuk már hogy NEM!
A bekapott vírusmennyiséget, ezáltal a tünetek súlyosságát jelentős mértékben tudja csökkenteni a maszk.
De amúgy valóban felesleges ezen vitázni, aki másfél év után sem érti azt el kell engedni...És ez az emberek túlnyomó része
-
mozso
senior tag
Hát ez van. Sohasem voltam szerencsés, de a mostani esetünk alapos gondolkodásra sarkall. Egy időben FFP3-nál is komolyabb maszkot hordtunk beltéren, de azt gondoltam most nyugis szezon van még és utcán (nem egymás nyakában) nincs gond. Arra gondoltam olyan kicsik az esetszámok, hogy nem lesz tünetmentes az utunkban statisztikai alapon.
Hát volt. Ettől még nem biztos, hogy Covid, de ha más vírnyákunk van, akkor is ugyanolyan könnyen elkaptuk.
-
statisztikát azért ne készíts az elméletedből
(az immunrendszer olyan, hogy folyamatosan el kell kapnia valamit, szóval csak átmenetileg lehet így teljes blokádra törekedni. ezen felül meg az igazi védekezés az, amit a víruslaborban lévő usereknél látsz, és hát mint azt látjuk, néha még az sem elég...)
-
Ausztriában már kezdődik.
Július 22-től az éjszakai szórakozóhelyeket csak azok látogathatják majd, akiket már beoltottak, vagy negatív PCR-teszttel rendelkeznek. Az eddig elfogadott gyógyult státusz vagy az antigéngyorsteszt már nem lesz elegendő a belépéshez – írja az MTI. A vendéglátásban és rendezvényeken – a kontaktkutatás megkönnyítése érdekében – továbbra is megmarad a regisztrációs kötelezettség.
Az úgynevezett zöld igazolványt pedig augusztus 15-től csak azok kaphatják meg, akik mindkét oltásukat felvették. [link]
Gyakorlatilag nincs arra érv, hogy valaki ne vegye fel az oltást. Ezen kívül minden tudományos kutatás azt mondja, hogy a vakcinákkal lehet visszafogni a hullámokat és megelőzni a súlyos megbetegedéseket. Innentől fogva szerintem nincs arra értelmes magyarázat, hogy miért ne lehetne rommá korlátozni az oltást fel nem vevők jogait. -
Vesa
veterán
"Ahogy téged kvázi felbosszant, hogy valaki hanyagul viselkedett a járvány alatt, engem ugyanúgy zavar, ha maszkos embert látok most a buszon. De felfogtam, hogy nem vagyunk egyformák."
Csak amíg téged az ártalmatlan látvány bosszant fel, addig engem az, hogy mondjuk megfertőzöl és beteg leszek miattad! De ha ezt még mindig magyarázni kell, akkor inkább hanyagoljuk ezt.
-
Viktoár
addikt
" Akkor lefordítom: apuka be akarja adatni az oltást, csak ki szeretné mondatni egy orvossal, mert ha neadjisten az oltás miatt lesz baja a gyerekének, akkor így lesz kire fogni. Háát... érdekes a kötelező gyerekoltásoknál nincs ilyen dilemma."
Örülök hogy neked csak fekete vagy fehér az élet.
A felelősség mindenképpen rajtunk szülőkön van (következtetésképpen te még nem vagy az) ettől függetlenül próbálok minél több információt összeszedni, véleményt kikérni hogy a legjobb döntést hozzuk meg. Ha az orvos azt mondja ne oltassuk be de a tesztek, tapasztalatok, kimutatások mást mondanak akkor pont nem érdekel az orvos véleménye, főleg nem akarok mögé bújni.
Azt azért ne felejtsd el hogy "teljesen új" oltóanyagot hasonlítasz egy 30-50-100 éve bizonyítottan bevált oltóanyaghoz. (kötelező oltások)
-
Igen, kiegészítettem a hozzászólásom, mert megtaláltam a linkjét az oldalnak.
Nem kell semmit neki mondani, a házi és gyermekorvosok ugyanúgy vakon vannak, mint a legtöbb ember. Ezen kívül politikailag is ida-oda húznak, ami belejáttszik az oltásokba is. Itt nálunk is aki bevette a cumit, annak nyomták orrba-szájba a kínait, aki kinyitotta a száját, azok mentek pfizerre. kortól függetlenül. Ennyit ezekről.
-
Sir Pocok
őstag
Bármennyire is a szaktekintély híve vagyok, de oltás és úgy általánosságban a COVID19 kérdéssel az orvosok jelentős hányada nincs tisztában, vagy nem naprakész/fals információkkal rendelkeznek.
Amikor egy orvos azt mondja június végén, hogy szedjél aspirin protect-et mert megvéd a trombózistól akkor ott súlyos szakmai deficit van és nem egy ilyenről hallani. Tisztelet a kivételnek. -
-
törölt tag
"az pont nem meccsen fog megtörténni, hiszen ott CSAK oltottak lehetnek"
Rosszul tudod.
Egy oltásos simán terjeszthet elvileg, a két napos PCR negatív teszt is annyit ér amennyire a teszt és az esemény között összeszedheti, gyerekek is lehetnek terjesztők.
Covid-19 Outbreaks Are Linked to Euro 2020 Games, W.H.O. Says
In Scotland, more than 2,000 people tested positive after watching a Euro 2020 game either at a stadium, a fan zone or at a pub, according to National Health Scotland. (Nearly two-thirds of those cases were linked to a Euro 2020 game in London in mid-June.) At least 120 fans from Finland were infected after traveling to St. Petersburg, Russia, to watch their team play.Mi ezt a problémát úgy kerüljük ki, hogy nem tesztelünk és aki köhécsel az biztos a klímától.
Valamint nálunk szerintem segíthet a rohadtul komoly UV sugárzás.
-
Drizzt
nagyúr
Ez mar parszor volt itt tema a topicban. Nem, az EB meccseken nem csak oltottak vehetnek reszt, kulfoldieknek 2 napnal nem regebbi PCR teszt, vagy valamilyen vedettseget igazolo okmany volt a belepesi feltetel. Masreszt a delta ellen az egy oltas, amivel mar kimehettek hazaiak, joval kevesebbet er.
Ettol fuggetlenul itt ugy tunik, hogy nem okozott gondot a telthaz.
Bar azert a mostani UK meccsek, 30K+ napi orszagos covid esetszam mellett azok mar lehetnek problemasak. -
Oszt' hány emberben van megfelelő mennyiségű antitest?
A nyár, és a meleg húzta ki a kormányt a szarból... amúgy nincs ez még lecsengve, lásd Ponciusz Pilátusz egykori lakhelyét, vagy Indiát, Dél-Koreát, stb.
Az meg, hogy mennyire szép dolog orosz rulettet játszani emberek életével, azt meg mindenki döntse el maga. -
szerintem most tök fakultatív, és per pillanat így van jól. én sem igazán félek oltottként már, ha elkapom, frissítve lesz a bios a mutációkkal
, ugyanakkor a büdöskoszosnépfiai közt az aldiban én bevallom, hogy megkedveltem a szövet ffp2 maszkot, ott van a kocsiban, felkapom, kijövök, berakom, kézfertőtlenítés. már nem esne jól redvás kézzel rögtön nekilátni valami pékárunak.......
-
-
Vesa
veterán
Lásd: #21124 fentebb
Én azóta elleneztem a kínait, amióta felmerült, hogy ezt fognak behozni és láttam, hogy semmiféle phase 3 study-ja nincs, csak a kínai kommunista párt becsszavára kéne adni! De ettől még átlátom azt, hogy az idős emberek tömegeihez nem a szakmai érvek jutottak el, hanem a "csodás kínai vakcina" propaganda, amit megspékeltek egy Merkely-vel és egy kis parázatatással arról, hogy aki nem veszi fel, az ki tudja mikor kap oltást. A propaganda még akkor is arról szólt, hogy a keleti vakcinák adják a magyar oltási program gerincét, amikor ez már régen nem volt igaz (pontosabban, gyakorlatilag soha nem volt igaz).
-
Ringman
félisten
Idősotthonok lakóit végigoltották Sinóval, aminek a jelentős része hatástalan oltás volt.
szóval volt lehetőség oltásra, csak az nem biztos hogy ér valamit.
vagy minden +60-as sinoval menjen romániába rendes oltásért?az meg nyilvánvaló hogy te is leszarod, hogy a gyerekekkel mi lesz.
szerk: idősotthonokban elsősorban moderna/pfizer volt
-
Dare2Live
félisten
szemben itt a sino.
Ez nagyon gáz, überbrutál tényleg rengeteg 30-40% sinosnak nincs antitest védelme.... és akkor sejtes sem.
és akkor még ott a delta.... ami sztem be fog ütni.és erre jön rá, hogy új pfizerről leiratkoztunk és a sinora raktunk fel mindent. Ami érthetetlen mert a sino baromi drága és szar.
-
Én is be vagyok oltva és örülök is neki, hogy majd megszűnik a kötelező maszkhordás, elegem van belőle. Azonban nagy tömegbe nem fogok menni, valahogy nem tért vissza a bizalmam még. Az eltelt nagyjából másfél év szerintem sokunk gondolkodását megváltoztatta. Talán örökre. Majd kiderül idővel.
-
Cs1csó
titán
Az a baj, hogy ERRE nem lehet építeni amikor egy "klasszikus" 4 fős család esetén:
- mindkét felnőtt kiveszi a szabadságot
- foglaltok szállást akár ki is fizetitek egy részét
- összepakoltok, nekiindultok, biztosítást köttök stb.Ha épp a határnál fordítanak vissza az ebben a fenti esetben "eléggé" ciki.
Persze ha csak egy hosszú hétvége a haverokkal esetleg sátrazás aztán vagy lesz belőle valami vagy nem az már ugye kicsit "lazább dolog"
-
Andika20
csendes tag
Nyilván nem volt nálam az útlevelem, csak a személyim
Gondolom, központilag van így meghatározva, hogy ha van útlevél, akkor azzal párosítják, szüleim is így jártak... De most néztem az ügyfélkapun, adatváltozás (pl. igazolványszám változás) esetén elvileg automatikusan és díjmentesen kiállítják az új védettségit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest