Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem, ez nem olyan "vélemény, mint az összes többi", mert nem így működik a vírusok evolúciója.
kialakulhattak volna "gyengébb" mutációk, de ha engeded terjedni, csak egy dologban lehetsz biztos: hogy gyorsabban lesznek új mutációk. hogy azok milyenek, az nem azon múlik, hogy ki hogyan fojtja el a járványt, hanem a véletlenen, meg azon, hogy milyen irányba tud nagyobb valószínűséggel terjedni a vírus (erre látványos példa, ahogy a kezdeti variáns nem igazán tudta megfertőzni a gyerekeket, de később a mutációk "megtalálták" ezt a rést).
-
t72killer
titán
válasz
IQfályter
üzenetére
Ennyit a maszkokról-tesztekről-lezárásokról. Vuhani, alfa, sőt még delta ellen is jók voltak, az omikron letérdeltette szkafanderéket. Remélhetőleg elég belső nyomást kifejtve a kínai rezsimre hozzájárul majd a világbékéhez.
Mifelénk (Felföld) is csúcsra jár, ha van ba.1->ba.2 újrafertőződés, akkor hamarosan jelentkezem
. -
pjen
félisten
válasz
IQfályter
üzenetére
Lehet nem kellett volna olyan drasztikusan elfojtani eddig, szép lassan végig ment volna az országon. Sokkal több és esetleg sokkal enyhébb mutációk is kialakulhattak volna. De ez is csak egy vélemény, mint az össőes többi.
Keresztlányom lánya és fia lázas fáj a torkuk, rosszul érzik magukat, de nem kovidosak, legalábbis teszt szerint. -
Ringman
félisten
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt
üzenetére
6. nap kezdete: semmi aggaszto. Testho: 36.0. Napi elso pulzus: 58. Spo2 96%. Leguti tunet: orrdugulas. Torkfajas mar alig erezheto. Remelem nem lesz semmi romlas. Aztan akkor egy honap mulva valamilyen post covid labor a biztonsag kedveert, addig meg a seta foleg sik teruleten fog menni. Mar amint feloldjak a karantent.
-
Ringman
félisten
A first-rate review of #SARSCoV2 epidemiology @ScienceMagazine
"evolutionary theory has pointed out that we should not expect evolution toward lower virulence"
[link] -
-
t72killer
titán
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
ezzel a wishful thinkinggel nem tudok mit kezdeni, lehet reménykedni, hogy oltás után nincs ilyen, pl. eleve a longkovid is megmaradt, csak kisebb eséllyel.
Ha a tényállás általános lenne, akkor pl a suliba-focira-mindenhova járó gyerkőc a meggyengített immunrendszer miatt már maláriát-egérpestist hordana haza, ezzel szemben semmi baja.
N=1-es minta?
(a gyerekeknél máshogy működik az immunrendszer - a t-sejtes védelem is) [link] [link] óvatosan extrapoláljunk - na ez pont azt jelenti, hogy az oltás utáni fertőzés is ezt okozhatja.
amúgy meg: [link]
While on variants, ONS released analysis of chance of symptoms (on day of test only - symptoms could be over or still to come). Both Delta & Omicron more likely to cause symptoms than Alpha *and* 2nd infections just as likely to have symptoms as 1st Delta infections.
jobb lett a helyzet másodjára? ahogy elő szokott fordulni a topikban, érdemes többször megfertőződni, hogy "túl legyen valaki rajta"? nekem nem úgy tűnik. -
t72killer
titán
válasz
perempe
üzenetére
Mindíg az utazók szivatásával hagynak fel a legvégén. Briteknél is ez ment hónapokon át. Már sztriptízbárba mehettél delta csúcs idején, de a beutazáshoz lásscsodát kellett 2db fizetős PCR. Nem egy utcán gyújtogatós réteg és lehet vele menőzni, hogy "csinálunk valamit". Nem örülök a háborúnak, de a közfigyelem másfelé terelődésével talán legalább a járványügyileg semmit sem érő intézkedéseknek vége lesz és elkezdődik egyfajta racionális védekezés.
#59789: <<-

-
IQfályter
tag
Eközben Kínában
Vasárnap közel 3400 esetet jelentettek, egész városrészeket zárnak le. [link] Angol -
jelentem, az osztrákoknál tényleg mindent eltöröltek, ugyanúgy nézett ki a sípálya környéke, mint otthon, "nincs vírus". a határon viszont kérték a grüner pass-t.
-
t72killer
titán
válasz
Z.É.T.
üzenetére
1. 3-4 hónap kb garantáltan új variáns.
2. igen, az antitest-mennyiség+minőség kritikus, a nyálkahártya méginkább
gyerekek: saját+ismeretségi körben semmi extrát nem tapasztaltunk, hálistennek long sincs. Bár a miénk nagyon durván megszívta az élete összes korábbi telét, szóval valószínű elég robosztus immunmemóriája van a rhinókra és egyéb egzotikus állatfajokra.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
1. Nem tudom, ki tudná megmondani, nem szekvenálnak minden fertőzésnél. Tucatnyi 2x-3x pozitív 3-4 hónapon belül.
2. "általános" - csak gyanítom, hogy amíg a nyálkahártya és/vagy antitest miatt nincs áttörés, addig tolódik ki a fertőzés utáni immunitás.
A gyerekekre: eddig sosevót'-beteg lurkók egyik betegségből esnek a másikba.Szerintem továbbra is:
Viral load/antitest kb a kulcs, de ahogy látom, egyre többeknél egyre gatyább a helyzet.Na mindegy, nem foglalkozom már annyit a témával, van nagyobb bajunk is jelenleg...
-
t72killer
titán
válasz
Z.É.T.
üzenetére
@Újrafertőződések: igazolt pozitív, többx negatív, pozitív sor nagy valószínűséggel uazzal a variánssal? Delta->omikron nem ér.
A 2./többedik betegség súlyosabb tételt aláírom, lehet a fent leírt jelenség hozadéka is, de bármi másé is, amit a covid tönkretett az oltatlan szervezetben.Ha a tényállás általános lenne, akkor pl a suliba-focira-mindenhova járó gyerkőc a meggyengített immunrendszer miatt már maláriát-egérpestist hordana haza, ezzel szemben semmi baja.
Egyáltalán nem akarom tagadni az eredményt, csak óvatosan extrapoláljunk: ez egy oltatlan, súlyosabb eseteket felmérő tanulmány volt.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Hááát, pedig amiket tapasztalok - már párszor beírtam ide is - azok alapján engem egy picit sem lep meg a dolog...
(tl;dr: sok újrafertőződés; a második, többedik betegség súlyosabb lefolyású; minden szirsz@rt elkapnak utána, stb ezek mind a saját ismerőseim és családjaik körében... )
-
t72killer
titán
válasz
Ringman
üzenetére
"PBCs were prepared from 22 patients, who were all at severe condition during the study " - a súlyos lefolyás egyik paraméterét találták meg. Ha tömeges és nagymértékű lenne a reakció, akkor az a következőkkel járna:
- adott variánson belül nem cseng le a járvány, hanem akár 2-3héten belül is tömegesen fertőzné újra az eseteket.
- a sejtes védelemnek igen kevés esélye lenne = az omikron lenne a legdurvább variáns, kaszálna oltott-oltatlant tömegével
- igen jelentősen megnőne a bakteriális, egyéb vírusos szövődmények pusztító súlyosságú hatása, sokan halnának meg egyébként bagatel kórokozóktól.Tény, hogy legutóbbira jelzésértékű a covidra influenza szokásosnál súlyosabb lefolyása, de egy influenza totál kiiktatott T-sejtgárda mellett nagyon nem úgy nézne ki, mint amit mostanság látunk.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Próbálkoztál már feketeretek cseppekkel ? Doki véleményét érdemes kikérni, anyámnak kivették és utána 2 évig eléggé szenvedett, de most sem az igazi ...
Dr. Légrády Péter Tojás – Táplálkozás - Egészség - Gallmet
ez egy jó kis olvasmány.

-
Ringman
félisten
New Research:
Stop "infection-based immunity" claims completely:
SARS-CoV-2 INFECTS T lymphocytes!
Direct damage to the immune system.
Why has this been hard to see? Answer: The infection doesn't use ACE-2 receptors. It uses a different mechanism.study:
ACE2-independent infection of T lymphocytes by SARS-CoV-2 -
mozso
senior tag
Angol, Nemet, Dan, Olasz, Svajc, Cseh, Lengyel, Osztrak, Olasz teruleteken mar lathato a BA.2 ternyerese es az esetszamok felfutasa is.
Eddig azt hittem a nyugati orszagokban mar jobban elterjedt a BA.2, de meg nem mindenhol igaz ez, tobbseguk csak most csap bele a lecsoba.
Ezek alapjan nemsokara nalunk is elindul a BA.2 verzio.
Piros a BA.2, narancs a sima Omikron:
-
Ringman
félisten
tehát már akkor adják, mikor gyak késő, csodálatos.
közben meg az usában (bár itt is kevés a darabszám még): [link]
Starting this week, high-risk patients with COVID symptoms will be able to walk into hundreds of pharmacy-based clinics for a free test – and walk out with a free course of COVID treatment pills.
-
Ringman
félisten
az, ráadásul semmi nem utal arra, hogy ez majd jobb lesz, mindaddig, amíg a v2-es vakcinák meg nem jelennek (pl. nasal vaccine) - ennyi fertőzöttnél milyen eséllyel jön majd a még szarabb variáns?
via twitter - hol a vége?
amúgy paxklovid van már Mo-n, vagy drága, aztán minek?
a hörcsögökről emberre visszatérő delta variáns - hongkongi helyzet is tök megnyugtató:
Transmission of SARS-CoV-2 delta variant (AY.127) from pet hamsters to humans, leading to onward human-to-human transmission: a case study -
Drizzt
nagyúr
A jelek szerint szuperfertozo.
No, 5. nap kezdete beszamolo:
Hoemelkedes nincs. Pulzus: 75, spo2: 96%(nalam ez alapesetben is a leggyakoribb ertek). Torokfajas minimalis, nyeleskor legintenzivebb, a szajpadlason korabban kialakult gobok felszivodtak javareszt. Kohoges ma meg egyaltalan nem volt, de tegnap is osszesen 20 alatti szamban. -
Drizzt
nagyúr
válasz
kolopele
üzenetére
Ha van meg epeholyagod, akkor ki lehet venni. :) Nekem nem akarjak. Bar legkozelebb ha megyek, tuti megkerdezem, hogy nem kene-e elgondolkodni rajta. Iszonyat sokat faj a jobb oldalam es elegge erosen. Illetve nagyon nehez megtartani a testtomegem. Energiam meg olyan keves es ingadozo, hogy meg egy par oras vezetestol is erosen odzkodok. Par eve ilyen sosem volt.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Drizzt
üzenetére
Szerintem semmit, nagy eséllyel el kell fogadni ezt az állapotot. Egyébként én is az epémre tippelek, nagy valószínűséggel arra még célzott vizsgálatot fogok kérni, bár szerintem sok jelentősége nem lesz, mert semmit nem tudnak vele úgysem kezdeni. Ideges epehólyag lesz nagy eséllyel a diagnózis. Azért is gondolok az epémre, mert a bal halántékom sűrűn nyom, mintha ki akarna ugrani valami belőle, közben a szemem is fáj, szúr, stb. Szemészeten semmi különös, max. szemszárazság, amit meg a monitornak köszönhetek.
-
t72killer
titán
válasz
Ringman
üzenetére
Mifelénk az iskolai maszkhordás úgy nézett ki, hogy a kora-tizenévesek, akiket érintett a suliban szép rendesen hordták, aztán a suli kapuján kilépve mindegyik levette és a szokásos tömött csoportokban mentek hazafelé
.Ezért is voltam anno annyira suliZÁRÁS párti: akkor működik bármi, ha nincs kiskapu.
#59749: "HCWs were contacted by phone between December 3, 2020 and July 31, 2021" - ez Kanadában szigorúan alfa időszak. Azaz olyan, hogy egészségügyileg nagyjából rendben de oltás ellenére mégis megfertőződik ~= üres halmaz, ezt meg is erősíti: "Only 4% of cases had been vaccinated with at least one dose ≥14 days before illness onset"
A cikk érdekes, de kb semmi gyakorlati infót nem tartalmaz arra nézve, hogy mire számítson az oltások után omikronnal próbálkozó user.#59754: ezt saját családból tudom igazolni, ~7k BAU igencsak magas léc, bele is tört a foga a t72-sen adagolt Modernának az asszonyka csúcsra járatott tripla Pfizerével szemben
. De abban reménykedek, hogy az agyzsugorító pár napos továbbképzés maradandó emléket hagy az immunrendszerben ami jól jön majd az ősszel érkező ebola-sárgaláz-HIV hibrid ellen.Ez az a BAU, ami 7db AU-t ér
. -
Ringman
félisten
Antibody titers and breakthrough infections with Omicron SARS-CoV-2
We measured the antibody titers in 1169 vaccinated individuals shortly before their breakthrough infection with the Omicron SARS-CoV-2 variant (1 November – 31 December 2021). Total SARS-CoV-2 antibodies were measured with a quantitative enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) (Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co., Ltd, China).The ELISA analyses indicated that 90% of the Omicron infections occurred in people whose total antibody concentration was less than or equal to 6967 BAU/ml. In contrast, 90% of the Delta infections involved people with binding antibody concentrations below 2905 BAU/ml (Fig. 1, p<0.01, Wilcoxon signed rank test)
[link]
BlackV, ez melyik BAU? -
Ringman
félisten
válasz
Chesterfield
üzenetére
a ba.2 variáns fut fel (ami omikron néven fut), a ba.1 tarolt pl. a briteknél (hogy itthon melyik, azt nem tudni)
-
Ringman
félisten
Mandatory masking in schools reduced COVID-19 cases during Delta surge
NIH-funded study compared more than 1.1 million students across nine states.
biztos elfelejtettek szólni a gyerekeknek, hogy a maszkhordás felesleges, mert úgy sem csinálnák rendesen -
Ringman
félisten
A substantial proportion of non-hospitalized cases with 4-week post-COVID condition often or very often reported cognitive dysfunction, including concentration (33%) or organizing (23%) difficulties, forgetfulness (20%) and loss of necessary items (10%), with no decline at 12 weeks. All four aspects of cognitive dysfunction were 2.2 to 3.0 times more prevalent among cases with post-COVID condition than in controls, but also independently associated with psychological distress and fatigue.
-
Ringman
félisten
-
Drizzt
nagyúr
válasz
kolopele
üzenetére
Ismerős helyzet, bár nekem gyomornak van enyhe gyulladása. Ezen kívül még epehólyagom ürül nagyon rosszul(szcintigráfia) és erős diszbiózist is megállapítottak(SGT teszt). Eléggé kínzó tünetekkel járnak ezek és már évek óta megvannak. Betartok minden utasítást, diétát, etc, de nem sikerül tartós javulást elérni vele. Én is gondolkodok rajta, hogy mit tudnék én tenni, de gasztroenterológusból már hármat elfogyasztottam. Igazából mindegyik tudott újat hozzátenni, de tüneteim így se nagyon enyhülnek.
-
kolopele
nagyúr
válasz
kenwood3
üzenetére
Nem hiszem, hogy tesztet csinálnának. Pénteken jelentkeztem be magánra én is, teljes gasztro alul-felül altatásban (megint, mert ugyan nem túl régen voltam, de csak nem vagyok nyugodt hogy semmi bajom), az mondták még az oltásim sem kell, csak a klinikán kell a maszkot felvenni. Jövő héten megyek pénteken.
-
t72killer
titán
válasz
kenwood3
üzenetére
Erősen kétlem, hogy <4 hónapon belül ugyanazt a variánst elkapd. Most az a sztori, hogy az induló ba.1-es omikront felváltja a ba.2-es omikron és elég nagy köztük a különbség. VISZONT te oltás+tegyükfel ba.1-es kombóval rendelkezel, amit igen erősen kétlek, hogy felül tud fertőzni a ba.2. Pláne úgy, hogy 3 tüsszentésnél komolyabb tüneteid lennének.
#59738: +1, Az antigén-teszt amúgy simán lehet kb 2hétig pozitív oltottaknál/tünetmenteseknél is, a PCR pedig akár hónapokig, uis utóbbi egész apró vírusroncsokra is bejelez.
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Nekem is sikerult bekapnom a mult heten ezt a nyuvedt virust . 2 sputnikom meg 1 pfizerem volt, utobbi oktober elejen es azert mert 2 sputnik utan 5 honappal 47 volt az antitestem . A mult szerdan ereztem kaparast a torkomban, csutortokon semmi tunet, majd penteken ujra kaparas, de ekkor mar erosebben . Elmentem tesztet venni, pozitiv. Pentek este laz, szombatonn egesz nap laz, 38.5. Vasarnaptol kezdve mar csak orrdugulas tunetem van. Penteken lejart a karantenom, igy vettem megint 1 tesztet, meg mindig pozitiv vagyok. Hivtam a dokim, aki szerint hiaba vagyok pozitiv, lejart a karanten idom, igy nem kell mar bezarva lennem , de probaljak ne menni kronikus beteg kozelebe, ill tomegbe . Fasza gondoltam, covidosan mehetek ahova akarok..
Most kaptam el eloszor, es az lenne a kerdesem, hogy most akkor ezek utan vedve leszek valameddig? Mert olyasmit is olvastam, hogy nincs mar ilyen .. Ez igaz? Akar 1 het mulva is elkaphatom ujra?
Koszonom a valaszokat ! -
Drizzt
nagyúr
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Nekem nem kimondottan a mandulamon, de szajpadlas mogotti reszen erzek kis goboket, fajnak is. Plusz a torkom nyeleskor szinten faj. De Rubophentol elmulik orakra. Viszont vigyazni kell vele, semmikepp nem szabad sokat bevenni belole. Meg amugy is azt szedd, amit a sajat orvosod javasolt. Nekem alapbol felirt volna valami erosebbet, de az allando gyogyszereimmel nem igazan lett volna kompatibilis.
-
Ringman
félisten
válasz
Szakbarbár
üzenetére
a covid gyak. *bármit* okozhat :/
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
3 oltás után a héten sikerült bekapni a Covidot az egész családnak. A gyerekeknek pénteken a feleségemnek vasárnap, nekem csütörtökön jöttek ki a tünetek. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Okozhat-e a Covid tüszős mandulagyulladás szerű tüneteket? Fájnak a manduláim, láz, köhögés, kicsit nehezen nyelek és fehér/sárgás foltok is megjelentek rajtuk. Darth Vader hozzám képest szopránban beszél
-
SteveAd
tag
Segitseg! Korabban a Whitelab komplex S+N (IgG) tesztje volt ajanlott ha valaki egyszerre lett volna kivancsi az oltas altal termelt antitestszintre illetve arra is, hogy esetleg oltottkent is atesett-e (pl. tunetmentes vagy enyhe tunetes) Covid fertozesen. Ugye ez volt az Elisa+Centaur?
Most a Whitelab oldalan alternativakent inkabb az Abbott hasonlo komplex vedettsegi tesztjet (IgG S+N) ajanljak azonos aron mint a korabbi Elisa+Centaur kombot. Az utobbi helyett csak kulon Elisa vagy Centaur opciok vannak, de mindketto helyett a neki megfelelo Abbottot ajanljak. Tehat akkor fertozesen valo ateses + oltottsag utani vedettseg egyuttes kimutatasara az Abbott IgG S+N komplex most a legjobb?
[link] -
Drizzt
nagyúr
4. nap reggele: ho: 37.8, de nem erzodik. Ellenben torokfajas bedurvult. Nyeleskor kimondottan eros a fajdalom.
Osszessegeben ez meg mindig mild, de azert evi 2-3 alkalommal nagyon nem elveznem.
-
perempe
veterán
válasz
üzenetére
én MÁV koncerten voltam, a buszon olyan mama is utazott, aki sokat köhögött (maszk nélkül). 2 megállót mentem metrón, de az elég volt, hogy vki telibe tüsszentsen (maszk nélkül). aki tudja, hogy beteg, az nem hordja.
a koncerten ült mellettem idősebb hölgy, aki párszor köhögött, de legalább volt rajta maszk.
-
The Lancet:
Estimating excess mortality due to the COVID-19 pandemic: a systematic analysis of COVID-19-related mortality, 2020–21
amiről a BBC számol be:
Covid deaths probably three times higher than records say(Ez alighanem az a kutatás, amiről már korábban is beszámolt a sajtó. Lényege, hogy többlet halálozás alapján becslik a Covid áldozatok tényleges számát. Kb. háromszoros faktor jön ki globálisan, azaz 6 millió helyett kb. 18 millió lehet a halottak száma. (Persze nagyon nagy a szórás, van ahol a hivatalos számok és a többlethalandóság kb. egyezik, van ahol viszont óriási eltéréseket mutat.))
Ezt még ideteszem:
‘It’s like we are being left to die’: Hong Kong tackles deadliest Covid wave -
Drizzt
nagyúr
válasz
koncsik
üzenetére
Akkor legalább már tudjuk, hogy az excel zsonglőr gyakornok aludt be.
Egyébként a házi karantén rendszert sem úgy érzem, hogy idősebb betegeknek találták ki. Én ugyan szoftverfejlesztő vagyok, de csak harmadjára sikerült a regisztráció.
Egyébként hivatalosan kötelező használni, ha van arra alkalmas eszközöd. Úgy tűnik nem állandóan mutatja a helyedet a szerveknek, hanem SMS-ben előre megkapott időpontokban kell lefényképezned magad, amit geolokációval küld el.
Első regisztrációra azt írta vissza, hogy nem stimmelnek az adataim.
Másodjára megpróbáltam a személyivel regisztrálni. Az elvileg bescanneli kamerával az adataidat, ami tök jó. DE, ha ékezetek vannak a nevedben, akkor a személyi hátoldalán azok le vannak cserélve mássalhangzó párokra.
Elküldtem ezt a regisztrációt is. Utána nem sokkal jött SMS, hogy ugyan az első regisztrációmat elutasították, de regisztráljak újra, mert megjelent a rendszerben a karanténom.
Utána nem sokkal jött az értesítés, hogy a második regisztrációm adat különbözőség miatt nem sikerült.
Harmadjára: ID scan + kézzel ékezetekre átírása a mássalhangzó pároknak és hallelujah!
Aztán jött is az SMS, hogy fényképezzem le magam 15 percen belül, de izibe!
Gondolom kb. napi egyszer fog jönni SMS.
Karantén lejárta utáni naptól törölhető az app. -
-
(Lekerülnek a címlapokról a covid rovatok...)
What is the Deltacron variant of Covid and where has it been found?
(Delta-Omicron hibrid. Relatíve sok van Franciaországban, de számos helyen kimutatták már. Tud terjedni (briteknél most van igazolás alatt egy fertőzés átadás), de feltételezhetően több helyen is kialakult. Esetszámok egyelőre minimálisak.)UK-ban közben szépen emelkednek a Covid esetszámok. Az ONS szerint a múlt héten (múlt hét pénteken végződő héten) az angliai részen minden 25., a skóciain minden 18. ember elkapta. [Azóta a számok nyilván tovább nőttek.] Az okokat még találgatják, de gyaníthatóan benne van a BA.2, a nyitás [a lovak közé dobott gyeplő], illetve a csökkenő immunitás. ([Utóbbira utalhat, hogy] a második legnagyobb esetszámot a 70 éven felüliek produkálják.)
-
Di Natale
senior tag
Tegnap óta kapar a torkom, ma meg enyhe hőemelkedésem van.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy tényleg elmeháborodottak ülnek odafen.
A idióta jogviszonyukkal elérték azt hogy sok helyen már azért sem működnek rendesen a szakrendelések mert nincs orvos aki kijárjon rendelni. Szakrendelésekre is több hónapos várólisták vannak. A cikkben lévő feltételek meg tényleg a Sci-fi kategória. -
Drizzt
nagyúr
Én azért nem vagyok abban biztos, hogy az újrafertőzések tennék ki a java részét az új fertőződéseknek. Erre kellenének adatok. Szerintem simán van még bőven ember aki egyszer sem volt fertőzött, szóval bőven van még csak az ő köreikben is tér a terjedésre. És pont az elmúlt hetekben voltak mindenhol az enyhítések, így könnyebb megtalálni a fogékony egyedeket, mint eddig.
Közben megkaptam a hatósági házi karantén elrendeléséről az emailt.
-
Jablocskov
tag
válasz
IQfályter
üzenetére
Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a korlátozások teljes feloldása, vagy a BA.2 mutáció magasabb fertőzőképessége miatt növekednek az esetszámok. Nem meglepő ez, a komolyan vehető szakértők többsége eddig is azon az állásponton volt, hogy közel sincs még vége a járványnak. Ez a vírus eddig is meglehetősen kiszámíthatatlanul viselkedett, okozhat még meglepetéseket.
-
IQfályter
tag
Mégis mi folyik itt? Rekordon az új koronavírus-esetek száma Németországban [link] Ahogy néztem emelkedtek az esetszámok Ausztriában és Szlovákiában is.
-
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 2068, változás(1): -996 (-32.5%) | elmúlt 7 napban összesen: 14316 (átlag: 2045.1), változás(2): -6556 (-31.4%) | incidencia: 360.2
Új halálos áldozatok száma: 50, változás(1): -25 (-33.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 367 (átlag: 52.4), változás(2): -167 (-31.3%) | incidencia: 9.2
Új mintavételek száma: 14435, változás(1): -3549 (-19.7%) | elmúlt 7 napban összesen: 84596 (átlag: 12085.1), változás(2): -18453 (-17.9%)
---
Kórházban: 2338, változás(1): -623 (-21.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 2593.0, változás(3): -730.8 (-22.0%)
Lélegeztetőgépen: 109, változás(1): -18 (-14.2%) | elmúlt 7 nap átlaga: 115.0, változás(3): -15.8 (-12.1%)
Tesztpozitivitás: 14.33%, változás(1): -2.71% (-15.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 21.63%, változás(3): -4.31% (-16.6%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
Sir Pocok
őstag
Új fertőzöttek: 2068 (az előző napi adathoz képest -309)
Új tesztek száma: 14542 (az előző napi adathoz képest +4645)
Új halálos áldozatok száma: 50 (az előző napi adathoz képest -4)
Kórházi ellátást igénylők száma: 2338 (az előző napi adathoz képest -161)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 109 (az előző napi adathoz képest -8)
Az első dózissal oltottak száma: 6 398 615
A második dózissal is beoltottak száma: 6 178 638
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 826 840 -
updog
őstag
A nap hőse a bácsi a boltban, akin volt maszk (ezzel nincs gond, rajtam is volt), de gondolom megszokásból az orra teljesen, meg egy kicsit a bajsza is kilógott
Gondolom bármi épp a szabályozás, ő egy kicsit rebellis próbál lenni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- MIUI / HyperOS topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgatós találkozó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Temu
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
?
(a gyerekeknél máshogy működik az immunrendszer - a t-sejtes védelem is)

ráadásul az előző hullámból vissza se esett rendesen, csomó helyen eleve a delta csúcs fölött rajtol az új.
.
.
)