- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Nekem V1-es routerem van, s úgy néz ki hamarosan kevés lesz a 4 portja. Milyen gigabites switch-et javasoltok az otthoni hálózatom bővítésére? Nekem elég 4 portos is, nem kell 10-16 portos, csak a router maradék portjait még tudjam használni mellette, s a switchre kötött eszközök és a routerre kötött eszközök is láthassák egymást.
Nem ismerem az árazásokat, de olyan switch kéne, amivel megy a gigabites hálózat rendesen, s remélem nem ugrik 10.000 fölé az ára.
Ja és ugye nem kell keresztkábel a két eszköz közé, mert egyenes cat5e típusú kábel lett behúzva a lakásba
Köszönöm
-
Rederik
tag
válasz
Intruder2k5 #51903 üzenetére
Egy SYNOLOGY DiskStation DS112j lenne a kiszemelt.
De igazándiból általánosságban érdekelt volna, hogy akkor pl két gép közt tudok-e legalább 80MB/sec-el másolni, ha azok kábellel direktben összekötve tudnak ennyit egymással. Tehát korlátozna-e a router, ha azon keresztül menne a file transfer?
-
Rederik
tag
Sziasztok,
nekem V1-es routerem van. S a hálózat sebességével kapcsolatban lenne kérdésem.
Tervben van ugyanis egy médialejátszó beszerzése, de nem tudom eldönteni, hogyha hálózatra kötöm azt is, s a hálózatba veszek egy NAS-t, akkor a routeren keresztül milyen átviteli sebességet tudok elérni. Minden eszköz cat5e kábellel van a routerhez csatlakoztatva.
Azt tudom, hogyha veszek egy hordozható USB3-as HDD-t, akkor arra olyan 120MB/sec-el tudok másolni, de ezt cipelgetnem kell gép és mediaplayer, vagy másik gép közt. (nem használva a router-t)
Ellenben, ha beruházok egy normálisabb NAS-ba, fix HDD--vel, meg cat5e kábelekkel minden eszközhöz a routeren keresztül, akkor mekkora sebességet tudok elérni?
nem szeretném ugyanis megvenni fölöslegesen a NAS-t, ha utána router-t is cserélnem kellene, vagy maradna a mobil vinyóval hurcolászás gépről gépre...
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest