- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tam@s
tag
Szia! Köszi a segítséged, még egy kicsi kellene...
Úgy kezdődött, hogy elmókoltam valószínű, belassult, factory reset után is lassú volt, ezért újraflasheltem. Ott valami elszállt.
Tftp-t próbálom, nyomom a resetet 20 mp-ig, de az a baj, hogy átvált másik server interface-re, vagy a 127.0.0.1-re. Beállítottam a 192.168.0.66-ot a lan kártyára. A korábbi IP tartományom 10.0.0.1 volt, ez befolyásol bármit is?Az nem értem, hogy miért vált át másik server interface-re pár másodperc után, miután elindítom a routert. Próbáltam másik gépen, ott is ezt csinálja.
-
Burki
aktív tag
Van otthon egy forgalomból kivont 1043ND v1, sajnos routerként nem üzemelt már tökéletesen, viszont emlékeim szerint switch üzemmódban még jól működött. Azzal is meg lehetne valósítani? Megpróbálnám először költséghatékony módon, ha ennyi a lehetséges bukta benne.
Kicsi lakásról van szó, légvonalban kb 4 méterre van a router a tv-től, sajnos a netkábel a bejárati ajtó mellett lép be a lakásba, és nem lehet továbbvinni egyszerűen. Egy fal választja el a routert a tv-től, ami mondjuk elég vastag.
Esetleg van valamilyen leírás, amivel el tudok indulni a beálltásokkal openwrt kapcsán?
-
Burki
aktív tag
Nagyon köszönöm a segítséget!
Amit említettél a hozzászólásban, a 841-es tplink a legalja amire érdemes költeni, vagy ezzel már érdemi javulást lehet elérni? Esetleg egy TL-WA901ND jobb választás lehet? Hogyha érdemi különbség lenne a kettő között, akkor inkább költök rá 5-7 ezerrel többet.
-
nimfas
addikt
-
direwolf
őstag
Nem-nem
50" 2,5 méterről és fullhd. De jobb lenne 60"
Ja, és csakis jól beállított Kodival PC-ről HDMI-n, nem dlna-n szutyok tvbe integrált lejátszóval
A "szegényember nas" meg arra értendő, hogy a seedelt torrentek mellett apróbb toolokat, drivereket is tárolok rajta amit közösen használunk. Ezekhez bőven elég a 6MB/s.
Én nem látok ebben semmi kényelmetlenséget. -
Borisz76
nagyúr
Köszönöm.
A készülék már legalább 6 éves....de lehet több is, pontosan nem tudom.
Fix csatorna megvan ,mert van még 2-3 jel a környéken és üres csatornára tettem át, hogy minimális legyen a zavarás.
Nem tudom, hogy jelenleg "G" üzemmódban van e...majd meglesem.
Megnézem az esetleges FW frissítést is....
Ha ez sem segít , akkor veszek egy "AC" képes routert mert az egy szem okosteló ( LG G4 ) , amivel használom a wi-fit - az tudja ezt a szabványt is.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Édesanyám albérletében ( emelet ) egy szolgáltatói router adja a netet.
Ebből a routerből jön egy utp kábel le hozzám a földszintre és csatlakozik egy 8 portos gigabites switch-re.
A switch-ből osztom szét a netet az eszközöknek :
- Asztali Pc
- Synology Nas
- Samsung TV
- Sony házimozi erősítő
- Samsung hálózati lézernyomtatóMivel az emeleti router Wi-Fi jele gyenge , ezért a switch-re kötöttem egy elfekvőben lévő TP-Link WR1034ND v1-s routert. Megfelelő beállítások után csak az a feladata, hogy a Wi-Fi -t szórja.
De pont az általad említett hiba nálam is előfordul.
Pár napig jó aztán megszűnik létezni a kapcsolat.
Csak az újraindítás segít rajta. ( Néha többször is naponta )Érdemes lenne a gyári FW-t lecserélni egy más verzióra, hogy stabil legyen a wi-fi ?
Vagy hardveresen instabil a vezeték nélküli része ? -
kokopo
aktív tag
kabelrol [link] mikor az adapterrel voltam akkor kb 20-25 Mbps
ugynezki mintha megoldott volna a problemam (ezt biztosra majd hetvege utan fogom tudni) annyira kellett volna elobb odafigyeljek, hogy amikor nyitottam a port-ot (halozat\tuzfal\port tovabbitas) odakellett volna figyelnem hogy a forras az "wan/wwan" a belso zona meg "lan" legyen (meg persze az ip-k) -
vargalex
Topikgazda
Én sem foglalkoztam upnp-vel, így én is csak kontárkodom a témában.
Amit te írsz, az a szerver oldal. Azaz képes port nyitási kéréseket fogadni és azon az eszközön (ugye ez jelen esetben a router) a tűzfalon portot nyitni, ahol fut.
Viszont neki ugye a saját routere előtti routeren kellene tűzfalat nyitni, így szerintem aminiupnpc
csomag telepítése szükséges. Viszont LAN oldalon nem használnék UPnP-t, mert akkor valami dinamikus nyitás kell az első router felé is, ez így bonyolultabb. Azaz inkább wan up-ra csinálnék nyitási kérés(eke)tupnpc
-vel az első router felé, valamint a második router tűzfalán fix forward-okat vennék fel. -
direwolf
őstag
-
kokopo
aktív tag
Azert kerdem, mert mig a wifi adapteren ( TL-WN822N_V3.0 ) keresztul jott a net, nemvolt ilyen gond, minden trackeren aktiv volt a kliens, es a feltoltes is jol ment (atlagosan 8-10 db feltoltes) most atlagosan 0-1 darab, es a sebesseg is nagyon kicsi az eddigihez kepest, es a trackeren is a passziv jelzes van (ami eddig aktiv volt)
-
kokopo
aktív tag
Hello
Mukodik a wifi-rol wifi-re beallitas, amiben segitettel ((#64142 #64145 # .... hozzaszolas)
Most az a gondom hogy a kliensem csak le tolt, fel nem
Probaltam port-ot nyitni, forwardingolni, kulombozo hazzaszolasokbol beallitani a lenyeget, olvastam a mellekelt txt-ket de nemjott ossze
Tudna valaki segiteni port nyitas ugyben?
Koszonom. -
Headless
őstag
Az egy nagyon speciális eset amire te használod, a hétköznapi ember ilyeneket nem fog használni, ahogy igazából a factory resetet sem sűrűn használja az ember, de jó ha van... az umount-ot meg egyenesen nem használtam még egyszer sem... ,maximum a script megírásakor tesztjelleggel.
Ha elállítja a lan-t így járt, valószínűleg nagyon az elején van a beállításnak, nem árt egy factorí reset...
-
atala
addikt
Biztosan velem van a baj. Valószínűleg minden le van írva, csak én nem figyeltem eléggé. Eleve az alapokat nem értettem meg, pedig elég jó vagyok mind elektronika, mind számítástechnika terén.
De nincs ezzel semmi baj. azt kell megtanulnom, ha valamit nem értek 100%-osan, akkor ne kezdjek bele. -
atala
addikt
Most már mindegy. Ezért nem szeretem amikor ennyire mélyen bele kell menni a dolgokba. Megpróbálom garanciában kicseréltetni, remélem menni fog. Az a baj, hogy amíg kicserélik, vagy javítják nem lesz router, pedig az nagyon kellene.
Egy kérdés a gyári fw-nél van olyan, hogy automatikus fw frissítés? Tehát, hogy magától frissítse a routert?
-
atala
addikt
Biztos egyszerű, ha már valaki tudja.
Átböngésztem az összefoglalóban lévő linkeket, de ez a linuxos programozásos mizéria nem nekem való. Ráadásul egy csomo link nem is működik.Ha a web felületen be lehetne állítani, hogy menjen az iptv, akkor megtenném, de így ez nekem túl bonyolult, pedig nem vagyok öreg hozzá.
Vagy ha lenne egy leírás hozzá, pontról pontra, hogy mit kell tenni.
Biztos velem van a baj. -
kokopo
aktív tag
a wifi-s ssid amit megadtam masodiknak (kulonbozik a ketto) nemerem el 5 perc mulva, 10 perc mulva sem
kabelen sem erem el a routert
igy csinalom: belepek, user/jelszo megad, utanna Szolgaltatasok/WWW_SUSTE/WIFI-EXTRA/Repeater, itt kivalasztom a wifit (ROYa1_V1PeR_cA3aCa5)
Router2WWan protokol "dhcp"
Router2 SSID-t megadom (proba nevet adok neki)
Utanna megnyomom a "Create Client-relayd"-ot, megadom a ROYa1_V.... tartozo jelszot, es semmi (sem wifin nemerem a "proba nevu halozatot" sem kabelen a router)
De probaltam a "Create Repeater"-el is, es ugyanaz (kepet csinaltam ezekrol fentebb)
Ujra, csak resettel tudom elerni
Nemtom mivan, de kosz a turelmed, gondolom jolcsinalom es megse mukodik -
direwolf
őstag
-
atala
addikt
Az a baj, hogy teljesen random jön elő a wifi "kiakadás". Van, hogy egy hétig semmi, de van, hogy 2 naponta.
A kliensek meg minden nap ugyan azok. Egy laptop, két tablet, és 3 telefon. Hacsak nem akar valaki az utcáról is rácsatlakozni.
Lehet, hogy első körben vissza viszem gariba kicseréltetni, ha utána is csinálja, akkor próbálkozom az openwrt-vel. -
atala
addikt
Köszi!
Suste verzió letöltve. Majd a hétvégén felrakom. Remélem sikerül beállítani.Viszont ha tényleg az a baja, hogy valamelyik klienset nem szereti a wifi, akkor hiába állítom be az újraindulásokat. Pl beállítom, hogy hajnali 5-kor induljon újra, de reggel 8-kor fel akar csatlakozni az illető, mert éppen akkor jön haza, akkor ugyan úgy le fagyaszthatja.
-
-
gr8tjoey
aktív tag
1 - ez igaz, de mégis hányszor?
Memorex drive elég sokáig húzta
2 - van erre vonatkozó mérés? Esetleg egy scripttel tesztelhetnénk.
3 - én csak néha torrentezek, olyankor megy a HDD természetesen, de amikor nem, akkor a nap 24 órájában áll. Ez egy ilyen örök vita, van aki szerint az a jó, ha egy HDD a teljes életében forog, van aki szerint csak annyit menjen amennyit használják. Én az utóbbi tábort erősítemVan egy 4. pontom nekem is:
a 64GB-os pendrive 5e Ft volt, a 1,5TB-os meg anno 30 felett. Ha elromlik az első azt szívesebben, és könnyebben cserélem le.Visszatérve a témára, milyen toollal érdemes letörölni a 2 feleseleges partíciót a nagy HDD-ről? Ubuntut tudok bootolni, abban van vmilyen gui-s ajánlott program?
Köszi!
-
gr8tjoey
aktív tag
Pendrive van benne - csak 64GB-os - amin 3 partíció van, swap, extroot, és a maradék EXT4 - MNT.
Ezen vannak a pörgősebb dolgok, amik naponta többször is kellhetnek + torrent.
Emellett van egy nagy külső HDD ami egy archivum tulajdonképpen, olyan file-okkal amik csak ritkán kellenek, pl régi családi fotók.Miért nem lehet pendrive-ra rakni a swap-et?
Vagy ez így miért nem jó? A V1 így működött sokáig gond nélkül. -
-
gr8tjoey
aktív tag
Az alapokon túl vagyok már (2009 óta
se kábel, se táp hiba nincs, 100%
Megnéztem mit okoz a napi újraindítás a HDD-nek:root@TpLink1043:~# e2fsck -f /dev/sdb3
e2fsck 1.42.4 (12-June-2012)
Pass 1: Checking inodes, blocks, and sizes
Pass 2: Checking directory structure
Pass 3: Checking directory connectivity
Pass 4: Checking reference counts
Pass 5: Checking group summary information
mnt2: 86852/91561984 files (9.4% non-contiguous), 138201658/366234624 blocksNincs hiba.
Valahogy megpróbálom legyakni azt a 2 partíciót a nagy HDD-ről, tippeket szívesen elfogadok mivel menjek rá.
#Headless, az extroot-ot nem tudom tisztán a 64GB-os pendrive-ra rakni, túl nagy luxus lenne
-
Attici
őstag
-
Attici
őstag
Kicsit sok az info, amit még nem tudok hova tenni.
Vizuális típus vagyok, jó lenne látni valahol folyamatában.
Amíg nem vagyok biztos mindenben, addig nem szívesen állnék neki.
Ezért is gondoltam próbaképpen a NEXX-re, amiben nem lehet sok kárt tenni.
NEXX-en ki lehet kapcsolni a Wi-Fit?
Akkor szerinted inkább a vargalex féle fw-t rakjam fel?
DDWRT-ről vissza kell rakni gyárira vagy nem? Írták ezt is-azt is. -
Attici
őstag
Olvasgattam mindegyiket, de nekem még mindig nem áll össze a kép, hogy hogy is fog üzemelni ezzel a torrentezés.
Egy kicsit részletesebb leírás kellene pontról-pontra, hogy nekivágjak,mert a rooter nekem egy fehér folt.
A ddwrt-s firmware-t is csak amiatt raktam fel, mert a gyárival nem volt stabil. Openwrt-t meg még nem is láttam, ezért nem tudom, hogy hol mit kellene beállítani rajta.
Azért gondoltam most hirtelen a NEXX-re mert olcsó (ha elbaltázom a firmwaret, akkor sem bukok sokat) és a tp-linket sem kellene piszkálni, ami most nagyon stabilan teszi a dolgát.
A NEXX leírásában azt írtad, hogy megy róla a külső HDD.
Egy WD MyPassport Elitet kötnék rá, ami eddig mindennel működött amivel kipróbáltam.
Tudnál nekem segíteni? -
gr8tjoey
aktív tag
Felraktam a frissítéseket is, köszi!
Viszont a V1 nem megy el a 0.8.1-gyel, alig van szabad memória, van hogy letérdel a samba, és luci rajta, van hogy csak spontán újraindul, de 10 percenként.
Ha csak simán újra van indítva, és nincs aktív torrent akkor is piszok lassú, load 2,5 felett konstans. Nem tudtam rájönni mi hajtja. Kábelen sambáról másolás akadozik, max sebesség 4MB/sec.Visszaléptem vargalex utolsó firmjére, és minden a szokásos gyorsaságúra váltott, másolás 10-11MB/sec, újraindítás után a load 0,07, gyors, reszponzív. Most mindenki boldog
-
takitibi
tag
Szia!
Tök egyszerű, kipróbáltam. Ha a 843-asnak mindkét végéről lecsavartam az antennát, és csak a balra raktam, akkor a site survey-nál láttam csomó adót. Ha átraktam a másikra, akkor csak párat. Kipróbáltam azt, hogy bal oldal 25Db-s antenna: jó vétel volt, jobb oldal: 5Db: gyenge adás (lakásba bőven elég).
Fordított antenna kiosztással gyenge volt a vétel(WAN wifi) és erős az adás(LAN wifi).Melyik FirmWare-t ajánljátok jobban (egyszerűbb, logikusabb, ésszerűbb kezelhetőség) ami tudja a Wireless ISP-t, azaz WISP-et, amit a régi 843ND is tudott kiujjból? 1043-as V3.0-ásom van. De minek?
-
vargalex
Topikgazda
Én nem látok leszakadást. Csak 3 külső eszközt. Az, hogy hova van mountolva, teljesen mindegy, csak a többi config is ennek megfelelően legyen beállítva.
A minidlna száll el out of memory-val. Lehet, hogy a 2 swap zavarja meg a rendszert, bár nem kellene. Elképzelhető, hogy egy ismételt mkswap helyrehozza, ha fizikailag nem sérült a drive.
Szerk.: értem mire gondolsz. Az extroot-ot valóban rendbe kellene tenni... -
Headless
őstag
Ez a "Fő meghajtó" csak a te mániád, át van állítva a minidlna, Az rendben van úgy. Ez nem okozza a problémát.
Viszont biztos hogy 3 meghajtó van az első teória, hogy leszakadt az téves. más a 3. partició mérete.
Persze az is biztos, hogy nagy káosz van a particiók között, de nem az a hiba forrása szerintem. Először tisztáznéám miért van tele az extroot.
-
Headless
őstag
Hogy ne lenne jó a csatolás? Csak leszakadt az sda vagyis a swap,extroot,mnt és automount sdc-ként csatolgatta.. Én valami aktív hubot próbálnék.
3 eszköz...
Sda1 swap -->sdc1
Sda2 extroot -->sdc2
Sda3 mnt -->sdc3
Sdb1 64 gbVagy az sdc is egy extrootként formázott valami ilyen esetben inkább a gond az hogy az extrooton semmi hely sincs.
-
gr8tjoey
aktív tag
Szia,
suste@OpenWrt@0.6 Barrier Breaker 14.07A konfig pedig ez
config minidlna 'config'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'miniDLNA'
option inotify '1'
option notify_interval '900'
option model_number '1'
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg'
option serial '11224433'
option db_dir '/share/64GB/minidlna'
option log_dir '/share/64GB/minidlna'
option root_container 'B'
option enabled '1'
list media_dir '/share/64GB/transmission/done'
list media_dir '/share/64GB/TEMP/Music'Ha átirányítom egy nagyobb könyvtárra, akkor pár file után meghal.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen program, ami...?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Linux kezdőknek
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- PlayStation 5
- Open Broadcaster Software OBS
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest