- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreampost
csendes tag
válasz
Speeedfire #17700 üzenetére
A WAN-input dropra gondolsz? Hat basszus én tuti nem jártam vele.
Mi kellene legyen? accept? -
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #17682 üzenetére
Amúgy nem értem... Aki routeren torrentezik annak felesleges a nas? Megőszülök, mire samba share-ből lemásolom a routerre kötött usb vinyóról a filet...
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #17682 üzenetére
Érdekes, mert majdnem 2 évig működött... persze nem volt tökéletes, de a legutóbbi 2 eko.one.pl release óta 5 perc után dobta el az usb-s diszket. NAS-t nem csak emiatt vettem.
ez csak a végső lökés volt
Amúgy Fujitsu/Siemens Storagebird az USBs ház
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #17626 üzenetére
Problem solved, meg az xml támogatás is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #17625 üzenetére
A config fájllal van neki valami baja, az eredetivel megy...csak akkor miért nem sír, hogy valami nem stimmel.
-
válasz
Speeedfire #17613 üzenetére
Ez van, ez a sorsa! Egy jó kis FTP,. vagy Samba másolással, főleg több szálon, fel lehet azt tornázni 5-re is...
Na jó, ne OFF-oljuk szét a topikot már!
-
válasz
Speeedfire #17611 üzenetére
Ügy vettem észre, hogy 2-es load alatt még elég jó a reakcióideje, de nehézkesen még 3 körül is használható. Ez azért nekem sem a standard állapot, többnyire 500-as down, és 100-as up limit van beállítva, már csak a netem sebessége miatt is. Ekkor pedig simán 0,5 alatt marad a load, még így viszonylag sok futó torrent mellett is...
-
válasz
Speeedfire #17609 üzenetére
A vas az RT-N16, a load pedig olyan 1-1,5 körül van ilyenkor, bár inkább felülről. De tudod Te is, ezt nehéz így megmondani, mert sok mindentől függ.
-
RexpecT
addikt
válasz
Speeedfire #17575 üzenetére
Csak az első prancsra ad választ:
1862 root 984 S vsftpdÍgy bejön böngésző alól:
\\192.168.1.1\mnt\ -
BStorm
csendes tag
válasz
Speeedfire #17557 üzenetére
Köszi! Elolvasom, már csak egy 2-4GB-os pen drive-ot kellene hozzá beszereznem
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #17407 üzenetére
Hi!
Default-ban ki van kapcsolva a php5-ben a libxml támogatás. Legközelebb kedden leszek forrás közelében, akkor tudok fordítani neked, ha kell.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #17447 üzenetére
Megy az, csak a target-et be kell állítani, a tools-t, toolchain-t installálni kell. Aztán jöhetnek a csomagok egyesével. Szóval, nem sokkal rövidebb idő, mintha a kész firmware-t build-eled. (Természetesen, ha már egyszer build-eltél, akkor egy újabb csomag esetén töredék idő alatt készen van.)
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #17447 üzenetére
Only csomag nekem se, de az kit zavar, h közben legyártja a kernelt is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #17434 üzenetére
Hi!
Ha adsz valami példa php alkalmazást, amivel próbáljam, akkor feldobom a routerre és megnézem.
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #17434 üzenetére
Nekem ötletem sincs, viszont anno írtad hogy próbálkoznak belépni a routeredbe elég gyakran, most ért el engem is ez a gond, a system log csak úgy tele van a bad loginokkal olyan időpontokban amikor a közében sem jártam a routernek.
Emlékszem hogy kerestél egy csomagot vagy valami megoldást arra ha elrontják többször a jelszót akkor tiltson ki egy időre, vagy valami ilyesmi, ezzel sikerült előre lépni akkor? -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #17407 üzenetére
-
Begi
senior tag
válasz
Speeedfire #17413 üzenetére
Bocs, az fw 0.92 (vargalex), nem a transmission
.
A config fájl az rendben van. Ahova berakja magát, ott is benne van a script és csak egy fájl van a könyvtárban. -
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #15774 üzenetére
Elvileg ez a csomag tudja azt amit szeretnél, viszont nem igazán találom sehol a cofigját ahol betudnám állítani.
znc-mod-fail2ban
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #15774 üzenetére
A francba, hát lebuktam ^^ (GokuSan)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14890 üzenetére
Hi!
Igen, én engedélyeztem az inotify-t.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14880 üzenetére
Az enyém pedig még az r27699-ből készült.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14876 üzenetére
Igen, működik (pl. az én build-emben), inotify engedélyezett kernel kell hozzá. r27853-tól default-ban engedélyezett.
Szerk.: Sikerült szétszedni a vasat?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14834 üzenetére
Az antennákat csak csavard le (az aljzatot nem kell kiszedni). Miközben hátul feszíted (a tetejét és az alját), picit alányúlsz valamivel a pöcöknek és szétugrik.
-
válasz
Speeedfire #14834 üzenetére
Amúgy mi történt? Csak nem "elflashelted" Te is?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14832 üzenetére
Egy elég helyes kés is megfelelő lesz. Egyébként így "szétnyitott" állapotban a fekete keretet elvileg ki is tudod húzni teljesen a helyéről hátrafelé. Akkor talán jobban hozzáférsz.
-
válasz
Speeedfire #14829 üzenetére
Az tény, hogy elég hülye megoldás!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14829 üzenetére
Hi!
A kampó felső részét kell kicsit "megemelni", azaz a router hátulja felé mozdítani! (A csavarhúzót próbáld a kampó felső részén beakasztani mögé és megfeszíteni egy picit.)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14821 üzenetére
Hi!
Én úgy szoktam (éppen most is van nálam egy példány élesztésre), hogy a csavarokat kiszedem, majd a hátulját szétfeszítem egy picit. Így a fekete betét kihúzható néhány centire hátrafelé. Elöl kis körmök tartják két szélen belül (így már látszanak), oda egy csavarhúzóval benyúlok és enyhe feszítés közben kicsit alányúlok. Így szerintem nem olyan drasztikus, és nem saját routerről nem akarom letörni a körmöket (mondjuk sajátról sem tenném).
-
válasz
Speeedfire #14821 üzenetére
Hát, 1043-as házat azt nem tudok adni, csak egy halott alaplapom van hozzá, úgyhogy óvatosan!
-
válasz
Speeedfire #14817 üzenetére
"1. Szét kell szednünk a router-t. A hátulján (a portok felüli részén) van a talpak alatt 2 csavar, ezt kell kitekerni. Az elején nincs, tehát felesleges leszedni az első talpakat. Miután a két csavar kint van szépen kicsit szét kell feszíteni az alsó és a felső burkolatot… igen ez ilyen drasztikusan hangzik, de csak így fog szétpattanni elöl az a két patent ami összetartja a két részt. Ezzel mindenki szenvedjen szépen el, egyszer csak szét kell jönnie "
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Speeedfire #14702 üzenetére
Nem beszéltük be is bizonyítottuk grafikonnal
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #14690 üzenetére
köszi
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #14686 üzenetére
"Attitude Adjustment " ezt mit takar?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14686 üzenetére
Sokakkal ellentétben én úgy gondolom, hogy semmi gond nincs a trunk verziókkal (nekem soha nem is volt bajom velük).
-
macko003
csendes tag
válasz
Speeedfire #14675 üzenetére
köszönöm, a stripcslashes() függvény volt a nyertes, az addslashes() párja
-
válasz
Speeedfire #14663 üzenetére
Pedig megoldható az is...
-
válasz
Speeedfire #14658 üzenetére
Ez az unformatted jó gyorsnak néz ki... Majd ha egyszer lesz 1043-asom, szerintem ezt fogom használni!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14658 üzenetére
Hi!
Igen, már volt és ebből az OpenWrt topic-ból származik.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #14637 üzenetére
Az ext4 csomag tartalmazza már az ext2, illetve ext3 drivereket, a többi említettet pedig egybegyúrták a block-mount-al. A v0.8-amban is ez lesz.
-
válasz
Speeedfire #14641 üzenetére
Nem... Újonc voltam, mikor elkezdtem! Aznap regisztráltam...
De mit számít ez? Ezt a rang témát mindig csak Te hozod fel, mikor benézel...
Ügy sem számít semmit, csak a szöveg változik a Neved alatt! -
válasz
Speeedfire #14639 üzenetére
Az olyan messze van még, mint Makó Jeruzsálemtől...
-
válasz
Speeedfire #14637 üzenetére
Nahát... Speeedfire is jár erre még néha!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #13085 üzenetére
Korábban is kipróbáltam, de most ismét leteszteltem. Működik rendesen, látom a file-okat és meg is tudom őket nyitni. Esetleg próbáld meg Astro File Manager-el Astro SMB Module-val kiegészítve.
-
válasz
Speeedfire #11265 üzenetére
Nyugi Te is mindjárt az leszel...
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
Speeedfire #81 üzenetére
Helló.
Tudnál nekem segíteni web rádió telepítésében wr1043nd routerre?
Előre is köszönöm.
Zoleee -
válasz
Speeedfire #10790 üzenetére
Nekem nincs is fülhallgatóm... Se erősítőm. De jelen pillanatban venni sem tudnék, tehát ne aggódj, mert nem vagy egyedül!
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #10790 üzenetére
hosszú távra vettem....
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #10788 üzenetére
ja... én 7eFt-t is sajnáltam a fülesre....
az Onkyo erősítőmet 90eFt-ért vettem, 3 hdmi 1.3-as bemenet, optikai, koax digit bemenet.... 7.1 kimenet 7x140W.... fene se adna ki 400eFt-t erősítőért... annyira nem vagyok se vastag, se philharmonikus :-DSzerk:
-
KisApám
addikt
válasz
Speeedfire #10786 üzenetére
A füles MEGÉRTE!
Amúgy javítok: ebay-ról az USA-ból szállítással együtt 21 000 ft volt csak
... FELE annyi SEM mint amennyi itthon!
-
KisApám
addikt
válasz
Speeedfire #10784 üzenetére
Nekem most egy DENON AHC-710 van.
Volt több fülesem is, DE ez eddig a legjobb.Lehet, hogy éppen ezért egy DENON AVR-3311-est szeretnék venni. Csak nem túl olcsó...
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #10781 üzenetére
Én elhagytam a fülesem.... Sennheiser volt, de nem a füldugós, hanem a normális oldtimer :-D Még a Mediában vettem... voltam Sz.fehérváron, de már nem lehet kapni olyat, pedig nagyon pöpec hangja volt :-S
-
KisApám
addikt
válasz
Speeedfire #10770 üzenetére
Mögvan! Megvettem! 11 800 ft-ba "fájt".
Az 1.8 vörzsjön van rajta.
Néha torrentezem. Leginkább sima net.
Melyiket tanácsolod mint szakértő prof?
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #10770 üzenetére
A trunkos mennyire stabil? Szoktad időnként a kernelt frissíteni vagy csak a csomagokat?
-
KisApám
addikt
válasz
Speeedfire #10768 üzenetére
És melyik firmware-t rakjam fel egyből rá?
(No meg hogyan...) -
KisApám
addikt
válasz
Speeedfire #10766 üzenetére
ENNYI?
Köszi! -
válasz
Speeedfire #10762 üzenetére
Megtaláltam a képeket is...
Mint az később kiderült, a pozitív kábel nem kell, tehát azt azóta már kikötöttem...
-
válasz
Speeedfire #10756 üzenetére
Én egy PC Speaker csatiját szedtem szét, de bármelyik jó azok közül is, amik egy átlagos PC házban vannak a kábelek végén, amik jönnek a kapcsolóktól az alaplapra. Ez egyébként még a kisebbik gond, a nagyobb az, hogy többnyire nincsen a routeren csatlakozó, csak a helye van meg. Tehát a tüskéket még előbb be kell forrasztanod a router panelébe.
-
Badb0y
addikt
válasz
Speeedfire #10259 üzenetére
#10422-re vmit tudsz ?
-
Shono
aktív tag
válasz
Speeedfire #10127 üzenetére
Köszönöm a linket, igazán hasznosnak bizonyult.
El is készült az OpenWrt custom "nagy mű", hamarosan kipróbálom, és elmondom, hogy mit rontottam el
/* nem vagyok pesszimista, de elsőre nem várom, hogy 100%-os lesz a dolog */ -
Badb0y
addikt
válasz
Speeedfire #10257 üzenetére
dd-wrt-n ahofgy néztem alapból tudja. De akkor az intruder által linkelt linken lévő mellé semmit nem kell feltenni? Jó úgy, hogy van ? Most egy gyári van fent, tehát a factoryt kell feltennem de mást nem igaz ? Van linux tudás, de idő nincs
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Speeedfire #10254 üzenetére
Az MTU egy hálózati paraméter, ahány közeg, annyiféle, a routolás összefüggéseiben kell néha külön csesztetni.
-
Badb0y
addikt
válasz
Speeedfire #10222 üzenetére
Ez aztán a válasz, még a képek is be lettek téve
Médialejátszók ezt támogatják MTU 1500 jumboframe off, és az alap fw-ben ezt nem lehet beállítani, és meg akarom próbálni akad-e akkor is a bluray nasról, ha ez 1500.
-
válasz
Speeedfire #10240 üzenetére
neked válaszoltam de nem csak neked szól
-
Csabi1984
addikt
válasz
Speeedfire #10240 üzenetére
Szia! Akkor valószínű torrentet nem fogok rá gyúrni
Egyébként elfelejtetem kérdezni. Én annak idején a minit a linksysre(szűz) úgy csináltam,hogy belépte
m a kezelőfelületre majd firmware upgrade,és csinálta magától.
Most azt látom itt ennél az új routernál,hogy telnetezni is kell,.... -
válasz
Speeedfire #10236 üzenetére
egyébként én is annyit tudok mondani, hogy nekem bejött az antenna. 2 - 3 spottal többet talált, de nem használtam ki odaadtam öcsémnek. neki meg a gyári valami helyett van, és 2 rublikányival több a windows szerint a jelerősség.
-
válasz
Speeedfire #10231 üzenetére
Nálam most itthon a sajátomon kívül 17 hálózat látszik.
Itt még az sem mindegy milyen csatornát választok, csak a 13-as csatornán van meg a teljes sebesség (gondolom a 14 is jó lenne). -
válasz
Speeedfire #10231 üzenetére
másik, jobb helyeken meg szerintem ha kifizeti akkor odaadják próbára az antennát, és ha nem jó akkor visszaadják a pénzt.
-
válasz
Speeedfire #10222 üzenetére
Nem csak szedhet hanem szed is, és nem csak wifi forrásból.
Volt már kb. 5-8db különböző típusú hasonló körsugárzó antennám, gyakorlati tapasztalatról írok. Persze sokan nem ismerik be, hogy rosszabb lett vele a vétel, hiszen ha már elköltöttek 2-3ezerFT-ot meg dupla olyan hosszú, akkor csak jobb lehet.
-
válasz
Speeedfire #10203 üzenetére
-
febi
tag
válasz
Speeedfire #10152 üzenetére
megnöveltem és valóban jó lett. köszönöm szépen :-)
Sajnos amikor beállítottam új ssid-t a wifinél akkor egy ideig jó volt, utána nem volt látható egyik ssid sem a kettő közül, ezért töröltem az újonnan létrehozottat. Nem tudom, hogy miért nem enged egyszerre kettőt használni?! -
TeeJay
félisten
válasz
Speeedfire #10152 üzenetére
köszi de akkor miért van a 1043ND-ben N-es wifi-nél 300megabit?
tud annyira is csatlakozni de csak 3x3MIMO esetén?
laptopban valszeg csak 2x2 MIMO lesz -
febi
tag
válasz
Speeedfire #10148 üzenetére
Sikerült felraknom még egy ssid-t :-) igazából az arra kéne, hogy rácsatlakozhatnak a szomszédok, de korlátozni szeretném Őket, sávszélesség....stb. nem tudom, hogy miket lehet még korlátozni akkor ha valaki rácsatlakozik wifivel.
Igen a gépemen megy a torrent.(zárt kapcsolat van erős jelszóval és csak én csatlakoztam rá) anyit csináltam, h a qos menüt kikapcsoltam és egyből felugrott a letöltésem a maximumra :-) akkor már csak az kéne, hogy hol lehet beállítani egyes priorítások sebességét a qos menüben. :-) A fentiekben tudnál segíteni?
-
febi
tag
válasz
Speeedfire #10145 üzenetére
Milyen másikat csinálok? Network/wifin belül egy új ssid-t csinálok?
Még egy dolog amire nem jövök rá. Torrent megy a gépemen( amit már régóta használok és a régi routeremen száguldott 15 MB-el) és 15 MB-os a netem, de csak 5-el jön le. Nem értem, hogy miért, amikor nem korlátoztam. -
febi
tag
válasz
Speeedfire #10127 üzenetére
köszönöm a segítséget sikerült :-)
-
válasz
Speeedfire #10136 üzenetére
Szerintem OpenWrt alatt nem igazán működik...
"mikor működés közben benyomod a reset gombot ~5mp-re, amíg a router újra nem indul"
Ez olyan fw esetében működik, ami az NVRAM-ban tárolja a beállításokat (pl. DD-WRT, vagy a gyári), és ezeket az értékeket törli a hard reset... Ezután, akárcsak az OpenWrt visszaállítás módja után, megint elölről kezdheted az egészet, a jelszó beállítástól...
-
febi
tag
válasz
Speeedfire #10123 üzenetére
Lehet érdemes lenne előröl kezdeni az egész beállítást, mert elég sokmindenbe belenyúltam és most kezdem igazán megismerni ezt a rendszert. Arra gondoltam, hogy most kéne azt megcsinálni, hogy mindent újrahúzok és elkezdem előröl a beállításokat. :-)....csak még azt nem tudom, ezt hogyan lehet megtenni...
Többek közt, azért is mert az alábbi parancsra tök üres adatot ír ki.
nano /etc/config/wireles....na és ugyebár itt a wireles config adatokat kéne kiírni. a wifi meg működik, mert rácsatlakoztam. -
febi
tag
válasz
Speeedfire #10123 üzenetére
és amit küldtem linket ott le lehet tölteni az x-wrt az nem lenne egyszerűbb rányomni? de hogyan lehet az megtenni ha úgy egyszerűbb?
-
febi
tag
válasz
Speeedfire #10108 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. sajnos nem sikerült leszednem. Ezt írta ki amikor le akartam szedni a lucit.
................Configuring haserl.
Collected errors:
* check_data_file_clashes: Package webif wants to install file /www/index.html
But that file is already provided by package * check_data_file_clashes: luci-sgi-cgi
* opkg_install_cmd: Cannot install package webif.
Nem értek ahoz, hogyan kell leszednem a teljes lucit és felrakni a webif.et.Talán az úgy egyszerűbb lenne, hogy ha felrakom rá az alábbi linken található X-wrt. Csak az a kérdés, hogy azt miként kell, ha már van rajta openwrt.
Köszönöm a választ:-)
-
L0CK3
csendes tag
válasz
Speeedfire #10118 üzenetére
Működik is, köszönöm!
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #10091 üzenetére
:-))) ebben semmi extra nincs szvsz, szimpla sms.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #10049 üzenetére
Jó lett.
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #10003 üzenetére
bakker..... átlőttem a Total Commandert Passív módba és 12 Mbyte-al megy.... most nem passívban nem is csatlakozik.....
Szerk:
Ez a mount beállítást, amit írtál: rw,noatime, hol és hogy kell átállítani???
Step by step, köszi :-D -
válasz
Speeedfire #10003 üzenetére
"Ne vagánykodj a 64MB rammal.
"
Ne is!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers cached
Mem: 126928 116472 10456 0 4048 74204
-/+ buffers/cache: 38220 88708
Swap: 530136 268 529868
Total: 657064 116740 540324
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9964 üzenetére
Szia!
Ez lett a: top | grep transmission eredménye... ha ez mond vmit:
Az feltűnt, hogy a wifi sokkal lassabb lett, most hogy a TP-linkre csatlakozom... mondjuk a sebességet nem vettem lejjebb, csak a többi torrent limitet lőttem be amit megadtál.
Ha a d-link-re van nyomva a wifi akkor vhogy nem fogja vissza, ha max sebességgel jön a torrent akkor sem :-D
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #9982 üzenetére
Nálam, amikor nem fut sem transmission, sem ftp, sem mjpg-streamer, akkor így mutat a ram. Ha indítom a transmissiont, akkor azzal indítok még 128MB-os swapot is hozzá.
total used free shared buffers
Mem: 61944 49008 12936 0 10884 -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Speeedfire #9978 üzenetére
Oks, köszi
szerk.: ram ic-t honnan lehet beszerezni és kb. mennyibe kerül? Így elnézve elég hamar elfogy a 32Mb, pedig még csak 1-2napja kezdtem el ismerkedni az egésszel, nemtom Ti hogy a fenébe fértek el, mikor 10x ennyi dolgot használtok, de grat!
-
nimfas
addikt
válasz
köszi, kipróbálom :-)
-
ErosenZold
senior tag
válasz
aha köszi
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Speeedfire #9958 üzenetére
A logout-os leírásod alapján (az /etc/config/transmission fájlra gondolok) fut jelenleg a transmission. Happy vagyok, mert működik is
Kérdés: ha ssh alatt nyomok egy top -ot és az alábbi sorból minimum 4db (néha egy pillanatra bevillan 6-7 is) folyamat mindig fut az okés?1566 1565 root S 5396 18% 0% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
Lehet a ram hiánynak köze a torrent letöltés (max ~900Kbit/s) közbeni indokolatlan reboot-hoz? cpu-ra azért nem tippelnék, mert 2x egymás után újraellenőrizetettem vele a 4Gb-os torrentet, cpu ~90% körül volt, közbe pedig gond nélkül wifi-n netezgettem észrevehető lassulások és reboot nélkül.
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9964 üzenetére
az a bajom, hogy levettem 800k-ra a letöltési sebességet.... de akkor is szakadozott :-S
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9961 üzenetére
Teszem azt.... megoldaná a torrent-wifi harcomat? :-)
Tudod a 2 routeres magyaros megoldás ;-) A kettő egyszerre kiakasztotta a routert.
Pedig nem is 50 Mbites netem van... csak 15.
Szerk:
/etc/config/system
config 'system'
option 'hostname' 'OpenWrt'
option 'zonename' 'Europe/Budapest'
option 'timezone' 'CET-1CEST,M3.5.0,M10.5.0/3'
option 'log_type' 'file'
option 'log_file' '/mnt/hdd/log/rendszer.log'
option 'log_size' '1024'
.....Ezek szerint 1 MB-ra lőttem be....
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9958 üzenetére
Mintha a luci-n belül láttam volna azt hiszem a System résznél egy olyan beállítást, hogy "log size" vagy vmi ilyesmi... azzal piszkálni esetleg? :-D
Nekem is file-ba van irányítva, a /mnt/hdd/log dirbe..... amúgy most épp 215 kb méretű a log :-)
Ez a memória bővítés lehet engem is érdekel, ha vki tud Somogyban, Siófok közelében vmi mestert aki bevállalná ;-) Egyébként mivel lesz jobb, ha 64MB lenne a memóriája?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Speeedfire #9947 üzenetére
Nem volt rossz az indítás, ha tudod, mire gondolok.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Speeedfire #9953 üzenetére
root@OpenWrt:~# fdisk -l
Disk /dev/sda: 16.0 GB, 16001036288 bytes
64 heads, 32 sectors/track, 15259 cylinders
Units = cylinders of 2048 * 512 = 1048576 bytes
Disk identifier: 0x0d005247This doesn't look like a partition table
Probably you selected the wrong device.Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 ? 649285 1233391 598125095+ a1 Unknown
Partition 1 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda2 ? 1322126 1800962 490328122 e9 Unknown
Partition 2 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda3 ? 829574 829896 329398 6c Unknown
Partition 3 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda4 ? 1388929 1388955 26717+ 61 SpeedStor
Partition 4 does not end on cylinder boundary.Partition table entries are not in disk order
Szerk.: addig szugeráltam a samba kacatját, meg a chmod dolgokat, hogy fogalmam sincs mitől lett jó, de most reboot után is tudok írni végre
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #9952 üzenetére
Csak egy apró helyregazítás: linux-ban (így OpenWrt-ben is) nem hexadecimális, hanem oktális az umask értéke.
Ezért oktális 022 binárisan (ahogy a transmission config-ban megadandó) =0*8^2+2*8^1+2*8^0=0+16+2=18 -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #9940 üzenetére
Mi a transmission config-od tartalma?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #9925 üzenetére
Hi!
Tegnap néztem a csomagokat, a mount.ntfs-3g csak egy symlink az ntfs-3g-re, illetve a block-mount-ban nem hivatkozik ntfs-re, tehát még nem tudom, hogy hogy kellene működnie (nem hinném, hogy a busybox-ban be van kapcsolva default-ban a mount-helpers). De még megnézem valószínűleg ma az x86 verziót.
A transmission config-ban az enabled értéke 1? (Csak azért, mert default-ban 0.)
A samba3-as topic-ot én is olvastam, láttam írtál is bele.
-
válasz
Speeedfire #9925 üzenetére
"de az istenért nem akar leforogni nekem a saját build"
http://www.wgaugsburg.de/cgi-bin/newkit/wizard.cgi?language=en
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #9911 üzenetére
Saját build-el eddig is megoldható volt az ntfs csatolása fstab-ból, ha a busybox-ban bejelölted a mount-helpers opciót. De szerintem ezt már beszéltük...
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Speeedfire #9911 üzenetére
öjha,
És ezeket a tuti friss csomagokat hol lehet elérni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Autós topik
- Windows 11
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest