- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
arm1n_
csendes tag
válasz
vargalex #70802 üzenetére
A NAT menüpont alatt mindkét rádiógomb az enabled-en áll.
400 Mbit/s sebességgel kéne jönnie kábelen, ami a router-en keresztül lelassul 243 Mbit/s-re, úgy hogy egyedül használom.
Most raktam fel a friss gyári fw-t, eddig openwrt volt rajta, de azt nem láttam nagyon át, visszaálltam a gyárira. Az első méréskor felment 400-ra utána megint ezt a ~50%-os eredményt produkálja.
-
k_miso
tag
válasz
vargalex #70787 üzenetére
Igen erre a részre gondolok. Logikus amit írsz, de én azt tapsztalom, hogy wwan csak akkor írja ki az IPv4 címet, ha statikus. A felcsatolás után ez a sor interface nézetben hiányzik. Ezt három routeren is kipróbáltam (az egyiken tőled származó bild van kb. 10 éves).
Most, hogy jobban belegondolok, az is lehet az én esetemben, hogy ez a sor azért hiányzik, mert a fő routertől valamiért nem kapott a wwam IP-t. ...és ezért nem működött nekem. Ezért működött fix IP-vel rögtön. Lehet, hogy eddig tévúton jártam. Ennek utánajárok... -
k_miso
tag
-
Vérboci
addikt
válasz
vargalex #70755 üzenetére
a laptop elég régi (2012), szóval attól nem várok sokat...
most néztem meg amúgy éppen, 40 Mhz-re van állítva és be van pipálva, hogy ne váltson le 20 Mhz-re. de jelenleg most meg már csak 15 Mbps sebességet méreka country code-nak van jelentősége? US-en van jelenleg.
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70725 üzenetére
Köszi Alex!
Végrehajtottam fenti lépéseket és ezt követően a LuCI-ban Network>Wireless menüben a saját wifi hálózatom beállításaiban a Wireless Security fülön megjelent a Enable WPS pushbutton, requires WPA(2)-PSK/WPA3-SAE gomb.
Ezt bepipáltam, save & reboot után már tudtam használni a router QSS gombját, és annak segítségével összepárosítottam a router wifit tudó klima beltérivel.
Biztonság kedvéért ezt követően ismét deaktiváltam a fenti gombot.
Szerencsére klíma ennek ellenére továbbra is kapcsolódik a wifi hálózatomhoz. Gondolom a WPS párosításkor elmentette magának a wifi hálózatom jelszavát.Szóval minden flottul ment és működik
.
Kérdésem még, hogy szükséges-e eltávolítamon a wpad és hostapd-utils csomagokat és visszatenni a wpad-basic-et?
Továbbá a wireless overview menüben feltűnt, hogy van egy deaktivált wifi hálózatom.
Jelent ez problémát, hogy itt van? Érdemes törölni?
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70723 üzenetére
Köszi Alex.
Akkor az alábbiakat kell csinálnom ebben a sorrendben
leszedem a wpad-basic-ot
reboot
felteszem a wpad-ot és a hostapd-utils-t
rebootÉs ezt követően LuCI-ban megjelenik a WPS opció, és ott már el tudom indítani a WPS csatlakozási folyamatot.
Ahhoz gondolom további konfigolás kellene, hogy a routeren lévő QSS gom nyomására induljon a WPS csatlakozási folyamat. (Ez nem is feltétlenül kell nekem, elég ha LuCI-ból tudom indítani).Teljes Wireless részt vajon újra kell majd konfigolnom, vagy megmarad a beállított wifi hálózat?
-
-
wd.taz
aktív tag
válasz
vargalex #70691 üzenetére
Doky586:
Én mondtam, hogy "hülye vagyok" hozzá
! Ok, egy IP címet tudok fixálni, de ennyi kb.
1043ND:
Current NAT Status: Enable;
Current Hardware NAT Status: Enable
DHCP: 100-125-ig van engedélyezve.Amúgy tényleg csak a zöld vonalakat néztem... bocsánat. Az AC1200-on nem tudom a DHCP hogyan áll, majd a lapossal rácsatlakozok.
-
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #70673 üzenetére
Itt arra értettem, hogy kipróbálom egy olyan eszközön, ami elméletileg jól működik, hogy lássam hogyan kéne a nem jól működőnek rendesen működnie. Csak van egy szabályom amit meg kell szegjek, azaz ami rendesen jól működik azt addig nem birizgáljuk ameddig nem muszáj, nehogy elb..am. A mechanikus reset gomb az működik ha kb 8s nyomva tartom, az lenulláz mindent, de a szoftveres gond marad, valószinüleg részben sérült az FW.
-
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #70671 üzenetére
Köszi! Egyenlőre nem szedném szét forrasztás céljából, igaz csak 4 csavar és két bankkártya, és szépen szét lehet szedni, de még az elején vagyok, szoftveres megoldást próbálom folytatni. De ha majd kell a forrasztás része az az egy nem akadály. Megnézem mit csinál ebben a helyzetben az WR1043ND , ha az is sorban ugyan ezt produkálja, akkor majd ez lesz
. Csak eddig úgy voltam vele ami rendesen működik azt óvjuk, nem bántjuk, max simogatjuk
-
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #70668 üzenetére
Köszi! Csekkolni lehet evvel a progival hogy él e a kapcsolat a reset és power gomb kombó
használata után? Ez nekem hasonlónak tünik mint az android adb parancssori lekérdezések.
Ott ha nincs rendes kapcsolat azt egyből látni, + droid alatt is vannak speciális safe módok az FW feltételére ha gond lenne. -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #70665 üzenetére
Semmi gond!
Próbálkoztam, olvastam, youtubeon 3 ilyen videót néztem, de mégse megy. Olyan mintha nem akarna kapcsolat lenni a router és a kártya illetve a tftpd között.
---------
A videók alapján: wifi letilt, hálókártya manuális 192.168.0.66 ip 255.255.255.0
Ipconfig /all látja is pingetni lehet a router mintha kapna egy 192.168.56.1 címet
Virtual box host only vagy mi. A tftpd-be a FW fájlok betallozva wdr4300v1_tp_recovery.bin
illetve az eredeti is ott van wdr4300v1_en_3_14_3_up_boot(150518).bin
tftpd látja is a 192.168.0.66 kártyát meg a 192.168.56.1 IP-t, az előbbit választottam
De bejött valami 127.0.0.1 (Minden rendszergazdaként persze.)
Router kikapcsolva, reset nyomva tartva, bekapcs kb 5-6s két szélső led majd a lan led világít
Ha a lanba rakom a kábelt akkor az , ha a Wan-ba akkor annak a ledje.
A többieknek a reset és power gomb nyomására jött elő egy speciális állapot amikor automatán át is töltötte a az átnevezett wdr4300v1_tp_recovery.bin FW-t (átnevezés fontos volt) kb 2-3 perc alatt feltette magát a rendszer újra indult, a tftpd -ben a logban látszott a történet, csak a hálókártyát kellett visszaállítaniuk és kész, be tudtak lépni a feltett új FW-be.
Na nálam ez nem történik meg. Pedig videón látva 3 féle is, nem látszik túl bonyolultnak.
Na majd holnap küzdök tovább, látnom kéne, hogy a reset+power gomb kapcsolat tényleg csinál e valamit ami nekem jó lenne... -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #70661 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
Ilyet még nem csináltam, "tftp hogyan" szájbarágós leíráshoz linket tudnál esetleg? Bármit elolvasok nem baj ha magyar, nem baj ha sok, most ugrok éppen a mély vízbe, erre vettem a routert, csak már az első nap szívat. Aki eddig használta csak gyári FW-vel és FW-t sem frissített soha, tehát nem egy agyon mókolt router, azt indulásnak ez van.
Én ilyen hibát még nem láttam pedig 8-10 típus megfordult már a kezem között de nem ilyen PRÓ használatra, szintre mint amit Ti csináltok. -
dzz
aktív tag
válasz
vargalex #70602 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ! Ebben az esetben nem erőltetem, fut amíg fut (ezen két dolog kivételével minden tökéletesen működik rajta, a syslog-ng-nek köszönhetően logolja a távoli gépeket is)! Az rsync-et átteszem a médiaboxra (X88ProX3 Coreelec-el) az ssh-val pedig megtanulok együtt élni.
Még egyszer köszönöm! -
kokopo
aktív tag
válasz
vargalex #70596 üzenetére
A valaszom utan megneztem, es SAMBA nincs
Raneztem a igmp proxy -ra, de ez tul magas hogy kivitelezzem
Van-e esetleg egyszerubb magyarazat arra, hogy felkeruljon a csomag a routerre?
Koszi -
torzonkoc
csendes tag
válasz
vargalex #70588 üzenetére
A kérdésre a válasz: de. Viszont nem tudom, hogy lehetne beállítani másként. Ha átállítom 192.168.1.1-re, akkor a 192.168.1.100-199 tartományból rendel a géphez IP-t, tehát nem jutottam sokkal többre. Valamit benézek itt?
Modemet hogyan tudok bridgelni? Cisco3208 modem, de nem tudom, hogy kell bejelentkezni. Szolgáltatótól kell infót kérni hozzá?
-
torzonkoc
csendes tag
válasz
vargalex #70584 üzenetére
Kábeles, DHCP (azt hiszem). Pont ez a legnagyobb problémám, hogy amikor a modem és a router össze van kapcsolva, akkor nem tudom megnyitni a router admin felületet, és semmit nem tudok állítgatni se. Teljesen leblokkolja a routert, ha összekötöm a modemmel.
Köszi,
torzonkoc -
Alien4
tag
válasz
vargalex #70520 üzenetére
wiresharkot sem ismerem, de megkóstolom, hogy lássam a router kommunikációját.
soros portos-forrasztós mutatványt néztem. ha jól értelmeztem... akkor kb már akármit csinálhatok, mert ha téglásítom, akkor is vissza tudom hozni.
woodworm oksi, egy FW frissítést megpróbálok. Plusz ha már leszeretem a routet a helyéről, akkor szintúgy wireshark teszt.
a feltételezett vágott FWket nem próbálgatnám... nekem is van most itt ami elméletileg jó, gyakorlatilag meg lyukas pótkerék
köszönöm a tippeket, ezen a vonalon megyek tovább -
Alien4
tag
válasz
vargalex #70512 üzenetére
Igen, sajnos a webrevert simán feltolni nem lehet rá, hogy onnan váltsak...
tftp-t meg kell néznem, hogy hogy működik... ha esetleg van egy lépésről lépésre leírás, azért hálás lennék.
Vagy amennyiben ez a videó reális "leírás" akkor eszerint teszek
[link] a leendő téglajelölt, az amúgy is direktbe van dugva a PCre -
Petike168
aktív tag
válasz
vargalex #70504 üzenetére
Itt amikor átállítom untagged-re és csak sima save-t nyomok akkor, kiírja a felső sárga sort, vagyis automatikusan eth0-ra állítja. Utána ha belemegyek az interfaces/LAN részbe, akkor ez látszik is.
Ha megnézem hogy milyen módosításokat csinál akkor ezeket írja:
És itt ha rámegyek save/apply akkor jön a fagyás és utána ssh-n sem tudom elérni. Minden mást tudok módosítani, úgy ahogy Vargalex leírásában van és működik is.
-
chros
őstag
válasz
vargalex #70460 üzenetére
Szia Alex!
Le szeretnem merni kulonbozo streaming szolgaltatok jelenlegi sebesseget a routeren egy firestick 4k-val (ethernet kabellel csatlalkoztatva, fix IP hozzarendelve a MAC-hez):
- van egyszeru util erre? (fix belso ip-rol atmeno teljes forgalmat merni a WAN fele, pl 1 ora alatt)
- van e lehetoseg fix IP-hez/MAC cimhez kulon DNS-t rendelni a router-el?
-- jelenleg az "/etc/config/dhcp"-ben interface-re van megadva a DNS hozzarendeles:config dhcp 'lan'
...
option dhcp_option '3,x.x.x.x 6,x.x.x.x '
Meg lehet ezeket oldani plusz interface nelkul?
Koszi!Szerk: lehet igy menne, de nem tudom a hasznalatat.
-
fatallerror
addikt
válasz
vargalex #70283 üzenetére
Ezt hogy is kell helyesen beállítani? WLAN-nál a bridge opció megvan csak nem tudom h ez a vezetékes sebességemen mit javít. Ezzel nem az lenne h egyidejüleg kábelen és WiFi hálózaton nem működne? Keresve több beállítását is látom ezért kérdezem inkább.
#70284 F34R: Van rajta telefon, TV. Egyik TV éppen be is volt kapcsolva. Lehet ezek használják a maradék sávszélet.
-
fatallerror
addikt
válasz
vargalex #70281 üzenetére
Ezzel együtt már 4 kábellel is próbáltam, vegyek még 4-et és nézzem meg azokkal is? bedugom bármelyik LAN portjába a ZTE-nek az intel NUC-ból és 600-700 közöttit mér... hogy miért csak 600at az már lehet a NUC NIC korlátozása, nagygépet nem viszem ezért át h közvetlenül ezzel is megnézzem. Majd ráérek a csak 600al foglalkozni ha routeren keresztül is eltudom ezt érni. Tehát a kábelekkel nincs gond. FW lenne a következő dehát a gyárinak is kéne tudnia...3.15.28 ez van rajta. Volt már router gyári visszaállítás is, semmi. Megint megnéztem az alap biztonsági funkciók kikapcsolását, mindig 250-300 között mér.
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70256 üzenetére
Te FW-ed van fenn most, de ezzel is csak 45 Mbps sebességet mérek. Próbaképp ismét elkezdtem tölteni ubuntu iso-t bme szerveréről, és 4,5 MB/sec-el jön csak.
Ha jól értem mivel a most fenn lévő vargalex 1.1.7 FW is openwrt ezért erre mehet simán fel a 18.06.04-es openwrt sysupgrade innen:
http://downloads.openwrt.org/releases/18.06.4/targets/ar71xx/generic/openwrt-18.06.4-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Ugye?Kérdés még, hogy ez a snapshot build mire lenne jó?
http://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ath79/generic/openwrt-ath79-generic-tplink_tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin -
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70254 üzenetére
Te buildedet nem próbáltam még. Le tudom még tölteni valahonnan?
Próbaképp most a gyári fw-rre feltenném azt és megnézném gyorsan. Kérdés, hogy kell-e azt a kört megfutnom, amit egyel fentebb írtam, vagy mehet a mostani állapotra egyből a Te FW-ed?
Update: Te buildedet megtaláltam itt: http://vargalex.atw.hu/
Fenti kérdésemre várok választ, és már töltöm is fel és tesztelem.
Köszi, hogy próbálsz segíteni -
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70252 üzenetére
Köszi, hogy válaszolsz, de nem akarom téglásítani a routert így még1x megkérdezném.
Openwrt 18.06.04-ről visszaálltam gyári FW-re az innen (https://www.friedzombie.com/tplink-stripped-firmware/) letölthető stripped FW-el. Ez sikerült is. Most működik a router gyári FW-el
Ebből az állapotból akarok visszatérni Openwrt 18.06.04-re. Ehhez ugye az alábbi FW kell?
http://downloads.openwrt.org/releases/18.06.4/targets/ar71xx/generic/openwrt-18.06.4-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
Simán a gyári WF menüjében betöltötm a fenti file és már mehet is a flashelés, majd ha újraindult, akkor már openwrt jön be egyből.Ugye arra a lépésre nincs szükség, hogy most a routeren lévő strippelt gyári fw felfrissítsem a TpLink honlapjáról letölthető teljes gyárira, és csak azt követően menjen rá az openwrt factory?
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70249 üzenetére
Köszi Alex!
Bemásoltam Luciban a Local Startup ablakba, mely most így néz ki:
# Put your custom commands here that should be executed once
# the system init finished. By default this file does nothing.
sysctl -w net.ipv4.tcp_wmem="4096 65536 1048576"
sysctl -w net.ipv4.tcp_rmem="4096 87380 1048576"
exit 0És csináltam restartot, de sajnos nem segített. Továbbra is 45 Mbps letöltési sebességet mérek csak.
Megpróbálom visszatenni a gyári FW-t majd egy próba erejéig, itt a topic összefoglalóban mintha láttam volna factory revert-et. Ugye az kell nekem, ha Openwrt-ről gyárira akarok visszaállni.
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70244 üzenetére
Gyári FW-el nem volt ez. Szépen kimértem a kb. 80-85 Mbps letöltési sebességet 100-as linksebességű eszközökkel is.
A Gwlim féle sebességre optimalizált (flow offload fastpath LEDE) FW egy 2018. végi verziójáról upgradeltem most openwrt 18.06.04-re. Rögtön a FW csere után azonnal még alapbeállításokon mértem egy letöltési sebességet 100-as eszközzel, és ugyanúgy kb 45 Mbps sikerült csak, mint a korábbi Lede-vel.
QOS-t, firewall pár port FW szabály beállításán kívül nem buzeráltam. Szolgáltatások közül is csak a WOL, DynDns és uHTTPd van utóbbi csak azért, hogy WAN felől is elérjem a router konfig felületét.UPC modemben mind a 8 le és 4 feltöltési csatorna csatlakozik aminek 120/10-es netsebességnél kell, az értékek is teljesen jók.
Ha a 100-as eszközt (router kihagyásával) közvetlenül a kábelmodembe dugom, akkor 82 Mbps le és 10 Mbps feltöltési sebességet mérek. -
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70240 üzenetére
Íme a mérési eredmények a szelessav.net oldalon is.
1 Gbps linksebesség: 109,06/10,34 Mbps
100 Mps linksebesség (Windows eszközkezelőben hálókártya 100 Mpbs full duplexre állítva) 50,96/10,42 Mbps.Kipróbáltam ubuntu iso letöltést is BME szerveréről, de ugyanez az eredmény:
1 Gbps linksebesség esetén olyan 14 MB/s-el jön, ami 112 Mbps azaz közel van a netkapcsolatom maximális 120 MBps letöltési korlátjához, mígy
100 Mps linksebesség esetén olyan 5-6 MB/s-el jön ami 40-48 Mbps csak. -
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70196 üzenetére
Köszi Gduck!
Bebizonyosodott, hogy a 100 Mbites linksebességgel van a probléma.
Llano alapú PC-mben amiben Gigabites hálókártya van csináltam két Speedtest mérést rögtön egymás után:
1) Eszközkezelőben hálókártya sebessége Automatikus sebesség és duplexitás felismerésre állítva, ami 1 Gbps linksebességű kapcsolatot jelent => 120/10 Mbps sebességet eredményez
2) Eszközkezelőben hálókártya sebessége 100 Mbps Teljes duplex-re állítva, ami értelemszerűen 100 Mpbs linksebességet jelent => 45/10 Mbps sebességet eredményez.
Neked is köszi Alex!
120-as nethez valóban nem kell FP, rápróbálok valamikor majd a standard openwrt-re, csak kevés az időm mindent újrakonfigolni, meg kicsit fosok FW frissítéstől is...
Beállítások kapcsán az működhet, hogy a mostani Gwlim féle openwrt alatt lementem a beállításokat frissítem a FW-t a legfrisseb Openwrt-re, telepítem azokat a plussz csomagokat amik nekem kellenek (WOL, Dyndns, uHTTPd, magyar nyelv, USB, ftp, kb asszem ezek vannak, bár utóbbi kettő nem működik), majd visszatöltöm rá a lementett beállításokat?
+ Az is kérdés még, hogy legfrissebb openwrrt milyen netsebességet hozna v1-es routeren? 240-300 Mbitet átvinné még, ha netán UPC-nél nagyobb csomagra fizetek elő?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #70127 üzenetére
Kedves Alex!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy milyen firmware-t ajánlanál az alábbi routerekre (OpenWrt van rajtuk, csak szerintem elég idősek):
TPLink TL-WR1043ND
TPLink TL-WDR4300
DLink 860L (ebből, ha jól olvastam a fórumban többet is üzemeltetsz, azt a firmware-t hogy találom meg?)köszönöm előre is a válaszod! - Azért kérdeztem itt, hogy a többiek is kapjanak infót, ha esetleg frissíteni szeretnének.
Maximusz
-
twingo16v
tag
válasz
vargalex #70135 üzenetére
Megy DD-WRT-vel a Digis gigabit a 1043v3-on.
A "hiba" az volt, hogy az ONT-be az FE portba volt a kábel, nem a GE-be.
Csak mivel az ONT a padláson van a havernál, így ma volt időnk felmenni.Van a havernak egy 1043v4-e is, amin LEDE van.
Hogyan lehet rá visszatenni a gyári firmwaret? -
Alteran-IT
őstag
-
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #70111 üzenetére
Ha nem lenne hülye, már olvasná a gondolataimat és működne
Viccet félre téve, nem is tudnék a kevés tárhely miatt minden szart telepíteni, egyébként minden szar alatt azt értem, amit sikerült a netes "tutorialok" alapján összegyűjtenem.
Mint írtam, a mount megtörtént, persze csak a webes felületen. Jelenleg még csak egy pendrive-ról van szó, a fájlrendszer NTFS.Az fstab konfig:
root@1043NDv4:~# vi /ect/config/fstab
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
- /ect/config/fstab 1/1 100%A samba konfig:
root@1043NDv4:~# vi /etc/config/samba
config samba
option name 'OpenWrt'
option workgroup 'WORKGROUP' /etc
option description 'OpenWrt'
option homes '1'
config sambashare
option browseable 'yes'
option name 'pendrive'
option path '/home'
option read_only 'no'
option guest_ok 'yes'
config sambashare
option browseable 'yes'
option name 'sda'
option path '/home'
option users 'root'
option read_only 'no'
option guest_ok 'yes'
option create_mask '0755'
option dir_mask '0755'
- /etc/config/samba 24/24 100%Az smb.conf.template konfig:
root@1043NDv4:~# vi /etc/samba/smb.conf.template
[global]
netbios name = |NAME|
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
bind interfaces only = yes
deadtime = 30
enable core files = no
invalid users = root
local master = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
passdb backend = smbpasswd
security = user
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
use sendfile = yes
~
~
~
- /etc/samba/smb.conf.template 20/20 100%Lényegében a legtöbb alap egy-két dolgot kivéve, mivel erre vonatkozó beállításokat nem nagyon találtam.
A sambashare-nál az sda nem tudom, hogy hogy került oda,de mindegy, mivel úgy sem működik.
Egyébként hogy lehet hozzáadni user-t? Vagy elég ha az "invalid users"-ből kiveszem a root-ot, és akkor működik azzal? -
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #70084 üzenetére
Meg volt nyitva, vagyis pontosabban beléptem ellenőrzésképpen, utána hagytam csak úgy, hogy majd folytatom a vlan-okkal, erre 5 perc múlva magától újraindul és visszaáll 192.168.1.1-re, holott pl. 192.168.10.1-re módosítottam először, majd 192.168.10.3-ra, mert ugye a router a 10.1, csak eddig ez nem volt hálózaton, viszont hálóra akartam kötni, de még azt se csináltam meg, szóval össze se akadhatott volna a router-rel, már ha van ilyen ennél, lényeg hogy több fázisban történt módosítás, majd utána mindig ellenőrzés/belépés és mégis a legelejére állítódott vissza. Flash és RAM is van még 50% körül ha jól emlékszem.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #70082 üzenetére
Igen, de elméletileg tud kommunikálni, hiszen ki is osztja a módosított tartományból az IP-t a gépnek/kliensnek, erre visszaáll, de eddig nem jött elő ez az előugró ablak, csak a webhely nem elérhető, szóval nem értem.
Egyébként újabb fejlemény, most bekapcsolva hagytam ahogy sikerült beállítani, mármint miután itt leírtam a dolgot, aztán mondom beállítom a fő routerben a vlan-okat és hozzá állítom utána az 1043ND-t, erre nézem, egyszer csak magától újraindul és visszaáll 192.168.1.1-re. Most már végképp nem értem, hogy mi kínja van, de tényleg mindjárt kivágom az ablakon. -
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #70080 üzenetére
Melyik korábbi konfigot? A gyári fw-s konfigot, vagy mikor openwrt-ről frissítettem openwrt-re? Mert első esetben nem reseteltem ha jól emlékszem minek alapon, mert elméletileg nem kellene maradnia semminek, utóbbi esetben nem tartottam meg a konfigot frissítésnél.
Ami pedig a lépéseket illeti:
192.168.1.1, ugye root és semmi jelszó, próbáltam már úgy is, hogy előtte adok jelszót, de nem ért semmit.
Fent Network fül, azon belül Interfaces menüpont.
A zöld LAN (br-lan) interface esetében rámegyek a szerkesztésre (Edit) és az IPv4 address részt átírom, maszkot annak megfelelően, bár most nem változtattam.
Próbáltam úgy is, hogy az IPv4 Gateway-nek megadom a routert mikor nem gépre, hanem hálóra volt kötve, illetve tartomány utolsó, azaz szórási IP címét, de így se volt hajlandó működni.
Miután átírtam az IPv4 address mezőben az IP címet, utána Save & Apply és onnantól kezdve nem elérhető, még ha az adott tartományra át is állt.
Most viszont ugye megint végig csináltam, hogy le is tudjam írni, ugyan úgy átállt a tartományra és a gépemnek is új címet osztott, viszont utána vissza állt az alap 192.168.1.1-re, gépnek is újra osztotta az 1.0/24-ben lévő előzőleg kiosztott IP címet és egy felugró ablakban ezt írta ki:"Configuration has been rolled back!
The device could not be reached within 30 seconds after applying the pending changes, which caused the configuration to be rolled back for safety reasons. If you believe that the configuration changes are correct nonetheless, perform an unchecked configuration apply. Alternatively, you can dismiss this warning and edit changes before attempting to apply again, or revert all pending changes to keep the currently working configuration state.Dismiss Revert changes Apply unchecked"
Na most esküszöm, hogy ez eddig nem jött elő, persze itt rámentem az "Apply unchecked"-re és sikeresen végrehajtotta a beállítást, bár most minden beállításnál előjön ez az ablak, amit nem értek, de most már legalább megcsinálja úgy, hogy elérhető is maradjon, nem értem, de mindegy, köszönöm a segítséget.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #70078 üzenetére
Akkor mit rontottam el? Mert azóta már újra le is frissítettem, megismételtem az átállítást és ugyan az.
Egyébként a vicces az, hogy múltkor ugyan ezt csináltam meg ha jól emlékszem egy 740N-es TP-Link routerrel és azzal nem volt ilyen gond, csak annak meg kevés volt az erőforrása amihez akartam, pedig simán át tudtam írni a LAN IP-t úgy, hogy el tudjam érni. -
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #70076 üzenetére
Igen, legalább is egy alkalommal már így is kipróbáltam és nem statikus IP-vel kapcsolódtam rá (mert ugye először kikapcsoltam a DHCP-t, aztán mikor meguntam, hogy nem működik, akkor rajtahagytam és a gép dinamikusan kapott tőle IP-t), a gép megkapta az új IP konfigot (IP, maszk, átjáró), az jó is volt, viszont a router szintén nem volt elérhető, csináltam port tiltást, majd újra engedélyezést, szintén megkapta az IP-t, viszont a router továbbra sem volt elérhető weben, illetve ping-re sem válaszolt.
De akkor ezek szerint ha egy régebbit rakok fel, akkor azzal nincs ilyen gond? Mert ha kell, akkor felteszek egy régebbit, bár ez esetben a kérdésem az lenne, hogy régebbi openwrt-re való frissítés az openwrt alól történjen, vagy vissza a gyári szoftver és onnan fel az openwrt? -
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #70074 üzenetére
LAN-LAN összeköttetés van és az interfaces menüponton belül a LAN-nak állítottam át a 192.168.1.1-es IP-jét mondjuk 192.168.10.1-re, hogy egy IP hálózatban legyen, de onnantól már nem elérhető. Ha csak a gép LAN portján keresztül konfigolom ugyan így közbe statikusan változtatva a gép LAN IP-jét a router IP-hez, akkor se működik, egyik esetben sem reagál még a ping-re sem, mondjuk hogy előtte reagál-e azt nem is néztem, de se az előző IP-n, se a beállított IP-n nem érem el a változtatás után.
Ami pedig a verziót illeti, a 18.06.2-es van fent. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
vargalex #70055 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, csak furcsán néztem ezt a megállapítást: "Amúgy 2,4ghz-en 40-60 mbit eszköztől függően jó eredmény főként 150-es link sebességgel".
Amúgy ha már úgyis témánál vagyunk, a linkelt képeimmel kapcsolatban, miért lassabb a letöltésem wifin keresztül, mint a feltöltés, digi 1000/300as netem van így ez nem korlátoz és ha nem ment a torrent, akkor is ez a felállás volt.
-
adika4444
addikt
válasz
vargalex #70037 üzenetére
Annyi meg is van, de ezt még ki lehet tolni?
más:
Fennt a ROOter, egy ZyXEL WAH7706-ot fel is ismer normálisan, a gond viszont az, hogy egy nem hi-link Huawei E3372-t nem sikerül neki. Egy másik TP-LINK-en a ROOter tavaly áprilisi telepítéssel gond nélkül megküzdött a feladattal, de annak a felülete is más egy picit...
Jó végül is a ZyXEL-lel is, csak jó lenne ha a Huawei menne. Azt kéne, hogy valahogy a modem menüben ha beállítom az APN-t, akkor simán WAN interfészként lássa. A ZyXEL-t látja is mint WAN, de a Hua nem csatlakozik...Erre esetleg van ötleted?
-
adika4444
addikt
-
Doky586
félisten
válasz
vargalex #69982 üzenetére
Most ne a betűszín, elrendezés hasonló - nem hasonlóságára gondolj..
Hanem hogy csak 4 adat kell a működéshez, ebből 3 megtalálható a gyári firm oldalán is. Egyedül a server címét kell(ene) megadnia. Mivel a gyári firmet nem ismerem, gondoltam simán begépeli abba a rublikába.
(esetleg a firm filet bineárisan megszerkeszti-átírja?)
-
DiabloCorsa
őstag
válasz
vargalex #69892 üzenetére
Köszönöm, este próba.
Régebben olvastam,tapasztaltam hogy a vargalex firm csak kb. 160Mb-t tud, ( V1-en) ezért cseréltem LEDE firmre. Azon 450Mb (?) is lehet. Most 240Mb-vel megy, olyan az előfizetés.
Ha 500 Mb csomagra váltok és 450-en megy a LEDE még belefér.
Vagy van újabb firm ami tud 500Mb-t?
Van V3 modem (2 is) de nem cserélném, mert azokon nincs USB.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- PC - Hardcore Gamer - Snowflake Edition - i7-14700K / RTX 4070Ti SUPER / 64GB DDR5 RAM / 2TB SSD
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest