- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #28561 üzenetére
Szerintem amire válaszoltál, ott még nem esett szó 300 gépről, sőt, konkrétan 48 portos switch-eket említett.
-
gerokrisz
tag
válasz
Maximusz #28551 üzenetére
Én annyira nem értek ezekhez hogy A vagy B vagy C.
Annyit tudok így fejből, hogy az A az 10.0.0.0-10.255.255.255 ig megy, a C meg 192.168.0.0-192.168.255.255-ig. A B nem ugrik be, de azt hiszem így van.
Mert elképzelhető hogy 300gép lesz összekötve, és akkor az 192.168.1.x tartomány nem elég, meg amúgy is szét akarok választani pár csoportot.Esetleg nem tudtok adni valami leírást hogy, hogyan kell ezt a VLAN-t megcsinálnom? És hogy most akkor az működik e hogy sorban a 4switch és úgy kapnak több tartomány-t, vagy csak a router különböző portjain tudok más tartományokat kiküldeni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #27954 üzenetére
Hi!
A legolcsóbb USB-s OpenWrt kompatibilis routerek:
- TP-Link TL-MR3220 (6200 Ft)
- TP-Link TL-MR3420 (7900 Ft)
- TP-Link TL-WR842ND (7900 Ft)Az első kettőben csak 4 MB Flash van, így a második kérdésed is megválaszolásra került.
-
megema
őstag
válasz
Maximusz #27794 üzenetére
Lehet, hogy beszéltek róla, már nem emlékszem. Amúgy meg ez programtervező informatikus szak, szóval ilyet (OpenWRT konfigolás) nem is hiszem, hogy tanulni fogunk. Itt matekra alapozva tanítanak programozni, tehát baromi sok a matek.
Nem erre voltam kíváncsi, mivel még ha nem is tudnám évek óta, akkor is teljesen egyértelmű lenne. A kérdés arra vonatkozott, hogyha egyszer fix ip-t osztok ki, akkor miért van lejárati ideje a Gargoyle-ban, ha gyári fw esetén nincs (vagy legalábbis állandót ír a lejárati idő helyén). Ennyit kérdeztem. Az oké, hogy megújítja és ugyanazt a címet kapom, de a fix ip-t minek kell megújítani? Az a bajom ezzel, hogy a régi routeremnél is kiosztottam fix ip-t és ott arra is vonatkozott a lejárat, mint a Gargoyle-ban. Ez pedig azzal járt, hogy megszakadt a kapcsolat pár mp-re. Na, ezt szeretném elkerülni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #27750 üzenetére
Hi!
Nem is igazán a CPU-val van baj, hanem inkább a rajta lévő flash chip-el. A kép alapján a flash chip: 25l1605am2c. Ez sajnos csak 2MB-os. Így esélytelen. Egyébként, ha jól látom, akkor a Linksys WRT54G V7-el azonos CPU és Flash van benne. Arra konkrétan ezt írja a DD-Wrt: "To less flash memory for Atheros".
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #27578 üzenetére
Ma délután végre megjött a harmadik teszt alany is, így most már kiegészítve tudom tesztelni az alábbi példányokat (ha sikerül beszereznem a szükséges szoftveres modulokat):
Blue DVB-T USB Dongle (mint egy vastagabb kék színű pendrive) ID 048d:9006 Integrated Technology Express, Inc.
048d:9135 Integrated Technology Express, Inc. Zolid Mini DVB-T Stick (Szürkeszínű HDTV USB DVB-T felírattal rendelkező vevő)
(a távirányító ugyan ez, antenna + csatlakó ugyan ez, csak a felírat a fentebb említett)
0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp (ez a legszimpibb eddig
(kisméretű, egybők koax-ot fogadni, SDR képes vevő)
ha ilyesmik vásárlásán töritek a fejeteket, szívesen elmondom a véleményemet (és tesztelem, ha készen állnak a csomagok)
előre is köszönet Vargalex-nek érte
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #27578 üzenetére
Hi!
Az első chipset-el rendelkező DVB-T vevőt sikerült nekem is beszereznem (csupán kíváncsiságból), de még nem fordítottam kernel modult hozzá. Az biztos, hogy csak 3.2-es kerneltől támogatott.
A Realtek chipsetessel sajnos még rosszabb a helyzet, még nincs hozzá kernel modul.
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #27439 üzenetére
Sziasztok!
sikerült rácsatlakoztatnom az usb-s analóg videó digitalizálót a routerre, ezt adja vissza az lsusb:
Bus 001 Device 004: ID 05e1:0408 Syntek Semiconductor Co., Ltd STK1160 Video Capture Device
ha erre kötök egy kis cctv kamerát, akkor annak a kamerának a képét lehet vlc-vel a helyi hálózaton nézni, mint a dvb-t-s megoldásoknál ?
egyébként ez egy ilyen eszköz :
esetleg van valakinek ötlete?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #27439 üzenetére
Hi!
Az új verziókhoz tartozó repo-ban (1.02.1-ReBuilded, illetve 1.1.1_beta3) megtalálható a mumudvb.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #27435 üzenetére
viszont szeretnék usb-s dvb-t vevőt (illetve ha ez megy, akkor egy usb-s analóg digitalizáló eszközre kötött kamera képét is szeretném majd továbbítani a helyi hálózaton)
a leírás , ami alapján szeretném elkészíteni : http://ocsovszki-dorian.blogspot.hu/2011/10/tp-link-wr1043nd-openwrt-dvb-t-with.html
itt említ egy mumudvb csomagot, de ez nincs benne a repo-ban.
( opkg install mumudvb_1.6.1-openwrt-1_ar71xx.ipk )valaki ugye már megcsinálta és el tudná mondani, miket kell még csinálni, hogy működjön a Vargalex féle fw-vel is?
-
chros
őstag
válasz
Maximusz #26437 üzenetére
Nos, nalad mi a helyzet? (Eddig nem volt idom megnezni az enyem.)
Majdnem 3 napja megy transmission es minidlna nelkul, a tobbi szolgaltatast sem hasznaltam, csak futottak.
Atmasoltam a routerrol (samba) kabelen egy 6 honapos 12,5 GB-os allomanyt es birta a router (a regi 1.02.1), kb 25 percet vett igenybe. (Az Ubuntu-s elleneorzessel sem volt idom meg foglalkozni, tehat ugy all minden, mint 3 napja.)A logokben sem keletkezett semmi.
Ezzel az infoval indultam neki (ebbol volt a kernel log-ban 3 db, es ujabb hiba nem jelentkezett):[173642.720000] EXT4-fs (sda3): error count: 4
[173642.720000] EXT4-fs (sda3): initial error at 1335890369: ext4_journal_start_sb:279
[173642.730000] EXT4-fs (sda3): last error at 1335945696: ext4_journal_start_sb:279Lehet, hogy megprobalom ujra a transmission-t elinditani keves torrenttel ...
-
-
jeriko2
tag
válasz
Maximusz #26324 üzenetére
A transmission nekem is sokat "eszik", a cpu használat 30-50% körül van.
config 'transmission'
option 'enable' '1'
option 'alt_speed_enabled' 'false'
option 'speed_limit_down_enabled' 'true'
option 'speed_limit_up_enabled' 'true'
option 'blocklist_enabled' 'false'
option 'incomplete_dir_enabled' 'false'
option 'preallocation' '0'
option 'start_added_torrents' 'true'
option 'trash_original_torrent_files' 'true'
option 'dht_enabled' 'true'
option 'lazy_bitfield_enabled' 'true'
option 'lpd_enabled' 'true'
option 'message_level' '0'
option 'pex_enabled' 'true'
option 'bind_address_ipv4' '0.0.0.0'
option 'bind_address_ipv6' '::'
option 'run_daemon_as_user' 'root'
option 'cache_size_mb' '2'
option 'peer_port_random_on_start' 'true'
option 'enabled' '1'
option 'watch_dir_enabled' 'false'
option 'upload_slots_per_torrent' '2'
option 'script_torrent_done_enabled' 'false'
option 'idle_seeding_limit_enabled' 'false'
option 'peer_limit_global' '20'
option 'peer_limit_per_torrent' '20'
option 'peer_socket_tos' '20'
option 'config_dir' '/mnt/hdd1/downloads/config'
option 'download_dir' '/mnt/hdd1/downloads'
option 'speed_limit_down' '3000'
option 'open_file_limit' '5'
option 'encryption' '1'
option 'port_forwarding_enabled' 'true'
option 'proxy_enabled' 'true'
option 'proxy_type' '0'
option 'proxy_auth_enabled' 'true'
option 'proxy_auth_username' 'xxxxxxxx'
option 'proxy_auth_password' 'xxxxxxxx'
option 'rpc_enabled' 'true'
option 'rpc_port' '9091'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'false'
option 'rpc_authentication_required' 'true'
option 'rpc_username' 'xxxxxxxx'
option 'rpc_password' 'xxxxxxxx'
option 'ratio_limit_enabled' 'false'
option 'speed_limit_up' '10'
option 'rename_partial_files' 'false'
option 'utp_enabled' 'false'
option 'download_queue_enabled' 'true'
option 'download_queue_size' '4'
option 'queue_stalled_enabled' 'false'
option 'seed_queue_enabled' 'false'
option 'scrape_paused_torrents_enabled' 'false' -
chros
őstag
válasz
Maximusz #26267 üzenetére
Melyik verzioval produkalta a 9 reboot-ot: rebuilded vagy 1.1 ? (nem irtad le)
En is most raktam fel (kb 3 oraja) a rebuilded-t, s 1 ora utan volt egy reboot:
- 7 torrent ment laptopon utorrenttel, kabelen 3MB/s-el le (800 teljes kapcsolat, 125 per torrent, 25 upload slot)
- transmission seedelt csak
Egyebkent ilyet tapasztaltam anno a sima 1.02.1-en csak ott wifi-n.
Plusz a tplink elotti Cisco EPC3925 is ujraindult kb 10 perccel utanaTovabbi hibak a reboot utan (lehet, hogy veletlen):
- wifi nem indult el (ezt mar valaki jelezte)
- hdd-t sdb-re rakta (szabalytalan leallitas miatt ?)Figyelem majd tovabb a mukodest ..
@Alex: halas koszonet az uj firmware-ert!
Eleg gyorsan elkeszult!
-
válasz
Maximusz #26197 üzenetére
Szerintem nézd meg a /rom mappa alatt ez eredeti fstab konfigot, és hasonlítsd össze azzal... Bár mint azt már sokszor leírtam, én nem használok OpenWrt-t, de szerintem a rootfs-nek is kellene...
option 'target' '/'
ha nem tévedek! Meg valami...
option is_rootfs 1
sor is kellene?
Ebben a konfigfile-os fstab-ban nem vagyok otthon, mert az én rendszeremen eredetiben kell konfigolni a file-t, ami másképp néz ki!
#Device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/sda1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda2 none swap sw 0 0
/dev/sda3 /nas ext3 rw,noatime 1 1 -
-
Vukmir
aktív tag
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #25057 üzenetére
bocs... -de mégsem volt hibátlan... - ez működik :
ENABLED=1
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
echo heartbeat > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/trigger && \
/etc/init.d/transmission start
logger "Transmission start"
else
echo 0 > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness && \
/etc/init.d/transmission stop
logger "Transmission stop"
fi
fi
fi -
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #25056 üzenetére
minden problémám ilyen gyorsan oldódjon meg
:
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
/etc/init.d/transmission start
echo heartbeat > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/trigger
logger "Elindítva a transmission!"
else
echo 0 > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness
/etc/init.d/transmission stop
logger -t qssbutton "Most mar leallt a transmission!!!"
fi
fi -
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #24810 üzenetére
elkezdtem a hibakeresést. a jelenlegi felépítés : A router wan portján a digi kábel, A router lan portján a 1043 lóg.
Ha 1043-on lan portján vagyok (kábellel), akkor tudok csatlakozni a vpn-hez (zöld kis monitorok), tehát a tap-os eszközzel felépíti a kapcsolatot, és lesz kettő megfelelő ip címem a router felé (két különböző természetesen) - de mihelyst az A router-re csatlakozok, és "kívűlről" szeretném elérni a 1043 openvpn-es szolgáltatását nem csatlakozik, csak ezt írja a kliens :
Sun Mar 25 21:43:06 2012 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
Sun Mar 25 21:43:06 2012 TLS Error: TLS handshake failed
Sun Mar 25 21:43:06 2012 SIGUSR1[soft,tls-error] received, process restarting
Sun Mar 25 21:43:08 2012 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
Sun Mar 25 21:43:08 2012 NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Sun Mar 25 21:43:08 2012 Re-using SSL/TLS context
Sun Mar 25 21:43:08 2012 LZO compression initialized
Sun Mar 25 21:43:08 2012 UDPv4 link local: [undef]
Sun Mar 25 21:43:08 2012 UDPv4 link remote: 192.168.1.2:443az A routeren fix 192.168.1.2-n csücsül a 1043, és a https porton szeretném elérni (443, természetesen letiltottam a 1043-ban a https-es LuCI-t, és az A routeren is be van állítva a port továbbítás a 1043 felé, bár az helyi hálón nem jelent semmit... - a lényeg, mintha nem engedné be a tűzfal a kérést a 1043-ba 443-as porton, pedig arra is írtam szabályt (szerintem megfelelőt), de mindjárt visszalépek , és bemásolom, hátha az a gond.
más kérdés: lehet 443-as porton egyszerre LuCI https kiszolgáló (tcp protokollal), és 443-as porton OpenVPN (udp protokoll-al?)
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Maximusz #24471 üzenetére
De nekem "bus error" hibát adott.
Nem hiszem hogy az lenne + telepítettem már jóval kevesebb hellyel is.
Mondjuk figyelni fogok most már erre is de szerintem vagy valamelyik usb-s kütyü kavarhatott be mert a routeren volt frissítéskor (de mi köze is lenne hozzá) vagy az 1.8-as hw.
Nemtom frissített-e már valaki ilyet az újra.
Ez is valószínűtlen de ezekre tippelnék inkább. -
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #24371 üzenetére
Kipróbáltam újra 10.0.0.1-es címmel (most 8 bites maszkkal), de sajnos így sem megy.
viszont most jobban megfigyeltem a jelenséget (wan-csatlakozás,nem csatlakozás)
ha a satus (első) oldalra megyek, ott azt írja ki, hogy "? not connected" - ahol egyébként kiírja a wan csatlakozás státuszát, viszont ha az interfaces oldara megyek, ott meg kiírja, hogy csatlakozott (még a külső ip-t is írja, meg a maszkot, meg hogy összesen 3 csomag forgalom volt, és se több, se kevesebb, ami nem is változik a későbbiekben, mert ugye nincs wan oldal felé nyitás)....
lehet, hogy ez segít a probléma lokalizálásánál, azért bátorkodtam leírni... most 192.168.10.1-es címen, 16 bites maszkkal simán megy....
-
doberman
senior tag
válasz
Maximusz #24354 üzenetére
azt mondod, hogy pl c osztályú "belső" címmel megy? a 10.0.0.1 -es a osztályú címmel nem megy? érdekes.. (most itthon "nagy üzem megy" az egész család a neten lóg.. de ki fogom próbálni amint "magam" maradok itthon. )
jut eszembe: ...az „A” osztályú hálózat maszkja általában 255.0.0.0..
forrász
-
-
doberman
senior tag
válasz
Maximusz #24318 üzenetére
csak kérdés volt, már csináltam luci alól is, nano- val is... mindkettővel jó volt az eredmény...
tehát minden frankó csak épp nem müxik... hmmm... én magamból indulok ki, amit el lehet írni azt elírom... : ha én csináltam volna biztos valami elírás lenne... valamelyik conf-ban...
( nálam a vpn készítésénél a szisztematikus hiba volt a /etc/config/network tap0 eszköznél
a firewall-ban volt.... de itt idáig még nem értél el... nincs routolás... akkor network...)
szerintem...z
-
-
-
-
válasz
Maximusz #24309 üzenetére
Szerintem ezt felesleges ennyire túllihegni! Gondolod, hogy ha valaki megtudja a MAC címeidet, majd feltöri a WPA2-AES WiFi-det, akkor annak gondot fog jelenteni sniffelni a jelszavadat, amikor mondjuk belépsz a LuCI-ba? Meg aztán kit érdekelne ez ennyire, hogy ilyen energiát fektessen bele?
-
appel
őstag
válasz
Maximusz #20595 üzenetére
A kliens routerre tovább megy wds-el, de az nem tud ugyanazzal az ssid-vel kiszolgalni mondjuk egy wifis telefont. Legalábbis a tapasztalatom ez. A második router már csak egy másik ssid-n tud kiszolgalni klienseket.
Mondjuk a kettes routerem egy atheros chipsetes fonera. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #20565 üzenetére
Hi!
A transmission config-ban engedélyezni kell a script_torrent_done_enabled-et, illetve be kell állítani a script_torrent_done_filename-t:
option script_torrent_done_enabled false
option script_torrent_done_filename '/etc/vargalex/unpackTorrent'A /etc/vargalex/unpackTorrent script-ben pedig be kell állítani az UNPACK_DIRECTORY értékét (ahova ki akarod csomagolni).
Más: a samba mountolást nézted?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #20502 üzenetére
Hi!
A szükséges csomagokat feltetted? log-ban nem ír valamit?
-
-
mgrincs
tag
válasz
Maximusz #20338 üzenetére
Tegnap megprobaltam, nekem idaig sem jutott a dolog, nem hajlando az output_file mukodni.
De esetleg megoldas lehet siman elinditva(init.d-bol) es porttol fuggoen a:http://<ROUTER_CIME>:<PORT>/?action=snapshot -ot wget-el percenkent mentegetni.
Ez egy allokepet produkal adott idopillanatban. Cron-bol lehet hivogatni. pl
Ha tovabb akarod finomitani, kellhet kore rakni egy kisebb szkriptet(hova mentsen, mennyi kepet tartson meg, ha percnel finomabb felbontas kell, ), de nem latszik bonyolultnak a dolog.
En nem irtam at a sajatomat, a kamerat kiprobalva, ment egybol az alap konfiggal.
Esetlegesen megy csak, motion csomagot probalgattam, hogyan mukodik.@chipi89, volt mar nekem is ilyen, amikor inkabb feltettem minden modult, aztan neztem mi hajtja meg.
-
hati
addikt
válasz
Maximusz #20330 üzenetére
Az openwrt-ben lévő mjpeg-streamerből kihagyták a html fájlokat. Ezeket innen leszedheted.
Utána az init.d szkriptben add meg a path-t. Nálam így van:
[ $enabled -gt 0 -a -c $device ] && sleep 3 && $SSD -S -m -p $PIDF -q -x $PROG -- --input "input_uvc.so --device $device --fps $fps --resolution $resolution --led off" --output "output_http.so -w /usr/share/mjpg-streamer/www --port $port " &
-
mgrincs
tag
válasz
Maximusz #20309 üzenetére
Azért a --help opció nem olyan bonyolult
.
root@OpenWrt:~# /usr/bin/mjpg_streamer --help
-----------------------------------------------------------------------
Usage: /usr/bin/mjpg_streamer
-i | --input "<input-plugin.so> [parameters]"
-o | --output "<output-plugin.so> [parameters]"
[-h | --help ]........: display this help
[-v | --version ].....: display version information
[-b | --background]...: fork to the background, daemon mode
Example #1:
To open an UVC webcam "/dev/video1" and stream it via HTTP:
/usr/bin/mjpg_streamer -i "input_uvc.so -d /dev/video1" -o "output_http.so"
Example #2:
To open an UVC webcam and stream via HTTP port 8090:
/usr/bin/mjpg_streamer -i "input_uvc.so" -o "output_http.so -p 8090"
Example #3:
To get help for a certain input plugin:
/usr/bin/mjpg_streamer -i "input_uvc.so --help"
In case the modules (=plugins) can not be found:
* Set the default search path for the modules with:
export LD_LIBRARY_PATH=/path/to/plugins,
* or put the plugins into the "/lib/" or "/usr/lib" folder,
* or instead of just providing the plugin file name, use a complete
path and filename:
/usr/bin/mjpg_streamer -i "/path/to/modules/input_uvc.so"
root@OpenWrt:~# /usr/bin/mjpg_streamer -o "/usr/lib/output_file.so --help"
MJPG Streamer Version: svn rev: exported
---------------------------------------------------------------
Help for output plugin..: FILE output plugin
The following parameters can be passed to this plugin:
[-f | --folder ]........: folder to save pictures
[-m | --mjpeg ]........: save the stream to an mjpeg file
[-d | --delay ].........: delay after saving pictures in ms
[-s | --size ]..........: size of ring buffer (max number of pictures to hold)
[-e | --exceed ]........: allow ringbuffer to exceed limit by this amount
[-c | --command ].......: execute command after saving picture
[-i | --input ].......: read frames from the specified input plugin
output_init() return value signals to exit
root@OpenWrt:~#Mivel alapból hotplug eseményre indul el(kamerát dugnak a routerre), ha ilyen módon szeretnéd folyamatosan használni, a hotplug szkriptet esetleg ki kell törölnöd, hogy ne zavarjon be.
Egyébként a fentieket alapul véve add ki ezt a parancsot, és nézd meg gyártja-e rendesen a képeket:mjpg-streamer -i "input_uvc.so" -o "output_file.so -f /mnt/webcam -d 60000 -s 60"
Elvileg percenként kapsz egy képet és egy órányit tart meg(60 db).
Meglátjuk.@chipi89:
Neked a sonixb driver kell.
opkg update
opkg install kmod-video-gspca-core
opkg install kmod-video-gspca-sonixb -
chipi89
tag
válasz
Maximusz #20319 üzenetére
Már mint, arra vagy kiváncsi, hogy felismerte e a ruter a kamerát?
Mondjuk nekem ezt dobta ki:
root@OpenWrt:~# lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 0c45:602e Microdia VideoCAM MessengerAz mjpg-streamer ben te mit állítottál be? Ott engedélyezni kell a 0-t 1 re?
-
chipi89
tag
válasz
Maximusz #20316 üzenetére
Amivel repültél elég éles és szép képet ad, mire rögzít?
Nekem ilyen kamerám van, és életre akarom kelteni, azaz egyenlőre megnézni, hogyan működik a ruterre kötött kamera.
Ha beválik veszek egy nagy felbontásút és lecserélem a viharvadász figyelő kamerámat.
Csak a kérdés, hogy miért nincsen nekem dev/video0 -m, vagy azt is a mount menüpont alatt kell beállítani? -
st6rbuck
csendes tag
válasz
Maximusz #20295 üzenetére
google alapján
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1391735&page=3 -
mgrincs
tag
válasz
Maximusz #20261 üzenetére
Szia,
természetesen megoldható, a témában eddigi hozzászólásokat ha átnézed, és életet lehelsz a kamerádba(megfelelő kernel driver-t kell telepítened), akkor mjpg-streamer csomag tud adni folyamatos képet, motion csomag tud mozgásérzékelős riasztóként működni, a mozgáskor érzékelt képet mondjuk adott e-mail címre elküldeni pl.
A https felülethez gondolom bele kell ágyaznod a képet valami html-be, úgy biztosan tud működni uhttpd-n keresztül, a streamer-ben megvalósított web szerver nem hiszem, hogy tudja. -
appel
őstag
válasz
Maximusz #20195 üzenetére
sokkal egyszerűbben is lehet openwrt-t flashelni fonerára...
kell egy telepített winpcap
és kell egy AP51 EasyFlash progi
és persze a két fájl, de akkor már inkább 10.03.1-et rakj fel...
szóval simán az ap51-nél kiválasztod a hálókártyát, betallózod a két fájlt, rányomsz a startra, és bedugod a fonerát az áramba...pár perc alatt végez és kész... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #6757 üzenetére
Hi!
Scobbyka már leírta, bár a puttygen-en van Save public key gomb is, azaz el is mentheted. De egyszerűbb, ha rögtön a Luci-ba beilleszted. Ahogy írta is a hozzászólásban, a jelszavas authentikáció is letiltható.
Proxy-t nem használok, így nem tudok róla nyilatkozni. Ki kell próbálni, aztán amelyik beválik, azt használni. Amit látok az az, hogy a tinyproxy konfigurálásához van Luci oldal is. De nyilván akkor a klienseken a proxy-t rendesen be kell állítani!
-
-
válasz
Maximusz #5552 üzenetére
Én ezt nem hiszem, hogy ilyen lenne.... ext3 / ext4 filerendszer esetében semmiképpen, de NTFS-nél sem hiszem. Ott valami más probléma lehet. Lehet, hogy le kéne futtatni egy lemezellenőrzést (e2fsck), csak nem biztos, hogy ekkora partició esetében ez szerencsés lenne a routeren... Lehet, hogy el lenne vele egy darabig... Bár, a fene tudja.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #5479 üzenetére
Sziasztok!
Van valakinek nagyobb partíciója felmountolva, mint 1 TeraByte?
nekem 1,4 terás partícióm van, és elértem az 1030 MB-ot (HD-s filmet másoltam rá), és nem hajlandó többet másolni a winyóra... - ha elindítom a másolást, akkor a másolás tényék kiírja (WinSCP,TotalCommanderben Samba-ban is és VSFTPD-vel is próbáltam), gondolkodik, és ezt követően 5 másodperc múlva reboot-olja saját magát
Ugye nincs benne olyan határ, hogy egy teránál nagyobb partíciót nem tud írni?
Köszi a tapasztalatokat
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Maximusz #4457 üzenetére
Hi!
Természetesen megoldható a dolog. Nyilván először a samba-t kell beállítani user szintű azonosításra (default-ban így települ), létre kell hozni a felhasználókat, csoportba kell szervezni és a könyvtárakat a megfelelő csoportokhoz kell rendelni, valamint a jogosultságokat kiosztani. Ha gondolod privátban a konkrét config-ot is megbeszélhetjük, ha segítség kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- Formula-1
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest