- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximusz
aktív tag
NEEEEM SZAAABAAAD
3 torrent, az nálam is megöli... - gondolj bele hány megaherz-es a procija!?!?! És hány megás az asztalid, és hány giga ram van benne, és hány %-ot használ a prociból a gépen a torrent , természetesen letöltéskor!
3 torrent akkora hesselési munkát ad neki, mint ha én azt kérném tőled, hogy Magyarország államadósságából vonjál nekem köb gyököt papíron!
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Egyébként a linux az ilyen. Szereti minél jobban belakni a memóriát, hogy ha esetleg valamire szükség van, akkor minél hamarabb elő tudja kapni. És ez így van rendjén. Semmi előnye nincs annak, ha kihasználatlan a RAM, attól nem fogyaszt kevesebbet.
Nálam pl. a notebook-on 1,5 GB RAM mellett a használt 1439 MB, szabad 58 MB, buffer 282 MB, cache 805 MB.
Ha nem használsz extroot-ot, akkor lehetséges a beállítások mentése. Ha igen, akkor mivel pivot overlay-ról pivot root-ra történik az átállás, így nem lesz /overlay partíció, azaz inkább egyesével másoljátok vissza/állítsátok be.
A transmission-al elérhető letöltési sebesség, a samba, illetve ftp másolási sebesség egy HDD használatával erősen meg tud ugrani egy pendrive-hoz képest.
-
prmcsk
addikt
-
Az rendben van, hogy 6% a szabad memória, de mennyit használ a rendszer gyorsítótárazásra (cached)? Csak mert a 32MB RAM nem sok, és ezt előszeretettel lefoglalja a rendszer majdnem teljes egészében, de ez nem jelenti azt, hogy szükség esetén ne tudna felszabadítani belőle valamennyit!
Nálam WL-500GP-n, illetve WL-500W-n, tehát a 32MB-os ASUS-okon ugyanez a helyzet, tehát indulás után azonnal alig marad 1-2MB szabad memória. Persze a 128MB-os RT-N16 esetén ez már másképp néz ki...
-
mgrincs
tag
Másik topikban elég sokan panaszkodtak már pendrive+torrent-re.
Megnézhetnéd nincs-e valami a logokban.
Ha van lehetőséged, próbáld meg vincsire.
Egyébként el kell szomorítsalak, a belépő szintű NAS-ok kb. ugyanezt fogják hozni teljesítményben, csak esetleg macerásabb rájuk szoftvert hegeszteni. -
zsolt501
nagyúr
Én erre egy AMD Brazost használok vagyis egy Asrock E350M-es gépet, 4GB RAM 1,5TB HDD , és ez nem csak a torrentet képes kiszolgálni de tökéletes média lejátszásra is plusz FTP és HTTP szerver is, mindezt a 40/20-as net teljes kiaknázásával, és még 3 gépet is kiszolgál filmekkel és adatokkal.
Szóval nem rossz ez a router, de bizony kompromisszumokat is kell hozni ha másra is akarjuk használni mint amire igazán ki van találva. Routerként én megvagyok vele elégedve teszi a dolgát és kész. -
Maximusz
aktív tag
üdvözletem
és mellesleg B.U.É.K
ez valóban megoldható lenne a 1043-mal? - hogy rákötök egy webcamerát, és képeket készítsen, a távolétemben a lakásról (esetleg egy https-es felületen elérhetővé tegye) ? - vagy esetleg mozgókép átvitelre is képes, ha elég gyors net van mögötte?
maximusz
-
-
zso73
veterán
-
-
Soma01
veterán
-
WinSCP-vel fel tudod tenni a /tmp alá a másik firmware-t, így a wget-es sort kihagyhatod...
-
-
Mondtam én, hogy tévedsz... Amit Te nézel, az a Remote Management, na de hogyan tudnád távolról menedzselni, ha be sem kapcsoltad az SSH Service-t, a Services -> Services oldalon, a Secure Shell címszó alatt?
Amit Te nézel, az csak a távoli, tehát WAN oldali elérésre vonatkozik!
-
-
Soma01
veterán
Ha SSH kell hozzá, attól ne félj! Én már csináltam, semmi gond nem lett. Gyári ---> DDwrt --> vargalex-féle firm. Én max a soros portos dologtól paráznék kicsit, ha az kellene.
Le van írva minden és segítenek is. Az első hsz-ben van egy csomó link. Szerintem az kell neked. -
f_sanyee
senior tag
az a problema hogy a wan portra dugtad be a netet. javaslom hogy a 2. routeren allitsd le a dhcp servert (mert egy halozatra minek ketto? csak a baj van vele) es dugd at a wan portbol a netet a lanba.
azert nem ered el a 192.168.1.1-et mert az a router wan oldalan van, ahova pedig nem tovabbitja a azokat a csomagokat amik ebbe a halozatba vannak cimezve.ja vagy most nezem, ez nemis drottal van osszekotve hanem wlan klienskent megy a 2.?
akkor helet jobb ha masik halozatba rakod a 2. router lanjat, es nem lesz kavarva semi... -
f_sanyee
senior tag
nem ered el a fo routert? szoval amirol el akarod erni az masik halozatban van? ezen egyszeruen lehet segiteni.
a fo routeren hozzaadod a route tablahoz hogy merre van a masik router. pl
ha a masik router wan cime 192.168.1.100 akkor Advanced Routing menuben Add New:
destination netw: 192.168.2.0 (persze ide a masik alhalozatot irod)
netmask: 255.255.255.0 (vagyami neked van)
default gateway: 192.168.1.100 (a masik router wan cime)
igy tudni fogja a router hogy kinek kell valaszolni. -
-
Nem, az nem gáz, de a gyárinál nincs is más választásod, mivel ott nincs konzol! DD-WRT alatt viszont hiába tallózod amúgy Windows-osan, vissza fogja dobni, hogy sikertelen a frissítés. Szerintem DD-WRT-re webes felületen csak másik DD-WRT-t tudsz tenni, vagy pedig gyárit, de azt is csak a webrevert file-t. Szerintem...
-
Nem tudom, hogy tudja-e a bridge módot...?! De mivel OpenWrt, szerintem kell tudnia!
A DD-WRT-re sem lehet egyből rátenni a gyárit, csak SSH-ban, mert weben visszadobja Neked! Ha találsz 1043-ashoz való webrevert file-t, azt rá lehet tenni, egyéb esetben csak konzolon. Ott viszont tehetsz rá bármit, akár Gargoyle-t is...
De ha Neked jól működik és megfelel a céloknak a DD-WRT, akkor ne bolygasd szerintem!
szerk.:
Így gondoltad? -
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest