- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
poli27 #44853 üzenetére
Nekem így sikerült a végleges tiltás. Nem ismerem olyan mélységben a linuxot, hogy ennél komolyabb szabályokat hozzak létre, de ez olyan alap utasítás, hogy működnie kellene.
Leellenőrízni a LuCI >> Állapot >> Tűzfal fülön tudod, az INPUT alatt kell megjelenni az így banolt címeknek. A forgalmi adatokból látom, hogy próbálkozik még, de logban nem jelenik meg.
-
woodworm
veterán
válasz
poli27 #44851 üzenetére
Az én soraimat raktad be? Mert az minden porton dobja az adott IP-ről érkező kapcsolatokat, nem szabadna a 2222 sem próbálkoznia. A másik hsz.-ban nem ugyanez szerepel. Nálam átállt másik IP-re, és most már kimondottan a 2222-vel próbálkozik. Vagyis múltidőben, banoltam azt is.
-
woodworm
veterán
válasz
poli27 #44836 üzenetére
Egy kicsit direkt, de nálam azóta nincs a logban róla semmi. Legalább nem idegesít.
LuCI >> Hálózat >> Egyéni szabályok végére raktam és újraindítottam a tűzfalat########################################
#Próbálkozások megakadályozása a 94.23.201.82 IP-ről
iptables -I INPUT -s 94.23.201.82 -j DROP
########################################(#44837) zambozoli
Nálam az a megoldás nem oldotta meg a véletlenszerű portokon próbálkozást. -
-
válasz
poli27 #42201 üzenetére
Az 1.5.10-es Gargoyle alapja már az Attitude Adjustment Final, tehát azzal mennie kell neki!
-
válasz
poli27 #42201 üzenetére
Hi!
Az OpenWrt WiKi azt írja, hogy az Attitude Adjustment 12.09-el működik, és ez, ha jól látom, akkor a r36088 verzió! A vargalex build 1.1.7-en r35342-t látok, vagyis amíg Alex nem mondja, hogy oké, addig én nem tenném fel! Szerintem ez nem jó rá!
-
suste
veterán
válasz
poli27 #41218 üzenetére
azt is meg lehet oldani, hogy külön hálózatban vannak, de mégis látják egymást
csak éppen ehhez is a switch mód kell
nálam is van egy linksys router repeater módban, DHCP nélkül, 192.168.2.xxx -ben kapnak a kliensek rajta IP-t, és mégis rájuk látok a saját (192.168.1.xxx) hálózatomból........ezt így már lehet a tűzfalban konfigolni...
esetleg ez már tetszene Kris87 -nek is? -
-
-
majer_balint
tag
válasz
poli27 #38297 üzenetére
értelek, csak fura nekem, hogy csak ennél, se gyárinál se ddwrtnél nem csinálja ezt, azért gondoltam, hogy netán valami okosság van a dologba, összekell kötni a lant meg a want mert láttam valami ilyesmit a menübe..stb
még restartoltam is a routert. ezért volt fura nekem a dolog. de megnézem.
-
raidx
őstag
válasz
poli27 #36636 üzenetére
"Én nem a routerrel torrentezek" Vagy még is? A routernek kell azt a sok csatornát lekezelni amit engedsz a torrentprogramnak megnyitni! Számolj csak utána, hány szálat jelent is a le-feltöltésnél. Időnként odáig eljut a dugulás, hogy csak a router ki/be kapcs segít vagy nem netezel!
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
poli27 #36166 üzenetére
Szia!
Az SSH elérését kívülről a build-emben a tűzfal szabályok teszik lehetővé. Ha a brute-force védelem nem fogja meg, akkor az csak azt jelentheti, hogy valamit elállítottál a tűzfalban. Mi pontosan a tűzfal config-od? A legjobb az lenne, ha a /etc/config/firewall és a /etc/firewall.user file teljes tartalmát láthatnánk.
-
-
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
poli27 #33012 üzenetére
Továbbra sem gondolom, hogy az OpenWrt megvalósítás rossz lenne. Ugyanis az biztos, hogy összességében (az összes vasat tekintve) sokkal többen használják PPPoE nettel, mint a TP-Link gyáriját. Ez pedig már régen kiverte volna a biztosítékot. Annyira tudok gondolni (amit korábban is mondtam már), hogy default beállításokkal nem tűr el annyi hibát a kapcsolatban, mint a gyári firmware. Ezért kértem anno egy debug logot, hogy lássuk, mi a gond, de sajnos nem kaptam (vagy legalábbis nem emlékszem, hogy kaptam volna).
A bemásolt log részletben tisztán látszik, hogy valóban disconnect-ál a pppd daemon:
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.info pppd[24853]: No response to 5 echo-requests
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.notice pppd[24853]: Serial link appears to be disconnected.Azaz 5 echo-request-re nem érkezett válasz, ezért úgy tekinti, hogy megszakadt a vonal. Tehát valami a vonallal biztosan történt, ha eddig nem volt ilyen gond. Ennek a küszöbértéknek a növelését korábban leírtuk, az valamennyit javíthat a helyzeten. De alapesetben én a vonal vizsgálatát kérném, vagy megpróbálnám másik DSL routerrel (korábban már felajánlottam, hogy 2 típust tudok kölcsönadni), esetleg alternatív firmware-val a modemre is.
-
suste
veterán
válasz
poli27 #31833 üzenetére
Nálam is ez van, de beletörődtem. Csak akkor idegesít egy kicsit, amikor mások dobálóznak a nagy számokkal itt
. Egyébként úgy érzem, hogy ebben is szerepe van a rossz wifi kapcsolatnak, sőt igazából mindennek ami belepiszkít a log-ba. Van egy másik nyomtatószerveres routerem, ami csak switch módban van, és csak a nyomtatót szolgálja ki. Működik a dolog, de mivel viszonylag keveset nyomtatok, ezért ki szoktam húzni, a 220ból. A baj az, hogy ha eközben bedugva hagyom a LAN kábelt, akkor a 1043-as logban folyamatosan megjelenik valami katyvasz, amire Alex azt mondta, hogy valószínüleg a switchként használt router nem az előírásoknak megfelelően oldja meg az áramtalanított állapotot. Nemrég véletlen megint benthagytam a LAN kábelt.....pár óra múlva azt vettem észre hogy egyre lassúbb a hálózat, majd a végén már a LUCI-ba is alig bírtam belépni.....logban felismertem az ismétlődő sorokat.....kihúztam a kábelt a switch-ből, és 1-2 perc múlva minden helyreállt. Szóval bármilyen kis hiba tartósan fennt áll akár kábelen akár wifin, egyből instabil lesz. Perszeaz is lehet, hogy az összes router ezt csinálja....bár a linksys wrt54gl-emmel ugyan ezzel a felállással soha nem volt gond switch áramtalanítás esetén sem....
bocs a hosszúért! -
soldner
tag
válasz
poli27 #31516 üzenetére
Sziasztok!
DIGI a netes szolgáltatóm, ehhez szeretnék egy ilyen routert.
Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy a Huawei modemmel rendesen működik?Nekem eddig csak vezetékes routerem volt.
Egy lamer kérdésem is lenne.
Kikapcsolható a Wi-Fi rész?
(Ha igen ,akkor ez gyorsan ki-be kapcsolható rajta? Szoftveresen, menüből?)Előre is köszi a választ.
-
-
-
-
válasz
poli27 #30835 üzenetére
Nincs mit! Ezen kívül beállíthatsz ablakméretet is például... Én személy szerint utálom az alap méretét, az nagyon kicsi, semmit sem látni benne! Akkor sor buffert (Lines Of Scrollback) is átállítom 1000-re, mert ha valami parancs sokat scrolloz, akkor nem tudod visszanézni az elejét, mert az alap érték elég kicsi itt is! UTF-8, Socks Proxy Tunnel, etc...
Ja, és eleve a Portable KiTTY-et használom PuTTY helyett!
-
-
-
válasz
poli27 #30669 üzenetére
Ez mit ad a szerveren?
cd /mnt/hdd_eleresi_ut && date +%s && dd if=/dev/zero of=hddtest.img bs=1M count=2048 && date +%s
cd /mnt/hdd_eleresi_ut && date +%s && dd if=hddtest.img of=/dev/null bs=1M count=2048 && date +%sÉrtelemszerűen az elérési utat módosítsd az általad használtra, ahova a HDD csatolva van!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
poli27 #30644 üzenetére
Nem, menni biztos, hogy nem megy, és a PC sem érzékeli a csatlakozást, ha szoftveresen nincs felállítva a LAN interface! Amikor crash-el a firmware boot-oláskor, és folyamatosan újraindulgat a router, akkor például mindig ezt irkálja váltakozva, hogy hálózati kábel nincs bedugva, aztán csatlakoztatva, aztán ismét nincs bedugva, és ez ilyen végtelen ciklus, ahogy indulgat újra a router... Hogy a LED-nek kell-e világítania ilyenkor, azt nem tudom már!
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
poli27 #29765 üzenetére
Mondom, a felület nem tesz különbséget az Interface-ok között. Persze lehetne figyelni, hogy az éppen szerkesztendőnek LAN-e a neve, de ez egyrészt barkács megoldás, másrészt simán át is nevezhető akár, vagy lehet több LAN interface is (több különálló lokális hálózat), stb.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
poli27 #29545 üzenetére
Régi builddel, ahogy fentebb is írta Maximusz, WDS kliens (illetve AP) mód mellé is lehet további AP SSID-ket definiálni. Ezzel ugye az a probléma, hogy a "fő" routernek WDS AP módban kell mennie és ahhoz kell WDS kliens módban kapcsolódni.
A mostani trunk-ban elvileg megoldható az, hogy sima AP-hez csatlakozol Kliensként (nem WDS) és további AP SSID-ket hozhatsz létre. De pontosat akkor tudok majd mondani, ha tesztelem. -
Maximusz
aktív tag
válasz
poli27 #29545 üzenetére
igen, wifin van továbbítva, ami WDS Kliens módban veszi, és egy virtuális AP-n (ugyan az az eszköz) továbbítja az ő hatosugarába a hálózatot.
(tudomásom szerint) OpenWRT-t tekintve, a régiben sem és a mostaniban sincs Wireless Repeater mód, bár egy kis trükkel megoldható. (majdnem) pontosan ugyan azt a szerepet fogja betölteni, mintha wireless repeater lenne...
-
Maximusz
aktív tag
válasz
poli27 #29535 üzenetére
ezt nem értem... nekem szerintem így működik ---> Tehát szerintem megoldható!
nekem az első router kapja a WAN kapcsolatot, kábelen is elérhető, és wifin keresztül is.
Továbbítva van egy másik routerre (az is openwrt) , és azon is van az 1. routertől származó net, kábelen is, meg wifin is.... - te melyik verziót írtad le?
-
Kami11
őstag
válasz
poli27 #29308 üzenetére
Nálam szintén dobálja a netet, de csak ha torrentről letöltök, ráadásul nem is a router tölt, hanem a nas. Seed-el nincs gond. Próbáltam a kapcsolatok számát visszavenni (100/20) ua. Sőt ha megy a seed és valamit letöltenék a böngészőből szintén dobja a wan kapcsolatot. Jelenleg az 1.02.1 ReBuilded van fenn, de ugyan ez volt az 1.1.3-al is, ráadásul semmi más feature nincs használva a Vnstat-on kívül, csak sima routerként üzemel. Gargoyle-val ugyan ez volt a helyzet, a gyárival még nem próbáltam.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
poli27 #29308 üzenetére
Hi!
Nekem nem igazán jelezték. Illetve nálam itt megy folyamatosan a publikálás óta. Igaz, akkora terhelést nem kap, de van rajta DVB-T vevő (néha használom), egy pendrive és egy USB-s hőmérő (folyamatosan gyűjti az adatokat rrd adatbázisba és WAN oldalról a kollégáim is nézik a szoba hőmérsékletének alakulását).
Egyébként a hozzászólásod első felére válaszoltam, igaz másik hozzászólásra reagálva.
-
vargalex
Topikgazda
-
SteveBeard
senior tag
válasz
poli27 #29250 üzenetére
Most is 1,7MB/s megy felfelé, míg openwrtnél az átlag 1 volt.
Aaaaz, igen!
Nekem a max letöltési sebességem ennyi, a feltöltést már alig merem leírni, 0,13MB/s...úgy értem ennyit biztosít a szolgáltatóm, így ami nálam stabilan fut, az nem csodálom, hogy nálad összeomlik...
ADSL-nél nem kell azzal foglalkoznom, hogy 1 vagy 1,7MB/s -
dane
senior tag
válasz
poli27 #29205 üzenetére
Már nálam is újra a gyári fw van fent.
Nekem túl sok problémám volt az OpenWRT-vel. Nem vagyok linux expert, szal minden problémánál tanácstalan voltam (vargalex build, de volt fent szűz openwrt is).
Ilyenekkel találkoztam amíg fent volt:
- Eldobta a Wifit random (OSX-et többször dobta, volt hogy WIN-en lehetett netezni míg a Mac-en már nem volt wifi)
- Eldobta a WAN-t terhelés függvényében
- NTFS partíció gyakorlatilag használhatatlanná teszi a routert. Nem volt kedvem ext4-et csinálni az NTFS USB 2Tb hddmből.
- FTP nevetségesen lassú volt
- Samba-val megosztott drive-ok nem voltak mac alatt felcsatolhatóak
- Transmission 1MB/s fölött nem töltött le, és úgy leterhelte a routert hogy megállt a net, lefagyott a luci
- Random luci fagyások, nem találtam rá magyarázatot (firefox, chrome és safari is)
- DNLA nem volt hajlanó megcsinálni az adatbázist olyan mappáról amiben több film van, rettenetesen lassú volt, többnyire hogy fagyasztott (NTFS-ről van szó)
stb stb...Másnál persze lehet tökéletes, nálam használhatatlan volt. Sokat olvastam, próbálkoztam, jó lett volna ha beválik. Ezek a problémák csak nálam jelentkeztek és mivel nem tudtam megoldani többségét visszatettem a gyárit és vettem egy HP Microservert (tudom nem egy kategória) ami tudja hozni az elvárásaimat.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
poli27 #29204 üzenetére
Szia!
Nekem semmi negatív tapasztalat nincs eddig ezzel a beállítással.
Igaz, nálam a feltöltés csak 50KB/s, amit ki is használ a transmission. Mivel a max feltöltésem 1085 kbit/s, ezért nem is akarok többet engedélyezni. Így is bőven visszatöltök mindent, ami szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest