- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kissapka
csendes tag
válasz
csimpas #33199 üzenetére
Szia,
Nem tudom, milyen firmet használsz, illetve nekem nincs switch módban a routerem, ellenben ha fix ip-t szeretnék állítani, és Vargalex-féle firmem van, akkor:
Hálózat-->Interfész fülecske, WAN szerkesztése, dhcp-t átállítom statikusra, majd értelemszerűen kitöltöm a mezőket.
Üdv; Kissapka -
csimpas
tag
ha switch módban van a router, akkor a routernak hol tudnék fix ip-t beállítani?
sehol sem találom -
Kissapka
csendes tag
válasz
Kissapka #32988 üzenetére
Üdv!
Alex (természetesen) megcsinálta!
Immár én is egy 1043nd boldog tulajdonosa vagyok! Mint kiderült, az általam vásárolt panel valóban nem működött, így nem is sikerült volna. A routerről egyébként törölve volt a firm, de természetesen Alexnek sikerült újraflashelni.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást.
Alexnek pedig nagyon köszönöm, hogy türelmet,s időt szakított rám.
Nagy élmény volt személyesen találkozni, és nem utolsó sorban nagyon tanulságos!
Üdv; Kissapka -
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Telepíteni akarok egy új csomagot, telepíti, de ezt a hibaüzenetet kapom:Collected errors:
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/crda.list: No such file or directory.Mi lehet ez? Valakinek valami ötlet?
-
Begi
senior tag
Alex vagy aki tudja.
Feltettem az 1.1.5-ös fw-t végre. 1.0.1-ről frissitettem.
Eddig minden rendben működik is, egy dolgot nem tudok, hogy miért van, mégpedig az, hogy ha bejelentkezek Luci-n keresztül a routerre, akkor az Overview ablakban nincs semmi, csak az hogy collecting data:
Ez mitől lehet?
Illetve az Interfaces és Wifi oldalakon is csak collecting data fogad. -
doberman
senior tag
válasz
DoItYourself #33192 üzenetére
a kereső ezt dobta
többek között...adduser parancs a te barátod...
-
gahen
tag
Höh, vezetéken nincs net a gépen, de wifin van.
Luci is eléggé belassult.
Nah majd később még próbálkozok. -
DoItYourself
addikt
válasz
Kicsirics77 #33170 üzenetére
Nem ébreszti fel, most próbáltam.
Erre a kérdésemre ötlet? -
gahen
tag
válasz
Intruder2k5 #33190 üzenetére
kábelnet.
-
-
gahen
tag
válasz
Intruder2k5 #33186 üzenetére
Köszi. Akkor meg is nézem.
-
Az az, az kell neked...
Visszakerestem, 1.01-től működik a reset gomb is!
- reset gomb 5 másodpercnél hosszabban történő nyomására factory reset
-
gahen
tag
válasz
Intruder2k5 #33184 üzenetére
Hát nem tudom, h a vargalex v1.1 (trunk, r30817) támogatja-e vagy sem. Legfeljebb kipróbálom.
Luciban Alapértelmezések visszaállítása: van. "A firmware kezdeti állapotának visszaállításához kattintson a "Visszaállítás végrehajtása" gombra (csak squashfs image-ek esetén lehetséges)." -
Nem tudom, hogy a nálad fent lévő fw már támogatja-e a reset gomb eredeti funkcióját, mert az csak egy ideje van benne... Ha igen, akkor azt értem! Áram alatt, ~5mp, amíg újra nem indul! Ha ez még nem működik nálad, akkor LuCI-ban gyári beállítások visszaállítása... Valahol biztosan van ilyesmi, de pontosan nem tudom, mert nincs OpenWrt-m!
Ezt csak azért tartom előnyösnek, mert így elkerülhető, hogy esetlegesen egy korábban elrontott konfig miatt valami beragadt, vagy nem működő program hibát okozzon a flasheléskor...
-
F34R
nagyúr
csixy , Kicsirics77
ugytunik csak valami gebasz volt mert most meg jo.... adtam neki egy resetet igy mar ment, es amire azt mondtam hogy nem sikerult vegig ment a sysupgrade csak en mar kozben ujraindittam a gepet mert rosaltam de ezekszerint igy is felmegy ha nincs bekapcsolva a gep.. (pont akkor indultak ujra a ledek mikor a boot felenel tartottam . Luci-ra fellepve a 1.1.3-s rol mar 1.1.5 fogadott )
-
gahen
tag
válasz
Intruder2k5 #33181 üzenetére
Köszi.
A hard reset alatt a router hátulján a reset megnyomását érted? -
-
gahen
tag
Szasztok!
A 1043nd routeremen vargalex 1.1 van mobilstickel beüzemelve, de ma kötötték be a kábeles netet, állítanám be és gondoltam, h akkor már egyúttal frissíteném a firmwaret a routeren.
Tehát letöltöttem az 1.1.5 sysupgradet, luciban rendszer> mentés/firmware frissítés> műveletek fül> új image... pontnál betallózom a fájlt, nem megtartva a beállításokat és mehet a flash image ha jól gondolom.
Van-e még valami más? Mire figyeljek közben? -
parkasz
senior tag
válasz
vargalex #33150 üzenetére
Ha hiszed ha nem az 1.1.5 megoldotta a helyezet, a jelszót utánna simán engedte változtatni.
a QSS gonbot firmware frissítás után kell újra konfigurálni? vagy azt megjegyezte és csak a korábban nem engedett, a meghajtó csatlakozásakor lefutó script -et kell futtatnom? -
biokill1
tag
Sziasztok!
Open vpn-el szívok már egy ideje
OpenWrt Backfire 10.03 van fent lucival, openvpn, openvpn-easy-rsa csomagok fent vannak...
DHCP-n 192.168.21.100-150 közt osztok IP-t.A ca, cert, key, és dh fájlokat létre hoztam az /etc/openvpn/keys mappába...
A következő az /etc/config/openvpn fájlom:
# /etc/config/openvpn
config 'openvpn' 'lan'
option 'enable' '1'
option 'port' '1194'
option 'proto' 'udp'
option 'dev' 'tap0'
option 'ca' '/etc/openvpn/keys/ca.crt'
option 'cert' '/etc/openvpn/keys/server.crt'
option 'key' '/etc/openvpn/keys/server.key'
option 'dh' '/etc/openvpn/keys/dh1024.pem'
option 'ifconfig_pool_persist' '/tmp/ipp.txt'
option 'keepalive' '10 120'
option 'comp_lzo' '1'
option 'persist_key' '1'
option 'persist_tun' '1'
option 'status' '/tmp/openvpn-status.log'
option 'verb' '1'
option 'server_bridge' '192.168.21.1 255.255.255.0 192.168.21.70 192.168.21.79'
list push "dhcp-option DNS lan-server-ip"
list push "redirect-gateway def1"Sajnos /etc/init.d/openvpn restart után az ifconfig nem listáz ki tap0 interfészt, kilennssel nem tudok kapcsolódni.
Tudnátok ötelteket adni, hogy hol a hiba? Köszönöm.
-
cimp
senior tag
Transmission-nél ha a kliensben megadom, hogy ne minden fájlt szedjen le akkor miért nem hallgat a jó szóra?
-
Frenky89
addikt
Még egy kérdésem lenne. QoS-t szeretném belőni, a www és a mail priorizálása a p2p ellenében már gyönyörűen működik, viszont a böngészés által generált csomagokat is szeretném szétválasztani méret szerint két prioritási csoportba: weblapok és youtube + egyéb stream csomagok.
Tomato-ban ez 0-512K és 512K+ sémákkal van megoldva, ha jól gondolom.
Azt már kisilabizáltam, hogy ehhez a "Number of bytes" rész kell és hogy 0:512, vagy 0-512, 512:, 512- formában lehet megadni az intervallumokat, de nem vagyok benne biztos, hogy ezek a byte-ok ugyan azok-e, mint Tomato-nál.
Illetve van valami hely, ahol meg tudom nézni, hogy mit ténykedik a QoS?
FW: vargalex 1.1.5 kernel 3
-
suste
veterán
Nekem csak 1db gigabites eszközöm van, ami viszont általában wifin lóg. Ha mégis másolgathatnékom támad, akkor szoktam feldugni, 5e-s kábellel, és simán megy a gigabit. Annyi, hogy egy kicsit lassabban (3-4mp)kap ip-t, ez nem tudom normális-e. Másik gép, ugyan ezzel a kábellel, 100-as kártyával bedugás után rögtön csatlakozik, kap ip-t ( <1mp).
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #33148 üzenetére
Én írtam olyat, hogy van a gyáriban torrent?
Pont azt írtam, hogy "azzal sem tudod leterhelni", pont azért mert nincsen benne.
Ezért is furcsa, hogy így lehal. Esetleg megpróbálhatná teszt erejéig kikapcsolni a wifit, mert még az tudja megölni nálam, ha sok a hiba a kapcsolatban. Viszont ezt nem fogja javítani az openwrt, és más fw sem.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
kohalmi #33153 üzenetére
Vidd vissza, mert az nem stabil, cseréljék ki, mert nem standard, hogy lehal ennyiszer, ha az új is ezt fogja csinálni, akkor viszont a legutóbbi gyári firmware iszonyat fos lett, és megoldás lehet még az ha visszaraksz rá egy korábbi gyári firmware-t(Ha már vargalex szépen összerakott csomagja nem kell neked), viszont vigyázni kell vele, mert az új firm új bootloadert is tartalmaz!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
DoItYourself #33168 üzenetére
gondolom akkor felébreszti,viszont torrentezni kiváló róla,nekem nincs vele gondom
-
csixy
addikt
Ha azt csinálja ,hogy felváltva villan a power led és egyszerre az összes led, akkor soros kábellel éleszthető.
Az rs232-es telefonokosító kábel kényelmesebb , mint az USBs ,mert ahhoz nem kell külön driver., de ekkor valószinüleg be kell kötni az Rx, Tx és a GND mellett a 3,3 Voltos drótot is.
Itt a keresőbe keress rá a tpl szócskára és minden megvilágosodik !
-
DoItYourself
addikt
válasz
Kicsirics77 #33167 üzenetére
Le is tiltottam a Rendszer > Rendszerindításban. Nem állt szándékomban erről torrentezni.
A Szolgáltatások > hd-idle-t viszont engedélyeztem; ha ftp-vel ránézek, akkor az be fogja kapcsolni a lemezt?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
DoItYourself #33164 üzenetére
sehogy sem tudod törölni
ajánlott másolásnál a transmissiont lelőni. -
F34R
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #33161 üzenetére
sysupgrade volt , jtag itt a kozelben nem megoldhato raadasul hasonlo nokia kabelem sincs , raadasul akkor eselyes hogy garancia ugrik (pedig nem is regen vettem)
mindegy ezzel most nem tudok mit csinalni , majd meg probalkozom vele... -
DoItYourself
addikt
Jah, hogy már megy az ftp, aminek a userneve ftp
Ez viszont az egész meghajtót megosztotta, ami nem rossz ötlet.
Lehet felvenni másik usert, és csak egy könyvtárra adni neki jogosultságot? -
DoItYourself
addikt
A transmission törlés nem érdekes.
Az ftp beállításhoz kérnék még egy kis segítséget: a jelszót átállítottam a leírás alapján, de hogyan tovább? A vsftpd részen nézelődjek? Nincs hozzá, khm GUI?
-
DoItYourself
addikt
Lelőttem a Transmission-t, így már 9MB/s az olvasás, írás ügyben 9.3MB/s-et látok, ez már nem rossz.
A transmission könyvtárat hogy tudom letörölni? -
DoItYourself
addikt
válasz
Kicsirics77 #33159 üzenetére
Meg is vagyok vele. Épp másolok rá TC-vel, de ez se valami acélos:
- írás: 1.5-6MB/s
- olvasás: 4.5-5MB/sWindows Intézőn keresztül:
- írás: 3.5MB/s
- olvasás: 4.3MB/sMi lehet a gond? (egy db 700MB-os fájl volt a próba)
-
Kicsirics77
veterán
-
F34R
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #33159 üzenetére
az nem valami jo hir
-
Kicsirics77
veterán
válasz
DoItYourself #33157 üzenetére
tökéletes lesz az is mivel lassan 7 hónapja így használom röccenésmentesen az 500-as külső lemezt a routerre dugva
ntfs nem ajánlott a linux nem nagyon szereti
ezzel lesz egy 128mb swap partició is ne lepődj meg rajta ha ennyivel kevesebb a szabad lemezterület
plussz egyszerre ne futtass sok torrentet majd a transmissionban mert elfogy a router ramja#F34R: ha nincs szerencséd akkor csak jatg-el
-
F34R
nagyúr
Szaisztok mi lehet a baj ?
felraktam (volna) vargalex 1.1.5-s firmware-t , kivettem a pipat hogy ne tartsa meg a beallitasaimat mert masikat akartam amugy is beallitani , erre nem megy tovabb a folyamat hanem a kapcsolat elszall , router led-jei nem indulnak ujra stb....
azota nem birtam felmenni a router beallitasai koze sem putty-val sem....hogy tudnam helyrerakni ?
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #33152 üzenetére
Sikerült a művelet, most már ezt írja a felső sorban: OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777
vargalexnek
Jé ez magyarul beszél, még 1x
Amit sikerült beállítanom eddig:
- jelszó a belépéshez
- wireless engedélyezés, WPA2-PSK + jelszó beállításFölcsatoltam az NTFS lemezt is, eléggé hervatag a sebesség: ~5.3MB/s olvasás, ~1.5-2MB/s írás.
Most jön az, hogy megformázom ext4-re.
Mivel nem tudom mi az az extroot, akkor nem is kell nekem, ugye? Tehát ezt válasszam?
1. Creating 2 partitions (format without extroot)?Köszi a segítséget!
-
Laci.M
senior tag
válasz
Kicsirics77 #33155 üzenetére
Nekem gyári FW van rajta, és tökéletesen működik vele kb másfél-2 éve. Most szándékozom venni valami külső HDD-t, és majd akkor váltok OWrt-re főleg a torrent miatt, illetve komolyabb DLNA hálózatot fogok kiépíteni.
szerk: bocs, nem neked ment volna válaszként, de ez szerintem egyértelmű.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #33154 üzenetére
ezzel ellentmondanék mert nekem előtte cseréltek modemet mielőtt betettem a routert a hálózatba
és nem hozott használt volt hanem előttem lett kibontva még a belső zacskóból is,szóval ez nem mérvadó
egyszerűen a gyári firmware nem valami jó és ennyi
mindenesetre megpróbálnék hosszas olvasgatás után egy alex féle firmware-t csak nehogy téglásítás legyen belőle. -
SteveBeard
senior tag
válasz
kohalmi #33153 üzenetére
Szia!
Az eredeti firmware-rel is tökéletesen kell működnie, nekem is úgy ment egy darabig, semmi bajom nem volt vele. (már a működésével) Én is visszavinném, bár lehet OWRT-vel jobb lesz...
DE! Én is a leírásokból tudom, hogy a routerek egy része, ilyen a 1043 is, érzékeny a kábelezési és modem hibákra. Nagyon sok embernél előfordult, hogy a modem közvetlenül a pc-n tökéletes volt, a 1043-at közbeiktatva, folyamatosak voltak a hibák. Egy modemcsere után egyből megjavult a router. Tehát a gyengébben muzsikáló, általában régebbi (kiszáradt kondi) modemet nem szereti ez a router. -
kohalmi
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #33148 üzenetére
"suste" és "Kicsirics77"! Köszönöm a válaszokat! A bütykölés vs visszavinni 1:1-re áll.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Intruder2k5 #33133 üzenetére
Tegnap frissítettem az utolsó gyárira, de nem sokat javult a helyzet: az írás 2.5MB/s lett, az olvasás ~6.5MB/s. Viszont sikerült az ftp-t is beállítani rajta, a korábbival valamiért nem ment.
Ezt olvasgatom most, köszi a tippet. Azt hiszem belevágok ebbe az OpenWRT-be. Ha nem jelentkezek délig, akkor téglásítottam a routert.
-
parkasz
senior tag
Kösz SteveBeard és Alex!
Szerintem akkor rátolok egy 1.1.5-öt és árgus szemekkel figyelem, hogy mindent jó beállítsak. -
vargalex
Topikgazda
válasz
parkasz #33142 üzenetére
Hi!
Valószínű az van, amit SteveBeard is írt. Azaz a flash-ba elkezdett letölteni a Transmission, így teleírta. Megoldás az, ha ezeket megkeresed és letörlöd, de természetesen a firmware újra felrakása is megoldja (mondjuk akkor már az 1.1.5-öt is felteheted). A firmware mellett azért van még néhány 100 KB szabad hely, ami a configoknak és ilyen módosításoknak bőven elég.
Persze az extroot is ugyan olyan jó megoldás. -
vargalex
Topikgazda
válasz
LetoAtreides #33126 üzenetére
Hi!
A merge-t a samba init script (/etc/init.d/samba) végzi. Ha hasonlót akarsz csinálni, akkor a sed parancs ismerete erősen ajánlott.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kohalmi #33143 üzenetére
szerintem meg ne vidd vissza hanem először kérdezz itt és olvass,aztán meg dobd rá alex valamelyik fözött rendszerét és szerintem meg leszel elégedve vele.
# suste: gyáriban ha jól tudom nincs is torrent.
más a gyári firmware az egy sz@r,eleve ki sem adnék a kezemből ilyet ... -
suste
veterán
válasz
kohalmi #33143 üzenetére
Szerintem mindenképpen vidd vissza:
1, mert az tényleg nem normális, hogy ilyen sokszor behal ennyi idő alatt, főleg gyári fw alatt, ahol még torrenttel sem tudod túlterhelni
2, szerintem ez a router azoknak nagyon jó vétel, akik dobnak rá másik fw-t, és van kedvük egy kis időt rászánni
az alap stabil dolgokra nem ezt ajánlom -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #33116 üzenetére
A transmission-ban a totál arány 0,2 körül volt....most már 0,43....így hamar utolérem magam
ncore-ra tippeltem én is a hit'n'run-os fejlesztések miatt....
köszi az infót! -
Norby86
őstag
Próbált már valaki icecast rádió szervert rakni erre az open wrt routerre? Mert nekem ez nem lenne hátrány, gyakran megy ki adás és így nem a gépemen lenne a szerver és bárhonnan tudnék indítani rádiót, legyek akár a világ túl végén is anélkül hogy el kéne cipeljem a gépet vagy ott kéne újra szervert beállítani. Olvastam neten egy régebbi 2007-es leírást erről: http://users.757.org/~joat/wiki/index.php?n=Main.IcecastOnTheNSLU2 De nem tudom ez mennyire kompatibilis a jelenlegi open wrt rendszerrel, lévén ez már jóval frissebb mint 2007-ben volt. Tud esetleg valaki tanácsot adni hogy hogyan tudnák icecast szervert telepíteni a routerre?
-
-
kohalmi
csendes tag
Sziasztok!
Lehet már 100-an kérdezték, de elég nagy kihívás ennyi hozzászólást elolvasni. Vettem ma egy 1043ND-t. 1 óra alatt négyszer dobott el mindent, teljesen véletlenszerű időközönként. Ilyenkor összes LED világít és minden elérhetetlen rajta. Táp ki-be és újra működik. (egy darabig
) Gyári legújabb FW van rajta, nem értek hozzá, nem nagyon akarok mást rátölteni. Nincs szükségem más funkcióra, mint amit szerintem gyárilag tudnia kell.
Kérném a segítségeteket a probléma megoldásában! Ha "ez ilyen", meg "ezért kerül ennyibe", akkor inkább visszaviszem. Nem az ára miatt választottam.
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv!
Ákos -
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33141 üzenetére
Én is azt hittem de itt van mit történt:
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/' /etc/hotplug.d/block/50-startservices paranccsal szeretntem volna ezt elérni:
A meghajtó csatlakozásakor lefutó script futása is tiltva van. Az aktiválásához a /etc/hotplug.d/block/50-startservices script-ben az ENABLED változó értékét kell 1-re állítani, de ezt is írja a log-ban. Ha aktiválva van, akkor a szolgáltatások indítása után az USB ledet bekapcsolja.
de ezt az üzenetet kaptam
can't create temp file '/etc/hotplug.d/block/50-startservicestBmkl7': No space left on device
A jelszó változtatásnál pedig unsaved changes üzenet jelenik meg a jobb felsó sarokban és minden marad a régi beállításon
-
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33139 üzenetére
Igen csak az a baj, hogy így pont a QSS gomb konifigurálását és a transmision jelszavának megváltoztatását nem bírom megoldani
ha újra rakom a firmware-t akkor elvileg legyalul, kitöröl mindent és ha ezt a két dolgot az elején csinélom talán összejöhet -
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33137 üzenetére
Értem, akkor létezik az, hogy ennyi helyet foglal?
Egyre inkább az az érzésem, hogy újra kell formáznom, immár extroot-tal megtámogatva -
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Bár nem kimondottan ehhez a témához kapcsolódik, de gondoltam sokan használnak Puttyot, így talán esélyes, hogy kapok ötleteket.
Kb 1 órája megmakacsolta magát a Puttyom. usernevet beírom: root
majd kéri a jelszót és hiába írom be, nem enged be, acces denied. Már változtattam jelszót, azzal sem enged be.Valakinek ötlete?
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33131 üzenetére
Hát akkor megvárom Alex-et. 5% szabad helyem van.
Lehet, hogy a varalex firmware telepítése után/közben ha bénáztam valami bentragadt a régi firmből (ddwrt)? Ennyire normális ha leterheli az 1.1.4 firm a router-t? -
nimfas
addikt
válasz
SteveBeard #33116 üzenetére
Transmission-ben be tudod állítani, hogy milyen arányig seed-elje vissza... nálam pl. 1.6-os arányig van belőve, utána leállítja.... ennyi....
-
válasz
DoItYourself #33132 üzenetére
Szia!
ext4-el elérhető 10MB/sec feletti sebesség is, még NTFS-el esetleg 5-6...
OpenWrt vargalex build
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem, ezzel a gyári fw-el:
Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Hardware Version: WR1043ND v1 00000000Rákötöttem egy USB 2.0-ás mobilracket, amiben egy 160GB-os 2,5"-os vinyó van, NFTS fájlrendszerrel, frissen formázva. Kb. 2 (!) MB/s-el tudok róla olvasni / írni. Érdemes újabb fw-t tenni rá, gyorsabb lesz tőle? Belelapoztam az első oldalon lévő linkekbe, cikkekbe, látom, hogy van rá többféle alternatív fw is, de igazából csak ez a sebesség felturbózás érdekel most, egyébként félévente 1x lépek be a webes felületébe. Mit javasoltok NTFS-hez? Mindenképp kell az ext2 / 3 ? Gyári fw / DD-WRT / OpenWRT ?
Köszönöm a válaszokat előre is:
diy -
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33129 üzenetére
Értem, akkor mit tanácsolsz? Ki lehet extroot-tal bóvíteni adatvesztés nélkül?
Vagy totálisan törölni és újra kell telepíteni? -
-
parkasz
senior tag
Azannyát, sorry a bazi hosszú listáért
-
parkasz
senior tag
válasz
vargalex #33118 üzenetére
Ennyi minden van fenn, amit az 1.1.4 tett fel elvileg. Van amit ki lehet szedni?
base-files - 115-r33174
blkid - 2.21.2-1
block-mount - 0.2.0-8
busybox - 1.19.4-3
crda - 1.1.2-1
ddns-scripts - 1.0.0-20
dnsmasq - 2.62-1
dropbear - 2011.54-2
e2fsprogs - 1.42.4-1
etherwake - 1.09-3
fdisk - 2.21.2-1
firewall - 2-53
ftpbackup - 0.0.1-1
glib1 - 1.2.10-1
hd-idle - 1.04-1
hotplug2 - 1.0-beta-4
iptables - 1.4.10-4
iptables-mod-conntrack-extra - 1.4.10-4
iptables-mod-filter - 1.4.10-4
iptables-mod-ipopt - 1.4.10-4
iw - 3.3-1
jshn - 2012-07-08-cca2ed6c8cdb3555fea43ff63ba1c9905dd7a164
kernel - 3.3.8-1-ea7495e8c1c9fa07060b0b25f435d1e8
kmod-ath - 3.3.8+2012-07-16-1
kmod-ath9k - 3.3.8+2012-07-16-1
kmod-ath9k-common - 3.3.8+2012-07-16-1
kmod-cfg80211 - 3.3.8+2012-07-16-1
kmod-crypto-aes - 3.3.8-1
kmod-crypto-arc4 - 3.3.8-1
kmod-crypto-core - 3.3.8-1
kmod-fs-ext4 - 3.3.8-1
kmod-fs-vfat - 3.3.8-1
kmod-fuse - 3.3.8-1
kmod-gpio-button-hotplug - 3.3.8-1
kmod-ifb - 3.3.8-1
kmod-ipt-conntrack - 3.3.8-1
kmod-ipt-conntrack-extra - 3.3.8-1
kmod-ipt-core - 3.3.8-1
kmod-ipt-filter - 3.3.8-1
kmod-ipt-ipopt - 3.3.8-1
kmod-ipt-nat - 3.3.8-1
kmod-ipt-nathelper - 3.3.8-1
kmod-leds-gpio - 3.3.8-1
kmod-ledtrig-default-on - 3.3.8-1
kmod-ledtrig-heartbeat - 3.3.8-1
kmod-ledtrig-morse - 3.3.8-1
kmod-ledtrig-netdev - 3.3.8-1
kmod-ledtrig-netfilter - 3.3.8-1
kmod-ledtrig-timer - 3.3.8-1
kmod-ledtrig-usbdev - 3.3.8-1
kmod-lib-crc-ccitt - 3.3.8-1
kmod-lib-crc16 - 3.3.8-1
kmod-lib-textsearch - 3.3.8-1
kmod-mac80211 - 3.3.8+2012-07-16-1
kmod-nls-base - 3.3.8-1
kmod-nls-cp437 - 3.3.8-1
kmod-nls-iso8859-1 - 3.3.8-1
kmod-nls-iso8859-2 - 3.3.8-1
kmod-nls-utf8 - 3.3.8-1
kmod-ppp - 3.3.8-1
kmod-pppoe - 3.3.8-1
kmod-pppox - 3.3.8-1
kmod-sched - 3.3.8-1
kmod-sched-connmark - 3.3.8-1
kmod-sched-core - 3.3.8-1
kmod-scsi-core - 3.3.8-1
kmod-usb-core - 3.3.8-1
kmod-usb-printer - 3.3.8-1
kmod-usb-storage - 3.3.8-1
kmod-usb-storage-extras - 3.3.8-1
kmod-usb2 - 3.3.8-1
kmod-wdt-ath79 - 3.3.8-1
libblkid - 2.21.2-1
libblobmsg-json - 2012-07-08-cca2ed6c8cdb3555fea43ff63ba1c9905dd7a164
libbz2 - 1.0.6-1
libc - 0.9.33.2-1
libcom_err - 1.42.4-1
libcurl - 7.23.1-1
libcyassl - 1.6.5-1
libdlna - 0.2.3-1
libevent2 - 2.0.19-1
libexif - 0.6.19-1
libext2fs - 1.42.4-1
libffmpeg-mini - 0.8.7-2
libflac - 1.2.1-1
libgcc - 4.6-linaro-1
libid3tag - 0.15.1b-3
libip4tc - 1.4.10-4
libiwinfo - 35
libiwinfo-lua - 35
libjpeg - 6b-1
libjson - 0.9-2
liblua - 5.1.4-8
libminiupnpc - 1.6-1
libncurses - 5.7-5
libnl-tiny - 0.1-3
libogg - 1.1.4-2
libopenssl - 1.0.1c-1
libpthread - 0.9.33.2-1
librt - 0.9.33.2-1
libsqlite3 - 3071201-1
libubox - 2012-07-08-cca2ed6c8cdb3555fea43ff63ba1c9905dd7a164
libubus - 2012-06-01-a62e2f8c15a65efb1a82404d8f31e3bfc1cbe7d9
libubus-lua - 2012-06-01-a62e2f8c15a65efb1a82404d8f31e3bfc1cbe7d9
libuci - 2012-03-28.1-1
libuci-lua - 2012-03-28.1-1
libupnp - 1.6.14-1
libuuid - 2.21.2-1
libvorbis - 1.2.3-1
libxtables - 1.4.10-4
lua - 5.1.4-8
luci - trunk+svn9011-1
luci-app-ddns - trunk+svn9011-1
luci-app-firewall - trunk+svn9011-1
luci-app-ftpbackup - 0.0.1-1
luci-app-hd-idle - trunk+svn9011-1
luci-app-minidlna - trunk+svn9011-1
luci-app-p910nd - trunk+svn9011-1
luci-app-qos - trunk+svn9011-1
luci-app-runcommand - trunk+svn9011-1
luci-app-samba - trunk+svn9011-1
luci-app-transmission - trunk+svn9011-1
luci-app-upnp - trunk+svn9011-1
luci-app-ushare - trunk+svn9011-1
luci-app-vsftpd - 0.0.1-1
luci-app-wol - trunk+svn9011-1
luci-i18n-english - trunk+svn9011-1
luci-i18n-hungarian - trunk+svn9011-1
luci-lib-core - trunk+svn9011-1
luci-lib-ipkg - trunk+svn9011-1
luci-lib-lmo - trunk+svn9011-1
luci-lib-nixio - trunk+svn9011-1
luci-lib-sys - trunk+svn9011-1
luci-lib-web - trunk+svn9011-1
luci-mod-admin-core - trunk+svn9011-1
luci-mod-admin-full - trunk+svn9011-1
luci-proto-core - trunk+svn9011-1
luci-proto-ppp - trunk+svn9011-1
luci-sgi-cgi - trunk+svn9011-1
luci-ssl - trunk+svn9011-1
luci-theme-base - trunk+svn9011-1
luci-theme-openwrt - trunk+svn9011-1
mc - 4.6.2-1
minidlna - 1.0.24-1
miniupnpd - 1.6.20110730-6
mtd - 18
nano - 2.2.6-1
netifd - 2012-08-11-9411d498c46fe3f1c4d79eb8fa0b7c97dd32a990
ntfs-3g - 2011.4.12-1-fuseint
opkg - 618-2
p910nd - 0.95-2
ppp - 2.4.5-6
ppp-mod-pppoe - 2.4.5-6
px5g - 1
qos-scripts - 1.2.1-6
samba36-server - 3.6.5-2
swap-utils - 2.21.2-1
swconfig - 10
tc - 3.3.0-1
terminfo - 5.7-5
transmission-daemon - 2.61-1
transmission-web - 2.61-1
uboot-envtools - 2012.04.01-1
ubus - 2012-06-01-a62e2f8c15a65efb1a82404d8f31e3bfc1cbe7d9
ubusd - 2012-06-01-a62e2f8c15a65efb1a82404d8f31e3bfc1cbe7d9
uci - 2012-03-28.1-1
uclibcxx - 0.2.4-1
uhttpd - 40
uhttpd-mod-tls - 40
unrar - 4.0.7-1
unzip - 5.52-1
ushare - 1.1a-4
vargalex_apps - 0.0.1-1
vsftpd - 3.0.0-1
wireless-tools - 29-5
wol - 0.7.1-3
wpad-mini - 20120428-2
zlib - 1.2.7-1 -
LetoAtreides
csendes tag
válasz
vargalex #33062 üzenetére
Hello!
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Én is akarok egy hasonlót csinálni, és az lenne a kérdésem, hogy ezt maga a samba csinálja, hogy összemergeli a két fájlt a /var/etc/smb.conf fájlba, vagy erre van valami linux parancs vagy valami, ami ezt megcsinálja? Egyébként köszi a LuCI és LUA linkeket!
Azóta nagyon belejöttem már!
-
Frenky89
addikt
Nah basszus, erre nem gondoltam.
Köszi mindkettőtöknek.
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
v1.8-as hw-re raktam fel tegnap a legutóbbi vargalex féle, 3-as kerneles fw-t. Samba-t szeretném beállítani, de nem megy, mert a Windows 7 folyton panaszkodik, hogy nincs jogosultságom.
Tallózni simán tudom a megosztott pendrive-ot, akár user-re akár share-re van állítva a security, de se mappát se fájlt nem tudok létrehozni, vagy rámásolni.
A pendrive ext4-es, rw-vel van mount-olva, /etc/samba/smbpasswd-ben benne van a samba nevű user, akinek jelszava is van megadva.
Kétféle módszerrel próbáltam:
guest ok = no
security = user
users = samba
és az ellenkezője.Ötlet, vagy legyek olyan kedves és másolja konkrét config-okat?
-
Zotya84
őstag
Köszönöm az infót. Akkor újrapróbálom ezeket figyelembe véve. És azt hiszem rájöttem, hogy mi az oka a minidlna-s problémának: nincs swap. A MiniDLNA-t akartam használni.
Egyébként először nekem nagyon nehezen akarta a beépített formázni, csak kb a 4. alkalommal nem futott hibára, valami device not readyvel, de a partíciók ott voltak, csak a formázást nem csinálta meg. Így maradtam az ext3-nál, majd mentem ntfsre.
A hosszú hétvégémen megpróbálom újra az általad írtakat is figyelembe véve. Már csak azt remélem, hogy nem akarják gépen is használni a vinyót, mert oda meg jó vona ntfs-en hagyni. -
cimp
senior tag
Hát jó!
Nem tudom, h a 25-ös net keskeny sávszél-e de bőven vastagabb mint amit 1043 tud. k.b. a kétszerese, mert 1.5 MB/s-nél gyorsabban nem nagyon jött semmi. Ettől függetlenül a túl nagy load csak addig volt tapasztalható, míg a dlna végig nyálazta a többszáz filmet. Utána nekem nem volt ilyen gond a transmission miatt. Néha nem bírta ha párhuzamosan ment a letöltést és néztem SAMBA-n keresztül egy full HD-s filmet. A film meg-meg akadt néha. De ha nálad így volt, én elhiszem.
-
parkasz
senior tag
-
suste
veterán
Valaki tölt ncore-ról közvetlen router vinyóra/ról?
Nálam pár napja mintha seggberúgták volna a routert, és folyamatosan teljes feltöltéssel nyomja, pedig nem töltöttem be új dolgot. Eddig alig ment felfelé a dolog, már többször panaszkodtam is it, hogy miért ilyen szakadozó a feltöltés. Nem tudom, hogy a router kapott észbe vagy az ncore-on állítottak valamit, vagy esetleg a szolgáltatónál volt eddig valami gebasz....... -
suste
veterán
Hát én nem így tapasztaltam:
Én nem a sávszél elfogyásról írtam, hanem a router túlterhelésről.
Vagyis azért korlátozom a transmission-t, hogy mellette még legyen szabad kapacitás a miniDLNA és SAMBA működtetésére, anélkül hogy egekbe szökne a load (5-6-7-....), és elérhetetlen lenne a router (végső esetben újraindul). És akinek válaszoltam, annak is ilyesmi problémája van szerintem.
Ha nálad megy fullban, akkor vagy kicsi a netsávszéled, vagy nem használod a többi szolgáltatást. -
SteveBeard
senior tag
válasz
parkasz #33106 üzenetére
Szia!
Linux alatt ki lehet. Én Ubuntu alatt csináltam, bár az 1TB-os HDD átparticionálása kb. 1 napig tartott.
De most azt a megoldást választottam, hogy vettem egy aktív usb hubot, Úgyis kellett a nyomtatóhoz, pendrive bele és hiba nélkül működik.
Igaz csak két hete megy így, de eddig nem tapasztaltam hibát.
Egy 7 portos Belkin hub 2500 Ft
A pendrive nem is igazi...
Volt itthon egy használaton kívüli 3G-modem, amibe lehet tenni SDHC kártyát.
A gyerekeim egyből lecserélték a telefonjaikhoz adott 2GB-os kártyákat, ez adott volt. Így elég olcsón megúsztam -
vargalex
Topikgazda
válasz
LetoAtreides #33087 üzenetére
Hi!
Látom, közben sikerült megoldani, valóban az ucitrack jó erre. A map definiálása nem jár automatikus újraindítással, már csak azért sem, mert ott a config file-t rendeled hozzá, amit adott esetben teljesen máshogy hivhatnak, mint az init scriptet.
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz
LetoAtreides #33108 üzenetére
Ha esetleg valaki nem akarna kezzel modositani, akkor ennek a parancsnak a kiadasaval megteheti:
if [[ `cat /etc/config/ucitrack | grep 'subversion' | wc -l` -eq 0 ]] ; then printf "\n\nconfig subversion\n\toption init 'subversion'\n\n" >> /etc/config/ucitrack ; fi
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz
LetoAtreides #33087 üzenetére
Végül ezt megoldottam.
Ideírom a megoldást, ha mást is érdekelne.
A /etc/config/ucitrack fájlban nem volt definiálva a subversion, és ezért nem tudta, hogy a /etc/config/subversion módosítása esetén újra kell indítani a subversion-t. -
parkasz
senior tag
válasz
lasarus1988 #33105 üzenetére
Jelenleg extroot nélkül lett a hdd megformázva. És félig tele van az 1tb-os hdd. Ki lehet formázás nélkül bővíteni extroot-tal?
-
lasarus1988
tag
válasz
parkasz #33103 üzenetére
Korábban írták, hogy vargalex által összerakott firmware-ben a csomagok bele vannak fordítva magába a firmware-be. Így nem tudod törölni őket, max töröltnek jelöltetni, de ez a bejegyzés is helyet fog foglalni. Ha több hely kell, akkor:
1) belső formázó felület --> exroot opció
2) szűz openWRT és minden csomagot te raksz felkenand
Western Digital 2.5" 1TB Passport Essential USB3.0 -
Tudtok olyan 2.5" külső USB tokot amit biztosan szeret a 1043?
-
parkasz
senior tag
válasz
energiezolee #33102 üzenetére
Köszi!
És ha tényleg hely probléma van hogyan és mit lehet/érdemes kitörölni, hogy legyen helyem? -
parkasz
senior tag
válasz
SteveBeard #33098 üzenetére
Aham, és hogy tudok helyet felszabadítani?
Hol tudom meglesni, mennyi helyem van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest