- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vadászcsiga #4136 üzenetére
Na itt valami nem kerek! Bár az első kimenet nem jó, mert nem látszanak a partíciók! Vagy elírtad a parancsot, vagy OpenWrt alatt nincs l (mint László, csak kisbetűvel) kapcsoló?
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# fdisk -l
Disk /dev/sda: 320.0 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 125 1004031 83 Linux
/dev/sda2 126 188 506047+ 82 Linux swap
/dev/sda3 189 38913 311058562+ 83 Linux
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#Lényeg a lényeg, mind az sda2 mind pedig az sda3 partíció ugyanoda, az /mnt mappába van csatolva, és ez így nem jó, ezért nincs helyed telepíteni!
-
válasz
vadászcsiga #4133 üzenetére
Nézd meg PuTTY-ban, vagy LuCI-ban a parancs futtatás menüben ezeket!
fdisk -l
df -h -
válasz
vadászcsiga #4130 üzenetére
Én azt nem tudhatom, hogy Te mit választottál!
LuCI-ban a csomagkezelőnél mennyi szabad helyet mutat a rendszer? Vagy PuTTY-ban a df -h parancs?
-
válasz
vadászcsiga #4127 üzenetére
Ha nincs extroot, akkor nem fog menni, mint azt fentebb is megírták!
A törlés által csökken a hely, mivel a flash azon része csak olvasható, ahol a csomagok vannak, így egy további bejegyzést kell készíteni, hogy ez meg az törölve lett, vagyis töröltként kell jelölni, miközben valóságban nem lehet törölni, és ez foglal le újabb szabad helyet!
-
válasz
vadászcsiga #4122 üzenetére
Nem vessző, új sorba tedd! Például...
src/gz snapshots http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/
-
-
válasz
vadászcsiga #4116 üzenetére
Átállítod a csomagforrást az opkg.conf-ban a fentebb megadottra, majd...
opkg update
opkg upgrade transmissionSzerintem így mennie kellene!
-
-
válasz
vadászcsiga #4107 üzenetére
Szerintem még nem! Épp ezért lehet 3.12-es lesz benne!
-
-
válasz
vadászcsiga #4100 üzenetére
Viszont ha sok torrentet futtatsz, akkor a tracker oldali limitálás miatt egyébként is előfordulhat, hogy nem lesz kapcsolatod, még a weboldallal sem! Ez főleg a torrentek indításakor, és leállításakor jelentkezhet néhány percre...
-
válasz
vadászcsiga #4076 üzenetére
A routered LAN IP címét, alapesetben 192.168.1.1-et!
-
-
válasz
vadászcsiga #4000 üzenetére
Egy médialejátszóval viszont működőképes a dolog, és egy kicsit olcsóbb mint a TV!
-
válasz
zsolt320i #3994 üzenetére
Szia!
Használd webes felületen a webrevert firmware-t!
-
-
-
-
-
-
-
-
De igaz amit woodworm írt előtted, legalábbis én most leállítottam a futó torrentjeimet, ami több, mint 35 darab, és tényleg megkaptam a ban-t! Bár az időt nem mértem, mert közben leléptem zuhanyozni, de tény, hogy a leállítás után nem értem el az oldalt, pingre sem válaszolt, és most már megy...
Van is egy elméletem erről az egészről, de ebbe már nem mennék itt bele, mert egyrészt off, másrészt nem is örülnek neki a modik!
-
-
-
-
-
Ez nem egy rádiótechnikából írt diplomamunkának készült, hanem egy egyszerű magyarázatnak! Előfordulhat, hogy került bele olyan kifejezés, ami egy hozzáértő olvasatában adhat okot belekötni, mint ahogy az is, hogy egy antennának nem a hatásfoka, hanem a nyeresége a jellemző tulajdonsága!
-
válasz
MrSealRD #3791 üzenetére
Szia!
Gyakorlatban nem sok érezhető változást szoktak hozni ezek az antennák, esetleg csak minimálisan növekszik a jelszint, ezen kívül a nagyobb nyereségű antenna több zajt is összeszed, így az eredmény nem feltétlenül lesz kielégítő! Persze van akinél beválik, de nem szabad csodákra várni, mert akkor bizony pofára esés lesz!
A 9dBi, meg 16dBi a legtöbb esetben már kicsit elnagyolt érték, utóbbi mindenképpen, egy mérés eredménye szerintem inkább állna közel az 5-höz, mint a 10-hez!
A szöges ábrázolások nem véletlenül vannak, az adó kimenő teljesítménye fix, ezért is nem lehet csodát tenni, csupán annyi történik, hogy ezek a nagyobb nyereségű antennák kisebb térre összpontosítják a teljesítményt, vagyis vízszintesen kisebb a nyílásszög, ahol erősebb lesz a jelszint! Még érthetőbben, ha mondjuk a földszinten elhelyezett router jelét a tetőtérben is fogni szeretnéd, akkor a lehető legrosszabb amit tehetsz, hogy ilyen nagyobb nyereségű antennákat teszel rá!
Ez így eléggé le volt egyszerűsítve, de talán segített valamit!
Egy fórumtárssal beszéltem, aki cserélte a WDR4300-on ebay-ről vett 16dBi-sre az antennákat, azt mondta, rosszabb lett mint az eredetivel volt! Ez persze nyilván nem jelenti azt, hogy nem lehet jó antennát venni, de azt mindenképpen sejteti, hogy rengeteg a gyagyi darab, amit csak nagyra csinálnak, hogy minél hosszabb legyen, így a lajikusok megeszik, javulást nem hoz!
-
válasz
hramon94 #3784 üzenetére
Szia!
Nem csak azzal tudsz, de azzal a legegyszerűbb! Illetőleg gyárival nem tudsz!
Megteszi, de nagyon lassú lesz, és meglehetősen terheli majd a routert, főleg torrentezéskor! Illetőleg még erős korlátok beállítása mellett is előfordulhat, hogy nem győzi majd az írást a pendrive, és összeomlik a filerendszer!
Rendben, az én söröm SteveBeard fórumtársé!
-
-
válasz
vadászcsiga #3779 üzenetére
Tökéletes! A HDD-n meg elfér...
-
válasz
vadászcsiga #3777 üzenetére
Igen nem ártana, hogy kitisztuljon a /tmp mappa!
Aztán pár perc múlva nézz megint egy df -h parancsot!
-
válasz
vadászcsiga #3774 üzenetére
Huhh, itt megint csak azt tudom mondani, hogy én nem használok OpenWrt vargalex buildet, így szó szerint nem tudom hol van ez, de gondolom LuCI-ban a DLNA beállítások alatt megtalálod az adatbázis útvonalát, és azt kellene átírni mondjuk /mnt/hdd/minidlna.db -re!
-
válasz
vadászcsiga #3772 üzenetére
Ott a hunyó, a minidlna adatbázisa 60+ MB, azzal telik meg a /tmp mappa mindig egy idő után, ahogy az hashel! Szerintem irányítsd át a HDD-re a db file-t!
/tmp/run/minidlna/files.db 63549440
-
válasz
vadászcsiga #3770 üzenetére
Valahol van benne egy nagyobb file, vagy sok kicsi... Pl. Elkezdett torrent letöltés, ami nem oda való! Valamivel teleírta a 62MB-ot!
De ezt egy reboot megoldja, mivel ez ramdrive, csak aztán gondolom előbb utóbb ismét megtelik majd!
-
válasz
vadászcsiga #3768 üzenetére
És ez?
ls -lRS /tmp
-
válasz
MrSealRD #3758 üzenetére
Ha nincs rajta HDD, akkor semmi gond! Ha van, akkor ajánlatos leállítani az azt használó alkalmazásokat, és szabályosan umountolni a HDD-t! Bár ugye én nem használok vargalex buildet, de mintha lenne is benne egy ilyen script, ha jól rémlik be is lehet konfigolni a hátsó gombra ezt a leválasztás funkciót!
-
válasz
vargalex #3745 üzenetére
Még azt is ezerszer inkább, mint Notepad++ Windows alatt, és onnan másolni a file-t a routerre! Kényelmi szempontból, Windows-hoz szokott felhasználóknak szerintem tökéletes az mc editor, csak éppen a grafikája silányabb kicsit, mint a Windows7-é!
Mondom ezt úgy, hogy én is vi párti vagyok!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hát igen! Mondjuk nekem szerencsére nincs ilyen gondom, mert ha 20-30 torrentet kezdek el letölteni, akkor is stabil marad a router! Éjszaka, lefekvéskor el is játszom ezt nem egyszer, hogy akkor töltök be több torrentet... Persze a slotok száma így is úgy is limitált, na de ott úgysincs értelme a végtelenségig felmenni, mert a jelenlegi 100/25 slottal is 100%-ban ki tudom használni a routerem, és a netem teljesítőképességét! Lefelé a router a korlát, felfelé pedig a netem sebessége, így nagyjából 4megabájt/sec lefelé, és 750kilobájt/sec felfelé, amit tud a rendszer!
-
-
válasz
doberman #3538 üzenetére
Hát de nem? Már ez a routeres történet is arról szól, hogy itt töltjük a fél életünket, és örökké ezt buheráljuk!
Nem feltétlenül azért, mert nem jó valami, mert ha minden jó, akkor is kitalálunk valamit ami még nincs, de kéne... Vagy ha nem is kéne, mert igazából semmire se jó, de akkor is jó időtöltésnek, meg kihívásnak!
-
-
válasz
vadászcsiga #3518 üzenetére
Igen az!
-
válasz
vadászcsiga #3516 üzenetére
Odamászás ellen jó lehet egy PuTTY, ahova beírod...
reboot
-
válasz
vadászcsiga #3513 üzenetére
Hát azt én nem tudom, nem vagyok nagy OpenWrt-s! Esetleg reboot nem segít? Gondolom ezen már túl vagy...
-
válasz
vadászcsiga #3511 üzenetére
Magától... Ja, hát ez pont olyan!
-
válasz
vadászcsiga #3509 üzenetére
UPC is csak úgy tűnik, de nincs az még (teljesen) rendben!
Próbáltad a cache-t törölni, vagy másik böngészővel?
-
válasz
vadászcsiga #3506 üzenetére
Azzal van igen, de a HDD-t az nem pörgeti!
-
válasz
vadászcsiga #3504 üzenetére
Nem indult újra? Lehet hashel a torrent, esetleg a DLNA scanneli a HDD-t...
-
válasz
vadászcsiga #3502 üzenetére
Mert bizonyára használatban is van...
-
-
-
-
-
-
-
válasz
vadászcsiga #3383 üzenetére
Az enyém 10 éves!
-
-
-
-
-
De meg lehet, csak kell hozzá telepíteni screen csomagot! Ez pont erre való, nekem ebben fut az rtorrent is, mert azt nem lehet démonként futtatni, mint a TM-et! tehát telepíted a screen-t, majd elindítod!
screen
Aztán indítod az mc-t...
mc
Elindítod a másolást, majd a screen-ből való kilépéshez...
CTRL+A majd utána D
És be is zárhatod a PuTTY-ot! Visszalépéshez...
screen -r
majd itt megkeresed a kellő screen nevet, és...
screen -r screen_név
-
válasz
AlmaZoli #3348 üzenetére
A Live Linux, egy CD-ről, vagy DVD-ről futó Linux rendszer, ami a gépben lévő HDD-n nem változtat semmit, sőt akár HDD nélkül is működik! Én lemez particionáláshoz EZT ajánlom! Ez kifejezetten egy Live particionáló rendszer!
Letöltés: gparted-live-0.16.1-1-i486.iso
Jól gondolod!
-
-
válasz
vadászcsiga #3329 üzenetére
Én a extroot + pivot overlay opciót javaslom!
-
-
-
válasz
vadászcsiga #3272 üzenetére
Ha ez is mindent lejátszik, akkor szerintem semmivel! Majd esetleg ha lesz olyan amit ez nem visz, akkor lehet mondani, hogy ott talán mégis menne...
-
válasz
vadászcsiga #3269 üzenetére
Média szervert nem használok, főleg nem TP-LINK-en, így sajnos passzolom!
-
válasz
vadászcsiga #3265 üzenetére
Ezt nem ismerem, nem tudom mi ez, de félek, hogy nem samba megosztást vár, sokkal inkább valami média szervert!
Samba megosztás elvileg így működik, PC-n!
TP-Link TL-WDR3600 User Manual [Page 70]: Storage Sharing -
válasz
vadászcsiga #3263 üzenetére
Mármint hálózati meghajtóként?
-
-
-
-
válasz
vadászcsiga #3213 üzenetére
Ezt elég hamar feladtad, nem?
-
-
válasz
vadászcsiga #3157 üzenetére
A kábelmodem jelszinteket a 192.168.100.1 címen tudod megnézni! A témával kapcsolatban további segítséget leginkább a UPC internet [Fiber Power, régi Chello] topikban kaphatsz!
-
válasz
vadászcsiga #3154 üzenetére
Ha megnézed a jelszinteket, az esetleg adhat némi infót, hogy a netszolgáltatással mi gubanc lehet! Amennyiben ED2-es modemed van, az szokott szakadni amikor feltöltési frekit vált!
-
Istenem, már lassan olyan lesz ez a router, mint '82-ben a Zsiguli! Majd lehet lesni a sorszámokat a Chip Magazinban!
-
-
-
Passz, de ez a WOL téma nagyon menő most, és többen szívtok vele, bigdady napok óta ezzel nyűglődik!
-
-
A WiFi erősen környezet, és kliens függő is, tehát még azonos routereket sem lehet összehasonlítani!
-
-
Ha nem változik az IP címed 30 napig, akkor fogsz kapni egy reaktiváló emailt, amiben ráklikkelsz a linkre, beírod a Captcha karaktereket, és készen is van, nyertél újabb 30 napot! Ha van IP csere, akkor ez sincs... Ezért lehet fontos, hogy valós email címed legyen megadva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Xbox Series X|S
- Revolut
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest