-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #2996 üzenetére
ezek szerint nem értetted a 2 lehetőség közti különbséget:
1: router (NAT, tűzfal)
2: switch (nincs NAT, se tűzfal)A 2. esetben a NAT és tűzfal funkciókat a cisco végzi (semmivel sem rosszabban mint a tplink)
tehát mint írtam, a ciscoban kell beállítani minden portforwardot minden csatlakozó eszközhöz
a tplink most egy hagyományos switch-ként működik, tehát a kliensek felé mindent átenged amit a cisco beenged, beleértve a saját "szerverét" is (192.168.0.10 és a rá dugott HDD), tehát az ehhez szükséges portokat is a cisco-ban kell megnyitnodelméleti kérdés:
1-es verzió ugye, és erre mondtuk azt, hogy Ciscoban tedd DMZ-be a Tplinket, így minden átmegy, és intézheted a dolgokat a Tplink tűzfalában (egyszerűbb verzió), vagy pedig egyesével forwardold az összes szükséges portot a Ciscoban a Tplinkre, és utána pedig a Tplink tűzfalban tovább irányítod a megfelelő gépekhez (melósabb verzió, hiszen minden forwardot 2szer kell megcsinálni)Én még mindíg azt mondom, hogy a switch üzemmód a szimpatikusabb nekem, de Te döntesz.....
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #2986 üzenetére
ok, értem hogy el szeretnéd érni
használod egyébként az extra dolgokat (TM, DLNA)
ha igen, akkor teszteld le, hogy eléred-e őket, hiszen ez a lényeg
ha nem használod őket, akkor meg tényleg tök felesleges a luci, hiszen egy egyszerű switch most már a tplink, aminek nem szokott webes felülete lenni
esetleg próbáld meg teljesen újra konfigolni a tplinket egy 10mp-es teljes reset után
valami x akta ez a nem elérésszerk:
tényleg, az ip címek amiket kapsz csatlakozás után, azok ugyan abba a hálózatba esnek amiben a cisco és a tplink van (192.168.0.xxx)? -
vargalex
félisten
válasz
sanzi89 #2986 üzenetére
Szia!
TP-Link-en a tűzfalat nem configoltad félre? Persze, ha nem éred el, akkor ez már nem fog kiderülni. Ha jól gondolom, csak egy reset marad és ismételt beállítás.
TP-Link (esetleg Cisco) reboot után is látod a Cisco-ban, hogy kért a TP-Link IP címet?
Szerk.: Ma lesz az a holnap 6.
Szerk2.: A TP-Link LAN-jának DCHP-re állításakor nyomtál egy Protokoll csere gombot is? Esetleg megnézheted, hogy ha a PC-n beállítasz egy 192.168.1.x tartománybeli IP-t, akkor nem éred-e el mégis a 192.168.1.1-en (azaz nem maradt-e azon).
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #2981 üzenetére
most már minden beállítás jó amit írtál! (végre nincsen keverve a 2 verzió
)
elvileg el kellene érned a Tplinket, bár már csak az extra szolgáltatások miatt, mert minden alap router dolgot már a ciscoban kell állítgatnod (sőt ha már azokat is beálítottad régebben, akkor egyáltalán nem kell a luci)
forwardokat beállítottad a transmission-hoz (9091, 21234)
megnézhetnéd hogy eléred-e a TM-et (192.168.0.10:9091) -
suste
veterán
válasz
sanzi89 #2975 üzenetére
nem én szivatlak, hanem belekavarodtál, mert túl sokan akarunk neked segíteni, és mindenki más JÓ megoldást mond
én feldobtam 2 lehetőséget
az egyest mondjaneked Alex, én meg a 2-est (mivel írtad hogy neked is ez szimpatikus)
és én innentől kezve sosem írtam, hogy menjen a tplinken a DHCP szórás....nézd csak vissza
pontazt írtam,hogy Tplink DHCP ki
az 1-es verzióban router lesz a Tplink (NAT-ol)
a 2-es verzióban switch lesz a Tplink (nem NAT-ol)döntsd el melyiket szeretnéd, és akkor csak azt írjuk meg
-
vargalex
félisten
válasz
sanzi89 #2973 üzenetére
Szia!
Közben a TP-Link-re kötött eszközről a 192.168.0.1-et eléred?
A suste és az általam írt megoldás között annyi a különbség, hogy előbbiben a TP-Link switch-ként lesz használva (a Cisco és a TP-Link között LAN-LAN kapcsolat lesz), míg az általam írtban a TP-Link router lesz, azaz NAT-ol.
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #2973 üzenetére
NEM
openwrt alatt a LAN-t át lehet állítani DHCP-re, így nem kell kézzel vacakolni
viszont a gyári fw-vel ezt nem lehet, tehát neked kell beállítani egy olyan címet ami a cisco tartományába esik(szerk:
LAN interfész DHCP-ről beszélek, amivel csatlakozik
más téma a LAN oldal által szórt DHCP, ami kell, hogy az ehhez kapcsolódó kliensek kapjanak ip-t) -
vargalex
félisten
válasz
sanzi89 #2970 üzenetére
Szia!
Induljunk ki ebből. Ekkor szerintem a Cisco-n nem kapcsoltad ki a DHCP-t, mert akkor nem lett volna net (vagy azután kapcsoltad ki, hogy a TP-Link már kapott IP-t). Szóval, kapcsold be a DHCP-t a Cisco-n, nézd meg, hogy mit kapott WAN oldalra a TP-Link és Forwardolj arra az IP-re (vagy tedd DMZ-be).
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #2967 üzenetére
én szintén a 2. verziót preferálom, és kb 2 perc alatt be is állítottam havernál, ahol ugyan az a felállás mint nálad
igaz én vargalex fw-t tettem a tplinkrea gyáriban csak annyi a különbség, hogy a network/LAN alatt be kell állítani egy címet a cisco tartományába, amin el fogod érni a tplinket (itt érdemes lenne olyat beállítnai ami nem esik a DHCP tartományba)
konfigolásután nem árt egy pc/router(cisco)/switch(tplink) restart,hogy mindenki megkapja a megfelelő IP-t
szerk:
a vargalex-szel azért is jobb, mert ott a WAN-ból is lehet csinálni LAN-t, és így már 7db LAN port van -
-
-
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #2960 üzenetére
a sima modem funkcióhoz át kéne állítanod a cisco-t bridge módba, de ez a menüpont ha jól tudom le van tiltva bennük
ahogy te próbáltad, úgy routerként működik, csak kikapcsoltad a DHCP-t (de ettől még NAT-ol)
két dolgot szoktunk ajánlani:
1: cisco alapbeállításon, DHCP megy, wifi ki
cisco LAN- tplink WAN összeköt kábelen, tplink kap IP-t a ciscotól, amit a ciscoban DMZ-be teszel, így mindent megkap a net felöl a tplink, ésa tplinken beállítasz mindent mintha ez lenne a fő router (kivéve a dyndns, amit egyszerübb beállítani a ciscoban, de megoldható a tplinkben is)
(így ha ciscora rádugsz egy klienst, akkor az nem fogja látni a tplinkre csatlakozoztt eszközöket, csak tűzfal mókolás után)
2: cisco alapbeállításon, DHCP megy, wifi ki
tplinkben kikapcsolod a DHCP-t (openwrt alatt még át kell állítani a LAN oldalt DHCP-re statikusról)
cisco LAN- tplink LAN összeköt kábelen, tplink kap IP-t a ciscotól, és a tplinkre csatlakozott eszközök is a ciscotól kapnak IP-t, tehát a ciscoban kell a poforwardokat beállítani, de így egyhálózaton lesz minden eszköz, akár a ciscora csatlakoztatod, akár a tplinkre (így van 6db egyenértékű switch portod)A 3. verzió, hogy rágooglizol a cisco bridgre és megpróbálod átállítani a cisco-t bridge üzemmódba (saját felelőségre!).
-
-
válasz
sanzi89 #2960 üzenetére
Felejtsd el, a T letiltotta a bridge módot a CISCO-ban! Régebben egy html kód módosításos trükkel meg lehetett még győzni, de tudtommal egy fw frissítéssel ezt a kiskaput is bezárták!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam topic
- sziku69: Szólánc.
- alza vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- További aktív témák...
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest