Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Magisk
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
Nekem két külső külső merevlemez házam van 5-5 merevlemezzel. Ahogy írtam a Total Commanderrel értek már meglepetések, viszont a Double Commanderrel nem. Sajnos így "ránézéssel" nem mindig derülnek ki problémák, de mivel minden rendszer más és más, így csak reménykedhetünk, hogy minden jó lesz.
-
poirot
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Pont a napokban másoltam át egy 265 GB-os mappát a Total commanderrel, most jobban megnéztem és bizony hibázott jó pár mappa dátumánál, nem az eredeti dátumokat tartotta meg, hanem a másolási dátumot. Letöröltem, és Double Commanderrel átmásoltam, szemrevételeztem, mind az almappák és mind a file-ok megtartották az eredeti dátumukat.
Szóval ezt a programot javaslom. [link] -
poirot
őstag
Átböngészgettem az oldalt, még így érdemes a szines fület világos módban beállítani.:
TabFullColor=0
0: A nézetmódokon keresztül definiált lapfejléc színének megjelenítése színátmenetként
1..100: Színesként jelenik meg, fix százalékos arányban a fülre kevervetehát próbálja ki a TabFullColor=100-at a wincmd.ini fájl [Configuration] részében.
Ha még a karaktererek szinét is lehetne változtatni, tökéletes lenne. Lehet, hogy lehet, majd még nézegetem. Jó tippek.
-
poirot
őstag
És ha folder icont használnál? Nálam sötét módban van mindig, és pár fontosabb mappának van külön ikon beállítva.
Van rá külön program is, de azzal valahogy nem boldogultam, inkább szerkesztettem
a mappába a desktop.ini-t. Ez rejtett file.
[.ShellClassInfo]
IconResource=folderico-wxAvkZ.ico,0 -
poirot
őstag
Total Commander 11.55 Final-t kiadták.
Fecogame, gyorsabb voltál.🙂
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Sok winchestert használok, mint a számítógépben, mint külső meghajtóként. Elég nehézkes meg különböztetni, hogy melyik hová tartozik. Nem lehet esetleg a lemezegység gombsoroknál "beszinezni" a meghajtó ikonokat valamilyen módon?
Köszönöm a válaszokat. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Pár hónappal ezelőtt kérdeztem itt rá, hogy milyen módon lehet azt beállítani, hoghy valami file-hoz "nyúlok", akkor a mappa dátumát ne frissítse, hanem az maradjon az eredeti. Meg is lehet oldani beállításoknál Egyedi oszlopoknál, viszont ebben az esetben byte-okban adja ki a file-ok méretét, ami számomra elég zavaró. Nem tudom felül birálni. Ha valami ötletet kaphatnék, megköszönném. 😊 -
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazad van.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Be lehet-e állítani úgy a Total commandert, hogyha egy mappába változások történnek, akár egy file odamásolása, akkor a mappa dátumát ne frissítse, azért, mert egy file bele került. -
-
poirot
őstag
Ne haragudj, de ez egy olyan marginális probléma, hogy nem is értem a problémádat.
A képeket társítod egy képnézővel, és akárhol vagy Total commanderben, az intézőben az fogja megnyitni a kiválasztott képet, illetve ott lehet tovább lépkedni az előzőre a következőre, és azt állítasz be léptetésnek amit akarsz. Nálam az XnView van erre a feladatra beállítva, másnak más. Teszi a dolgát. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy az ALT + F7 a keresésre nem reagál billentyűzetről, a Menüsorból egérre rákattintva viszont igen. A SHIFT + ALT F7 billentyűről viszont müködik. Újra telepítettem a Total Commandert és evvel szembesültem. -
poirot
őstag
Hát most hirtelen egy megoldást tudok, de biztos van ennél jobb. ABC sorba rendezed, és kezded el kijelöl a file-okat, addig jelölöd, míg nem váltanak számok. Vagyis pl. 3 szám aláhúzás, utána ctrl M , majd átnevezéshez, az aláhúzás utántól jelölöd ki, a vége hosszú legyen, hogy beleférjen mindegyik file név. Ha jó mész tovább, ugyanigy, mint a fentiek.
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm. Mindig tanul az ember.
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm. Tökéletes.
Csak az egyik ablakban tudom beállítani.
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, sejtettem.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Be lehet azt állítani, hogyha egy mappából törlök egy file-t, akkor ne frissítse a mappa dátumát a törlés időpontjára, vagy ha esetleg belerakok egy file-t. -
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez nagyon, nagyon jó ! Le vagyok nyügözve ettől a kis programtól.
Hogy én miért nem hallottam eddig róla ??!!
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a Válaszod.
-
poirot
őstag
Sziasztok ! A TC-ben, a menükben lévő betű méreteket nem lehet nagyítani? 2K felbontásban már elég zavaró tud lenni ez a méret.
Erre gondolok; -
poirot
őstag
válasz
sinci01
üzenetére
Nálam úgy van (Synology), hogy vezérlőpult\minden vezérlőpult elem\Hitelesítőadat-kezelő\windows rendszerbeli hitelesítő adatok.
Itt megadod a NAS felhasználó nevét, és a nas belépési jelszavát, ezt csak egyszer kell megadni. Először még kéri a windows jelszavát, nálam csak egy karakter, de szerintem az üreset is elfogadja. A Total commanderben a fül zárolását beállítva, mindig ott lesz a panelen. -
poirot
őstag
válasz
gepesz13
üzenetére
Valóban, 2 teljesen azonos nevű file nem lehet egy könyvtárban. Esetleg nincs egy Space valamelyikben? Állítsd be, hogy a file kiterjesztés ne külön oszlopban legyen, hanem rögtön a filenév után, hátha ott bújik meg a space. Általános beállítások/Fájlablak adatforma. Kettő egyformát egyszerre egy új könyvtárba másolnék próbaképp.
-
poirot
őstag
A Geforce-ra nem is gondoltam.

Az hol van? Ugyan nálam müködik, de jobb tudni. Köszi.
Nézd meg a Parancsok lenyíló menüben, ott próbáld meg egérrel, hogy úgy müködik-e.
Nincsen esetleg beragadva valamelyik billentyű?
Csak a bal oldali ALT a jó, az ALT Gr nem jó.
Ha nem akkor érdemes újra telepíteni egy perc és kész. Esetleg az ini fileokat elmenteni előtte. -
poirot
őstag
válasz
micuatti
üzenetére
Win11-em van, de lehet, hogy a könyvtár még a régi.
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Betűkészletek\Consolas
Ha más nem, keress rá, mondjuk valamelyik betűtipusra a Total commanderrel és ott lesz a többi is. Intézőben megnézed a könyvtárat, az ikonokat nagyra állítod és ott már látszik, hogy melyik volt a kedvenc.
-
poirot
őstag
Annyi mindentől lehet és teljesen mindegy, hogy 10+ éve használod, ez a 2 mp teljesen belefér egy normál indításba, legyen az M2, bármi. Lehetséges, hogy a windows "kavar" be, esetleg a regedit-tel lehet valamit állítani rajta, de mondjuk ehez én nem értek.
Ha nagyon zavar akkor Googlezni kell, aztán vagy talál az ember valamit, vagy nem.
Vagy ismét felrakod a windows és utána rögtön a Total Commandert és használod jó pár napig stopperral a kézben, és addig semmi más progit nem raksz fel, többszöri újraindítás, tesztelés.
Az utolsó, hogy így használod.Mindegyikünknek meg van a maga heppje, én máséra csodálkozom, más az enyémre.
-
poirot
őstag
Megértelek, persze. Ugyanakkor, szerintem a 2 mp nem jelentős.
Doky586 szerint megcsináltad a beállításokat?
Nálam is egy zárolt fülön egy külső winchester a routeren oda is szoktam dolgozni. De ez nem befolyásolja a megnyitás sebbességét, ott is csak akkor molyol, mikor el akarom érni, utána persze már gyors. -
poirot
őstag
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Nekem a 10.52 x64 bites van fent, lehet, hogy azért.
És ha újra felraknád ? -
poirot
őstag
A fényképek - kel meg tudom nyitni a Total-ban is, ugyanúgy, mint az intézőben. Azt néztem, hogyha külön indítom a Fényképek programot, akkor sokkal összetettebben jelenik, mig a másik két esetben viszont csak képnéző opciója, szóval nálam mindkét esetben, fényképnézegő módban van. Olyan lehet, mondjuk, mint az XnView, amit ha önmagában indítasz, böngésző módban lesz, na meg persze van egy csomó beállítási lehetősége, míg egy képre kattintva rögtön megnyitja a képet.
-
poirot
őstag
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
-
poirot
őstag
Nagy nehezen megtaláltam. Egy hete cseréltem VGA kártyát. A lényeg a tálcán lévő Nvidia beállítás ikonnál jobb egér gombbal megnyitjuk az Nvidia Geforce Experience ott a beállítások gombra megyünk, a többi a kép alapján értelemszerű. Legyen kikapcsolva.
Ha rákerestek a Google-n ott is több találatot ad ki;
disable in-game overlay
-
poirot
őstag
Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű kérdésben segítséget kérek. De hát ez van, ahogy öregszik ember....
Szeretnék keresni könyvtárakban és a benne lévő könyvtárakban, viszont nem adja ki a kereső ablakot a Total commander. Ha jól tudom, és miért ne tudnám jól, hogy [ALT]+[F7], hiszen napi szinten keresek. Nem reagál erre.
Esetleg valakinek van valami tippje, vagy én kezdek felejteni? 😞 -
poirot
őstag
A total commanderben kijelölted, és felül a másolás lenyiló oszlopnál másolás a vágólapra, majd a notrepad-nál beillesztés és mentés m3u kiterjesztéssel.
Vagyis a Total commandernél másolod vágólapra, nem a sima másolással.A Total commandert addig ne is zárd be, mig be nem illeszted a Notepad-ba.
-
poirot
őstag
A könyvtárban kijelölöd az összes .mp3 file-t (Ha mindegyik file-t akarod, *-al kijelölés, ha más is van a könyvtárban, akkor [+] billentyű, majd ott megadni; *.mp3) másolás a vágólapra, a notepad-ot megnyitva, ott beilleszted a vágólap tartalmát, és kimented m3u kiterjesztéssel.
-
poirot
őstag
Esetleg nézd meg a
Nekem Synology NAS-om van, ott a böngészőben a belső hálózaton elérhető a NAS-om;
http://191.168.z.xx:5000/index.cgi ott a Vezérlőpult /Fájlszolgáltatásoknál ott írja, hogy milyen módon éred el, akár Total Commanderből. Persze én csak ezt a NAS-t ismerem.Telefonnal kivülről is elérhető, de ott meg a Synology szervert használom, de gondolom nem ez volt a kérdés.
Vezérlőpult\Felhasználói fiókok\Felhasználói fiókok -nál, a Windows rendszerbeli hitelesítő adatokat, hogy ott rendben van-e minden, esetleg törölni és és a windows úgyis kérni fogja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest