- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vfer
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5981 üzenetére
Próbáltam más portot is. Nincs forwardolva
-
Vfer
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5979 üzenetére
Szia,
Igen, ez természetesen be van állítva[ipcím]:8080 -al el kéne érnem?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Intruder2k5 #5955 üzenetére
Köszi az infot. Úgy látom az új verziókban csak a MultiWAN problémáit javítja, így nem is biztos, hogy érdemes mindig frissíteni annak, aki single-WAN kapcsolatot használ.
-
Laca0
addikt
válasz
Intruder2k5 #5953 üzenetére
Köszi!
DHCP-s. Az eddig eszembe sem jutott, hogy ne egy külső host-ot pingeljek, hanem kifelé lépésben kezdjek tesztelni...
Elég sok csomópontom van. Pl. a prohardver.hu a 13. a traceroute-on. -
akom
őstag
válasz
Intruder2k5 #5946 üzenetére
Ezt dobja ha telepíteni akarom:
* pkg_hash_fetch_best_installation_candidate: Packages for transmission found, but incompatible with the architectures configuredLétezik valami alternatívája a transmissionnek?
Aminek van windowsos és androidos remote gui-ja.
rtorrent, és Deluge-nak nincs. -
akom
őstag
válasz
Intruder2k5 #5944 üzenetére
-
Repiv
tag
válasz
Intruder2k5 #5941 üzenetére
Lehet, erről nem olvastam. Nem is vártam el hogy hozza a maximum sávszélességet, viszont a 10% környéki sávszélesség kihasználástól valamivel többet vártam. Nincs 100k-s otthoni szerverem, egy 8 éves c2d gép lett beállítva ami lehet hogy kevesebbet ér mint a router. Sávszélességben mégis kihasználja a teljes sávot, de persze igaz hogy többet fogyaszt.
Értelek, ne fecséreljünk rá több szót, felesleges. A kompromisszum a lényeg. -
válasz
Intruder2k5 #5936 üzenetére
És ha a speedport hgw-t teszem át más tartományra, akkor mi a helyzet?
Az 192.168.1.5-254-es tartományt nem szeretném lecserélni, mert akkor a pxe-t és a radius-t, meg a dns szervert is újra kéne konfigolni...
-
válasz
Intruder2k5 #5932 üzenetére
Sajnos nem jött be...
Az a parancs hogy néz ki, ha a SpeedPort ipje 192.168.1.254? Gondolom az 1.2-t le kell cserélnem és úgy kiadni.
-
válasz
Intruder2k5 #5930 üzenetére
Áhh, az sem segít... Szerintem a routing táblával kéne majd szórakoznom.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5923 üzenetére
Majd akkor megfigyelem hogy mikor kapcsol vissza a led és akkor ránézek a logra hogy mi történik abban a percben mikor vissza kapcsol, ez csak tipp volt tőlem. Kár lenne ha az a led nem kapcsolna le.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5918 üzenetére
Igen, biztosan jól van beírva. Arra gondoltam hogy óránként a logban megjelenik egy ilyen üzenet:
Apr 8 04:26:20 N18U daemon.info udhcpc[1599]: Sending renew...
Apr 8 04:26:20 N18U daemon.info udhcpc[1599]: Lease of 95.168.53.127 obtained, lease time 7200Nem lehet hogy ettől kapcsol vissza a led? Ezt az időt nem lehet megnyújtani? Csak mert reggel most nézem a led ismét világít és erre tudok én gyanakodni.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5 #5920 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5916 üzenetére
Köszönöm, összegyűjtöttem a ledekhez szükséges számokat, beírtam, megadtam az értékeket, hogy mikor ki/be és teszi a dolgát!
Egyedül a Wan ledet (6-os számú) nem kapcsolta ki magától, ezt nem igazán értem miért, mert ssh-ra beírva simán lekapcsolja azt is. -
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5914 üzenetére
Szóval ha jól értem akkor összegyűjöm az összes led gpio számát és azokat bírom ezzel a paranccsal és beállítom az időt az általad említett menüben mikor ki és be aztán onnantól működni fog?
Ha így akkor este meló után meg is próbálom -
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5912 üzenetére
Ja hát természetesen így működik igen, mikor tomatora álltam akkor fedeztem fel ezt mert néhány ledem nem világított. Szóval működik, ki is próbáltam most.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5910 üzenetére
Hát sajnos ennyire nem értek hozzá hogy miként lehetne egyesével valamit is kihozni a ledekből, az hogy minden este és reggel ki/be kapcsolgatni kicsit durva
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5906 üzenetére
Hát sajnos a hibaüzenet a következő:
stealthMode: Router does not supported by this feature
RT-N18U router kilőve ezen funkció alólNincs semmi ilyen hasonló amivel vezérelni lehet automatán hogy a ledek ki/be kapcsoljanak megadott időre és el is érhető n18u/tomato párosra?
-
Repiv
tag
válasz
Intruder2k5 #5902 üzenetére
Asus AC56U. A buttons/led menüpontban, csak a gombokat tudom beállítani, a ledekre nincs semmi opció, mintha hiányozna az a rész.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5900 üzenetére
Az Asus fórumon rátaláltam a leírásra hogy miként is működik a dolog. Web felületen lévő beállításokkal csinálva működőképes lesz ez a funkció? csak mert este veszett fényesen világítanak a ledek, nem is tudtam hogy van ilyen lehetőség benne
Melyik megoldás célszerűbb? SSH vagy a webes felületen lévő Administration -> Scheduler két custom bekapcsolásával? Mert látom hogy SSH-n is meg lehet már csinálni hogy időre állítani, van valami jelentősége vagy ugyanazt csinálom ott is?
(n18u) -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #5900 üzenetére
És ebből te értesz valamit?
Mert elárulhatnád, bár eddig azt se tudtam, hogy van ilyen mód
-
válasz
Intruder2k5 #5895 üzenetére
Ha valakit érdekel, itt a megoldás a stealthMode problémára.
https://openlinksys.info/forum/viewthread.php?thread_id=20228
-
Laca0
addikt
válasz
Intruder2k5 #5897 üzenetére
Köszi!
Akkor most nincs rajta semmi, mert az ipkg és az opkg is ismeretlen számára -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #5878 üzenetére
Köszi. OK !
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #5876 üzenetére
131072 bájt
ilyen töltődik le a routerről. -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #5874 üzenetére
Értem. 2-vel osztogatva az 1000,5-ös értékig jutok el , ami kisebb mint 1024. Hurrá!
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #5872 üzenetére
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #5866 üzenetére
Ez a 8.2 megás build ugye nem fér bele a 8 megás flashbe? Vagy másképp kell számolni? Hogy lehetne szólni Shibbynek , hogy ha volna szives a 8 megás Flashhel rendelkező TendaN80-ra is buildet csinálni?
-
m0ski
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5860 üzenetére
Én is csak tegnap néztem utána az entware-ng cuccnak, és a github oldalon van egy halom leírás nem csak telepítésre hanem upgrade-re is.
-
m0ski
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5856 üzenetére
Az entware-ng github oldalán van egy leírás, hogyan lehet frissíteni entware-ről. Én megcsináltam az ott leírtakat és megy minden szépen tovább. Transmission volt leginkább érdekes, az simán frissült 2.92-re.
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5856 üzenetére
Köszi, akkor még annyira nem belakott a rendszerem lehet át is nyergelek erre az entware-ng repo-ra.
Nézem is az install how-to-ját. -
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5 #5847 üzenetére
Értem, akkor beállítom én is 100-ra mert igazából 100 és 200 között alig volt valami teljesítmény különbség, meg hát hogyha ez a jogszabály akkor maradjon annyi. Köszönöm, hogy megemlítetted, ezt a beállítási funkciót, így most már nem kell ilyen olyan Wifi jelismétlő WDS és stb. beállításokkal szórakoznom.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5 #5842 üzenetére
Üdv!
Beállítottam én is 100-ra, utána 200-ra, de tovább nem mentem, úgy írja, hogy 400-ig lehet menni. Amúgy ezzel tulajdonképpen több áramot kap az antenna? Attól, hogy ezt az értéket megemeltem 200-ra 42-ről hosszútávon nem lesz baja? Amúgy kipróbáltam így a sebességtesztet Wifi-n, és megoldódott a korábban említett probléma,
hogy lassú volt, és hogy megszakadt. Körülbelül 10-15% adatátviteli sebesség különbség van, a router mellett, és a lakás legtávolibb pontján mért eredmény között. Ami nagyon jó szerintem.Neked a Transmit Power érték mennyire van állítva?
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5844 üzenetére
Akkor ebben a környezetben ez a max amit be lehet állítani, ha jól értem...
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5842 üzenetére
Köszi.
Beállítottam. Illetve a 6-os csatornára tettem 20 MHz-re. A max data rate miért 72? -
shteer
titán
válasz
Intruder2k5 #5835 üzenetére
ez esetemben is fennállhat?
tegnap üzemeltem be: N15U + Optware + WD Elements Portable 500GB
ma hazaérve azt tapasztaltam, hogy a HDD ledje lassan, ütemesen villog, rutorrent hibát dob, HDD nem elérhető
esetleg lemegy készenléti üzemmódba? ezt meg lehet valamivel akadályozni? -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5812 üzenetére
Ez igaz, kipróbálok egy Androidos appot, ha azzal sem jön össze, akkor megpróbálom a portolást.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5809 üzenetére
Ezen a porton a Transmisson figyel, átállítani meg nem lehet a nyomtatót. Portszámot amúgy nem lehet megadni az Androidon itt
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5802 üzenetére
Szintén UPC net és egy Ubee HGW bridge módba kapcsolva. Nálam ugye most az ARM7 verzió megy a 132-essel rendben van a WAN cím megkapom a modemtől, viszont 133 verzióval nem kapok DHCP-n IP címet.
Szerintem ez bug lesz, mondjuk a JFFS mountolás se javult meg a 133-ban ami egy kicsit hasznos is lenne, a dual WAN pedig nem hoz lázba, szal ez a 133 nem lenne egetverően nagy előrelépés, így vissza a 132-re és várunk egy újabb verziót vagy ennek a javítását. Megvárom más ARM7 használókkal mi lesz a helyzet a világban. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #5804 üzenetére
Upsz! Akkor töröld. Mondjuk viszaolvastam, nem vettem észre
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5800 üzenetére
Nekem eddig nem oké a 133-as FW. NVRAM törlés után sem kapok WAN IP címet. Megy vissza a 132-es míg ez ki nem derül mitől lehet.
-
válasz
Intruder2k5 #5790 üzenetére
Na, én is felraktam, megvolt az NVRAM törlés, és a manuális újrakonfigurálás is, remélem minden rendben lesz.
-
válasz
Intruder2k5 #5796 üzenetére
Bármit kérhetsz tőlem, csak az újrakonfigolást nem.
Rengeteg szkript, dns szabály, beépített freeeradius szerver, minden van ezen. Azt még egyszer nem rudom megcsinálni...
Szerk.: amúgy a 2. lehetőség kizárt, mert alapból a mentés visszaállítása előtt feltűnt, h kevés az nvram. 2 akkor gondolom a maximális nvram nem változna, csak a használt nvramból lenne több.
-
válasz
Intruder2k5 #5794 üzenetére
Közbe nem vártam meg, nekiálltam feltenni az fw-t. Lementettem a beállításokat, majd firmware fel, nvram törlésnek pipa. Majd visszatettem a mentést és megy minden szépen. Viszont a pppoe adatokat teljesen elfelejtette...
Mind1, beírtam, megy!
Illetve amit még észrevettem, h kevesebb lett a használható nvram...
-
válasz
Intruder2k5 #5792 üzenetére
Rendben. Nekem már fent van a tomato, elég ha csak frissítek az upgrade menüpontban?
-
válasz
Intruder2k5 #5790 üzenetére
Szia!
Ezt valamilyen módon fel lehet rakni rgy asus rt-n12d1-re? é
Köszi!
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5780 üzenetére
Köszi, bíztam abban hogy megoldható egyszerűbben, de kipróbálom azért.
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5770 üzenetére
Hát ja, NTFS. Tudom...LINUX vs NTFS nem a legjobb... Én is erre gondoltam, mint lehetséges ok.
rtorrent nekem nem ment egyébként, entware alatt feltettem, EXT HDD-vel is próbáltam és fagyott. Ezzel csak ez a gondom, de egyébként működik. Na majd kipróbálom egy EXT4 HDD-vel, mert sajnos maximalista vagyok:
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5768 üzenetére
Köszi, így elfogadta, de sajnos a jelenség megmaradt...
Egyéb tipp?
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5766 üzenetére
Köszi! Próbálom! Kettőspont után kell szóköz? Így: 'preallocation: 1'
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5761 üzenetére
Köszi.
@tibcsi0407: igazából az lenne a cél, hogy kiváltsam a külső vinyót. Sokat nem másolgatok, de torrent futna rajta...
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5758 üzenetére
Köszi a gyors választ
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5754 üzenetére
Igen végül is nem a CPU fogyott el, de ez internet sebesség nem lassult le csak az USB sebessége a BW limitertől, ez szoftveresen mindenképpen egy bug a tomatoban és nem is konstans értéken zárta a sebességet wifi 2MB/s kábel 10MB/s ugyanazon LAN-LAN alhálózat esetén.
Torrent működik, de 4-5MB/s letöltésnél volt már router újraindulás is.
Nagyon jó lenne ha érkezne mér egy új verzió Shibby-től, lenne miket orvosolni, de elsőre ez sem rossz azért! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5747 üzenetére
Köszönöm!
BW Limiter van a vendég alhálózatra az biztos, megpróbálom kikapcsolva a limitert vagy akár az egész vendég hálózat nélkül is a dolgot!
QoS az nincs.Ezt a HW NAT részt is átnézem pontról-pontra hátha találok vmi hasznosat benne.
-
daddy9
tag
válasz
Intruder2k5 #5749 üzenetére
Ezek szerint, ha egyszerűen kezelhető torrent klienst szeretnék, akkor a tomato-E3000USB-NVRAM60K-1.28.RT-MIPSR2-132-BT-VPN verzióra lesz szükségem? Gondolom ezt a "BT gui", "BT client" megléte miatt. Jól gondolom?
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5708 üzenetére
Fejlemény , hogy WAN port nélkül azaz modem és net nélkül rendben vannak a másolási értékek kábelen 50MB/s Wifin 15MB/s, ahogy bedugom a WAN portba a modem kábelét és lesz net kapcsolat azonnal visszaesik a sebesség 10MB/s kábelen és 2MB/s wifin értékekre.
Akkor ez a Tomato nem hardveres NAT-olésa miatt lehet? Lehet ezt valahol kapcsolgatni a Tomaton belül, mert most sok erőforrást meg eszik úgy tűnik a net kapcsolat biztosítása és nem marad erő az USB-k kezelésére vagy nem tudom!
Lassan ott tartok, ha lesz lehetőség pár napra felrakok egy gyári FW-t tesztelni és ha jó megy a levesbe a Tomato, mert így nem pálya sajnos sem a torrent sem a webserver funkció ami miatt szimpatikus lett volna -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5739 üzenetére
Úgy néz ki sikerült működésre bírni a routert, megy a net és a transmission is (bár seedelni egyelőre nem seedelt).
Gondoltam leírom hogy hogyan sikerült hátha valakinek segítséget jelent!
10mp reset után még mindig nem volt net, még egy 10mp reset után lett. Igazából ezt nem tudom hogy miért vagy hogyan.
Volt még problémám hogy lekapcsolódott a winyó. Ezt úgy oldottam meg, hogy gépről EXT3-ra formáztam és utána felcsatoltam. Azóta nem kapcsolódik le és működik a transmission is rendesen.1. kérdés: USB and NAS -> BitTorrent Client -> Advanced Settings részben maradhat minden alapértelmezetten vagy érdemes átállítani hogy hatékonyabb legyen? Gondolok itt elsősorban a Find more peers using pontra. (DHT, PEX, LPD, uTP)
2. kérdés: Ha adott egy szolgáltatótól kapott router ami bridge módban van és erre szeretnék kábellel 2db routert kötni akkor csak arra kell figyelni hogy az egyik router pl. 192.168.1.1 címen a másik pedig pl. 192.168.2.1 címen legyen elérhető igaz? -
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5743 üzenetére
Köszönöm, meg is jelent a fájl és írogat is bele szépen!
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5741 üzenetére
Köszönöm, akkor kipróbálom, hogy bekerül-e valami abba a mappába reggelre. Egy txt-t kell majd találnom ott vagy létre kell hoznom esetleg hogy legyen mibe írjon?
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5737 üzenetére
Az előző próbálkozásomnál úgy emlékszem hogy akkor lett net mikor mind a két led zöld volt. (De lehet hogy rosszul emlékszem)
Van egy TP WDR4300 routerem is, azon OpenWRT fut, az is ugyanilyen külső winyót kapott. Lehet hogy ez a router több elektromossággal tudja ellátni? -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5735 üzenetére
Úgy láttam hogy futott.
Most visszaállítottam mindent és újra felraktam a tomato-t. Most megy a transmission de néha lekapcsolódik a vinyó, legalábbis a routeren a led ezt mutatja. + ismét nincs net, a Status -> Overview menüpont alatt az Ethernet Ports State-nél a LAN1 port "képénél" a bal oldali led sárga, a jobb oldali zöld. -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5733 üzenetére
Nem sajnos.
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5731 üzenetére
Így van.
Van +1 gond, ha belépek a transmission felületre állandóan ezt a hibaüzenetet kapom:
"Connection Failed. Could not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect." -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5729 üzenetére
A Download directory-nál beállítottam. A transmission binary path [internal (/usr/bin), optware (/opt/bin), custom) -nál mit állítsak? Ez a beállítási pont mire vonatkozik?
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5727 üzenetére
Az USB3.0-ra kötöttem. Ezt mutatja: "/tmp/mnt/WD_Red"
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5725 üzenetére
Igen, megcsináltam, az áramtalanítás segített.
Már csak samba és transmission beállításokban kérnék egy kis segítséget! -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5723 üzenetére
Fent van, működik, csak még internetet nem sikerült varázsolnom rá!
UPC routerem van bridge módban, ehhez DHCP-t válasszak igaz? -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5721 üzenetére
Ping: Először nem válaszolt, aztán újraindítottam mindent (router és gép). Másodjára már volt kapcsolat és 0ms lett az eredmény.
+ siker ugyanis bejött a miniWeb Server!!!
De hogy eddig miért nem ment azt nemtudom.Köszi a segítséget!
Ha sikeresen fent van akkor jelentkezem! -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5719 üzenetére
Fix IP beállítva: 192.168.1.10, subnet mask: 255.255.255.0
Hogy pingre válaszol-e azt nemtudom, mert sajnos nemtudom hogy az pontosan mit jelent.
Ha beírom a 192.168.1.1 címet a browserbe, akkor kapom azt az üzenetet. -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5717 üzenetére
Az a pláne hogy kábellel vagyok csatlakozva hozzá, a wifi teljesen ki van kapcsolva a gépen!
Igen villog a power led. -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5712 üzenetére
Akadt egy kis problémám! Egy ilyen üzenetet kapok ha a böngészőből megnyitom a http://192.168.1.1-es címet: (Most járok a 3/2. pontnál)
"A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-N18U közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-N18U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot."
Mi lehet a gond? -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5712 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5708 üzenetére
Piszok érzékeny az USB de nem a saját wifijére, inkább a HGW-re, másik routerre és a 220V-os kábelekre és az abban lévő adapterekre.
Somatom: USB2 is ugyanolyan lassú nem látok összefüggést a wifijével kikapcsolva is lassú maradt!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5706 üzenetére
Változtattam a router pozícióján így jobb lett a helyzet, most 10MB/s olvasás és 35MB/s írás amit mérek.
Vmi interferencia vagy egyéb zavaró körülmény lesz a környezetben pakolgatom még egy kicsit, mert egy teljesen semleges helyen sikerült 55MB/s olvasást is elérni Tomatoval USB3 porton USB3 eszközzel! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5701 üzenetére
JFFS hiánya egy Shibby által is jelzett dolog az FW-ben miszerint lefagy neki is. Látszik a menüben de nem lehet formázni, próbáltam és valóban kifagy.
Írtam Shibby-nek is hogy van-e vmi ötlete az USB sebesség dologra, teljesen tanácstalan vagyok most ez ügyben. -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5696 üzenetére
NTFS + Tuxera driver, NTFS + ntfs-3g driver vagy EXT3 fájlrendszerekkel mind USB2.0, mind USB3.0 portokon USB2-es és USB3-as rackel, pendrive-al ugyanazokat a nagyon gyenge olvasási eredményeket kapom azaz nem egy egyszerűen sem Samban sem FTP-n 2MB/s felé a routerre kötött eszköz olvasási sebessége.
Mi okozhatja ezt szerintetek?
Ha lesz időm visszarakok egy gyári Asus FW-t megnézem azzal is a másolási értékeket, ha ott jó akkor a Shibby féle Tomato FW még lehet nem tökéletes.
Illetve megpróbálok egy FW újrafeltöltést NVRAM törléssel, majd eljátszom a beállításokat újra hátha ez segít, de ebbe nem nagyon hiszek, hiszen így is teljesen szüzen lett rá rakva a Tomato FW és kézzel történtek a legelső beállítások is!
Még egy ötlet lekapcsolom a wifi-t megnézem úgyis az USB kezelés hátha változik. -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5696 üzenetére
Köszi az entware telepítést, pont most akartam a neten rákeresni
Már fent is van!Igen ez NTFS-3G driver most, ekkor írja fuseblk típusúnak. Tuxeranál tntfs-nek jelöli.
Sajnos Tuxeraval se jobb az olvasási sebesség ez azért meglepő, mert a Paragon NTFS driverrel ennél jóval többre volt képes USB2 porton és USB2-es rackben egy N66U AC-s Shibby féle Tomato FW-vel ugyanez a HDD!
Megnézem azzal a másik USB2 rackkel is, mert gyanús nekem az USB3-as dokkoló, hogy az kavarhat be, interferencia vagy bármi! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5693 üzenetére
Attached Devices
Storage 0 Generic- USB3.0 CRW -SD
Partition 'sdb1' ext3 (1,876.13 MB / 1,844.07 MB free) is mounted on /opt
Storage 1 WDC WD30 EFRX-68EUZN0
Partition 'RedBaron' fuseblk (2,794.52 GB / 1,445.18 GB free) is mounted on /nasCsatolások most szerintem rendben vannak, újraindítás után így jelennek meg a meghajtók!
Jöhet az entware és a gyalázatos NTFS olvasási sebesség problémája, ami úgy 2MB/s hogy még torrent se fut azon a meghajtón pedig az mindig ott kellene hogy menjen és tegye a dolgát a nap 24 órájában!
Őszintén a sebesség nagy csalódás eddig de remélem meg lesz a megoldás!bind parancsot így egyelőre hagyom, úgy nézki nélküle is rendbe lesz, azért köszi a tippet!
Mr Dini köszönöm ezt is kipróbálom, mert ha ez működik akkor a Tuxera driverrel is tudom az NTFS HDD-t a /nas alá csatolni és megnézem azzal javul-e az olvasási sebességem!
Érdekes FTP-n és Samban is 2MB/s az olvasás.
Samban írás ugye 6MB/s átlagban,FTP-m írás 10MB/s!!! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5690 üzenetére
Köszönöm a választ.
Érdekes a helyzet nálam /dev/sda meghajtó nincs vagy nem tudom mi kapja ezt a betűjelet.
Az USB2-ben a kártyaolvasós memóriakártya kapja a /dev/sdb1 nevet.
Az USB3-as HDD dokkolóval pedig a /dev/sdc1 nevet.
Eddig leállások/indulások és újraindulások után mindig ez volt a helyzet, soha sem történt fordítva vagy sda-val a kiosztás. Ez abból a szempontból akkor jó, hogy nem kell kísérletezgetni a direkt LABEL nevekkel, mert az sdb, sdc szinte statikusan mindig ugyanazt a meghajtót fogja jelenteni, bárhol hivatkozhatok rá így a későbbiekben.Ha Open NTFS-3G drivert használok, akkor a
mount -t ntfs-3g /dev/sdc1 /nas
és a
ntfs-3g /dev/sdc1 /nas
parancsok mind szépen működnek.
A label nem látom, hogy a mount paramétereiben használható lenne nincs -L kapcsoló, ehhez vszínű egy csomagot telepíteni kellene, hogy tudja. Talán asztali PC-s Linuxok esetén is így működik csak.
Probléma viszont még az hogy hogy a fentebb módon csatolt NTFS meghajtóra 6MB/s sebességgel tudok írni ez még talán elfogadható lenne, de olvasni onnan csak 2 MB/s sebességgel ami azért elég karcsú, ez vagy az FW hibája vagy a NTFS driver vagy vmi hardveres dolog az USB3-on lévő eszközökben. Ezzel még kísérletezek majd.Káosz van viszont az USB2 porton lévő kártyaolvasós microSD kártyával, ez Windows alatt formáztam EXT3-ra címkét/labelt is kapott talán kötelező is volt. Cserébe most azt látom hogy néha EXT2, néha EXT3 fájlrendszerrel csatolja a router a /dev/sdb1 alá!
Ez a memóriakártyák sajátossága lehet? Kerüljem a memókari, pendrive stb. használatát és vmi nagyon kicsi 2,5"-os HDD-t rakjak oda amire telepíthetem majd az entware-t és a további csomagokat?
Megpróbálom címke nélkül routerrel formázni, hátha lesz változás.
Az USB3-as HDD-t egy NTFS partíciónak szeretném hagyni, hogy hordozható legyen ha kell és USB2-ről menjenek a /opt dolgai.Egyelőre itt tartunk, minden ötletet szívesen veszek a problémák megoldására, addig is próbálkozgatok én is ha fejlemény van jelentkezem!
Mr Dini nem nagyon ismerem a symlink-et soha sem használtam, de ha tudsz benne segíteni kipróbálhatom azt is.
-
válasz
Intruder2k5 #5687 üzenetére
Igaz!
-
válasz
Intruder2k5 #5685 üzenetére
Az csak akkor van ott, ha authorization -nak a tls-t választod. De mivel a leírásod követte static key-t választott authorizationnek.
Akkor csak Static key van a keys menüpontban.
-
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5682 üzenetére
Na ezt az androidon használatos megoldást végig zongoráztam, csak a tomato server beállításában nem találom a leírás szerinti pontokat.
"Keresd meg a tomato/VPN Tunneling/OpenVPN Server részt. A OpenVPN Server Configuration/Server1/Keys részbe a fenti négy fájlból másold be az alábbiakat:
Certificate Authority részbe a ca.crt fájlból a -----BEGIN CERTIFICATE----- ... -----END CERTIFICATE----- közötti részt.
Server Certificate részbe a server.crt fájlból a -----BEGIN CERTIFICATE----- ... -----END CERTIFICATE----- közötti részt.
Server Key részbe a server.key fájlból a -----BEGIN RSA PRIVATE KEY----- ... -----END RSA PRIVATE KEY----- közötti részt.
Diffie Hellman parameters részbe a dh1024.pem fájlból a -----BEGIN DH PARAMETERS----- ... -----END DH PARAMETERS----- közötti részt." -
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5682 üzenetére
köszi,
átnézem. -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #5677 üzenetére
Én is rápróbáltam valamire, de nálam sem lett befutó.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Intruder2k5 #5677 üzenetére
Én is így voltam vele, amikor kipróbáltam. Nekem bejön a Shibby-féle egyszerűség, meg szerintem az erőforrásigénye is kisebb.
-
Kovesz82
tag
válasz
Intruder2k5 #5664 üzenetére
dede most már működik, lehet még nem lépett életbe rögtön vagy valami frissítés kellett a laptop és a router között. köszönöm
-
Kovesz82
tag
válasz
Intruder2k5 #5662 üzenetére
ezzel nem működik továbbra sem. beírtam azt a sort az adott helyre, de a facebook továbbra is megnyílik. Lényegében ugyan ezen az elven működik a host file is, de valahogy lehet valami más módon kell beírni.
iptables módszer hogy működik? utána néztem paracssorból kell kettő minusz elé, itt is próbáltam, de nem megy. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Intruder2k5 #5655 üzenetére
Akkor pont a legrosszabb példát hoztam fel.
Nekem most nincs szűrő beállítva, de korábban próbálgattam más oldalakkal és működött. Az egyszerűbb oldalak szűrése így működött. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #5645 üzenetére
Szerinted ez működik úgy is, hogy az alap sávszélesség értékek nem valósak? A 3/0,5 -ös netemhez, mondjuk 5/3 -at írok alapértéknek csak azért, hogy legyen ott vmi adat.
A másik kérdésem az, hogy a wifin csatlakozott eszközök korlátozásához milyen megoldást kell alkalmazni? Ha nincs más, akkor tudok a router mögé tenni egy másikat, ami az első valamelyik LAN portjára csatlakozik, de remélem, hogy van rá vmi szoftveres megoldás is!
-
korcsillio
addikt
válasz
Intruder2k5 #5641 üzenetére
Ok.Köszi
.Annyira nem lényeges egyenlőre így is jobb mint 20méter kábelt végig húzni a lakáson.Később majd veszek esetleg másik routert.
-
korcsillio
addikt
válasz
Intruder2k5 #5639 üzenetére
Értem,akkor azzal nem foglalkozok.
Most csak lan-on keresztül tudom osztani a netet tovább,wifin nem,igaz? -
korcsillio
addikt
válasz
Intruder2k5 #5631 üzenetére
WDS módot is ugyan így kell?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #5634 üzenetére
Felmásztam a padlásra, ahol ez a kütyü van, és kihúztam a tápot, meg vissza pár perc után. Most jobbnak tűnik a helyzet. Előtte mondjuk megpingelhettem volna, mert jelenleg a router és az eszköz sem veszít adatot.
Remélem csak ez volt a probléma. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #5627 üzenetére
-Szakadozik
Chrome-tól ezt kapom:-A fentiek alapján akkor mondhatjuk hogy ki is marad nemde? Mondjuk egy ilyen után, 4x, 5x rá kell az oldalra frissítenem, hogy betöltsön. Sőt...ezt a rohadt hsz-t "fél órája" írom.
-DHCP (Rádió hullámos)
-Hát ez szerintem nem modem (de jó, megtaláltam egy korábbi hsz-em.) HGW (ha jól látom) akkor sem derült ki számomra hogy mi is?
-Egyfolytában. Inkább többször nincs net, mint van -
korcsillio
addikt
válasz
Intruder2k5 #5631 üzenetére
Közben rájöttem csak elsiklottam fölötte.Most már működik.Köszönöm!
-
korcsillio
addikt
válasz
Intruder2k5 #5629 üzenetére
Nincs szerintem.Valahol nem kell beírni a wifi jelszót?Vagy hogyan csatlakozik fel?
-
korcsillio
addikt
válasz
Intruder2k5 #5625 üzenetére
Meg is van,be is állítottam a wireless client de lan-on nincs net.Kell még valamit állítani?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Intruder2k5 #5622 üzenetére
Akkor ez az A1 verzió Shibby táblázatából.
-
korcsillio
addikt
válasz
Intruder2k5 #5622 üzenetére
Köszönöm.Este lesz időm,majd írok hogy sikerült e vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest