- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lizingrider
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a topicban és próbáltam keresni a korábbi hsz-ban, nem volt-e esetleg ez már téma, de nem volt rá találat, szóval, segítséget szeretnék kérni. Adott egy Asus RT-N18U router, amin AdvencedTomato (Tomato Firmware 1.28.0000 -3.0-132 K26ARM USB AIO-64K) van fent.
A probléma tárgya pedig, hogy egy patch kábellel összekötött SAMSUNG UE40EH6030 TV-t DLNA lejátszóként használva filmnézés közben teljesen rapszodikusan leválasztja a DLNA kapcsolatot. A TV-n megjelenik egy hibaüzenet: Az eszköz le van választva. Az eszköz neve TomatoUSB Ilyenkor a hálózati kapcsolat NEM SZAKAD meg, a TV pingelhető, egyéb DLNA forrásokat lát (PLEX egy notebookon), illetve ezekkel nem tapasztalom a problémát. A router 3.0-ás USB portjára egy WD 1TB HDD van kötve, ez a DLNA forrás. Furcsa módon, ha egy notebook media playerét használom a router DLNA lejátszásra, ott sem szakad meg soha a lejátszás. Kizárólag a SAMSUNG TV + AdvencedTomato DLNA páros esetén jön ez a hiba, persze mindig akkor mikor leül az egész család filmet nézni.
Volt már valakinek hasonló tapasztalata, esetleg megoldási javaslat? Köszönöm!
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5516 üzenetére
Szia! Köszi a gyors választ, de őszintén szólva nem vagyok még ennyire advanced user, hogy tudjam ez mit jelent. Pár mondatban le tudnád írni, meg hogy hol érdemes utánaolvasni. Ennyit sikerült összeguglizni: Entware is package repository for embedded devices. These packages allow you to add new functionality to your device.
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5518 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ! Belefogok és ha lesz kérdésem felteszem itt! Még egyszer köszönöm!
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5518 üzenetére
Szia! A leírásod alapján felraktam az Entware-t. Felraktam alá a miniDLNA-t, cofigoltam, szóval minden egyértelmű volt a leírásod alapján! Nagyon bízom benne, hogy megszűnnek a service eldobási problémák! KÖSZÖNÖK minden tippet és tudásmegosztást!
A SAMSUNG TV-hez passzoló config beállítás itt olvasható: http://tomatousb.org/forum/t-658822/dlna-minidlna-conf-can-t-keep-settings-after-reboot
[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5574 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de azóta atomstabil, egyszer sem dobta el a DLNA service-t! Hálás köszönet még egyszer!
Következő újítás az Transmission lecserélése. Nekem nem igazán működik Asus RT-N18U routerrel. Elkezd letölteni, azt is csiga lassan,aztán megáll. Úgyhogy felbuzdulva a sikeren, belevágok ebbe is!
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5576 üzenetére
Két dolog miatt hezitálok még, ami az általad is linkelt RuTorrent guide oldalon van:
This version works only on mipsel routers: RT-N16, RT-N66U, RT-AC66U...
Ez gondolom valamilyen CPU architektúrát jelent, de nem tudom, ezért inkább kérdezek. Nekem Asus RT-N18U routerem van ARM CPU-val. Ezzel is kompatibilis??A másik:
We need an usb-flash formatted EXT2 or an usb-hdd formated EXT3, DON'T TRY TO INSTALL ON NTFS OR FAT32 FORMATTED DISKS BECAUSE YOU ONLY GET A BIG HEADACHE!!!
Ez nem tudom mire vonatkozik, de nekem a külső HDD-m, ami az USB portra van kötve, és amire letölteni akarok, az szerintem* NTFS-re formattált vinyó, amikor használatba vettem még nem tudtam, hogy LINUX alatt fogom használni. Mivel ez nagyon pirossal, meg nagybetűkkel van írva az eredeti oldalon, ezért inkább rákérdezek itt, hogy mi legyen?* Azóta megnéztem, tuti NTFS: WD Ext HDD 1021
Partition 'Elements' tntfs (1,334.85 GB / 1,397.26 GB used) is mounted on /tmp/mnt/Elements[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5578 üzenetére
Köszi, még 2 kérdés. A RuTorrent install gyakorlatilag 1 parancs beírását jelenti SSH-ba:
opkg install rtorrent-easy-installHa jól rakom össze eddig az Entware működését,akkor ilyenkor az történik, hogy netről letölti a megfelelő csomagot, telepíti az Entware alá, konfig és kész. Ez egyben akkor azt is jelenti, hogy a parancs beírása után intelligensen az a csomag töltődik le, amelyik az adott routerhez passzol?
Illetve a másik kérdés: Ha JFFS alá települ az Entware, akkor az azt is jelenti, hogy az USB HDD-re nem tesz fel semmit, magyarán a HDD-ket lehet kisérletezésképp cserélgetni a router alatt? Pont azért kérdem, mert így tudnám próbálgatni más,pl EXT-re formzott HDD-vel a működést!
[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5580 üzenetére
Köszi! Na feltettem, elvileg mindent beállítottam, de a két hozzáadott torrent állapota: Felfüggesztve és ezen nem is tudok változtatni. Van ötleted? STOP / START nem segített! THX
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5582 üzenetére
Köszönöm, ez volt a gond!
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5584 üzenetére
Hát nem, azt már tegnap nem volt időm leírni, hogy ugyan elindult a letöltés miután a letöltési könyvtár beállításra került, de olyan szinten lefagyott a router, hogy csak a kikapcsoló gomb maradt. De volt itthon egy használaton kívüli külső HDD, azt megformáztam EXT4-re és azzal most Ok. Következő challenge, hogy az eredeti 1.5T HDD hogy lesz EXT4. Olvasgattam róla a neten, de igazából az a javaslat, hogy mentés, repartícionálás, reformat. Egylépéses megoldást nem találtam.
-
Lizingrider
csendes tag
Kösz Srácok! Elég messzire jutottam a témában nektek köszönhetően! Sok mindent megoldottatok, jó tippeket kaptam és hála a topicnak, már kihasználom azokat a képességeit a routernek amit tud, csak a gyári firmwarrel nem igazán működött!
-
Lizingrider
csendes tag
Na most mikor már úgy tűnt minden 100%, most előjött az eredeti probléma. DLNA filmnézés közben 3 alkalommal is eldobta a SAMSUNG TV a DLNA kapcsolatot, akárcsak az elején.
Nem tudom lehet-e szerintetek emiatt, de egy olyan filmnél csinálta ezt, amit a ruTorrenttel töltöttem le és letöltés után, miközben a ruTorrent már seed-elte, néztük volna a DLNA-n. Igazából ebben lenne ennek a konfignak a nagy előnye, hogy nem kéne másolgatni, hanem amit letöltöttem egyből nézem. DE lehet, hogy pont ez a baj, lehet, hogy amíg nézzük addig a seedelés le kéne állítani? Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
Sziasztok! Újabb hírek! Egyrészt DLNA service eldobás: Kipróbáltam, hogy leállítottam egy éppen futó torrent seedellsét ruTorrentben és láss csodát, végig tudtam nézni egy 2 órás filmet minden gond nélkül, nem dobta el a DLNA service-t. Most viszont az történt, hogy elindítottam egy új letöltést és minden OK volt, csak gondoltam lejjebb veszem a max letöltési sebességet 4096 kB/sec-re a ruTorrent webes feületén. Ezt követően úgy fagyott le a router, hogy csak a POWER OFF gomb maradt. Újraindítás után meg ez a hibaüzenet fogad a ruTorrentben: Nem kapcsolódik az rtorrenthez! Kérlek ellenőrízd, hogy helyesen van-e megadva az $scgi_port és $scgi_host beállításait a config.php-ban!
Próbáltam szabályosan restartolni a routert, de helyzet ugyanaz, valami megdöglött. Várom a tippeket... Illetve az érdekelne még, Entware alól hogy lehet uninstallálni, mert kipróbálnám a Transmissiont is, így, hogy már EXT4 HDD van alatta.
-
Lizingrider
csendes tag
válasz Intruder2k5 #5596 üzenetére
Kösz mindenkinek, a megoldás az lett, ruTorrentre, hogy újra futtattam az okgp install-t, az helyre rakta. Ami maradt problémának az a DLNA eldobás. Rohadt sok fórumot olvastam erről és azt írják, a SAMSUNG TV-re jellemző ez a jelenség. Most előtúrtam a szekrény aljából egy LG media lejátszó eszközt, pár éve vettem, ez is tud DLNA-n lejátszani. A teszt lényege az lesz, hogy párhuzamosan fog menni a kettő és amikor a SAMSUNG eldobja a DLNA-t, akkor megnézem mi a helyzet az LG-vel. Szinte biztos vagyok benne, hogy jó lesz. Akkor viszont nem tudom mi a megoldás, amit máshol írtak, már beállítottam a minidlna config fájlban (notify_interval=90000) de ez úgy tűnik nem segít. Majd visszaírok mi lett a teszt eredménye, de ezzel annyit fogok megtudni max, hogy más eszközzel is megszakad-e, vagy csak a SAMSUNG TV-vel, de ha így is lesz, azt nem tudom mit tehetnék még, hogy azzal működjön, mert azzal kéne. Addig is köszi a sok segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5598 üzenetére
Kösz Tibcsi és mindenki másnak is. Összefoglalom mi a helyzet most:
Asus RT-N18U router + AdvancedTomato 3.0-132 K26ARM USB AIO-64K van fent.
ruTorrent probléma: 10-15 futó torrent után ha újat adok hozzá, akkor a router totálisan lefagy, csak POWER OFF lehetőség marad. Ezt 3-szor már eljátszotta, 2MB/sec korláttal is. Fájó szívvel kikapcsoltam, pedig nagyon tetszett ez a modul.
DLNA: Csak SAMSUNG TV-n eldobálja a kapcsolatot.
Most tartok ott, hogy beleöltem vagy 20 óra munkát, az itteni tippeket felhasználva próbáltam megoldani a fenti két problémát, olvasom, hogy másnak tökéletesen megy, de nálam nem akar összejönni, így lehet tényleg egy NAS lesz belőle (Synology vagy Zyxel)
De még előtte tennék egy próbát megelégednék azzal, ha a DLNA stabilan működne, de rájöttem, hogy azzal, hogy Tibcsi leírása alapján feltettem Entware alá az alternatív miniDLNA-t, attól én még a beépített Tomato verziót használom. Megtenné még valaki, hogy írna egy step by step leírást, hogy lehetne a beépített helyett az Entware verzót használni. Gondolom úgy kezdődik, hogy felületen ki kell kapcsolni a beépítettet.. ami utána jön, az érdekelne.
-
Lizingrider
csendes tag
válasz tibcsi0407 #5603 üzenetére
Az első két lépés már megvolt akkor mikor először írtad pár napja:
Opkg update
Opkg install minidlnaTehát fent volt az Entware alatt, de a gyári is be volt kapcsolva. Most a gyárit kikapcsoltam, és beállítottam a média útvonalat a JFFS alatti minidlna configban. De ki van kommentezve még pár dolog ami talán kellhet, mert a TV-n nem jelenik meg a DLNA források között semmi.
Ezek pl jó hogy ki vannak kommentezve:
#network_interface=eth0
#friendly_name=My DLNA ServerNincs még valami a config fájlban ami módosítani kéne? Illetve nem kell router reboot, hogy érvényesüljenek a configban történt módosítások?
-
Lizingrider
csendes tag
válasz Intruder2k5 #5602 üzenetére
root@TOMATO:/tmp/home/root# ls -l /opt/etc/init.d/
-rwxr-xr-x 1 root root 206 Sep 18 21:29 S90minidlna
-rw-r--r-- 1 root root 2786 Sep 18 21:29 rc.func
-rwxr-xr-x 1 root root 841 Sep 18 21:29 rc.unslung
-rwxr-xr-x 1 root root 215 Sep 18 21:29 s80lighttpd
-rwxr-xr-x 1 root root 326 Sep 18 21:29 s85rtorrentMegvan az init script. A két utolsó fájl a ruTorrent kikapcsolás miatt kezdődik kis betűvel, ahogy korábban tanácsoltátok. A TV és más eszközök sem látják sajnos!
[ Szerkesztve ]
-
Lizingrider
csendes tag
válasz Lizingrider #5606 üzenetére
Na elindult, ez kellett még a configba:
network_interface=br0Illetve úgy tudtam érvényesíteni a config változást, hogy kiadtam a
/jffs/etc/init.d/S90minidlna stoputána a
/jffs/etc/init.d/S90minidlna start
parancsokat és MŰKÖDIK! Most már csak az a kérdés, stabil lesz-e!
-
Lizingrider
csendes tag
válasz Lizingrider #5607 üzenetére
Kivételesen a saját post-omra válaszolok, azok kedvéért akik végig akarják követni a beszélgetést. Szóval most 2 nap masszív teszt után kijelenthetem, hogy mindkét probléma sikeresen megoldva.
A DLNA / SAMSUNG TV problémára a tibcsi0407 által adott ENTWARE minidlna install volt a megoldás, csak jól kellett bekonfigolni!
A TORRENT problémára pedig visszakerült a Transmission, ez most NTFS HDD-vel is stabil, megbízhatóan működik. Ehhez letöltöttem a Transmisson Remote GUI-t, ami WINDOWS alól megy, szép, kulturált felület. Letölthető innen: http://sourceforge.net/projects/transgui/
És igen, igaza volt OldAkita usernek ebben a hsz-ásában:(#5592)
"...nem kell NAS-t venned olyan alap DLNA használatra hogy néhány filmet letöltve, akár a PC-dre akár az N18 usb portjára kötött külső wincsire, onnan problémamentesen megnézhesd őket akkor is ha közben töltesz le és seed-elsz vissza...."Valóban, most, hogy minden hiba javítva, minden konfig beállítva, most pont így működik a rendszer, amit letöltöttem, egyből tudom nézni DLNA-n, meszakadás vagy egyéb probléma nélül!
MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!
-
Lizingrider
csendes tag
Sziasztok! Transmission-el van gondom. Adott egy ASUS RT-N18U + Tomato Firmware 1.28.0000 -3.0-132 K26ARM USB AIO-64K (AdvancedTomato)
A "gyári" embedded Transmissiont használom, és a jelenség az, hogy új torrent hozzáadásakor kb. 1-1,5 percig 100%-on pörög a CPU és a transmission GUI eltimeout-ol. Egyébként a router kiszolgál. DLNA megy, SAMBA megy, sosem fagy le teljesen, csak a fenti jelenséget produkálja, aztán szépen beáll a CPU és minden nice. Olyan mint ha a HDD helyfoglalás tartana nála ennyi ideig. Volt már valakinek ilyen, esetleg tipp? Köszönöm! -
Lizingrider
csendes tag
válasz Intruder2k5 #5766 üzenetére
Köszi! Próbálom! Kettőspont után kell szóköz? Így: 'preallocation: 1'
-
Lizingrider
csendes tag
válasz Intruder2k5 #5768 üzenetére
Köszi, így elfogadta, de sajnos a jelenség megmaradt... Egyéb tipp?
-
Lizingrider
csendes tag
válasz Intruder2k5 #5770 üzenetére
Hát ja, NTFS. Tudom...LINUX vs NTFS nem a legjobb... Én is erre gondoltam, mint lehetséges ok.
rtorrent nekem nem ment egyébként, entware alatt feltettem, EXT HDD-vel is próbáltam és fagyott. Ezzel csak ez a gondom, de egyébként működik. Na majd kipróbálom egy EXT4 HDD-vel, mert sajnos maximalista vagyok:
-
Lizingrider
csendes tag
válasz Lizingrider #5771 üzenetére
Na az USB support sheeten átállítottam a Textura NTFS drivert OPEN NTFS-3G driverre, most jónak tűnik... Meglátjuk, de ettők függetlenül köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest