- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Lizingrider #5771 üzenetére
Na az USB support sheeten átállítottam a Textura NTFS drivert OPEN NTFS-3G driverre, most jónak tűnik... Meglátjuk, de ettők függetlenül köszönöm a segítséget!
-
válasz
Lizingrider #5769 üzenetére
Próbáld 0-val, ha úgy sem, akkor passz... rtorrent-el nem igazán tapasztalok ilyet. Amúgy ezt csak nagy torrentenknél érzed? Milyen filerendszer van a HDD-n?
-
válasz
Lizingrider #5767 üzenetére
"preallocation": 1,
-
válasz
Lizingrider #5765 üzenetére
Szia!
Akkor próbáld meg a custom configuration részbe betenni a preallocation opciót, mondjuk 1 értékkel.
preallocation: Number (0 = Off, 1 = Fast, 2 = Full (slower but reduces disk fragmentation), default = 1)
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Lizingrider #5609 üzenetére
Gratulálok a kitartásodhoz mire kikísérletezted mit hogyan.
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Lizingrider #5607 üzenetére
Kivételesen a saját post-omra válaszolok, azok kedvéért akik végig akarják követni a beszélgetést. Szóval most 2 nap masszív teszt után kijelenthetem, hogy mindkét probléma sikeresen megoldva.
A DLNA / SAMSUNG TV problémára a tibcsi0407 által adott ENTWARE minidlna install volt a megoldás, csak jól kellett bekonfigolni!
A TORRENT problémára pedig visszakerült a Transmission, ez most NTFS HDD-vel is stabil, megbízhatóan működik. Ehhez letöltöttem a Transmisson Remote GUI-t, ami WINDOWS alól megy, szép, kulturált felület. Letölthető innen: http://sourceforge.net/projects/transgui/
És igen, igaza volt OldAkita usernek ebben a hsz-ásában:(#5592)
"...nem kell NAS-t venned olyan alap DLNA használatra hogy néhány filmet letöltve, akár a PC-dre akár az N18 usb portjára kötött külső wincsire, onnan problémamentesen megnézhesd őket akkor is ha közben töltesz le és seed-elsz vissza...."Valóban, most, hogy minden hiba javítva, minden konfig beállítva, most pont így működik a rendszer, amit letöltöttem, egyből tudom nézni DLNA-n, meszakadás vagy egyéb probléma nélül!
MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Lizingrider #5606 üzenetére
Na elindult, ez kellett még a configba:
network_interface=br0Illetve úgy tudtam érvényesíteni a config változást, hogy kiadtam a
/jffs/etc/init.d/S90minidlna stoputána a
/jffs/etc/init.d/S90minidlna start
parancsokat és MŰKÖDIK! Most már csak az a kérdés, stabil lesz-e!
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5604 üzenetére
Nincs más. Ha már látja a TV, akkor jó.
Az Inotify csökkentése segíthet, hogy hamarabb megtalállak a hálózati eszközök. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5600 üzenetére
Na várj. Tehát eddig nem az Entware Dlna-t használtad?
Akkor még van esély.
Opkg update
Opkg install minidlna
Utána a mappájában a Minidlna.conf fájlban meg kell adnod a média útvonalat. Ott szépen példával szemléltetve van.
Természetesen a gyárit kapcsold ki. Azzal nekem is bajom volt. Lefektette a routert. -
válasz
Lizingrider #5600 üzenetére
Ez mit válaszol PuTTY-ban?
ls -l /opt/etc/init.d/
Megvan a miniDLNA-nak az init scriptje az /opt/etc/init.d mappában?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5597 üzenetére
Keress rá az Entware repo-ra. Van más fajta DLNA szerver is ott.
-
válasz
Lizingrider #5594 üzenetére
Szia!
Ez mit mond PuTTY-ban?
cat /opt/etc/rtorrent/rtorrent.conf | grep scgi_local
Felesleges bármit is uninstallálni, bőven elég ha az /opt/etc/init.d/ mappában átnevezed a hozzá tartozó init scriptet, hogy ne nagy S betűvel kezdődjön, hanem mondjuk kicsivel. Úgy már nem fog automatikusan elindulni egy reboot után. Jelen esetben...
S80lighttpd -> s80lighttpd
S85rtorrent -> s85rtorrent -
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5594 üzenetére
Entware Uninstall:
Opkg remove ....
Sok az a 4000. Nekem 2500/2500 -
mobilizmo
addikt
válasz
Lizingrider #5589 üzenetére
és OldAkita
nem a router biztos nem gyenge erre a célra, bizonyos megkötésekkel. Anno én még WL-500GP-vel is használtam így. Igaz ha HD-s tartalomat akartam nézni akkor jobb volt, ha leállítottam mind a letöltést, mind a seedelést és kábeles kapcsolat volt. Plusz akkoriban még nem volt lejátszó a TV-kben, külön média lejátszóm volt (most is megvan, csak már nem használom) ezért nem kellett DLNA (vagyis az sem terhelte a routert) mert tudta a Samba-t. Ez a vas sokkal, de sokkal erősebb, szerintem ezzel is mennie kell, de ha nagy a mozgás torrent téren, akkor az azért bezavarhat, igényesebb tartalmak lejátszásánál. Konklúzió, egyáltalán nem felesleges beruházás egy normális, de olcsó NAS. Legalább egy szintet ugrasz minőségben felfelé, persze nem a képre gondolok itt, hanem hálózati architektúrában. A router csak azt teszi ami az ő feladata, a torrentre meg a DLNA-ra meg ott aMasterCardNAS, ami történetesen arra van kitalálva.
Még egy kis adalék info, WL-500GP és N18U között N16-ot használtam (most is megvan, switchként üzemel szegényke), azzal már mentek a HD-s tartalmak is torrent tiltás nélkül. Aztán jött a NAS, majd költözéskor az N18U. -
Mr Dini
addikt
válasz
Szerintem egy router gyenge ilyen célokra. Arra nast kéne szerezned.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Meg kellene olyankor nézni a top paranccsal putty-ban, hogy olyankor fut-e a Minidlna.
Tehát, hogy a kapcsolatot dobja el, vagy a DLNA áll le. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5585 üzenetére
Igen, ahogy a kolléga mondja, konvertálni nem lehet. Mindenképpen újra kell particionálni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Lizingrider #5585 üzenetére
Ha windows user vagy, akkor pl a minitool féle partiton wizardot szokták javasolni, illetve a Hiren's boot cd is jó erre a célra.
Viszont a mentést nem fogod megúszni.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5583 üzenetére
Akkor ezek szerint tölt az NTFS particiora is?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5581 üzenetére
Beállítottad az rtorrent.conf fájlban a letöltési mappát?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5579 üzenetére
Így van. Mivel neked az Entware-ARM van a routereden, ezért abból a repo-ból tölti le a dolgokat.
A második meglátásod is helyes. Ezért is jó JFFS-re tenni, mert így nem zavarja be, ha elszáll a winyó, vagy kihúzod.
Természetesen a felcsatolt meghajtó neve, ha változik, akkor ugye az alkalmazásokat ahhoz az elérhetőséghez kell konfigurálni.
Tehát a rutorrentben a letöltési útvonal, vagy a MiniDLNA-ban a média helye.
Nekem FW upgrade után is megmaradt a JFFS és a beállítások is.
A Rutorrenthez még annyit, hogy a Tomato webes felületén a következő van nekem beállítva a firewall script-ben. (én a default portokat használom)#!/bin/sh
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 81 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51412 -j ACCEPTAz első iptables sorra nem lesz szükséged, ha nem szeretnéd elérni a klienst a saját hálózatodon kívülről (WAN-ról).
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5577 üzenetére
Nekem is N18U van, ugyanúgy van Rtorrent ARM architektúrára is, szóval maga a telepítés nem lehet probléma.
A másik dolog az, ha az én leírásom alapján készítetted, akkor a JFFS partícióra tetted az Entware-t, ami EXT partíció.
Na most elméletben így ez sem lehet probléma, mert maga a kliens így EXT alól fut.
Az más kérdés, hogy tud-e NTFS-re letölteni. Szerintem tud, de nem vagyok benne 100% biztos, mert sosem próbáltam.
Maga az EXT mindig jobb routerre csatolva, mert ez a Linux natív fájlrendszere, az NTFS külön driverekkel van megoldva, ami néhány esetben lassabb működést és inkompatibilitási problémákat is okozhat.
Ha esetleg meg tudod oldani, hogy EXT-re formázod a meghajtót, az lenne a legjobb. (A Windows ugyanúgy látja SMB-n keresztül, valamint ha USB-n dugod rá, akkor is van már EXT driver a Windows-hoz)
Ha nem tudod megoldani, akkor is megér egy próbát, igazából kárt nem tehetsz benne. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5575 üzenetére
Akkor mehet a rutorrent. Miután az Entware adott, már csak pár egyszerű lépés.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5573 üzenetére
Szuper, remélem megoldódik a problémád így.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5517 üzenetére
A lényeg az, hogy egy olyan "keretrendszert" raksz a router-re, amiben egyéb alkalmazásnál is telepithetsz. Pl a Minidlna is telepíthető onnan, vagy a rutorrent, ami egy sokkal könnyebb és szebb webes felületű, mint a Transmission. Szerintem gyorsabb is.
Itt a leirasom
Tehát, ha az Entware megy, akkor csak annyi lesz a dolgod, hogy Putty-n keresztül belépsz a routerbe és beírsz ennyit:
opkg update
opkg install minidlnaAztán azt konfigurálni kell a minidlna.conf fájlt , amit megtehetsz akár Windows alól is, ha a jffs partíció meg van osztva, de megteheted putty-ban is Midnight Commander-ből (régi Norton Commanderes időket idézi, vagy Volkov, kinek mi).
Azt így tudod telepíteni:
opkg update
opkg install mcAztán beírod, hogy mc és indul is a commander, ahol megkeresed a minidlna.conf fájlt és F4 gombbal meg tudod nyitni szerkesztésre. Ott minden le van írva példákkal is, hogy miként is érdemes konfigurálni.
Annyira nem bonyolult, csak minimális utánajárást igényel a dolog. Hidd el, én sem vagyok rendszergazda, vagy ilyesmi, csak hobbiszinten kezdtem el vele foglalkozni, mert rengeteg a potenciál egy ilyen router-ben. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Lizingrider #5515 üzenetére
A beépített Minidlna nekem is sok gondot okozott. Javasolt feltenni Entware-en keresztül, ott stabilabb valamiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged