- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Game78
tag
válasz
#79335424 #4746 üzenetére
jó ötlet...
és eszmefuttatás! A fix ip csak egy lehetőség volt,nem mondta hogy csak úgy lehet,jövőhéten keresnek valami megoldással...ez volt a megállapodás.De kíváncsi vagyok mi lesz a vége.De ez így nem korlátlan net és nem internet hozzáférés. Ez korlátlan net "határok nélkül "
Nekik van netük,ők vannak rajta ,én csak a hálózatuk részeként használhatom! Jópofa ...mint az őskorba
de ha előre ezt közlik,akkor kösz de viszlát!
-
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #4612 üzenetére
Ja ezt a topic-ot?!
Lassan megtaláljuk egymást.CIFS?
Angolul már megtaláltam...
Én meg pláne nem vágom, csak a routeren szeretnénk beállítani egy NFS megosztást, hogy MED800-on lehessen nagyobb filmeket is nézni.
Illetve jó az a samba beállítás is ha úgy kell, mert szeretnénk ha total commander-ből el lehetne érni. Mondjuk el lehet most is, de nem értem hogyan mikor eddig nem csináltunk (tudtommal) semmi olyat ami miatt láthatná.
Mondjuk az előzményeket nem is írnám le, mert túl bonyolult lenne.
Ráadásul nem is az én routerem, és most messze vagyok tőle. :-/Bár az enyémen addig megnézegethetem a menüpontot.
-
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#79335424 #4408 üzenetére
Azt én se bánnám, ha százalékos formában lehetne megadni, azt se bánnám, ha mérné is a QoS mondjuk a vonalat. De biztosra úgyis csak a modem tudhatja mit bír a vonalad. Főleg, hogy a router forgalma (letöltések) nem jelenik meg a monitor-ban.
Egyébként működik a dolog, egyetlen szépséghibája, hogy a static dhcp csak olyan címet oszt ki, ami benne van a dhcp pool-ban. Tehát ha a lan-ra a dhcp 192.168.1.100-200 közé van belőve, akkor nem tudok kiosztani egy fix 192.168.1.50 címet.
Az meg ugye nem megoldás, hogy a kliensekre állítok rá fix címet dhcp pool-on kívül, mert kényelmetlen.
-
lehella
senior tag
válasz
#79335424 #4397 üzenetére
Szia!
A telefonomon az MXPlayer tök jól lejátssza az adott HD videót, viszont a tabletem csak hang nélkül tudja lejátszani. Ha felmásolom rá, akkor van hangMindkettőn legfrissebb MXPlayer, Mediahouse. Nekem ez a megoldás tetszene, de jobb programot kell találni hozzá úgy látszik.
Kipróbálom az általad javasolt file kezelőt, sajnos a Total Commander LAN pluginja csak eszközre másolás után képes lejátszani a videót. -
-
lehella
senior tag
válasz
#79335424 #4232 üzenetére
Nem hiszem hogy a N18U ennyit tudna, 800Mhz-es a procija, a ram pedig 256MB. Végülis nem lesz gyakori, hogy oda másoljak dolgokat, csak most elsőre, de akkor is... Amikor onnan másolok, az 20Mb/sec, az jobban hangzik, de az sem túl acélos. Esetleg ha USB3-ra kötöm? Bár így sem feszegetem az usb2 határait.
-
beleszólok
senior tag
válasz
#79335424 #4057 üzenetére
Magyarországon 100mV (??? Nem mW???) az engedélyezett maximum.
De érdemes játszani vele, nem feltétlenül a maximum adja a legjobb teljesítményt, mivel ilyenkor a zaj is növekszik. Valamint számolnod kell azzal is, hogy a kliensed mit bír.
A hardver default meg valami képtelen értéket produkált nálam: 1000 v. 1200mW-ot (nem, nem sajtóhiba, ennyit mutatott parancssorból) -
válasz
#79335424 #4057 üzenetére
Úgy tudom a DD-WRT alapból 70-80mW körüli értékeket használ, és még az sem sok! Az engedélyezett határ kis hazánkban ha jól tudom 100mW, de vannak országok ahol ettől több is kijöhet egy routerből, szóval nyugodtan adj neki még, nem lesz semmi baja! Próbáld meg ezt a 80-100 körüli értéket, nézd meg mennyit változik érdemben... Szomszédom RT-N10 routere vagy 3-4 éve megy Tomato-val, 100mW-al!
-
sunpower
tag
válasz
#79335424 #3952 üzenetére
Persze: Sharkoon Rapid Case USB 3
Itt a gyártó oldala.
A chip ami benne van az Asmedia 1053. És nekem azt írták, hogy ezzel nem lehet mit csinálni. De ha van rá megoldás, szívesen veszem! -
-
-
-
válasz
#79335424 #3787 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármit is számítana, mivel szerintem a jelenlegi legöregebb, de még használatban lévő HDD-k is sokkal gyorsabb tempóra képesek, mint a router USB portja! A 2TB-os lemezről meg ne is beszéljünk...
Az átméretezéssel kapcsolatban is igazad van, én is csináltam már nem egyszer ilyet, de ha egyszer most üres a HDD, akkor célszerű túlesni ezen most!
Ha lecseréli a routerét RT-N18U-ra (mert ugye ezt tervezgeti) akkor már 100%, hogy semmi szükség a swap-re, de szerintem az RT-N16 is bőven elvan nélküle!
-
-
válasz
#79335424 #3742 üzenetére
Én 60Mbps/6Mbps netet írtam a példába, de nem is írtad, hogy Neked mid van! Én erre nem tudok mit mondani, döntsd el Te, ha kevesebbet írsz, akkor soha sem fogja kihasználni a maximális sebességet a NAS, ha pedig többet, akkor a "rosszabb napokon" esetleg a szabályozás ellenére is belassulhat a háló! Az ingadozó net a legrosszabb, főleg ha ilyen kis sebességről beszélünk! Jól értem, hogy 0,5Mbps a letöltésed, és ehhez van 0,25Mbps feltöltés? Tehát 64KB/s és 32KB/s?
-
válasz
#79335424 #3740 üzenetére
Egyik megoldás... Így a 120-as és a 130-as IP-k közti eszközök együttesen kapnak dedikált sávszélességet, és azon ők osztoznak!
Másik megoldás... Így a két IP cím külön kap dedikált sávszélességet, tehát igény esetén a router ossza el köztük a netet!
Az persze elkerülhetetlen - még ha ingadozik is a sebességed -, hogy valamilyen le és feltöltési sebességet megadj!
-
válasz
#79335424 #3738 üzenetére
Ez csak a WAN-ra irányuló forgalomra van hatással, szép lenne, ha ezek után max. 60K-val érné el a LAN-t valaki! Azt nem nagy dolog beállítani, hogy egy adott tartománynak (ahol a fix ip-k vannak), megemeled a prioritását! Mondjuk, hogy ezzel miként sikerült elvenni a net elérést, azt nem tudom!
-
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #3413 üzenetére
A haladó beállításokat sem találom meg. Vagy legalábbis nem értem mire gondolsz.
Az általános beállítások alatt van olyan hogy FTP fül, de ott egyetlen dolog van ami tartalmazza az "aktív" szót az az "új kapcsolat megnyitása" :
-az aktív ablakban
-bal ablakban vagy
-jobb ablakban
Illetve be lehet még pipálni itt egy olyat hogy a passzív mód legyen az alapértelmezett.
Tehát akkor gondolom most hogy nincs bepipálva, az aktív az alapértelmezett. -
válasz
#79335424 #3385 üzenetére
Szia!
Egy scripttel meg lehet csinálni, csak ki fogja ezt megírni...?!
Időzítve figyelni kellene az adott mappát, és megszámolni benne a file-okat! Ha az érték nem nulla, akkor egy perc múlva ismét megszámolni, és ha az újabb mérés nem egyezik meg az előzővel, akkor újabb egy perc várakozás, ha megegyezik, akkor feltolni ftp-re, és törölni a mappa tartalmát!
Megoldható, csak találni kell embert aki megírja! Egyébként aki vágja a shell scripteket annak nem nagy ügy, szerintem 15-20 sorban meg lehet csinálni!
szerk.:
De lehet neked az is elég lenne, ha simán a router mondjuk x időnként feltöltené valahova, és törölné a mappa tartalmát! Tulajdonképpen nem kellene ez az új file figyelés sem bele, a következő feltöltéskor úgyis felkerülne az újabb kép is! -
válasz
#79335424 #3354 üzenetére
Mivel az M$ nem hatóság, és nem is jótékonysági szervezet, így aztán csakis üzleti alapon tudja megközelíteni a kérdést! Ez az egész már ott el lett cseszve, hogy egy magáncég kezébe adták a domain-ek felügyeletét, pedig ha valóban tiltott tevékenységeket folytattak azok segítségével, akkor vagy hatósági (FBI) felügyelet alá kellett volna vonni az egészet, vagy pedig szimplán leállítani, és a tulajdonost (no-ip) rákötelezni, hogy ha továbbra is működtetni szeretné a szolgáltatást, akkor oldja meg a szűrést! Szerintem!
-
válasz
#79335424 #3338 üzenetére
Természetesen lehet wireless repeaterként működtetni a routert, ehhez a wifit kliens módba kell állítani, rácsatlakozni a kívánt hálózatra vele, majd az Advanced - Virtual Wireless menüben hozzá kell adni egy új virtuális Access Pointot, amire aztán lehet csatlakozni saját eszközzel!
Dual Band router esetén ha mondjuk az elérni kívánt hálózat, vagy pedig minden saját eszköz 5GHz-es, akkor megoldható virtuális interfész nélkül is, mivel abban megvan a szükséges két if!
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #3077 üzenetére
Akkor valamit vagy rosszul csinálok, vagy ez nem ilyen egyszerű.
Elköltözés után (ha van normális IP címem) ha nem csiálok semmit is működnie kellene nem?
A NO-IP-s oldalon én nem irogattam semmiféle IP címet sehova, csak egy felhasználó, és jelszó van, amit a tomato-ban kell megadni. Ez alapján jön létre a kapcsolat. Vagy?
Az a baj hogy pár hónapja csináltam már ezt az egészet, és nem emlékszem minden lépésre, de azt tudom hogy számomra elég sok új információval járt a folyamat.
Ebben kellene most segíteni akkor hogy ha a myIP-n kiír nekem egy "12.1.123.12" IP címet (amit mondhatunk normálisnak ugye? ), akkor ezt hova is kell beírni a NO-IP oldalon? -
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #3075 üzenetére
Valami értelmeset ír, azt tudom mert már néztem (most melóban vagyok).
Akkor csak simán igényelnem kell és már "bütykölhetem" is a NO-IP-s profilomat.
Ne folytassuk inkább itt? -
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #3072 üzenetére
Szóval akkor ezzel még nincs vége a dolognak. Mert attól hogy kapok IP-t(dinamikust vagy fix-et), még nem biztos hogy ez nem lesz NATolva? Whááá!
Végülis a díjmentes is megfelelne nekem csak ne legyen NATolva. Igaz?
Bár azt írod hogy A publikus IP azt jelenti, hogy külső hálózatból elérhető.
Akkor most az hogy kapok-e IP címet nem jelenti hogy nem lesz NATolva. Jól sejtem? -
-
válasz
#79335424 #2993 üzenetére
Elsőként annyit, hogy a pendrive-ot ext3 rendszerűre kell formáznod, mert entware-t nem tudsz telepíteni fat/ntfs filerendszerre! Ehhez kaphatsz segítséget itt, beleértve az SSH aktiválását is!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=20.0
Úgy gondolom, hogy neked itt felesleges a három partíció létrehozása, ami az írásban van, helyette elég lesz ha egyben megformázod ext3-ra az egész pent! Ehhez csatlakoztasd a routerhez, majd akár az admin felületen is, az USB and NAS menüben alul, nyomj neki egy umount-ot! Aztán fdisk-et indítva...
fdisk /dev/sda
a d paranccsal le tudod törölni a meglévő partíciót, és ezután n paranccsal létrehozni egyetlen egy újat! Tehát ha minden igaz, akkor az alábbi parancsokat kell használnod, a létrehozáshoz!
n ENTER p ENTER 1 ENTER ENTER ENTER
majd kilépéshez...
w ENTER
Aztán mehet a formázás...
mkfs.ext3 -j /dev/sda1
Én a mountolást megoldanám az USB and NAS -> USB Support -> Run After Mounting menüben, ezzel a paranccsal!
umount /tmp/mnt/*
mount -t ext3 /dev/sda1 /optEzután reboot, és minden igaz, akkor a pendrive már csatolódik is automatikusan az /opt mappába! Ezt a...
df -h
paranccsal tudod ellenőrizni! Ha siker, akkor meg mehet a fentebb írt néhány lépéses entware telepítés, aminek a végeztével itt is indíthatod az mc-t!
Most megyek lassan aludni, de ha elakadsz, holnap este segítek!
-
-
-
válasz
#79335424 #2986 üzenetére
Az entware telepítés rém egyszerű, fogod a pendrive-ot, és felmountolod az /opt mappa alá, majd beírod ezt a néhány parancsot!
cd /opt
wget http://entware.wl500g.info/binaries/entware/installer/entware_install.sh
sh ./entware_install.sh
opkg install mcSőt, maga ez a fentebbi entware alap, még akár a JFFS-ben is elfér, így függően az asterisk méretétől, még akár a pendive is mellőzhető!
-
MyDrox
csendes tag
válasz
#79335424 #2809 üzenetére
Nézegettem a listát , de nem találtam ár/érték arányban hasonlót ill. olyat ami 3 antennás és legalább 5dBI-esek ezek mivel nekem fontos, hogy nagy legyen a hatósugár és egy-két fallal is boldogulnia kell . Egyébként miért olyan fontos neked a tomato ha szabad érdeklődni ?
-
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #2661 üzenetére
Ja ok, félre értettem. Én sem kapcsolom le, sőt...ez a WOL csak egy érdekesség volt számomra. Mióta van NAS, nem nagyon tudom elképzelni hogy miért kéne olyan hirtelen a PC-t mondjuk felébresztenem távolról. Lassan már totál feleslegessé válik a PC.
Az Androidos app-al való működtetés is csak egy "trófea" lenne szerintem.
Viszont érdekel az is amit kérdeztél, várom a választ én is.
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #2659 üzenetére
"Kíváncsi vagyok ennek a végeredményére, mert nálam ezzel sem működik. A NAS -om topikja alapján úgy tűnik, hogy nem azzal van a gond. Ezt az alkalmazást is többen használják. Marad a Tomato, mint lehetséges hibalehetőség."
Nálad ezzel sem működik. Tehát mással sem működik.
Utána már tovább olvastam, hogy tomto-ból még is működik. Akkor működik ez, csak nem telefonos app-pal? -
-
-
-
-
-
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #2437 üzenetére
Hát az majd elválik. Bízom benne hogy belefér.
Most elöször egy erösítöt, és hangfalpárt akarok a rendszerhez venni, de a következö lépésként azt hiszem a NAS-t iktatom be. Addig marad ez a páros.
Milyen Nas? Fogalmam sincs. Gözöm nincs a témáról...megyek is érdeklödni... -
törölt tag
válasz
#79335424 #2432 üzenetére
Update: vak voltam, már látom, hogy milyen net van.
Azért egy RT-N66U -hoz képest nem kell olyan szélesre tárni a bukszát. Sajnos, az NSA310 -et már nem nagyon lehet kapni, de az utolsó bolti ára 16 -körül volt. A 310S egy kicsit drágább, de Vaterán lehet még találni akár még gyári garis 310 -est. Szerintem az egy remek darab és nagyon jól okosítható. A topikjában 100 -as nagyságrendű torrentekről írnak Transmissionnal. Én tegnap raktam rá az MC -t és nagyon komoly listája van a telepíthető alkalmazásoknak. Szerintem nem hasonlítható egy router szolgáltatásaihoz. Én lemondanék a max. sávszélességről, a felfelé elérhetőt meg elviszi a mostani router. A többit meg rábíznám a NAS -ra. Az még közben a PC -ket is ki tudja szolgálni. -
válasz
#79335424 #2432 üzenetére
A baj az, hogy az RT-N10U-nak már nagyon plafon az a 60Mbps net, amit Ő használ, tehát érdemes lenne komolyabbra cserélni! Szerintem valahol 65, max 70Mbps lehet felső vége a tudásának, ettől többre, 100%, hogy nem képes!
Az RT-N66U nagyjából 12-15MB/sec-et tud, samba lassabb, ftp gyorsabb! De értelemszerűen torrent terhelés ezt is jelentősen visszafogja, tehát itt is kell kompromisszumokat kötni, mint minden ilyen routeres megoldás esetén! El kell fogadni azt a tényt, hogy így összességében olcsóbban meg lehet úszni a váltást, és később is kevesebb energiát használ a rendszer, cserébe viszont nem lesz 20, 30, vagy 50MB/sec sebesség, és ha 3D FullHD tartalmat akarsz nézni DLNA-n, akkor jelentősen vissza kell fogni a torrentet, és közben nem másolgatni samba-n, stb... Akinek ezek nem elfogadhatók, annak bizony ki kell nyitni a bukszát, és beruházni egy célhardverbe, vagyis NAS-ba!
-
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #2397 üzenetére
Nagyjából értem.
Tehát akkor hogy ne fonjam be a hajamat adatátvitelkor, szükségem lesz egy gigabites routerre ez helyett, és egy olyan NAS-ra, ami nem fog lebőgni ha a router elkezdi szívni róla az adatot mondjuk a médialejátszóm felé?
Hajlandó vagyok rá áldozni, mert ez így jelen pillanatban hellyel-közzel működik, de korántsem kielégítő.
Ráadásul megint befagyott a routerem, nem tudom mi van. Eldobálja a netet folyamatosan.
Elnézést a sok offért, de itt érzem otthon magamat, viszont mostmár tényleg át kellene mennem másikba... -
-
-
kojak27
csendes tag
válasz
#79335424 #2399 üzenetére
Szia!
Igen, tudom kivülről használni! Ez egy Pirelli.
De nem a routerrel lesz gondod. Ha a WAN IP címed 31-el kezdődik, akkor nagy eséllyel Privát IP tartományból kapsz IP-t.A 1412-n be tudják állítani h ne a privátból kapj IP-t és már működik is a DDNS.
Többen küzdenek ezzel a problémával. Legjobban azok szívják meg akik a kameráikat akarják távolról nézni.
-
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #2390 üzenetére
(#2390) Somatom
Torrent, illetve hogy mindenhonnan elérjem a file-jaimat, akár a munkahelyemről is, illetve hogy amit letöltök képi anyagot, meg tudjam jeleníteni a TV-men.
Valószínű az lesz.
Hogy érted hogy a router kevés lesz? Mármint ez a router? Vagy bármilyen router? Nem vagyok tisztában a fogalommal, de házimozis berkekben mindenki a "gigabites" routert nyomatja. Ez gondolom nem az, de ha vennék egy olyat?
Mi az a 10/100 és 8MB/s?(#2391) Intruder2k5
Tomato FW downgrade kizárt, mert azzal a wifi sávszélesség limitálás nem működött.
Optware?...Hát azt még nem próbáltam. Az nem az open wrt ugye?
Illetve ezzel hogy nagyjából mindig 10es értéken megy a CPU nem hajtom halálba a routert?
Csak mert tegnap és ma újra kellett indítanom (manuálisan, és nem a tomatoból, mert az be sem jött) -
-
-
-
válasz
#79335424 #2193 üzenetére
Ez érdekes, pedig így kellene mennie szerintem, más beállítás nem is nagyon van! Mondjuk én nem használok VPN-t, nincs is Androidos telóm, úgyhogy sokat nem tudok hozzátenni! Lehet inkább az OpenVPN-el kellene összehozni, az rendes 192.168.1.x címet ad, még a Status - Device List-ben is látszik a VPN-re csatlakozó kliens!
Vagy pedig, ami talán egyszerűbb és kényelmesebb, hogy felveszed a NAS megosztását CIFS-be (ha már van), és megosztod a routeren ismételten! A routert meg gondolom eléred a PPTP VPN-en is! De az OpenVPN nem mellesleg biztonságosabb is!
-
-
-
-
-
-
-
zambozoli
aktív tag
válasz
#79335424 #2043 üzenetére
Ja... ezt ok!
Hogy ez nem jutott eszembe
Na komolyan! NAS-t kellene indítanom, ha bekapcsolják a TV-t. (Ekkor előfordulhat, hogy nem vagyok otthon, és nincs olyan tudású ember otthon aki PC-ről, vagy távolból elindítsa a NAS-t)
Úgy gondoltam, hogy néha leállítom a kis NAS-t pihenni, de ha a gyerekek mesét akarnak nézni, ne kelljen már a valami külső eszköz után kapkodnom. -
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #1986 üzenetére
Ez valóban hasznos, de nem akarok elkalandozni attól hogy egy sima torrentet, és file megosztást szeretnék beállítani a routerem és a hordozható meghajtó segítségével.
Természetesen érdekel a Linux, de így neten keresztül mindenre rájönni, segítséget kérni...nem akarok senki agyára sem menni, meg rengeteg időmet emésztené fel, tehát ezt most hanyagolnám, sajnos nincs rá időm meló mellett.
De nagyon köszönöm neked, és későbbiekben ki fogom ezt próbálni, csak jelenleg egy nagy vírus okozta veszteségen vagyok túl, és nem akarok semmit elcseszni ilyen partícionálásokkal stb...
Örülni fogok ha az asus fórum által leírtak alapján meg tudom csinálni (persze ahogyan kiveszem a szavaidból így egyszerűbb lenne, csak nem akarok eltérni a leírástól most.)Kösz még1x!
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged