- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
sziasztok újabb kérdéssel fordulnék feléltek
z-506 logitech 5.1 hangfalról tudtok valamit mondani ? x-530 vagy z-506 ra essen inkabb a választásom
-
spuros
őstag
Írtam a hardverkernek.. Sajnos nem tudják mikor tudnának szerválni... Nincs a beszállítónak sem és nem is tudják mikor lesz..
Mivel TV-re lenne kötve nem lenne hátrány egy távirányító is... Mondhatnám, hogy ez lenne az egyik szempont.
Hát nem tudom mit csináljak...
Ebből van nekik.. -
Patice
nagyúr
Ha sikerülne beszerezned, amit fentebb ajánlottam szerintem az lenne a legkorrektebb hangzásban --> a frontok két utasak. Próbáld meg. Adj le rendelést rá az oldalon, nem is kell regisztrálni, aztán majd meglátod. Szerintem szólnak ha van valami gáz vele, vagy kapsz mélt, esetleg fel is hívnak vagy maximum Te írsz nekik mélt.
Az újabb Genius elég pofás, a frontok kicsit erőtlennek tűnnek nekem, esetleg ha valahol látod kitéve, és meghallgatható, akkor próbát neki. Philips-el hasonló a helyzet, ettől függetlenül lehet, hogy jól szól.
Vagy próbáld ki a 8 napos garanciát. A netes boltok nem híresztelik, de 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól és visszaviheted a cuccot (persze saját költségen), ha nem tetszik valamiért és ilyenkor visszajár a teljes vételár (számla ellenében)! --> fogyasztóvédelmi rendelet
Ez lehet kicsit pofátlan dolog, de ha van az embernek bőr a képén...
-
Patice
nagyúr
Szerintem hangzásban is hasonlóan teljesíthetnek. X-530-at hallottam csak eddig, az átlagos felhasználásra, számgépes játszásra, filmezésre OK.
X-540-ről Én is csak az itteni fórumokon olvastam, hogy a potmétere a gyenge pont egyedül. A többi szintén teljesen rendben van.
Ha gép mellett használod szerintem az X-530 elég. --> nincs gond a potival.
-
spuros
őstag
Ez is tetszik...
-
Patice
nagyúr
A kettő között szerintem sok tudásbeli különbség nincs, talán teljesítményben picit több az 540-es, de árban talán nincs is differencia.
540 --> vezetékes távirányító, sokszor problémás a potméter benne.
530--> hangerőállítás csak az egyik front hangfalon.Talán ennyi még a különbség.
-
Patice
nagyúr
A TV-n lévő optikai kimenet csak arra szolgál, hogy a hang kódolt jelét továbbítsa egy erősítő felé, ha mondjuk egy HDMI-vel kötöttél valamit a TV-re amin jön kép és hang is.
15K-ért nem fogsz olyan hangcuccot kapni amin van optikai bemenet. Sajnos.
Sztereó TV-k mondjuk SCART csatlakozóval összekötve egy DVD lejátszóval azért adtak sokszor érdekes hangokat, mert nem tudták lekeverni az 5.1-et helyesen 2.0-ára.
Ha az O!Play sztereó kimenetére kötsz egy 2.0 vagy egy 2.1 -es cuccot, akkor annak nem lesz gondja ilyesmivel, mert már fejlettebb technikailag és jól szólaltatja meg.
Hasonló jelenséggel találkoztam Én is régen. Most már jól oldják meg az ilyesmit a DVD-k meg a médialejátszók. Esetleg a jobbak tudnak olyasmit is, hogy "dinamikus értéktartomány vezérlés", sok cuccban úgy is hívják, hogy éjszakai mód, vagy valami hasonló. Ez annyit takar, hogy a lejátszó szoftvere folyamatosan változtatja a hang erősítését, a pillanatnyi igények megfelelően. Ha épp párbeszéd van, azt felerősíti, hogy érthető legyen, ha épp robbanás lövöldözés van, akkor visszavesz a hangerőből, hogy ne üvöltsön a cucc, no meg hogy védje a károsodástól, túlvezérléstől a hangszórókat.
Szerintem tényleg maradj 2.0 / 2.1 fronton, ilyen kerettel.
-
spuros
őstag
És ha a tévéből lenne a hang rákötve a hangcuccra? Az nem lehet megoldás? Mert a tévén van optikai audio out... Ja de viszont az ilyen hangszettek nagyon drágák.. Mint ahogy írtad is....
A 2.1-nél nem lehet az a baj mint mondjuk a sztereó tévénél? Az, hogy ha egy 5.1-es filmnél van jelenet amit szinte nem is hallani és ugyanazon a hangerőn egy másik jelenet meg üvölt...
-
dvd_R+
őstag
sziasztok Logitech x-530 vagy x-540 ajánlotok ?
-
Patice
nagyúr
Az O!Play-el az a baj, hogy csak arra lett kitalálva, hogy házimozi erősítőnek küldje a kódolt hangot. Olcsó hangcuccon meg sokszor sajna nincs digitális (opitikai) bemenet. Ha tényleg 5.1-et akarsz ezekből akkor ilyen csatlakozós hangcucc kell. Tudtommal a "legolcsóbb" ilyen a Logitech Z-5400 v. Z5500.
Szerintem jobban járnál ebből a keretből egy 2.1-es cuccal!
Pölö:
Genius SW-HF 2.1 3000 --> nem mai darab, de talán még beszerezhető --> www.hardverker.hu (ez itt a reklám helye)
vagy esetleg egy 2.0-ás Genius SP-HF 1255A v. Genius SP-HF 1800A
Ezekkel is elég jól tud szólni egy mozi kis helyiségben. -
spuros
őstag
Sziasztok
Egy Asus O!Play HDP-R1 multimédia lejátszóhoz és egy Samsung tévéhez keresek olcsó de használható/élvezhető 5.1-es hangszettet..
Olyan max 15körül tudok nyújtózkodni. Találtam egy ilyet.. Tudnátok erről valamit mondani? Vagy ajánlani esetleg jobbat? Nem kell, hogy eszementen üvöltsön. Csak legyen jó..
Köszönöm.
Szerk.: Most látom az előző hozzászólás a válasz amit én is nagyjából keresek. Esetleg más ötletetek lenne?
-
Patice
nagyúr
Szia!
Megnéztem a jelöltjeidet. Talán az Orion, de a Genius is még szóba jöhet! Ezekhez legalább van vezeték nélküli távirányító, a többi rendszer felejtős. Ez első kettő teljesítményben jobb lesz. Valahol olvastam, hogy az Orion HT500-as sorozata eléggé hasonlít a Genius 5000-es szériájára (a régebbiekre) a belsőt illetően. A HT550-es asszem a "legnagyobb" teljesítményű a szériából. Szerintem az lesz most neked a jó választás. Vagy ha nincsenek ellenedre a használt cuccok nézz szét szerintem még Hardveraprón. Ott is találni néha elég jó áron 5000-es vagy 5005-ös Geniust, azoknak már elég jó teljesítményük van egy ütős házi-mozizáshoz, persze ezen az árszinten.
Üdv.
-
törölt tag
Üdv! Lehet itt kérdezni 5.1-es fejhallgatóról is? Ha igen, megköszönném a válaszokat.
-
Pert
csendes tag
ja, igen, van még a Logitech x450, de az már egy kicsit nagyobb falat nekem sztem.
-
Pert
csendes tag
Sziasztok!
Látom nagyon szakértők vagytok a témában, ezért kérek tőletek egy kis segítséget.
5.1-es hangfal szettet keresek főleg filmezésre. Már végignéztem a netes kínálatot, ki is választottam néhányat. Nem vagyok olyan nagy igényű, kb. 15k-ra gondoltam. Tudom ez egyeseknek egy üveg pezsgő értéke (adhatna is belőle), de nekem eddig ér a takaró....
Szeretném ha megnéznéteek ezeket a szetteket és mondanátok róla véleményt, hogy melyik éri meg jobban. Előre is köszönöm annak, aki segít nekem.
Itt vannak:
Orion HT550:
http://www.edigital.hu/Hangfal/Orion_HT550_hangfal_rendszer-p63961.html?bid=&partner=10003Genius SW- HF5.1 3005 :
http://hardverker.hu/catalog.php?category_id=15&s=Alkatr%E9szek&product_id=321092Philips SPA2602:
http://www.mobilx.hu/index.php?dispatch=products.view&product_id=31130Genius SW-5.1 1000:
http://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/genius/sw-5-1-1000-p7516949/termek-leiras.html -
deathtania
senior tag
válasz
deathtania #2178 üzenetére
már tárgytalan a kérdés. rendeltem egy Edifiert 2.1-et....
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
remélem valaki olvassa majd ezt...
most szeretnék venni egy új hangrendszert, miután a régimet eladtam (Sony 5.1 erősítő+hangfalak...). valami kis egyszerűben de szépen szólóban gondolkozom, légyszi segítsetek, milyet vegyek!amiket eddig hallottam:
logitech x-230 - ennek tetszett a hangja.
logitech x-540 - ez már annyira nem jött be, kicsit doboz hangúnak éreztem a frontokat meg a surroundokat.amiken gondolkodom az vagy egy Logitech Z-323 vagy egy Z-523. de minden véleményre vevő vagyok. max egy 20as lenne a dologra, vagy inkább az alatt. mivel főleg zenére használnám én 2.1re gondoltam, azért írom ide, de ha van jó 5.1 ajánlat is azelől sem zárkózom el.
segítsetek légyszi!
-
Patice
nagyúr
válasz
ricsi0307 #2174 üzenetére
Szerintem megéri, kérdezz rá, hogy volt-e esetleg szervizben a cucc. Ha volt genius szakszervízben a rendszer akkor elméletileg megcsinálják a régebbi cuccok (5000-es, 5005-ös) típushibáit (ha előjött). Az enyém is volt már egyszer de azóta szépen működik, nem volt gondom vele. Nekem a szervizes mondta, hogy amit ők megcsinálnak azokat nem nagyon látják többet újra.
Az újabbakra (5050, 6000) már nem nagyon jellemzőek ezek a hibák tudtommal, szóval ezekre érdemes lecsapni használtan is.
-
ricsi0307
senior tag
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy használtan érdemes-e venni genius 5.1-eket??
-
Fr3eWar
őstag
Aki 10-20 közötti kategóriában keresgél, annak bátran ajánlom a Logitech X-540es szettet. Én azt használtam 3-4évig és még ma is tökéletesen működik. A nem vájtfülűeknek pedig bőven elegendő a hangzása. Ár érték arányban nagyon jó.
-
Patice
nagyúr
válasz
Janadai #2171 üzenetére
Ha az erősítőben van AC3 meg DTS dekóder, akkor még elég sokáig hasznos lesz így a konfigod. Jó filmezést!
Esetleg ha magában nem menne a Media Player Classic-kal a beállítás, akkor telepítsd fel mellé az AC3 dekódert (ez is ingyenes), a beállításukban meg segíthet itt Proharveren pár fórum témája. Keress rá nyugodtan, most jutott eszembe, hogy olvastam valamikor itt ilyet is.
Az 5.1-hez meg nézz szét esetleg Hardveraprón, tök jó cuccokat lehet kifogni, nem is kéne olyan sok hozzá, és használtan is érdemes lecsapni egy két jobb hangdobozra.
Üdv.
-
Patice
nagyúr
válasz
Janadai #2168 üzenetére
Ha fent van az alaplap megfelelő drivere, akkor szerintem mennie kell. Be kell állítani a lejátszóban is, hogy ide küldje a jelet. Szerintem valamilyen HD hangeszközként fogja mutatni és azt kell kiválasztani elsődleges hangkimenetnek. Ha olyan beállítási lehetőség is van a lejátszóban, hogy átkódolás nélkül, az eredeti formában küldje ki a jelet az optikán, akkor azt is jelöld be. Így remélhetőleg menni fog. (Media Player Classic Home Cinema)
-
Janadai
csendes tag
Bocs a hülye kérdésért,és főleg ha rossz helyen teszem fel,de nem találtam ilyen infót a fórumon.
Adott az én alaplapom Asus M3A78,a kérdésem hogy az alaplapi optikai kimeneten jön teljes 5.1 digitális hang/DTS? -
ricsi0307
senior tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy csak zenehalgatásra mit ajánlotok geniusból?2.1 vagy 5.1?A 2.1 ből sw-hf 2000-re gondoltam 5.1-ből pedig sw-hf 6000-re de ezt csak használtan tudnám megvenni.
-
Menyus911
tag
esetleg hái mozi?
-
Menyus911
tag
válasz
Brutális eb #2163 üzenetére
és tudnál ajánlani elfogadható áron 5.1est 20cm2.es szobába de lehetoleg min 180-200W legyen.?
-
Brutális eb
addikt
Itt a válaszom mindenkinek aki 30 ezer forintig szeretne 5.1-es cuccot.: Bármelyik Genius akár hardverapróból.
Ennyi nincs tovább.
És most térjünk vissza a kulturált eszmecseréhez. -
Menyus911
tag
látom nagyon él ez a topic..
-
Blashe
aktív tag
max 35k-ért szeretnék 5.1et vásárolni. Elsősorban film, zene lenne a lényeg. Valaki tudna ajánlani esetleg?
-
Menyus911
tag
sziasztok,
tudna valaki ájánlani 120-140 euróig valami 5.1 est, zene, film, játék, de a játék csak másodlagos.. én eddig a Genius 6000.t találtam elfogadhatónak-meghalgattam. thx. -
Shufny
őstag
Lehet, hogy néha túlzásba viszi, de én úgy gondolom, hogy igenis hasznos a véleménye. Venni egy 5.1 -et, mert hogy az több mint a 2, aztán valahogy bedobni a szobába és youtube -ot nézni rajta márpedig pénzkidobás, nem jó ár/érték arány. Akármilyen olcsó. Amikor azt kérdezi valaki, hogy mit ajánl, akkor ez egy teljesen legitim válasz. A kérdezők kihagyják azt a lépcsőt, amikor át kéne gondolni, hogy mit is akarnak elérni. A többség valószínűleg úgy jön ide, hogy nem mérlegelték mekkora előny számukra 2 tejfölösdoboz a hátuk mögött. Nem fogják tudni a szobában rendesen elrendezni, amivel a térhatás szétesik. Magyarul semmi értelme nem lesz a "surround" rendszernek. Mivel el kell vezetni hátra is mindent az 5 méter tescos kábelen még borzasztóan zajos is lesz. Zenére meg alapból is sokkal rosszabb, mint azonos áron egy 2.0 rendszer.
Bevallom, hogy lényegében kívülállóként írom, és a hifi topicban a 1255A véleménye alapján el tudom képzeni, hogy a pl az 5050 már ér valamit. Ettől még igenis segíteni próbál, amikor olyan tippeked ad, amit használtan akár 100 alá is ki lehet hozni, ha jól olvastam. Ez azokhoz képest, amikkel ő foglalkozik szintén nevetségesen olcsó, szóval nem arról van szó, hogy nagyzolni akar, hogy "ő márpedig nem adja alább a mostani rendszerénél".
Szóval az a vélemény, hogy a linkelt szettnél olcsóbban kapható cuccok nem érik meg azt a plusz költséget, amit egy átlag TV hangszórójához képest adnak, egy szubjektív vélemény természetesen. Nem kell hozzátenni minden alkalommal. Ezt minden fórumozónak tudnia kéne. Mindenki magának mérlegeli végül, hogy számára mennyit ér, az elmondottak alapján. Nem szentírás, amit itt válaszolnak neki, hanem segítség, amit ő kért. Rendszeresen kérdeznek úgy az emberek, hogy megsértődnek, mikor nem ajánlják azt, amit kinéztek maguknak. Akkor mi értelme kérdezni? Lényeg, hogy meg lehet nézni minden hozzászóló referenciájit. Ha nem tiszták, akkor rá lehet kérdezni. Ha valaki ezek után figyelmenkívül hagyja a tanácsát, nem hiszem, hogy megsérti vele.
-
dudika10
veterán
Aki másfél percet nem olvas a témában magától rájön, hogy a drágább jobb lesz.
Ha más nem addig eljut, hogy az 5000W és nem csak 300W és akkor fel lehet nyitni a szemét, hogy a W az nem számít, de annyiért amennyiért akar venni vehet 300W-osat ami sokkal jobban szól mint az 5000W-os.
De ha valaki 20k-ért akar venni mert ennyi telik rá, ennyit akar rááldozni, mert nem ez az legfontosabb hobbi számára akkor annak hiába ajánlasz 8-10x ennyibe kerülő rendszert.
Egyik ismerősömnek ajándékoztam egy 5.1-es szar genius 5050-et, mert vacak tejfölösdobozokat hallgatott. Beállítottam a szobájába, és beraktam neki egy rendes 5.1-es filmet. Klasszisokkal jobb élmény mint egy kis szar műanyagdobozt hallgatni. De ő a büdös életben nem tudna megengedni magának egy 150k-s nagyon belépő szintű rendszert sem, mégis nagyon örül neki, mert élvezi ezt a kis szart. És az emberek 99%-a nem igényes ilyen téren. Ha nem tudsz normálisat ajánlani ne tedd, ha fel akarod nyitni a szemét tedd olyan módon ahogy az utolsó 2 hozzászólást írtad és akkor én leszek a legboldogabb.
De örülök neki, hogy érzed a különbséget a hozzászólásaid közt mert le tudod írni értelmesen is a gondolataid. Van humorérzékem is, értem én a pezsgőt, de alá ha odaszúrtad volna, hogy 15k-ért Te nem ajánlasz ... akkor nem koptatnám most is itt a billentyűzetet.Következő hozzászólásom majd akkor lesz ha tudok témába vágót írni, ne vedd bántásnak, nincs semmi bajom veled, csak egyes hozzászólásaid stílusa zavart és leírtam, mivel "ez egy nyílt fórum".
-
BBéci
legenda
Pontosan azokat szeretném felvilágosítani, akik nincsenek tisztában az ár/minőség összefüggéseivel. Azt képzelik, hogy a 20000 forintos ugyanúgy szól, mint a kétszerannyiba kerülő és a negyvenezresnél nem jobb a nyolcvanezres.
Ha valakinek egyszerűen egy forinttal sincs többje, mint amennyit a hozzászólásában, kérdésében leírt, azzal nem tudok mit kezdeni. Aki viszont tájékozatlanságból gondolja, hogy 20-30-ból házimozi hangzást tud varázsolni a szobájába, de lenne több pénze rá, annak fel kell nyitni a szemeit.
Egy átlagos, teljesen alap házimozi rendszer kábelezése legalább 15000 forint.
Javaslom mindenkinek a Házimozi erősítő és minden ami hozzá csatlakoztatható c. topik olvasgatását! -
Fairplays
aktív tag
Igazatok van... Értelmetlen, használhatatlan válaszokat kapunk tőle, hisz ő nem a mi gondjainkat segítene megoldani, hanem tényleg kiválaszt egy frankó ámde drága megoldást... Most nem azért de aki ide benéz a fórumra szerintem többségben azért néz be, hogy ár érték arányban melyik a legjobb termék. És aki tényleg 50e ft felett vásárolna azok kevesen vannak itt szerintem. Ha annyi pénzem lenen hangcuccra akkor én nem itt nézelődnék hanem Pioneer boltba vezetne az első utam...
-
sg22
senior tag
válasz
dudika10 #2146 üzenetére
teljes mértékben neked adok igazat. enis bejottem ide, megkerdezni milyen hangalat vegyek 15ér, erre becike ajanlott 60ér. ha ahogy irtad nem akarsz ajánlani nekem 15ér mer csak szar van AKKOR NE AJÁNLJÁL A KUTYA SEM SZÓLT HOZZÁD. csinálj egy 50.000+ftos 5.1es forum topikot azt ott ajánlgassad magadnak a rendszereket
-
Patice
nagyúr
dudika10:
Szerintem vedd figyelembe, hogy ez tényleg egy fórum és 5.1-es hangfalrendszerek ajánlására indították. Poén szerintem belefér, de ne húzzuk már le, meg ne fikázzuk egymást folyton! A széthúzás, ellenségeskedés már hungarikum! Ne terjesszük!Szerintem tök jó dolog, hogy olyan emberek is írnak ide, akiknek van lehetőségük komoly rendszereket tesztelni, hallgatni és ezekről véleményt írni ide is.
Az megint más kérdés, amikor valaki minimális összeggel akar 5.1-es rendszert. Ilyenkor csakis nagyon olcsó egyberendszerek jöhetnek szóba, ahol nem igazán játszik majd szerepet a minőség, vagy elég szerény lesz ebből a szempontból. Sok ember tényleg nem is hallja a különbséget, vagy egyáltalán nem is hallott jónak mondott minőségű rendszert, vagy megijedt az árától,vagy csak azt látja, hogy van 5.1 jóval olcsóbban is. Van, de olcsó húsnak híg a leve.
Ha tehetném Én is drágább rendszert vennék, de nem tehetem. Ha valaki olyasmi árban keres hangcuccot, ami nekem van, akkor szívesen segítek neki tapasztalatokkal. Ha nem, akkor nem írok a fórumba.
-
dudika10
veterán
Ha ezt mindig így írnád le akkor szerinted lenne akármi problémám? Nem. Ez így korrekt, de az, hogy "vegyél inkább pezsgőt" vagy "30-ért kérdezed? Nesze itt egy passzív rendszer 60-ért amihez még ennyi lesz minimum egy erősítő" - és még több tucat hasonló hozzászólást gyűjthetnék össze különböző topikokból amiknek kb hasonló a tartalma - az teljesen más kategória, gondolom Te is érzed a különbséget mert sikerült normálisan is leírnod a véleményed most.
-
BBéci
legenda
válasz
dudika10 #2146 üzenetére
"Ki a fenének képzeled magad, hogy úgy érzed, hogy mindenki ízlését megszabhatod?"
Ki a fenének képzeled magad, hogy engem minősítesz, kritizálsz? Ez egy szabad fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét az adott topik témájában, én is azt teszem, Ha neked nem tetszik, ne olvasd el a hozzászólásaimat. Kit érdekel, hogy nálad mi vágta ki a biztosítékot?
Senkinek az ízlését nem szabtam meg, csupán próbálom felnyitni a tájékozatlan kérdezők szemeit, kicsit szélesíteni a látókörüket
.
NEM ajánlok 10-15000 forintért semmilyen 5.1 hangfalrendszert, mert ismereteim szerint annyiból NEM lehet tisztességes hang- összeszerelési- és anyagminőségű eszközöket kapni. Ez a véleményem, amit nem kötelező elfogadni. -
dudika10
veterán
Anno nekünk úgy tanították az iskolában, hogy a túlzás egy ó eszköz arra, hogy figyelemfelkeltőbb, nyomatékosabb esetleg könnyebben érthetőbb legyen a mondanivalója az embernek. De hát ezek szerint a magyar tanár is hülye volt.
Az, hogy mi az elfogadható és mi nem azt hagy döntse már el a delikvens. Az emberek túlnyomó többsége nem olyan igényes zene terén mert vagy nem érdekli, vagy nem hallja a különbséget. Ha pedig érdekli és hallja is a különbséget akkor rá fog jönni az első olcsó rendszer után amint meghall egy jobbat, hogy neki bizony spórolni kell egy komolyabb rendszerre.
Már másik topikban is ez vágta ki nálam a biztosítékot. Ki a fenének képzeled magad, hogy úgy érzed, hogy mindenki ízlését megszabhatod? Lehet, hogy ez csak az én háklim és senki mást nem zavar, hogy megmondod neki, hogy "márpedig barátom hülye vagy, nem az a zene amit Te hallgatsz és inkább igyál pezsgőt ha erre nem akarsz pénzt költeni".
Szerintem ha nekiállnál terepasztalt építeni és azt mondanád, hogy neked erre 100.000 forintod van senki nem zavarna el a búsba úgy ahogy Te teszed itt, pedig ha jól tudom az elég kevés terepasztal építéshez.
Nem ragozom tovább, vagy érted vagy nem, aki olvassa a hozzászólásaid az biztos érti miről beszélek.(#2143) shteer: nyűgjei? A realtek driverek messze jobbak mint például a Creative driverek és messze több lehetőség van bennük mint az asus driverekben. Alap felhasználásra tökéletesek és manapság már az integráltak is egész szép eredményeket képesek felmutatni.
-
BBéci
legenda
válasz
dudika10 #2141 üzenetére
Szerinted a hozzáállásom idióta, én viszont a Te hasonlataidat minősítem annak. Az általam ajánlott hangdobozszett a legolcsóbb normális, elfogadható alternatíva, míg a Ferrari a luxuskategória képviselője.
15000 forint annyira csekély összeg egy 5.1 rendszer viszonylatában, hogy érdemesebb1 üveg jobbfajta pezsgőt venni rajta. Ez a véleményem és akkor is leírom, ha neked, nem tetszik. -
shteer
titán
-
shteer
titán
jutúbhoz minek térkitöltés? alapból szar a hangminősége
amúgy egy normális hangkártya sokat segít a hasonlókon. nem kell brutál, egy asus xonar ds, dg megteszi - mentesülsz az integrált nyügjeitől és minőségi hangletőből kapja a jelet a szett
persze akkor már kell a minőségi forrás, szal jutúbot hanyagolni
-
dudika10
veterán
Gondolkoztam rajta, hogy vajon csak engem idegesít-e rohadtul ez az idióta hozzáállásod a témához.
Valaki kérdezi, hogy milyen 5.1 az ami ajánlott 15k-ig erre ajánlasz neki pezsgőt. Más 30k-ig kérdez, erre ajánlasz neki 70k-ért egy passzív 5.1-et amihez még ugyan ennyi az erősítő.
Annyira be tudod osztani mindenki pénztárcáját, hogy az nem igaz.Hagy kérdezzek pár dolgot:
Milyen autóval jársz? Nem ferrarival? Ugye viccelsz? Kényszermegoldásnak jó, de szerintem gyűjts ferrarira mert a többi az szar.
Vizet iszol-é? Iszol? De hát az szar, szerintem gyűjts még egy kicsit és igyál pezsgőt amit linkeltél mert az jó a víz meg szar.
Mivel fűtesz? Gázzal? Szar, gyűjtsél még gyémántra mert annak jobb a fűtőértéke.Hogy ne legyen annyira off:
kryboy: keress aprón egy Logitech X530-at vagy X540-et, más nem nagyon fér bele a keretedbe. Remélem nem haragszol meg, hogy nem pezsgőt ajánlok, végülis azt kérted.sg22: nincs mit, viszont youtube alatt így se fog szólni az összes hangszóró, arra csak a hangkártya drivere jelenthet megoldást.
-
BBéci
legenda
válasz
Fairplays #2139 üzenetére
Az, hogy régi, nem jelent semmit. Padlásomon pihen egy 10 éves Roadstar DVD-játszó, amely rendelkezik 5.1 kimenettel, mivel az akkori erősítők többsége csak Pro Logic dekódert tartalmazott.
20000 forintért kapni kúlső D/A konvertert, ami kényszermegoldás. Inkább gyűjts AV erősítőre és igazi hangdobozokra! -
-
Fairplays
aktív tag
Sziasztok!
Nagy problémában vagyok :S ! A dvd lejátszóm csak koaxiális kimeneten támogat 5.1 csatornát, amit sehogy se tudok rákötni a hangfalrendszeremhez.... Valaki tud erre megoldást? Előre is köszönöm!
-
sg22
senior tag
rájöttem mi a probléma(nem nagyon értek hozzá bocsi
. sztereóból szeretnék 5.1et csinálni. nyilván nem térhatás elérése a célom, csak hogy hátulról is szóljon a 2 hangfal amikor zenet vagy filmet hallgatok. ezt meglehet valahogy csinálni? mer ha a realtek vezérlőjében kipipálom hogy hangszóró kitöltés, szal hogy a centert meg a 2 hátsót is használja, akkor szólnak, csak rohadt halkan. egyébként meg nem. van valami jobb megoldás erre?
-
sg22
senior tag
sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
Vettem egy logitech x-530at. összekötöttem, szétraktam a szobámban, nagyon faszán szól, csak a két hátsó hangfal nagyon halkan, illetve picit mintha recsegne is. integrált hangkártyám van asrock m3a785gmh/128m es alaplapon. a realtekes hangszóró beállításnál beállítottam az 5.1et, amikor rányomok, hogy tesztelje az összes hangfalat meg a mélnyomót, akkor tök jól szól az összes, de ahogy elinditok egy zenét vagy egy filmet, alig lehet hallani... Van valakinek valami ötlete hogy mit kéne csinálnom? Előr is köszönöm!!
-
kryboy
tag
Sziasztok 10-15ezer között mit ajánlanátok?
-
Tomate
veterán
30e Ft-ig milyen 5.1-es rendszert ajánlotok? Leginkább zenére és játékhoz kellene. Néha film is
-
hendrixsl
csendes tag
Hi,meg nem vettem hangkartyat,most van 20ezrem arra,ennyibol melyiket erne megvenni legjobban?film,zenehez.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #2119 üzenetére
Egyetértek, szerintem sem szabad 5-6 kilónál többet adni egy tévéért, aminek falon a helye, elé ereszkedik le a vászon.
A nappalim kvázi moziszoba, még a plafon sötétebbre festése hibádzik. -
Metzger
tag
Sziasztok!
Sokéig használtam számítógépemmel szeretett 5.1-emet(márkája nem lényeg). Egyszer bekapcsoláskor az egész zúgott. Nem értettem mi a baja. De több mint valószínű hogy hardver. Úgy tudnám leírni ezt a zúgást,mint amikor kisimul az EKG. Monoton. És a légyzümmögés hangjára hasonlít. Az oka valószínűleg az hogy a testvérem nagyon szerette full hangerőn járatni a cuccost. És kicsit kikészült szegény a full bass+full volume+2pac kombótol. Kérdésem az lenne,hogy javítható-e a cucc valami sufnituningos magoldással? Én a trafóra gyanakszok,ami az erősítő/mélynyomó kombóban van. Valami ötlet? -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #2117 üzenetére
A Samura hónapok óta vártam, tegnap végre megérkezett. 10 perce vittel el egy kollégám a Sharpot, nekem nagyon nem tetszett a képe, ezért inkább átpasszoltam. Nem szeretek egy ennyire drága készülékről rosszat írni. A C9000 eszméletlen jó, már csúcs plazmákat megközelítő képet mutat.
-
BBéci
legenda
A Hiltonban a másodikként belinkelt szettet halhattad, arról írom a cikket.
A lejátszó egy CineMaster HD volt, annak a merevlemezéről mentek a filmek.
A képet egy ProjectionDesign Avielo vetítette, a típusa hirtelen nem jut eszembe.
Nemsokára ki fog bővülni az aláírásom egy webcímmel, ott lesz olvasható az említett írásom.(#2111) fatallerror
Itthon általában azokat használom, amiket tesztelésre kapok, de van saját rendszerem is, aminél csak jobbakat vállalok.
Tévéből most Samsung 55 colos C9000 és Sharp LC-60LE925E van nálam. -
Patice
nagyúr
Hmmm..
Látod ennek nem néztem utána. Köszi a tippet!
Most inkább várakozó pozícióba raktam magam. Próbálom követni az újdonságokat, vagy a jól bevált rendszereket. Csorgatom a nyálam és gyűjtögetek, hogy majd egyszer beruházhassak valami tényleg komolyabbra is. Nem tudom hogy majd hol fog megállni a mérce, de jó lenne ha ez 200.000-hez közeli összeg lenne egy komplett hangfalrenszer + kábelek+állványok+ erölködő.Nyugi, nem várok ajánlatokat!
A várakozás alatt majd eljárok bemutatókra, amikor csak lehetséges.
-
sg22
senior tag
oda irtam hogy 20k-ig kell. nyilvan van 65 ezerér kurvajó, meg van fél milláér még jobb, de 20 rongyom van most karácsonyra, direkt oda is irtam, hogy mia helyzet, 20 ezerér kéáne valami turheto cucc, temeg odaraksz 65kért egy szettet. nesze adtal a szarnak egy pofont. de legyel te felhaborodva, es legyen neked igazad
-
Patice
nagyúr
Hűűű, ezek nagyon babák.
Az első amit linkeltél szerencsém volt meghallgatni az idei Házimozi-Hifi Show-n.
Egy teljes termet raktak tele ilyen hangcuccal. TMT3-al adták neki a műsort Blu-ray-ről.
Hát a májam is beleremegett. Kristálytiszta hangok, brutális hangnyomásszint, torzítást nem hallani. A képet meg egy már nem is tudom milyen márkájú projektor nyomta. Erre sem volt panasz. Csak az a fránya ár... Majd ha megnyerem párszor az ötöslottót, akkor megengedem magamnak.A cikkre kíváncsi vagyok Én is. Várjuk!
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #2108 üzenetére
A Project Arrayt 30 négyzetméteres szobában hallgattam, nagyon jól teljesített.
Semmilyen rendszert nem kötelező házbontó hangerőn használni. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #2106 üzenetére
-
fatallerror
addikt
jó hát az álmom nekem is 1 klipsch thx ultra 2 xD csak 1 autó ára : D nekem 1 creative p580as 6-7 éves hangcuccom van és ha nem ordíttatom akkor egész korrekt a 15 nm-es pici szobámban (ott is csak abban a 2x2 méterben szól "normálisan" ha középre ülök), de a nappaliba már rendes cucc kéne...
előbb a képet tudom le, mert fontosabb előbb ezt a tn paneles vackot lecserélni 1 alacsony input lagos tv-re, mindig mikor lemegyek anyuékhoz a nappaliba és látom pl a nat geo hd-t akkor jövök rá h milyen szar a monitorom (a nappaliban az 1 bravia,d3500as) pedig az messze van 1 blu-raytől, azt még nem láttam azon a tv-n
ha megvan a kép, gyűjtök a hangra -
Patice
nagyúr
válasz
fatallerror #2104 üzenetére
"Drágaszág..."
Én konkrétan függő vagyok a hangfalakból jövő inputtól. Állandóan szól valami, vagy füles vagy hangfal, vagy zenével vagy filmmel. Nekem a hang is nagyon fontos egy filmben, nagyobb élményt jelent, mint másoknak szerintem. Sokkal jobban figyelek rá. Biztos pályát téveztettem....
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztrofotózás
- Escape from Tarkov
- Kuponkunyeráló
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- Opel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest