- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
tommyx
tag
válasz
South Velen #1099 üzenetére
Koszi a valaszt! Inkabb elektromos zene + ocsem rapet hallgat foleg
Korulnezek Z-4 ugyben, de lehet x-530 lesz belole
-
South Velen
addikt
12,5K-ért jó az a Logitech X-530.
Milyen stílusú zenére lesz?
Ha hangszeresre, akkor inkább egy Genius 2000X-et ajánlanék (ha kapható a környékeden az X, az 2000A nem annyira jó)
ha elektronikus zenére lesz, akkor én Logitech Z-4-et vennék, ha meg tudod venni 12K körül. Ha nem, akkor perfekt az X-530. -
Sam_26
csendes tag
válasz
South Velen #1095 üzenetére
RCA hosszabítót próbáltam, igaz csak 5m -est találtam... de ha azt használom, szinte teljesen elhalkult a hátsó hangfal. Lehet ma szétbarmolom mert nekem max +1 -2 m kellene. De akárhogy is milyen dolog ez, hogy azt a kis plusz kábelt sem bírja?
Sajnos saját káromon tanultam meg, hogy nekem ez nem az igazi, ha a kábelek elég hosszúak lennének akkor még talán. Pedig a hangja tetszik. Meg a külseje is.
-
Redbullking
tag
Sziasztok!
20.000FT-os árkategóriában milyen 5.1-es hangfalat ajánlanátok, én egy logitech X540re gondoltam 21.000ért, de kíváncsi lennék egy hozzáértő véleményére is.Előre is kösz a választ!
Szerk:Most olvastam, hogy az X540 és az X530 között annyi a különbség, hogy vezetékes távirányító akkor inkább azt venném meg 16.000ért ez jó ár?vagy ti mit ajánlotok hallottam, hogy a Geniusok is jók.
-
tommyx
tag
Sziasztok!
Esedékessé vált egy új hangszóró beszerzése, 10-12k körüli áron, 2.1-es és 5.1-es is megfelelhet. Egy kis szobáról van szó, és elsősorban zenehallgatásra használnám (basszus fontos). Elvileg egy Logitech X-530-ast tudnék venni 12500 Ft-os áron. Érdemes lenne ezt megvenni, vagy valami más ajánlott?
Esetleg vmi jobb 2.1-est nézegessek ebben az árkategóriában?Köszi: Tamás
-
South Velen
addikt
Sajnos csak szoftverből tudod szabályozni a csatornák hangerejét, nekem a Windowsos keverőpulttal megy/ment.. Igen a kábel rövid, nem is tudom, hogy gondolták, nem próbáltam hosszabbítani, gondolom RCA hosszíbbítóval lehetséges.
Egyébként igen, vegyél egy másik hangfalszettet, ami nem Logitech, hanem mondjuk Genius. Én már megtettem, nem bántam meg, X540 pedig ment a huginak, nem mondom rá, hogy selejt, de a hasonló Genisuokhoz sehol sincs, én legalábbis ezt tapasztaltam -
Sam_26
csendes tag
Na igen. Megérkezett a hangfal. Igazatok van
nincs rajta optikai bemenet (néha hiányosnak érzem a termékekről közölt infókat a gyartók weboldalain, s megbízhatatlannak a google-n talált infót...), bár mostmar ez a legkisebb gondom. Túltettem magam azon, hogy nincs optikai csati, de elég rövidnek gondolom a hangszórókhoz menő kábeleket. Ha szét akarom rakni a cuccot a szobában a hátsóknak nem elég a kábel. Nosza gondoltam megnyújtom 1 kicsit azzal a kábellel amit az előző szethez gondnélkül használtam (csere az öregedés miatt lett, 5 éves alelkem). Sajnos nem sok sikerrel, mikor becsatizom a hosszabító kábelt úgy elhalkul a hátsó két hangszóró hogy hangjukat is alig hallani. Ha erre tud valaki megoldást (azon kívül, hogy vegyek mésik hangszetett, hangakri beállítás is próbáltam ...) az írjon kérem. Még 1 hiányosságot találtam, megpedig, hogy nem tudom állítani külön-külön a hangerőt elől -hátul - közép/mély ... ez elsőre szokatlan az ezeréves noname cuccon is tudtam ...
kb ennyi a tapasztalatom erről a cuccról eddig..
-
wampa1
tag
-
South Velen
addikt
Csak jack-jack kábelekkel kötheted össze a géppel.
A különbség meg annyi az 530 és 540 közt, hogy ez utóbbihoz vezetékes távirányító is tartozik, míg az X-530 nál a jobb első fronton tudod állítani a hangerőt és egyebeket.
További különbség, hogy az X-540-en van Matrix mód, ami szart sem ér, sőt fejfájást okoz. Megpróbál 2 csatornás hanganyagból 5.1-et varázsolni, de sajnos nem sikerül neki. Az X-530 valamivel erősebb, x-540 élőben nekem jobban tetszik. -
Sam_26
csendes tag
Sziasztok!
Most rendeltem 1 Logitech X-540 -et. Optikai kábellel akarom összekötni a géppel. Sajnos nem tudom, hogy alapból adnak e hozzá ilyen kábelt vagy külön kell vennem. Valaki ismeri ezt a típust? Esetleg tudjátok mi a különbség a X-530 és X-540 között?
Előre is köszi a segítséget!
-
goro1000
aktív tag
kÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT A KÉRDÉSEMRE.
-
South Velen
addikt
-
goro1000
aktív tag
szerintetek melyik a jobb a genius 5005 vs logitech g51??
Ezekre használnám őket.
film,zene,játék -
sirdond
őstag
válasz
luw2win #1080 üzenetére
szia
szerintem tökéletes lesz
ár/érték arányban még ezek viszik a pálmát
nem kell külön erősítő, vagy egy 9din 3 jack kábel,azzal meg tudod oldani az összeköttetéstazért egy véleményt írj majd,ha megvetted a cuccot
http://prohardver.hu/tema/genius_sw_5_1_home_theater/friss.html -
luw2win
őstag
Hali!
HTPC-hez, szigorúan csak mozizásra, meg talán egy kis elektronikus zenére
Genius SW-HF5.1 4000Vélemények tapasztalatok.
Kb egy 15-20nm-eres szobába lennénekköszönöm
mod: Ezt egy normál hangkártyába(5.1) be lehet dugni? nem kell hozzá semmi féle erősítő?
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Genius GHT 502 Flat hangszóróval rendelkezek. A következő problémám merült fel:
A hátsó (surround) hangszórók elkezdtek "csipogni". Ez azt jelenti, hogy bár szól belőle a zene, de olyan minőségben, mintha egy hibás zenei file-t játszanék le vele. Amikor winamp-ban a balance-t teljesen jobbra, vagy teljesen balra állítom, (jobb és bal hangszóró hangereje), külön-külön szépen, tisztán szólnak. Win media player-rel ugyanez.
Van ötletetek mi lehet a probléma?
-
rhonin
senior tag
Hát igen én is így vagyok vele csak a pénz nagy úr a mai világban...
Meglássuk mi lesz. Megpróbálom meghallgatni a logit is meg a 6000-es geniust is aztán majd elválik mi lesz. Bár nézegettem Yamaha hangfalakat is és egészen jó árban vannak.
Yamaha-ról valami vélemény esetleg? -
owen23
tag
sziasztok!
Én még decemberben vettem egy x-530--at és edddig olyan gond volt hogy néha pattant egyet de mostanság ezt nagyon ritkán teszi beállhatott a rendszer ezért pattog csak nagyon néha?
Sziasztok! -
rhonin
senior tag
Hát igen a pénz. A creativera nekem se lenne, a z5500ast is csak használtan garival.
Ezzel az erősítő + hangfal kombináció nekem tökéletes lenne csak annyira nincs lövésem a márkákról és, hogy melyiket mire érdemes használni, hogy nem merek belevágni így ismeretlenül.
Esetleg ha tudsz ajánlani valamilyent akkor annak utánanéznék. -
Eagl3
veterán
Depeche Mode, Chemical Brothers, Just music FM, Proton radio, Oasis, Colorstar...
Egyszóval szinte mindent hallgatok rajta.
Meg nem mondom, hogy mennyi garit adtak rá most hirtelen, de nem gagyi a cucc.
Filmre\játékra kíválló, van alatta egy X-fi music.Szerintem hülyeség kiadni a Z-5500 -ra meg a Creara annyi pénzt, annyival bőven nem jobbak.
Ha csak zenére használod, akkor erősítőt és hangfalakat vegyél, jobba jársz és nem olyan drága mint hiszed, csak jól kell bevásárolni.
-
rhonin
senior tag
Igen néztem én is a 6000es szatelijeit és egészen korrektnek tűnik. Csak nem nagyon van róla még sok tapasztalat mivel relatív friss még a cucc. Milyen zenével kínálod a hangszórót? És mi a tapasztalatod a hangcucc felől megbízhatóságban? Mennyi garit adnak rá? Vagy a geniusnál boltfüggő?
Ba cy lus: Igen tudom, hogy a stereo hangfalpár + erősítő lenne az ideális csak 100 alatt nem állna meg a rendszer. Ha nem több lenne.
-
törölt tag
válasz
abridabri #1060 üzenetére
Hát ez enyhén szólva túlzás, hogy csak basszus kell oda.
Azért egy jobb JBL álló hangfal elektronikus zenén (is) csuda dolgokat tud mívelni. Persze tudom, hogy nem erről volt szó, hanem 5.1-esről, csak tisztázni akartam, hogy még elektronikus zene hangrendszer felé támasztott igényeit sem lehet így leegyszerűsíteni nagyátlagban. -
Eagl3
veterán
Nekem Genius 6000 van és maximálisan meg vagyok vele elégedve, néha még sok is.
A másik két szett amit említettél bőven nem ér annyit amennyiért adják.Persze ha nem számít a pénz, akkor z-5500, de szerintem maximum a mélye erősebb a Genius 6000 -nél, nem tartom kizértnak, hogy a 6000 szatelitjei még jobbak is.
-
rhonin
senior tag
válasz
abridabri #1060 üzenetére
Mondjuk nekem is a z5500 tetszett meg a 25 cmes mélyhangszórója miatt.
Szervíz téren milyen a logitech? Mert olvastam, hogy ha fényképen igazolod, hogy működésképtelenné tetted a hangcuccot akkor küldenek másikat és nem kell bajlódni a szervízeléssel. Mennyire megbízható az erősítője a z5500nak. Csak mert én egy kicsit csalódtam a creativeba ilyen téren mivel az enyémnek is ez a baja és még nagyon sok embernél és ahogy nézem az s750ek se nagyon bírják e téren...mp3nál a szett képes felkeverni a stereo jelet úgy hogy minden hangszóró szóljon? Vagy csak a 2 első fog? Bocs a sok hülye kérdés miatt de még nem volt eddig 2.1-esnél nagyobb hangcuccom...
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
5.1es hangrendszert szeretnék majd a közeljövőben valószínűleg és efelől szeretném kérni a segítségeteket, hogy mégis milyet lenne érdemes vennem egy kb. 20nm-es szobába.
Eddig 3at találtam amit jónak találok a logitech z-5500-asát, az s750-es creativeot és a genius sw-hf 6000-est. Eddig egy crea 250d-t használtam de beadta kulcsot. :S
Főleg elektronikus zenét hallgatnák rajta 60%ban azonkívül filmre játékra használnám.
Tehát lényeges lenne, hogy egy kis hajtástól ne essen szét. A logitech szervízéről jókat hallottam. A genius kicsit kilóg a sorból a 35k-s vételárával de egész jó szettnek tűnik, de majd ti úgyis megmondjátok a frankót, hogy mi lenne az ideális.
Köszönöm előre is a bárminemű segítséget!üdv.
-
Ginew
aktív tag
yamaha ns 8900 5.0ás szett meg 1 aktivsub system fidelity vagy mi, meg maranz sr3001 milyen kompozició? fain hangja lesz?
-
S. Szabi
őstag
válasz
South Velen #1056 üzenetére
Akkor szerintem X540 lesz
-
South Velen
addikt
válasz
S. Szabi #1055 üzenetére
Akkor talán X540, nekem is az van, játékra, filmre jó.
De van Genius 2000X-em is, az metal zenére jobb. (Szigorúan 2000X, a 2000A az nem valami nagy szám.) Ilyen célok mellett a Z-4 szerintem kiesett.ps: az előbb elírtam, ha játékokra és filmre kellene, akkor X-540, ezt akartam írni
-
S. Szabi
őstag
válasz
South Velen #1054 üzenetére
Metal zene + játék + film
Akkor? -
S. Szabi
őstag
Heló!
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek melyik lenne jobb vétel a kettő közül
- Logitech X540 5.1 # 22 990 Ft
- Logitech Z-4e 2.1 # 23 400 Ft -
luw2win
őstag
Hali!
5.1-es hangfalrendszert szeretnénk max, de max 40k
HTPC-hez lenne, -
xrvman
őstag
Most egy Altec Lansing 251 van aminek a hátsó vastag fő kimenete kezd szarakodni, (itt van az összes vezérlő, PS/2 aljzatú) Elferdült kissé 6 év alatt, s nem tudom hol lehetne ezt megcsinálni, de sztem nem lehet.
Ezért felteszem azt a bizonyos kérdést.
Milyen 5.1 es hangfalrendszert ajánlotok? -
Möhe
addikt
válasz
Coyote2000 #1048 üzenetére
Helo
3 éve van a géphez és a tv-hez is házimozi szett.A hangja az változó,hogy mit fogsz neki beállítani,mármit a gyári bállítások között.Nekem panasonic van,ott van sima sztereo,zene,party (ebben minden hangszóró szól azonos hangerőn),és van mozi ahol centerre van kihegyezve a hagerő,de a többi is szól,főképpen besegít a 2 front is,de olyan mintha középen lenne hang.A hátsók a party-n kívül diszkréten szólnak,alacsony hangerőn. Próbálgassad a gyári hangsáképeket. Amúgy az 5.1-et úgy képzeld el, hogy a filmeknél minden egyes hangot külön valamelyik csatornára keverik rá,ami akkor és abból a hangszóróból fog szólni ami a képi világnak is megfelel.A tv hangját ne úgy képzeld hogy Antónia a híradóban csak a centerből fog szólni,és a háborús felvételeknél olyan lenne mintha ott lennél.Az marad sztereo,vagy mono (adásfüggő),de a hangszóróid szólni fognak(ugyan azt hallod belőlük),csak eldöntheted ,hogy mozihatású(középen koncentrált hang) vagy zenei (a frontok is hasonló hangerőn szólnak mint a center).
Nálam leglábbis így működik.
mod: az 5.1 az csakis egy digitális hanghordozón DolbyDigital,DTS,és hasonló formátumban (DVD,BluRay),illetve digitális tvadás hangzásánál,például az HBO-HD keretein belűl van,a sztereo hangokat nem fogja neked szétválasztani a kis dekódere a házimozidnak,a sztereo marad sztereo,csak több hangszóróból fog szólni
-
Coyote2000
őstag
Kedves mindenki!
Mi a tapasztalatotok, ha 5.1-es rendszerre sztereo cumot (pl TV) kapcsoltok, akkor a legtobb rendszer csak a ket elso es a melynyomo hangszorot hasznalja?
Vettem egy LG HT503TH hazimozit, es azt hittem, hogy a sztereo hangnal legalabb elosztja a savokat, vagyis ha a center nem is, de 4.1 fog majd szolni.Persze van benne valamit MATRIX keveresi lehetoseg, de akkor meg totalisan ugyanazt osztja el 4 fele, vagyis a sztereo sem fog mukodni. VIRTUAL modban meg 2.1-gyel erolteti a terhangzast, de az nem ugyanaz mint az 5.1...
-
Möhe
addikt
válasz
gyenge47 #1044 üzenetére
Hasonlóan van nálam is: [link] csak a komódféleség helyén az íróasztal van.A mélyláda az asztal lábrészében van,levéve alapra a potméteren.Így is sok néha a basszus.Talán MM-ban lehet meghallgatni,vagy keress a lokálban hozzád közellakókat, akiknek van hasonló szettje amit kinéztél.Így elsőre szép a G51,kérdezősködj a topikjában,hátha mondanak valami okosat.
-
gyenge47
aktív tag
Szobámat kb úgy kéne elképzelni, h van egy 2x2 méteres ágy, előtte, tőle kicsit jobbra az asztalom kb másfél méterre tehát 2 méter ugrott..
Szívesen meghallgatnám én az összeset, rászánnék én több napot is, csak nem nagyon lehet hol meghallgatni.. Audigy2-n én is gondolkoztam, hangfalnak pedig egy logitech g51-essel szemezek... -
Möhe
addikt
válasz
gyenge47 #1042 üzenetére
Nekem x-530-as van. A szobám 3.5x3.5,de zenére elég.Filmeknél ha nem ülsz messzebb a monitortól mint 2 méter,de akkor már elég magasra kell tekernem a hangerőt (hangosan szeretek mozizni,de azt a nagy tv-n teszem,nem itt,de az más tészta),játékban teljesen jó. Audigy2-vel hallgatom,nekem teljesen megfelel,már 3 éve hiba mentesen szól.Meg kéne hallgatni,és ennél combosabb szettet is.A füledre hagyatkozz,ne a gyári prospektusra.
-
gyenge47
aktív tag
Hali
Logitech x-230ról szeretnék fejlődni az 5.1 irányába. Filóztam az x530ason, csak kicsit gyengének érzem. Olyan 25-40k lenne a ráforítandó keret (Elég tág, de szeretem a legjobb ár/érték arányú cuccokat megvenni).
Alaplapi hangkeltővel gáz, vagy megteszi? (msi p35 neo combo lapon)
Várom az ötleteket. -
sti10p
senior tag
Creative Inspire A500-ról mi a vélemény? Esetleg összehasonlítva egy Genius SW 5.1 3000-el?
Illetve Inspire T6100-ról egy SW HF 3000-el öszehasonlítva?
Játék, zene, mozi?
-
brownus
veterán
sziasztok,
melyik a legolcsóbb 5.1-es hangrendszer amit optikán össze lehetne kötni a pc-vel?
ha létezik egyáltalán ilyen, mert 20-30k körülire gondoltam...
üdv, b
-
sirdani
tag
Hello!
Most egy Genius 3600om van! (5.1), előtte műanyag philips volt és szebben szólt!
Az lenne a kérdésem hogy melyik geniust válasszam?
- 4000
- 5005
- 6000Meik adja ki a legjobban a magashangokat? Nekem a szép hangzás a fő.
-
AMDFan
addikt
válasz
#65755648 #1037 üzenetére
Ok, megnézem a filmet kiváncsi vagyok.
Én azért mondtam, hogy nem sajnos, mert ebben a világban Te is elvárod, hogy a minőségi munkát jobban megfizessék mint a nem minőségit. Igazából ennyi. Az hogy ez a világ milyen az meg már tényleg nagyon messzire vezet
Hogy ne legyek annyira offtopic, a nagy 5.1es Genius szett elég jó ár/érték arányú.
Persze 50 alatt én még nem láttam olyat amin van optikai bemenet...
De ha van is, nem biztos, hogy jobb választás mint egy analóg bemenetes cucc ami ugyanannyiért jobban szól. -
törölt tag
Dolgozok én, nem apuci pénzén vettem azokat a dolgokat sem amik a profilomban vannak feltüntetve...
Én egészen másra értettem a "sajnos"-t. Ajánlom figyelmedbe a Zeitgeist Addendum c. "dokumentum" (enyhén propaganda) filmet. Egy utópiát mutatnak be a végén, amiben nincs pénz, így szegény és gazdag ember sem. Persze, mivel utópia, definíció szerint nem valósulhat meg. De azért szépen rávilágít arra, hogy mennyire igazságtalan, egyenlőtlen, elavult stb. az a társadalmi és politikai rendszer, amiben most élünk. -
ElectricalTe
csendes tag
Szervusztok!
5.1 hangrendszerek működéséről szeretnék kicsit olvasgatni ill. konkrét információhoz jutni.
Van most nekem egy 2.0 rendszerem két gyönyörű, csodás angol gyártmányú Marantz 3-way hangszóróval. Szépek, nagyok, csuda jók és egy ezer éves Sanyo hifi, ami RCA(?) csatlakozón kap egy jelet jack kábelen a gépből :ĐNo ezen szeretnék kicsit változtatni. Konkrétan egy 5.1 rendszert szeretnék a szobába és az érdekelne, hogy ennek mik a feltételei a PC szempontjából. Milyen hangkártya kell ennek, milyen csatlakozón adja ki a pc a jelet, stb..?
Egy Audigy SB0160 vagy SB160 kártyám van. Van rajta sok sok jack(vagy ahoz hasonló) aljzat, meg a kártyán maga(ami a gépházon belül van) vagy 40 tű, amire rálehet dugni valami JP1-2-t és AUD_EXT-et, de nem értek hozzá
A kérdés az, hogy a kártya tud-e kiadni valamelyik csatlakozóján 5.1 jelet a hifinek valami szabvány csatlakozón vagy jól kell vennem egy kártyát is meg hi-fit is mellé, hogy minden passzoljon? A kártyán van valami digitális kimenet is, ami olyan, mint a jack, de passzolom, hogy ez mit takar :/
Esetleg van olyan rendszer, ami tud usb csatlakozón fogadni hangjelet a géptől?Bocsánat a sok értetlenkedésért, de tényleg sosem foglalkoztam a témával még korábban, de egyszer elkell kezdeni ezt is ;)
-
14adam
addikt
Hello,olyan hangfalszetet szeretnék venni aminek van optikai bemenete.És olyan lenne a legjobb amibe benne van az erölködő
És nemkell 50k-s hangfalszett!!
-
Hunreal
tag
Sziasztok!
Szeretni vennék egy hangfalrendszert, mivel bár a 10 éves 2.0 hangfalak tökéletesek, de kényeztetni szeretném magam egy viszonylagos ár/érték győztessel.
Két rendszert néztem ki:
1. Creative 5.1 Inspire T6100
vagy
2. Logitech 5.1 X-530
Melyik a jobb? Általában játékra és filmre és néha zenére használnám, de természetesen olyat szeretnék ami a maga kategóriájában a legjobb. Ha esetleg ezen a két rendszeren kívül tudtok olyat ami jobb és az ára is hasonló, akkor ne habozzatok szólni és megosztani velem(ünk).
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, HuNReal
-
Eagl3
veterán
válasz
feeder1987 #1028 üzenetére
Szerintem nem.
De miért nem veszel elegendő hosszúságú kábeleket és nem kéne barkácsolgatni.
Lehet, hogy ilyen forrasztgatással a minőség is romlik picit. -
feeder1987
csendes tag
Sziasztok!
Problémám: Van egy Logitech G51 es cuccom.viszont kb 1hónapja szétment a két hátsó hangszóróm.A ball hátsó nem szólt semmit a jobb hátsó zizegett.Kicserélték garanciában szerencsére.viszont nem tom hogy a probléma lehetett e az, hogy hosszabbító rca kábellel ment (házilag összeforrasztott kábel(de régebbi 5.1-mnél nem volt probléma ugyanez a kábel)),mert rövidnek bizonyult a hangfal kábele. szóval nem akarnám megint szétcseszni ilyesmi problémával.Segítsetek.lehetett a kábel a probléma???köszi -
baloghzr2
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok,ha nem akkor légyszi mondja meg valaki,hogy melyik topikba írjak.
Szeretnék vásárolni egy házimozi rendszert 60 ezer forintig.De nem tudom,hogy milyet vegyek(Lg,Samsung,sony,panasonic)?
És még egy kérdésem lenne,hogy a vezeték nélküli házimozi rendszerek mennyire jók,érdemes-e olyat venni?És hogy visszaadják-e ugyanazt a hanghatást,mint a vezetékesek.(tehát romlik-e a minőség,stb...)
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Z()L3
tag
Hali.
Kinéztem magamnak egy ilyen masinát :http://www.dyras.hu/termek/dyras_ALDS-430_cinemaxx_5_1_hazimozi_hangfalszett
Valakinek esetleg van/volt ? Vélemények ?
-
Sotho
őstag
Egy másik topicban is fölvetettem, a sb-lv500; sb-c500; sb-s500 hangszórókról tudtok mondani valami véleményt? Panasonic vagy technics
. Egy 5.1 es hangrendszer részei lennének, a mélynyomó és az erősítő típusát nem tudom (még).
Köszi. -
törölt tag
Nem mondtam, hogy nem hallani különbséget hangkártya váltásakor, de az nem túl sok sajnos. Még jól emlékszem, hogy anno nekem mekkora csalódás volt az X-Fi, mikor az 5.1-es Genius hangfalszettemet az alaplapi után arra kötöttem. Nem hozta meg a várt nagy előrelépést. Persze a hangkártyát "hibáztattam", hogy nem elég jó...
-
lean
aktív tag
válasz
#56474624 #1022 üzenetére
teljesen igazad van, a lánc minden eleme torzít, és abban is h a hangfal és hangkártya torzítása között nagyságrendbeli különbség van az utóbbi javára.
viszont önmagában azt a THD-t figyelembe venni nem elég, amit a gyártók általában megadnak, mivel pl. nem jellemzi a teljes frekvencia tartományt, és azonos thd-vel rendelkező kártyák között is hallhatunk szubjektív különbséget az eltérő harmonikus torzítások miatt.
Azért sok ember elmondhatja (pl. én is) azt h pl. egyazon hangfalszettet többféle hangkártyával hajtva, azért hallott különbséget (jobb esetben szubjektive pozitivat), azért nem mondok objektívet, mer gondolom senki sem áll otthon neki mikrofonnal, stb-vel méricskélni...
egyébként pedig mindenki hallgasson a saját fülére... -
törölt tag
Nézd, a lánc minden eleme torzít valamit a hangon.
Hangfalak torzítása olyan 5-10% körüli érték lehet, hangkártyánál azért ez messze nincs ennyi (hacsak nem valami nagyon-nagyon-nagyon fapados), azt hiszem legfeljebb tized százaléknyi torzításokról beszélünk. Csak azért említem ezt meg, mert fülesnél is sokan mondják, hogy nekik nem elég az x-fi a 40 ezres fejhallgatóhoz, és venne ugyanilyen értékben kártyát, nade ha azt a plusz 20 ezret rákölti fejhallgatóra, sokkal többet lép előre. Sőt, ha jobb alaplapi hangkeltője van, akkor még az is meggondolandó, hogy megtartja azt, és elkölt inkább 80-at valami jó fejhallgatóra. Végülis a cél az lenne, hogy ugyanannyi pénzből jobb hangot nyerjünk ki.Persze feltételeztem, hogy zenehallgatás az elsődleges.
-
Kis zöld izé
senior tag
Az Xtreme Audio véleményem szerint sem a legjobb vétel. Akkor már inkább rádobok 3k-t és veszek egy Gamert. Mivel a G550-es szett elsősorban játékra készült, és ráadásul Creative termék, ezért méginkább a Gamer lenne a befutó neked, feltéve ha XP-t használasz! XP alatt tutira jó lenne a cuccos. De ha nem XP játszik nálad, akkor is akadnak még más alternatívák is, de Audiot semmiképpen nem ajánlanék neked én sem.
-
At-is
csendes tag
válasz
Kis zöld izé #1015 üzenetére
Köszi a választ és majd még kérdezösködök
-
Kis zöld izé
senior tag
A G550 esetében tutira változtat a hangminőségen egy jobb hangkártya.
Hangkártyák amelyek javasoltak: [Audiotrak Prodigy 7.1], vagy [Asus Xonar] esetleg[Creative Sound Blaster X-FI Xtreme Gamer] -
lean
aktív tag
hát ahhoz a rendszerhez nem ártana egy jobb hangkari, ha átmész a hangkaris topicba ajánlanak neked.
de látatlanba mondom asus xonart vagy xtremmusicot fognak ajánlani,
20k alatt nehezen úszod mostanában ha komolyabb hangkarit akarsz.
vagy használtan valami audigy, de ez attól is függ vistát használsz e pl- stb stb -
At-is
csendes tag
Sziasztok én nem rég vettem egy Creative G550 ven es hangfalrendszert de csak alalap lapi hankártyám van sztnék veni egyet de nem tudom még milyet ha vki tud elfogadható árom irjon
Meg az hogy ha jobb a hangkártya akkor a hang is szebb lesz vagy ugyan olyan
-
kormi0312
senior tag
sziasztok!,
2 napja vásároltam egy DZ260-as rendszert és a mélynyomóról szeretnék kérdezni, mert amikor legelőször kipróbáltam, akkor nem volt ilyen baja (vagy csak nem vettem észre).
Nevezetesen, ha a mély középtartomány közelében "nyüszögő hangot is kiad a mély mellett. Olyan mintha folpackon csúztatnám az ujjaim. de az alacsonyabb tartományban és felsőben ez a hang eltűnik. Esetleg konstrukciós hiba lehet? - mert ha a kürtben megváltoztatom a levegő áramlását akkor ez a hang megszűnik. Vagy esetleg rosszul lett összereakva a gyárban és már most kijön ez a betegség?
Egyébként lehet hogy hülyeség, de van olyan hogy "bejáratási időszak" a házimozi rendszereknél?
Köszi előre is a válaszokat!
Gábor -
Tomszy1
tag
Sziasztok, nyugtassatok meg, hogy jobb a Logitech X-530 mint a Creative T6100?
Árban most 16 körül van mindkettő, tesómnak venném, dvd-t kötne rá, meg zenét hallgatna róla...
Köszi!!
-
vPhis
tag
válasz
Kis zöld izé #1006 üzenetére
szvsz azért 32k az Altec mert van beépített 5.1 hangkártyája, nagyjából Plug & Play mert USB-ről is lehet ugye, de ez a 2 engem teljesen hidegen hagy mert nem mozgok asztali pc-vel, meg azértis 32k mert Altec
. Sok olyan funkciója van amit nem használnék és azok viszik fel az árát. Hangminőségbe igen, jobb mint az X-540 de ha 2x annyi egy kis változásért meg pár használatlan funkcióért az már nemokés. Még inkább keresgélek alternatívákat.
-
Kis zöld izé
senior tag
Szerintem az Altec nem igazán lesz olcsóbb, hiszen már amúgy sem egy mai darab és ha ennyi idő alatt nem ment lejjebb az ára, akkor valószínűleg a közeljövőben sem fog!
Az meg nem kérdéses, hogy nem egy kategória az X-540-es szettel!
Tehát ha van rá 35-40k közötti összeged, akkor szerintem nem kérdéses, hogy melyiket válaszd! Bár ennyiből már vannak más alternatívák is....
-
vPhis
tag
válasz
Kis zöld izé #1004 üzenetére
no majd meglátjuk. úgysem aktuális, majd később ócsóbb is lesz az altec de jó marad
-
vPhis
tag
nem valószínű hogy ezt választom.
x-540 sokkal ócsóób -
vPhis
tag
Üdv.
Egy ilyen szettet néztem ki:
Altec Lansing FX5051
Nem az USB-vel szeretném használni mert arról sok rosszat hallottam hogy mindenféle baj volt vele. Na szóval van valakinek ilyenje? Mi a véleménye róla?
X-230-asom van jelenleg. Óráisi lenne a különbség vagy meg se éri? -
ako127
csendes tag
Sziasztok!
Biztos nincs olcsóbb megoldás a Z5500-nál egy ps3 (optikain) és egy pc (analóg 3 dugós) egy rendszerbe kötéséhez (a lényeg, hogy 5.1 legyen mindkét gépen átdugdosás nélkül)?
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Asztalos klub
- PR-Telecom
- Ford topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest