- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokad
senior tag
válasz
dudika10 #2435 üzenetére
Mindenes vagyok, kalapácsolás, építkezés, kötözés, üvegtörés minden...
Amúgy tényleg minden, film, zene, játék ritkábban, film, zene, zene is, film is, horror, vígjáték, hiphop, bnd, rock, metál minden.
Na ez a Genius dolog, amit írtam, hogy más alternatívát is megvizsgálnék. -
roberto211
őstag
-
pomk
őstag
válasz
dudika10 #2227 üzenetére
Ez a leírás sokat segített a folyamat megértésében.
Ha jól értem:
1. Az alaplapom hátoldalán van 3 csatlakozó: kimenet, bemenet, mic.
2. Erre rádugom a 3 különböző kábelt, amit bedugok az 5.1 "központi elosztó" egységének 3 megfelelő bemenetébe.
3. A "központi elosztó" egység kimeneteibe bedugom az 5 hangfalat megfelelő helyekre.
4. Alaplapom driverét beállítom úgy, hogy mind a 3 csatlakozót kimenetként kezelje.Ha valamit rosszul írtam, kérlek javítsátok.
A PC-ből kijövő 3 db kábelhez kell még átalakító is ahhoz hogy össze tudjam kötni az 5.1 központi elosztó" egységével?
Köszönöm a segítséget!
-
pomk
őstag
válasz
dudika10 #2221 üzenetére
Kevés ismerettel rendelkezem ebben a témában, ezért úgy gondoltam, hogy 5.1-es hangfalszett megfelelő 5.1 működését csak a digitális, fény ill. HDMI kimenettel lehet elérni. A "sima" 3 db alaplapi csatlakozóval (vonalbemenet, vonalkimenet, mikrofon) az 5.1 nem megvalósítható. Ha tévedek, kérlek javíts ki!
-
sg22
senior tag
válasz
dudika10 #2146 üzenetére
teljes mértékben neked adok igazat. enis bejottem ide, megkerdezni milyen hangalat vegyek 15ér, erre becike ajanlott 60ér. ha ahogy irtad nem akarsz ajánlani nekem 15ér mer csak szar van AKKOR NE AJÁNLJÁL A KUTYA SEM SZÓLT HOZZÁD. csinálj egy 50.000+ftos 5.1es forum topikot azt ott ajánlgassad magadnak a rendszereket
-
BBéci
legenda
válasz
dudika10 #2146 üzenetére
"Ki a fenének képzeled magad, hogy úgy érzed, hogy mindenki ízlését megszabhatod?"
Ki a fenének képzeled magad, hogy engem minősítesz, kritizálsz? Ez egy szabad fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét az adott topik témájában, én is azt teszem, Ha neked nem tetszik, ne olvasd el a hozzászólásaimat. Kit érdekel, hogy nálad mi vágta ki a biztosítékot?
Senkinek az ízlését nem szabtam meg, csupán próbálom felnyitni a tájékozatlan kérdezők szemeit, kicsit szélesíteni a látókörüket
.
NEM ajánlok 10-15000 forintért semmilyen 5.1 hangfalrendszert, mert ismereteim szerint annyiból NEM lehet tisztességes hang- összeszerelési- és anyagminőségű eszközöket kapni. Ez a véleményem, amit nem kötelező elfogadni. -
BBéci
legenda
válasz
dudika10 #2141 üzenetére
Szerinted a hozzáállásom idióta, én viszont a Te hasonlataidat minősítem annak. Az általam ajánlott hangdobozszett a legolcsóbb normális, elfogadható alternatíva, míg a Ferrari a luxuskategória képviselője.
15000 forint annyira csekély összeg egy 5.1 rendszer viszonylatában, hogy érdemesebb1 üveg jobbfajta pezsgőt venni rajta. Ez a véleményem és akkor is leírom, ha neked, nem tetszik. -
BBéci
legenda
válasz
dudika10 #2093 üzenetére
Hiába jó az érzékenysége, csodákra nem képes egy 6-8 centis hangszóró.
Kivéve ha Bose-nak nevezik.
A 60 négyzetméter alapterület, 150-180 köbméter levegőt jelent, azt meg is kell ám mozgatni. Nálam csak a szubláda max.2400, RMS 1200 wattos, pedig mindössze 23 nm a nappalim.
Néha meg kell említeni a teljesítményt is. -
BBéci
legenda
válasz
dudika10 #2089 üzenetére
Na igen, a 20000 forintos szettek arról híresek, hogy 100 dB érzékenységűek.
Egyébként igazad van, természetesen nem az erősítő teljesítménye a legfontosabb tényező, a rendszert egészében kell vizsgálni.
Azt viszont ki merem jelenteni, hogy egy 60 négyzetméteres terem hangosítását nem lehet megoldani 20000 forintból vásárolt új készülékekkel. -
_NCT
addikt
válasz
dudika10 #2075 üzenetére
Oké, de akkor lehetett volna kényelmesebb helyre is tenni egy kikapcsoló gombot, mint a leghátuljára.... Speciel én soha nem kapcsolom ki, mert nem fogok kúszni-mászni napi 5x-6x....És sztem evvel nem csak én vagyok így...Oké, kikapcsolom a szettet...Elvesznek a beállítások? Na ne nevettessenek már ki...Ezt igazán megoldhatták volna már.... Evvel csak arra akarok kilyukadni, hogy sok embernél lesz aki inkább bekapcsolva hagyja, s mégtöbbet fog fogyasztani a cucc, mintha lenne standby.... Ötletnek végül is jó.
-
-
-
Vistaboy
veterán
válasz
dudika10 #1751 üzenetére
Semmi változás.
Csak úgy tudom belőni az 5.1-et, ha eltávolítom a Realtek driver-t, és a Win7 saját driverét használom, így ki engedi választani a rendes 5.1-es módot, hátsó hangszórókkal:
A tesztelés így már tökéletesen működik, mindenhol szépen szól, ahogy kell, de a filmek és a zenék alatt továbbra sem jön hang a két hátsó hangfalból.
Mindegy, majd holnap megnézem, biztos csak valami beállítási hiba van. Legfeljebb újrarakom a rendszert. Már úgyis ráfér.
Vikthor: Van HDMI-kábelem, és megfelelő LCD TV-m is, úgyhogy nem aggódok túlságosan, csak jó lenne, ha normális üzemmódban is működne, gépre kapcsolva.
-
ToxLee
őstag
válasz
dudika10 #1738 üzenetére
Igen, nincs a hátsó kimeneteken jel stereon, ezért nem is értettem az 5.1-et, de mindegy is.
Szóval ha megfelezném a kábeleket, akkor 2*125W teljesítményt megkapja a hangfal? Egy hangfal kapná meg a jobb és a baloldali jeleket. (lassan már én se értem, hogy mit kérdezek
)
Ui.: Most vettem házi-mozi erősítőt. 5.1 mindenek felett.
-
xwlr
csendes tag
válasz
dudika10 #1713 üzenetére
Najó, de akkor arra csak vigyázni kell. Akkor asszem a Genius jobban megéri, ha tényleg jobb a hangja.
Amúgy
Mit tudsz erről a sercegő hangról? Mi okozza? Mert én néha fejhallgatóval szoktam ilyet hallani, de mindig azt hittem, hogy a fejhallgató hibája. Akkor az alaplapé? És ha igen, akkor ez hibának számít és gariban javítják? (mert garis a lap) És ha nem akkor milyen hangkártya kéne ami többnyire arra elég, hogy ezt megoldja? -
Adonimus
senior tag
válasz
dudika10 #1624 üzenetére
Tényleg.. ez most eszembe se jutott.
Egyébként a Geniusok elektronikája tényleg rossz, nekem 1 hét alatt elromlott a zsír uj SW 5005.
A Logitech z2300-al sose volt baj.
(Bár ismerősömnek beleér a rácsba dehát ez típushiba)
Hasonló árban a Logitech jobb. Nekem ez a véleményem. -
DEXTERke
tag
válasz
dudika10 #1616 üzenetére
Hmm... ertem.
Viszont a 5050 mar tenyleg tul sok. A jelenlegi jazz-em:
subwoofer: 20w
speakers: 5wEs ez nekem boven eleg mind hangban, mind a hangfalak fizikai mereteben. De meg az 5005 is 75w, es 15-15w-os es meretben is sokkal nagyobb mint a jelenlegim.
Majd keresgelek meg, hatha van mas gyartonak kisebb meretben infras taviranyitosa, ha nincs akkor meg ez marad.koszi.
-
DEXTERke
tag
válasz
dudika10 #1614 üzenetére
Ertem.
Nos megneztem oket, es ahogy elnezem nekem booven eleg lenne a 4000 is. Nem tudod veletlenul, hogy a hatsohangfalakhoz tartozik-e ilyen wall mount unit? szoval amivel a falra lehetne oket szerelni.
(Egyebkent nekem jo lenne a 4000-tol kisebb is, de ahogy elnezem ez a legkisebb amihez jar meg infras taviranyito
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- Robotporszívók
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- PlayStation 5
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest