- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Imi1981 #26165 üzenetére
24p szokott így "akadozni" kamera svenkelésnél, az alacsony kadencia miatt. Itt is pont ezt láthatjuk. Ha 120 fps lenne a lejátszás, (mert hogy állítólag annyi a forrásanyag kadenciája) nem lenne akadozás. Már 60 fps-nél sem lenne egyébként. A madár tollainak vibrálásáig nem jutottam, csak a bal oldalalon akadozó házakig. Ez pedig egyértelműen a 24p jellegzetessége.
-
dgyuri0123
nagyúr
A 10-ből egy panelcsere csak találgatás, mert fogalmad nincs, hány eladott LG oled után jön elő egy panelhiba. De, mivel az LG világelső az eladott oledek számát tekintve, így még gyanúsabb az állítás, miszerint 10-ből egy panelhibás. Jellemzően csak az panaszkodik, akinek baja van a tévével. Akinek tökéletes, az sosem ír róla, hogy hű..... de klassz tévét vettem. Aztán ott a szerviz kérdése, ami LG részéről több, mint tökéletes (egyelőre). A hibák 99.9%-át néhány nap alatt, jellemzően a lakásodon orvosolják. Ilyet senki nem csinál. TCL ebből a szempontból katasztrófa. Lassú, bizonytalan kimenetelű javításokra lehet számítani a székesfehérvári volt Videoton szerviz részéről. Én főleg emiatt nem vettem TCL-t, nem pedig azért, mert esetleg 10-ből 1 pixelhibás lehet. A TCL olyan, mint autóban az MG. Megveszed, örülsz, de amikor előjön egy-két hiba, onnan kezdve átkozod a napot, mikor MG-t vettél. Én így látom...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
amdboy #18500 üzenetére
1x rendeltem tőlük egy légegeret. Eltelt vagy két hónap, mire írták, hogy majd hozzák. Eltelt még egy hónap, mire megjött. 7e forintos tételről beszélünk, de na. Már rég lemondtam róla... Soha nem rendelek tőlük semmit, ha ennyire nem lehet rájuk számítani még egy ilyen apró tételnél sem.
-
dgyuri0123
nagyúr
A C835 feketéje hibátlan, ha maximumra van állítva helyi elsötétítés. Nyilvánvaló, ha nincs maximumon, akkor a feketék "derengeni" fognak és akkor már lehet látható foltosodás (inhomogenitás) is, ami természetesen akkor is látható, ha pl. nem 100%-os telítettségű színeket nézel. Az inhomogenitás egy miniledes tévénél szerintem szoftveres probléma, mert a panel vezérlés nem képes egyenletes fényerőt biztosítani minden lednek. Elvileg pedig tökletes is lehetne, de a gyakorlat sokszor mást mutat. A betekintési szögek olyanok, amilyenek, arról nem az elektronika tehet, hanem a panel "fajtája". Ha nem erre gondoltál, úgy bocsánat.
-
dgyuri0123
nagyúr
Őszintén kívánom, hogy legyen szerencséd/szerencsétek. Mikor élőben megnéztem a C835-öt, őszintén mondom elállt a lélegzetem, annyira tetszett. Csodás feketék, gyönyörű színek, nagyon jó mozgásmegjelenítés, stb, stb. Csak a bogár befészkelte magát, hogy mi van ha... Így lett belőle oled.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Coradiel #16416 üzenetére
Elhiszem és nem azt mondom, hogy nem lehetnek kivételek. Én csak azt olvastam, hogy akinek kijelző, vagy egyéb komolyabb hibái voltak, ott nem nagyon voltak készségesek és rutinosak a szervizben, sőt még kárt is okoztak, vagy nem jól javították a tévét. Az önmagában egy vicc, hogy az eladót vagyok kénytelen keresni hiba esetén, mert a márkaképviselet utolérhetetlen. Én orosz rulettnek érzem a TCL-t. Akinek szerencséje van az szereti, a többi meg rágja a körmeit. De legyen szerencséje mindenkinek, azt kívánom. Én nem voltam olyan bátor, hogy bevállaljam a márkát.
-
dgyuri0123
nagyúr
"Itt-ott olvastam már ilyen homályos hozzászólást a szervizről,"
És ez pont elég is.
Egyébként ezen a fórumon olvastam nem egy és nem kettő negatív tapasztalatot velük kapcsolatban. Először is, (nagy nehezen) elviszik a tévét, amit hetekkel később kapsz vissza, akár úgy, hogy egyáltalán nem javították meg. Vagy nem kapod vissza pl. az egyik távirányítót, mert kifelejtik a csomagból. Aztán meg, hogy összevissza karcolják a távírányítót. Aztán meg, hogy az ügyfélszolgálat elérhetetlen, amit én is tanúsítok, mert írtam volna nekik pár kérdést, de az üzenetet soha nem tudtam elküldeni valamilyen ismeretlen hibára hivatkozva. Hónapokig próbálkoztam elérni őket valahogy a saját (TCL) honlapjukon keresztül, de soha nem sikerült. A panaszkodók (talán) soha nem a TCL ügyfélszolgálatán keresztül jutottak el a fehérvári szervizig, hanem visszamentek panaszkodni a boltba, ahol vették a tévét és ők keresték meg a szerviz, akik aztán nagy nehezen elszállították a tévét. Hát, köszönöm szépen ezt a hozzáállást.
Ha ez az egész nem igaz, mert akik ideírtak, azok nem mondtak igazat és akkor én kérek elnézést.De.... az, hogy ügyfélszolgálatot nem tudom elérni, az saját tapasztalat. És ha van egy hibás eszközöd, az lenne a minimum, hogy valakit fel tudj hívni, ha baj van, de ez a TCL Magyarországnál lehetetlen vállakozásnak bizonyult eddig számomra. És pont azért keresetem volna őket, hogy a szervizzel és a garanciális ügyekkel kapcsolatban éreklődjek, de mondom, soha nem sikerült még csak üzenetet küldenem sem. Legalább fél évig kerülgettem a C835-öt, mert nagyon tetszett, de ez a hozzáállás botrányos a TCL részéről. Aztán ott vannak az interneten fellelhető hibák, amik persze vannak minden márkánál, de azoknál van támogatás, nem úgy, mint a TCL-nél, ahol inkognitóban vannak a márka képviselői.
Ezzel szemben pl. az LG-nél leírod a hibát, ha lehet lefotózod és néhány napod belül a lakásodban cserélik/javítják. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
agent11 #16410 üzenetére
C835-öt én is erősen nézegettem, aztán mikor a garanciális ügyintézésről kezdtem információkat gyűjteni, kiderült, hogy a szervize csapnivaló. Ahhoz képest nem annyira olcsó tévé, hogy hiba esetén lemondjak egy akár pár hetes tévéről, mert úgy javítják (ha javítják), hogy abban nincs köszönet. Ennek fényében is kellene nézni a márkát szerintem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kiskutya #13950 üzenetére
Köszi, ez bíztató. És vajon mennyire sírnék a feketéi miatt?
Olednél ez ugye nem kérdés... de ahogy olvasom, a C835 feketében is remekel, ha nem is éri utol az oledet. Tök sötét szobában sohasem nézek semmit. Szóval, ha nem teljesen fekete, "csak" olyan "plazmás", már az is elég lenne. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 5 éves LG oledem. Cserélném, de még nem biztos, hogy ismét oled lesz belőle. Annyi jól olvastam a TCL C835-ről, hogy elbizonytalanodtam. Tudtok segíteni?
Esetleg a márka megbízhatóságról is lennének tapasztalatok? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest