- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
Stealth #22091 üzenetére
igen de szerintem akkor is van ha bezárom a qubittorrentet, na majd tesztelem azért újból.
ez a vérapó a neo barátnőjétől végre olyan tartalom amivel lehet tesztelni a szineket fényeket.dv-n is jól mutat a c725-őn
szerintem itt valamiért nem sötétít le a tv
(dvhe.08.06, BL+RPU)
(az más kérdés hogy nekem kicsit "csalódás" a film, lehet hogy azért mert annyian túldicsérték hogy jobbat vártam, ez a nagy adok kapok az én "koromban" ("85-ös évjárat) már nem elég a szórakoztatáshoz, inkább a jó poénok amit jobban preferálok vagy a jó sztory (főleg) -
rumkola
nagyúr
válasz
Stealth #22084 üzenetére
Pont azért nincs telszám, hogy ne hivogassák őket százezren a kérdéseikkel, nem bírja el ezt semmilyen ügyfélszolgálat.
Az emag már lecsomagolta, kiszámlázta és:
1. raklapon várja a somedayt hogy az elvigye
2. már úton van a someday raktárába és az ottani átvételre vár a többi többezer csomag között.
Hiába hívnál bárkit ezzel, ugyanezt fogja mondani. Türelem. -
nicu71
addikt
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #22035 üzenetére
Azért mert nem vagyok elégedett mindennel. Nem működik az élesség állítás, képjavító funkciók egyik se, fekete sáv sötétítés, dinamikus fényerő, meg ami most nem jut eszembe. Ezek egyáltalán nem működnek! Persze nem azt jelenti hogy most mindegyiket használni fogom de ha akarom működjön.
nem tudom javítja e ez a firmware de hátha. Akkor éjjel megpróbálom és addig szünetmentesre rakom a tévét, hogy áramszünet véletlenül se zavarja meg a frissítést.
Kösz mindent!
Azért kicsit parázok nehogy tégla legyen a tévé. -
Bogyi007
veterán
válasz
Stealth #21903 üzenetére
Ha már szóba került a NAS és a torrent, számomra meglepetést okozott a TCL tévém. Korábban Chrome böngésző alól beléptem erre a szerverre - ami jelszóvédett - és a böngésző el is mentette ezen belépési adatokat.
Miután a Google TV platformos TCL55C645 készüléket beállítottam, egyszer - akkor még véletlenül - odakeveredtem a hálózati meghajtókhoz és meglepődve tapasztaltam hogy ott volt a NAS is a kínálatban és azonnal be is tudtam rá lépni és tudtam onnan bármit is lejátszani. *
Előtte amikor letöltöttem például F1 futamot vagy időmérőt torrentről a NAS-ra utána azt mentettem adathordozóra és azt csatoltam a korábbi tévére és úgy tudtam megnézni ezen tartalmakat (Saphi oprendszeres Philips 50PUS6504).
* VLC van telepítve lejátszónak a tévére.
Így azért jelentősen könnyebb a dolgom. -
Barnabás43
kezdő
válasz
Stealth #21903 üzenetére
Aha értem, ez nekem új, ennyire nem voltam képben ebben a témában, ez egy adattároló szerver… Nem hiszem hogy kihasználnám azt amit nyújt a NAS, szerintem marad a régimódi torrent + 3.1 pendrive arra a pár filmre amit néznék, vagy esetleg van elfekvőben egy 128 gigás Kingston SSD. Bár lehet hogy ugyan azt érném el vele
-
Celtis
veterán
válasz
Stealth #21867 üzenetére
Márpedig ez az. Leírtam korábban. A kivitelen látszik, hogy olcsó. Mondjuk az árcédulán is. Az a szerencsés eset ha a műszaki tartalom jó. De ki tudja milyen megoldások vannak belül. pl. a Sony75X95L miniledes tv talp nélkül 42 kg, a TCL75C805 pedig 28. De van ami mérleggel nem mérhető.
Csak azt akarom mondani, hogy nem kell hanyattesni, ha páran -mint pl én- lelkendeznek érte. Ki-ki döntse el maga, megfelel-e az igényeinek. Az esélyt mindképpen megérdemli.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stealth #21513 üzenetére
A Local Contrast és a Local Dimming nem ugyanaz
A Local dimminget nem szabad kikapcsolni, mert különben feleslegesen vettél olyan tv-t aminek a háttérvilágítása zónákra van osztva. Zónánként külön tudja vezérelni a tv háttérvilágítását.
A local ocntrat teljesen más, az olyan mint a dinamikus contrast, csak annyi hogy nem globálisan állítja a teljes képre a dinamikus kontrasztot, hanem zónánként. Itt ne történik a héttrvilágítás szabályozása. Ezt ki kell kapcsolni.
-
krepp
tag
válasz
Stealth #21511 üzenetére
Ezt pl. én akkora problémának élném meg (hibás jelenet követés), hogy azonnal küldeném karanciális javításra, ez engem jobban zavarna pint egy pixel hiba, vagy felhősödés, vagy világító feketcsík, stb
Azért gondolom hogy nagyon nem lövök mellé mert minden nagyobb oldal azt írja hogy magasra kell ezt az értéket állítani... -
krepp
tag
válasz
Stealth #21500 üzenetére
Nem hiszem hogy jó ötlet ez...
(Előre bocsájtom lehet hogy nincs igazam, de reméljük kijavítanak okosabbak, ha így van)
Ha a Local Contrastot kikapcsolod akkor elvben emelkedik a fekete szinted, és csökken a kontraszt. Ennek a beállításnak az ajánlott értéke "High"
Ezzel nem megoldod a problémát, hanem kikerülöd, jelentős képminőség romlással... -
Stealth
senior tag
válasz
Stealth #21373 üzenetére
Valaki használ v592-t 55C735-ön?
Nekem ez az eddigi legjobb fw. Szemmel látható javulás, mintha a fényerő is megnőtt volna, nem is értem...Tudom, hogy ez baromság, de akkor is látványos javulás.
Vagy az van, hogy a v562 volt totál szar, és emiatt érzem sokkal jobbnak, de egy fw-n sem volt nekem ilyen kép ez tuti. HDR, DV is szép, egyik sem sötét. -
válasz
Stealth #21270 üzenetére
Igen, ezt látom én is, pedig full samsungos voltam. Arra leszek kiváncsi, hogy a samsung telefont hogy lehet majd tükrözni, mert a smat wiew nagyon kényelmes funkció volt.
a iphone tükrözéstől nem tartok, mert látom van benne air play 2 -es, de ha nem megy van apple TV- m is. -
válasz
Stealth #21268 üzenetére
Mwgrendeltem a TCL 65C805 Smart LED Televízió, 165 cm, 4K, MiniLED, HDR, Google TV -t az emagról (BF: akciósan 300-K volt) . Kiváncsi leszek. Mindig Samsung TV-im (Most is egy 60"-osat fog váltani) voltak. TCL-t eddig csak android-os telefonokból ismertem, azt szerettem.
Meglepően magas szolgáltatási vannak "papíron" , z tetszett meg....ja meg az ára -
-
JackLaney
csendes tag
válasz
Stealth #17944 üzenetére
Nekem most jött elő, vagy most vettem észre, hogy csinálja a hibát, de csak Dolby módban a Youtubeos manuális beállítás mellett. A gyárival nem. Csak az meg kézi kamerás felvétel, teleregény minőség.
Szóval nem tudom mit csináljak, mert a gyárin tűéles minden, de ha hozzányúlok a beállításokhoz és kikapcsolom a sok digitális okosságot, azonnal késik a fényerő.
-
nagymolnar
tag
-
törölt tag
válasz
Stealth #16277 üzenetére
Úgy, hogy nem kötöd netre
Mármint a TV-t. Helyette használsz valami külső MP-t, ahogyan azt már többen javasolták, ami a Kodi-t illeti, az helyett használj Omega Kodit, most jött ki a 21. Az nem frissíti magát, és DV, HDR, HDR10+ kompatibilis.
Bár lehet, hogy nem pont ezt a választ vártad, mégis, megoldás lehet a problémádra.
-
válasz
Stealth #16143 üzenetére
Hát elég jól elnyomkodtam... Androidos telóm van androidos autó rádióm.. de ezen nem igazán találom a disneyt akárhogy kerese.. a netflix az elején úgy megfagyott, hogy újra kellett inditani a tvt. Azon kívül hogy látom hogy rajta kéne lennie ezen nincs és nem is található.. beírtam a böngészőbe neten hogy letoltsem.. onnan sem engedte letölteni.. bevagyok jelentkezve a Googlebe.
-
törölt tag
válasz
Stealth #15696 üzenetére
Én sem vacakoltam firmwarekkel, nincs is neten a TV. Mondjuk lehet ez is egy ok, mert szerintem a probléma összetett, és több forrása van. (nem megfelelő firmware, alapból gagyi, logikátlan szoftver, beállítási hibák, forrás különbözősége ...)
Viszont korábban senki nem említette itt, hogy problémás a HDR megjelenítése, (meg hogy a movie módot ne használjuk) így eleve nem erőltettem ezt az irányt.
Nem tudom, hogy a kolléga TV-je visszaküldhető e, (netes vásárlás e, mennyi idős ... stb) de én előbb azért szentelnék még egy kört a beállításoknak.
-
törölt tag
válasz
Stealth #15684 üzenetére
Már csak meg kellene találni, hogy egyáltalán van e ilyen lehetőség benne?
Am érdekes, mert az összes többi módban megjegyzi a beállításokat, kivéve a Dynamic HDR. És ott is csakis a Brightness az, ami visszaugrik 30-raMost betettem Standardba, sikerült egészen élvezhető képet összehozni statikus HDR alatt is, és végre mindent megjegyez.
Sajnos HDR10 (statikus HDR) tartalmak Kodi alatt történő lejátszáshoz nem jók a Vhiktor és Dharko által javallot Movie módok.Azért hangsúlyozom ki, mert mindkét úriember külön kihangsúlyozza, hogy a preset legyen movie módban. De mégegyszer, ők Youtube HDR alatt tesztelték, és valamiért ott tökéletes is. (megnéztem, gyönyörű a kép a YT HDR 60fps videók alatt, külön teszteltem OLED black level videóval. Bámulatosan szép, ergo a Kodi körül lesz itt valami
)
-
törölt tag
válasz
Stealth #15682 üzenetére
Azt hiszem ezen még nincs. De amúgy minden módban állítható, és úgy is marad, csak pont a Dynamic HDR esetén nem.
Szerintem az eco módot kellene kikapcsolni, mert ahányszor változtatni akarok a fényerőn, elkezd rinyálni, hogy ezzel megváltoznak a fogyasztási adatok .... De egyelőre még azt sem találtam meg.
Viszont a HDR már így is sokkal nézhetőbb, mint korábban movie mód alatt.Érdekes, hogy általában ezek a presetek csak egyedi beállítások elmentve, de valamiért itt nem egészen, mivel a különböző módok azonos beállítás mellett különböző képet produkálnak.
Franc se érti -
törölt tag
válasz
Stealth #15634 üzenetére
Vagy leegyszerűsítve, mintha a Szomszédokat néznéd, vagy más, hasonló kaliberű TV sorozatot, mondjuk a 80-as, 90-es évekből, akkor egészen más a kép minősége, mint pl egy mozifilm esetén. Éles, tiszta képet kapsz, túlságosan is tisztát, mintha egy kamerafelvételt néznél. Kb ez.
-
Geza74
tag
válasz
Stealth #15634 üzenetére
Itt elég jól elmagyarázzák (ha kicsit vágod az angolt):
https://www.techtarget.com/whatis/definition/soap-opera-effect-motion-interpolation -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest