- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swenk
aktív tag
Ez mit jelent?
.pkg 062 telepítés után, ota 098 majd ota 1v999 utána menüből visszaállítás.
Eredmény SZERINTEM, jobb kép. De megnéztem a menüben a termékinformációt, ezt mutatja:
V8-T653T01-LF1V098.000861?????
Ez így jó? -
Swenk
aktív tag
válasz
7Heads Drago #26622 üzenetére
Például Lg 65nano 763 qa, az igaz, hogy szürke a feketéje, és kisebb a fényereje /ezért cseréltem le, én hülye/ de jók voltak a színei, és nem szaladgáltak szellemfejű focisták a BL meccsen, túlvezérelt, kiégő , fehér mezben, a bíró rikító sárgában, kifestett, részlet nélküli arccal.Ez volt a SZABVÁNY beállítás. Igaz is,ha bugos a mobil, nézhetek szar képet is.....Bár nálam pl az S21 egyáltalán nem bugos, legalábbis az alap működését nem zavarja.
"Érdekelne hogy melyik tv gyártónál van ez szerinted beállítva gyárilag?" Ezek szerint a gyári beállítás azért gyári, hogy használhatatlan legyen?
Muszáj a könyvelő hölgynek képezni magát, utána olvasni, megtanulni a szükséges ismeretek, és aztán hozzáfogni a BEÁLLÍTÁS-Hoz, ha -nem is csúcs szuper, de legalább normális képet nézhessen a pénzéért. -
Swenk
aktív tag
Új szakma született: a TCL TV bemérő és beállító. Ez komoly műszerezettséget és elméleti felkészültséget igényel, és valóban sokat javít a képminőségen.
Vagyis, ha ma veszek egy TCL tv-t pl 350000Ft-ért,akkor nem az van ám, hogy bekapcsolom és gyönyörködöm a szép képben, és örömet okoz:" de jó, megérte" Nem, mert vacak a képe / a részleteket itt fórumon bőven olvashatod/.
Ígyhát próbálkozom,bár nem számoltam, kb 30 menüpont kapcsolgatásával, aminek a legnagyobb részét nem is értem, kísérletezgetéssel, így aztán egyre szarabb lesz a végeredmény.
Találom a fórumot, és nagyon sok hasznos, okos tanácsot kapok, hogy egy kicsit szakmailag kikupálódjak, a gyári beállítások felét kapcsoljam ki és akkor javul a helyzet,de sajnos ez sem segít, a kép továbbra is vacak.
Nem értem: a szabványos, gyári beállítás esetén miért nézhetetlen a kép? A gyárban nem kapcsolják be, vagy nincs hozzá műszerük, vagy nem látják , ki sem próbálják a mozgás javítást és társait? Ha nem kell, mert csak ront, akkor meg minek van?
Mit szertnék? Venni egy tv-t, bekapcsolni és örülni neki, szellem fejű focisták nélkül, és azt sem tudni, hogy hogyan jön elő a menüje, mert úgysem tudom, hogy mi az a dinamikus kontraszt, meg a többiek. -
Swenk
aktív tag
Talán, mert csak ennyi probléma van vele
A hdr/DV egy hasonló kategóriájú LG-hez, Samsunghoz képest sokkal jobb.
Akadozások stb: egyedi is lehet, még nem tudjuk, hogy általános probléma-e, mivel nagyon sok összetevője van a sima lejétszásnak. /forrás, net, player/
Kell a külső lejátszó: szerintem nem/ persze ez is egyéni döntés/
Nekem 4 külső lejátszóm van, és kezdenek porosodni a polcon.Amúgy, ha csak ez tartana vissza a TCL-től, szívesen megválok a Firetv Max, FireTV Max 2023, Nvidia Shield 2018, vagy a Homatix box--tól.
Szerintem bármely másik tv márkát ha így "kibeleznénk" számonkérnénk tőlük a kicsit maximalista elvárásainkat, hogy minden paraméterben nyerők legyenek, hát, ennyi problmát azok is produkálnának talán.
Olyan tv-t szeretnénk aminek fantasztikusan szép képe, feketéje, színe van, bársonyos a hangja, rakéta a wifije, szuper gyors a menüje, könnyen kezelhető legyen, és persze tökéletes média lejátszónak is kell lennie, bármilyen muxolt videóval. És ne tükrözze a szemben lévő nagy teljesítményű spot lámpát
Van ilyen?
Ja, és persze ezek krtikák legnagyobb részt egy-egy fórumtársunk tapasztalatai, gyakran szubjektívek, talán nem szerencsés általános tényként kezelni őket, ahogyan az én véleményemet sem. -
Swenk
aktív tag
válasz
lajosx #26393 üzenetére
Nálam az volt, hogy a 028-nál ha a csat. listnál kapcsolgattam a csatornákat a távval egymás után, hiába álltam meg egy csat.-nál elment a hang és csak 5 perc várakozás, majd kikapcs. után jött vissza. Felhívtam egy budapesti szervízt és azt mondták, hogy ez egy nehezen tettenérhető hiba, de szinte biztos, hogy szofver, mert a csat váltáskor elnémítja a hangot, hogy ne csattogjon, aztán ez beakad, lefagy....ezért megy el a hang. Itt a fórumon olvastam a Telegrammos fw-ekről és rátettem a 062-t, majd a 098-at. Azóta a hang jó, a kép lett vacakabb.
-
Swenk
aktív tag
válasz
classic B #26386 üzenetére
Bocs, hogy kérdésekkel nyaggatlak, de mi kell ahhoz, hogy a szervíz visszarakja a V028-at? Ha egyszer visszakerülhetne az alap szoftver, én sem frissíteném "házilag"..... Azt lehet tudni, hogy alaplap cserés volt, vagy csak jav után szoftverezték fel? Vagyis van-e a szervíznek V028-a szoftvere, vagy csak az alaplap csere útján lehet hozzájutni?
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
A tv: 65 C805
Jelenlegi szoftver: V089------USB telepítés, a V028 így nincs már meg.
Ma megtalálta a hálózati frissítést, ellenőrizte és kiírta, hogy nem kell frissíteni, már a legújabb van.
Kérdés: érdemes-e visszatölteni a V062-t, és várni a hálózatos frissítést. Egyáltalán rá fog-e frissíteni a V062-re, vagy a már a nálam lemosott V028-at keresi.
Vagyis: a hálózatos frissítő soft. ugyanaz-e, mint a Telegramos ?
Arra gondolok, hogy a hálózatos file esetleg jobban illeszkedik a device -hoz.
Azért nyüglődök ezen, mert a tv adás képi minősége nem tetszik. Az sd szörnyű, az alakok kontúrjához mintha egy átlátszó celofán szerű sáv illeszkedek, hasonlóan a szellemképhez, csak ez nem olyan határozott, mozgásnál enyhán hullámzik. A hd adás is olyan, mintha az egész kép egy átlátszó, fekete anyagon keresztül rajzolódna ki, nem szépek a színek "szabványos"t választva, a letöltött beállítás elemekkel. Azért nem az ajánlott "mozi"-t választottam, mert akkor egy kicsit elmosódottá válik a kép. Sajnos az 55-ös LG-nek szebb színei vannak, és az sd adás is jobb minőségű. -
Swenk
aktív tag
-
Swenk
aktív tag
válasz
classic B #25999 üzenetére
Ez hamarosan kiderül. Fel fogom keresni a márka szervízt , a fehérvárit, az egyetlent, a tv-n a 062-vel és a képhibával, meg a 2x hang elnémulással, ami még a 028-nál jelentkezett. ezért lett a fw csere. Amúgy meg nem értem, hogy miért lenne főben járó bűn, ha valaki a menüben felkínált usb frissítést alkalmazva fw-t frissít.
Amúgy a szervíz honlapján van olyan tétel az árjegyzékükben, szoftver frissítés, 5000Ft. Ha van alap fw-jük, akkor 10 perc alatt alapra állíthatják a tv-t és mehet minden előről. Ha nem, akkor nem tudom mi van.....Annyi a tv-nek, nincs két hónapos. Amúgy az usb-s ota frissítésnél a tv ellenőrzi a fw-t, és csak ha ok, kezdi a flashelését.. Akkor, ha nem hivatalos, miért fogadja el? Én azt hittem, hogy hivatalos, miért fogadta el a rendszer, ha nem az. -
Swenk
aktív tag
Pedig nem. Esküszöm, hogy a 028-nál ehhez képest gyönyörű volt a kép, minden tv csaton. Csak két esetbeli hang némulás miatt gondoltam-én barom-, hogy egy újabb fw megoldja ezt. A képpel nekem minden ok volt.
-
Swenk
aktív tag
Elnézést tévedtem, ezzel is sz@r
-
Swenk
aktív tag
-
Swenk
aktív tag
Még 1x
-
Swenk
aktív tag
Miért nem jön át a kép?
-
Swenk
aktív tag
Ez az.
-
Swenk
aktív tag
Sikerült egy használható fotót csinálnom egy mostani sport adásból a Sport2-n. Nézzétek meg a távolabb álló arcát, vagy a nézőkét.
65C805 098 fw. Hát ez van. -
Swenk
aktív tag
válasz
pictigjis #25943 üzenetére
Mert egy budapesti, nem garos szervízzel beszéltem, és azt mondták, hogy nincs fw-jük hozzá. Kérdeztem, hogy és, ha alaplapot kell cserélni HW hiba miatt, akkor mi van? Válasz az alaplopot már fw-vel kapjuk. Innen gondolom. Minden attól függ, hogy a márka szervínek van-e gyári, vagy nevezzük alap fw-je. Ha nincs, akkor ők sem tudnak mit csinálni.
-
Swenk
aktív tag
válasz
mikrofon #25928 üzenetére
Ebben a megközelítésben tényleg nehéz elképzelni.Viszont :
többen tapasztaltuk a fentebb leírt jelenséget, 028 fw-nél nálam nem volt ilyen és feltettem egy másik fw-t /teszt FW m999 / a C805-re, és nincs "arcfestés" most nálam. Éppen meccset nézek. Az igaz, hogy ettől sem vagyok elragadtatva, mert nagyon gyenge a képminőség a tuning használattal együtt. Lehet hogy kernellel kapcsolatos? -
Swenk
aktív tag
Úgy néz ki, hogy a v3 marad.
-
Swenk
aktív tag
Sajnos C805-re csak 062 és 098 fw van, én többet nem találtam. A c745-re, Neked vannak ezek a test fw-ek.
-
Swenk
aktív tag
Én most csak egy megoldást látok, vissza a 028-at. Ezért próbálok most szerezni egy 028 IMG filet. Úgy látszik a neten nincs, ezért megpróbáltam egy szervízből hozzájutni, bár azt mondták, hogy alaplap csere esetén az alaplap már tartalmazza a szoftvert. Holnapra megkérdezi a kollégáját, háha Ő valahogy kimentette.....Nem tudom, hgy ki lehet-e menteni egyáltalán valahogy. Holnap hívom őket. Én mindenképpen vissza akarom tenni a 028-at, mert így az az igazság, hogy lett egy nagyon szar tv-m, az én hibámból. Esetleg ki lehetne könyörögni a gyártól egy alap fw-t. És meg egy pici lehetőség: a hivatalos szervíz: a tv garos, hátha.Engem már az sem érdekel, ha nem csinálják meg garanciába, de legyen olyan jó, mint amikor megvettem. Sajnos már hallom a választ: gari nincs, csak alaplap cserével tudjuk javítani, mert fw file-t nem kapunk a gyártól mi sem. Na, akkor itt ér véget a story.350000 Ft-ért lett egy streaming tv-m.
-
-
Swenk
aktív tag
Ezt találtam a Telegramon a 098 fw -nél a vonatkozó hozzászólásokban:
Bogdan Sile, [2024. 03. 16. 17:10]
C805 with new firmware, what I notice:
- no more black screen for an second on live tv(it's too soon to know 100% for sure)
- now when I start my PS4/ps5 TV commute to that hdmi
-no more lag on settings menu
-image profiles seems OK now when commute on hdr/etc no more 100% brightness on other profiles.NOT FIXED: image is bad bad bad on background live TV even on HD channels.
When you have small human faces in the background they look like cartoons.
On Disney Netflix HBO max Amazon image is awesome.Ha kis emberi arcok vannak a háttérben, úgy néznek ki, mint egy rajzfilm.
-
Swenk
aktív tag
válasz
mihaly13 #25882 üzenetére
Én is a V062 IMG-t tettem rá az arcfestő 098-ra. Ez most jónak tűnik. Egyébként úgy látszik jól a.hiba, ha mondjuk egy foci meccset fekete-fehérben nézel. Színtelítettség 0-ra esetben. C 802-nél nincs más lehetőség: vagy a 098 vagy a nagyon nem ajánlott, erősen bugosnak véleményezett 062 jöhet szóba. Sajnos én nem találtam meg a v028-at, talán mert nem is elérhető, pedig ezzel a verzióval visszalehetne állítani a kezdeti állapotot.
-
Swenk
aktív tag
válasz
st6969 #25872 üzenetére
Szia! Nagyon pontosan írtad le azt, amit én is tapsztalok.
Most visszasírom az eredeti 028-at, mert ehhez képest csoda szép volt. Én nem is a kép minőség miatt váltottam erre, hanem a 2x előforduló hang elnémulás miatt. Gondoltam egy másik fw megoldhatja, egy próbát megér, ota frissítés, mi baj lehet.De, hogy ilyen szar lesz a kép, ...Tényleg semmi mód nincs arra, hogy visszavarázsoljam a 028-at? Szerinted a szervíz visszatudja állítani? IEgy hónapra nem adom oda a fehérvári szervíznek, inkább hívok egyet, aki kijön, és átszoftverezi, persze inkább kifizetem a kiszállást, meg a munkát. Holnap hívom őket.Ha már ilyen marha voltam -
Swenk
aktív tag
Köszönöm szépen.
Amúgy lenne értelme az img t feltenni ,mert én ota t tettem fel. Ami még érdekes lehet, hogy a már feltett ota használat után, usb ről ismét látta a már futó firmwaren ugyanazt a fw t.Ellenőrzés után ismét feltette. -
Swenk
aktív tag
Bátran feltettem a 65C805-re az új 098,ota firmware-t.Szerintem , sokkal rosszabb a kép minősége, mint az eredeti 028-as. Főleg az arcok, több alakos, tágabb képeken, mintha festve, álarcban lennének, minden tv csatornán. Érdekes, hogy a közeli arcok meg részletgazdagok, jók. Persze az eredetit már nem tudom visszatenni, ugye, hiszen nem találtam a Telegramon. Vagy van olyan reset, ami helyreállítja az orig. állapotot? A 6245 kódost próbáltam, reset all, reset shop,nem hat erre. Megpróbálom a fizetős szervízt, talán ok helyre tudják hozni....
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
Frissítsen a Mobilfrissítéssel"Töltse le a Mobilfrissítés eszközt a TCL weboldaláról, és telepítse fel a számítógépére. Indítsa el az eszközt és frissítse készülékét a lépésről lépésre haladó utasítások követésével (tájékozódjon az eszközhöz mellékelt felhasználói kézikönyvből). Készüléke ekkor a legfrissebb verziójú szoftverrel fog rendelkezni"
Ezt a tcl.com oldalon találtam. Működik ez, valakinek van erről tapasztalata?
-
Swenk
aktív tag
válasz
AtaWrc #25837 üzenetére
Szerintem tévedésben vagy. Nem a szervízmunka, a javítás összetettsége, bonyolultsága miatt szállítják a központi helyre a tv-t, hanem azért, mert országos szervíz, és nincs annyi utazó technikusuk, akik bejárnák kis hazánk címeit.
Javítás heverőn:
Sony szervíztől 2x jött ki szerelő: 1x megállapította az alaplap csere szükségességét, aztán megrendelte, és amikor készhez kapta az újat, ismét eljött és kb 20 perc alatt készen lett a tv. Igen, a francia ágyra leterítettem még egy plédet, és rá a tv-t. Ennél puhább hely nem kell. A port meg nem is értem. Amúgy belül minden tv poros ám, van ami nagyon./Hidd el,10 évig javítottam tv-ket, a legtöbbször a címen, csak nem képzeli bárki is, hogy minden nagy dög, csöves tv-t elszállítottunk volna, ha kell, hanem, mert ettől lesz szakszerű. Csöveket cseréltünk, kapcsolási rajzot böngésztünk, mértünk, forrasztottunk. Aztán jó lett.
Vissza a heverőhöz: tudod, hogy zajlik le egy a tv alaplap csere?
Hátlap le, alap panel rögzítő csavarjai, ki, alaplapi csatlakozók eltávolítása, alaplap a heverőre.Új, be a régi helyére, minden vissza. A legfontosabb most jön: laptopról a felszoftverezés. És kész. Mi a gond ezzel? A tv egy központi szervíz asztalán sem kapna nagyobb kényeztetést. Így előtted zajlik minden esemény, nem kell bizonyíték fotókat készíteni négy irányból, aggódni, hogy minden csavar visszakerül a helyére stb, vagy bizonyító eljárást indítani karcok ügyében. Náluk vagy nálam?
A mai tv-éknek nagyobb réssze számítógép, mint elektronika.
Belenézel, nagy üres felület, néhány panellel. A mai szervíz ezeket a paneleket egyben cseréli általában. Nem éri meg kiméregetni a szakadt, vagy zárlatos diódát, egyszerűbb az egész tápegységet kicserélni. -
Swenk
aktív tag
válasz
balu1977 #25816 üzenetére
Én biztosan nem vagyok olyan ügyes,mint Te, aki egyedül lekapja a 65 colos tv-t a falról. Igen, ez nekem probléma, bevallom. Ezért nagyon megköszönném, ha elárulnád milyen módon csinálod TE egyedül, hátha tanulok belőle. Bááár...
Biztosan kicsit együgyű is vagyok, de nem is tudnám megcsinálni a firmvare cserét, hisz még azt sem tudom, hogyan lehet hozzájutni a letöltéséhez.
-
Swenk
aktív tag
válasz
mikrofon #25813 üzenetére
Igen, ezt szeretném csinálni, de bevallom, nem tudom, hogy hogyn tudok rátalálni a firmvare-ra. Nekem jelenleg ez a Telegram kicsit kínai, mint a TV, pedig, ahogy írtátok orosz.
Beütöttem a fórum keresőbe, de csak egymást jól értő szakik beszélgetését találtam: "ezt szedtem le a telegramról, nem adja a kódot, a fórumon mondták stb."
Erről a Telegrammról csak itt hallottam a fórumon.Addig jutottam, hogy egy üzenet küldő platform, de akkor mi köze a firmverekhez?
Odáig jutottam, hogy megnyitom a telegram oldalt és előjön egy QR ábra, közepén egy ikonnal. Aztán alul ad egy lehetőséget a mobilszámos belépésre. Beütöm, kér egy jelszót, de az sosem ok. A mobilszámra, amit megadtam a desktop app-ban , sms-ben küld egy számot, beütöm, next és semmi. A mobil app-ban ismét kéri a számomat és hozzáférést a híváslistához, és engedélyezést a hívások fogadásához. Hosszúmküzdelem után most úgy állok, hogy üdvözölt a Telegramban egy kiscsirke. Aztán, hogy ebből hogy lesz tcl firmvare lövésem sincs. -
Swenk
aktív tag
MINDENKIHEZ, akinek garos TCL TV-je van! pláne, ha nagy.
Mielőtt felszereli a falra, mindenképpen fotózza le hátulról a tv-t, látszódjon az adatlapja, mert enélkül nincs garanciális javítás az ország egyeten szervízében Székesfehérváron. Ha elmulasztja, szerelheti le újra, a fotózás miatt.
-
Swenk
aktív tag
válasz
Celtis #25804 üzenetére
"Másfelől ez olyan hiba, amivel átmenetileg együtt lehet élni. Inkább megpróbálnám kitalálni hogyan, milyen körülmények között jön elő,"
Igen, ez így igaz, szerintem is, ezt próbálom tenni én is.
"TCL ügyfélszolgálattal, hogy mégis milyen megoldást javasolnak."
Sajnos csak általános megoldásokat tudnak javasolni, /hardreset, feszültség mentesítés 5 percre, gyári visszaállítás/, de azért teszek még egy próbát.
-
Swenk
aktív tag
válasz
Celtis #25804 üzenetére
"A szoftverezés pedig sz@rt se fog segíteni."
Lehet, hogy így van, lehet, hogy a másik szervízes technikusnak van igaza, mert Ő mondta a lehetséges szoftver hibát."Azt nem várhatod el, hogy legyen egy gyorsreagálású egység"
Természetesen nem várom el, nem is írtam ilyet, hogy azonnal jöjjenek . Jó, ha a cégnek jobban megéri, elszállítani a a tv-t bármi hibája is van, mint egy helyszíni hiba felmérés, ok. Nincs egy hiba szűrés, mielőtt szállítanak? Persze ez a szervíz dolga, Ők tudják."Lehetőleg 15 napon belül, de mindenképpen 30 napon belül kell kijavítaniuk."
Azt már megtanultam, hogy ha 1 hónap lehet a max javítási idő, akkor min annyi lesz, ha szerencsém van."Szerintem pl. kifejezetten igénytelen a kanapén szervizelni."
Ez így nagyon hatásosan hangzik, de túlmisztifikálod ezt a dolgot.
Konkrétan alaplap cseréről volt szó és igen, ehhez nem kellenek laboratóriumi körülmények, egy 50 colos tv esetében.Jól meg is csinálták
Végül, ami nagyon dühít, az a fotózgatás. Mit kell nekem igazolni, kell nekem tudni, hogy mi az az adatlap, és, ha rosszat fotózok le, ugrik a gari, vagy vegyem le még 1x? Mi a fene közöm van nekem a tv adatlapjához?
Ok, küldöm az emailt, a számlát és a garit beszkennelem mellékletben. Ha ez kevés, akkor megkérdezek tanult jogászokat, hogy ilyenkor mi van. -
Swenk
aktív tag
válasz
Celtis #25796 üzenetére
Tudod az a baj, hogy a hölgy kijelentette, hogy helyben NEM javítanak. Tehát hetekre elviszik, aztán vagy kijavítják vagy nem, én meg örülhetek, ha visszahozzák egy hónap múlva, esetleg ugyanúgy.
Azt is mondta, hogy járunk Budapest felé, egy héten 1x, 2x....Azt is mondta, hogy örüljek, mert más tipusoknál csak arra kell várni 3 hetet, hogy el kerüljön hozzájuk a javításért "könyörgő" email. Tényleg: jogilag ok, hogy csak email útján lehet kérni egy meghibásodott tv garanciális javítását? plus fotók a tv-ről? Szerintem ez röhej. -
Swenk
aktív tag
válasz
st6969 #25788 üzenetére
Sajnos csak részben van így. Mai infó a Szfehérvári hivatalos országos, egyetlen szervízről, amely garis TCL tv-ket vállal.
Le kell vennem a tv-t a falról és le kell fotózni a hátán az adatlapot.mondom,hogy nagy ám, egyedül nem megy. Válasz előtte kellett volna, mert csak fotót fogadnak el.Aztán le kell fotózni a számlát is.Azt már meg sem mertem kérdezni, hogy be szkennelve nem jó?
aztán név, cím,mobilszám. aztán a hiba leírása. Mindezt egy emailben kell elküldeni. Ha ez nincs a gyártó nem vállal garanciát. A számlával és a gari jeggyel kitörölhetem.... Azért érdekelne, hogy mit szólna ehhez a fogyasztóvédelem? Ja és doboz is kell.
Na tovább. A helyszínen nem javítanak, pláne 65 colost, bár szoftverezést a helyszínen is meg lehetne csinálni, szerintem. Elviszik és jó esetben 3 hét múlva visszahozzák. Ehhez képest a Samsung a heverőmön cserélt alaplapot, a LG-nek meg távjavító szolgálata is van. Találtam Bp-i szervízt, felhívtam, persze Ők nem vállalnak garos készüléket. Elmondtam a hang hibámat, valószínű szoftver hiba lesz, mondták. Tehát most majd kijön a szuper szervíz, leutaztatja Fehérvárra a 65 colos tv-met, ha adok mellé dobozt, újra szoftverezi és pár hét múlva visszahozza. Persze, ha találok valakit, akivel le tudom venni a falról. Másfél hónapos tv. BRAVO TCL.! Hiába tetszik a kép, meg a tv, meg is kedveltem, az sem lenne baj, hogy előjött egy hangnémulás probléma, de így....nagyon megbántam -fentiek miatt-hogy TCL TV-t vettem. -
Swenk
aktív tag
válasz
st6969 #25777 üzenetére
Köszönöm szépen, megnyugtattál. Auchanban vettem jan 31-én, mert mindenütt min. 400000Ft volt, csak itt 350000, abban az időben.
Igazad van, a számla scennelése, fotózása nem nagy ügy.
Akkor most már csak figyelem, hogy lesz-e hangnémulás, bár , ha visszajön magától, akkor mit magyarázhatok a szervíznek...
Tényleg csak Szfehérváron van szervíze a tv-nek? A gari papíron ez van. -
Swenk
aktív tag
Sziasztok! Most nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre, tényleg.
Kb. 1,5 hónapja vettem egy TCL 65 C805 tv-t. Már 2x előfordult, hogy elment a hangja. Sem a tv csatornáknak, sem pedig pl. a netflixnek nem volt hangja. Néma lett a vtr-en keresztül is és a belső hangszórója is. Persze kapcsolgattam a beállításokon, aztán egyszercsak, pár perc múlva megjavult. Na, ok, ebből előbb utóbb szervíz lesz.
Eddig nem regisztráltam, és nem vagyok tcl tag, vagy mi. Elkezdtem, de abbahagytam, amikor azt akarta, hogy vegyem le a falról és olvassam le a qr kódot a hátlapján, meg fotózgassam a számlát.
Két kérdés: regisztrálhatok -e még, és előtte be kell lépnem a tcl-be? Ez sajnos nem sikerül, mert nem ismeri fel a tv-t, azt mondja:65C805???? és a belépés sem sikerül.
Enélkül nincs garanciális javítás? Kihagyhatóak ezek a számomra macerás dolgok, hiszen megvan a számla, a gari jegy papíron.
Köszönöm szépen. -
Swenk
aktív tag
Most meg helyreállt a hang. Azért nem örülök igazán...
-
Swenk
aktív tag
EZ MOST MI????
MInden tv csatornára, a váltás után kiírja: DTSHD a bal sarokba, szürke kis téglalap háttérre, kb 3 sec ideig. Most az m4 sporton .virított, aztán az rtl hd-n is./65C806, Digi szolgáltató./ Na, most meg elment a hang: sem a avr-en, sem a belsőn nincs. A belsőn néha röviden szaggatva egy pillanatra megszólal.Másik tv-n minden ok.
-
Swenk
aktív tag
Van a C805-ön egy natív Media Player is, ami DLNA-s. Valaki próbálta már használni, érdemes a Nas-t beállítani dlna szolgáltatásra? Nekem Qnap nas-om van, nem egyszerű, egylépéses a dlna aktíválása, a megosztások beállítása, ezért kérdezem. Köszönöm.
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdés a témával kapcsolatban:Ha egy avr -n keresztül egy Homatic boxról streamelem a Netflixet, Prime videot, akkor szebb képet, jobb hangot, nagyobb élményt kapok, mintha a a 65C805 tv belső alkalmazását használnám?
A Kodinak melyik a bevált verziója, mert elég sok van. Melyik verzió ajánlható, mire keressek? / nexus, omega, b1, b2 , b3, "gyári" ?/
-
Swenk
aktív tag
Megvettem a beállításokat. Kérdés: Az sd csatornákat SDR-nek megfelelően, a HD csatornéákat meg HDR szerint kell beállítani?
SDR beállításban:
Mozgás
o
Frissítési ráta: Szabvány
o
A kép tisztasága: Ki
o
Dinamikus gyorsítás: Ki
Fenti esetben nálam nincs Frissítési ráta beállítási lehetőség, csak két tétel van. Vagy csk én nem találom?Csatorna váltáskor az info szöveg / mi a neve, száma stb/ fehérről kicsit sárgábbra, melegebb fehérre vált. Ez az egész egy fél sec alatt történik.Engem nem zavar, ha ennek így kell lennie.
A firmware: V8-T65301-LF1V028.000417
Köszönöm szépen. -
Swenk
aktív tag
válasz
Cartmenn #25071 üzenetére
Kösz, akkor rendezem én is. El voltam lényezteteve az Lg tv-vel, mert a Diginél nagyon logikusan jöttek a csatornák, nem is nagyon kellett nekem belenyúlni. Sajnos az abc sorrend nem igazán praktikus, számomra.Fura, hogy a szolgáltató által adott sorrendet ábc-be rakja át a TCL tv.
-
Swenk
aktív tag
Üdv! A tv 65C805
A tv csatornákat abc sorrendben adja. Lehet más szisztémában is beállítani a csat. sorrendet? Pl. Digi szolgáltatói csat.sorrend, vagy csat.tartalom szerinti csoportosítás vagy csak egyenként lehet
"huzigálni" a csatornákat, a kívánt helyre. -
Swenk
aktív tag
65c805 tv, earc, hdmi kábellel, sony STR - DH-790 avr. Plexen filmet néztem, minden ok. Átkapcsoltam tv-re a távon lévő gommbbal. Bejön egy csatorna, nincs hangja, kapcsolgatom a csatlistát, nincs hang, visszamegyek a filmre, amit a plexen néztem, annak sincs hangja, pedig az előbb még voooót. Aztán beállításokban: saját hang van, arc -n nincs. Se átküldés állásban, sem automata állásban nincs hang. Villásdugó kihúz, visszadug: van hang. Ez most mi ?????
És ha 2 naponként előfordul ugyan ez? Egyáltalán ilyen miért fordul elő? 2 hetes tv...Ha úgy alakul a szervíznek hogy mutatom meg a hibát? Hány némulás után kell szervízt hívni? -
Swenk
aktív tag
válasz
LiteCross91 #24931 üzenetére
Akkor én vagyok tudatlan. Ennek bizonyítéka még az is, hogy nem tudom mi az az Oppenheimer? Nekem is jól jönne....
-
Swenk
aktív tag
válasz
LiteCross91 #24927 üzenetére
Szia! Van TrueHD 5.1atmos? Szerintem csak THD 7.1 atmos van. Vagy én vagyok nagyon tudatlan, vagy a plex lekonvertálja nálad DD 5.1-re.
-
Swenk
aktív tag
válasz
Stealth #24758 üzenetére
Beállítás:, sem átengedés sem automata állásban nincs változás. Sajnos az ügyfélszolg sem tudott segíteni....Ĵó lenne egy egyértelmű leírás. de ehhez a tv hez nem adtak szinte semmit, csak az, hogy krll a lábat rászerelni. Ha nem lenne ilyen nagyon szép képe, már elálltam volna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest