- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Majd 10 éves Samsung TV-m tönkre ment. A UPC kábel TV-nél néztem TV-ket, és gondolkozok, hogy kipróbálom a TLC-t. Leginkább azért érdekelne ez a TV, mert Androidos. Gondolom így sok Play áruházban lévő alkalmazás elérhető.
Amit kinéztem TCL 50DP600 24x4 245 Ft
Mi a véleményetek róla? Filmnézésre használnám, PS4 Pro, Nintendo Switch, Youtube, HBO Go, jövőre Disney+. Valamint van egy első generációs Google Cast-om, azt használtam még arra, hogy sorozatbarátról nézzek telefonon keresztül sorozatokat.
Szerintetek TLC vagy ugyan ebbe az árkategóriába Samsung?
Az egyetlen egy hátrány, nekem kevés a HDMI kimenet, de Samsungon még kevesebb ennyiért.
-
redati
tag
válasz csacsi77 #989 üzenetére
Menüs nincs, csak a bekapcsolós, v218
Az 528 az a tavalyi modellekre van, ebben már újabb a hardver, ezért nem is fogadta el.
Én felraktam a 65EC780-ra, szinte mindent javítottak ami nálam hiba volt a 179-esbe.K4jusz:
Nekem ezzel felment 120Mbit-ig is :
[link][ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Van elérhető, menün keresztüli frissítés az EP660 modellhez?
Amit rá tudtam így tenni, az a V8-R851T02-LF1V179.008029.zip volt.
Próbálkoztam a V8-T658T01-LF1V528.zip -el, de azt nem fogadta el.
Előre is köszönöm a válaszokat!Öreg fater megoldja!!!!
-
subset
senior tag
Szia,
Ahogy írtam, részemről rendben van a cucc. Én elégedett vagyok vele.
Ár/érték arányban, valamint az 5 év gari meggyőző.
Minimális felhősödést látni a jobb felső sarok körül.
Betekintési szög is rendben van szerintem, remek a kontraszt és a fekete.
Az előző tvm-ben volt interpolációs áramkör, az egy kicsit hiányzik, de ebben a méretben és árban nincs ilyen más gyártónál sem.Használj Te is szabad szoftvert !
-
KRoy19
őstag
Felkerültek a TCL hivatalos európai oldalára az új x10-es és x81-es Qled szériájuk specifikációi, ha valakit érdekel...
-
dargelot
senior tag
válasz Elektrosokk #979 üzenetére
Még nem regeltem le, mert eddig az összes problémám már fel lett vetve fórumon mások által. Egyébként legyen fórumon néha-néha angolul is tesznek fel külsősök kérdést s meg is válaszolták őket.
Mindazonáltal az orosz fórum is pörög, a többi kicsit lassabban, bár most legutóbb a legújabb build az ausztrál fórumra került fel legelsőként.
Itt a fórum linkje: [link]
Ha megtalálod a tv-dhez való topikot akkor már sok-sok újdonságot találhat az ember. A távirányító programozástól kezdve az android store-ban nem lévő progik telepítéséig. Nálam pl távirányítón a Netflix gomb most már a YouTube-ot hozza be. Átprogramoztam, nem nagy kunszt.
Példának kedvéért a TV android store-jában nincs benne a GTA San Andreas, s feltettem más módszerrel. Eddigi legélvezetesebb játék számomra a tv-n. A Liberty City Stories is jó volt, a Vice City nem volt az igazi, a San Andeas pedig csúcs. -
subset
senior tag
Pár hete van ilyenem, én meg vagyok vele elégedve.
A körülményekhez a tartalomhoz az egyéni ízléshez kellett állítgatni a képet. Full sötétben erősen vissza kell venni a fényerőt.
Az android rendszerre sem tudok panaszkodni....sőt !
4K lejátszás alatt (a tv belső lejátszóival) a tv menüje belassul de nem vészes mértékben.Használj Te is szabad szoftvert !
-
Elektrosokk
veterán
válasz dargelot #973 üzenetére
Aha, köszi.
èn most vettem egy tcl xess x2 u55x9006 típust a hálóba. Elég sokat sakkoztam hogy mi legyen, Samsung/TCL/Sony volt amiket nézegettem de 10 bites panel + qled nem volt kedvező áron.
eddig csak Samsung tv készülékeink voltak. Tcl x2 nagyon jól szerepelt a tesztekben, végül amazon.de felhasználói vélemények győztek meg. Meglàtjuk milyen lesz.A lengyel fórumra Te be tudtál regisztrálni?
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Gabba
friss újonc
Üdv valaki tudna adni tanácsót, megvehető?
https://m.emag.hu/tcl-smart-led-televizio-188-cm-4k-ultra-hd-android-75ep660/pd/DPHDV6BBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_new_2018&utm_content=arukereso_hu&cmpid=72648
-
redati
tag
válasz Elektrosokk #968 üzenetére
Köszi. Kb 3méterről nézem. Én bekalibráltam magamnak. Mindent addig állítgattam amíg a lehető legjobb eredményt nem értem el. (Kb 2 hét mire mindent kitapasztalsz).Kísérletezni kell.
azért majd leírom az eredményeket
A beépített Onkyo soundbar, a valaha általam hallott legjobb hang egy tvből kicsikarva, külső eszköz nélkül 😂[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Azokat kérdezném akik vásároltak nemrégiben TCL X815 típusú tv-t.
Az alsó két sarok nektek is világosabb kicsit aka backlight bleed (a jobb oldalon kicsit erősebb ez a jelenség)?
Nemrég vettem észre a dolgot és érdekelne, hogy típushiba e és érdemes lenne e cseréltetnem.
Egyébként nem durva a helyzet, mert csak sötét jeleneteknél vehető észre a dolog és akkor is csak ha kifejezetten a sarkot nézem, mégis idegesít a dolog mert egyébként rohadtul tetszik a TV és meg vagyok vele elégedve.
-
Atikusz
senior tag
Erről a TV-ről van valakinek valamilyen tapasztalata ? [link]
-
dargelot
senior tag
válasz Elektrosokk #972 üzenetére
Thomson 49UC6406. A TCL europában egy ideig Thomson néven adott ki tv-t. Csak pár éve tört meg a jég és elérhető a TCL is. Amúgy panel, rendszer ugyan az.
-
dargelot
senior tag
válasz E38fanatic #970 üzenetére
TCL fórumok:
[link] -
E38fanatic
csendes tag
válasz Elektrosokk #968 üzenetére
Milyen lengyel forumrol van szo?
-
redati
tag
Pár hete nyüstölöm a 65ec780 modellt, ami az 55dp660 modellt váltotta.
A váltás először vegyes érzésekkel töltött el.
Android 9 ,ami akadozik. Dolby Vision, de hdr váltáskor újra kell indítani a tvt, mert akad, hogy beolvassa az új hdr információkat. Miiiiiiii vaaaaaaaaan !
Mondom kérem vissza az előző tv rendszerét, mert az legalább tutin működik 😀 Android 8
Aztán jött most az új frissítés"v218"
És megint azt kell mondjam,a saját tapasztalataim alapján, hogy tanulhatna az összes többi gyártó, hogy igen is így kell megoldani a kedves felhasználó problémáját. Akadozó menü= pipa
Hdr váltások utáni fagyások pipa
A tv tudja a :
Hdr
Hdr10
Hdr10+
HLG
Dolby Vision
Dolby Atmos
Dolby audio
DTSSaját tapasztalataim alapján:
Dolby true hd
DTS hd master
Ami nem ment neki az egyedül a dtsxÖsszességében az 55dp660-nak egy hangyányit jobb volt a feketéje.
Viszont itt picit jobbak a színek. Jobbak a fények.
Jobb a fényerő, ami egy picit számomra hátrány is, mert este nem tudom annyira levenni, hogy ne legyen bántó a szememnek. A Dolby Vision abszolúte kárpótol a maga 60 hz-es lejátszásával. Netflix tutin nyomja az atmost, a Prime meg jól adja át a Hdr10+ adatot.
Ha lesz egy kis időm, akkor tesztelem az arc-on keresztül kiküldött adatot, az Onkyo 646-on a DD+ jelet fogadva.
Békés boldog karácsonyt kíván az én kicsi kis családom mindenkinek 😀[ Szerkesztve ]
-
zsírsámán
senior tag
válasz monchichi20 #962 üzenetére
Szia,
Lett valami megoldásod a problémára? Nálam tegnapig rendben ment minden (külső soundbar-al, ARC-on csatlakoztatva), de ma azt vettem észre hogy elment a hang. Esetmben az a helyzet, ha a T-linket bekapcsolom, elvileg csak a soundbarból jön a hang, gyakorlatilag látom, hogy fel van véve a hangerő, de semmi nem hallatszik, ha a T-link ki van kapcsolva, akkor a soundbar és a TV hangszóró is szól. Nem találkozott korábban valaki hasonlóval?
-
petertoth123
csendes tag
Hali!
TCL guruk segítségét kérném abban, hogy egész pontosan mi, mit jelent a kép beállításokban? ezen még tudok javítani? (amúgy jelenleg ezzel a beállítással érzem úgy, hogy éjjel nem égeti ki a szemem, és világosban is elmegy... de nem értek hozzá.) Ez a "mozi" beállítások alatt van, a SMART HDR-nél nincs olyan beállítás, hogy el tudjam viselni... a tévé: TCL 50EP680. -
monchichi20
aktív tag
Ahoy.
Beszeretem egy Onkyo nr686 arcba raktam a X2 9006-on, viszont a tv is ad hangot meg a avr is. Mit kell álltani a tvn hogy az ne adjon semmi hangot mert nem találom, illetve a tv/amd 4096x2160-nak érzékeli magát, de 3840x2160 ra van állítva felbontás a windows szerint.
Szerintetek mi a gond? -
KRoy19
őstag
Egyik fórumtárs megkért privátban, hogy írjam le a véleményemet az általam nemrég vásárolt TCL 55x815 típusú tv-vel kapcsolatban.
Gondoltam megosztom ezt itt is, ha esetleg valakit érdekel.Nos ez alatt a pár nap alatt pozitív vélemény alakult ki bennem a TV-vel kapcsolatban.
Az első pozitívumot rögtön kibontáskor tapasztaltam. Úgy éreztem, hogy egy prémium termékkel van dolgom mivel a képernyő eleje, pereme és hátulja edzett üveggel van borítva (hátul természetesen csak félig, mert az alsó részen műanyag mögött található az elektronika)
Az alsó perem és a lábak pedig szálcsiszolt fémből vannak.Szerintem gyönyörű kontrasztos képe van a Qled-nek köszönhetően és mindenképpen előrelépésnek érzem a Samsung nu7100-as TV-m után ami szintén egy elég jó kis TV.
HDR-es anyagokat szépen megjeleníti, mivel Wide color gamut képes, viszont a max fényereje az csak 500 nits, így aminek vakító fényesnek kéne lennie (pl nap, vagy lámpa fény) az nem az.
Mindettől függetlenül teljesen élvezhető számomra a HDR-es tartalom is.A local dimming sötét jeleneteknél feliratokat használva tud okozni zavaró bevilágításokat, de a Micro Dimminget bekapcsolva nincs ilyen probléma.(Local dimminget kikapcsolva)
PC-monitorként is használom (kb 3 méterről nézem) a kép tű éles és a szövegeket is gyönyörűen megjeleníti.
Játék közben sem tapasztaltam zavaróan magas input lag-ot.
(A Red Dead Redemtion 2 Mocskos jól néz ki rajta )A soundbar hangminősége nem rossz, de nem is kifejezetten jó. Azt mondanám, hogy használható, ha nincs más.
Egyenlőre ennyit tudok mondani a TV-ről.
Összességében nem bántam meg, hogy megvettem.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Elektrosokk #957 üzenetére
Az a baj, hogy számítógépen van jelenleg csak hdr-es filmem, a Windows 10-es hdr-meg elég kaka.
Nincs semmi usb-s adat hordozóm sem amiről a TV-le tudná játszania a filmeket.A TV saját rendszerén youtube-on kapcsoltam be egy két HDR-es videót, de nem hullott tőlük le az állam, ezért gondolom, hogy az 500 nits valós lehet.
-
Elektrosokk
veterán
Normál módban annyi is, de HDR módban 800 nit. Szerintem nézz bele egy HDR filembe a tiéden Kíváncsi vagyok
a micro nem ugyanaz mint a local, más algoritmusokkal dolgozik és általában 600 zona van a képernyőn, újabb technológia.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
KRoy19
őstag
Nos a betekintési szög szerintem egész tűrhető, nyilván csodákat nem kell várni hiszen mégis csak VA paneles. Azt mondanám, hogy valamivel jobb mint a Samu TV-mé volt (NU7100).
A local dimming feliratoknál sötét jeleneteknél gáz tud lenni, viszont van rajta egy Micro dimming nevezetű funkció is aminek a használatával nem tapasztaltam semmi problémát még sötét jeleneteknél sem. (gondolom ugyan az a funkciója mint a local dimming-nek, csak valahogy másképp működik)
-
KRoy19
őstag
válasz Elektrosokk #951 üzenetére
Érdekes, a weboldalom csak 600-at írtak. Mindegy végül is....
-
snpetit
aktív tag
Szia! Én is gondolkodtam a 815-ösön, de lebeszéltem magam róla, mert annyira kevés infó van róla Várok a tavaszi OLED árcsökkenésre. Ha megtennéd válaszolnál ezekre kérdésekre? A betekintési szöge, mennyire jó? Szoktál feliratos filmeket nézni, a local dimming mennyire világosítja ki feliratkor a képernyő alját? Legtöbbször sötétben tévézünk.
Köszi a választ előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kuponkunyeráló
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OpenWRT topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...