- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6272 üzenetére
Ha megfelel, hogy tömbbe kerül az összes elérési útvonal, akkor itt a task.
Az adatbázis elérési utat ne felejtsd el lecserélni!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6268 üzenetére
Tipp: Ha ilyen konkrét kérdéssel kapcsolatban kérsz segítséget, nem árt megosztani a kérdéses db fájlt, különben ha értene is itt valaki az SQL-hez, sem tudna konkrét segítséget adni.
Egyébként történetesen Android/Kodi fejlesztés kapcsán napi szinten találkoztam sqllite3-mal, így gondoltam, hogy a Taskeres Lyrics projektemnek csinálok cache gyanánt egy ilyen adatbázist, mivel elég gyors. Azóta is remekül teszi a dolgát, megy rendesen. Szóval a Tasker rendesen támogatja a dolgot.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6251 üzenetére
Bekapcs:
am startservice com.google.android.apps.adm
Kikapcs:
am force-stop com.google.android.apps.adm
Na már nem mintha bármi értelme is lenne kikapcsolni...ráadásul nálam nem is működik, ugyanűgy be tudja azonosítani, bármit is csinálok, de még mindig nem értem hogy mi értelme lenne kikapcsolni egy olyan funkciót, ami a telefonod megtalálására szolgál.
Ugorjunk más témára mostantól. -
atillaahun
veterán
válasz
aprokaroka87 #6249 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést, de a Secure Settings, tud Activity-ket is indítgatni külön.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6218 üzenetére
User error. Gondoltam frissítek, de mivel moddolt verzió volt fent, törölnöm kellett a jelenlegi csomagot. Gondoltam, hogy van backupom hetente, így nagy gond nem lehet. De úgy néz ki, hogy a mentésért felelős taskom nem futott le fél éve, szóval elbuktam kb minden komolyabb projektem...
A bétáról meg kénytelen voltam downgradelni vissza, mert a transzparens ikonnak is lett körvonala, ami nem szerencsés.
@HREH
Gratulálok itt is a kinevezésedhez! Nagyon jól jártunk Veled!
Jó munkát!
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6221 üzenetére
Köszi!
Tervezek összefoglalót csinálni, de majd csak akkor, ha kijön a végleges (nem-béta) verzió, hogy mindenkinek egységes legyen a felület, és ne legyenek félreértések.Azonban nyomatékosan megkérlek, hogy a jövőben hagyd abba a trollkodást, és csak ahhoz szólj hozzá, amihez tudsz is értelmeset mondani. Ellenkező esetben "látogatást teszek" a modkerbe, és majd ők intézkednek. Több topikból is ki lettél már tiltva, nyilván nem véletlenül.
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6195 üzenetére
Ezzel se jó.
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6188 üzenetére
Nem jó így sem. Valamit én rontok el, biztosan...
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6186 üzenetére
Feketével van írva a profil neve 'Button Backlight". A két nyilacska pedig zöld. Hát akkó' feladom. Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél!
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6184 üzenetére
Továbbra sem jó. De egyébként hiába aktiválom a profilt, nem is sötétülnek el a gombok, csak ha kézzel futtatom a echo 0-ás taskot... Utána ha lezárom-feloldom megint világít. Lehetséges, hogy magának a telefonnak a beállításaival kellene valamit?
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6182 üzenetére
Köszönöm! Sajnos még mindig nincs szerencsém... Átállítottam a echo 255 utani dolgokat a sajatomra, ha külön-külön indítom el őket akkor működnek is. ( OFF-ra kikapcsol, ONra be nyilvan). Viszont ha lekapcsolom a háttérvilágítást, lezárom a kijelzőt, majd feloldom ugyanúgy elfelejti....
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6178 üzenetére
Rendben. Köszönöm szépen a segítséget!
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6176 üzenetére
Semmi nem változik egyik értékkel sem.
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6174 üzenetére
echo 255 > /sys/class/leds/button-backlight/brightness
Így másoltam be, aztán futattam a taskot. -
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6172 üzenetére
Root Explorert használok, ezt tudom kimásolni :/sys/class/leds/button-backlight
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6170 üzenetére
/sys/class/leds/button-backlight helyen van brightness fájl, igen.
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6168 üzenetére
Sosem használtam még ezt a Shell dolgot sem...
. A /sys/class/leds mappa megvan egyébként. Köszönöm a segítséget amúgy!
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6166 üzenetére
Így próbálom: Tasks fül, majd alul plusz jel, létrehozok egy új Taskot. Utána megint plusz jel, és az " action category" résznél Alert, majd Set Light. Viszont ott valamiért az piros, és nem engedi kiválasztani... Mit ronthatok el?
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6164 üzenetére
Így már sikerült, most már van root. Igen, kivettem a Beginner Mode-ot. Viszont továbbra sem találom a Notifications részt, se a többit.
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6162 üzenetére
Azt értem, de hol adjam meg neki, ha magától nem kér?
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6160 üzenetére
Rootolt a telefon, de maga a Tasker nem kért engedélyt roothoz...
-
jUUh
addikt
válasz
aprokaroka87 #6158 üzenetére
Tuti én vagyok a béna, de nem találom...
egy valahol láttam Set Light opciót, de az meg piros, és nem engedi használni
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6154 üzenetére
Az
adb devices
parancsból kihámozott eszközazonosítót kell oda írnod. -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6151 üzenetére
Az ADB helpben ott a megoldás.
-d - directs command to the only connected USB device
returns an error if more than one USB device is present.
-e - directs command to the only running emulator.
returns an error if more than one emulator is running.
-s <specific device> - directs command to the device or emulator with the given
serial number or qualifier. Overrides ANDROID_SERIAL
environment variable. -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6149 üzenetére
Nincs Telenoros kártyám, tehát belépni sem tudok az oldalra, nemhogy kész taskot gyártani.
Így a nemes feladat Rád marad.
A lényeget leírtuk, de ha valami nem megy, írd be Gúgliba a Post kulcsszót, vagy azt, ami nem világos. Biztos vagyok benne, hogy tucatnyi leírás van róla a neten.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6147 üzenetére
Bocs, a Javascript nem minden esetben jelent megoldást, mivel sajnos korlátozva lett a Lolli Androidban eléggé az xhr része, így például sütit nem tud kérés mellé küldeni...
Nekem nincs meg az AutoTools plugin, mert én nem láttam sok értelmét eddig (mert mindent szinte meg tudtam oldani Taskerrel, ami kellett). De hátha valaki más tud Neked abban segíteni, hogy ott hogy lehet kivitelezni a post kéréseket.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6145 üzenetére
Persze, Http Post a szerver felé a belépési adatokkal. Böngésző developer konzoljából (PC-n) ki tudod lesni, hogy pontosan milyen paramétereket kell közölnöd.
Viszont a komolyabb Post kérések lebonyolításához a Tasker nem nyújt elég paraméterezhetőséget, így vagy Java-t, vagy JS-t, vagy pedig egy külső plugint kell segítségül hívnod (én a RESTTaskot (vagy valami hasonló neve van) ismerem, de talán az AutoTools is tud ilyet).
Ha a login megvan, ki kell nyerned a sütit a szerver válaszából, majd ezzel bonyolíthatod is le a többi lekérést (míg a süti le nem jár).
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6143 üzenetére
HTTP Get vagy AutoToolsban van HTML Read
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6135 üzenetére
aprokaroka87.
Persze, de macerás Taskeren belül, mivel ezekhez intentek 'figyelésére' kell regisztrálni a Taskert. Szóval jobban jársz azzal a megoldással, hogy egy külön task figyeli ezeket az állapotokat, s azokat változókban tárolod.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6129 üzenetére
Ja, csak ez egyrészt nem univerzális (nekem Nexuson (gyári vanilla Androidon) se root-tal, se root nélkül nem megy), másrészt pedig azt, aki most ismerkedik a programmal, nem kéne egyből a Run Shell/shellparancsok mélyvízbe beledobni... Később is ráér, amikor már kellő magabiztossággal használja a programot.
Más: tervezek csinálni egy 20-30 perces videót, amelyben bemutatnám a Tasker alapvető használatát, szerintetek jó ötlet lenne? Ha igen, akkor adhattok ötleteket, hogy szerintetek miket kellene megemlítenem
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #6126 üzenetére
Nem. A headset változó arra szolgál, hogy ki tudjam kötni feltételnek, hogy akkor ha be van dugva. Erre nincs beépített változó, én hoztam létre. Így tudok hivatkozni is rá. Ettől nem fog függeni a taskom, csak megkülönbözteti, hogy melyik fusson le a kettő közül. (Ha a headset be van dugva a játék hangosabb lesz, ha nincs halkabb. Ha kilépek belőle, akkor visszaáll az kiindulási értékre.)
Így az utolsó kérdésedre a válasz: nincs beépített változó. Ki akarna profilon keresztül megadni, ha lenne? A cél az lenne hogy minél kevesebb dologból teljesüljön a task. Kár bonyolítani.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6126 üzenetére
Ez így pont, hogy abszolút teljes, rendben ellátja a változó értékének állítgatását, amire Fall-N kollégának kellett.
Pont azért kell, mert erre nincs beépített változó a Taskerben, ha lenne, szerinted p*csölnénk feleslegesen ilyen profilok készítésével? -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6122 üzenetére
Neked nem megy. Olvasd el még párszor, hátha rájössz. Akkor talán sikerül hanyagolnod a hülye kérdéseket...
-
Fall-N
veterán
válasz
A %PACTIVE = *profil_neve* csak egy példa volt. Arra használom, hogy akkor teljesül egy task ha aktív egy (másik) profil (vagyis teljesül egy esemény). Ahogy HREH írta úgy van megadva.
-
HREH
senior tag
válasz
Ha bedugja a fülest, akkor a %Headset változó értéke on lesz, ha kihúzza, akkor pedig off.
A Headset Plugged In context alapján működik az enter/exit task, semmilyen %PACTIVE nem kell hozzá, az másra való. -
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #6117 üzenetére
Igen jól értelmezed. Logikám szerint ha csatlakozik a headset akkor definiál egy egyedi változót, így tudok rá hivatkozni, ha már nincs rá beépített.
Viszont lenne egy kérdésem: A Kodi Pause taskomhoz szeretnék egy exit taskot is. Eddig úgy néz ki, hogyha hívnak telefonon akkor a Yatse küld egy intent parancsot az Android TV-nek, hogy állítsa meg a lejátszást. Az tudom miket kellene az intentbe írni, csak azt nem tudom, melyik esemény (vagy változó lenne jó?) az, hogyha leteszem a hívást.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6097 üzenetére
Szia!
Nem sajnos. Mivel tudtommal az Android nem rendelkezik ilyen notify külsővel, így csak custom layouttal lehetne megoldani. De ahhoz a Tasker APKnak kellene tartalmaznia az XMLt.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6099 üzenetére
Jól olvastad, mert én is ezt látom
Áruld már le nekem, hogy miért is kéne a Taskernek és a developernek támogatnia egy lassan 4,5 éves verziót?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6089 üzenetére
Szia!
Le lehet kérni ezeket (de nem az Általad linkelt módon; az felhoz egy Activityt, hogy törölnöd kell pár alkalmazást, mert nincs elég hely az appodnak), viszont a külső SD kártyára nincsen API.
Egyébként csináltam Neked egy taskot, innen letöltheted. Ebben benne van a két Android API-s megoldás, az elsővel a Data, a másodikkal pedig a külső 'resoure' tárolásra titulált adatokat tudod kinyerni. Viszont a külső SD-t, illetve pl. az OTG-s eszközömet nem tudtam meghívni, mert erre nincs API. Így egy workaroundot kellett kifundálnom ismét. Ehhez viszont a task alján lévő elemeket engedélyezés előtt csekkolni kell, hogy stimmel-e az elérési út. Egyébként az a megoldás bárminek vissza tudja adni a szabad/összes területét.
Android API 9 minimum szükséges a taskhoz, és minden értéket byteban ad vissza, így szükség szerint Neked kell konvertálnod!
Have fun!
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6083 üzenetére
lehet, de a Tasker esetében hatványozottan igaz
ennyi
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6081 üzenetére
Tényleg kezdesz sok lenni....
Home gombbal csak háttérbe rakod, olyankor a Tasker nem veszi figyelembe az esetleges módosításokat -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6079 üzenetére
Nem a home, hanem a vissza gombbal kell kilépni. Akkor "végrehajtsa nállam"... Meg az "orrodat is tisztíccsa"...
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6076 üzenetére
Bárcsak te nem nyomnál annyit az Ok gombra, amikor hozzászólást írsz... Miért kell hülyének nézni a másikat? Amúgy meg ha kilép a Tasker-ből, akkor is elfogadja, nem csak a "jobb felül a pipára".
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6072 üzenetére
Ha sikerül...
https://drive.google.com/file/d/0BzgJiXZxO91AaWRYaXlDc3ZJNW8/view?usp=drivesdk
Projectként mentettem el, a cell near-t átírtam time-ra. -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6069 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy szinte semmit sem fogyaszt. (Mint ahogy a Tasker és a KLWP sem)
Máskor pedig inkább próbálj meg érdemi válasz(oka)t adni a kérdésre! -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6065 üzenetére
Nem kell közbe a kijelzőt nézni. Az, hogy megy az óra a telefonodon, az mennyire akkugyilkos?
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6065 üzenetére
Egy szimpla visszaszámolás miért lenne akkugyilkos? Alapjáraton a Tasker sem akkugyilkos a folyamatos profilfigyelésével, ill. a KLWP sem, pedig ott másodperces órát állítottam be (ezzel csak arra akartam reflektálni, hogy nem feltétlenül akkugyilkos egy gyakran (akár másodpercenként frissülő) widget).
Különben is, megoldást adtam arra, amit icemad kolléga kérdezett, az, hogy kicsit gyorsabban merül tőle a telefon, lehet járulékos veszteség is -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6056 üzenetére
Hát igen, úgy nehéz pingelni...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6048 üzenetére
Bocs, dupla lett!
(#6042) hetn
Szia!
Ne haragudj a késleltetett reakciómért, szerettem volna válaszolni hamarabb is, de sajnos nem jött össze a kóros időhiány miatt...
Az jó jel, akkor írd meg a linkelt fórumon a problémád, s reméljük, hogy Pent megoldja hamarosan. De igyekezz, mert ha nem jelzel mostanában, akkor kiadja az új verziót, s a bugfix nem fog bekerülni, csak pár hónap múlva a Taskerbe.
2. Van egy logja a Tasker toggle alkalmazásnak (a belső tárhelyen egy mappában találod), ott meg tudod tekinteni az esetlegesen előforduló hibákat. Bár gyanítom, hogy a megoldás nincs kibékülve az Android 7-es főverziójával.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6048 üzenetére
Szia!
Nálam megy mindenféle hókusz-pókusz nélkül is, rendben visszakapom az értéket. Esetleg próbáld meg a Timeout értéket növelni picit.
Vagy itt egy Tasker JS kód, hátha ez megy, ha a másik nem:
var output = shell('ping -c 2 google.com', false, 10);
alert(output); -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6052 üzenetére
Nem kell hozzá rootnak lenni, mivel nem csak shellparancsból, hanem Java API-n keresztül is el lehet érni a $Settings-et. Erre jó a korábban linkelt projekt, vagy az autotools.
-
kaciokos
őstag
válasz
aprokaroka87 #6050 üzenetére
Az sajna nálam nem választható, gyanítom, a root hiányzik neki.
-
kaciokos
őstag
válasz
aprokaroka87 #6046 üzenetére
Bocs, de nem értem a kérdést. Milyen hálózatot kapcsoljon le? És mi közben?
-
bogil99
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #6036 üzenetére
-
bogil99
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #6034 üzenetére
Ezt honnan lehet megtudni?
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6027 üzenetére
Nekem kikapcsolja a ledet. Régóta használom pont azért, hogy éjjel ne világítson.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6005 üzenetére
Ok, holnap megpróbálok faragni még rajta. Ez csak egy gyorsan magamnak összedobott verzió.
Azt hiszem, sejtem mi okozhatja a problémát!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #6003 üzenetére
Nekem is pontosan ugyanezt a hibát produkálja a task, amennyiben repülő üzemmódban van telefon (vagy ha nincs szolgáltatás). Egyéb esetben működik.
A 4.2 elméletileg már tudja futtatni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5994 üzenetére
Nem hiszem, hogy segítene. Az csak kiírja a Cellainfókat, a Loc és Cid paramétereket nem közli, s ugyanúgy nem tud a Tasker mit kezdeni a paranccsal, ha le van zárva a képernyő sajnos....
Egyébként a mai kísérletezgetésem közben összehoztam ugyanezt Java-n keresztül, s ahhoz root sem kell. Ha érdekel bedobom a taskot...
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5994 üzenetére
Ezt nem ismerem, de teszek egy próbát, köszi
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5991 üzenetére
bármilyen megoldás érdekel...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5979 üzenetére
Szerintem nem rossz dolog, rövid infók kiíratására tökéletes. Ha pedig csicsázni szeretnéd, a Toastnak meg lehet adni egyedi kinézetet (kódból), szóval annyira nem is lemaradott. Csak a fejlesztők többsége nem foglalkozik ezekkel, így kevésszer látom. Pedig nagyon szép dolgokat is lehet vele létrehozni...
Én egyedül csak azt sajnálom, hogy GUI szálon (Activity), vagy a fő szálon (az is GUI thread) lehet csak Toastot csinálni, s a Tasker a Java Functions-t Serviceként futtatja. Szóval maximum a már említett Looperrel lehetne egy nem GUI szálból Toastot létrehozni. Meg is próbáltam annó összehozni egy ilyen taskot, mivel idegesített, hogy ilyen mostohán van kezelve a toast kezelés, s nem tudok neki pl. egyedi pozíciót megadni. Ami pedig azért zavar, mert ugye a billentyűzet ott nem érinthető, ahol a toast van...
Sikerült is összehozni a dolgot, de 'befagy' a Looper és a Tasker, s a végtelenségig megy a task, a megadott 6 mp helyett. A Toast ugyan eltűnik, de a taskjaim nem futnak le, csak Tasker kilövés/reboot után. Írtam ezzel kapcsolatban Pentnek, de nem reagált...
Egyébként itt letölthető a félkész taskom.
(#5980) HREH
Igen, amit mondtál, abban van igazság, mert valóban van két Toast konstans, az egyik a SHORT, a másik a LONG. A dev reference egy kicsit félrevezető ([link]), mert itt is ezt említik csak. Ugyanakkor a durationnál a fordító egy integert vár (erről árulkodik az int duration = kezdetű sor), azaz bármilyen pozitív, egész számot írhatsz oda a Toast.LENGTH_SHORT helyére.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5976 üzenetére
Ha shortként definiálták a kódban, akkor 2 sec, ha longként, akkor 3,5 sec, 5 sec semmiképp sem lehet, de ez most nem is lényeges...
Lehúzom a töltőről, feoldom, ezalatt el is telt a 2/3,5 sec, és kb. ezzel értelmét vesztette is az egész. Ezért akarom dialogként, amit csak leokézni lehet, véletlenül kitörölni nem, és korlátlan ideig látható.De ejtem is a témát, mert ez itt nagyon off.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5974 üzenetére
Ez mind szép (nem) és jó, csak engem baromira nem érdekel a feszültség meg a hőmérseklet...teljesen más dolgokra vagyok kíváncsi, ráadásul nem ilyen béna toast formában, ami - ha jól emlékszem - 2 másodpercig van a kijelzőn, aztán eltűnik...
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5970 üzenetére
Köszönöm, megcsináltam, de egyelőre nem jó. A log szerint lefut ugyan a parancs, de csak miután a profil inaktív lesz, akkor pedig már nincs mit felvenni.
Ez mitől lehet?
(Kicsit macerás próbálgatnom, lassan a kollégám agyára megyek.)
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5955 üzenetére
Keresni luxus? Minden hülyeséget meg kell kérdezni?
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5953 üzenetére
Teljesen, semmi fogyasztása sincs...
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5942 üzenetére
Nem .mp4-et nézel a végén, hanem 0.mp4-et. Ebben mi a nehéz?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5935 üzenetére
Bár én is ezt mondhatnám!
Ettől függetlenül feltettem ide is a taskot. Tudom, hogy nem szereted annyira ezt a megoldást, de hosszan megérintve az 'ide' szót, majd a 'Hivatkozás mentése' gombot (vagy hasonlót) megérintve menni fog a letöltés.
Vagy társítsd Taskerrel a linket egyből!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5933 üzenetére
Szia!
Igen. Úgy látszik ápdéjt van... Feltegyem máshova is, vagy kivárod?
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #5912 üzenetére
Azt esetleg nem lehet tudni hogy ha a hangerő csúszka előtti kis ikon mit hív meg? Mitomén com.valami...
Annak az értéke kellene.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #5909 üzenetére
Sajnos nem megy.
Próbáltam a %VOLR-t is, de azzal sem megy. Lehet hogy a rendszer nem engedi így használni. Esetleg azt tudnám még hogy az app elérési útját adom meg, de nem tudom hogy mi a hangerő vezérlés elérési útja, amennyiben van neki olyan.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5903 üzenetére
Mit adjon vissza egy tömbre? Sose adta vissza az értékeit, azért van a példában a For ciklus, aminél a %file változóba mindig a következő elem megy a %files-ból.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5902 üzenetére
Hmm
a list files már furcsakiválasztom a könyvtárat
a match be beírom hogy *.mp4variable-be pedig a %files-t
majd amikor 2 másodperces wait-el kérek egy flash-t a %files-re %files ad vissza.
Viszont a videóban nincs olyan hogy sort select.
itt nekem van.
Meg gondolom mindenkinél akinek 4.9u4 verzió van
root-al eleve error-t
A mappában ott a file pedig
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5900 üzenetére
Egyébként minimális Google kereséssel (tasker move files) kidobta volna neked is.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5887 üzenetére
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5879 üzenetére
Természetesen az csak egy példa volt, hogy én hogyan oldanám meg a dolgot, nem akartam erőltetni, hogy azt is használd in-production környezetben.
Egyébként pofás lett a végeredmény!
PS: Javaslom, hogy a TextBox Input Type mezőjét tedd át 'Normal Text'-ről 'Numeric / Integer'-re, így csak számokat enged majd beírni a mező, illetve a billentyűzetről is eltűnnek a felesleges karakterek kézi bevitel esetén!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5877 üzenetére
Amennyiben taskot exportálsz, a Scene-k nem kerülnek megosztásra, így azt nem tudtam átnézni.
Viszont a leírásod alapján összedobtam egy példát: [link]
A lényege, hogy amennyiben beírsz a szövegdobozba egy számsort (a millisecundum-ot), akkor a gomb megnyomása után felugrik egy alert az átkonvertált adatokkal.
Fontos megjegyeznem, hogy csak akkor fog működni a dolog, ha a Tasker engedélyezve van!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5875 üzenetére
Igen. Bár nem megfordítom, hanem összerakom darabokból a dátumot (az időt nem, azt kiparsolom).
Illetve a JS a 2014 április elsejét úgy adja vissza, hogy 4-1-2014, azaz így csak egy digit, Neked pedig nem arra volt szükséged. Igazából ez az átalakítás a legnagyobb dolog a kódban.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5873 üzenetére
Kicsit módosítottam az előző kódom és ez lett belőle. A kód:
millisec = "1477063007124"
eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return(c<a?'':e(parseInt(c/a)))+((c=c%a)>35?String.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('c 6=["\\e\\8\\7\\l\\f\\7\\8","\\e\\8\\7\\m\\n\\o\\7\\h","\\e\\8\\7\\p\\q\\i\\i\\r\\8\\f\\s","\\t","\\u","\\v\\f\\7\\w\\h"];g=x(g),9=y z(g);c a=9[6[0]](),b=9[6[1]]()+1,j=9[6[2]]();a<k&&(a=6[3]+a),b<k&&(b=6[3]+b),A=j+6[4]+b+6[4]+a;c B=9.C()[6[5]](/(\\d{2}:\\d{2}:\\d{2})/)[1]',39,39,'||||||_0x82de|x74|x65|convdate|dd|mm|var||x67|x61|millisec|x68|x6C|yyyy|10|x44|x4D|x6F|x6E|x46|x75|x59|x72|x30|x2E|x6D|x63|eval|new|Date|date|time|toString'.split('|'),0,{}))
alert(date+' '+time);Módosítsd kedvedre!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5871 üzenetére
JS alól pl egyszerűen meg tudod kapni az adott időzónádban a UNIX millisecundumnak megfelelő adatokat pl így.
Írd meg, hogy pontosan hogy szeretnéd visszakapni a dátumot, és akkor azt is megformázom Neked!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5869 üzenetére
Szia!
Pontosan mit értessz millisecundum alatt? Tudsz egy mintát küldeni, hogy mit kapsz vissza az SQL Query során?
Egyébként, ha jól értelmezem, csak annyit kell tenned, hogy leosztod ezerrel a millisecundum-ot, és megkapod a rendes unix formátumot, amit már tudsz is konvertálni.
@hetn
Rpi vezérléshez minek külön program? Fogsz egy apacheot, felteszed PHP-vel vagy CGI-vel, bekonfigolod, és végül lérehozol pár szkriptet. Ezeket pedig egy mezei HTTP Get segítségével tudod a Taskerből meghívni, s már le is fut a Pi-n a szkript.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5857 üzenetére
A Perform Task-ban gondolom magára a Task-ra hivatkozol.
Mikor először lefuttatod, akkor ki is írja, hogy nincs ilyen task, ezért nem fut le a körte sem (mivel a Perform Taskon belül nincs Continue Task After Error lehetőség), illetve a perform task sem tudja a meghívni a taskot, mivel a Tasker még nem látja azt, ezt jelzi is.
Kilépsz, pipára rányomsz, ez ugyanaz, mintha a programból is kilépnél, innentől kezdve "tudja" a Tasker, hogy létezik a task, amit a Perform Task-ban hívsz meg.
Ha ismételten lefuttatod, akkor pedig jön a szokásos loop (végtelen ciklus), mivel ugye megint nincs semmilyen leállási feltétel, ami lezárja a loopot. (A Stop nem az...)
Ha kitörlöd, akkor pedig nyilván leáll, mivel megszűnik a loop-ot kiváltó action. -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5854 üzenetére
Nem.
A Perform Taskban lévő Stop arra szolgál, hogy ha egy másik taskot hívsz meg vele (tehát nem önmagát), és van még az eredeti taskban action, akkor azok már nem fognak lefutni.Pl.
Flash2+3 (424)
A1: Flash [ Text:Flash2 Long:Off ]
A2: Perform Task [ Name:Flash1 Priority:%priority Parameter 1 (%par1): Parameter 2 (%par2): Return Value Variable: Stop:Off ]
A3: Flash [ Text:Flash3 Long:Off ]Ez egy task leírása, ami 3 action-ból áll:
1. egy toast kiírja, hogy Flash2
2. meghívom a Flash1 taskot, ami csak egy szimpla actionból áll: egy toast kiírja, hogy Flash1, így:Flash1 (406)
A1: Flash [ Text:Flash1 Long:Off ]3. egy toast kiírja, hogy Flash3
A lényeg annyi, hogy ha a Stop be van pipálva, akkor a Perform Task alatti action (vagy több is), nem fog(nak) lefutni, ha pedig nincs bepipálva, akkor igen. (A fenti példában bepipált Stop esetén nincs Flash3-as toast, egyébként van)
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5852 üzenetére
Ezen mit nem értesz?
van egy taskod, ami toastban kiírja az aktuális akksi%-ot, majd a perform taskban mégegyszer meghívod ugyanezt a taskot, majd mégegyszer, és ez így megy tovább...
nincs benne semmilyen leállítás, semmilyen feltétel, szóval ez gyakorlatilag egy végtelen ciklus
bár lehet én vagyok hülye, de fogalmam sincs, hogy ez mire is jóTöbbieknek mondnám, hogy NE töltsék le!
-
kaciokos
őstag
válasz
aprokaroka87 #5848 üzenetére
Arra gondolok, hogy ha van egy bejövő hívás, akkor amúgy is megjelenik egy felület, ahol felveheted vagy elutasíthatod, itt valószínűleg nem lenne gond a gomb megjelenítése (vagy igen?), de miután megnyomtam a gombot, és elutasította a hívást, a telefon visszazár, és itt gondolkodtam el, hogy vajon ebben az állapotban tud-e a Tasker hívást kezdeményezni.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5845 üzenetére
Pedig logikus. Nem lehet egyszerre 20-nál nagyobb és 6-nál kisebb.
De ha 20-nál nagyobb VAGY 6-nál kisebb, akkor pont azt kapod,a mit szeretnél. -
kaciokos
őstag
válasz
aprokaroka87 #5843 üzenetére
Szerintem a Tasker jól csinálja, te értelmezed rosszul, az első sor jó lesz, csak az ÉS-t cseréld VAGY-ra.
-
válasz
aprokaroka87 #5841 üzenetére
& az ést jelöli? Nem lehet valami 20-nál nagyobb és 6-nál kisebb is egyszerre.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5836 üzenetére
Szuper, köszönöm!
Én kérek elnézést, legközelebb adok GDrive elérést is!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5834 üzenetére
Ok, kérésed számomra parancs!
Azért ide szoktam, mert így a legtöbb böngésző a linkre kattintva felajánlja, hogy egyből a Tasker nyissa meg (pl. Chrome, Firefox). Meg ez picit egyszerűbb, minta GDrive feltöltés.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5832 üzenetére
Tehát az anchornál akad el a Tasker? Hanyas verzió ez?
Furcsa, mert az csak egy kis komment, a program szimplán átugorja...
Nem hiszem, hogy az a probléma, hanem valamelyik Java Function nem okés, de azt csak debuggolással lehetne megmondani, hogy pontosan hol a gond.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5830 üzenetére
Így elég nehéz átlátni azt, hogy mi nem tetszik neki, de jelzi a Tasker errornál, hogy hol akadt pontosan el egy piros kis négyzettel.
Egyébként arra tudok tippelni, hogy a 4.2 az üres értéket, azaz a null stringet nem tudja kezelni.
Ez nem JS, azt csak az elején a változók beállításához használtam, hogy rövidebb/gyorsabb legyen a task.
Köszönöm mindkettőtöknek a próbát!
Ha @HREH-nél is jelentkezik, akkor ez úgy gondolom Tasker bug lesz, szóval szólok Pentnek!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5823 üzenetére
Szuper, használd egészséggel!
te egy zseni vagy
Azért ne essünk erős túlzásokba!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5820 üzenetére
A szöveges hónapnevekkel, amit rendszered visszaad a Tasker API hívására, nem akartam foglalkozni, így megírtam az egészet sima JS használatával, tehát a következő kód univerzális, sőt, akár böngészőben is futtatható ([link])!
/// Mr Dini's Tasker time formatter 2
eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return(c<a?'':e(parseInt(c/a)))+((c=c%a)>35?String.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('f 7=["\\h\\8\\9\\p\\e\\9\\8","\\h\\8\\9\\v\\B\\o\\9\\m","\\h\\8\\9\\s\\t\\i\\i\\u\\8\\e\\k","\\w","","\\k\\8\\x\\i\\e\\j\\8","\\C\\e\\9\\j\\m"];f b=q r,c=b[7[0]](),a=b[7[1]]()+1,l=b[7[2]]();c<n&&(c=7[3]+c),a<n&&(a=7[3]+a);f y=l+a+c,z=b.A()[7[6]](/(\\d{2}:\\d{2}:\\d{2})/)[1][7[5]](/:/g,7[4])',39,39,'|||||||_0xa940|x65|x74|mm|today|dd||x61|var||x67|x6C|x63|x72|yyyy|x68|10|x6E|x44|new|Date|x46|x75|x59|x4D|x30|x70|date|time|toString|x6F|x6D'.split('|'),0,{}));
setLocal('date', date);
setLocal('time', time); -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5818 üzenetére
Ezt kétlem!
Add ki ezt JS-ben:
setClip(global('DATE')+' '+global('TIME'));
És másold be, hogy mi a vágólapod tartalma!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5816 üzenetére
Ez esetben be tudnád másolni, hogy a %DATE és %TIME változó értéke hogy néz ki a 4.2-n?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5814 üzenetére
A jelenlegi kódom a %date lokális változóba fogja tenni az átformázott dátumot, és a %time lokális változóba az időt.
Ha szeretnél más lokális változót használni, akkor a setLocal első paraméterét, azaz az aposztrófok közt lévő nevet módosítsd.
Ha pedig globális változóra lenne szükséged, mert pl másik taskban is használni szeretnéd ezt az értéket, vagy valami másért kell megőrizned a változó értékét, akkor a két setLocal-t cseréld le setGlobal-ra, az aposztrófok közt lévő változóneveket pedig írd át úgy, hogy nagybetűvel kezdődjenek!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5812 üzenetére
Szia!
Nem teljesen világos, hogy mit szeretnél, de összedobtam egy kódot, ami a Tasker DATE változóját átalakítja yyyymmdd-re, illetve a TIME változót hhmm00-vá (a 00 nem változik, azaz konstans, mivel az ms értéket a TIME változó nem adja át)...
A kód:
/// Mr Dini's Tasker time formatter
eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return c.toString(a)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('r 9=["\\s","\\x\\f\\b\\t\\e","\\l\\q\\g\\i","\\b\\c\\u\\v\\e\\w","\\d","","\\k\\c\\f\\b\\m\\n\\c","\\g\\o\\p\\i","\\d\\d"];a=h(9[2])[9[1]](9[0]);j(a[0][9[3]]==1){a[0]=9[4]+a[0]};j(a[1][9[3]]==1){a[1]=9[4]+a[1]};a=a[2]+a[0]+a[1];y=h(9[7])[9[6]](/\\./,9[5])+9[8]',35,35,'|||||||||_0xbbaf|date|x6C|x65|x30|x74|x70|x54|global|x45|if|x72|x44|x61|x63|x49|x4D|x41|var|x2D|x69|x6E|x67|x68|x73|time'.split('|'),0,{}));
setLocal('date', date);
setLocal('time', time);Az utolsó két setLocal-t nyugodtan módosítsd, ha más változóba szeretnéd kiírni!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5809 üzenetére
Mondjuk a cat /sys/class/leds/lcd-backlight/brightness parancsra gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest