- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan domain vagy valami egyéb magyar szolgáltatóról, aki szolgáltat csak e-mail szolgáltatást vállakozásoknak vagy szervezeteknek?
Nem fontos az egyedi domain cím végződés.A lényeg az lenne hogy egy társasház tulajdona lehessen jogilag úgy, hogy amikor változtatni kell, hogy a társasházi közösségből ki férhessen hozzá, akkor hivatalos közgyűlési jegyzőkönyv vagy valami dokumentum alapján a szolgáltató cég ezt a hozzáférési módosítást könnyedén megcsinálja (mindenféle személyes vitatkozást elkerülve).
Jelenleg a mindenféle ingyenes e-mail fiókok jelszó átadogatása nem működő mód. Valaki random csinál egyet, aztán mikor át kéne adni másnak, nah az már nem megy, különböző nézeteltérés, büszkeségi vagy hanyagsági okok miatt.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
lanszelot
addikt
válasz charlie_hu #1150 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
lanszelot
addikt
Hello,
Általánosan mennyi időre lehet visszamenni egy webtárhely backup -nál?
Egy angol cégnél vettem kerékpárt, az oldalukon 18 hónap gar volt írva. A tulaj azt mondta csak 6 hónap van.
Bírósági ügy lett és egy héttel a tárgyalás előtt teljesen megváltoztatta a honlapot. Már nincs ott hogy 18 hónap a gar, hanem 6 hónap van ott.
Ezért kérdem. A bringát 2023 augusztusában vettem.
Van róla képernyő képem, de tutira mennék .
Ha azt mondja nem annyi volt és manipulált a képem.
Akkor tudjam hogy a szerveren van e backup a régiről?
1 hete még a régi oldal volt. Tehát nem feltétlen kell vissza menni 2023 -ig.
No de mennyi ideig lehet vissza menni? -
válasz Victoryus #1147 üzenetére
Azért azt még hozzáteszem, hogy a Forpsi tárhelye időnként kritikán aluli sebességet nyújtott ebben az évben, volt amikor 10mp-es kezdőlap betöltési időt produkáltak. (300Kb esetében ez szánalmas, reklamáció után le is ment 300ms-ra, egy darabig)
Ma jár le a számlabefizetési határidőm, de 11.18-ig van kifizetve tárhely, ennek ellenére gyakorlatilag már használhatatlan a weblap, olyan szinten belassították reggel. Köcsögök. Én nem ajánlom őket senkinek, viszem el a domaineket is tőlük, amint lejárnak. Szóval előző kérdésem meg is válaszoltam, bár lehet a cseh részlegük normálisabb.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ha a magyar Forpsi helyett az angol weboldalon veszek tárhelyet, akkor ott is csak a személyit kell megadni? Durva, hogy az itthoni ár több, mint duplája a cseh árnak. Megújításkor soha nem jár semmilyen akció.
Másik szolgáltató ami szóba jöhet, a Rackforest. Végül is elég az 1GB tárhely is. Jelenleg WP van fent, meg mellette tesztelés célból sima php+mysql weblapok.
Van kimondottan ajánlott tárhely szolgáltató?
A domain a Forpsinál van 2025 júniusig, de az végül is mindegy.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
farkas1
tag
válasz gépelek #1140 üzenetére
Köszi, gondolom nekem válaszoltál, de azt látom, hogy a tárhelyetek a rackforesten van. És van CF-es weblappal tapasztalatotok, betöltési sebességekkel kapcsolatban Telekom hálózatból?
-
farkas1
tag
És nem csak mi szidjuk a Telekom CF együtt nem működést, de ennek a német felhasználók is megisszák a levét:
CF fórum
CF fórum
Jelen szolgáltatóm azt javasolja, hogy a pro csomag használatával megoldódnak a problémák... de az első fórum linken azt írja user8065 felhasználó, hogy befizetett rá, de egy idő után megint belassult a weblapja DT-ból nézve. Akkor most, hogy legyen okos valaki? Bár azt tapasztalom, hogy jelen szolgáltatóm oldala minden időpontban relatív normális sebességgel betölt Telekomból.Viszont a Telex ettől sokkal gyorsabb, erre lennék kíváncsi, hogy mi a megoldásuk? Azóta megint írtam nekik, de erre sem kaptam választ. Pedig annak az újságírónak írtam aki a HWSW-től átvette a CF-Telekom probléma cikket.
-
-
gépelek
újonc
főnök akkor minek van a fórum ha ajánlani vagy válaszolni se lehet? Egy lehetőséget ráadásul ami ingyen van...
vagy ha a rackforestet linkeli az ember az már maradhat?! feltéve ha épp az vált be és az a szimpatikus? Más topikokban miért lehet ott más és más emberek affiliate linkje különböző szolgáltatásokhoz csak úgy? -
gépelek
újonc
Érthető, hogy sok időbe telik a megfelelő tárhely kiválasztása. Ha gondolod, az euhost.hu-n van egy lehetőség, ahol 1 hónapig ingyen próbálhatod ki a tárhelyet. Lehet, hogy érdemes még egy kört futni ezzel.
[link][ Szerkesztve ]
-
farkas1
tag
Tárhely választás sem ment zökkenő mentesen az elején. Mert egy próbaweblapom tartalmát töltöttem fel kezdetben 1 helyre, ami viszont még a régi szolgáltatómtól linkelte a fényképeket, ezért lassú lett a betöltés az új helyen. Onnan el is jöttem és utána esett le, hogy én nem csináltam jó tesztweblapot. Mondjuk a weboldalamon kb 1 GB fénykép van, ezért nem akartam azt mind mozgatni.
Később csináltam egy kisebb tesztoldalt, amibe csak a főoldalhoz meg 2 aloldalhoz tettem be képeket és ezt töltöttem fel 4 helyre. Aztán levideóztam, hogy melyiken tölt be az oldalam a leggyorsabban. Nem néztem a Chrome meg egyéb mérőket, azt néztem amit látok.
De amit kifelejtettem az a CF. Ha ez is kell valakinek akkor előbb ahhoz kell regisztrálni és azzal kell megnézni az adott tárhelyeket, hogy fut velük a weblapja az összes hazai hálózatból, adott időpontokban.
De ha a weblap csak magyar látogatóknak készült, nem biztos, hogy kell CF.
(Mondjuk a mai korunkban pl. a független sajtót DDoS-al támadják időnként, nekik kell a CF az biztos itthonra is pl. Telex, 444, stb.)Úgyhogy lehet, hogy 2. kört kell futnom 1 jó tárhelyért, de már CF-el kipróbálva.
[ Szerkesztve ]
-
farkas1
tag
Szóval nem egyszerű a történet.
Azóta több tárhelyet kipróbáltam, és meg is lett az amiről az én weblapom rendes sebességgel betölt és árban is elég jó. Azért az én weblapom írom, mert más weblapoknál ez nem biztos, ki kell próbálni és a jobbat kell választani.De mivel Cloudflare-t is használok, a sok előnye miatt, ezzel vannak problémák. (Korábban amikor itt írtam a problémámról, azt sem tudtam mi az, de azóta tanultam egy keveset erről )
Telekom hálózatból a CF oldalak lassan töltenek be 16 órától 23-ig kb. Délelőtt minden jó.
De mostani szolgáltatómnál, Rackforest, is lassú a CF-es weblapom előbbi időben. Nem is tudnak vagy akarnak rá megoldást (még folyik a levelezés velük). De ha CF-et kikapcsolom akkor normálisan betölt, ezért azt mondják ez nem az ő problémájuk.
Vannak fórumok ahol emiatt tele a hócipő sok embernek, és biztos még többnek, akik nem írnak sehova: Telekom fórum Reddit de van aki megoldást is javasol: FXTELEKOM
Korábbi szolgáltatóm Magyar Hosting már nem lassú Telekomból, és érdekes ők is fent vannak az FXTELOKOM ügyfelei közt, Websupport SK a tulajdonosuk.Amiért ezt írom az az, hogy vannak CF-es weblapok amik hasítanak Telekom hálózatból is, pl. TELEX újság azonnal betölt az oldaluk, mindegy mikor nézem Telekomból, tehát van megoldás a problémára...
Az a kérdésem, hátha van ötlete valakinek, hogy a Telex miért gyors? A rackforest oldala is CF-es, és van több is ami az és azok nem mind akadoznak csúcsidőben sem. Ezt hiába kérdeztem tőlük, nem akarnak választ adni, nem mondják meg mi a titok, hogy az ő oldaluk miért nem dög lassú Telekomból csúcsidőben, a Telexnek is írtam, de ők sem válaszoltak...
Szóval olyan tárhelyszolgáltatót keresek ami Telekom hálózatból csúcsidőben sem lassú CF-es oldalak felkeresésekor sem. (Lassan kialakul, hogy mit akarok igazából )
Ötlete valakinek? Köszi előre is.ui.: 4iG NER hálózatokból megy az oldalam rendesen, csak Telekomnál nem tölt be vagy csak dög lassan
[ Szerkesztve ]
-
farkas1
tag
A cégnek finn adatok vannak megadva a szerverével kapcsolatban, https://iplookup.flagfox.net/?ip=65.21.111.87&host=hostigo.hu , de ez nem jelent sokat.
Pár hónapja vettem észre, hogy Firefoxban van egy bővítmény a Flagfox, ami a böngésző címsora végére kitesz egy zászlót, amire kattintva bejön a Geotool, ami megmutatja a szerveradatokat. Ezen az IP címre kattintva sokkal részletesebben mutat mindent. Azt is mutatja, ha egy oldal Cloudflare mögött van. Jó bővítmény.
-
farkas1
tag
Sziasztok
Találtam egy ilyen céget tárhely keresés közben, erről van esetleg valakinek tapasztalata?
https://hostigo.hu/
Árban jónak, majdnem túl jónak tűnik, de a megbízhatóság fontosabb. -
zeorsdfd
senior tag
válasz V.Stryker #1133 üzenetére
Szerintem nincs olyan szolgáltató, aminek ne lenne saját domaines levelezése. Itt (ebben a topicban) bármelyik tud ilyet. Ámbár Google Workspaceben is lehet saját domaines levelezés..vagy Microsoftnál. A megbízhatósága ez utóbbiaknak sztem jobb mint a tárhelyszolgáltatós megoldások.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Létezik tárhelyszolgálató kifejezetten saját domaines levelezésre?Semmi céges motyóról nincs szó, csupán privacy okokból is használnék inkább saját levelezőt gmail helyett. Nincsenek semmi titkos dolgaim, de kezdenek egyre pofátlanabbak lenni a cégek. Valamennyit megérne nekem egy évben, hogy valami saját domaines emailem legyen, amit bármikor átvihetek máshová és az adatokról is én rendelkezem mindig.
[ Szerkesztve ]
-
-
farkas1
tag
A kérdésem az volt, hogy ha valakinek van weblapja akármilyen tárhelyszolgáltatónál, az Telekom hálózatban gyorsan tölt be? És mi a szolgáltató neve?
Eddig 0 válasz jött ezekre a kérdésekreLehet, hogy a weblap tulajdonosok nem is tudják, hogy melyik hálózatban nézve gyors vagy lassú a weblapjuk betöltése? Akkor ideje megnézni a weblapokat Mert ilyen befolyásolási tényező is van.
Helyesbítés:
Közben privátban kaptam 1 hozzászólótól weblap címeket, meg tárhely nevet, köszi még1x.[ Szerkesztve ]
-
farkas1
tag
Én biztos nem használok, arról a HWSW-s cikkben olvastam először. Hogy a jelen szolgáltatóm használ-e, azt nem tudom, de este amíg írtam ide, megnyitottam pár weblapom és nem töltöttek be.
A nethelyen nincs ilyen probléma Telekomról nézve?
Nem akarok olyan szolgáltatóra váltani ahol elölről kezdődik a kínlódás.
Meg most már netet sem váltok addig míg meg nem oldódik ez a dolog, látnom kell, hogy Telekomról is gyorsak a weblapok. -
hkari
őstag
válasz farkas1 #1123 üzenetére
Nem használsz ezeknél cloudflare-t? Ezzel kapcsolatban van vagy lehet hogy már csak volt gond a telkommal.
Ez nálam is volt, pár oldalamat el is kellett hoznom onnan, mert az ügyfél konkrétan nem tudott belépni telekomos nettel adminba, mert olyan lassú volt. Azóta ez megszűnt.
Egyébként ha jól tudom van náluk próba tárhely amivel ki tudod próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
farkas1
tag
válasz charlie_hu #1124 üzenetére
Nem, maga a weblap nem jön be. Firefoxban 5 perc is kellhet, Chromeban meg bejön a főoldal, de menüben tovább már nem tudok lépni, mert csak teker. És mindegy, hogy kis méretű a weblap vagy nagyobb, vagy nagyon lassú vagy be sem tölt. Cpanelről töltöttem a fájl mentést, 1,2 GB, és olyan 56 kbit/s -el töltötte volna, ha megvárom. Aztán begyorsult 50 Mbit/s-re, aztán megint lassú, már bele fáradtam. És ez csak Telekomról ilyen, Vodáról minden jó. Meg Telekomon is jó délelőtt.
Egyébként ilyenkor 444 is lassú, képek lassan ereszkednek le, vagy p1race is tök lassan jelenik meg, ezekhez semmi közöm csak olvasom, de Telekomon ilyen este az elérés gigabites neten.
[ Szerkesztve ]
-
farkas1
tag
Szeretnék tanácsot kérni.
Van pár db Joomla 3.5 weboldal, tudom nem modernek, de működnek és fejlesztve is lesznek Joomla 5-re.
A probléma az, hogy a tárhelyszolgáltatótól nagyon lassan töltenek be Telekom hálózaton este 6-tól 10-ig az oldalak. Van ami ilyenkor 5 perc alatt sem tölt beAmíg Digis meg Vodás voltam nem is tudtam a problémáról, de Kedves vezetőnk megvette utóbbiakat magának az adónkból, ezért átmentem Telekomra. Ha nem így történik a dolog, ma is Digis lennék és nem is tudnám, hogy Telekomos vezetéken milyen lassan töltenek be a weblapok, délutántól éjjelig, több tárhelyről.
Erről cikk is van a HWSW-n, láthatóan sokakat érint a probléma. Hívtam én is a Telekomot, de a Speedtest-et ajánlották, hogy azon meg van a gigabit sebesség le és fel, tehát minden jó.Megoldásként olyan tárhelyet keresek, amin nem lassulnak be a weblapok Telekom hálózaton nézve sem. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mely szolgáltatók ilyenek?
Ha van tapasztalat is erről, hogy adott tárhelyen tárolt weblapok nem érintettek a Telekomos lassulásban, az jó. Köszi előre is.300-2000 MB a weblapok mérete, láttam pl. Forpsinál 100 GB-osat, de nem tudok mit kezdeni a rengeteg hellyel. Ha kisebb is lenne náluk választanám őket is.
-
hkari
őstag
válasz inf3rno #1120 üzenetére
Nekem még mindig messze a nethely a leggyorsabb minden téren. Már az összes összes ügyfelem odavittem. Ha lesz majd egy netes fájlkezelőjük, akkor totál hibátlannak fogom őket tekinteni. Ez nem reklám, de tényleg baromira hasít minden tárhelyük. (Nem is értem hogy csinálják...)
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #1119 üzenetére
Úgy néz ki maradok a Dotrollnál, átrakták másik webszerverre a weboldalt, most jó. Sajnos gtmetrix-et nem tudok csinálni, mert elfogyott a kvótám. Első betöltésre 1 másodperc körüli időt produkál, a többire 12msec (gondolom cache-ből megy). Szóval aki ilyesmivel küzdene a Dotrollnál, az mindenképp írjon a supportnak, elég gyorsak és egy csomó felesleges idegeskedést meg lehet spórolni vele.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #1118 üzenetére
Beszéltem az ügyfélszolgálattal, azt mondják, hogy átrakják nekem másik szerverre. Meglátjuk, hogy attól megoldódik e a probléma.
Közben megnéztem a Sybell ingyenes próba verzióját, eddig minden betöltése 250-350msec között van egy üres Wordpress oldalra Wordfence-el, úgyhogy engem megvettek, ha költöznöm kell.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #1116 üzenetére
Meg tudom azt is erősíteni, amit mások írtak, hogy az első betöltésre nagyon lassú, 5-10s optimalizálatlan oldalnál, utána meg hirtelen 0.5sec lesz, de bármi is gyorsít rajta, elfelejti fél perc alatt, tehát UX szempontból katasztrófális. Admin oldalaknál általában rá lehet tenni egy kettes szorzót a töltési időre.
Összefoglalva a Dotrollt nagyon nem ajánlom Wordpress oldalakhoz. Ami állítólag jó az a Sybell, oda fogok átmenni hamarosan ezt a tárhelyet meg meghagyom hobbi projekteknek amíg kifut a két év. Arra talán még jó.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Mértem kicsit Dotrollon
cpanel, SSD, 15GB, Plus csomag
PHP 7.4, opcode cache enabled, Firefox.Echo 150msec,
phpinfo 250msec,
friss Wordpress telepítés 250msec-1.75s alatt hozza le a kezdőoldalt,
Wordfence telepítéssel 600msec-3s,
alap Wordpress oldal Elementorral 0.5s-10s, főleg az első betöltés a lassú.Talán optimalizálható valami vállalható sebességre, mindenesetre alapból nagyon lassúnak tűnik a tárhely. Kimondottan gáz, hogy nem egyenletesen rossz minden letöltés, hanem az első tart 5-10s-ig, ha várok néhány percet, szóval aki először nézi meg az oldalt, az fullba kapja ezt a fantasztikus user experience-t.
Esetleg tudnátok mérni máshol is? Sybell kimondottan érdekel, hogy milyen értékeket produkál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencsikgab #1113 üzenetére
Optimalizálásra tudnál ajánlani tutorialt, ami bevált? Illetve van valamilyen checklist Wordpress sebességi problémák megtalálására, esetleg plugin, ami teszteli és kiírja őket?
Amiért szerintem mégis egyoldalú vagy legalább részben az, hogy van, hogy 10 másodperc a betöltési idő admin oldalon, van, hogy 1 másodperc, ami azért elég nagy kilengés, és nincs rá triviális magyarázat. Illetve a linkelt weblaboros leírásnál alap wordpresst használnak plugin nélkül, és azzal is ugyanúgy jelentkezett a probléma. Akár tesztelni is tudom, hogy felteszek egy subdomainre egy alap wordpresst, aztán mi lesz, de valszeg ugyanez.
Buliban hasznos! =]
-
bencsikgab
tag
válasz inf3rno #1112 üzenetére
Ez azért nem ilyen egyoldalú probléma, egy nem optimalizált / rosszul optimalizált Wordpress alá rakhatsz akármennyi erőforrást és szerveroldali szoftvert, lassú lesz.
Több éven keresztül ezer darab feletti Wordpress oldalnak biztosítottunk hardveres és szoftveres hátteret. A tapasztalat az volt, hogy az oldalak egy kisebb része villámgyors volt, a többi pedig átlagos vagy átlag alatti sebességgel töltött be. Az egyetlen különbség, hogy a gyors oldalakat olyan sitebuilder (nem fejlesztő) csinálta aki értette is, hogy mit miért csinál.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Dotrollt nem ajánlom, lassan 10 év alatt ezt nem sikerült orvosolniuk: [link] Azért egészen hajmeresztő, hogy több másodpercet kell várni egy sima elementoros wordpress oldalra, és gondolom a potenciális ügyfeleim megunják és elég hamar lelépnek. Külön ciki ez úgy, hogy wordpress fejlesztéssel szeretnék foglalkozni hosszú távon. Sybell-re mondják manapság, hogy jó wordpresshez. Ha ez lejár, akkor oda viszem át az oldalt vagy még hamarabb.
Buliban hasznos! =]
-
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy ingyenes tárhelyem az "atw.hu" -nál, de külföldről nem érhető el az ftp.
Nem találok más lehetőséget a tartalom kezelésre.
Van erre valami megoldás, hogy külföldről is kezelhessem? -
Multibit
nagyúr
Használja valaki a pCloud-ot? Tapasztalatok vele kapcsolatban?
Kinőttem a 200 GB-os Google tárhelyemet, helyette keresek alternatívát. 500 GB-os megfelelne, de a gugli nem ad ekkorát. -
RZozo
aktív tag
válasz charlie_hu #1103 üzenetére
Tényleg jó árak ezek. Lehet, hogy teszek egy próbát
-
senior tag
-
senior tag
válasz charlie_hu #1103 üzenetére
Van esetleg olyan szerveretek, ami régebbi, 5.6-os PHP-t is támogat?
Nothing Phone (1) | Samsung Galaxy Watch5 Pro
-
zeorsdfd
senior tag
válasz charlie_hu #1101 üzenetére
Most nézem ezt a awh.hu-t, mitől ilyen olcsó? A végén még odaköltözöm. Amúgy milyen a gyorsasága?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest