- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vix64
csendes tag
válasz Yushchenko #798 üzenetére
Ha nem jelent gondot a tárhelyeik korlátai (pl. az 1Gb-os tárhelyen nem éred el a havi 200gb adatforgalmat, vagy nem használsz 7.x-es php-t), akkor jó választás lehet a rackforest is.
-
Mattb
senior tag
válasz Yushchenko #796 üzenetére
rackforest ?
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Van valamilyen tárhelyszolgáltató összehasonlítás valahol? 2 web hosztolására keresek tárhelyet, az egyik sima wordpress, a másik pedig egy kisebb webshop lenne woocommerce alapon.
Az egyik ismerősöm a domaincentert ajánlotta. Esetleg ti tudtok valamit, ami alternatíva lehet megbízhatóság-gyorsaság, esetleg ár terén?
Köszönettel:
Yush -
htc07
addikt
Sziasztok,
Olyan tárhelyet keresek, ahol:
-fut PHP
-futhat óránként egy CRON
-50+ mb tárhelyegy sima json outputot kellene logolnia
ha ingyenes, az sem hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
dragon1993
őstag
Hypervisor szerűségként képzeld.
Admin felületen fel tudod tallózni a saját ISO-d.Esetleg még szóba jöhet az OVH VPS SSD, ahol alapból nem lehet WIN-t telepíteni, de ehhez hasonló módszerrel ott is megy.
-
noaa
csendes tag
Köszi! Teszek vele egy próbát.
@dragon1993 Ezt úgy lehet elképzelni? Lenne egy hypervisor szerűség, ahová saját iso-t lehet telepíteni? Vagy win szerver, ahová valahogy feltöltök egy saját VM-et és úgy futtatom pl virtualbox-al vagy vm ware-vel? Mennyivel növelheti ez meg az erőforrás igényt?
Ha valakinek van még ötlet magyar VPS szolgáltatóra, kérem küldje el.
[ Szerkesztve ]
-
Heimdallr75
őstag
Szia,
dekstophoz (win) én őt ajánlom régi megbízható forumtárs https://hardverapro.hu/apro/windows_vps_1
الغريبة في هذا الكوكب
-
noaa
csendes tag
Sziasztok!
Olyan magyar szolgáltatót keresek, ahol lehetőség van virtuális desktop környezet bérlésére, lehetőleg Win 7-10
Tud valaki ilyet? Hosszas keresgélés után nem találtam, csak windows szerver verziót. A cél az lenne, hogy legyen egy megbízható 24/7-ben elérhető asztali környezetem.Köszi előre is a segítséget,
Noaa[ Szerkesztve ]
-
Lala6
őstag
válasz bencsikgab #780 üzenetére
Ez a tipikus, hogyan nézzük hülyének a fórumozókat. Nem lett volna korrektebb kiírni, hogy nálunk ez van... ennyibe kerül, és itt a kupon hozzá...
-
onestepp
újonc
Sziasztok.
Gondoltam megosztom a tapasztalataimat, egy jó pár napja nézegettem a tárhelyeket, itt is megnéztem egy pár ajánlást, de egyik sem jött be igazán. Google-ban találtam a hosthing.eu-ra. Van náluk próbaidőszak. Pont valami ilyesmit kerestem, hogy ki tudjam próbálni a tárhelyet, mielőtt fizetnem kellene. Megrendeltem a 7napos próbatárhelyet amihez kaptam egy trial.hosthing.eu-s aldomaint, mindezt pár percen belül. Emailben megkaptam minden hozzáférést. Cpanel, domain, ideiglenes tárhely ami csak kell, ahhoz hogy eltudjam kezdeni feltölteni a weboldalam. Az SSL már az aldomainre is be volt állítva!! Szerintem meg is rendelem tőlük. Havi 890 Ft-t egyáltalán nem a világvége, ráadásul most adnak 10%-k kedvezményt minden tárhelyből, amit a weboldalon lévő kuponkóddal lehet aktiválni úgyláttam. De megrendelésnél ki fog derülni. Addig is mindenkinek sok szerencsét!
-
Mattb
senior tag
válasz bencsikgab #774 üzenetére
Köszönöm.
-
Vix64
csendes tag
válasz dragon1993 #771 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy ha a szervertermére büszke lehet egy ilyen szolgáltató, akkor az egyben jó reklám is lehet számukra.
Így ha bármilyen változás történt volna a szervertermükben, akkor azt is azonnal frissítették volna a weboldalon és nem csak a főoldalt frissítik."Mint sehol máshol: Maximum 199 tárhely 1 szerveren!
24 GB Memória
összesen 8 mag és 3 Ghz-es Intel processzor"Ez alapján én nem asszociálok szerver processzorra, továbbá sem dual vagy quad channel-es memória kezelésre, amit szerverekben általában ki szoktak azért használni.
De ha ezek az információk már nem relevánsak, akkor az az ő hibájuk, hogy nem frissítik az oldalon.
-
Vix64
csendes tag
válasz dragon1993 #759 üzenetére
Már a Rackforest terme sem így néz ki. Oldalanként bővült még 4-4db rack szekrénnyel
Ez a Victor Hugo utcai termük. -
Shodan
addikt
válasz dragon1993 #761 üzenetére
Ja hogy 2011, akkor nem szóltam. Persze nyilván ezer dologtól függ a megbízhatóság. Csak kicsit elhűltem hogy egy dexion salgó polcra van felpakolva 60 codegen ház egy szobában.Azóta ez gondolom már nem így van.
@RaptureZ fasza link, köszi
[ Szerkesztve ]
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
bencsikgab
tag
válasz zeorsdfd #765 üzenetére
Uptime, átlagos betöltődési sebesség,stb.. Ez most csak egy pár dolog és az uptime kivételével nem is lehet pontosan mérni, mert egy-egy mérés között is előfordulhat átlagosan 30% különbség is.
Szépe Viktor nem kevés munkával összeállított egy ilyen táblázatot, ahol egy adott kód lefutási idejét mérte meg a kiszolgálókon. Persze van még rengeteg más faktor is ami szóba jöhet a szolgáltató kiválasztásánál, de ez lehet egy jó támpont. [link]
[ Szerkesztve ]
-
zeorsdfd
senior tag
válasz bencsikgab #763 üzenetére
Najó, azér' lassítsunk ezzel a "tarhely.eu húdegáz" szöveggel. 20 weboldalam van ott, amiket egyéb megbízhatatlan helyekről hoztam át és itt használok óriási megelégedéssel. Az egyik legnépszerűbb magyar szolgáltató valahogy mégis. Semmi kedvem költözgetni.
A tréfát félretéve érdekelne, hogyan lehetne egy szolgáltató megbízhatóságát-jóságát objektíve mérni sőt összehasonlítani. Az hogy a "haverom szerint sz*r" meg "csak reklám az egész duma" az nem elég objektív.
-
Shodan
addikt
válasz dragon1993 #759 üzenetére
Uhh hát ez elég gáz.Én vmi dataplex szintűt képzeltem el, ha jól olvastam ott is van valamilyük. De ez 0 ahhoz képest.
-
dragon1993
őstag
-
Mattb
senior tag
Mennyi idő szokott lenni míg aktiválódik vagy bejegyződik a domain? Mert egy ideje már aktiváltam.
-
Vix64
csendes tag
válasz zeorsdfd #754 üzenetére
Nem is értem, hogy ki hiszi el ezeket a túlzásokat.
Aki kicsit is otthon van a témában, az tudja, hogy egy szerverteremben külön uplink van a UPC, Telekom, Digi, stb. felé is.
Ezeket összeadni nagy hiba, viszont tény, hogy marketing oldalról nagyon jól fest.
Az alábbi szöveget is az ő oldalukon olvasom: "Szerverenként akár 1 Gbps közvetlen BIX kapcsolat", azaz mit ér a 120Gbit, ha a gépekhez max 1-1Gbit jut el? És még egy gondolat..250db szerverre 120Gbit
, az átlagosan 0,5Gbit/gép.Lehet, hogy tévedek, de nekik nem tisztán SSD-s gépeik vannak, hanem SSD-vel gyorsított gépeik, ami nagyon nem ugyan az!! Ha a fájlokat nem SSD-ről szedi, csak SSD-re swapel a szerver, az inkább csak ciki, sem mint előny.
Nem akarok negatív reklámot senkinek, de rengeteg ismerősöm hagyta ott a tarhely.eu-t az elmúlt évben és az ár egyáltalán nem volt fontos számukra, nem az olcsóság volt az indok.
-
Mattb
senior tag
Digitalhost.hu?
Tapasztalata velük van valakinek?
WP-3000 csomagot néztem ki.[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz dragon1993 #749 üzenetére
Weboldalak kiszolgálására, ebből 1 valamivel nagyobb látogatószámú, többi elenyésző!
Levelezések kiszolgálása és kb. ezekere kellene!
Fontos a megbízhatóság, rendelkezésreállás és napi backup!Köszi a linket!
[ Szerkesztve ]
-
zeorsdfd
senior tag
Én több szolgáltatónál vagyok, de ár/értékben mégiscsak a tarhely.eu a legjobb, szvsz. Egyszerre 100 weboldal egy szerveren, nagyon gyors és hatékony ügyfélszolgálat, és olyan "biztonsági mentés és visszaállítás" szolgáltatás, ami sztem ritkaság. (Több hétre visszamenőleg választható állapotok, egy kattintásra).
File limit jó nagy és flexibilisen kezelik ha túlléped.
Hamarosan lesz náluk is aldomainenként váltható PHP. -
Vix64
csendes tag
Azért folyik a csapból is a cPanel, mert - itt talán megoszlanak a vélemények - az előfizethető admin felületek közül a cPanel a legjobb.
Ha biztonsági mentéssel nem akarsz foglalkozni, akkor az ingyenes tárhely kiesett.
Én azt mondom, hogy próbáld ki a nethely fizetős tárhelyeit, 2 hétig tesztelni is tudod ingyenes domainnel. Ha nem tetszik a rendszerük, akkor nem fizettél és még mindig választhatsz cpanelt. -
8nemesis8
veterán
válasz dragon1993 #740 üzenetére
Köszi!
Manapság milyen a sebessége nem lehet tudni?
Jókat láttam, hogy írnak.
IOPS limitről én is olvastam,. esetleg másban érdemesebb gondolkozni?
Jó VPS nem túl drágán lenne jó, megbízhatónak legalább megbízhatóak a time4vps.... -
Mattb
senior tag
-
Vix64
csendes tag
Szia!
Az ingyenes tárhely, amit adnak, adatvédelmi szempontból pontosan ugyan olyan biztonságos, mint bármi más.
A létrehozható szolgáltatások számát korlátozzák, illetve biztonsági mentésről magadnak kell gondoskodnod.A Nethelyes Multi Domain (MD) tárhelyeken már korlátlan számban lehet domaint csatolni. A nethely nagy előnye, hogy új hardver, 8db SSDl és PHP gyorsító turbózza fel a weboldaladat, így az biztosan brutális sebességű lesz. Volt Wordpress oldalam több tárhely szolgáltatónál is, de az átlag 1,5-2 sec helyett náluk 4-500ms alatt töltődik be ugyan az!
Nem cpaneleznek, saját ügyfélszolgálati rendszert fejlesztettek. Van még néhány hiányzó dolog a cpanelhez képest, de amit megcsináltak, az sokkal jobb. Pl. aldomainenként választhatsz PHP verziót, a Let's Encrypt SSL automatán kerül meghosszabbításra, így azzal nem kell szórakoznod 3 havonta, Dinamikus DNS szolgáltatást is adnak bármely aldomainedre és a most elkészült CRON is sokkal könnyebben paraméterezhető, mint bárhol máshol.
-
Mattb
senior tag
válasz charlie_hu #742 üzenetére
Igen, kártya adatok is akár. Elnézést a pontatlanságért
-
Mattb
senior tag
Nem szeretnék ingyenest. Inkább valamelyik csomagot. Biztos stabil helynek örülnék, ahol biztonságban vannak a rendelések. Ugye itt bankszámla adatok meg bármi előfordulhat. Csak ha több odlal is lesz, nemtudom hogy mennyire elég a 3GB-os csomagnál a 2 db domain. Hogy tudok bővíteni. Valamint itt is magyar cPanel van ?
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
VPS kérdés!
Sziasztok!
Linode vagy time4vps tapasztalata van-e itt valakinek?
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy egyszerű (nagyságrendileg maximum 100-200 termék közötti) webshopnak milyen tárhelyetajánlanátok? Mire lenne szükségem ? A domaint már kitaláltam, az ellenörzőkben szabadnak írja. Wordpress lenne, és én szeretném szerkeszgetni. Régebb óra szerkesztek már wp oldalakat, de még ezzel a részével nem foglalkoztam. Szóval szeretnék tanácsot kérni, esetleg ajánaltot, hogy hol érdemes előfizetnem?Szerk: Későbbiekben egy blog is társulna mellé.
[ Szerkesztve ]
-
zeorsdfd
senior tag
Valami rémlik, hogy, ahol van "input_type: text" oda már újabban kell ssl különben a google felsír(és felkijáltójeleznek a böngészők is). Tehát mivel:
-van online form,
-illetve nagy valószínűséggel ingyen jár neked az SSL
-a keresőoptimalizáltság miatt is jóezért kapcsoltasd be csak.
Ha nem ingyen akkor meg érdemes egyszerűen másik szolgáltatót keresni, mert a legtöbb helyen már ingyen van és lehet hogy olcsóbb is az egész.[ Szerkesztve ]
-
Orionk
senior tag
válasz zeorsdfd #729 üzenetére
köszi
Például akkor egy ILYEN weboldalhoz nem feltétlenül szükséges?
Tehát egy ilyen felépítésű oldal, mint a fenti, ahol nincs webshop, bejelentkezési lehetőség, stb. Csak úgymond effektes megjelenésű információk. -
zeorsdfd
senior tag
Kell -e SSL? válasz angolul.
Röviden: ha ingyen van mindenképpen, ha pénzért akkor attól függ milyen weboldalról van szó(webshop-igen, blog-nem) -
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék szépen!
Egy tárhelyszolgáltatónál van egy címem. 2-3 éve fizetem már az éves díját, de még mindig csak valami alap oldalt raktam össze, de most ez lényegtelen.
Tegnap hajnalban az alábbi 2 képen levő automatikus e-mail üzenet jött. Nem értek hozzá. Nem is lehet válaszolni nekik rá.
Mit jelent?
Mire figyelmeztetnek?köszönöm szépen.
-
veterán
Nézd meg még az ezitet és a rackforestet is...
Messziről kerüld el viszont az a Szervernet-et... Felszólítás nélkül törölték a vpsünket minden adattal úgy, hogy visszaállítani sem tudják mert nincs róla biztonsági mentés...
- 2017 közepént átvettünk egy szolgáltatást egy másik cégtől és kértünk róla díjbekérőt
- ők 2018 közepi fizetési határidővel állítottak ki díjbekérőt (azt hittük az időszak végén kell fizetni) figyelmetlenek voltunk mert 2018-2019-es időszakra szólt a díjbekérő a 2017-2018 helyett ... nem megfelelő időszakra állították ki (a korábbi cégnek ment csak és nem vették figyelembe, hogy mi kértük azt a díjbekérőt a mi nevünkre...)
- nem fizettük be a díjbekérőt mert az egyiket meg se kaptuk a másik meg 2018-as fizetési határidővel lett kiállítva
- majd egyszer csak kaptunk egy levelet, hogy törölték a szolgáltatást
- 8-10 levelezés után kiderült, hogy visszaállítani se tudjákAz ezitnél ha kicsúszunk sok-sok figyelmeztetés és alapból suspend van nem törlés ...
-
Shodan
addikt
tárhely.com vagy dotroll ??
tárhely.com nincs adatforg. korl. , a dotrollnál hasonló összegért nagyobb tárhely, de elméletileg van adaforgkorl. (100gb)
-
petati94
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi éri meg jobban VPS vagy webhosting általános weboldali célokra? Jelenleg a forpsinál van 2 tárhelyem. Gondolkodom, hogy átvigyem-e VPS-re. Megéri?https://petranyidev.hu/
-
Vix64
csendes tag
Sziasztok!
A nethely.hu-n is black friday lesz.
"Több, mint 110.000 Ft értékben osztunk ki 100%-os kedvezmény kódokat tárhelyre és domain regisztrációra 11.24-én, a Black Friday-en!" -
dscprofi
újonc
Üdv!
Nézzétek meg ezt! wptarhely.eu tárhely teljesítményben szerintem verhetetlen
-
veterán
válasz charlie_hu #715 üzenetére
Lehet, de a tarhely.eu-nál ma ad ennyi kedvezményt
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
veterán
válasz KilgoreTrout #710 üzenetére
Szia,
Tarhely.eu-nál találhatsz ilyen paraméterekkel rendelkező tárhelyet.
5% kupon kód: KUPON9701E5075
Szívesen
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Doky1988
senior tag
válasz Darda Csabi #661 üzenetére
Én ajánlom a mobilxcloud.hu -t, sokkal olcsóbbak és szintén nincs baj velük 4 éve vagyok náluk!
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
veterán
válasz KilgoreTrout #710 üzenetére
Szerintem nézz itt szét: http://propulsion.hu
- korlátlan domain
- korlátlan db
- korláltan e-mail cím
- csak a tárhely "korlátos és ez alapján vannak árak"
- cpanel helyett cyberadmin van (directadmin) szerintem jobb a cpanelnél...nem tudom, hogy még megy-e korábban volt 20%-os kuponuk: PH20 kóddal, ha nem megy akkor én küldenék egy árajánlat kérést hátha adnak kedvezményt...
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
10-50 GB-os tárhelyet keresek az alábbi paraméterekkel:
- Helyileg Magyarországon legyen a szerver
- PHP, MySQL, lehetőleg 10+ adatbázissal
- cPanel (angol v magyar, mindegy)
- Korlátlan, vagy legalább 200 e-mail cím
- 10-40 ezer/év (nyilván a mérettől függ)Plusz ha van ingyen SSL és SSD a tárhely.
Melyik szolgáltatót ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
ellenkandur
csendes tag
Tiszteletem!
ha jól láttam a forpsi-ről csak 1 db 3 évvel ezelőtti vélemény volt. van vkinek aktuális tapasztalata webtárhely, levelezés ügyben?
thx -
Gdi
senior tag
Ha meg nézed eleg gyorsan eljutottunk oda, kb 3 lépésből.
És nem csak a hosztingos megbízhatóságára akartam celozni, hanem a rajta keresztül érkező támadásokra.A cég mérete meg lényegtelen, ugyanúgy alanya a büntinek, ha bizonyos rábizott adatok rajta keresztül kerülnek ki.
Maradjunk annyiban a brainstormingot elhagyva (a diszk vagy memoriatitkosítast), hogy ha ilyenre adja a fejét, akkor alaposan járja körül a témát.
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Vix64
csendes tag
Nem szeretném félbeszakítani a vitát, de tényleg vicces, hogy egy nem titkosított FTP kapcsolattól, illetve raspberry pi-től hogyan jutunk el oda, hogy majd a "hosztingos" lopja el az ügyfél adatokat, mert nem lesz elég a vas a memória titkosításához, ezzel évi 20 millió eurós kárt okozva a cégnek.
Abban igazad van, hogy az adatbiztonság nagyon fontos és túl sokan legyintenek rá még ma is, de jelen szituációban charlie_hu-val értek egyet, hiszen nagy valószínűséggel cégen belül is jelenleg bárki számára elérhető lehet a firebird, ami önmagában sokkal nagyobb kockázat, mint amiről a vita szól.
Ha az ügyviteli rendszer firebird-öt használ, továbbá ha az adatbázis bárhol lehet, akkor paraméterként el van tárolva az is a telepített fájlok között, hogy pontosan hova és milyen user-pass használatával kell csatlakoznia ahhoz, hogy elérje az adatbázist.
Innentől kezdve tök mindegy a hosztingos hozzáállása, mert ő elhanyagolható mértékben fogja csak növelni a rendszer többi részéből eredő nem kis kockázatot.[ Szerkesztve ]
-
Gdi
senior tag
válasz charlie_hu #705 üzenetére
Szeretné kintről elérni.. szóval szerintem nem csak egy backup amit alkalomadtán visszamásol, ha kell... de ezt ő tisztázhatja.
És kétlem, hogy túltolnám.
Adatbiztonság szemszögéből nem létezik ez a fogalom.
De akkor ezek szerint ott a mikrovpsnél ti nem toljátok túlEzt a ram encrypt dolgot meg kifejtheted, mert megnézném, hogy ez hogy működik, pláne a hoszt vas szempontjából
[ Szerkesztve ]
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Gdi
senior tag
válasz charlie_hu #703 üzenetére
Tud, de az két *és pontosan kettő* esetben jelent védelmet a kíváncsi szemek elől:
-Az admin (hosztingos) nem tudja hogy kell a memóriát dumpolni. (Vagy az aki oda eljutott a megfelelő credentiallal)
-A host gépet kikapcsolják (és fizikailag elviszik pl)Úgy sejtem Te szolgáltatás szinten foglalkozol VPSsekkel, nem akarok ellened beszélni, de az ügyfeleknek sem árt ha tisztában vannak a kockázatokkal.. pláne ha az éves forgalma 4 százaléka vagy 20 millió eurója bánhatja meg a presztízsveszteség.
Szerk:
Pláne hogy az indító kérdésből és a felvezetésből én úgy vettem ki, hogy kitett volna egy FTP-t publikus ipv4 vagy 6 címre... amin a rendszer DB van.[ Szerkesztve ]
-
Gdi
senior tag
Akkor inkább Fix IP irodába, és egy openVPN.
Olcsóbb is, felügyelhetőbb is, tulajnál van.@701:
VPSsel az a gond, hogy nagyban függ a VPS típusától mit tud kivitelezni rajta a felhasználó. Illetve ki van téve a staff megbízhatóságának.
Mivel itt számlázó/ügyviteli rendszerről van szó nem kevés üzleti és ügyféltitok van abban az adatbázisban.
GDPR miatt szerintem nem jó dolog ezek miatt az olcsó VPSeket és a velük járó rizikót választani.Drágább VPS (ami nem container alapú) még mindig necces (üzemeltetői staff), saját dedikált host meg még durvább árazásban van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest