Hirdetés
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
-
Mobilarena
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van itt nálam egy elég sokta fogyasztó config amit le kéne tesztelnem hogy működik e. Valamilyen 1366-os i7, EVGA X58 SLI alaplap, 4870X2... Na most ha erre rákötök egy Chieftec GPS450aa-101a tápot, az öngyilkosság? Ha nem terhelek le semmit elvinné? Ha terhelnék akkor mi történik ha nem elég a táp? Simán lekapcsol, és semminek nem lesz baja?
-
7Sony7
addikt
Ok. Más ötlet: lehet, hogy az a baj, hogy nem tettem fogyasztót az 5v os ágra? Most ugrott be, mintha valahhonnan hallottam volna olyat, hogy valahová tenni kell egy fix fogyasztót, hogy jól tudjon szabályozni. Viszont normál indítással megy a motor, ezért eddig nem is jutott ez eszembe. Lehet ilyen baj? Nem tudom a motor adatait, és Amper mérőm sincs.
-
04ahgy
nagyúr
A mozgás közbeni irányváltás az a motor ellenáramú fékezése. A motor a névleges áramát veszi fel a névleges fordulaton alapesetben, mikor áll, tehát indításkor, akkor a névleges áram többszörösét. Ellenáramú fékezéskor meg még ahhoz képest is jóval többet. Túlterheled a tápot, és leold a védelem. Ez az oka.
HGyu
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Atx tápot 12v on egyenáramú motor meghajtására, és irányváltására használom/használnám. (kapunyitó) A táp bírja, működik, ha megvárom míg végigmegy, és a végállás lekapcsol. De ha mozgás közben akarok irányt váltani, leáll, és a táp főkapcsolójának lekapcsolása után várni kell kb 20 mp-et, és csak ha ezután kapcsolom vissza, akkor működik.
Véleményem szerint valahogy a motoron keresztül érzékel valamit ekkor, és a védelem leold. Meg tudom ezt valahogy kerülni, úgy hogy a védelem előttről kihozok egy szálat valahonnan? (azért, hogy egy másik szálon a védelem megmaradjon a vevőegységnek) Ha igen, honnan? Előre is köszönöm. -
akinem
újonc
Üdv!
Adott egy FSP Hexa 400w 80+ aminek a ventillátora mostanság elég hangos.
Kitudom ezt cserélni egyszerűen ( forrasztás nélkül ) ?
Ha igen milyen ventilátort érdemes venni bele, és mire kell odafigyelni a paramétereivel kapcsolatba,hogy az ugyanúgy hűtsön mint az eredeti. -
Smyth
tag
Egy mikrofon, egér, bill, ami csatlakozik hozzá, teszteltem külön külön, de minden esetben fentmaradt.
Zavaró mert nem normális jelenség és így böki a csőröm, sötétben pedig jól észrevehető szóval ki szeretném deríteni mitől lehet ez.Köszi a választ!
Ha valakinek van még tippje szívesen várom! (2 pecenként egér, bill megvillan)
#9382Üdv,
S. -
04ahgy
nagyúr
Az Y kondikon át másik berendezés fele földhurok (a kapcsoló csak a fázist és a nullát kapcsolja, de a fekete vezetékek a földelésre és ezáltal a fémházra elektromosan csatlakoznak), ilyesmi. Kísérletezd ki, hogy más periféria csatlakozik-e a géphez, és annak kihúzása megoldja-e? Amúgy emiatt nem kell aggódnod, nem vészes jelenség, de az ilyenek láttatják szemléletesen, miért is kell villámláskor kihúzni és nem csak lekapcsolni a cuccot.
HGyu
-
Smyth
tag
Helló!
Van egy Chieftec 650W tápom és olyan problémám van vele, hogy a gép kikapcsolás és a megszakító gomb (I/O) lekapcsolása után az egér illetve a billentyűzet is kb 2percenként egy pillanatra kap áramot és villan egyet.
Mitől lehet ez a jelenség? Tápkábel kihúzása oldja csak meg, hogy egyáltalán ne kapjon áramot.
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
S. -
zserrbo
aktív tag
Van egy ilyen tápom: FSP BlueStorm II
Már kb 5 éves lehet. Egy régi gépemnél jártam úgy, hogy behaltak a kondik a tápban és kinyírta az egész gépet. Ebben van vmi védelem, ami megakadályozza, hogy másban kárt tegyen és elég akkor cserélnem, ha tönkrement vagy jobb venni egy újat? -
alaplap elpukkanása miatt szét kellett borítanom egy szerveremet, amiben chieftec gps-500a táp van. kb. 3 éves lehet. érdemes ezt még megtartani vagy inkább dobjam ki?
egyik oldal, hogy tudomásom szerint nincs baja, másik oldal, hogy ha összerakom a vasat, nem szeretném a közeli jövőben megint atomjaira szedni.kösz.
-
tornas
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy egyikkel sem lősz nagyon mellé...

A másik pedig az, hogy a HardOCP kegyetlen módon kínozza a tápokat és rendszerint több olyan táp is "elvérzik" náluk, amik máshol meg ennek ellenére jól szerepelnek (Johnnyguru, TechpowerUp, Hardversecrets, Kitguru stb.)
-
aleister
veterán
Köszi! Jó kis gyűjtőoldal (ment is a könyvjelzők közé), de sajnos több kérdést vetett fel, mint ezelőtt volt.

A HardOCP tesztje alapján jobb a 650W-P1-650X-XXB9, mint a régebbi. P1-650S-NLB9. Ellenben a Hardware Secret szerint pont az ellenkező a helyzet: 1, 2.
Ez utóbbi azért fura, mert az XXX-edition elvileg jobb belsővel rendelkezik (lásd primary és seconfary analysis). Az aktív PFC köre,és a 3.5/5V-s DC-DC konvertere is jobb MOSFET-eket tartalmaz.
-
aleister
veterán
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy mi különbség az alábbi XFX 650w Pro Series tápok között:
P1-650X-NLG9
P1-650X-XXB9
Azt hittem az utóbbi a moduláris az előbbi a wired, de úgy néz ki nem. Továbbá van 650S-sel kezdődő verzió is belőlük. Mi a különbség az X és az S között? -
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet CPU 8pin -> Molex átalakítót vásárolni? Eddig csak külföldi shopban láttam ilyet: [link]
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne hogy van e különbség ha az alaplapi cpu csatlakozó 8pines csatit kap vagy 4pin-8pin átalakítóval kapja a tápból.(Egy Chieftec CFT-750-14CS, fél moduláris, van rajta 4pines és lehet rádugni 8pinest) -
tornas
őstag
válasz
Forestgreen
üzenetére
"Megnéztem a lámpámmal 12W-os izzókkal. Egy izzónál 12W-ot, kettőnél 24-25W-ot mértem, a mérő jó."
Az izzók fogyasztásmérésére mindegyik fogyimérő alkalmas... kapcsoló üzemű tápokkal szerelt gépek fogyimérése az már más tészta.

Egyébként az a konnektoroldali (felvett) 350 W is stimmelhet...
-
-
tornas
őstag
válasz
Forestgreen
üzenetére
Reális lehet, és ebből még ki kell vonni a tápveszteséget is (--> hatásfok), ami 220 W tápfelőli fogyasztást is jelenthet. De a fogyasztásmérők között is vannak komoly eltérések is, amik erősen befolyásolhatják a konnektoroldali tényleges fogyasztási értéket. A Lidl-féle kaliberű és olcsó fogyimérők nem alkalmasak a kapcsolóüzemű tápokkal szerelt gépek fogyasztásmérésére.
De ezen kérdésedet nemigazán ebbe a topikba kellet volna feltenned, hanem ide.
De van ilyen topik is:Digitális fogyasztásmérőt, de milyet?
Hogy is van ez a tápok fogyasztásával? -
Forestgreen
aktív tag
Olyanokat kérdezek, akik már használtak fogyasztásmérőt közvetlenül a gép tápjára kötve,
Az reális hogy egy GTX 770 + 3570K@4200 Mhz + 16 GB ram 276W felvételt produkál Metro Last Light Benchmark alatt?
-
Van egy APC Smart UPS SUA 1500VA szünetmentes tápegységem a konnektorra dugva, erre rácsatlakoztatva egy túlfeszültségvédős elosztó, és ebből az elosztóból jön az áram minden készülékembe (TV, stb).
Amikor áramszünet van (errefelé elég gyakori), a szünetmentes táp bekapcsol, így nálam nem megy el az áram.De pl viharok esetén villámlás is van. A villámlástól kell félnem, hogy tönkremegy a PC-m vagy a TV-m vagy akármi, ha ezekre van rácsatlakoztatva?
-
-
Algol
senior tag
válasz
lovas001
üzenetére
Szétszeded a tápegységet, megnézed a nyomtatott áramköri lapján, hogy hova vannak beforrasztva a sárga színű vezetékek. Ha kétágas a táp, akkor két eléggé elkülönülő csoportot fogsz találni. Ha átkötéseket találsz, az ne tévesszen meg, azok áramfigyelő ellenállásként is működhetnek.
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok! Tudom hogy mély víznek csak nagyon a felszínét súrolom de van egy LC Power 6600gp v2,3 tápom. A kérdés pedig az lenne hogy tudom megkülönböztetni a 2 db 12 V os ágat? Ugyanis szeretném a vga-t (2*6tű) külön ágra kötni így talán jobban oszlana a terhelés.
előre is köszi

-
konci79
őstag
Üdvözlet!
Picit visszatérnék erre a problémámra.
Vibrált a kép,sötét színeknél látszott jobban.
75 hz-et írt a gép,és azon töltötte ki a teljes képet szépen,többi elmosódott volt,bár néha kiírta hogy nem támogatott mód,vagy valami ilyesmit.
Viszont ma hirtelen felindulásból frissítettem bios-t, végzett,win betölt,de a kép el volt tolódva.
Elkezdtem állítgatni,látom 75 hz-en van,faxa de oldalra nem megy... Nem tudtam hirtelen milyen beállítással arrébb tolni,ezért 60 hz-re váltottam.
És lőn csoda: kép helyére került és ahol eddig hullámzott/vibrált az MEGSZŰNT
Úgy tűnik itt nem hardveres probléma miatt volt,mert azt hittem a drága tápom miatt van.
Bocs hogy hosszú lett,de gondoltam megosztom veletek,hátha segít másnak is a tapasztalatom.
-
Algol
senior tag
válasz
h0o2a7j6
üzenetére
Valószínűleg a 19 V plusz/mínusz 5 % tűréssel értendő. A fél volt 2,6 %-kal nagyobb a névleges értéknél, így az belefér. Azt kellene ellenőrizned - méréssel-, hogy a meglévő tápod 19,5 voltja nem sokkal több-e a névleges értéknél. A mérést üresjáratban és némi terheléssel is érdemes elvégezni.
-
h0o2a7j6
tag
Üdv!
A kinézett ITX alaplaphoz a gyártó 19V/90W-os adaptert ajánl. Van itthon egy 19.5V/130W-os a mostani gépemhez. Használhatnám-e a meglévő tápot az új laphoz? 0.5V nekem nem tűnik túl nagy különbségnek.
köszi -
Algol
senior tag
válasz
menjapipaba
üzenetére
A kábelhosszra nincs szabvány. Lásd a táblázatot!
-
menjapipaba
tag
Köszönöm a választ!
Azt esetleg valahol megtudom nézni, hogy milyen hosszúak az adott tápnak a kábelei? Vagy mindegyiknek szabvány?

-
Algol
senior tag
válasz
jenei0330
üzenetére
A kérdés nem ide való, inkább itt kérdezz: Melyik tápegységet vegyem?
-
jenei0330
tag
Sziasztok, van 1 fsp blue storm 500w-om, megéri lecserélni 1 seasonic ss-600ht-ra?
-
moha21
veterán
Köszi a választ!
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy nagyjából a cégüknél több gond van a szünetmentesekkel, mint amennyi hasznuk van.
Holnap, ha lesz rá időm szétbontom és megnézem, hogy mi halt ki belőle ( ha szemmel látható ), kicsit ilyen gerjedés szerű volt a dolog.
Mindenesetre már önmagában szomorú dolog, hogy képes ilyen feszültségszintet kiadni magából egy szünetmentes és semmiféle védelem nincs ez ellen. A másik érdekesség, hogy 2 kismegszakító is leoldott, de a benne levő 1,5 amperes biztosítékkal semmi nem történt.
Az APC meg most már valószínűleg örökre marad, sőt lehet vadászok belőle párat a későbbi jövőre.
Az EATON-ba most így eléggé csalódtam, mert 2 UPS-ből a zegyik ezt csinálta, a másik egy NV800-as, amit internetes teszt alapján pozitívan bíráltak el, én meg nem mertem PC-t rádugni, pedig ez teljesen új UPS, de valami borzalom a kimenete és iszonyatosan melegszik a trafó ( égett műanyagszaga van ). Szóval ezekkel az olcsóbb szarokkal tényleg több baj van, mint amennyi hasznuk van.
-
Algol
senior tag
Ez a legújabb attrakció a tápegységeknél, hogy jobban el lehessen adni őket és többet lehessen kérni értük.
A tápegységnek egy erre a célra kialakított csatlakozója van, amit USB kábellel össze kell kötni az alaplappal. Majd telepíteni kell egy speciális szoftvert. Ez a szoftver egyrészt monitorozza a tápegység állapotát: kijelzi a bemeneti és a kimenő feszültségeket, a tápegység belső hőmérsékletét, hatásfokát, a ventilátor fordulatszámát. Másrészt szabályozható általa a tápegység néhány jellemzője: állítható a ventilátor fordulatszámának karakterisztikája, megválasztható, hogy a tápegység virtuálisan egyágas vagy többágas módban működjön, állítható túláramvédelmi küszöbökkel.
-
Algol
senior tag
válasz
Th1sN04ll
üzenetére
Akkor még egyszer: ez alapvetően normális jelenség, nem árt a tápegységnek, legfeljebb csak az idegeidet rongálja. Te nem nagyon tudsz tenni ellene.
A jelenséget a tápegység, alaplap, videokártya hármas együttesen okozza, közülük bármelyik cseréje változtathat a helyzeten, de erre nincs semmi garancia.
Ezen részegységek tervező mérnökeinek kellene bizonyos szabályok, szabványok kialakításában, betartásában megállapodniuk, akkor megszüntethető lenne ez a jelenség. -
Algol
senior tag
válasz
menjapipaba
üzenetére
A hosszabbító egy plusz elektromos kontaktust visz minden vezetékbe. Ha a kontaktusok kialakítása megfelelő, akkor semmilyen problémát nem okoznak, lásd a sok forgalomba hozott lecsatolható vezetékű, moduláris tápegységet.
Azt mondhatjuk, hogy a hosszabbító csatlakozója plusz hibalehetőséget visz a rendszerbe, amire oda kell figyelni. Csatlakozó helyett, a vezetékek összeforrasztása korrektebb megoldás lenne, de azáltal elveszne a tápegység esetleges garanciája.
-
Algol
senior tag
válasz
Th1sN04ll
üzenetére
Lásd a Tudástár cikket A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása.
Ami segíthet:
- a BIOS Setup-ban az energiatakarékossági funkciók kikapcsolása
- a videokártyánál a V-sync bekapcsolása, vagy erősebb grafikai beállítások használata, hogy jobban terheld a kártyát. -
Namégeccer: Mit jelent az, hogy ha egy táp modularitásánál fel van tüntetve, hogy "teljesen digitális"?
-
Th1sN04ll
senior tag
Nem tudom jó helyre írok e, de leírom:
Adott egy Evga p2 1000-res táp, sacc fél órája hangosan cicereg... kihallik a házból, eléggé! Terhelve, üres járatban, tuningolt rendszerrel, default rendszerrel!
Kezdjek aggódni, vagy ne? 
-
04ahgy
nagyúr
-
moha21
veterán
Üdv!
Lehet közvetlenül nem ennek a topicnak a témája, de úgy hiszem itt vannak olyanok akik esetleg tudnak mondani valamit arra amit írok.
Hozzám került egy Aeton 5110-es UPS az eladó elmondása szerint csak az akkumulátora nem volt jó.
Hazahoztam, kipróbáltam egy tökéletes állapotú 45 Ah-ás Varta gépjármű akkumulátorról, a kimenetén üresjárásban is relatíve gyönyörű kvázi szinusz jel volt. Ezután terhelésnek raktam rá egy 60W-os izzót amivel tökéletesen ment. Következő fokozat egy 50W-os ventilátor volt, ő is gond nélkül ment és a jelalak még mindig tökéletes volt. Ezután kapott egy AT-s tápot, amire egy 12V-os DC fúró van "rámaszekolva" az ő fogyasztása 12V-os fesz mellett 10 A ez is inkább csak indulási áram, utána természetesen terhelésfüggő.Szumma: Ezt a szünetmentes én használhatónak könyveltem el.
Aztán tegnap este hazajöttem munkából és úgy döntöttem, hogy a 89-es (!!) gyártmányú APC UPS-ement lecserélem erre, mert kisebb helyet foglal. Rádugtam a PC-t és a monitort, bekapcsoltam az elosztós hosszabbítómat és sötét lett.
Lement a dugalj áramkörök kismegszakítója (16A) és a betáp kismegszakító is. ( Az FI relé nem csinált semmit ). Arra gondoltam, hogy simán csak sikeresen valami nagy áramfelvétel volt és zárlatra nem is gondoltam ezért lekapcsoltam a hosszabbítót, visszakapcsoltam a kismegszakítókat, majd ismét visszakapcsoltam a hosszabbítót.
Nem történt semmi, a rendesen átadta a a hálózati feszültséget és ment a PC.
Aztán rádugtam egy multimétert ( Trms AC-t tud mérni ), hogy kíváncsiságból megnézzem mit produkál egy izmosabb PC-n ( Kb : 240W az izomos itt most szintetikus teszt alatt).
Elvettem az UPS-től a hálózati betápot az rögtön átkapcsolt ugye akku módra.
Azonban halottam, hogy a trafó hangja egyre másabb frekvencián működik és a multiméteren a feszültség is 290V-nál tart ( az egész pár másodperc alatt történt ). Megijedtem, hogy valami baja lesz a PC-nek és lekapcsoltam a szünetmentest, ami ekkor pukkant egyet...A Pc és a monitor szerencsére túlélte a PC-be egy Enermax pro82 425 volt egyébként.
A szünetmentes azóta, ha hálózatra van kapcsolva sem csinál semmit és akkuról sem. Az eleje volt könnyen bontható ott volt egy hálózati biztosíték ami éppen maradt ( ?? ) + még találtam két másik üvegbiztit azok se égtek ki.Kérdés: Jól tettem, hogy akkor kikapcsoltam, vagy én csináltam magát a hibát?
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Remélem nem gond, hogy itt kérdezem meg

Az alsótápos házam miatt valószínűleg kell majd hosszabbító a 4 és 24pines vezetékre, kérdésem a következő:Nem fog probléma adódni a hosszabbító miatt?
Köszönöm előre is.

-
csabsz13
aktív tag
-
Algol
senior tag
válasz
csabsz13
üzenetére
Az egy 300 watt TDP-jű kártya, azért van rajt 6 + 8 érintkezős csatlakozó, hogy több vezeték között ossza meg a kártya által felvett áramot. Ha kevesebbet használsz, akkor a csatlakozó érintkezői és a vezetékek jobban fognak melegedni, nagyobb lesz a vezetékeken eső feszültség.
A szoftver által mutatott feszültség nem mérvadó, ténylegesen teljesen más is lehet. Multiméterrel mérd a feszültséget a kártya csatlakozójánál! Ha úgy is ugyanezt az értéket kapod, az már baj, mert 12 V +/- 5 % a tűrésmező, azaz a feszültségnek a [11,4 V - 12,6 V]-os tartományon belül kell lenni.
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy teljesítmény szempontjából fontos-e hogy egy kétcsatos (6+8 pin) VGA a tápról hány vezetéken kapja az áramot?
adott egy FSP Aurum 550m táp és egy ASUS r9 290 DC2OC VGA.
az Aurum (félmoduláris) direkt szálai között van egy 6+8 pin-es, most azzal van rákötve a VGA (ilyen direkt vezetéken jön még az alaplapi és a CPU szál is).
ezzel furmark terhelés alatt azonban azt mutatja, hogy 11,38 V körüli feszültséget ír. ez rendben van? -
Algol
senior tag
válasz
Carcassonne
üzenetére
Ez azért baj, mert az érintkezők így kisebb felületen kapcsolódnak egymáshoz, nagyobb lesz az átmeneti ellenállás, jobban melegszenek az érintkezők. Minél több áramot igényel a processzor (alaplap), annál nagyobb a probléma, mely szélsőséges esetben a csatlakozó megbarnulásához, deformálódásához, megolvadásához vezethet.
A dugó oldalán van egy pöcök, annak be kell kattanni az alaplapi foglalat oldalsó recéjébe. Ez csak akkor szokott megtörténni, ha a dugó teljesen belesüllyed a foglalatba. Ha határozott nyomásra - nem brutális erővel! - sem sikerül lejjebb nyomni, akkor ott valaki hibás csatlakozót gyártott.
-
Carcassonne
csendes tag
Sziasztok!
Az mennyire rossz ha a tapnak a csatlakozoja nem teljesen megy bele az alaplapi foglalatba? Kb egy mm-nyi resz nem megy bele.
Kep:
http://kepfeltoltes.hu/view/140312/186578770image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Érdekes, azt hittem ez a 'tápokról alaposan' topic...
Egyébként mit jelent az, hogy ha egy táp modularitásánál fel van tüntetve, hogy "teljesen digitális"? Ennek a betűkódja lenne az "i"? -
Üdv!
Gondolva a nem túl távoli jövőre is (3-4 év) erősebb tápot akarok venni alakuló konfigomba, mint amennyit egyébként szerintem megenne. Hatással lehet ez bármelyik hardverre (CPU,VGA, "PTA" ->PénzTárcA), vagy akár 1000W-os tápot is vehetnék egy elvben 500W-os fogyasztásra? -
BogyóBP
addikt
Erről az AKASA márkájú tápokról valaki tud valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Garmin topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egy passzív 512 megás 5450-el már okés lenne, akár terhelve is? Úgy tudom csak a 4870x2 eszik nagyon sokat.
kapunyitónak sem jo? Mit ajánlasz terhelésnek? Ha leterhelem, akkor 12v on több terhelést bír?

Kezdjek aggódni, vagy ne?