Hirdetés
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
-
Mobilarena
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Elárulná nekem valaki,hogy mi a különbség az FSP Hyper és FSP Hyper K között? -
syberia
veterán
Kitűnő választás, én sem tudnék jobbat ajánlani ebben az árban. Sajnos sok jó táp megdrágult, hála a harmat gyenge forintnak.
A BQ PP 300 és a FSP Hexa+ 400W is hagyományos belsős, utóbbi ugyan erősebb 12V-on, de a belépő szintű tápoknál hamarabb jön a kondíció leromlása, ami instabil működést, anomáliákat okoz.
-
kutga
félisten
válasz
syberia
üzenetére
Semmi gond, nem hibáztatok én senkit, baj nem történt, a táp csere meg amúgy is aktuális.

A Seasonic Focus Plus 450 elég jó árban van most, ha ez elég lenne, berendelem.
Lehet már a korábbi 400W-os FSP Hexa+ sem lett volna elég? Azzal is voltak furcsaságok.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Tegnap végre összeraktam az adatlapomon szereplő konfigot a másik topikban tárgyalt Be Quiet! Pure Power 10 300W táppal, de valami mégsem stimmel.
A gép elindul, a BIOSban is minden oké, a W10 telepítés viszont már nem megy. Valameddig eljut, aztán megfagy a képernyő, billentyű, egér nem reagál, csak az újraindítás segít.
Korábban 400W-os táppal nem volt gond, ezért első körben arra gyanakszom hogy nem elegendő a táp ehhez a konfighoz.
Ti mit gondoltok?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
Továbbra is keresgélek de nem találok semmit a neten. Egyedül itt említik a kábelt de úgy látszik nincs neve vagy bármilyen speciális elnevezése ami alapján szűkíthetném a kört.
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok! Nem akartam a "Milyen tápot vegyek?" topikba mert mégsem oda való.
Hozzájutottam ma egy ilyenhez:
Nem egy mai darab. Egy C2D E8500-at és egy GTX 285-öt hajtott
de évek óta nem lehetett használva. Honnan tudnék hozzá kábelt szerezni? Ilyen speckó csatlakozója van. 
Belenéztem és alig volt por a ventin. Nem sokat mehetett. Az egyik kondi mintha picikét dudorodna de púposnak nem nevezném. Érdemes eladni vagy tartsam inkább meg? Gondoltam beraknám az adatlapomon lévő gépbe de túl nagy és a kábelrengetegget sem tudnám hova eldugni a Define S-ben. Ha van még értéke akkor eladnám és beforgatnám az árát egy új, full moduláris táppba. tápkábel nélkül még eladni is nehéz lesz.
-
fero02
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
El, de a ki/be kapcsolást hogyan oldod meg?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Bocsi, így 2 hónap után reagálva, de előbb informálódj, az egy kiváló belsős Sirtec táp...
Ha nem vagy képben a tápokat illetően, akkor előbb egy Google keresés.. Attól mert Kolink, nem azt jelenti, hogy szar... Biztos volt gyenge szériája, de mivel egy brand, olyat gyártatnak, amit kérnek.
-
DrojDtroll
veterán
Több nagyon apró gépre van szükségem. Raspberry pi és alternatívái nem elég. ITX lap integrált processzorral és egy ssd-vel. Jelenleg három ilyen van 40w körül fogyaszt mindegyik gép. Egy normálisabb tápról el tudna menni több ilyen gép is?
-
tippm86
aktív tag
válasz
syberia
üzenetére
Konfig:
Táp: Seasonic SS-250SU (flex atx)
Alaplap: Asrock A320M-HDV R4.0
Processzor: 3200G
SSD: Crucial BX500 120GB (Ez csere lesz egy m.2-re.)
Hdd: Seagate 500GB 2.5
Lesz még max 3db venti és 1db led szalag.Esetleg van valami ötleted tápra, ami megfizethető és kisebb mint a flex atx?
-
tippm86
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy építek egy egyedi házat és a táp 1db 12v 4 pines vezetéke nem elég hosszú. Láttam a neten pár száz forintért hosszabítót, de nem tudom, hogy ezek mennyire megbízhatóak.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Piftuka
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
A "Phanteks" cég kijött a saját, nem szerver megoldásával: Phanteks Revolt Pro
Ha valakinek az otthoni gépében lenne kevés a "kraft", vagy redundáns megoldást szeretne használni az asztali számítógépéhez.
Nem olcsó, az igaz, bár a Seasonic Prime belső, és a 12 év jótállás miatt hosszú távra lehet tervezni vele. -
syberia
veterán
Szerintem is sürgősen cserélned kéne minőségire, nehogy a vadi új alaplapod bánja meg a végén. Vagy bármi más a gépben.

-
dugo_
veterán
Az alaplapi leírásban nem térnek ki erre az esetre.
Biztosan kitérnek.
https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b365m-d3h_v1_e.pdf
14. oldal
4 pinnel nyugodtan üzemeltetheted, nem kell 8-at rádugni. Ebben az esetben jobbra kell kötni, a 3-4, 7-8 pinekre.A nagyobb probléma, hogy az LC Power csak ipari hulladékot gyárt, emiatt én inkább vennék egy normális tápot, mielőtt elviszi a vadiúj konfigot...
-
Ata88
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiban kérném a segítségeteket:
Vettem egy Gigabyte B365M D3H alaplaplapot egy i3-9100F procival
Beszerelésnél jöttem rá hogy ebbe az alaplapba ATX 12V 2x4 pines csatoló van, viszont az én tápomon csak 4pines csatlakozó van LC Power LC420H-12 420W elméletileg a gépet bőven kiszolgálná a 420W, de nem tudom így üzemelhet e? Az alaplapi leírásban nem térnek ki erre az esetre.
Köszönöm! -
koko52
nagyúr
-sorry
-
tornas
őstag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Létezik, de nem olyan egyszerű az. Egyik nagyon fontos követelmény, hogy a két táp kimeneteit diódázni kell. Szerintem elég lenne egy normális tápegység is. Meg aztán ha az egyik elhasalt akkor azt időben észre kellene venni, ha ennyire fontos a redundancia.
-
DrojDtroll
veterán
Létezik valamilyen megoldás arra, hogy két pc tápot használjak egyszerre? A lényeg az volna, hogy ha az egyiknek valami baja van akkor a másik vegye át a szerepét azonnal. Nem akarok ezért szervertápot venni.
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Adott egy ASRock B450M Pro4-F alaplap és egy FSP HEXA+ 500W tápegység.
Az alaplapon 24pines ATX csati van és 8pines ATX 12V csati.
A tápon van 20+4 és 4+4 csatlakozó, kérdés, hogy elég e ha csak 20-at, illetve 4-et csatlakoztatok?
Utóbbi 4+4 csatlakozónál érdekes, hogy csak az egyik 4-es stimmel, a másik 4-es 4db lekerekített csatlakozóból áll, miközben oda is 2db négyzet és 2db lekerekített hely van kialakítva az alaplapon. Ilyennel még nem találkoztam. -
jilian
addikt
Nagyon szépen köszönöm!
Akkor marad a dupla kábel, inkább nem kockáctatok.
Boldog karit!
-
Chosen
addikt
válasz
jilian
üzenetére
Az RM750x csak 18AWG-s kábeleket használ, mindenképp két külön kábelt használj!
Elvileg a 16AWG kábelek már át tudnák vinni a kraftot, de azzal sem érdemes kockáztatni annyira.
https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-rm750x-v2-psu,5585.html
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Valaki próbálkozott már táp halkítással elektromos zaj szempontjából? Utólag befóliázni tekercseket, leönteni ragasztóval, stb stb.
Van egy régebbi Seasonic belsős tápom (XFX Pro 450 Core), ami még most is tökéletesen működik, csak zizeg nagyon (mindig is ilyen volt). Sajnálnám csak emiatt lecserélni.
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
ricsy888
üzenetére
Cseréld le, kiszolgálta az idejét. VEGA 56 mellé ajánlom a BitFenix Formula 650W tápegységet.
-
ricsy888
senior tag
Sziasztok!
Egy BE QUIETSTRAIGHT POWER BQT E6 550w tápról lenne szó.
Nem mai darab, de eddig tökéletesen meg vagyok/voltam vele elégedve.
A kérdés leginkább az, hogy ezek mennyire megbízhatóak illetve most újítottam egy vega 56 kártyára. Bírja, viszont félek, hogy hosszú távon sok lesz neki. 220w körül fogyaszt a vga. I5 8500,2x8gb ram, egy hdd és egy ssd mellette.
Illetve, ha az a tanács, hogy cseréljem, mit ajánlanátok ~25 ezer körül? -
Roshon
csendes tag
Sziasztok,
Egy GIGABYTE G750H tápegységet vásároltam és a gép kikapcsolásánál egy kattanó hangot lehet hallani a táptól, ez normális?
Olyan mintha egy kapcsoló hangja lenne, a régebbi tápjaimnál nem volt ilyen, ezért furcsa ez nekem.
Választ előre is köszi! -
syberia
veterán
válasz
raven84
üzenetére
Corsair RM650 lekuponozva 22k, ma még akciós áron van, erre egy 2080Ti is rábízható a későbbiekben. A kábeleket természetesen cserélned kell, a táphoz kapottakra!

-
raven84
senior tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem. VGA-t cserélnék ezért tápot kell váltanom. Adott egy FSP Hyper M 500. Ezt cserélném ki egy Hyper M 700-ra. Azt úgy simán meglehet csinálni mivel modulásris a táp, hogy kihúzgálom belőle a kábeleket, berakom az újat és az újba dugom vissza a régi kábeleit? Faszán el vannak rendezve a kábelek és lusta vagyok szétbarmolni az egészet.
-
winhate
őstag
Corsair HX620 kapcsolatban kerek szepen segitseget.
Jopar hetes hasznalat utan csattant egy szepet , enyhe egett szagot lehetett erezni.
Szerencsere semmit nem vitt magaval.
Tapot szetszedtem nyomat nem lattam serulesnek , egesnek.Erdemes foglalkozni a tappal ezek utan ?
Koszonom elore is a segitseget.
-
syberia
veterán
válasz
Czimby
üzenetére
Személyes átvétel után is vissza lehet vinni indoklás nélkül, ha webáruházban lett leadva a rendelés a termékre, vagy egyéb távközlési eszközt (telefon, email) alkalmazva. [link]
Ha besétálsz egy PC boltba, és ott személyesen választod, vásárolod meg, akkor nem lesz elállási jog, csak garanciális jellegű ügyintézés. Szerintem boltja válogatja, kérdezd meg honnan vásárolta.

-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Kollegámnak elszállt az alaplapja, de ő azt hitte a táp a rossz ezért vette egy Xilence Performance C 500W (XP500R6/XN042)-t.
Így most platformváltás lesz 1gen i5-ről 4gen i5-re.
Kérdés ez az xilence csoda veszélyes a gépre?
A proci max 88W TDP a VGA 80W TDP +1SSD, HDD, ODD 2x DDR3 amit meg kellene táplálnia -
Ribi
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
A táp amúgy nagyon messze van a moslék kategóriától.
Vannak hibái, de nagyon nem vargáné szint. -
lemusz
addikt
Egy hete szétkaptam a 3 és fél éves FSP Hexa+ 400-as tápomat, lévén fél éve már lejárt a garanciája. Kíváncsi voltam mennyire poros belülről, mert bár felső tápos házban volt, de levett oldallappal, mert rosszul szellőző házról van szó. Annyira nem is volt poros a belseje, de a ventillátora viszont nagyon. A kondikon nem tapasztaltam púposodást. Kitakarítottam és azóta azt tapasztalom, hogy amikor rájön az 5 perc traktor style, az már jóval halkabban megy végbe, mint korábban.
Nem gondoltam volna ilyen jellegű javulásra csupán egy sima portalanítástól.

Ez már a portalanított venti, ott a matrica közepén lekopott a szöveg, nyomásra olyan érzés mintha levegő lenne ott beszorulva.
-
syberia
veterán
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Elvileg nem okozhat problémát, ha ilyen erős táppal hajtasz egy alacsony fogyasztású gépet. A hatásfok kicsit gyengébb lesz, de az csak a fogyasztást befolyásolja.
-
Oposzumtoszó
senior tag
válasz
syberia
üzenetére
Elsősorban a biztonságos üzemelés érdekel. Jó áron jutottam hozzá.
Nem atomerőművet hajt, (Ryzen 5 1400 + RX580 Nitro +).
Az a lényeg, hogy biztonságban tudjam a konfigot. Nem húzok semmit, nem mókolok.
Ezért is kérdeztelek Titeket. Ha azt mondjátok, hogy cseréljem, cserélem. -
syberia
veterán
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Így már világos(abb) történet. Én a saját gépemben (i5 3550 + RX 580) biztosan nem tartanám meg, maximum 300W a fogyasztás. A minőségével nincs különösebb probléma, hacsak nem egy "lebányászott" darab került hozzád, az ilyen teljesítményű típusok főleg erre voltak használva korábban.
-
syberia
veterán
válasz
M0ng00se
üzenetére
Két RX 5700 amúgy is sok lenne ennek a tápnak, egy kártyát pedig a rendes pcie tápkábelekkel köss be, ne vacakolj átalakítóval! Mert azzal tényleg ki lehet nyírni a gépet, ha nem jó minőségű.
(#11524) proci0: Tömör, velős választ.
Csak kiderülne, mire kell 1200(!)Watt. -
M0ng00se
őstag
Hello.
Van egy seasonic focus plus 550w platinum, tápom és olvastam , hogy 1-2 gpu-val bugol ha a gyári egy kábellel van bekötve. Arra gondoltam, én a gyári molex csatikat úgysem használom, arra raknék egy átalakítót és úgy kötném rá a 6 pines tápot a videokártyára (rx5700), a 8 pint pedig rendesen a táp pci-e kábeléből kapná. Vennék én egy darab kábelt, de csak pack-ban láttam ami 30ezer forint.. -
Oposzumtoszó
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi tápról kérném a szakik véleményét:
Kolink Continuum 1200W KL-C1200PL
Tényleg hulladék kategória?
Előre is köszönöm! -
trek81
senior tag
https://www.overclock3d.net/reviews/power_supply/corsair_hx850w_850w_atx_psu/3
ehhez kellene
-
trek81
senior tag
egy kis segítség kellene
adott egy msi x470 gaming pro lap
corsair hx 850 táp
24pinem van 8pin van
a lapon meg egy 4pines tápcsati még
na oda keresek kábelt ami felér a laptetőre
6ról 4re
vagy 8ról 4re
thanks all -
syberia
veterán
-
yxcv
tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy honnan lehet azt megtudni ,hogy a táp-om elbír-e egy 8pin-es videókártyát?
Ez van a tápra írva:
Chieftec CTG550 80p (A-80 series)itt azt írja, hogy van(és 6pin nincs) :
https://www.chieftec.eu/en/products-archive/ctg-550-80p-detail.htmlitt az írja hogy nincs (viszont van 2db 6pin):
https://edigital.hu/aktiv/chieftec-ctg55080p-550w-tapegyseg-p66154itt megint azt hogy van (és 6pin nincs)
http://pbcomputer.hu/termekeink/550w-chieftec-ctg-550-80p-oem
Ez egy régen összerakott gép és jelenleg egy gtx960-as van benne,ami 6pin-el van rákötve. A "doboza" is meg van még viszont arra meg CFT-700-14cs van írva és van benne egy 6+2-es kábel.Kicsit zavarosnak érzem az egészet
,hogyan kellene megállapítanom, ha felnyitom a gépet, hogy elbír majd-e egy gtx1660-ast amihez 8pin kell?Köszönöm

-
syberia
veterán
válasz
Holding01
üzenetére
Rápróbálhatsz a tápegységre a gépről teljesen lekötve minden kábelét. Valószínűleg zárlatba ment a védelem benne, úgy pedig használhatatlan marad. Ha másik tápot szerelsz a gépbe, ki fog derülni mi újság.
dangerzone: ARCTIC P12 120mm 1800rpm ajánlott tápegységbe.
-
Holding01
újonc
Sziasztok
Nem igazán értek a gépekhez így lenne egy kérdésem/problémám.
Mai nap bekapcsolt gép mellett takarítás zajlott és sikerült a táp hátsó ki/be kapcsoló gombját kikapcsolni úgy hogy ment...A gép kikapcsolt ugye egyből vissza lett kapcsolva hátúl de a házba leverte az áramot azonnal... újra.próbánál ismét.Zárlatos lenne a táp és.kuka?vagy esetleg más ment benne tönkre? Egy coolermaster G550m van benne. -
dangerzone
addikt
Sziasztok! Csapágyas lett a tápom ventilátora, így szeretném lecserélni. A kérdésem az, hogy egy mezei 1200 RPM-es venti, 95 m3/h légszállítással elegendő lehet-e rá, vagy valami izmosabbat érdemes keresni?
-
syberia
veterán
Learn about Power Supplies with Lee and Ryan! - PC Perspective

-
syberia
veterán
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Megpróbálhatod megfordítva beépíteni, nem gondolom hogy több por jutna a belsejébe. Évente, félévente amúgy is érdemes átfújatni a belsejüket, mert akkor nem marad ideje a kosznak lerakódni.
-
CsengődiGeri
tag
válasz
syberia
üzenetére
Hali
Egy régi hagyományos tápról van szó. Több mint 5 éves, 650 wattos, állandóan azonos fordulatszámon forog a 12 cm-es ventije, fixen van kábelezve az alaplapi tápja 4-es . A pontos típusát nem tudom most megmondani mert be van építve. Tehát igazából nem oszt nem szoroz hogy van beépítve csak a hagyományos beépítési mód miatt áll úgy ahogy? -
syberia
veterán
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Mi a tápod típusa? Félpasszív módot támogató tápegységnél előnyös a felfelé néző ventilátor. Nem befolyásolja a beépítés módja az élettartamot.
-
-
CsengődiGeri
tag
Tanácsot szeretnék kérni mielőtt butaságot csinálnék vagy csak felesleges munkát végeznék.
Egy régi nagy szerverházat használok aminek dupla teteje van és a két réteg közül megfelelő nyílásokon egy ventilátor levegőt szív be a házba. A tápom a régi rendszer szerint a gépház hátulján a tetején található és a 12 cm-es ventilátorával a ház meleg levegőjét magán átvezetve fújja ki a szabadba. Arra gondoltam fejre állítom a tápot és megfelelő levegő nyílással a két fedél közötti friss levegőt engedem rá hűtésként, úgy ahogy a mostani házakban van. Nem árt a ventilátornak ha az eredetileg tervezett állásától pont ellenkező állásba fordítom és úgy üzemeltetem? A táp alkatrészeinek mindegy hogy az eredeti függő állapotuk helyett a talpukra fordítva üzemelnek? Az eddig függő alkatrészekre rakodó por most lerakodhat a táp alaplapjára mennyivel rosszabb ez mint a korábbi állapot? A segítséget előre is köszönöm. -
Krisz0418
őstag
Adott egy konfig.
Ryzen 2600
Asrock b450m pro4
2x8gb patriot viper 3200mhz cl16
Wd green ssd
Sapphire rx 560
Chieftec smart 400w
Es egy olcsóbb kolink kla-002 ház
Fater osszerakta (en nem vagyok ott). Először ventik porogtek de nem volt kép, kérdeztem bedugta e a proci melle a csatit. 8pines cpu csati kell oda a tápon csak 4es van. Ez lehet gond? Minden stimmel, kártyaba 6os megvan. 24es atx megvan. Ventik nem porognek fel csak a bekapcs gombnal keken felvillan es annyi.
Mi lehet a gond?U.i: pci 6os pint dugta az atx-be ettol lehetett probléma? Se kép se hang, cpu fan épphogy megmozdul es annyi. Ha igem akkor mi szalhatott el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Garmin topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nekem sajnos nem volt most időm beleásni magam jobban, de ma is ennyivel okosabbak lettünk. 
de évek óta nem lehetett használva. Honnan tudnék hozzá kábelt szerezni? Ilyen speckó csatlakozója van.