Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Linkelhetnél konkrét terméket. No meg ami nem népszerű (pl. ritka notebook), ott nem fog változni az ár, mert a nagyker is vett egyet, valamennyi dollárért, ergo az az akkor i forint árfolyamon listázódik. De ami pörög (pl. R9 280X), ott ahogy vesznek belőle, úgy kell újat rendelni nagyobb árfolyamon, úgy emelkedik, ahogy a forint rohad.
Mivel te eléggé nagykeres vásárló hírében állsz itt a fórumon, pont neked kellene a legjobban tudnod, hogy hogy is működik az ilyesmi.
HGyu
-
katt777
félisten
Eddig kizárólag pozitív tapasztalataim voltak az iPonnal, de most már hetek óta játsszák a kedvezményes áremelést. Ránézek valamire, ár X forint. Pár órával később ránézek, az ára Y kedvezménnyel X+Z Ft, de mindenképpen jóval drágább X-nél. Vajon mekkora büntetésre pályáznak? Csak mert önmagában az ilyen áremelés is szabályszegés, az meg pláne, ha a több látogatottsággal folyamatosan emelik az árat, akár látogatónként, akár összességében. Még akkor is, ha sok bolt próbál trükközni ily módon.
És bizonyos termékekről van szó, nem a Ft rohadásáról, mert nem mindegyiknél alkalmazzák ezt az eljárást.
Abban biztos vagyok, hogy a vevőik száma nem fog emelkedni.
bluyoo: Pick-pack pont jó, én is szoktam használni, a gáz akkor van, ha ellenőrizni akarod a csomagot, mert vagy fogalmuk nincs a vásárló jogairól, vagy szimplán letagadják (postán tudják, és futár is tudja). Panaszt tettem a szállító cégnél, ők elmondták, mi van, de még akkor is. PP pontokon azt közlik, hülyék a cégnél, a cégnél meg elnézést kérnek az átvevőhelyek alkalmazottainak félreinformáltságáért, aztán minden marad a régiben.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Stylerr
üzenetére
Azt hiszem ebben minden le van írva: Az elállási és felmondási jog.
-
Stylerr
addikt
E hónap 13-án vettem át a terméket, és mivel neten rendeltem 14 munkanapon belül elállhatok a vásárlástól? Vagy hogy van ez pontosan?
-
bluyoo
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
BullKoxa
üzenetére
Ha a Corsair-ből nem GS-t veszel anno, most is olyanod lenne, mert nem kellett volna visszaküldeni.
Pl.: AX650, AX750. Az iparág egyik legjobb ventilátorát kapta: Sanyo Denki San Ace. Természetesen Seasonic X béllel.Szerk.: off.
HGyu
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok !! Nálam most nagyot nőt az Ipon! Visszaküldtem garanciába a tápomat, közben vettem tőlük egy másikat amikor már tudtam mi a helyzet ami vissza ment . Az új meg is jött szépen a hét elején, a pénzt pedig most utalták vissza, a hibás tápom árát. ( azt tudom legközelebb a táp után is utána járok hogy mi félét érdemes venni, most nagyon jó XFX-m van. lehet soha többé corszar. )
Köszönöm az iponnak!

-
bluyoo
nagyúr
válasz
Stylerr
üzenetére
Hi!
Egyszerűen rendelj a honlapjukon garanciafutárt. -
Stylerr
addikt
Üdv!
Iponról rendelt hibás terméket pickpack ponton keresztül (ahol átvettem) vissza tudom küldeni, hogy cseréljék ki garanciában? Másfél hete vettem egy xbox360 wirelles PC kontrollert, és a dpad néha nem veszi a gombot amit nyomok neki ha nem erősen nyomom, és érezhető, hogy mintha a nyomáspont nem lenne megfelelő, mert olyankor ha lenyomom kattog, holott mikor veszi a lenyomott irányt akkor szép puha, halk.
Remélem tud valaki segíteni, hálás lennék. Köszönöm! -
monosz
őstag
válasz
dracoo23
üzenetére
Nekem a garanciában visszaküldött Lightning,teljesen makulátlan,pormentes és karcmentes volt,de látszott rajta hogy már be volt építve.
Igazából,ettől eltekintve hibátlan volt a kártya,ezért nem is sz@rakodtam velük.
Nekem ebben a formában megfelelt. Nyilván,ha a te esetedben másképpen van,akkor lehet panasszal élni. -
dracoo23
csendes tag
Szerintem meg nem normális dolog, hogy a garancia keretében egy használt csereterméket kapok a régi rossz videókártya dobozában egy zacskóban. Valaki belenyugodna ebbe? Biztos hogy nem hagyom ennyiben!
Tuti hogy használt mert enyhén porosak a hűtőbordák, pár helyen kopott a fém és foltos a hűtő műanyagja....
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
a francia úti üzletben lehet kártyával fizetni? (jól emlékszem, hogy nem?)
előre is köszi a választ
-
monosz
őstag
válasz
dracoo23
üzenetére
Sajnos én is használt terméket kaptam,de ez legalább működik,ahogy kell.(Sokkal tuningosabb a kártya,mint az eredeti volt).
És ami nem elhanyagolható.hogy a garancia idő,elviekben innen indul.
Amikor meghozta a futár a csere terméket,nekem is az eredeti doboz,tartozékok voltak,csak a kártya volt másik.
Szerintem tedd túl magad ezen,én is így tettem.
-
dracoo23
csendes tag
Az normális hogy garanciális ügyintézés keretében egy használt kártyát kapok garanciális csere keretében???
Ma jött meg, a rossz kártya régi dobozában egy használt cseretermék.
-
Thrawn
félisten
Sziasztok!
Mik a lehetőségek abban az esetben, ha a megrendelt termék valójában nem felel meg az Ipon oldalán feltüntetett specifikációknak?
-
Liar
tag
Tudja valaki, hogy ha az ember a "Kérek beépítést"-el rakatja velük össze a PC-t, akkor azért mennyit számítanak?
-
Archttila
veterán
Abbol az egyik annyira korrekt, hogy kapasbol egy hasznalt Dell U2311H-t kuldott el nekem meg anno ujkent. A kijelzo osszekarcolva, (nem is kicsit) a doboz es a temek ket kulonbozo revizio volt, es a sorozatszam is teljesen eltert.
Gondolom ugy voltak vele videkre megy, csomagoljunk be egy kialitott, vagy netes rendelesbol visszakuldott darabot. -
bul07
nagyúr
válasz
PcGo.hu
üzenetére
De még mindig jobb mint 3-4évig bámulni a pixel hibát
Ne is beszéljünk a monitorokról mert az enyém már több mint 4éves nehogy észbe kapjon hogy túl sokáig húzza

Amúgy nekem megvan még az első LCD monitorom is , nem fogom eladni 5000Ft-ért mikkor én 87e Ft-ot (19") fizettem érte , jó tartaléknak
-
PAUBEN
tag
Sziasztok!
Amikor személyesen a boltban veszitek át a cuccokat , kiszoktátok bontani még ott?
Rendeltem egy BENQ XL2411Z, érdemes ott a boltban belekukkantani ?
-
D.Orion
veterán
Tiszteletem!
2011.10.24.-én vásároltam többek közt egy Dell U2312HM monitort az IPON-ból, 36hónap garanciával.
Na a mai napon kb. 15 perce megjelent egy függőleges 1 pixel szélességű zöld csík a monitoron, néha lilára vált. Szóval meghibásodott.

Kérdésem az lenne, hogy van-e valami esély arra, hogy így 2 és fél hónappal a garancia lejárta után valamit tudok intézni az ügyben?
Előre is köszönöm.
-
Ez elég érdekes.. 20547 Ft-ról felvitték az árát több mint 1000 Ft-tal, pluszban a 3 év gariból csináltak 2 év garit.. Elírás lehet a gari, vagy csak úgy random csökkentgetik a termékek garanciáját?
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Jó párszor rendeltem már az Ipon-ról. Eddig sosem volt gond a garanciáztatásnál. Volt hogy a DDR2 800Mhz-es ramot küldtem vissza 1 nap után mert a MemTest is hibát dobott ki. Azonnal cserélték.
Visszaküldtem már egy WD 500GB HDD-t hogy nem indul pár hetes korában azt mondták náluk semmi baja nem volt így visszaküldték, gyártói szám alapján valóban az volt, de nem kértek futár díjat (nem pesti lakos vagyok). Azóta is hiűködikbátlanúl működik (2009) óta.
- MSI GTX 750Ti-t vettem a nyáron sajnos garanciáztatni kellett pont dec. 23.-án ment tökre
Dec 31.-én vették át futártól. Január 5.-én jött az email hogy levásárolhatom vagy pénzvisszafizetés. Pénzvisszafizetést választottam 6.-án 8.-án a számlámon volt az összeg. Gyűjtök hozzá és erősebbet.-Gigabyte H77 alaplap is garanciában van sajnos a VGA-val együtt ment tönkre nem sokkal később, egy ideig IGP-vel használtam. Tuti BIOS hiba. Remélem minél hamarabb javítják vagy cserélik esetleg levásárolhatom mert szükséges a vizsgaidőszak közepén. Az alaplapot tuti náluk veszek azonnal ha levásárolhatom az összeget.
Teljes mértékben meg vagyok velük elégedve.
-
A nagykerben is sérülhetett, ahogy nézem jó poros is volt.
Karácsony körül történt meg velem az, hogy rendeltem az Iponban egy nyomtatót. Meg is jött, a doboza tiszta retek volt, és itt ott meg volt nyomódva. Nem volt vészes, de láthatóan nagyon régóta állt valahol. Aztán kiderült egy kis guglizás után, hogy ez a típus 2014 elején futott ki, és van már utóda is, persze drágábban, így azt nem is néztem a rendelésnél. Tehát valószínűleg egy nagykerben beragadt utolsó darabról volt szó, a rendelés után el is tűnt a termék az Ipon lapjáról.
További szépsége volt a dolognak, hogy ezzel párhuzamosan az összes magyar számtech bolt online shopjából is eltűnt (na jó, túlzok, nyilván csak a nagyobbakat néztem végig
).Szóval így megy ez, de szerencsére a nyomtatónak kutya baja, remekül működik, a dobozon belül meg egy porszem sem volt.
-
bul07
nagyúr
Így van
A futár cégek nagyon hanyagok lettek , és a pontra szállító sofőrök isLassan jobban megbízok a postában mint a futár cégekben, ugye állami cég nem kell sietni sehova, ha meg jön a panasz akkor bukja a nyugodt biztos munkáját , így inkább nem dobálja annyira a csomagokat
Igaz hogy lassabban történik minden de biztosanNem egyszer voltam szemtanúja hogy csomag keresés közben csak úgy dobálja a csomagokat a sofőr, rossz volt belegondolni hogy előtte az én csomagommal is így bánt
Múlt tavaszai ipon-os laptop vásárlásomnál is volt ilyen tapasztalatom
Elkövettem azt a hibát hogy nem készítettem jegyzőkönyvet hogy sérülés van a dobozon , mikkor behoztam akkor gondolkoztam el mi van ha sérült a laptop
Így csináltam képet meg videót is kibontás ellőt hogy sérült volt a doboz
Persze a HDD S.M.A.R.T adatai között már első nap volt Mechanikai behatásokat számánál vagy 5-szám
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Az írásom csak azért ide készül, mert az iPON-ból rendeltem a terméket.
A vágyam tárgya egy MODE COM MC-SHF120U hangfalpár volt, melyet a szokásaimnak megfelelően innen rendeltem.
Sosem volt még az üzlettel problémám,a termékekkel sem a garanciális ügyintézésekkel.A mai napon az igéretnek megfelelően megérkezett a rendelt termék a kiválasztott PickPack átvevőhelyre.
Annak rendje módja szerint elmentem érte és az átvétel után az alábbi kép fogadott:
Én nem az iPON-t hibáztatom, de néhanapján lehetne ellenőrizni valamilyen módon a szállítókat, hogyan kezelik, bánnak a csomagokkal.
Azért nem is csináltam nagyobb gondot belőle, mivel maga termék teljesen hibátlan, sérülésmentes.
Csak egy apró széljegyzetként említeném, hogy mindenki figyeljen oda ezekre az apróságokra is, mert ha otthon veszi észre és a termék is sérült akkor nehéz lesz bizonyítani, hogy nem a vevő okozta a sérüléseket.
És akkor még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy szerintem a szállítás közben keletkezhettek a doboz sérülései és nem az üzletből küldték ki így beszakadt csomagolással.
-
bul07
nagyúr
Úgy nézem hogy fel van cserélve a név
AEROCOOL V3X Evil Blue Edition , ennél van jelölve a USB3.0, pedig a valóságban ezen a néven szereplő terméknél csak USB2.0-van
AEROCOOL V3X Advance Evil Blue Edition, na ennél nem szerepel a USB3.0-nál, pedig a valóságban ennél van USB3.0-ás csatlakozó
Nézd meg hogy melyiket kaptad
Amúgy ha megnézed a honlapját a gyártónak egyértelmű
AEROCOOL V3X Advance Evil Blue Edition
AEROCOOL V3X Evil Blue EditionArról nem is beszélve hogy a Advance-ba van még egy plusz 12cm ventilátor
Nekem AEROCOOL RS9 Fekete van első szériás , a ventilátorait hamar cserélnem kellet hangosak lettek
-
04ahgy
nagyúr
Én ara a részére reflektáltam, idéztem is, hogy nem megy a kivonás, nem arra, hogy valaki hibázott, és felszámításra került a kiszállítás díja. Te magad is két külön gondolatnak fogalmaztad meg, így engedtessék meg nekem is külön reagálnom.
A másik hsz-edre nem reagáltam, nem is jelöltem meg, hogy reagálok és nem is fogok, kár idekeverned.
HGyu
-
lsc
nagyúr
Kicsit eltévedtél, amire cseréltem az olcsóbb volt, ezzel volt a gondom /különbözet/, illetve mivel garanciafutáros csere miért fizessek szállítást? Egyébként megoldották, igaz még csak szóban, mert a számlámon nem jelent meg a különbözet, eddig csak egy mínuszos számla képét láttam.
Egyébként várom válaszod a következőre is, ha már egyszer ennyire szemét vagyok hogy észrevettem hogy az usb az csak 2-es, nem pedig a webáruházban is írt 3-as.
-
04ahgy
nagyúr
"1 db ITEC PCE22U3 3 783 Ft 4 804 Ft
1 db Pick Pack Pont átvétel 990 Ft 1 257 Ft
-1 db M-CAB PCIe USB 3.0 - 2+2 Port -4 177 Ft -5 305 Ft
Fizetendő 755FtTehát már közelednek, csak a kivonás nem igazán..."
Vagy inkább automatikus a rendszer, és nálad okosabb (természetesen te is okos vagy, hisz észrevetted a turpisságnak tűnő apróságot!), lévén a fizetendő összeg nem lehet 756Ft, hanem a lefele kerekítés szabályai szerint 755, és a rendszer ezt írja. PickPackPont esetén meg KP-ben fizetsz...

Most amúgy gondolj csak bele, ha a pontos szám szerepelne, és ne adj isten épp 753Ft lenne, biztos most azt olvasnánk, hogy dehiszen kiírták, hogy a fizetendő, azaz FI-ZE-TEN-DŐ 753Ft, akkor veled ugyanmár ne fizettessenek 755FT-ot...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
HGyu
-
lsc
nagyúr
Hogy szebb legyen az élet, ma megjött innen egy AEROCOOL V3X Evil Blue Edition ház, mindenhol usb3-asnak írják, ennek ellenére ez csak usb2-es. Már írtam nekik, kíváncsi leszek mi lesz a reakció.
-
-
lsc
nagyúr
Közben megjött az email, arra hivatkoztak hogy pick-pack pontnál a rendszer rosszul kezeli a dolgokat, most oda jutottunk hogy mégis vegyem át a csomagot és a különbözetet utalják a megadott számlára. Csak azt nem értem ezzel a gonddal én vagyok az első? Vagy eddig mindenki benyelte a "békát"? Érdekes ez, ráadásul nem egy kezdő csapattal van gond, lehet kezdenek átesni a ló másik oldalára. Azt hiszem boltot kell váltanom.
-
bul07
nagyúr
Aha de itt több hiba is van nem csak kivonás
RMA vásárlásnál nincs szállítási díjTehát ha RMA rendelésed van nincs szállítási díj
Új 4804Ft
RMA 5305Ft
-501Ft - tehát ennyit kellene még visszautalniuk a számládraAmúgy jobb lett volna hogy rendesen leadod a rendelésedet a RMA szám beírással mert akkor automatikusan megy minden nincs emberi hiba tényező
-
lsc
nagyúr
Egy kis tapasztalat a bolttal:
November végén visszaküldtem garanciafutárral egy pcie-usb3 kártyát meghibásodás miatt. December 14 körül érdeklődtem, jött a szöveg hogy nagyon bevizsgálják, meg 15 munkanap, stb. 22-e körül újra rákérdeztem hogy még idén lesz-e valami a dologból, 23.-án válaszra méltattak, tényleg rossz a cucc, de ilyen nincs, válasszak másikat. Választottam, beírtam hogy garanciális csere, rma számmal, stb, ez a termék olcsóbb mint amit garanciálisan visszaküldtem /ez később lényeges/. Kapom már idén az értesítést hogy küldik a kártyát, de mintha új megrendelés lenne fizetnem kellene a termékért, szállításért. Visszaírok hogy ez így nem kerek, erre ma jön az értesítés hogy jön a cucc, most már Ők is úgy írják hogy garanciális csere, ez szerepel a számlán:
1 db ITEC PCE22U3 3 783 Ft 4 804 Ft
1 db Pick Pack Pont átvétel 990 Ft 1 257 Ft
-1 db M-CAB PCIe USB 3.0 - 2+2 Port -4 177 Ft -5 305 Ft
Fizetendő 755FtTehát már közelednek, csak a kivonás nem igazán megy meg a szállítási díjjal vannak még gondjaik, csak akkor nem értem mire való a garanciafutár.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Most járt itt a postás, egy komplett front panelt küldtek teljesen ingyen a kis jack csatlakozós nyák helyett. Elsőosztályú support.

-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Meg is feledkeztem erről a topikról. iPon helyett felkerestem inkább mailben a Fractal Designt és küldenek egy kis nyákot, amin a két jack csatlakozó van teljesen ingyen. Ha minden igaz, jövőhéten meg is érkezik.

-
válasz
SSJPeter
üzenetére
Igazad van, de próbáltam egyszerűsítve írni. Ez egy jogi láncolat, mármint hogy ki kivel van kapcsolatban, és mit vállal. Ha te holnap nyitsz egy 15m2-es üzletben egy kis mosógép szalont, akkor nyilván nem kell mellé se összeszerelőüzemet se szervizhálózatot üzemeltetned. Persze nyilván a vevőd veled áll kapcsolatban a jótállás ideje alatt, te pedig a hivatalos márkaszervizzel, legyen az bárki. Tulképpen gumiszabály az egész, hiszen nagyon sok esetben a kiskereskedők csak annyira foglalkoznak ezzel, hogy megmondják hova vidd be. Ha jogi útra terelődik a dolog, akkor viszont a kereskedővel kell harcolnod, ez tény.
A jognak annyi köze van a dologhoz, hogy kimondja, hogy nem a vásárló dönti el, hogy pénzt kapjon vissza, új terméket, vagy javítást. Ha nem így lenne, akkor csődbe menne kb mindenki, hiszen az emberek magasról tesznek a kereskedők/gyártók érdekeire, nekik mindig a számukra legjobb megoldás kéne (pénz vissza, vagy új termék). Az egyedi esetektől tekintsünk most el, az gondolom mindenkinek egyértelmű, hogy az elállási időre más dolgok vonatkoznak, meg arra is, ha gyárilag hibás a termék, rosszul javítják meg, etc etc.... Ezeknek is megvannak ugye a jogorvoslati lehetőségei.
>(I)Ha erről máshogy dönt az adott gyártó/szerviz/akárki, akkor örülj neki.(/I)
Ezt a kiskereskedésnek is joga van eldönteni, hogy mit csinál vele, nincs megkötve a keze!Így van. Az egésszel azt akartam mondani csak, hogy bárkinek joga ezt eldönteni a kiskertől kezdve egészen a gyártóig, hiszen ez a saját üzleti ügye, úgy dönt ahogy akar. Akinek nincs joga ez eldönteni, az egyedül a vevő (neki csak harmadik fél segíthet, ha nem tetszik neki az eredmény, az pedig a hatóság), és innét indult az egész szál, ami miatt most irkálunk, mert az eredeti kérdező ezt másképp látta.
-
SSJPeter
őstag
A garanciát (jótállást) a tápra a gyártó, vagy annak hazai hivatalos képviselője adja.
Ez nem egészen így van, a vásárló jogilag semmiféle jogviszonyban nincs a nagykerrel vagy a gyártóval, csakis a kiskerrel. A kiskernek adhatja a garanciát a nagyker vagy a gyártó, csak a vásárlónak ehhez semmi köze...a vásárlónak a jótállást a kiskereskedés vállalja!
Az alapfelállás jogilag az, hogy egy ilyen hibát igenis lehet javítani,
Szerintem meg az alapfelállás legyen már az, hogy a szakma szabályai alapján döntsék már el, hogy lehet-e valamit javítani, mi köze ehhez a jognak?
Jogilag akár a pénzt is vissza lehetne adni. 
Ha erről máshogy dönt az adott gyártó/szerviz/akárki, akkor örülj neki.
Ezt a kiskereskedésnek is joga van eldönteni, hogy mit csinál vele, nincs megkötve a keze!
Ja és nekem is megdöglött nemrég egy HX850-em...de nem itt vettem...
-
válasz
BullKoxa
üzenetére
Nézzük sorban:
Tökmindegy melyik boltnál veszed. Ha eddig nem tűnt volna fel, itt már rég nincsenek olyan klasszikus értelemben vett hardware kiskereskedések, mint amilyenekre te gondolsz akkor amikor azt írod hogy "bolt". Ezek a "boltok" csak kapcsolatot teremtenek közted meg a nagykerek között. Garanciális ügyintézés kapcsán pedig közted és a szerviz között. Biztos lehetsz benne hogy ők nem nyúlnak bele a tápodba, nem azért mert ennyire rendesek, hanem mert marhára semmi közük hozzá, és nekik se jó a dolog, meg neked se.
A garanciát (jótállást) a tápra a gyártó, vagy annak hazai hivatalos képviselője adja. Ő mondja meg azt is, hogy hogy kell javítani, mi kerülhet bele, és ki javíthatja meg. Ha ezt egy utolsó suttyó garázscég is csinálhatja, és rakhat bele teljesen más minőségi paramétereknek megfelelő alkatrészt mint az eredeti, akkor ne a boltot szidd ahol vetted, hanem a gyártót, illetve a hazai képviseletet (ha van). Ide vág az első bekezdés is: tökmindegy hol veszed, a szerviz szinte biztosan ugyanaz lesz.
Az meg, hogy 1db minta alapján levonod a következtetést, hogy az adott gyártó termékei szarok, megintcsak nem vezet sehova. Mindenből lehet szart venni, vasgolyóból is van gyári hibás, ez van, semmi sem tökéletes. Vannak persze közmegegyezés alapján kerülendő és ajánlott típusok/gyártók, de ezért vannak a PH-hoz hasonló tesztoldalak, fórumok, hogy ezek kiszűrésében (is) segítsenek.
Mindezek mellett egyáltalán nem biztos hogy "javítás" címszóval nem egy új tápot fogsz kapni. Ennek ezer+1 tényezője lehet, aminek a végét úgysem látod be, mert rengeteg üzleti és műszaki paraméter játszik közben abban, hogy mit fog kidobni a gép az illetékes helyen (és az nem az ipon) ahová a hibás darab kerül. Az alapfelállás jogilag az, hogy egy ilyen hibát igenis lehet javítani, és ezt el kell fogadnod. Ha erről máshogy dönt az adott gyártó/szerviz/akárki, akkor örülj neki. Fontos tudni, hogy ha a javítás minősége nem felel meg számodra, akkor azt viszont nem vagy köteles elfogadni, többek között az ilyen ügyek tisztázásában is segít a fogyasztóvédelmi hatóság.
-
BullKoxa
őstag
Én úgy voltam vele veszek egy jó tápot ! Corsairt választottam, de csalódtam nem kicsit( mert lehet már vagy fél éve ez baszta a fülemet csak csesztem rá ) ! A javítás dologra pedig annyit, hogy szerintem nem ugyan ilyen venti kerül bele mint most van! tehát tákolás lesz, mert mi a garancia hogy nem olyat tesznek bele ami még netalántán a garancia előtt megadja magát. De lehet az lesz hogy veszek egy másikat ami 5 év garis ( és persze nem ennél a boltnál és nem ilyen márkát) , és ha ez vissza jön gariból akkor eladom a picsáb@ .
-
válasz
PcGo.hu
üzenetére
+1
Sajnos azért tartunk - ott ahol -, sok területen, mert divat lett ez a "dobd, ki, vegyél újat" hozzáállás. Szerintem egy nyamvadt tápegységben igenis lehessen már egy csapágyas ventilátort cserélnie egy szakszerviznek, mert ennél sokkal rosszabb lenne a világ ha nem így lenne (és hálisten még nem is így van).
ko-ko82: egyébként te feccölnél pénzt, és energiát tápegység gyártásba (de legyen inkább bármilyen műszaki cikk, ne tápegységet vegyünk alapul) vagy értékesítésébe, ha az lenne az alaphang, hogy gazdaságilag és műszakilag bagatel hibák miatt is törvényi kötelezettséged lenne azonnal egy újat a tisztelt vásárló kezébe adni?
Lehet jönni azzal, hogy XY cég így csinálja (pl. az Apple sok esetben, de nem mindig!), de vegyük észre hogy ez egyéni döntés kérdése, és azok is busásan kifizetik a termék árában ezeket a "smooth" cseréket akik sosem élnek vele. Akarsz kétszer ennyiért ugyanilyen tápot venni? Netán ugyanennyiért fele ilyen jót? Mert ha teljesülnének az igényeid globálisan, akkor ez kb. ide vezetne.
-
válasz
BullKoxa
üzenetére
Írtam olyat, hogy ez normális?
Azt mondtam, hogy ez javítás lesz, de még akkor is ha gyártóhoz küldöd ki...Maradjunk a te példádnál:
Diesel hangja lett a kocsidnak garidő vége felé.
Te visszaviszed, és azt kéred, hogy számolják be eredeti áron egy új kocsiba?
(Mert neked a javítás "tákolásnak" számít.)
Mert akkor itt szerintem csak egy embernek van "baja"! -
BullKoxa
őstag
válasz
PcGo.hu
üzenetére
Szerintem ez elég sz@r hasonlat! DE Maradjunk a kocsinál : ha mondjuk veszel egy új autót Benzinest és mondjuk a gari felénél Disel hangja lesz az mellett hogy rendeltetés szerűen használtad és cseréltél benne mindent amikor kell. Akkor szerinted ez normális dolog?? mert ha igen akkor neked valami bajod van, szerintem.
-
ACE-
addikt
-
válasz
SSJPeter
üzenetére
Azért ne várjuk már el, hogy egy jól működő terméket jóváírjanak...
Kocsidnak elromlik az indexe egyből új kocsit követelsz?(#7703) torma1981
Adnak is, ahogy itthon is adnak, csak nálunk újra indul a garancia.
Nyugaton (mondjuk hogy itt pontosan mire gondolt az rejtély) többségében meg nem indul újra.
Itthon sokkal jobb, kedvezőbb jótállási feltételek vannak.(#7704) zolikaDB
X nagykernél elfogyott, másiknál meg drágább. -
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Eddig megrögözött pcx-es voltam, anno egy kis HTPC alkatrészeit vettem tőlük, meg apróbb dolgokat.
Garanciafutárral.
Most szeretnék alaplapot, procit és házat venni, de böngészve, és látva, h van az iponnak is topikja, utánukolvastam: pcx fail 1 és pcx fail 2
Ezek után elgondolkodok a dolgon.
Viszont amit nem értek az iponnál:
Ez a lap mitől került 33e HUF-ba december 20-án?
Ez a proci meg 25e volt hetekig, most meg 33e, és egyéb helyeken is jóval olcsóbb...Iponon kívül merre érdemes nézelőni ha komponenseket akar venni az ember?
-
ACE-
addikt
válasz
BullKoxa
üzenetére
Ne akard azt, nyugaton úgy megy, ha van egy cuccod, ami mondjuk 3 év garis, és 1.5 év után beszarik. Kicserélik egy ugyanolyanra, ha az nincs, akkor egy hasonló teljesítményűre, és marad a megmaradt 1.5 év garid... nem kezdődik újra, és nem reklamálhatsz, hogy neked nem tetszik a cseretermék, ha az ugyanolyan vagy jobb teljesítményű...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Új HP 240 G10 14 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 12GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És bizonyos termékekről van szó, nem a Ft rohadásáról, mert nem mindegyiknél alkalmazzák ezt az eljárást.

Basszus, hol dolgozol te ennyit?
Pl.: AX650, AX750. Az iparág egyik legjobb ventilátorát kapta: