Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Meg kellnézni mit ír a törvény, mert a kereskedő sem cserélheti örökké ugyanazt a terméket
-
zakarmihaly
tag
igen ezt szeretném, már az elejétől fogva, csak azt írták, hogy nem biztos, hogy tudják ezt garantálni, ezért vagyok igazából pipa, meg kell várni a kivizsgálás eredményét. ami tök egyértelmű, leteszteltettem, meg már 1x cseréltettem. ja igen ez a másik, amiért pipa vagyok, hgoy megint ki kell várnom a teljes procedúrát, holott nem én vagyok a béna, hanem szar amit árulnak
-
h1mpi
félisten
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Vagy esetleg kérj levásárlást egy másik márkájú lapra
-
subaruwrc
félisten
válasz
zakarmihaly
üzenetére
ab30m pro4 és a 320m-es lapjaik széria hibásak,sorba cserélgeti őket a nagyker
most egy talán megjavult a 4.50-es biossal,elmúltak a fagyások
-
zakarmihaly
tag
válasz
Attix82
üzenetére
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/78pc3x/new_pc_amd_ryzen_5_1600_32_asrock_ab350m_pro4/
de benézhetsz az itteni ryzen fórumra is. folyamat lefagy a gép. én sem hittem el másodjára, úgyhogy elvittem szervizbe az egész gépet, mindent teszteltek, de a lap volt egyedül hibás... -
Attix82
addikt
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Amúgy mi a hiba? 2 lapnál nehezen tudom elhinni, hogy ugyan az.
-
zakarmihaly
tag
válasz
Attix82
üzenetére
és akkor ennyi? nem tud a vásárló semmit csinálni? az Asrockkal mit kezdjek? az Ipontól vettem, nyilván tőlük várom a megváltást. amúgy 2. hiba után nem telt el ugye 15 nap és kérdeztem, hogy elállhatok-e a vásárlástól, de azt mondták, hogy nem, mert a vásárlástól számítva már eltelt sok nap. oké ez igaz. de akkor ennyi? mivel Asrockot választottam ennyi volt? vegyek másik alaplapot és dobjam ki a 25 ezer forintomat a kukába? mind1, írtam nekik is 1 e-mailt, hogy hova fordulhatok a problémámmal, majd oda fordulok. max ha nincs igazam elküldenek. vagy akár az is opció lehetne, hogy az Ipon foglalkozna az ügyfeleivel és tanúsítanának egy cseppnyi együttműködést a totális érdektelenség helyett
-
Attix82
addikt
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Üdv.
Nem ők gyártják a lapokat, sőt semmit. Te választottad azt a típust...Asrockra legyél pipa. Ha bontatlan csomagolásba kaptad mindkétszer, akkor az eladónak semmi köze hozzá, hogy éppen hibás volt.
-
zakarmihaly
tag
amúgy ezt nehéz elhinni, hogy bármit megtehetnek. mármint, lehet hogy megpróbálhatják, de nem hiszem, hogy ha valaki továbbviszi ezt az egészet a fogyasztóvédelemhez, vagy a békéltető testülethez, vagy a tököm tudja hova, akkor mindenki csak legyint ezekre a dolgokra. én lassan már ilyesmin gondolkozok, főleg akkor ha a 2. hibás lap után küldeni akarnak majd egy harmadikat is. egyszerűen nem akarom elfogadni, hogy a vásárlóval bármit megtehetnek és nem is hiszem, hogy így van
-
-
bul07
nagyúr
válasz
nonsen5e
üzenetére
Nem életszerű hogy egy olyan üzlet ami hosszú távra tervez ilyet csinálna
Ilyet az csinál aki amúgy is csődbe menneÉn jártam így egy helyi bolttal, elromlott a merevlemezem , bevittem a gépemet, kivette a merevlemezt elküldi garanciázni, meg mondja leteszteli a gépet oké, mondja hogy processzor is hibás azt is elküldi a vga-t meg kivette mert a nélkül tesztelt, oké szerencsére a gép többi részét nem hagytam ott
Utána csak jött a hitegetés majd két hónap múlva csőd, és akkor tudtam meg hogy azt csinálta amit te is írtál, garanciából visszajött laptopot másnak adta el meg más alkatrészeket is, adó hátraléka is volt nem kicsi
Én buktam 60e Ft érték alkatrészt(#10086) MaxxDamage
Hát igen egy idő után már sok lehet lehet érdemes rákérdezni hogy nem javítható akkor cseréljék
(#10087) vasi89
Máshol is lehet elhúzódó ügyintézésről olvasni, általában csak a problémákról lehet olvasni
Mert miért is írnák le a jó tapasztalatokat -
-
nonsen5e
veterán
Ha nincs törvényileg szabályozva a garanciáztatás maximális teljesítése ideje, akkor mi akadályozza meg a boltokat abban, hogy mindig, vagy csak időnként újra eladják a megjavított terméket, és az idők végezetéig azzal hitegessék a pórul járt garanciáztatót, hogy bocsi, még mindig nem tudnak róla semmit? Mert ez alapján a törvény is abszolút a bolt mellett áll ki.

-
bul07
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Már rég nincs megszabva hogy mennyi idő a garanciáztatás, törekednie kell a leggyorsabb ügyintézésre
Ha heti egyszer rákérdez a nagykernél vagy a szeríznél hogy mi a helyzet akkor már törekszikBosszantó de ez van
-
-
nonsen5e
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az semmi, én December végén adtam le garanciára egy hibás terméket, azóta nem hallottam róla semmit.

Felhívtam őket, azt mondták ők nem tudnak mit mondani, írjak emailt a szerviznek. Írtam is, na ez volt nagyjából 2 hete. Azóta néma csend - még jó, hogy valahol az volt írva, hogy emailre 1-2 órán belül válaszolnak.
Lélekben már lemondtam róla, hogy valaha valamit is visszakapok belőle. -
15 munkanap már letelt 2 napja és iPon csak annyit mondott, hogy beszállítónál van, bevizsgálás alatt és még nem jeleztek vissza (többet ők sem tudnak, mert ennyit látnak a rendszerbe) és vagy javítani próbálják, vagy mást próbálnak...ki tudja (majd alakul) de remélem sokáig nem ülnek rajta...
MD
L -
bul07
nagyúr
-
-
vasi89
őstag
válasz
Szelep
üzenetére
én tapasztalatot tudok veled megosztani. 3x gariztattam náluk routert, 2 tp link és 1 asus, mind 3 esetben legalább 1 hónapot ültek rajta de volt hogy 2, a beszállítóra hivatkozva, nyilván mi másra. Aztán mind 3 esetben visszatérítés lett belőle, holott az Asus routert még sokáig árulták utána is. Mondjuk Én nem bántam a visszatérítést mert ugye a routerek ára folyamatosan csökken. De mint fentebbi sztori is mutatja, a hozzáállásuk valószínűleg semmit nem javult az évek alatt.
-
Rawulf
őstag
Csak tudod mi a gond ezzel a gari megoldással vga ügyben?
Lehet, hogy drágább visszapostázni Kínába egy vga kártyát és arrafelé csak 1 év garanciát szoktak általában adni, de ott legalább cserélik.
Ezért nem értem a hazai nagykereket és most nem az ipon-t akarom ezzel bántani. -
bul07
nagyúr
válasz
Szelep
üzenetére
Tüzér utcai üzlet
Garancia és szerviz valamint elállás ügyintézése
1134 Budapest, Tüzér utca 13.
Hétköznap: 10.00 - 18.00
Hétvégén: Zárva
[link]Hát én azért készülnék lelkileg hogy a pénzt ajánlják majd fel, és nem feltétlenül ipon miatt, lehet az adott nagykernél már nincs ilyen és a nagyker is pénzt ad vissza, ilyenkor az ipon nem fogja bevállalni hogy magasabb áron máshonnan berendelje veszteséget okozva magának
Amúgy rettentő ami megy az árakkal
Decemberbe vettem 1050Ti-t 57e Ft-ért, most már 75e Ft jár, és kezdődhet a rettegés hogy nehogy elromoljon mert 1000% hogy pénzt kapnék vissza és nézhetnék mint Rozi a moziba -
Szelep
senior tag
Üdv!
Adott egy RAM kit, amiből az egyik modul hibás. Van lehetőség személyesen bevinni garanciát intézni? Mindenhol csak a Garancia futárt látom.
Másrészről, esetleg tipp, hogy mennyire lesz zökkenőmentes az ügyintézés? Tekintettel arra, hogy ez a kit bő 20%-kal drágább jelenleg, mint amennyiért még én vettem.

-
zakarmihaly
tag
sziasztok!
elsősorban Repa-hoz intézném a kérdésem, úgy tudom, te ott dolgozol : ]
sajnos megint meghibásodott a cserélt Asrock AB350M pro4 lapom, úgyhogy igényeltem garanciafutárt. a legutóbbi csere óta nem telt még el 15 nap, így abban bízom, hogy nem kell kivárnom a több hetes procedúrát megint. főleg úgy, hogy nem szeretnék újra Asrock alaplapot, hnem ráfizetéssel egy ASUS-ra váltanék. tudnál ebben segíteni? köszi és üdv: Misi -
vasi89
őstag
Hasonló a sztori a hétvégén akciós Plextor SSD-vel kapcsolatban. Jött az automata visszaigazolás, majd egy újabb visszaigazolás hogy mikortól vehető át majd egy email h mégse tudják teljesíteni mert nincs a beszállítónál. És ennyi, Ők megint letudták ezzel hogy nincs a beszállítónál. Majd amikor kértem, hogy akkor egy hasonló kaliberű ssd-t biztosítsanak e helyett akkor felajánlottak egy team group-ot, ami alapból 20e nem pedig akciósan amivel nem lenne gond de teljesítményben azért elmarad. Szigorúan nézve szerintem ez már vásárló megtévesztésének minősül de mivel engem kár nem ért így nagyon reklamálni nem tudok viszont ez volt a legutolsó rendelésem tőlük. Gyanítom nem csak én vagyok így ezzel de, ha nekik az jó, hogy egyre többen pártolnak el tőlük akkor nekem igazából mindegy.
-
Repsol600
addikt
válasz
freeknight
üzenetére
Elég a garipapír.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Haználtan 1 éve vett vga-m nem ad képet, visszaküldeném, még van rá szeptemberig gari, csakhogy már nincs meg a doboz, illetve a számlát nem küldte el anno a tulaj, csak a garancialevél van meg.
Mi a teendőm, van esély így a garanciára? -
Franklin
addikt
válasz
Plafoon
üzenetére
Egyrészt nem a Bitcoin árfolyamot kell nézni, mert az már nem vga-val bányásszák, hanem pl. az Ethereumot és a többi kriptopénzt.
Másrészt hiába csökkent azoknak is az árfolyama, még mindig magasabb szinten van, mint nyáron, mikor az egész őrület elkezdődött.
Majd ha az Ethereum beesik 100 dollár alá, akkor lesznek újra normális áron vga-k, addig nem nagyon.
-
-
Plafoon
tag
1-2 hete miért szálltak el (megint) a videókártya árak sosem látott szinten, mikor a bitcoin döglődik? Miért nem lehet iponon 1070 és 1070ti kártyát venni?
-
-
mzso
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A levelemre amiben érdeklődtem annyit írta, hogy garancia/számla legyen, meg probléma leírás.
Amúgy nem lehet valahol nyomon követni, hogy milyen állapotában van a garanciális ügyintézés? Az oldalon nem találtam semmit. E-mail állapotjelentéssel meg nem jött. Azt sem tudni, hogy eljutott-e hozzájuk.
-
Igen!
Minden lapból kell nyomtatnod 1 példányt és azt a csomagba rakva, mellékelve.
Én is így tettem... de még ne zárd le a csomagot, mert fog jönni email amit megint ki kell nyomtatnod (asszem összesen 3 dokut kell nyomtatni....amiket ők küldenek mailben és a számla+gari doku másolata is kell) ma kaptam választ a mailre (érdeklődtem, hogy mikorra várható a garis termékem) és azt írták, hogy "jelenleg a beszállítónál van, bevizsgálás alatt" (röviden) és törekednek a 15 napra...MD
L -
L4mie
veterán
Kérdés, hogy ilyenkor milyen kár is ért engem? Szóval milyen kártérítés járna....csalódottságot nem mérik pénzben.
Az meg nem segít, ha kapok egy ingyen szállításos vagy 10% os kupont....

Ráadásul egy csomó idő-energia elmegy a vitatkozással is....ahhoz még kevesebb kedvem van. -
h1mpi
félisten
Amennyiben visszaigazolták a rendelést, akkor onnantól kezdve felelősséggel tartoznak feléd. Nézd meg az ÁSZF-et és ha ez van benne akkor érj kártérítési igénnyel. Lehet túl sokat rendeltél egyszerre

Bár én decemberben rendeltem az emagtól 28 db Michelin téligumit, mert -50% volt rá és azok ki is jöttek szépen
Pedig tuti benézték 
-
L4mie
veterán
A problémám, hogy egy ideje jártam a Legion CE után, és már sehol sincs, csak aprón 35k-ért meg e-bayen 50-ért.
A konteó meg onnan ered:
Hogy eddig ha másban történt csalódás az ipon raktárkészlete és szállítási időpontjai mindig pontosak voltak (10-en x év és jó pár100 rendelés alapja a tapasztalatnak) most még azt is megkaptam, hogy
A(z) xx69sxx rendelésszámon rendelt termékeket összekészítés után átadjuk a futárnak, akik 1-3 munkanapon belül kiszállítják Önhöz...ami nekem azt jelenti, hogy ott van náluk, ilyent nem ír az ipon, ha nincs meg a termék. Ha meg mindennapos az ilyen baki, akkor jó lesz kerülni a webshopot.
Szóval a fenti üzenet alapján feltételezem, hogy az automata rendszerben végigment, hogy náluk a termék, csak bekerült egy kis humán susmus, hogy hol és mi azt nem tudni, azt viszont tudom, hogy nekem baromi szarul jött ki és szarul is esett, mert nagyon örültem /mint említettem nem csak én/.....sajnos előre ittam a medve bőrére. -
L4mie
veterán
Hogyan fordulhat elő, hogy rendelek valamit 3x mert közben szóltak, hogy kell ennek is-annak is, amannak is.....megjön a visszaigazolás másnap reggel a szállítással kapcsolatos értesítés.
Erre most jön egy e-mail...hogy bocsi de mégse elérhető a termék a 6 ból egy se.....sőt nem is lesz soha többé, közben értesítettem haverokat, hogy van WoW legion CE, mindenki ujjong most meg az én arcom ég... mert az ipon nem tudja teljesíteni amit vállalt rákeni a beszállítóra hát persze?
Minek írja ki,hogy van, ha nincsen, minek jön a szállításról az infó ha nem tudja szállítani?Hát ide most valami iszonyat rondákat tudnék még írni.
Nagyon nagyon égő, iszonyat mérges vagyok.....egy fél klánnyi ember mérges.Ismerve a mentalitást valahogy megjelent a raktárkészlet, /ja igen az ipon hírhedt a rossz raktárkészlet kijelzéséről és ez irónia volt/ valahogy kaptam értesítést róla, valahogy sikerült rendelnem 6 darabot 18k/db ért....
konteózok egyet: szerintem valakinek leesett, hogy hoppá srácok ez egy keresett és drága cucc mi meg eladjuk olcsón? Hirtelen valahol szublimált a raktárkészlet vagy leesett a kamionról valamelyik kanyarban a hülye vevő mert kap egy bocsi e-mailt és el is van intézve....... -
speedernet
aktív tag
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Köszönöm.
Enyém Gigabyte de ahogy látom ezek nem igyekeznek annyira. -
zakarmihaly
tag
válasz
speedernet
üzenetére
asrock ab350m pro4
-
speedernet
aktív tag
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Milyen lap volt ha szabad kérdeznem?
Ugyan ebben a cipőben vagyok de már 12 napja oda van a vas... -
válasz
Rawulf
üzenetére
Asus Magyarország szerint, azt mondták (telefonon hívtam őket és mailen keresztül is sokat leveleztem velük) hogy Vigyem vissza ahol vettem és ők majd eljuttatják Cseh szakszervizbe, mert Magyarországon már nincs VGA-ra hivatalos szakszerviz. iPon -nak megírtam, Gari futárt megrendeltem, dokukat kinyomtattam (mindent) és mellékeltem, 35.-én a garanciális eljárást elkezdték. (jött erről is mail) aztán majd többet tudok, ha a futár hozza majd a kártyát, vagy újat (cserét kértem, de ha csak a ventis részt cserélnék, már az jó volna)...ki tudja.
MD
L -
Rawulf
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt csak ők tudnák megmondani, már ha publikus.
Én csak azt tudom, hogy jelenleg elővételben simán eladják a gyárak az összes közepes és komolyabb videokártyáikat. -
-
zakarmihaly
tag
nem tudom hogy a folyamatos e-mailek hatására-e, de igazából nincs is jelentősége. 2 hét alatt kicserélték a gyári hibás alaplapomat (10 munkanap) úgyhogy jár nekik a piros pont!
-
Sziasztok!
Adott egy hdmi hibás Inno3D GeForce GTX 1060 3GB.
Ipon garis.Ha nem tudják javítani adnak másik ilyen kaliberű kártyát vagy a számlán lévő összegért kell választani másikat?
köszi
-
-
"Tisztelt xy,
A GaranciaFutártól a terméket a mai napon - 2018-01-25 - átvettük, a garanciális ügyintézés folyamatát megkezdtük."
Remélem még idén vissza is jön a portékám

MD
L -
pucz
senior tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Meg volt, atiranyitottak egy másik címre, és hozzá tettek, hogy számla másolatot at bírják küldeni, de garancia jegyet nem áll módukban pótolni.
Úgy érzem, hogy el kaptam a hosszú cicit. Ráadásul a volt tulaj meg pofatlan is. Ha ezeknek tudatába lettem volna, valszeg át sem veszem.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A futár ma jött a csomagért (mert közbe megjött a másik VGA amit használok) és azt tudja valaki, hogy a 2540Ft -ot mikor kell fizetni? Majd mikor hozza vissza a futár a csomagot?
MD
L -
pucz
senior tag
Sziasztok!
Mennyi valóság alapja van annak, hogy az áruház kiküldi emailban serial alapján az online számlát / garancia papírt?
Short story:
Vásároltam használtan egy kompakt vizet, aminek a pofátlan módon nekem kéne intézni a garancia levelét- köszönhetően az eladónak, miután az ígérete nem valósult meg, és elmaradt a levél tovabbkuldese.
-
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Igen, már megírták e-mailben is

Lehet még egy kicsit használom (mert kéne helyette másik, míg Csehbe kiküldik és kiderül mi lesz vele, de most az árak nagyon felmentek és készlet sincs nagyon...VGA) és majd igénylem a GaranciaFutárt, mert még több mint egy év garis és a probléma nem befolyásolja az eszköz működését, de mégis garanciális probléma.MD
L -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ilyen esetben a GaranciaFutárt csak díj ellenében tudjuk biztosítani.
-
bul07
nagyúr
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Bármennyi, lehet egy hét de lehet akár sokkal több is (4-5hét)
Olyan 10-13 munkanap után írsz egy érdeklődő üzenetet hátha addigra tudnak valamit
-
zakarmihaly
tag
sziasztok! garancia futár elvitte az alaplapom. valaki járt már hasonlóan? kb. mennyi idő szokott lenni az átfutás: pénteken kaptam egy emailt, hogy megkezdték a garanciális ügyintézést
-
Vesti95
tag
Srácok nektek mostanában válaszolnak az Iponosok? (kapcsolatfelvétel terméknél vagy garancia email cím)
Nekem nem igazán, kicsit fura, régen még késő este is válaszoltak, most meg egyáltalán nem.Pl január 6-án írtam nekik, termékkel kapcsolatban mert nem volt egyértelmű melyiket forgalmazzák, de nem jött válasz napokig, így megrendeltem kicsit kockáztatva, de végül az volt ami nekem kellett.
Ezelőtt a garancia email címre írtam, mondjuk ez kb október-novemberben volt, de akkor sem kaptam semmi választ.Kicsit furcsállom
Ettől függetlenül még jó boltnak tartom, mert ha valamit megrendelek, másnap de max azután már nálam van az ország másik végén is akár 
-
-
bul07
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen
Ha jól tudom eladás esetén az új tulaj is rendelheti a garancia futárt a saját nevére címére akkor csak cím változás miatt miért ne lehetne -
Sziasztok,
Garancia futárt akkor is igénybe vehetem, ha már nem a számlán szereplő címen lakom?
MD
L -
-
Sziasztok!
Akit érdekel van 1db 500Ft-os kuponom
Érd. PÜ

-
HUN]Repa
aktív tag
válasz
bozsozso
üzenetére
A vásárlásnál a megjegyzésbe kellene beírni, ha van ilyen igény, és ha lehetséges teljesíteni fogják - de még praktikusabb ha rendelés előtt kérdezel erre rá. Az elállás megoldás lehet erre, ha fogyasztónak minősülsz és nem gond, hogy esetleg a pénz parkolni fog egy ideig. Mondjuk gondolom ez az ügy megoldódott már valahogy.
-
lafaty80
addikt
Hmmm... Ezek a Karácsony előtti leárazások iPon-nál is. Sosem látott árakról most kicsit "olcsóbban"... jaaaaajjjj ennyire még eszembe mindenki mindent

-
S_Gaming
csendes tag
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni, amint lesz rá lehetőségem. Először a BIOS-t fogom frissíteni, aztán ha az nem segít, jöhet a táp. De lehet most már mindenképpen megnézem a tápot, ha megy majd vele a kártya akkor is.
Jelenleg úgy áll a story, hogy a verseny menjen le (01.15.), amihez még monitort kell venni, amellett úgysem marad pénz se tápra, se alaplapra. Addig meg harcolok, hogy a HD6570-en valahogy tartsam a framerate-et 30 felett, ami majd inkább full hd-n lesz gáz, most még 1280X1024-en lazán tartja. Kicsit kihívásnak is érzem most már, hogy mit tudok ennyiből kihozni.

-
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso
üzenetére
Vagy esetleg erre valakinek javaslat hogyan lehetne cseréltetni?
Rendeltem egy tplink archer c7 routert szerettem volna ha v4-es verziót kapok amire esélyt láttam mivel egy november eleji hozzászólásban azt jelezték, hogy már ezt a verziót kapta. Mai napon megkaptam a routert természetesen régebbi v2-es verzióval. Nem szeretnék feltétlenül elállni a vásárlástól ha kicserélnék az újabb típusra. Szerintetek van esély erre? Vagy maradjon az elállás és akkor keresek máshol v4-et? Elállásnál a csomagküldés kit terhel? Gondolom a vásárlót igaz?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Valaki nem tudja hogyan lehet intézni a vásárlástól elállást az iponnál? Nem találtam az oldalukon erre vonatkozót csak azt, hogy személyesen a tüzér utcában. Ezért nem szeretnék oda utazni.
szerk.: az elállási nyilatkozatot megtaláltam, de hogy mi a további teendő azt nem
-
Milka 78
nagyúr
HUN]Repa :
Írtam neked p.ü-t. -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
xEon1337
üzenetére
Hát ha nem számít, hogy a kiküldés költsége téged terhel, és az esetleges csere után is közvetlen a Seasonichoz küldöd az esetleg elromlott tápot, mivel a csere gyáriszáma nem onnantól szerepel a rendszerünkben sem a beszállítóéban, továbbá elfogadtad a garanciális feltételeiket, akkor ezzel futsz a legkisebb kört.
A kérdéses tápot nemcsak mi, hanem a beszállítónk, a disztribútor is vizsgálta, tapasztalataikat elfogadtuk, nekünk ezzel a gyártóval még nincs ilyen jellegű ugyanis. Az ügyfél kifogásolta az ügyintézést, erre a beszállító felajánlott egy ismételt bevizsgálást, de erre már nem került sor. Esetleg videózd le a hibát azt eljuttatjuk, ha az alapján garanciálisnak ítélik ez lesz a "legolcsóbb" megoldás, bár nem feltétlenül a leggyorsabb. -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
S_Gaming
üzenetére
Azért a biztonság kedvéért én ellenőrizném azt a gépet egy márkás, nagyobb teljesítményű tápegységgel, mert eléggé tápgyanúsnak látszik. "Az új kártya 75 W-ot eszik a hivatalos leírás szerint, 400 W-os tápra van szüksége:" - ez sajnos nem ilyen egyszerű, a 400w az összes feszültség együttes teljesítménye, ettől még egy feszültségágat túl tudsz terhelni,tehát egyrészt fesztültségenként kellene ellenőrizni a teljesítményeket, másrészt a tápegységet, hogy képes-e még leadni akkora teljesítményt, mint a gyári érték és a szükséges érték.
-
Sziasztok!
iPonos kollégáktól kérdeznék, hogy mit tanácsolnak (akár privátban is jöhet a válasz)!
Májusban vásároltam nálatok egy Seasonic Prime Gold 650W-os tápot, aminek már az első bekapcsoláskor is kerregett a ventilátora, egy csendes szobában eléggé zavaró, olyan, mintha alacsony fordulaton valami beleérne a lapátokba (magas fordulaton nem hallható). Év elején tervezem a garanciáztatását, viszont a tápos topikban volt olyan fórumtárs, akinek az ugyan ilyen tünetet produkáló, szintén nálatok vásárolt Prime sorozatú Seasonic tápjára azt mondtátok, hogy ez normális...
Kérdésem csupán annyi, hogy - amennyiben az említett sorozatú tápoknál találkoztatok már a jelenséggel - Hozzátok vigyem vagy pedig közvetlenül rendezzem a Seasonic európai szervizközpontjával az RMA-t. Utóbbi esettel sincs semmi bajom, ettől még ugyan úgy fogok nálatok vásárolni a jövőben, csak nem akarok felesleges köröket futni.

-
S_Gaming
csendes tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Igen, közben mások is ezt javasolták, szal mindenképpen meg fogom próbálni.

Edit: Memtest is volt a hétvégén, rendben vannak, elfelejtettem írni...

Most már csak az a kérdés, hogy kockáztatok-e vele a verseny előtt vagy csak utána csinálom meg. A versenyre sok minden kész van, szal az a legfontosabb, hogy addig legyen gépem. Ha az alaplap kukás lesz, nehezen találok másikat (12.20-ig nincs is rá pénzem és még monitort is kell venni). És tegnap elég reménytelennek tűnt a végén a dolog, a 2. alkalommal már nagyon nehéz volt elérni a BIOS recovery-t.
De abban az esetben csak 1 hónap múlva fog kiderülni, hogy jó-e a kártya (bár amíg ment a gép, jónak tűnt, nagyon magas fps-t hozott a mostanihoz képest) és hát nélküle igen szerény lesz amit beadok, de ezt majd kitalálom akkor.
Jah közben meg van, hogy ipon-os kolléga vagy, tőletek jönne a monitor is. Bocsi, hogy ilyennel nyaggatlak, de elképzelhető hogy 20.-a környékén még 33390 lesz ennek az ára? Az IPS panel miatt nagyon remélem, hogy marad:
https://ipon.hu/webshop/product/philips_240v5qdab_00/1348085
Köszi az eddigi infókat!

-
S_Gaming
csendes tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszönöm a választ!
A tápot javasolták mások is, de ez egy 450 W-os táp, amiről semmi extra nem megy, 1 HDD, 1 SSD, 1 System Fan van mindössze, de volt a kártya tesztelve úgyis, hogy le volt húzva minden, az eredmény ugyanaz, 6 nap ilyen próbálgatásokkal telt el. Eleinte nem volt boot loop, azt már az utolsó napon csinálta, akkor adtam fel. A lap LGA 1155-ös, nehezen tudok ilyet szerezni, ha ebbe beledöglik és most a versenyhez kritikus, hogy meg legyen legalább a gép.
A tápot (és a gép nagy részét) 2013 augusztusában vettem újonnan.
Az új kártya 75 W-ot eszik a hivatalos leírás szerint, 400 W-os tápra van szüksége:
http://www.inno3d.com/products_detail.php?refid=274
A mostani kártyám 60 W-ot eszik és szintén 400 W-os tápra van szüksége.
A gépet játékfejlesztésre használom, most nyáron lightmap beégetést csinált, ez minden alkalommal több órás meló, a terhelésről némi adat:
CPU: huzamosabb ideig mind a 4 mag 100 %-on ment, a hőmérsékletek is felszöktek a gyárilag előírt 60 fokra (üresjáratban 25-35), természetesen volt hangja rendesen a ventiknek is, de stabil maradt a gép, még film is ment mellette a másik monitoron. (két monitor van a régi kártyán, az újra egyelőre csak egyet tudtam kötni)
RAM: 70-80%-ban volt kihasználva a 20 GB RAM, szal dolgozott rendesen.Ezt hetekig toltam, mert a játék optimalizációját kellett kitesztelni erre az őskori kártyára.
Olyan ismerősöm nincs, akihez el tudnám vinni a kártyát, szal jelenleg csak itthon tudom tesztelni a többiek tápjával, de azok szerintem kisebbek az enyémnél. Azért megpróbálom, de szerintem, ha a fentiekbe nem feküdt bele, akkor nagy gond nem lehet ott.
A BIOS már érdekesebb kérdés, a bekarikázott F13 van nekem, de SATA és USB módosítás miatt nem láttam értelmét az update-nek. Kellene? Sőt én tartok az alaplap hibájától is kicsit.
Ez van most:
Edit: Jut eszembe nyáron még USB-s külső ventik is mennek róla (mármint engem hűtenek).
Sőt rajztábla, kormány, midi keyboard, fényvezérlő is megy róla, ezekből az első kettő állandóan rá van kötve. Nyilván most a hétvégén minden le volt véve a teszt során.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- E-roller topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Elektromos autók - motorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Intel Core I3 9100f
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Új szériás (CFI -2116) PS5 Slim Digital 825GB eladó/beszámítás van
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Dell Optiplex 3010 MT,G-870,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Erre számítok én is, titkon remélve, hogy esetleg cserélik. 

Pedig tuti benézték