- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
hello,
ezt tervezem megvenni, de eléggé eltérő véleményeket olvasok, hogy szevedés az egész!? (https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/nemesis-2017) NEMESIS / alien
tegnap játszottunk az aliennel (a cica van a kihajtható térképen), és imádtam, szerintem zseni, izgalmas. egyáltalán nem volt szenvedés, de g.ci szopatós igen
~50k, ezért kérdem...Te mit mondasz?
most nézem, vannak dune társasok is, baszics, nem is egy... azokat ki ismeri?
na, látom sokakat behúzott a dune - imperium
csekkolom azt is
-
Tristis
őstag
Ezt még nézd meg, miután megtanultátok a játékot egy kör kb. 1 óra szerintem, talán picit több.
https://boardgamegeek.com/boardgame/257518/claustrophobia-1643
Olyan 40e Ft körül van az ára, jó nagy doboz, jó sok mini.Általánosságban: a coop játékok sajátja a karakterfejlődés, tehát vagy competitive játék kell vagy karakterfejlesztős... te döntöd el.
Karakterfejlesztős coop (folyamatosan jön rád a nép és darálni kell): Massive Darkness 2. Angol verziók 35e körül mennek, a Delta Vision hozza majd magyarul, az 45e Ft lesz majd. -
japunk
aktív tag
A Nemesis helyzeten lehet annyival javítani, hogy kicsi segédletkártyákat nyomtattok ki a fontosabb szabályokról és amikor szükség van rá elég elővenni azokat és nem kell a szabálykönyvet bújni.
A Cthulhu-ban ha jól emlékszem 6 epizód van alapból, ezekhez kell választani egy boss-t (ebből kettő van a dobozban) meg nyomozót és mehet is. Konkrétan csak ezzel a három faktorral lehet variálni az újrajátszhatóságot, ha végigjátsszátok a 6 epizódot mindkét boss-szal és a karakterek nagy részével, akkor utána kifújt (de persze akárhányszor végigjátszhatóak). Vannak hozzá kiegészítők is de azt nem adták ki magyarul és nem olyan könnyű beszerezni őket.
A Horrified esetében van a dobozban 6, teljesen különböző módon legyőzhető szörny amikből a játék elején 2-3-4-et kiválasztotok (nehézségtől függően), aztán egy gyors setup után indul is a játék. Ezeket elég jól lehet kombinálni/variálni, a BGG tele van home-made cuccokkal, plusz kijött már belőle egy American Monsters spinoff és most jön majd a Greek Monsters. Szerintem az újrajátszhatóságra nincsen panasz, nálunk sem kerül elő minden hónapban de mindig jó előszedni.
-
maross
nagyúr
Nem tudom a default core pack 1 vagy 2 fogonosszal erkezik, de mindegyikkel vegig lehet jatszani a palyakat. Utana egyenfuggo, bar en kb mindent eladok egy kampany vegigjatszas utan, ezt azert elo lehet venni még parszor. Sajat hosok amikkel mentek még kicsit varialjak az egeszet.
-
TrollBalint
addikt
Nemesis komplikáltság alatt mit értesz? Mert szerintem az Arkham Horror 3 az kb. hasonló, de én a Nemesist sem mondanám komplikáltnak. Ellenben egy Arkham Horror 2. kiadással, és hozzá megannyi kegészítővel
Ha maga az Arkham világ bejön, esetleg az Eldtrich Horror is érdemes lehet egy kipróbálásra, ez az Arkham 2. és 3. kiadása között jelent meg és nem egy városban játszódik, hanem az egész Földön. Jóval egyszerűbb és jobban történetvezérelt, mint a 2. kiadású Arkham. (Kb. mint a 3. kiadás)Illetve, a Nemesisnek is van kiegészítése, ami nem a hajón játszódik, hanem a egy Mars bázison. Nemesis LockDown. Nekünk az nincsen meg, csak havernak, de szerintem van annyira különböző a két játék, hogy el tud férni egymás mellett (főleg, mert a karakterek kompatibilisek
)
-
japunk
aktív tag
Rengeteg játékkal volt már dolgom, de konfrontatív horror játékokból szerintem nincs sok, vagy csak engem elkerültek. Kooperatívból pedig végtelen (az alábbiak is mind azok).
Arkham Horror (3. kiadás): A 3 kiegészítővel nagyon sok nyomozót kapsz akiket tudsz fejleszteni egy-egy játékalkalom során, nem beszélve a sok küldetésről amiket igazából ha egyszer végigjátszol akkor tudni fogod a megoldásukat (feltéve ha emlékszel rájuk), de a játék ettől függetlenül simán alakulhat másképp. Örök kedvencem, még ha sokszor nem is kerül elő.
Csavargódal: Ez igazából egy egyszerű boss-battler, ha végigjátszod akkor ennyit tudott, nem fog utána sok újat mutatni. Ez is megvan nekünk, túlvagyunk már pár küldetésen de nem akaródzik mostanában folytatni.
Horrified: Könnyed kooperatív játék horror témával, igaz karakterfejlesztés nincs benne, de szeretjük.
Cthulhu A halandó halál: Megint Lovecraft. Ez kb. annyiban hasonlít az Arkham Horrorhoz hogy a témájuk megegyezik, de ez igazából egy dungeon crawler sok kockadobálással és harccal. Ebben is vannak hangulatkeltő szövegek de ebben az Arkham Horror sokkal erősebb. Ezt is nagyon szeretem mert egy egyszerű, kockadobálós fightfest az egész de jól csúszik mellette a sör is.
Escape the Dark Castle: Ez megint egy halál egyszerű játék amiben hősökkel próbáltak kiszabadulni egy kastélyból. Felfordítottok egy kártyát, elolvassátok mi van rajta (ezen lehetnek döntések is amik befolyásolják hogy mi fog történni a karakterekkel), aztán ha sikerült megoldani / szörnyet legyőzni / túlélni akkor jöhet a következő. Az artja a régi KJK könyveket idézi, jól esik két komolyabb játék között.
Hirtelen ezek jutottak az eszembe de biztos tudnám még sorolni nagyon sokáig.
szerk.: A Mansions of Madness-t elfelejtettem, az is egy marha jó játék, hangulatban szintén nagyon erős, viszont appvezérelt ha az esetleg negatívum lenne.
-
Azie
őstag
korosztály?nyelv? ár? tematika?Most hozzák KZ-ék a Cora Questet, elvileg gyerekekkel együtt tervezték, szóval nekik ideális.
Újak: Arkeis, (Too many bones), Dungeonology egyebek
Coop dungeon crawlerben @maross tud segíteni
(hogy készült egy 7 játékból álló válogatás videó a napokban,) - őket inkább hagyjuk
my bad, elsiklottam a 2 felnőtt fő felett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged