Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
kilozsul
aktív tag
A Phottix szűrőkről mi a vélemény? Használt ilyet valamelyikőtök?
-
ilgatto
tag
Ha minden igaz, akkor ma este kb. 18.000 Ft-ért hozzájutok egy Hoya HD CPol és egy B+W 106 ND szűrőhöz, szerintem jó ár a kettőért. Mindkettő 77mm-es.
Az átmenetes ND szűrő hiányát egyelőre LR-ban fogom orvosolni.
A karcmentességen kívül van még valami, amit érdemes letesztelni átvétel előtt? -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Két kérdésben kellene a segítségetek!
1. 55 mm-es objektívre milyen Cirkuláris polárszűrőt javasoltok
2. Másik oldalról megközelítve: Van egy 52 mm-es polárszűrő, hogyha az 55 mm-es objektíven akarom használni van értelme átalakító gyűrűnek? Nem lóg majd bele az objektívbe? Lehet "tekerni", vagy félő, hogy "kitekerem" az átalakító gyűrűből?
A válaszokat előre is köszönöm!

-
aleister
veterán
válasz
kilozsul
üzenetére
Hmm. nekem a 24-70 vinnyettál minimálisan a nagylátó tartományban. Ettől függetlenül én így használom 77-es szűrővel. Lehet, hogy nálad is megoldás lesz.
Tulképpen van egy minőségi 77-es CPL és ND-m, és mindet rá adaptergyűrűzök. Így 82, 77, 67, 52-es szűrőméretű üvegeimre mind jók.Egy adaptergyűrű 1-2 usd. Szerintem ez a legköltséghatékonyabb megoldás.
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
82 mm-es CPL szűrőből mit ajánlanátok? Sajna ebben a méretben nagyon horror árak vannak, én viszont nem használok olyan sokszor, hogy 30k körül kiadjak érte. Hajlandó lennék némi minőségi kompromisszumot is kötni, viszont csak úgy, ha van tapasztalat az adott termékről (és nem úgy, hogy veszek valami hamisított gagyit). Szóval ebay-en fellelhető cuccok is érdekelnének, ha van konkrét ötlet és tapasztalat, akár eladó szintjén is. Ha azt mondjátok, hogy szűrők esetében túl nagy az ebay rizikófaktor, akkor marad valamelyik itthoni üzlet. Összehasonlítás képpen az ár/minőség arány kb a polaroid szűrőtől indul.
Előre is köszi minden ötletet!
-
válasz
aleister
üzenetére
Értem, tehát akkor inkább napellenzőbe gondolkodjak ami megakadályozza a fény bejutását a lencsébe, UV szűrőtől ne várjak csodát mi?
Ugye az a baj, hogy telibe a kamerába süt a nap és aminek látszódnia kéne a képen az elsötétedik ergo kuka a kép.

Sajnos nem mutathatom meg miről van szó, de szerintem értitek.
-
Üdv!
Mit tudtok ajánlani nappal szembeni fotózáshoz? Az a gond, hogy alig látszik valami a képből, ha belesüt a nap ami ugye nem meglepő.
Létezik-e olyan UV szűrő vagy valamilyen szűrő ami javít ezen? (nem értek a fotózáshoz)
Nem kézi gépről van szó, hanem megfigyelő kamera készíti a képeket.
Egyenlőre valami olcsó megoldás kéne ebayről teszt jelleggel feltéve ha létezik ilyen.

-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
ilgatto
üzenetére
Szívesen!
Sajna 3 szűrőnél (kör CPL, kör ND, átmenetes lap) már minőségi lapok esetén is lesz elszíneződés, belső csillanás jó eséllyel. Pl ennél a fotómnál keletkezett némi lilás árnyalat. Itt 1 polár és 2 ND volt.
Szóval ideális esetben jó, ha az ember megáll 2-nél.
(#1080) C_hris:
Hányas szűrőméretre kellene? -
aleister
veterán
válasz
ilgatto
üzenetére
Szívesen!

Én meg eljutottam odáig, hogy elolvassam az eredeti kérdésed.

A Cokin oldalán nagyon rosszul van megfogalmazva a P és a Z rendszer közötti különbség. Ők szűrőmérethez kötik a választást pedig szerintem az ekv gyutáv fontosabb. Pl a Tokina 11-16-ra (77mm) az ajánlásuk szerint elégnek kéne lenni a P-nek a Tamron 24-70-re (82mm) meg a Z-nek. Gyakorlatilag pont fordítva.
Én azt tapasztaltam, hogy ekv 18-20 alatt már kell a Z.
A másik, hogy felesleges eredeti Cokin-t venned a keretből, adaptergyűrűből. Jóval olcsóbban kapni kínai utángyártottat is. Ha nem a legolcsóbbat veszed, akkor az eredetit megközelítő funkcionalitást kapsz töredék áron. A lényeg, hogy maga a szűrőlap márkás legyen!
Ha segít a döntésben, én 77mm-es körszűrőket használok. 52, 67 és 82mm-es adapterek vannak hozzájuk. Továbbá van egy Cokin-Z alapú kínai rendszerem 2 átmenetes szűrővel. Az egyik hard, a másik szoft.
Ha szükséges, ezeket rá tudom pattintani a rendszer végére. Szóval a lapszűrőt csak az átmenet miatt használom.(#1077) g.killer
Én nem látok konkrét gyártót megjelölve. Szerintem az ND2 és 4 felejtős. Ezt el lehet érni kissé szűkebb blendével és ISO csökkentéssel, natív ISO alá menéssel.
A helyedben vennék egy normális minőségű ND8-at. -
g.killer
aktív tag
Sziasztok! Nd-szűrőt szeretnék venni ilyenre érdemes beruházni?
A válaszokat előre is köszönöm! -
-
C_hris
tag
Itthon kapható valahol Marumi CPL szűrő?
-
aleister
veterán
-
ilgatto
tag
válasz
ilgatto
üzenetére
Lehet, hogy feleslegesen bonyolultan kérdeztem.
Igazából az volna a lényeg, hogy érdemesebb-e szűrőtartó+szűrőlapok kombinációt venni,
vagy jobb, ha ezután is inkább 67 mm-es átmérőjű objektívekhez ragaszkodom és veszek sima felcsavarható ND szűrőket?Polárszűrőt is vennék normális minőségűt, de 10.000 Ft-alatt, ha van ilyen.
Ilyet néztem ki, van esetleg tapasztalata vele valakinek?
Tianya 67mm
Ebay-en kb. 2000Ft, Magyarországon 6500 a legolcsóbb helyen, kérdés, hogy hamisítvány-e az ebay-es. [link] -
ilgatto
tag
Sziasztok!
Már egy ideje igyekszem minél jobban tájékozódni a témáról, de most egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Canon EF-S 18-135mm IS (67mm) objektívem, illetve a jövőben még valószínűleg veszek egy UWA-t is (67 vagy 77 mm átmérővel).
Ehhez szeretnék szűrő tartót és majd persze szűrőket is.Márkában a Cokin-t néztem ki. De nem vagyok biztos benne, hogy a P vagy a Z-széria lesz-e majd jobb, ha meglesz az UWA objektív is.
P esetén
Adapter ring
HolderZ esetén
Adapter ring
HolderAmi még nagy különbség, hogy a P-be 84mm-es, a Z-be 100mm-es szűrőlapok valók.
Mindenképp úgy szeretném, hogy elég legyen csak az adaptergyűrűt cserélni és ne kelljen új szűrőket venni, ha objektívet cserélnék.
A linkek persze csak példák, nem feltétlen az amazon-ról vásárolnék. Az is érdekelne, hogy más (pl. kínai) gyártók ugyanekkora méretű gyűrűi és tartójai is jók lehetnek-e minőségben.Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
aleister
veterán
válasz
543g45gfdgfd
üzenetére
Konkrétan Hoya vs B+W tapasztalatom nincs, de Hoya Pro1 Digital vs Marumi DHG van. A Maruminak valahogy szikrázóbb, kontrasztosabb színei voltak. A Hoya kicsit világosabb, fakó látszatot keltet.
Én CPL-ben Marumit szoktam ajánlani, mert kb egy szinten van minőségben a B+W-vel, de ár/értékben kedvezőbb jóval.(#1067) rejtőzködő:
Úgy véled, hogy ha 2, 3...100 különböző termék Kínában készül, akkor azok ugyanolyan minőséget fognak képviselni? -
rejtőzködő
csendes tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Szerintem meg egy Tianya nem annyival rosszabb mint amennyivel olcsóbb.
Szerintem ez egy hisztikeltés.
Annál is inkább mert a nagy gyártók is Kínában gyártják a szűrőiket talán még ugyanabban a gyárban és ugyanazon a gyártósoron, csak más műszakban.
Én nem találtam olyan eget verő különbséget egy Tianya és egy HOYA CPL szűrő között, mint amiről egyes márka fun-ok leírnak. -
anaqer
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Hétvégén (talán) lesz is időm rendesen* cross-tesztelgetni.
*mondjuk az adapterek miatt nyilván nem lesz 1:1 összehasonlítás, de mivel messze nem UWA-ban nyomom, talán ez még belefér... minden esetre jó ötlet, kicsit elvacakolni vele.
-
anaqer
veterán
Társulok, én is CPL ügyben kérnék némi tanácsadást/megszakértést.
Mondom a részleteket - vettem pár hónapja egy 77es Hoya-t meg egy 52es Tianyat. A Hoya (stepdown adapterrel) a 28-105-ön elég drasztikusan látszott, hogy csinál valamit - de a Tianya az 50/1.8D-re, és a 135/2.8-ra felrakva is ilyen lepkefingnyi változást hozott.
Viszont most próbaként szabad szemmel mind a két szűrőn át rákukkoltam a monitorra, és olyan szépen befeketíti mind a kettő az egészet (kivéve a porszemeket... takarítanom kéne
).What gives? Eddig betudtam a Tianya hatástalanságát annak, hogy kifogtam valami selejtet/hamisitványt, de a teszt után már tökre nem értem, hogy mi történik.
(Írtam volna inkább egy szűrős topikba, de olyanokban hónapok óta nincs mozgás...)
-
543g45gfdgfd
csendes tag
Sziasztok!
Valamennyi tapasztalatom van cirkuláris polárszűrőkkel, de most lehet beruháznék egy B&W -re ( 62mm IF). Eleinte vettem hamát meg dörr-t, aztán mikor megvettem az első Hoya -t akkor csak pislogtam mennyivel jobb, szerintem 8-10 alatt kár venni. Állítólag a B&W még a Hoya -hoz képest is nagy durr lenne, tudja ezt vki igazolni vagy cáfolni? Csak mert nem 5Ft lenne a különbség. Köszi! -
hNp88
aktív tag
válasz
aleister
üzenetére
idővel szeretnék komolyabban is fényképezéssel foglalkozni, persze nem profi szinten (ahhoz már elkéstem
) de talán egy jobb amatőr szintet szeretnék megütni, ha ez még lehetséges.egyelőre a "legkomolyabb" cuccom egy EOS400D egy EF28-80as objektívvel, erre szánnám kezdésnek ezt a szűrőt.
-
aleister
veterán
Rossz minőségű ND-nél legfőbb hátrány a teljesen szétcseszett WB. Ezt követi az élességvesztés, végül a becsillanás.
Haida ND1000 van 6-7 között ebben a méretben ebay-en. Ez bőven kielégíti a pro fotósok igényeit is. Kicsivel drágább az MC kivitel. Én simát használok. Az előbbi kevésbé hárplis a becsillanásra a plusz réteg miatt, viszont csökken az áteresztési hányadosa, kicsit elhúzza a WB-t, valamint tán jobban vignettál is. Ez utóbbiban nem vagyok biztos.
A Camdiox is elég jó hírnek örvend. Ezzel személyes tapasztalatom nincs, de már úton vagy egy kipróbálásra.
Ha nem akarsz rá költeni sokat, és csak kipróbálás szintjén van rá szükséged, akkor jó lehet ez a Rise is. Ellenben ha komolyan akarsz majd ezzel foglalkozni, és egy drága felszerelés elé kerülne a szűrő, akkor érdemes rááldozni ezt a pár ezer forintot. Ne ez legyen a gyenge keresztmetszete a rendszernek!
-
hNp88
aktív tag
válasz
aleister
üzenetére
6000 környékén mik laknak? én vaterán néztem ~10ért Tianya gyártmányúakat.
amúgy extreme beginner noob szinten vagyok a teljes fotózást illetően, nem tudom, érdemes lenne-e egyáltalán költenem még rá. egy ilyen Rise mivel lehet rosszabb mint mondjuk egy Tianya? homályos képet ad, autofókusz nem működik, vagy mi? polárszűrőt is néztem kemény 700Ft-ért, az is egy nagy élmény lehet ezek szerint.

szerintem nekem egyelőre bőven elég lenne a "játszani" kategória is.

-
aleister
veterán
A Hoya-val rosszul nem jársz. Csak vigyázz, mert szeretik hamisítani. Esetleg egy Kenko is megteheti. Azzal olcsóbban kijössz.
(#1055) hNp88
Én nem szívnek vele. 6000 környékén van már normális ND1000 is erre a szűrőméretre.
Persze, ha csak játszani kell, akkor jó lehet ez a Rise is. -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Objektívemre szeretnék - elsősorban védelem miatt - egy UV vagy védő szűrőt.
Jelenleg egy DÖRR UV szűrő van rajta, de nem vagyok vele megelégedve, sokszor tapasztalok "becsillanást" miatta, ami elég zavaró.Milyet érdemes venni 10e alatt, illetve eBay-ről mennyire kell tartani a kamu utángyártott szűrőktől?
(77mm-es kellene)Egyelőre Hoya UV-t és Hoya Pro1 protector-t néztem ki.
üdv.: Péter
-
hNp88
aktív tag
üdv,
ebay-en fellelhető Rise szűrőkkel érdemes lehet foglalkozni? most épp egy ilyen ND1000-est nézegetek, de néztem már korábban polárszűrőt is tőlük.
-
-
aleister
veterán
-
-
aleister
veterán
válasz
kellcucc
üzenetére
Nem a váz típusa lényeges, hanem az obié, amire tekered.

Egyébként a Hoya márkás típusnak számít. Nem fogsz benne csalódni. Én az UV-t feleslegesnek tartom. Innét kezdve a szett sem éri meg az árát.(#1046) rejtőzködő
"ezek az optikák nem hozzák ki egy szűrő igazi lehetőségei"Ez butaság.

Szűrőzz csak nyugodtan! -
kellcucc
aktív tag
Üdv.
Szeretném megkérdezni, hogy mi a vélemény ezzel kapcsolatban?
http://www.220volt.hu/Hoya+szuro+szett+UVC+Circular+Polar+NDx8+52mm
D3300-ra kellene.Köszönöm
-
rejtőzködő
csendes tag
Sziasztok!
Egy kompakt gépné l(Olympus XZ-2 amelyhez van egy tubusom amire szűrőket tudok tekerni)mennyire van értelme szűrőt(CPL vagy ND) használni?
Valahol azt olvastam,hogy ezek az optikák nem hozzák ki egy szűrő igazi lehetőségeit. -
nilrem
aktív tag
K&F concept szűrők milyenek? Érdemes venni?
-
Namake
csendes tag
Keresek 39mm (esetleg 43mm) circular polar szűrőt.
-
Tin_Shield
őstag
Nem ismerem, a bevonatok számát és az árát tekintve belépő minőségű szűrő lehet (amúgy az optiformban olcsóbb egy ezressel). Én minimum a Hoya Digital HRT szintig elmennék...
-
pruzsi
őstag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Értem,most éppen akciós akkor ez megfelelne?.
-
Tin_Shield
őstag
A portré fotózáshoz nem szűrő kell, hanem fényerős objektív. A legolcsóbb megoldás az adapterezett manuális objektív ez ~10e forinttól kezdődően megoldható, de kézzel kell fókuszálnod, ha érdekel a dolog, itt találsz hozzáértő embereket.
Autófókuszos objektívből a fényerős 50mm körüli objektívek a legolcsóbbak, ez némi kompromisszummal megfelel portrézásra is az APS-C érzékelős vázon, ebben a topikban tudnak segíteni.
A (napsütötte) tájképekhez - erre most kicsit várni kell - jó minőségű cirkuláris polárszűrő ajánlott. Ha jól látom a SAM 18-55-re 55mm átmérőjű kell. Ami nehézséget fog okozni a szűrőzésben, hogy forog a frontlencse fókuszálás közben, ezért mindig utána kell állítani a szűrőt. Olcsó, gagyi szűrőt nem érdemes választani, hazavágják a képet, jók (a teljesség igény nélkül): Hoya Digital, a Kenko Pro, Marumi DHG, a B+W, Heliopan stb. Egy kis tutorial MLaca oldaláról. -
pruzsi
őstag
Sziasztok!
http://www.edigital.hu//Tukorreflexes-%28DSLR/SLT%29-fenykepezogep/Sony-Alpha-SLT-A58K-digitalis-fenykepezogep-kit-%2818-55mm-objektivvel%29-p360966.html
Ehhez a géphez és obihoz keresnél szűrőt,főként portré és tájképhez,tudtod ajánlani? -
szarnyalosas
tag
-
konyi79
addikt
válasz
fotobolond
üzenetére
Van B+W polárom, meg pro szériás ND8-as hoya szűrőm. Nem egy típus, tehát összehasonlítás nem teljesen jó, de mindkettő tökéletes minőségre, egyik sem okoz színeltolódást, kontrasztot nem rombolja egyik se. Szóval egyik gyártóval sincs bajom.
A B+W doboza viszont egyértelműen jobb minőségű
-
fotobolond
tag
Szép napot!
ND 64 szűrőt szeretnék vásárolni extra hosszú expoziciós felvételekhez. Két márka között gondolkodom B+W F-Pro és a Hoya PROHD.
Alapvetően a B+W mellé tenném a voksom, de a Hoya sajtóanyaga szerint nem lesznek színeltolódások, melyek gyakori jelenségek a 6 vagy 10 lépcsős nd szűrűknél.
Egy tesztet találtam mely ezt igazolja is, de itt az élességgel komolyak a problémák, így komoly aggályokat ébresztett bennem. http://www.the-digital-picture.com/Reviews/10-Stop-Neutral-Density-Filter.aspxUtóbival kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Használ vagy használt e valaki Hoya PROND szűrőket?
Előre is köszi, üdv:
-
Heló!
Ismét aktuális lett a szűrő vásárlás.
67mm-es CPL szűrőt szeretnék venni, meg valami védő/UV szűrőt.Kérdésem, hogy milyen különbség van egy 7ezer Ft-os Polaroid és egy 18ezer Ft-os Hoya Pro között?
Homogenitás? Mechanikailag masszívabb? Hogy kell elképzelni a jobb minőséget?Kössz!

-
DBass
újonc
polaroid vagy hoya uv szűrőt érdemes venni? vagy egyforma a minőségük?
-
Köszi!
Ez azt jelenti, hogy ha normális minőséget akarok, akkor ki kell csengetnem a 15k-t?
Sem az eredetiséghez, sem a Hoya márkához nem ragaszkodom, csupán jó szűrőt szeretnék a lencse végére.
Tulajdonképpen a legjobb ár/érték arányt keresem. 
mod: pl. ezek közül érdemes válogatni?
-
Damage
senior tag
Előszeretettel hamisítják, én csak megbízható boltban merek szűrőt vásárolni.
Csak óvatosan! -
válasz
hibavissza
üzenetére
Az a gáz, hogy ebay-en a Hoya CPL 1200-tól indul, itthon meg 15k-tól.
Valóban ekkora a különbség?
Sajna, még azt sem tudom, hogy milyen árkategóriában érdemes nézelődnöm. -
hibavissza
veterán
Régebben volt egy Hoya szűrőm. Nem emlékszem már milyen utótagú. Eladtam a régi géppel együtt. Most hirtelen kellett egy és Tanya szűrőt vettem, mert olcsó volt. Bár nincs egymás mellett a két szűrő és nem is vagyok fényképész, de én nem érzem azt, hogy a Tanya rosszabb lenne vagy korlátozna. Mintha a színek kicsit szebbek lettek volna a Hoyával...de az másik vázon, másik lencsével volt....
-
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy Zuiko 14-54 f2.8-3.5 II lencsét.
Szeretnék hozzá venni UV és Polár szűrőt.
Eddig kizárólag ebay-es olcsó szűrőim voltak (más lencséken), de nagyjából elégedett voltam velük. Lehet, hogy csak azért, mert nem próbáltam soha "igazit".Milyet érdemes venni?
Kössz!

-
hibavissza
veterán
-
twinkiecz
tag
-
tailor
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Na ez eszembe sem jutott
Jogos a felvetés.Damage: Nagyon szívesen, remélem sikerül egy jó darabot beszerezned

-
Damage
senior tag
Pontosan így gondoltam, egy minőségibb darabot szeretnék, de
ésszerű(2013-ban változott a helyesírása, soha nem fogom megszokni
) észszerű kereteken belül. Ez az összehasonlító teszt remek alapot fog nyújtani választásomban! Köszönöm a segítséget!csimpekve-nek is köszönöm, de igazából nem az alsó szegmensből szeretnék választani. Mindenesetre hálás vagyok a segítőkész hozzászólás miatt!

-
tailor
őstag
Szia!
A Sigma 18-35 egy igen-igen jó objektív, valószínűleg azért vetted, mert igényled azt a minőséget, amit tud - nos, szerintem ehhez mérten válassz szűrőt is hozzá. A B+W szűrők "egy életen át" jók, ehhez mértek az áraik is. Nekem anno Rodenstock HR Digital MC slim szűrőim voltak, azok is pro szériások - sajnos ma már senki nem forgalmazza őket itthon, de ha találsz belőle, bátran ajánlom. Illetve ár-érték arányban (eddigi olvasataim alapján) jó a Hoya Pro-1 digital, a Marumi, a Kenko Pro-1 - itt találsz egy jó kis tesztet polárszűrőkről. Amondó vagyok, inkább egy minőségi darabot válassz, hosszú távon jobban jársz.
csimpekve: Igazán nem kötekedésből, de kevés fénynél minek használsz polárszűrőt?

-
hibavissza
veterán
Van valakinek infója Jyc polárszűrőről?
-
csimpekve
tag
Igazán kezdő vagyok, ezért nem akartam az ész osztani... de: nemrég vettem egy W-Tianya 77-es CPL-t, talán 9eFt volt postával. AF pontos, nem tűnik soknak a fényerő sem, amit levesz, szűri a polárt, mi kell még? Az igaz, hogy még nem próbáltam Hoyát vagy BW-t, tehát nincs összehasonlítási alapom, de van egy CitiWide, (magyarul no name :-) 58-as CPL-em, na annál sokkal jobb. Kevés fénynél annál már nincs pontos AF

-
Damage
senior tag
Sziasztok!
72mm-es cirkuláris polárszűrőt szeretnék venni, de egyáltalán nem értek hozzá. Ár/minőségben melyik lenne a legjobb választás? Gondolom a B+W az egyik legjobb, de a 60 ezret sokallom. Van esetleg olcsóbb alternatíva, ami szép végeredményt ad? Melyiket lenne érdemes megvennem? Sigma Art 18-35 F1.8-n használnám. Előre is köszönöm a válaszokat!

-
csimpekve
tag
Ma megjött a 77mm-es W-Tianya CPL szűrőm. Eddig csak pozitívat tudok róla mondani, a képek hangulata meggyőző, AF pontos és még 10mm-nél sem takar ki a sarkoknál.
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
zsolt734
üzenetére
Szia!
Teljesen használhatóak, de 2-nél többet neigen tegyél fel, mert ott már
szépenelszíneződik a kép. Korrigálható rendszerint, de jobb a békesség.(#1004) csimpekve:
Azt nem tudom. A helyedben a slim kivitelt keresném. Ez a többi gyártónál elterjedt jelölés. Így a kisebb káva miatt nem fog vinyettálni a kép. UWA-nál sajnos ez előfordulhat.(#1003) _seth_:
Dehogy.
ND4 - 2 f stop
ND4000 (pontosabban ND 4096) - 12 f stopSzóval 6x"erősebb".
-
|AP|
veterán
Soligor szűrőket ismerők:
Megéri az 5 ezres felárat a Digital High Grade (DHG) modell a Blueline sorozathoz képest cirkuláris polárnál?Melyik a keskenyebb peremes kivitel?
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Valaki próbált már 3. fél által készített (vagyis kínai copy) "Cokin" szűrőrendszert, Fotga lapszűrőkkel? Az E-bay-en van egy halom, mondhatni bagóért (~3eFt-tól), de nagyon kíváncsi vagyok, mennyire lehet jó. A keret és az adapter nem nagy valami, tehát ott nem lehet - elméletileg - gond, de a szűrőkkel kapcsolat vannak fenntartásaim (pl. az eredeti Cokin átmenetes ND szűrők valahol 7eFt/db környékén kaphatók itthon, míg egy Fotga szett 3db átmenetes ND-vel, 3eFt).
Üdv.:
Zsolt -
csimpekve
tag
Szerintetek nagylátószögű objektívre (Canon 10-22) Hoya szűrőből "wide" jelölésű kell?
-
_seth_
veterán
ND szűrőket is kipróbáltam, az ND2, 4, 8-nak nincs sok értelme, minimálisan növeli csak a záridőt, teljesen lerekeszelve, felrakva az összes ND szűrőt + egy CPL szűrőt is csak pár másodperc lett a záridő iso 100-on napsütésben. Amire az van írva, hogy pl ND4000 az 1000x erősebb mint az ND4?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
szilagyiakos
üzenetére
A Hoyának ezen fajtája nekem teljesen bevált
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Automata kávégépek
- Lexus, Toyota topik
- Fujifilm X
- Linux kezdőknek
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).