Hirdetés
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
Fehérváron esetleg a közeli falvakban van olyan bicószerelő, ahol nem kell várni napokat, azonnal kicserél egy defektes belsőt?
-
chatran
őstag
Van a városban szaki, aki tudna cserélni xiaomi elektromos pumpában akkut?
Ahogy néztem a youtube-on, nem egyszerű folyamat. -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #50363 üzenetére
Ő pl nem is olyan régen járt ott.
-
chatran
őstag
válasz
forras2 #50114 üzenetére
Az egész Sarló és Gőzmalom ingyenes tudtommal, persze hely nem sok szokott lenni.
A közelben viszont pár éve csináltak egy 200 férőhelyes parkolót a fűtőerőmű helyére. Itt még csúcsidőben is szokott lenni hely, bár telik ez is rendesen mostanában. A Nagymama konyhája után vagy a Lipótival szemben lehet ide behajtani. -
chatran
őstag
BÚÉV!
Váltottatok már vissza többutas üvegpalackot? Ezek az újratölthető üvegek, amin több mint 50 Ft a díj. A net szerint ezeket csak ott lehet visszaváltani, ahol vettem a bort, sört stb.
Ez igaz, vagy van valami univerzális visszaváltó pont a városban?Pár hónapja a 150 Ft-os Puskás sörös palackot egyik Interes automata sem ette meg.
-
chatran
őstag
Mennyire kell komolyan venni a mai AAA játékoknál feltüntetett minimum követelménynél az SSD-t? Milyen hátrány lesz, ha HDD-re vannak telepítve?
A minap fejeztem be HDD-re (SATA2, 7200 RPM) telepítve egy kb 2 éves AAA játékot (Plague Tale Requiem), de nem vettem észre semmi komolyabb problémát. Néha megröccent, 1x meg kilépett, a kb 20 órás játékidő alatt, de ennyi.
-
chatran
őstag
-
chatran
őstag
Ti tudtátok diktálni a villanyóra állást az MVM next app-ban? Már tegnap sem működött. A korábbi hónapokban ment rendesen.
-
chatran
őstag
Mièrt az e.on küldi az áramszünetes levelet? Nem vett át mindent az MVM?
-
chatran
őstag
Nem szeretek böngésző bővítményekkel szórakozni. A Brave bevált, a Youtube-ot csak ezzel nézem. Bár a múltkor volt ezzel is egy kis probléma, szigorúra kellett állítani a reklámblokkolást és akkor nem volt miniferi.
Amúgy fura mert most a Vivaldi W11-en is szépen blokkolja a Yt reklámokat, korábban ennél is összevissza működött a blokkolás. -
chatran
őstag
Köszi mindenkinek, ahogy néztem van Brave böngésző linuxra, ami fontos, hogy ne kelljen miniferit és egyéb propagandát nézni a YouTube-on.
-
chatran
őstag
10 éves laptopra milyen oprendszert érdemes tenni, ha panaszkodnak, hogy belassult? ThinkPad E531 SSD-vel. Win7 v 8 van rajta, csak böngészésre, YouTube-ra használják.
Van valami alap kiherélt, debloatolt win10? Vagy jobb lenne valami Linux? -
chatran
őstag
A mai modernebb házakba már úgy kellene beszerelni a tápot, hogy a ház belseje felől szívja kifelé a meleg levegőt? Lyuggatott a ház táptakaró része.
Nekem az tűnik logikusabbnak, hogy alulról szívja be a friss levegőt. Van porszűrő is a ház alján, a táp alatt.
Így volt szerelve a táp, a Corsair felirat is fejjel lefelé volt. Ilyen elrendezésben viszont irgalmatlan szívás volt bekötni 2 HDD-t és egy SATA SSD-t. Össze-vissza kellett csavargatni a kábeleket, mire sikerült. -
chatran
őstag
Ha egy szgépen van alaplapi DVI csati és a processzorban is van vga, akkor átdugva a monitorkábelt az alaplapra onnan fog képet adni? Vagy a BIOS-ban is kellene valamit állítani?
-
chatran
őstag
Unigine-nel próbálgattam. Szinte azonnal a benchmark indulásakor felment 101 fokra, aztán olyan 105 körül fekete képernyő, csak a reset segített. Újraindulás után ismét Unigine már képernyő hibákkal indított és le is fagyott. Reboot után már a win is képernyőhibákat dobott, 10 perc kikapcs után megjavult.
-
chatran
őstag
Ha egy vidikari (régi 760 ti) terhelés alatt lefagy vagy képernyő hibákat produkál, akkor annak reszeltek vagy még menthető újrapasztázással?
Böngészés közben semmi probléma nincs vele. -
chatran
őstag
Mi a véleményetek erről a mohu-s konyhai hulladékgyűjtésről? Ide a Budaira ma hozták ki a vödröket, de barna kuka még nincs.
-
chatran
őstag
Pár éve vettem innen hardverapróról egy Win10 Pro Retail kulcsot. Ha jól rémlik telepítés közben írtam be a kulcsot. A win10 azt írja, hogy a Windowst digitális licensszel aktiválták. MS fiókba nem léptem be és nem is kötöttem hozzá a kulcsot.
Most újra kellene majd húzni a win10-et, mert alaplap, processzor és SSDcsere is lesz.
Azt írják a Retail-ra, hogy egyszerre csak egy gépen lehet aktív. Az MS honnan fogja tudni, hogy a régi gépen már nem fog menni a Win? Valahol töröltetni kellene a kulcsot mielőtt feltenném az új vasra? -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #49162 üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor eddig 2:1 az északi parttal kezdésnek
Az északi parton vannak olyan gyilkos emelkedők mint a Balatonvilágos vasútállomás előtti? -
chatran
őstag
Akarattyáról indulva Siófok vagy Balatonfüred felé érdemesebb indulni, ha körbe szeretném tekerni a Balatont?
-
chatran
őstag
Nekem mára megérkezett a számla is miután kb 2 hete diktáltam az óraállást. Az app-ból simán ment a fizetés, akár korábban az eon-nál.
Ami meglepett, hogy az MVM a geCIB bankot használja, állami cég lévén otp-re számítottam. De sebaj, így talán gyorsabb a fizetés, mert nem kéri be a nevet, csak a számokat. -
chatran
őstag
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Leszedtem az oldallapot és úgy is mértem kb fél óráig az Unigine Heaven-nel. Játékok alatt, pl Plague Tale Requiem is ilyen értékeket produkál.A GPU hőmérséklet így max 80,8 fokra ment fel, a hot spot pedig 96,6 fok. A CPU 63 fokig ment fel.
Összehasonlításképpen mértem egyet zárt házban is, most olyan 28 fok van a szobában.
Gpu hőmérséklet: 86,6 a hot spot pedig: 102,5. A CPU 71 fok.Kicsit játszottam még a görbével, mert ahogy néztem max 85%-on pörögtek a ventillátorok a kártyán, de 95-100%-os ventillátorokkal is csak 2-3 fok minusz volt.
Mihez kezdjek vele? Kellene előre egy 3-ik ventillátor, vagy inkább újrapasztázás?
-
chatran
őstag
Kicsit offos bocsi, de szokott itt lenni számítógépes kérdés.
A Hwinfo GPU Hotspot temp-et mennyire kell komolyan venni? A program ezt írja róla:
"Ez a hőmérséklet nincs megerősítve, de feltételezzük, hogy ez a legmelegebb hőérzékelő értéke." Ez alapján azt mondanám, hogy semennyire.A probléma, hogy az EVGA 3060-am hot spot hőmérséklete durva kánikulában felmegy 105 fokra, most, hogy kicsit hűvösebb (27 fok) van a szobában az unigine-t vagy más GPU zabáló játékot kb 5 percig futtatva csak 99,9-ig ment fel. A GPU hőmérséklet 85 fokig ment fel.
A ház egy SilentiumPC Regnum RG4, elöl kettő, hátul meg egy 120mm-es ventillátorral.
A ryzen 3600-as CPU-t egy Fera3 hűti, az Unigine terhelés alatt 69 fokig ment fel.Nem hiszem, hogy rossz lenne a GPU hűtése, mert amint kikapcsolom az Unigine-t szinte azonnal lehűti normál tartományba.
Mit tudok ezzel kezdeni? Szereljek be előre mégegy 120mm-s ventit, vagy cseréljem 140-esekre?
A HWI szerint a GPU hőkorlát 83 fok, ez miért nem kapcsolt be, miért engedte felmenni 85 fokig?
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #49092 üzenetére
Eddig kétszer tettem meg a retúr Fehérvár Bia távot, tavaly októberben még eléggé kevesen voltak a bicóúton, idén júniusban már jóval többen.
Combos igen, főleg a kajászói emelkedő és az etyeki szőlőhegyen lévő feszületes pihenőhelyre vezető erdős útszakasz. Visszafelé talán már nem voltak ilyen durva emelkedők.Nekem a Budai úti Inter-től a viaduktig oda-vissza 124km-t mutat a budget iGPSport km óra és az apple watch is. A szintben már nem ennyire egyetértőek, a watch 1148 m-t míg az iGPSport 1325m-t mutat.
Szépek az outik, milyen árban mennek ezek manapság? Jó lenne már cserélni a 2008-as cross bicóm, de ötletem sincs, hogy mit kellene vennem.
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #49087 üzenetére
Én csak motorosokkal felérő rollereseket láttam elhúzni a bicóúton, többszáz ezres gépeken motoros ruhában.
Én a mostani nagy melegben nem mertem megkockáztatni a torbágyi túrát, maradtam a tó körüli tekergésnél.Június elején még jó idő volt, akkoriban làttam Gyúró és Etyek közt a bicóúton két arc frissítőket és nasikat árult utánfutóból. Megtalálták a piaci rést.
Nem álltam meg, mert még kitartott a Magyar-kúton megtöltött kulacs.
-
chatran
őstag
válasz
hzsolee #49072 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ. Ma délelőtt sikerült beszélnem egy ügyintézővel (korábban egy óra csöngetésre után sem vették fel), kb 10 percig tanakodott rajta, de aztán arra jutott, hogy diktáljam be. Nála az egyik helyen látszott a manuális diktálás, a másikon viszont nem.
Azt mondta, ha túl magas számlát kapnék mindenképp jelezzem. Naná, majd befizetem a több tízezres számlát.
Na mindegy pár nap és kiderül. Az E.ON diktálás után egy héten belül küldte a számlát. -
chatran
őstag
Bocsánat, még mindig MVM-es téma. Ma jutottam el odáig, hogy az MVM-es app-ban meg az online felületen már látszik az áram. Korábban csak a gáz látszott.
Mikor diktálni akarok sajna csak a tavaly decemberi leolvasó által mért mérőállást látja, amiket azóta diktáltam nem. Mikor beküldeném az óraállást rá is kérdez, hogy biztos annyira magas a kwh. Inkább nem küldtem be, nehogy kiállítsanak valami több tízezres számlát. A májusi és júniusi számlákat kifizetettnek mutatja az app
Ti tudtatok diktálni, látja az app a korábbi kézi diktálásokat? -
chatran
őstag
Ma jött egy e-mail az E.on-tól, hogy a folyószámla egyenlegem 0 Ft. Ezek szerint akkor sikeres volt az átutalás, köszi a tippet.
Viszont az MVM még nem hallatott magáról, se telefon, se e-mail. Nálatok?
-
chatran
őstag
Júli 1-től az E.ON MVM lesz. Sajna az átállás miatt már nem tudok fizetni kártyával, mint korábban.
Van valami információtok, hogyan kellene befizetni? Regisztrálni kellene az MVM-hez? -
chatran
őstag
Foglalkozik valaki itt Fehérváron 3D nyomtatással? Kép apró eszközt kellene nyomtatni.
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #48796 üzenetére
Én a pákozdi fodballpálya előtt szoktam elfordulni, így két átkelést megúszok, legközelebb megnézem a tipped, köszi.
Pár éve még csak Velencei tó köröket mentem, aztán 1-2 éve kinyílt a világ, Soponya, Balaton, Buba Pest felé.
A tókört meg szoktam nyújtani Kápolnásnyék és Csirbpuszta kitérőkkel. Bár Csirib felé nekem már túl sokat kell közúton tekerni, ahol gyakoriak a kamionok is, ezért az nem a kedvencem.
Csak délelőtt tekerek ezért annyira nem érint a tókörös forgalom, bár a nyári szezonban már zavaróan sok a csoportos bicikliző. -
chatran
őstag
válasz
colosV8 #48586 üzenetére
Arra gondoltam, ha a Budain elindulsz az 56-osok terétől a KFC-ig 3 nagyjából ugyanolyan kínai vegyesbolt van, kb 600 méteren belül.
@Napfénysüti, köszi a felajánlást, egyelőre nem akarok használt autót venni. Meglátjuk mennyi lesz majd az év végi műszakira való felkészítés, aztán még gondolkodom. Nem sokat autózunk.
Nem olcsó a Bumeráng, de ha csak egy tejföl kell vagy tojás, akkor oda szoktam elugrani. -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #48583 üzenetére
A zöld 4 emeletesben az Obival szemben. Itt nincs erkély, akkor te a mellette lévő 10 emeletesben laksz, aminek pár éve befalazták és garázzsá alakították az átjáróját.
Irigykedve olvastam, hogy anno 3 millió körül vetted újonnan a Baleno-t, nekem is kellett volna a kovihiszti, csipszhiány stb. előtt vennem valami új autót mert tavaly kaptam a közel 20 éves Skoda javításra egy 320-as számlát.
De sebaj legalább lakást sikerült venni még a hiperdrágulás előtt.
Sajnos a kínaiak mindent letaroltak a környéken, szerencsére a Bumeráng még bírja a Sarlóban. Néha oda is elugrok, ha valami kaja kell és nincs kedvem sorban állni az Interben. -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #48573 üzenetére
Akkor egy tömbben lakunk, én is a kínaiba járok sörért, ha kifogyok az osztrákokból. Mostanában nem láttam a Balenod a bölcsi melletti parkolóban, eladtad?
A fuckránok zaja eddig még nem zavart, a kínaiak rakodása már inkább.
-
chatran
őstag
válasz
SzalaiG #48384 üzenetére
A wayteq-re tudtommal sosem volt hivatalosan Igo, ezért azon valami tört verzió lehet.
A frissítéshez elég csak bemásolni az igo mappájába az újabb térképeket, poi-kat, stb. Én magát a Primo-t sosem frissítettem az x850-en.
Memóriakártyára az x850-hez sosem volt szükség, bőven elég volt a belső memória a Primo-hoz.
A navi fórumban DM43 fórumtárs nekem sokat segített, mikor friss térképeket kerestem. -
chatran
őstag
Szoktatok tekerni a Tác Soponya bicóúton? Jól láttam, hogy kb 3 és fél éve adták át? Ahhoz képest repedezik rendesen és a felfestések is nagyon kopnak. Ezek szerint nem volt elég a 220 milliós támogatás.
Ma kint volt egy brigád, akik valami gépezettel az út szélét benövő gazt próbálták lepucolni, kevés sikerrel. Az útba viszont gyönyörű kb 2 centi széles vonalakat karistoltak. -
chatran
őstag
Hát ha nem velocipéd, akkor Nyerges-Bognár, Haris vagy Bicó. Tapasztalataim.
-
chatran
őstag
Könyvtárba jároktól kérdezném, ha kivettem egy könyvet a központi könyvtárból, akkor azt visszavihetem a hozzám közelebbi Budai úti tagkönyvtárba?
-
chatran
őstag
Hangszórós kérdésem lenne. A szgép elején van egy mikrofon és egy hang jack csati. Van egy mikrofonos fejhallgató, aminek csak egy jack dugója van. Ezt lehet valahogy a géphez csatlakoztatni, hogy működjön a hang és a mikrofon is? Szoftveresen megoldható?
-
chatran
őstag
Nem akasztottam ki a bowdent, csak a kereket engedtem le és átbújtattam, majd vissza a pofákon.
Hogy mi ez a feszítő rugó vége azt még nem tudom.
A nem mozgó pofa feszítő csavarját ki-be tekergettem, de nem történt semmi. Netes videók alapján a másik pofa csavarját kellene csavargatni, azt majd megpróbálom. -
chatran
őstag
Laikus első V fék beállítós kérdés. Szemből nézve, ha csak a bal oldali pofa mozog, a jobbos szinte teljesen a felnin fekszik. Mit kellene elsődlegesen állítani, hogy a jobbos pofa elmozduljon a felniről?
2 hete hoztam el a szervízből, kompletten be volt állítva a bicó, de ma ki kellett szednem az első kereket szállításhoz, visszarakás óta nem jó.
-
chatran
őstag
Ti tudtok mostanában keresni itt a PH fórumon topik címre? A jobb felső sarokban rámegyek a nagyító ikonra, beírom pl, hogy iPhone és nem talál semmit. Korábban ez jól működött, rendesen listázta a topikokat ilyen címmel.
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #47599 üzenetére
Elérni se lehet őket mert szegények le vannak terhelve, azt mondja az automata, hogy e-mailben jelentsem. Pff
-
chatran
őstag
Nálatok is fos a digi tv? Széteső kép, kockásodás. A nézhetetlenség határát súrolja. A nettel is vannak problémák.
-
chatran
őstag
Eddig 3 helyen jártam bicikli témában. A Székeskp-ban jó arcoknak tűntek, de túl sok a munkájuk, mindig túl hosszú időt mondtak a javításra.
Korábban mindig a Nyergesbe jártam, de nagyon nem tetszik a helyben, hogy a mesterrel esélytelen beszélgetni, hogy mit is szeretnék, mindig a kotkoda felesége kotnyeleskedik. Ő veszi fel a munkát, meg intézi az anyagiakat, az öreg csak szerel. Egyszer sz@rul állították be a váltót, másnap visszavittem, volt is nagy kotkodácsolás, hogy azt azonnal jeleznem kellett volna.Még azért adnék nekik minuszt, mert a stucnit nem tudták beállítani. Amúgy összességében jól megcsináltak mindent, komplett átnézésre vittem, letisztították, bezsírozták majd beállították. amiket kell.
Aztán a kovi idején nem voltak nyitva, ezért a konkurenciánál próbálkoztam, a Kistelekiben lévő Bicónál. Itt mondjuk csak gumikat szereltettem meg első féket. Teljesen meg voltam vele elégedve, másnapra mindig megcsinálta amit kellett. A stucni problémát is gond nélkül megoldotta.
Google értékelésekben mindkét műhelyről pozitívak az értékelések.Itt a fórumban még a Harist ajánlotta valaki, de az nekem nagyon kiesett, messze van a belvárostól.
-
chatran
őstag
Mi a tök van a Jehova tanúival? Szombat után ma másodszor csukom rájuk az ajtót. Évekig nem házaltak, legutóbb 10+ éve próbáltak bejutni, csak az Interspar-ral szemben láttam őket standolni.
Jön a világvége, hogy próbálnak toborozni? -
chatran
őstag
Olyan 15 éve, hogy teljesen hidegen hagy a Forma1, kb akkoriban néztem végig teljesen egy futamot. Ma benyomtam a tv-t és pont a herendi kupák átadása ment. Feltűnt, hogy nincs már a verseny után interjúzás a dobogósokkal egy asztalnál az újságírók előtt, nem fordít a Pozsgay Józsi.
Ezt mikor törölték el és miért?
-
chatran
őstag
válasz
SzalaiG #47261 üzenetére
Nekünk is pozitívak a tapasztalataink. Ezt a bódításos kezelést én is kipróbáltam, nem volt rossz, gyakorlatilag semmire nem emlékszem.
Mi az öreg doki házaspár lányánál voltunk, maximálisan kedves volt és profi. A recepciósokkal sem volt problémánk, ők is teljesen normálisak és kedvesek voltak.
Maximum 20 percet kellett várnunk, de gyakran azonnal fogadtak az időpont szerint. -
chatran
őstag
válasz
Andris837 #47221 üzenetére
Van egy Logi F710-esem, ami csak kipróbálva volt. Ezt használták a Titan vezérléséhez is. Látom már valaki ki is emelte a hirdetésében a hardveraprón.
Nekem az nem tetszett benne, hogy lepkefing a rezgése.
Ezen kívül van egy eléggé koros Logi Rumblepad 2, de ez már őskövület és csak directinput-ot támogat.
Van itthon még a nagy kedvencem, az F710 vezetékes változata, az F510. Ezt évekig használtam, a jobb oldali ravasz kezdi megadni magát. Egy szétszedés és kitakarítás lehet, hogy meg is javítaná, de a neten lévő szétszedős videók túl bonyolultnak tűnnek.
Az elmúlt pár hétben amúgy akció volt az Xbox series kontrollerekre, 14-16 ezer kürül is be lehett szerezni egyes típusokat. Sajna már nem él az akció.
-
chatran
őstag
Megbízható, szépen dolgozó gipszkartonost tudnátok ajánlani, aki kijönne panellakásba? Köszi!
-
-
chatran
őstag
Az Obiba vissza lehet vinni valamit, amit már kibontottam? Cseréltem zárat, de nem volt Elzett, ez az Abus meg nem tűnik túl jónak.
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #46777 üzenetére
Köszi mindenkinek. Igen, láttam a betontömböket, de bepróbálkoztam, hátha.
Többen is így tettek, ahogy észrevettem.
A Sukorói szabadstrand és a Traktor Motor közötti szakaszon mi épül már egy jó ideje? -
chatran
őstag
Velencei-tó kerülőktől kérdezném, honnan lehet tudni, mennyire van elárasztva az autópályaalagút a Császár-víz mentén?
Tegnap alacsonyabbnak tűnt a vízszint, ezért bepróbálkoztam, sajnos nem volt szerencsém:Viszont legalább volt alkalmam látni egy másik módszert a bicikli átvitelére. Az angolul beszélő családfő a korláton egy kézzel kapaszkodva a másikban a biciklit cipelve vitte át mindhárom kétkerekűt.
Gyenge vagyok, nem próbáltam utána, visszafordultam és kerültem Pákozd felé.
Van valami rövidebb kerülőút Fehérvár felé?Általában bal oldalt szokták áttolni, ez a korlátos megoldás új volt nekem.
-
chatran
őstag
válasz
Dagatt #46495 üzenetére
Az ajtóra azt írta ki, hogy az üzlet elköltözött, a tevékenységét továbbra is folytatja meg, hogy kérésre házhoz megy.
Azt viszont nem írta, hogy hová költözött. Ebből meg arra következtetek, hogy home offiszból intézi az ügyeket, nem tudta már fenntartani a külön üzlethelyiséget. -
-
chatran
őstag
válasz
Andris837 #46279 üzenetére
Vettem egy ilyet én is, de sajnos a vezetékes F510 után katasztrófa.
A vevője csak akkor megbízható, ha közvetlen közel van hozzá a gamepad. Ezt még meg el is nézném neki, de sajnos ez csak nevében Rumblepad, összevetve az F510-zel lepkefing erősségű a rezgése, szinte nem is érezhető.
Talán az elemek kímélése miatt lehet, nem jöttem rá. A külföldi fórumokban is ez a tapasztalat. -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #46113 üzenetére
Ez igaz, de mire lehet elszórni a kártyán lévő pénzt ha nem kajára? Wellness vagy a család meghívása egy éttermi vacsorára?
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #46105 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, a Forte-t annyira nem szeretem mert sótlan a pizzatészta.
Ha jól láttam a Püspökkertnek is van saját futára, így már van is öt alternatíva a lehúzós futárcégek helyett. -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #46099 üzenetére
Ez a Wolt/Panda mikortól szippantotta fel szinte teljesen a fehérvári kaja házhozszállítást? Emlékszem még a kovi hiszti előtt a céghez mindig teljesen ingyen rendeltünk, már azon is felháborodtunk, mikor egy-két sz@rrágó pizzéria bevezette az 50Ft-os dobozdíjat.
Most meg mi megy? Lassan 500 Ft alatt már nem hoznak ki semmit, plusz rátettek még 150 Ft szervízdíjat is. Korábban mindig adtam borravalót a futároknak, de ilyen árak mellett már régen felejtős.
Létezik még egyáltalán olyan pizzéria, hamburgeres stb, amelynek saját futárai vannak és ingyenes a házhozszállítás? -
chatran
őstag
Jelen, kb 2 éve használok t4u-t egy usb 3-as kábellel kivezetve. Digi gigabites net Asus kéjbarlang router, 5GHz.
Eddig teljesen jó, egyetlen hibája, ha túl nagy sebességgel tölt le több percen keresztül, akkor képes lekapcsolni. Például amikor Steam-ről töltök valami nagyobb játékot max sávszélen. -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #45381 üzenetére
Igen, innen hogyan jutsz el az Etyek-Velence bicóútra?
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #45375 üzenetére
Velencén az északi strandnál kell valahol rácsatlakozni?
-
chatran
őstag
válasz
csibor #45346 üzenetére
Úgy tűnik megoldottam.
DM43 fórumtárs küldött ROM-ot, amit memóriakártyáról feltelepítve legyalult mindent. A végén kérte a képernyő kalibrálást, így már nincs elcsúszva. Nkor-ról meg másoltam rá Primo-t, ami fut is. Már csak a térképfrissítés és a tesztelés van hátra.
Jó kis gép ez, hogy 10+ év után is életet lehetett lehelni bele.Csak az a gány ragadós bevonat ne lenne rajta. A tiednek is elkezdett ragadni a bevonata?
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
chatran
őstag
úgy volt beállítva, de elavultak voltak a térképek ezért frissítenem kellett. Viszont el van csúszva a kijelző ezért nem tudtam kilépni a Primo-ból. Egy fórumtárs javaslatára WinCe-t tettem egy memkarira és azzal bootol-tam be. Sajna az sem oldotta meg, az eredeti menü magvan, de az elcsúszás megmaradt. Így nem tudom elindítani a beállításokat, hogy bekalibrálhassam a kijelzőt.
Jelenleg ez alapján próbálok tenni valamit, talán még menthető a navi mégsem kell egy másik.
-
chatran
őstag
Offline GPS navigátor céleszköz témában otthon vagytok? Sajnos úgy tűnik, hogy a 10+ éve vett wayteqx850 kijelzője már csak részlegesen érzékel. Akkoriban feltettem rá egy Primo-t és azóta csak a térképeket frissítgettem.
Mit ajánlanátok helyette? Nyugdíjas szülőknek lesz, butatelefonnal így az okostelós megoldások, waze és tsai nem alternatíva.
-
chatran
őstag
De az, hogyan lehetséges?
Csak egy HD Audio connector kimenet van a lapon, az meg az előlapi jack és mikrofon. Amúgy ilyen külön pc speaker-t a Sarló comp-ban akartam venni, volt is neki pár, de jó arc a tulaj nem kért érte pénzt.
Amúgy a lap egy B450-A PRO MAX és valóban van rajta egy EZ Debug LEDs funkció, ez ledekkel mutatja, ha valami bibi van.
Köszi a ventilátoros infót is, sikerült az alaplapra csatlakoztatni mindhármat. Sajna csak DC-sek, ahogy olvastam a PWM-esek jobbak.
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Néhány számítógép szerelgetős kérdésem lenne. A második gépet szereltem össze, amelyek házában nem volt pc speaker. Ez már valami új irány? Így hogyan hallom a bios csipogást, ha valami probléma lenne? Vannak esetleg LED-ek a lapon, amiből ezt meg lehet mondani?A házban van fan controller ami sata táppal működik és ebbe kell becsatolni a ház ventiket, nem pedig az alaplapra. Így viszont bukó a Smart fan mode, a Bios nem is látja ezeket a ventiket. A házon lévő három állású kapcsolóval lehet kikapcsolni, alacsony illetve magas fordulatra állítani a lapátokat.
Érdemes ezt a megoldást választani vagy jobb a Smart fan a biosból? -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #44907 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, akkor csere lesz, pár ezres tétel talán belefér.
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #44904 üzenetére
[link] Ilyesmi stucnim van. A nagydarab imbuszos csavar mentén lötyög. A csavart már nem tudom tovább húzni.
-
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #44900 üzenetére
Köszi szépen. Képtelen voltam rájönni a videó [link] alapján.
Egy utolsó kèrdés.
A kormányom évek óta lötyög a stucniban. Mikor elvittem a Nyerges-Bognárba, mindig úgy adta elő a mester kotkoda felesége, hogy a stucni az kéthavi fizetés, de meghúzni sose tudták normálisan.
Szóval meg lehet ezt húzni rendesen, vagy cserélni kellene? Kb mennyi volna a csere? -
chatran
őstag
válasz
Napfénysüti #44895 üzenetére
Ha már bicikli a téma. Ebben [link] menetes vagy kazettás az agy?
kösziTudom feltehetném a megfelelő topikban, de arra sem válaszoltak, hogy milyen kitámasztó kellene a bicóra. Ezzel kapcsolatos a Vitál klubos tapasztalatom is, bevittem a bicót, hogy ajánljanak rá kitámasztót. A bent lévő tapasztaltabbnak kinéző arc a kiscsaj kolléganőjéhez irányított, ami nem is lett volna baj, ha a hölgy értette volna a dolgát. Mondanom sem kell, hogy olyanokat ajánlott, amelyek nem voltak felszerelhetők a bicóra. Szerencse, hogy a tapasztalt arc fizetéskor ránézett és mondta, hogy az nem lesz jó, így megspórolták, hogy vissza kelljen mennem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- Futás, futópályák
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sweet.tv - internetes TV
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest