- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rival
aktív tag
Alapjában véve a Mac ilyen akarna lenni. Leveszed a polcról, használod, és ne érdekeljen, mi van benne, mert az neked mindegy. Amire kitalálták, jó. Na de a PC nem ilyen. Lehet finomítani a helyzetet brutális supporttal (HP, Dell), ahol egy két kivételtől eltekintve elvileg szintén csak leveszed a polcról, és minden alád van tolva (jellemzően inkább a szélrózsa nyugati irányában). De egy brand PC nem a magyar háziasszony/tanár/kétkezimunkás pénztárcájához van mérve, így marad az összerakott PC Pistike supporttal... ...de annak, akinek fogalma sincs, hogy mi a különbség a CD és a DVD között, elég nehéz megmagyarázni, hogy miért jobb, ha nem a Te/Au/MeMa/Sa/stb. intervallumból választ gépet. Előfordult budapesti ügyfél nem is olyan régen, hogy megvette valamelyik hájpahma'kitban a gépet, és elromlott. A garis szervizét is csak nagy nehezen tudták előkotorni a vevőszolgálaton, és kiderült, hogy az bizony Debrecenben(!) van. Úgy döntött, hogy inkább megjavíttatja, minthogy cocókáztassa vidékre meg vissza... brutál... múlt hétvégén pedig a Metroban jártunk, és hát ott is érdekes volt látni, ahogy a család bevonul kislányostól nagymamástól a notebook részlegre gépet venni, és ahol az eladócsajt faggatták, hogy mégis melyik milyen, hogyan, miként... gondolom, mekkora sikerrel. Csak az választott el, hogy segítsek, hogy igen siettünk...
...még eszemebe jutott egy eset: úr megveszi az új 17"-os kijelzős notebookját (Packard Bell, akkora, mint egy ház) valamelyik multiból. Rám talált a neten, jó lenne, ha minél előbb meg tudnám nézni, mert minden újraindításnál elfelejti az időt. Ok. Kimegyek, látom, hogy a notebookon csavarhúzó feszegetés nyomai. Kérdem: -Még garis? -Igen. -Már nem. - válaszolom. Hát ő nekiállt, hátha szét tudja szedni, és megnézni, mi baja, de sokáig nem jutott. Nem volt szerencsés húzás -mondom. Kiderült, hogy a CMOS elem vezetékét már gyárilag elnyírták egy csavarral, így persze elfelejtett minden beállítást. Darabjaira szedtem, összeforrasztottam, összeraktam, minden frankó, ügyfél boldog a már nem garis új notebookjával... önjelölt notebookszervizes ügyfél és Packard Bell... bameg...
-
Rival
aktív tag
Ez eddig rendben is van, nézze meg a szomszéd Pistike, telepítse fel, rakja össze, állítsa be. De akkor én csak leteszem neki a vasat és a szoftvereket, szállítólevél aláír, számla kiállít, és bye... ez opcionális, és ha az ügyfél ezt jelzi, mikor látja, hogy az árban benne van minden, de ennek ellenére nem kér semmit, csak a vasat, akkor az ár is úgy alakul...
Én tartom magam, vagy szakértelmem annyira, hogy ingyen nem dolgozom. Jelen esetben este fél nyolcra kérte a szállítást, mert csak akkor van otthon. Neki igazából semmi gondja nem kell legyen a gépre. Na meg nem mellékesen kiccsaládomat is el kell tartani valamiből, azért nem elég a szakma szeretete...
Na meg az adók, járulékok, sáskajárás, monszun időszak, stb...
Ha szintén ingyen Pistike megcsinálja, hát csinálja... ha jól megcsinálta, ügyfél örül, hogy ingyen megoldódott. De ellenkező esetben utólag jön az ügyfél, hogy Pistike nem jutott dűlőre a géppel, és kifizeti majd a kiszállást és a munkadíjat, ami feltehetően több lesz, mintha már a géppel együtt megtette volna (kevesebbért). Ha előre gondolkodik, és nem bízik Pistikében (jó, hogy én is István vagyok egyébként
), akkor elfogadja, hogy korrekten, kulcsrakészen, használhatóan kapja a gépet, és nem neki kell bosszankodnia, hogy hová/mikor vigye a gépet, ha elromlott. Mondjuk az én helyzetem kicsit más, mert kijáró szervizszolgáltatásból eredően nincs kimondott bolt, vagy szervizhelyiség, minden az "Ön otthonában" jelszóval történik...
-
TéKrys
senior tag
Persze én is úgy értettem, hogy alkalmazható hozzá.
na ebbe jól belegabalyodtam
Amúgy meg wide-os tv-n ne magyar tv adást nézzen, hanem wide-os filmet (dvd-t), de persze ezt ő úgyse érti meg. És csakazértis megveszi a tv-t,mert a szomszédnak is az van, és az most a menő.
-
rovar1
csendes tag
Harmadik generációs kereskedő vagyok, ezt tanították már a nagyszülők is,ebben nőttem fel és nem tudok nemet mondani egy vásárlónak,még leltárkor sem.
DE!
abszolút megértem azon kollégákat, akik kiírják,hogy leltár miatt ZÁRVA és ebből adódik, hogy nincs kiszolgálás. Egyébként miért is legyen zárva az ajtó?! Ez a felvetés teljesen értelmetlen. (Ha az ajtó tárva nyitva és egy celluxra rá van bittyesztve,hogy "leltár" , én már ebből is következtetek arra hogy - a későbbi üzletmenet zavartalan működése érdekében - most nincs kiszolgálás)Shadows kolléga pedig biztosan poénnak szánta a beszólást, amit a vevő nem értett.
-
as_Rock
őstag
Azon egyszerű oknál fogva, mert a törvény előírja webshopos vásárlás esetén, hogy 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatok a vásárlástól. (természetesen vannak kivételek)
Továbbá a törvény csak a "hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példány"-ra vonatkozóan tagadja meg ezen lehetőséget a csomagolás felbontása esetén -
lsc
nagyúr
Ebben én csak egy valamit nem értek , legalább is Szombathelyen nem voltam olyan boltban , ahol ram , proci , videokártya /leszámítva egy-két nagyon olcsót / lett volna raktáron , mindent rendelnek , így nem igazán értem a 3-4-5 napos leltárokat .
Nem személyeskedés , viszont az általad leírtak alapján azt sem értem , hogy Te miért vagy eladó v. kereskedő , ez tipikusan a 70-es évek bolti eladóinak stílusa , hogy a vevők vannak a boltért , legalább is az alapján , hogy még a pénztárgép ki-be kapcsolása is gondot okoz .
"Aki meg tudja hogy fogyóban a patronja az vegye meg leltár előtt." Ez meg még jobb.
# 5583 : Csak közlöm veled , hogy a vevő a vásárlástól indoklás nélkül elállhat , sajnos azt nem tudom pontosan , mennyi ideig , majd valaki gondolom segít .
-
net84
őstag
az mégjobb, amikor otthon kicserélik az alaplapot a házikóban és azt már nem ellenőrzik le, hogy minden távtartó ott van ahol kell lennie...
aztán ha netalántán pont rövidrezár valamit, akkor meg hoppá
egy kis audio jumpert rövidre vagy a keybord lock jumpert és megy a hiszti, hogy nem megy a billentyűzet (ez utóbbi eset egy olyan emberkénél fordult elő, aki összerakatta az ismerős rendszergazdával - a srác kente vágta a hálózatokat meg ami ahhoz kell, de a vasalás nagyon nem volt az erőssége) -
ML320
senior tag
Természetesen a 90 perces lemez. Mert a júzer nem szívesen pazarol el egy DVD-t 770MB adat véget. Igaz egy DVD-ről lett imagelve, és nagyon kíváncsi lennék, hogyan oldaná meg a CD-re arhiválást, mivel a múlt héten mutattam meg neki a virtuális meghajtók kezelését. Fejlődik a gyerek
Történetesen az zavar, hogy matrica nélküli formában is 150Ft felett van az áruk. A DVD-k ára mennyi is? És dec 30.-án este átjön, hogy adjak neki egy High Capacity CD-t. Holnap meg híreszteli, hogy genyó vagyok, és nem adtam neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest