- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
válasz
gardener #78855 üzenetére
Csak teljes kötethez lehet hozzárendelni. + létezik egy "ökölszabály", hogy 1GB SSD Cache-hez ~512kB RAM kell annak működése érdekében. Az 1TB-d az ~500MB RAM-ot fog lekötni.
Ha visszaolvasol a fórumban, akkor többször előkerült a milyen RAM-ot vegyek kérdés és jöttek rá válaszok is
Itt egy leírás, hogy mekkora SSD-t javasol cache-nek a Synology. -
Bacusuz
őstag
-
Magnat
veterán
válasz
gardener #78847 üzenetére
Szia,
vmi ssh bűvöléssel biztosan lehetett tárhelyként is használni, de nem tudom, h ez mennyire él még, inkább azt mondanám, h alapjáraton csak cache-nek jó, de amennyire tudom, nem igazán éri meg az árát.... én megvenném ssd- nélkül aztán max ha a kis fileokkal való műveleteket lassúnak találod, akkor még mindig vehetsz hozzá ssd-ket. Plusz memória leginkább virtualizációnál fontos, ha nem gondolkozol ilyenben, a gyári 4gb kb mindenre elég lesz.
-
ugyes
senior tag
válasz
gardener #78847 üzenetére
Ha sok kisebb fájlod vagy képed van, akkor érdemes lehet cache-t betenni. Itt és itt leírás, hogy mire számíthatsz, hogyan működik, stb.
A Synology, más gyártókkal pl. Asustor vagy Qnap szemben, nem engedi meg storage-ként ennek használatát. Azaz nem 4+2 meghajtód van, csak 4. Akár van benne SSD, akár nincs.
Memóriabővítés pl. az 1TB cache vagy virtualizáció használatakor érdemes. Illetve érdemes utánanézned, hogy az általad használni kívánt programok esetleg mennyire memóriaigényesek. Nekem van egy, ami a többszöri gyártói javítás után is ~2,5GB RAM-ot fogyaszt egymaga. De ha biztosra akarsz menni, akkor 4GB-t beteszel, ha van kereted rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hővezető paszták
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest