- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
Raven82 #62806 üzenetére
Ha bent az új HDD akkor a képeden lévő Tároláskezelő fülre menj, majd ott a tevékenységekre. Felül aktívvá kell váljon a javítás, és arra menj. Nekem nem engedi mert ép a rendszer, de már használtam amikor véletlen kihúztam az első lemezt. Így meg kell javítsa a dolgokat, de akkora tárhelynél mint nálad van, elég hosszú folyamat lesz. Nekem 3x4 TB-al is majdnem 24 óráig ment a 418 ebben a helyzetben.
Kép hogy mit is írok.
-
Stanley-B.
őstag
-
törölt tag
válasz
Raven82 #54879 üzenetére
Na, akkor ha jól értem - ezen hozzászólásod alapján végül is egyértelmű - akkor tényleg a tévébe épített lejátszóval szeretnéd először megpróbálni az új NAS-on levő Plex szervered!
Próbáld meg... annyit megér. Mint írtam nálam 1080p-ig minden OK volt de 4K-nál sokszor akadt ilyen-olyan probléma ami SZÁMOMRA elfogadhatatlan volt. Talán nálad jobban fog muzsikálni... A NAS brutál jó szerintem, jól választottál! Nekem is ilyen van!
Ha végül mégis külső lejátszó mellet döntenél bármi okból akkor ha van rajta szabad USB csatlakozó akkor menni fog a külső HDD-ről lejátszás is bármi célból is szeretnéd használni! Nem árt ha legalább USB 3.0-ás. Szerintem
SOK SIKERT!
-
törölt tag
válasz
Raven82 #54840 üzenetére
Huhhh... teljesen laikusként elég erős kezdés egy DS918+ 4*6TB lemezzel főleg PLEX-re!
Ha már ennyi pénzt kiadtál akkor javaslom vegyél egy külső lejátszót és ne plexel szórakozz, de te tudod! Tudom itt leugattak páran emiatt de én kitartok mellete! peace!Viccen kívül 4 azonos lemeznél tök ugyanaz a RAID5 és az SHR, de rakd SHR-be inkább mert akkor később könnyebb lesz felfelé módosítani ha mégis kellene. Egy db 18TB lemezed lesz végül mindkettőnél.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Raven82 #53301 üzenetére
Szia !
2*6gb az inkább 2*6Tb akar lenni gondolom......
Nos, első körben bele teszed a két db 6 Tb-s lemezt.
Létrehozol egy SHR kötetet.
Ekkor CSAK 6 Tb kapacitásod lesz mert az adatok tükrözve lesznek a lemezeken.Ha betelt adatokkal a 6 Tb hely, akkor mellé tudsz tenni 1 vagy 2 db ( minimum ugyanakkora ....6Tb-s ) lemezt.
Ezt követően lesz lehetőség az SHR kötet bővítésére.Ha 1 lemezt teszel mellé , akkor 12 Tb-ra kúszik fel a hasznos tárhely.
Ha 2 lemezt teszel mellé , akkor 18 Tb-ra megy fel ez az érték.[Összefoglaló]
[DS918+ rendszer telepítés, lemez bővítés ...stb...]Pubszon megelőzött.
-
Pubszon
veterán
válasz
Raven82 #53301 üzenetére
Szia.
6GB-os lemezzel szerintem már ne foglalkozz.
Na jó, viccnek szántam.Akkor tudod gond nélkül bővíteni, ha már ezt a két lemezt is raidbe (de inkább SHR-be) teszed, viszont akkor egyelőre csak 6TB helyed lesz kezdetnek.
Utána még egy ilyen lemez és lesz 12TB, utána egy negyedik és lesz 18TB felhasználható helyed, mellette egy lemez meghibásodás elleni védelmed is lesz.Borisz76 is leírta szépen, de ami még hasznos lehet, az a RAID kalkulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- CNC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Villanyszerelés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest