- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Patrol #43937 üzenetére
Indexeli a képeket, videokat.
Ennek csak akkor van jelentősége ha a DS Photostationt avagy a Videostationt akarod használni.
Ha simán egy megosztott mappát akarsz elérni a géppel, vagy a medialejátszóval akkor egy sima mappába is teheted, amiben nem engedélyezed az indexelést.A minőségen nem ront, ikonképeket + stb... csinál.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Patrol #43780 üzenetére
Öcsémnek állítottam be egy DS918+ modellt, adattárolásra.
Írtam a telepítés menetéről, érdemes átnézni.Otthonra 4 lemezes NAS esetében én minimum 1 lemezes védelmet ajánlok.
Az 1 lemez védelem lehet RAID5 vagy SHR.
A 2 variáció közül az SHR a rugalmasabb, felhasználóbarátabb.
-
törölt tag
válasz
Patrol #43772 üzenetére
Ha a kérdés felmerült benned, akkor egyértelműen ext4. Tömören itt van egy csomó cucc. . Van egy érzésem, hogy egyik funkciót sem fogod használni, az ext 4 tökéletes lesz, az iszonyat kiforrott már.
Shr hatékonyabb. nem kell feltétlenül 5 ugyanolyan lemez, és 2 lemez cserénél is kapsz tárhelyet extrában nem csak mind a 4 cserénél. Home use nagyon nem mindegy
-
gyugyo79
addikt
válasz
Patrol #43762 üzenetére
Nem lehet.
Én úgy használom az enyém, hogy van 2 HDD raid1 ben azon dolgozok én és a család azon tartom ami fontos. + ezt mentem egy másik NAS-ra ami a cégnél van. Ez ext4.
Meg van benne 2 HDD külön az egyik ex4 a másik btrfs. Ezeken vannak a nem fontos dolgok erre megy a torrent stb.Szerintem ne akard összevonni HDD-ket se raid0 se jbod. Felesleges kockázat.
Amit meg fontos és nem akarsz komplett HDD -ket tükörbe azokat tudod szinkronizálni a NAS -ban lévő 2 HDD -n is Hyper Backup -al pld. (A fontos mappákról csinálsz mentést a másik HDD-re) de ezt is érdemes ugyan úgy menteni egy külső eszközre is ... -
Multibit
nagyúr
válasz
Patrol #32414 üzenetére
Proci? RAM? Szoftver?
Ahogy az előttem szóló kolléga is írta, a SoC nagyon fontos! Márpedig a javasolt Inteles NAS-ok jóval drágábbak a belévő ARM-osoknál.
RAM? Talán kevésbé számít. Nekem a DS116-ban csak 1 GB RAM van, de egész jól elmuzsikál úgy 30 MB/s-ig (torrenttel).
Korábban egy fórumtárs arról számolt be, hogy nála a qBittorrenttel gyorsabb volt a letöltés, mint Transmissionnel (a DS is Transmission). Eszerint a szoftver is számít. -
Madwe
nagyúr
válasz
Patrol #32414 üzenetére
SW az a frissebbeknél gyk ugyanaz, a 2011es széria körül van, ahol nem elérhető a legfrisebb dsm talán.
RAM ha megvan 1gb az a legtöbb dologra elég lesz, 512nél azért hajlamos betelni. Azonban ha vírusirtót ütemezni akarod rajta, akkor érdemes legalább 2gb ramot választani, de még a 8at is kihasználja az
Proci a leglényegesebb torrentre. Valamint azt is érdemes figyelembe venni, h milyen architektúrájú, a legjobb az inteles x86, mert arra érhető el a legtöbb telepíthető csomag, valamint azt tovább szokták sw-esen is támogatni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Patrol #32401 üzenetére
Amit írtam, kizárólag a NAS-ra értettem!
Magyarul minek ez a hype és a 150-200 ezres NAS otthoni felhasználásra?
Olcsón szeretnéd megúszni, ugyanakkor elvárod a nagy teljesítményt. A "hype" a teljesítmény miatt kellFontosnak tartottad leírni, hogy gigabites neted van, meg hogy lényeges a tetöltés sebessége. Az általad kinézett DS216j csak a töredékét tudja letöltési sebessegben torrentezéskor az 1 Gbps-nek. Az általad linkelt grafikonok nem a torrentezéskor mérhető letöltési sebességet mutatják!
-
Imco
őstag
válasz
Patrol #32402 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Világos, hogy a syno szolgáltatást próbál értékesíteni.
Ezért nem vettem meg.
3-4 hónapig olvastam, kísérleteztem, beszélgettem okosabbakkal.
Javasolnám még a gen8 téma olvasást.
Egyébként meg tényleg hibátlan a syno mint termék,
de sajnos nem tehetem meg hogy egy 416 playt vásároljak.
Ez alattiak meg nem feleltek meg.
Ezért lett gen8.
Egyébként ügyfeleknek ajánlom, értékesítem a 2-eseket. -
drmotto
őstag
válasz
Patrol #32391 üzenetére
Nekem egy Ds216J van. Esténként általában egyszerre 2 külön eszközön nézünk különböző filmeket (HD, FHD) és közben megy a háttérben a download station is. Egyszerre nem fut benne sok torrent, de megy a fel és letöltés. Eddig még egyszer sem állt neki gondolkodni, nem akad a lejátszás. 4K-t nem próbáltam még.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Patrol #32388 üzenetére
olyankor az a gond, h a mobilon pl a fájlok nagyját nem fogja szeretni, s transzkódolnia kell. De akinek erre szüksége van, s van elég tárhelye, nem muszáj on the fly procigyilkosan ezt megtennie, előre át lehet transzkódolni a filmeket különböző eszközökre, ezt akár ütemezetten is lehet csinálni.
De ha pl vki rendszeresen futtat vírusirtót, vagy egyszerre több eszköz néz róla filmet, vagy sokat torrentezik s számít neki a letöltési sebesség, ott bizony számít a proci (vírusirtó esetén a ram is) uh bőven megvan a helye az erősebb hw-eknek is otthoni környezetben, de cégek is előszeretettel használnak nasokat, ott meg pláne.
Arról ne is beszéljünk, h nast nem csak 1-2 évre vesz az ember, s azért egy jobb architektúra a késöbbi támogatások miatt is fontos, valamint az informatikában amint van számolási erő, arra lesz is késöbb szükség
egy 211-es nast pl megnézel, az ma már nyögvenyelős, s 2-3 év múlva pláne az lesz! pedig mikor megjelent, akkor az is elég bika volt a maga nemében. Szóval aki hosszútávra tervez, az nem baj ha hagy egy kis potenciált a gépben!
-
törölt tag
válasz
Patrol #32385 üzenetére
Attól még simán mehet nincs gond. Sima file szerverként a belépő szinten sem lesz gond alapvetően szerintem. jó nem egy 115j-t nézzél, de na. Szerintem hamarabb fog egy vinyó a szűk keresztmetszet lenni, még egy 4k-s anyagot megold, de többet, meg még torrentezni is, az már lehet gond.
Én személy szerint a "J" sorozatot nem javasolnám már, de egy ds 116, vagy vagy 216 play már simán jó lehet.
-
törölt tag
válasz
Patrol #32377 üzenetére
Ha akarsz virtualizálni pl.
De rendesen meg tudja fektetni a procikat ha több user és több művelet megy egyszerre, sok minden fut. Pl több cloudot tartasz szinkronban, több eszközt bakcupolsz, esetleg mellette vírus írtó fut rajta, titkosítanád az adatokat, sok torrent, mellette meg szolgáljon ki tv-t kamerát, levelezést, meg ami más felmerül. simán ki lehet ezt használni.
Persze ha csak egyszerű dolgokra kell, akkor egy nagyobb nasból esetleg a több lan portot tudod kihasználni, több 4k forrást kiszolgálni lehet értelme.
Szerintem.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Patrol #32371 üzenetére
Az "téveszme", hogy a NAS-ok képesek a videók lejátszására.
Vannak persze kivételek, főleg a QNAP háza táján, amiken van HDMI kimenet és van is telepíthető Kodi a csomagok között, de nem ez az általános. És ezek a vasak nem a belépő szintűek QNAP-nál sem.
A legtöbb NAS fájlmegosztást (Samba, CIFS, NFS, AFP) tud intézni többféle OP rendszernek (Win, Linux, MaxOSX) egyidőben. Ilyen fájlmegosztási protokoll a DLNA/UPnP is.
A streamelés, azaz amikor valamelyik előbb felsorolt protokollon keresztül a lejátszó - legyen az dedikált eszköz, vagy egy TV beépített lejátszója - megkapja az adatot az nem azt jelenti, hogy a NAS játsza le (nem a NAS dekódolja) a fájlt, hanem csak adatfolyamként küldi.
És ha ez tiszta, akkor a válasz a kérdésedre: igen, a DS216 el fogja bírni a 4K-s anyagok átküldését is, mivel a lejátszód fog megbírkózni a dekódolással, nem a NAS.
Jó irányba nézelődtél.
-
Patrol
tag
válasz
Patrol #32369 üzenetére
Nekem a médialejátszómban van erős hardver és a lejátszón lévő Kodi és Plex a hálózaton keresztül érné el a filmeket.
A NAS-nak nem kell filmeket lejátszania sem pedig hardveresen kódolnia vagy konvertálnia, ezeket mind elintézné a médialejátszó. A NAS csak tárolna és hálózaton keresztül írna/olvasna.
Ezen logika alapján nézegetem a belépő szintű DS216 sorozatot.Ilyen igények mellett jó irányba tapogatózom?
Vagy kell a jobb hardver?
Több esetben 4K-s filmet kellene felolvasni.Köszönöm a segítséget.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Patrol #32367 üzenetére
Ennyi megosztott mappát kezel. Egy megosztott mappa egy különálló megosztható mappa a lemezen, amit külön kell felcsatolni. Pl v-nek videot, p-nek photo-t és d-nek a downloads mappád külön csatolod fel a c meghajtód mellé. Egy megosztott mappán belül végtelen mappa lehet természetesen.
Azaz lényegtelen, mert 30 felett még embert nem láttam aki használná, céges környezetben sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Előzetes élménybeszámolón a Mafia: The Old Country
- Hegesztés topic
- iPhone topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpársportok
- Megújult a PROHARDVER!
- DJI topic
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest