-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
gyeniko #59480 üzenetére
Az APC BackUPS -ből a CS/ES sorozatok régiek és Offline -ok (és valamiért drágábbak). Ilyet ne vegyél. Az újabb Line-Interaktív -ak közül válogass.
Az általad linkelt sem rossz, de ezért az árért már valódi színuszos is van ( [link] ). Csak NAS/Router/switch -hez elég lehet kisebb teljesítményű is. Persze huszonegynehányezerért is van jó NAS -hoz ...
-
Patice
Topikgazda
-
Essejó
veterán
válasz
gyeniko #25425 üzenetére
Két összefűzött lemez? SHR vagy Raid?
Bár szerintem mindegy is. Ha a két összefűzött lemez közül az egyik megkattant és az az elképzelésed, hogy Win 7 alatt majd szektorhibát javítasz, majd a lemezt visszateszed a NAS-ba és adatot mentesz róla azt sürgősen verd ki a fejedből. Szerintem!
Pár hete valaki 6 lemezes Nasában kattant meg az 1-es lemez és elhangzott egy program amivel le lehetett menteni az adatokat csont nélkül. Olvass vissza pár hetet, meg fogod találni. Ha nem itt akkor atestvérSICC topicban. Bocsi!(Xpenology)
Esetleg szerezd be a : UFS explorer raid edition-t azzal tudtommal le lehet menteni a lemezek tartalmát. -
Patice
Topikgazda
válasz
gyeniko #25420 üzenetére
Bocsánat, hétvége kicsit kiesett, nem tudtam igazán írni csak read Only....
Win7 azért nem látja, mert speckó (annyira azért nem) formázást használ, amit a Win natívan nem ismer. Win alatt így nem is tudod láthatóvá tenni az adataidat, ehhez erre a leírásra lesz szükséged.
Röviden: kell egy asztali gép, amibe bele tudod rakni a lemezeket, szerintem USB-n nem jó egy laptophoz kötni.
1. Desktop Ubuntu ISO-t letöltöd. Pendrive-ra "rakod" pl. Win32DiskIamger-rel (pent gyalulja, ne legyen rajta fontos adat!)
2. PC-t pendrive-ról bootoltatod BIOS/UEFI-ből --> Live módot választod
3. Ha bebootolt az Ubuntu, akkor ha RAID vagy SHR kötet volt, akkor nyitsz egy terminált és átmásolod ezeket a parancsokat soronként:
sudo -i
apt-get install mdadm>No configuration< --> OK
apt-get install lvm2
mdadm -Asf && vgchange -ayEzután a lemezkezelőben látnod kell az adatokat és USB-s lemezre menthetsz.
De ha csak le akarod formázni az egész lemezt, akkor Partition Wizard teljesen jó lesz.
-
gyeniko
őstag
válasz
gyeniko #25414 üzenetére
No, végül újra telepítem az egész NAS-t, első lépésként lementettem egy külső HDD-re a RAID1-ben lévő 2 lemez tartalmát. Megnéztem a NAS hiba naplóját, a disc 1-en (ez ment gallyra) 1 szektor hibát jelzett, közvetlenül azelőtt, hogy összeomlott a lemez. Arra gondoltam, hogy esetleg valamilyen progival kijavíttatnám/megkerülném a hibás szektort. Igen ám, de egyelőre a Win nem látja a NAS-ból kivett lemezt, nem lehet, hogy ez a formázás miatt van? Ha igen, akkor van ötletetek arra, hogyan tudnám Win 7 alatt láthatóvá és kezelhetővé tenni a NAS-ból kivett HDD-t? Esetleg tud valaki olyan topikot, ahol tudnak segíteni?
-
gyeniko
őstag
válasz
gyeniko #25369 üzenetére
A legfelső lemezt kivettem, ekkor beindult, de azt írja a DSM-ben, hogy az 1. lemez összeomlott (nyilván, mert nincs bent). DSM-ből kikapcsoltam, áramtalanítottam. Disk vissza, áram vissza, gombbal bekapcs és lőn ugyanaz, mint korábban. Létezik, hogy elromlott a legfelső lemez? Hogyan ellenőrizhető?
-
Patice
Topikgazda
válasz
gyeniko #5626 üzenetére
NFS-hez:
A 3 mappán egyenként engedélyezni kell az NFS elérést. Ehhez adj a routeredben a Pio lejátszónak fix IP-t! Ez azért kell, mert az adott mappa NFS eléréshez pont egy IP címet kell megadni.
Ha ez megvan, akkor már látnia kell az adott IP ímen lévő eszköznek NFS-en keresztül azokat a mappákat, amikre beállítottad.
SMB-hoz:
SMB esetében nekem akkor sikerült probléma mentesen összehozni a Synology NAS-t egy Dune médialejátszóval, ha csináltam egy felhasználónevet + jelszót a médialejátszónak, megadtam ennek a "usernek" a jogosultságot a megfelelő mappákhoz.
A médialejátszóban a hálózaton böngészve egyszer kért felhasználónevet + jelszót a médialejátszó, innentől kezdve megjegyezte és többé nem kellett beírnom.
Be lehet állítani a guest fiókra is ezt, de én ezzel vigyáznék.
-
Proxy2
aktív tag
válasz
gyeniko #5473 üzenetére
Most arra válaszolj, egy vagy több kötetet akarsz?
Ha az első hdd-n lévő kötet hez akarod hozzáadni, akkor jó így, csak az újonnan berakot hdd törlődik.
Ha ez az új hdd külön kötet lesz akkor úgy hozd létre.
A DSM Súgó is segít, ha elakadnál, Tároláskezelőben, jobb felső sarokban van egy ? gomb
-
Proxy2
aktív tag
válasz
gyeniko #5454 üzenetére
Hali!
A Tároláskezelőben hozz létre egy új kötetet az új hdd-n.
A Vezérlőpultban a Megosztott mappa kezelővel pedig új megosztást.Igaz én nem így csinálnám. Lesz majd benne 4 hdd?
Ha igen akkor 3 hdd-ből egy kötet, a 4.hdd egy újabb kötet és azon lenne a DS download könyvtára torrenthez.
Ugyanis az hogy ki mihez fér hozzá az nem a fizikai elkülönítésen múlik. -
Proxy2
aktív tag
válasz
gyeniko #5432 üzenetére
Esetleg egy Plex-et?
Bár az a Plex klienssel (Plex Home Theater) az igazi, de egyben egy DLNA szerver is.
Próbáld ki, ha időd engedi.Doky586:
Ha csak TV melleti média lejátszás a cél akkor értem, de ha esetleg mobil eszköz is szóba jön,
akkor egy jó media szerver is kell.
Szerintem -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Formula-1
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest