-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
Szerintem rdp-t tudsz virtuális winre is csinálni, azaz csak a szükséges portokat kell a nas felé kinyitni ehhez (ugye azt azért érdemes megfontolni h az rdp portot kinyitod e a net fele, legalább érdemes lehet egy egyedi portot arra forwardolni, de a vpn valóban jobb megoldásnak tűnik - persze kérdés mennyire érzékeny adatokat tárolnál a virtuális gépen...
-
allein
addikt
El lehet boldogulni 1 GB rammal is, példa - DS214+. Egész jó kis pöpec Syno amúgy, 3 évig ment nálam aztán váltottam nagyobbra. 916+ típusra, 8 GB rammal, érezni ám a különbséget. CPU nálam sem megy feljebb 10%-nál
Szerk: Egyelőre csak DS-t használom, semmi mást
de a rammal úgy vagyok, hogy soha nem elég belőle. Nyílván aki megengedi magának anyagilag, akkor nem is kérdéses, hogy a 8 GB-os változat a nyerő.
-
-
Madwe
nagyúr
De bizony fontos az az okos jelző a samsungnál, mert az azt jelenti h tudsz rá plexet telepíteni (illetve tán ds video is van samsungra?) így biztos, h b lakásban le tudod játszani a lakás videóit.
S ha távoli lejátszást akarsz, akkor jó eséllyel amúgy is konvertálni fogsz majd kisebb bitrátára (hacsak nem bika feltöltésed van) amihez nem árt az erős proci, s máris +1 indok a +II mellé
Sok nast kezelek, de egyikbe se bővítettem, vagy gyári 1gbosak, vagy 8gbos 916+ok (otthonra nyilván ilyen került, mert jó nézni h 10% fölé ritkán terhelem
)
-
Madwe
nagyúr
Igen. De ezért kérdeztem mi a céleszköz. Pl ha okostv és kezel smb-t, vagy van rá plex vagy video station app, akkor távoli eléréssel is le tudja játszani a filmeket.
A 216+IIben azért egy intel proci van, ami nem 1.5 hanem akár 2.5ghzen is pörög, sokkal erősebb a procija (valamint van jópár app, ami csak intel procin fut, ppcn és arm-on nem). Szvsz megéri a plusz többletet
(furán fogalmazol nekem, a lássam a lejátszott filmet - ezt így még nem hallottam
számomra a lássam a filmet meg lejátszam a filmet ugyanazt jelenti, az h lássam a távolban lejátszott filmet így furcsán hangzik
no offence)
-
Madwe
nagyúr
1. Igen, raid1 utólagosan is simán beállítható adatvesztés nélkül.
2. Milyen eszközről van szó? Egyébként neten keresztül elérhető sokminden (pl video station, plex stb szükséges portforwardokkal) de pl dlna az nem fog úgy menni, az csak belső hálóra van. Ha tud smbt pl a céleszköz akkor menni fog.
-
Patice
Topikgazda
Nem írtad milyen árkategória az amiben gondolkozol, de esetleg egy Visual Station számodra megoldás lehet.
(Megjegyzés: nem volt még ilyenem, nincs tapasztalatom vele, de nekem a leírás alapján egy HDD nélküli cucc. A kamerák képének rögzítéséhez kell egy Synology NAS!)
-
Elemental
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Apple iPhone 8 - 256 GB - fekete (152)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest