Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Használ itt valaki Delugét,DSM 6.2.1 -el?A kérdésem az lenne TCP mellé az UDP portot is kellene nyitni?Mert az istennek sem akar menni a feltöltés,azt mutatja seedben van de nem nagyon akar elindulni fel.Nem akarok DS-t használni a Transmission tökéletesen megy nálam,le/fel.Csak a szeretnék most egy kicsit váltani. -
akela91
addikt
Van aki DLNA-n keresztül használja médialejátszásra LG webOs 4.0 alatt a Synology-ját? A problémám, hogy a beépített feliratokat nem képes megjeleníteni a TV DLNA-n keresztül. A hangsávokat szépen tudom váltani pedig.
Esetleg én nézek be valami beállítást, vagy ez ennyit tud?Viszi a TV röccenésmentesen a legdurvább 2160p HDR10-et is DLNA-an keresztül, ezért megörültem, hogy nem kéne hazsnálnom a külső médialejátszót, de ez a fránya felirat az akadály.
-
z.kiss.z
csendes tag
válasz
gyugyo79 #45436 üzenetére
Újra engedélyeztem a gyári admint és beléptem vele. A photo mappához engedélyeztem a hozzáférést.
PC-ről be tudok lépni a Photo stationbe, viszont android DS Photon keresztül ugyanúgy hibát dob mint a saját adminnál.
Megnéztem a saját admin jogosultságokat is és a photo mappa engedélyezve van
viszont a saját adminnál az alkalmazások fülön itt sem jelenik meg a Photo Station,
pedig PCről be tudok rá lépni, tehát valahol a háttérben engedélyezve kell legyen, csak éppen nem látszik
Tehát végeredményben a saját admin és a gyári admin ugyanúgy nem működik androidról a DS photo esetében.
A kettő közt csak annyi a különbség, hogy a gyári adminnál nincs alkalmazások fül, mert gondolom alapól mindenre van engedélye.
Innentől teljesen tanácstalan vagyok, szóval minden ötletet örömmel fogadok. -
Czimby
addikt
Eddig windows filemegosztással használtam a nas-t és úgy néztünk róla filmeket egy LG okostévén és egy Samsung buta Tv + ASUS Oplay kombón.
Az ASUS-t szeretném lecserélni egy S905X boxra LE-vel.
Szeretném ezentúl az NFS szolgáltatást hazsnálni, engedélyeztem is stb..
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e az összes itthoni hálózaton levő Tv, Pc stb elérje annélkül, hogy egyesével megadogatom az IP címeiket?
Amennyiben igen mit kell beírnom ide Hostname/IP-hez?
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Mi történhetett, hogy Quickconnekttel sem telefonról sem más távoli számítógépről nem érem el a NAS-t? Egyik napról a másikra történt. Otthon belső hálózaton IP-vel elérem. Tegnap frissítettem is a DSM-et, de nem változott semmi. Minden engedélyezve van...
Valami ötlet?
Köszönöm
Dolphine: Köszi
Viszont frissítés előtt sem működött illetve a pipa is bent volt... Nah majd most akkor megnézem frissítés után is...
-
törölt tag
válasz
#72042496 #44667 üzenetére
Sziasztok,
Az utóbbi időben egy IronWolf Pro 10 TB és egy WD RED 2 TB volt a NAS-ban, RAID1-ben. Most a WD RED-et is egy IronWolf Pro 10 TB-ra cseréltem (eredetileg is ez volt a terv, csak a második IronWolf hibás lett), a kötetet most javítja. Re-synchronizing van, 3 óra elteltével 4%-on áll.
DS 718+, egyéb alkalmazás, letöltés, hasonlók nem futnak, és látszólag a Storage Pool > Run RAID resync faster sem segít rajta.
Korábban, a 2 terás RED-ekkel sokkal gyorsabban haladt, most a 10 terás lemezek miatt tartana ilyen sokáig? Vagy valami nem kerek?
-
z.kiss.z
csendes tag
válasz
gyugyo79 #45436 üzenetére
Megnéztem a photo stationban a felhasználói fiókokat. Minden user látszik és engedélyezve van nekik a hozzáférés. A gyári admin nem látszik, viszont az én adminom látszik és engedélyezve van neki a hozzáférés és az admin jogoknál is egyedül nála van kipipálva. Tehát elvileg minden hibátlan.
Holnap megpróbálom visszaállítani a gyári admint. Hátha azzal működik. -
ggg666
őstag
Sziasztok!
Nem tudtok valami net traffic programot nasra, ami szépen számolna, hogy mikor mennyi adat ment fel?
-
gyugyo79
addikt
válasz
z.kiss.z #45434 üzenetére
Igen erre gondoltam. Jó úgy ahogy használod meg akkor jó a kép is.
Bár én nem használom a Photo Stationt de én úgy tudom, hogy annak a jogosultságai nem itt állíthatók.Hanem magában a Photo Station -ben. Beállítások -> Felhasználói fiókok.
Az admin az amit papíron a legnehezebb kizárni, szóval ha a jelenlegi admin felhasználódal nem tudod ezt a PS-ben szerkeszteni / megnézni akkor engedélyezd erre vissza az admin -t (csak amíg ezt megcsinálod, amúgy jó ahogy használod) és nézd meg azzal a jogot vissza tudod e adni annak amit használsz (ha egyáltalán ez a baj).
-
adamos87
tag
Sziasztok,
egy tanfolyam mellé járt egy DS218Play NAS. Az volna a kérdésem, hogy a garancia hogy működik? Nem volt garanciajegy a dobozban, illetve nyilván számla sincs a termékről. Kimaradt garancialevél vagy elég csak létrehozni egy Synology fiókot és ott beregisztrálni a terméket?
Köszi a válaszokat. -
z.kiss.z
csendes tag
válasz
gyugyo79 #45430 üzenetére
Az alapértelmezett rendszeradmint nem használom és ha jól emlékszem tiltva is van.
Amit adminként használok az egy admin jogokkal rendelkező felhasználó.
Remélem erre gondoltál a kérdésnél
És ezzel a felállással hibatlanul működött a rendszer három éven keresztül
Ami a hibát okozta az a mappa áthelyezése az egyik kötetről a másikra
Mivel a video mappa áthelyezése nem okozott hibát ezért arra tippelek, hogy a ds photo appban akad el a csatlakozás, mert még mindig a régi helyen keresi a mappát. -
Protezis
őstag
Az imént jelezték nekem, hogy a legújabb win10 frissítés óta egy könyvelőprogram nem tudja visszatölteni az adatokat a hálózati meghajtóról. Minden más viszont működött (írás, olvasás TotalCommanderben, DSM se mutatott semmi problémát).
Ha valaki ilyesmibe futna bele, akkor a megoldás a következők egyike (nem tudom, hogy konkrétan melyik, de már amúgy is terveztem ezeket beállítani):
1. SMB protokoll minimuma: SMB2
2. SMB protokoll maximuma: SMB3
3. Opportunistic locking pipa
4. SMB-2 bérlet engedélyezése pipa
5. DirSort VFS pipa
6. Helyettesítő karakterek... pipa
7. SMB tartós leírók engedélyezése pipaIgazából rohadt nagy mák, hogy ennyivel megúsztam, lévén csak az a nyomorult program adott hibát. Valami csillagegyüttállás lehetett.
-
gyugyo79
addikt
válasz
z.kiss.z #45429 üzenetére
Ez egész pontosan az admin (rendszer alapértelmezetten ezen a néven létrehozott felhasználója) vagy csak administrators csoportba lévő felhasználó aki valójában pld.: z.kiss.z néven fut és nem pontosan admin (attól még nem csak az admin nevű az admin természetesen csak az az egy felhasználó kicsit más) ?
Azért kérdezem mert az admin az egyetlen akinek ilyennek nem is kéne lennie (alsó kép). -
z.kiss.z
csendes tag
válasz
MrCsiT #45412 üzenetére
Köszi a tippet, végigcsináltam amit javasoltál.
PC-ről beléptem a DM-be, adminként.
Photo station elindít.
Mappák, képek mind megvannak az új helyen.
a photo mappára adminnak írás/olvasás joga van, a többi usernek csak olvasás
(egyébként a video mappára is ugyanilyen jogosultságok vannak beállítva és azt elérem androidról)Viszont ha a felhasználóknál ránézek az adminra, akkor az alkalmazások között nincs ott a Photo station, tehát nem lehet se engedélyezni, se tiltani.
Photo station-t újra telepítettem, de semmi eredmény
Tehát most már az a kérdés, hogy miért nem jelenik meg a listában a Photo station?
Ismét várom a kreatív ötleteket -
Pubszon
veterán
Dockerben a nyilvántartásban rákeresel arra hogy speedtest, majd a legelső a tianon/speedtest.
Ezt letöltöd, majd bekerül a kép-ek közé, ahol indítod, adsz neki egy nevet, én a Speedtest.net-et adtam neki. Ha itt készen vagy, akkor bekerül a tárolók közé, ahonnan akár ki is rakhatod a főképernyőre.
A főképernyőn megnyitod, majd ott Indítás, és vársz hogy leálljon, mert a mérés végén leáll. Utána már láthatod az eredményt a tároló naplójában napi bontásban.
Így lehet kicsit zavaros, de egyébként nagyon egyszerű.Neked milyen NAS és net van hozzá?
Borisz76: Semmi gond, ráér holnap is.
-
Pubszon
veterán
válasz
Borisz76 #45418 üzenetére
Docker speedtest tárolóval mérj egyet.
Milyen géped van?Testing download speed................................................................................
Download: 71.74 Mbit/s
Testing upload speed....................................................................................................
Upload: 6.88 Mbit/s -
UjraMiki
újonc
válasz
bozsozso #45163 üzenetére
A mai napon én is az alábbi E-mail üzenetet kaptam:
Kedves felhasználó!
Az alapértelmezett átjáróra vonatkozó beállítások módosultak, ezért a rendszer engedélyezte a porttovábbítási szabályok funkciót.
Üdvözlettel:
Synology DiskStationNálam is változatlan minden, tehát a router is, a NAS is, Nem NAT-olt IP az cím. Viszont én is ma távolítottam el, majd újra telepítettem, majd ismét eltávolítottam egy programot. A program a: Malwarebytes for Windows free verziója.
Egyébként minden rendesen működik, és ezért nem is értem ezt az üzenetet.
-
fulton
addikt
válasz
gyugyo79 #45383 üzenetére
Köszönöm meglesem majd.
Sajnos most nem vagyok otthon de telefonon keresztül quickconnect segítségével elindítottam a NAS frissítését. De valamiért onnantól kezdve nem tudok belépni sem ds cam ds get ds file alkalmazással sem quickconnect el. Mi lehet vele Szerintetek? -
gyugyo79
addikt
válasz
WaterWave #45399 üzenetére
Nem működik miért működne ? A port az összefügg azzal, hogy https vagy http.
Magát a portot azért adod meg mert nem az alapértelmezett 443/80 van használva. (Van ahol elhagyható ez de az nagyon ritka)
Tehát ha alapértelmezett esetben a https helyett http írsz akkor nem a 443 porton próbálkozik hanem a 80 -ason ha a 80 porton nem ér el semmit (jelen esetedben ugye csak a https van kiengedve akkor nem tud mivel beszélgetni.
DE mivel nem is az alapértelmezett portot használod ezért a http/https -el együtt a portot is meg kell adni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Hobby elektronika
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest