Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
@mriya@ #271962 üzenetére
Midot kell venni, abbol sok 80 oras ES chronometer.
Vagy kvarcot, aztan nincs vele gond
A 80 orassal meg lehet csinalni azt, hogy penteken melo utan lerakja es hetfo reggel meg jarni fog, a 38 oras biztos megall, de meg egy 50 oras se nagyon fogja ezt tudni. Persze aki soha nem veszi le az orajat, annak ez mindegy, de aki valtogatja vagy hetvegere nem veszi fel, annak lehet szempont -
rbalint88
addikt
válasz
Puculo #271956 üzenetére
Szvsz a 80 oras jarastartalek hasznosabb, mint a chronometerseg es a mianyag alkatresztol se felnek annyira
Hasonlo, de a mindennapokkal szerintem kompatibilisebb a stilus a Tissot eseten a Visodate-nel, illetve batran ajanlom ezt is: [link]
Mido haza tajan is nezz szet, szoktak lenni eleg jo akciok es az meg feljebb van pozicionalva a Swatch csoporton belul. -
rbalint88
addikt
válasz
Puculo #271950 üzenetére
Menj el boltokba, ne csak neten nezd az orakat. Probalj fel minel tobbet, hogy all a kezeden, mennyire kenyelmes. Ha ott mar sikerult leszurni par modellre, akkor azokat linkeld be es elmondjuk a meglatasai kat, de az orat magadnak veszed, szoval azt vedd, ami a legjobban tetszik es a legkenyelmesebb
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #271889 üzenetére
Szvsz a Citivel se lennel elorebb, probalj megnezni egyet valahol eloben, akar kulfoldon, mielott vakon berendelned. A GS legalabb mar megvan, kicsit baratkozz vele (kezen), mielott beleugranal egy masikba.
Nekem egyebkent az jon le az irasokbol, hogy nem vagy komfortos a dragabb orakkal, nehogy baja legyen, inkabb a CW arszintje az, amit el tudsz engedni/amiben el tudod engedni magad es nem az oran aggodsz. Ez egyebkent egyaltalan nem problema, sarkitva nezve nem ad tobbet a GS vagy Citi sem, mint egy CW (mutatja az idot, szep), csak nagyobb az amortizacio.
Nekem a CW-vel a szerkezet a legnagyobb bajom, inkabb lenne valami jo kvarc benne, mint egy sw200, a 38 oras jarastartalek nekem no go. Illetve sajnos mar az is inkabb 450ezres ora hala a jo arfolyamnak - kiveve ha kiarusitason veszed, ugy valoban beferhet 300k kornyekere.
A ket emlegetett japan szvsz olyan embernek megerkezos ora, aki csak le akarja tudni az orazast, nagyon egyszeru, letisztult darabok, nincs bennuk semmi jatekossag, osszekacsintas, twist vagy hogy mondjam… Es nem kell itt nagy csodakra gondolni, csak mondjuk a kozepso szemek szele legyen polirozott, a tokon egy feluletvaltas, stb.
Longines Spirit nekem nem illik a fenti vonalba, a Tudor BB36 mar inkabb, de az is sokkal “durungabb” azzal a mutatokeszlettel es indexekkel, mint a ket japan vagy akar a CW.
Egyebkent lehet erdemes lenne elmenni borzezni vagy valami nagyobb hasznalt ora kereskedohoz es nala probalgatni, ott legalabb latod az amortizaciot is. -
rbalint88
addikt
válasz
bigmasterg #271877 üzenetére
Itt a pont
-
rbalint88
addikt
válasz
Lev Abalkin #271812 üzenetére
3., jol van ez igy
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #271771 üzenetére
Leszedni sem olyan eccceru, merthogy ami nem festett, hanem pvd vagy dlc, az kemiai eljaras es ezert nem eleg csak gyongyoztetni, mert nem lesz egyseges a felulet. Kell meg egy kemiai eltavolitas is, ami megdobja a koltsegeket. Termeszetesen “utolso csavarig” szet kell szedni az orat hozza.
Mondjuk valoszinu en kezelem ezt tul lazan, de ha helyetekben volnek es tfh a Pelagos tetszik es az lesz az egyetlen oram, hat akkor az kapja az ivet, max 5-10 evente elmegy kulso wellnessre is a belso mellett
Igen, a rohadt draga ora is ugyanugy, ha nem jobban (latvanyosabban) karcolodik, mint az olcso, mert nem bevonatolassal, hanem az acel v titan olyan minosegu megmunkalasaval erik el a megfelelo feluletet.
Nem azt mondom, az elso karc az Omegan okozott nekem is egy kis szivtajeki szoritast, de kb 5 percig tartott. Igen, a plexi kenyes
De a csat is karcolodik az asztaltol. Tudni kell leszarni. Es ehhez nem anyagilag, hanem fejben kell “megerkezni”. Nyilvan ha daraloba megyek, akkor nem az Omegat veszem fel, de ha targyalas van es inges szettet veszek fel, akkor az jon velem. Bar a Golden Tuna eleg jo conversation starter, ugyhogy lehet majd hagyok teret neha az exhibicionizmusnak
-
rbalint88
addikt
válasz
fagyalllo #271704 üzenetére
#kezmuves.
No akkor mar publikalom a legujabb szerzemenyt, 1991-es Seiko Golden Tuna, 7C46-7009. Latszik, hogy volt multja, de remelem meg legalabb ennyi jovoje is van.
Kapott egy tomitescseret, uj elemet es az SNE498 gyari szijat, a kepen meg nem az van.
Egy ”patina” zavar, a karcos uveg, ehhez vajon letezik zafir? -
rbalint88
addikt
válasz
gipsztigris #271670 üzenetére
Oket talaltam en is, csak erdekelt volna gyakorlati tapasztalat is.
Gondolkozom asszonynak egy oran, de erost latszik rajta a kor (sok helyen meg van kopva a fekete pvd), aztan gondoltam ha mar ugyis hozza kellene nyulni, akkor lehetne valami mas szin is akar. A bright nickel szinnel meg egesz kis csajos lenne -
rbalint88
addikt
Cerakote bevonatot csinaltatott mar valaki az orajara? Nagysagrendileg mennyibe kerul es mennyire kell szetszedni az orat? A tokot tudom, hogy ki kell belezni teljesen, de a femszijat szet kell szedni szemenkent?
Koszonom -
rbalint88
addikt
válasz
driv4r #271582 üzenetére
Dupla adag ironiat tetszett bevenni ma reggel!
A Moels tenyleg marha jo, kepeken nagyon igenyesnek tunik. A beka/szovegkiemelo zold tetszene belole, de most epp nem aktualis a vasalras. Majd ha visszajott a wellnessrol, akkor publikus lesz az aranyoskam, nekem az lesz a nyari fun ora. Bar a buvar zsanerrol nem sikerult lejonni azzal se -
rbalint88
addikt
válasz
Veron #271372 üzenetére
Nagyon jo orak, de sztem annak valo igazan egy Rolex, akinek egy oraja van mindenre es azzal le van tudva az orazas neki, valamint azt tudja nem sajnalni.
Nekem az a problemam, hogy Rolex arszinten mar elegge kinyilik a vilag es ha nem “””racionalisan””” akarja megoldani az ember az oravasarlast (ertektartas, gyors eladhatosag, markaismertseg), hanem valami izgalmasabbat szeretne, akkor abban is nagyon el lehet veszni. En tudom magamrol, hogy nem vagyok egy Rolex-guy, megprobaltam, se a butik millioje, se az orak nem voltak otthonosak-komfortosak, de ettol meg az orakat jonak tartom. Amit vennek, azt se magamnak, hanem felesegemnek, egy red grape OP-t az elozo generaciobol vagy a mostanibol a pottyos szamlaposat, amitol itt a tarsasag haromnegyede kiakadt
Magamnak elobb vennek Zenith-et, Mosert, Glasshuttet, Chopard-t, Hublot-t, Grand Seikot, masik Omegat, Breitlinget, mert izgalmasabb darabjaik vannak
-
rbalint88
addikt
Errol a joszagrol mi a velemenye a kedves egybegyulteknek?
[link] -
rbalint88
addikt
válasz
No.01 #271182 üzenetére
En se erzem gaznak a szijat, szepen megmunkalt szemekbol van, ami csaloka lehet a minosegerzetet illetoen, hogy a belso rugos stift miatt nagyobb a jateka, de ez a kenyelemben pont segit, nem feszul ugy meg a kezeden.
Mondjuk a Moonwatch szijaban is van kis jatekossag, aztan annak a kidolgozasara se szoktak panaszkodni[kép]
-
rbalint88
addikt
válasz
kiskaloz #270884 üzenetére
A ketsegeidet csak egy felprobalas tudja eloszlatni, ezt nem lehet latatlanban eldonteni sajnos. A kenyelem nem arfuggo, vannak nagyon kenyelmes olcso es nagyon kenyelmetlen draga orak is, plusz mindenkinek a csukloja egyedi, meg fugg attol is, hogy szereti hordani az orat.
-
rbalint88
addikt
válasz
Memmaao #270496 üzenetére
Marmint a vamot is, arra gondolsz? Sztem ez ugyanaz kb, mint az ebayes global shipping, amikor elore kifizetsz minden celorszagi kozterhet.
Jomashoptol eddig ketszer vasaroltam, egyszer 2012-ben, akkor levamoltak rendesen, egyszer meg ismi jott Amcsibol es elhozta oket. -
rbalint88
addikt
válasz
SOAD19 #270444 üzenetére
Hat, ha penz nem szamot, akkor: Omega Speedmaster (megvan, gral volt, azert is vettem meg), valami fain buvar - talan Sinn UX vagy egy titan GS, meg egy Bulgari Octo. +1 G-Shocknak vagy a 40 years anniversary ami megvan (“Jegvarazs” by kronoViktor) vagy a karbon/titan verzioja.
De harom orara szukiteni kinzasVagy legyen egy, ami mindenre jo vagy ne limitaljuk, hagyjuk burjanzani a metelyt
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #270032 üzenetére
Lehet pontatlanul fogalmaztam. Sokszor egy adott ora 90%-a Kinaban keszul es megis ra lehet irni a svissz mádé-t a hulye szabaly miatt. Ugye az ominozus eset, amikor a billegot asvajcba’ rakjak be es ettol swissmade lesz, mert a jobbagy fizetese annyi, hogy az ora 60%-a svajci “”””ertek””””, igy mar mehet ra a stempli.
-
rbalint88
addikt
válasz
Voltam #270020 üzenetére
Ujraertekesithetoseget felesleges 600ezerig nezni, mert brutal ertekvesztesuk van. Megbozhatosaggal nem szokott gond lenni.
Certina DS Action egy tok korrekt ora, en abbol vennek egy titan kvarcot. Van kezihuzos mechanikus oram is es ugy mondom, hogy a mechanikus ora szivas laikus szemmel. Ha nem hordod minden nap (vagy minden nap csak keveset), vegyel inkabb kvarcot
A svajcisag meg egy tok humbug dolog, vannak rola jo cikkek es videok, siman az ora 90%-a Kinaban keszul a Swiss made oranak… -
rbalint88
addikt
válasz
tboldi #269593 üzenetére
Almas orak es Casio-k atallnak maguktol, a mechakat ugyis be kell allitani majd felvetelkor, mikro+ suto megvolt gyorsan, autoknal a kabrio fixen nyarin van, a ket napi jarosban meg ugyis a carplay mutatja, szoval nem allitgatom
Ja es Memmaao eredeti kerdesere: Apple Watch, mert korlatot festettem, delutan meg setaltunk. 6km, ebbol 2,5km 18 kilos, 1km 12 kilos gyerekkel a nyakban.
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #269255 üzenetére
Szvsz meg a Celest nez ki marha jol az aventurin szamlappal. Ha nincsenek extra igenyek (gmt, sok lume), akkor az is egy nagyon jo egyetlen ora - es itt a marka hatranya, hogy aki ismeri a CW-t, az mar altalaban bubu es tobb oraja van, akinek meg tokeletes lenne az ora, az meg soha nem hallott a markarol
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #269252 üzenetére
Ezek kozul nekem az utolso.
Szvsz ha a szent gralt keresed, akkor ott egy tul valamilyen ora nem nyero. Legyen persze egyenisege, de ne az uralja a megjelenest. A Baltic a bordo szamlappal bomba, de limitalt szinskalan mozgo ruhakhoz passzol. A ket ward szamomra szinten sok ruhahoz nem passzol, tulzottan jelen akar lenni, tul kontrasztos egy sotet ruhaval. Szinten szvsz: egyetlen oranak biztos egy fekete, max sotetszurke szamlapos darabot valasztanek, letisztult fazont. Vagy az utolsohoz hasonlot (pl egy egyszeru harommutatos max gmt GS, aminek a kidolgozasaban, az aprosagokban tetten erheto tokeletessegeben tudsz elveszni), vagy egy klasszik kronot (moonwatch pl - ugy van rajta mit nezni kozelrol, reszletekbe menoen, hogy kozben nem azt orditja a vilagba, hogy “ide nezzetek, egy draga ora vagyok!”) -
rbalint88
addikt
válasz
ledgeri #269076 üzenetére
A baró-méter mértékegysége az 1 roleksz, tehát ha annál gagyibb órát veszel, akkor akár nulla is lehet, de egy Jacob&Co akár 20 baró-méteres értéket is elérhet
Viccet félretéve, ez elég specifikus funkció, G-Shock Mudmaster sorozatban van emlekeim szerint, valamint egyes Garnin okosorakban is. Utobbiak a kutyuzest is jobban hozzak
-
rbalint88
addikt
Hamilton x Dune [link]
A digitalis verzio jopofa, az analogon nekem eroltetett a vilagito motivum -
rbalint88
addikt
válasz
SOAD19 #268840 üzenetére
Hat a DH es az Omega kozott sokkal nagyobb a hasonlosag, mint a Fortis es a Laco kozott. Utobbiak csak hasonlo stilusuak, meg azt se gondolnam, hogy fel szemmel az egyiket neztek, mikozben a masikat rajzoltak.
driv4r: Kilchoman Machir Bay eletem egyik legrosszabb whisky elmenye, egyszer kisgyerekkent belenyaltam a baranyhimlo ecsetelojebe, annak volt 1:1 ugyanolyan ize
Nalam a Gentlemen Jack es a Teeling az alapdarab
-
rbalint88
addikt
válasz
SOAD19 #268738 üzenetére
Egyszer bementem Pesti Orasba egy elemcserere es akkor hozott be egy csavo egy olyan Breitlinget, amit 5 eve folyamatosan hordott, le nem vette es ennek megfeleloen nem is takaritotta soha. Hatoooo a szij szemei hatulrol fel voltak borozve gyakorlatilag, rettento gusztustalan volt…
-
rbalint88
addikt
válasz
bigmasterg #268624 üzenetére
Lehet en tudom rosszul, de a hardlex az nem egy feluletkemenyitett asvanyi uveg?
-
rbalint88
addikt
válasz
bigmasterg #268463 üzenetére
Eddig zola96 talalata all legkozelebb a szivemhez
abbol lattam egyszep allapotu kvarcot 200 korul, az jo deal.
A homage orakat en nem csipem, egyedul panerai jellegut vennek, mert az anno is volt markajelzes nelkul is.
A Mido jopofa! -
rbalint88
addikt
válasz
Memmaao #268460 üzenetére
Igy ot ev tavlataban elegge pozitiv a tapasztalatom az Apple megoldasaval, ugyhogy egyelore maradnek annal. A mostani oraval is csak az a baj, hogy az akkuja kezd faradni (nem tragikus meg, egy teljes nappalt aktivan is kibir, ejszaka meg ugyse hordom) - a javitas viszont gtk, az ora ertekevel vetekszik es nincs garancia utana a vizallosagra
Nekem az egyik automata 34mm-es es azt is jo meretnek erzem a celjara. Mivel orokseg nagypapamtol, igy szigoruan csak evi par alkalommal hordom. [kép] -
-
rbalint88
addikt
C24-tol igyekszem tavoltartani magam, mert ott elkezdek bongeszgetni, biztos megtetszik valami es vasarlasba torkollik
AW Ultra lenne a nyero egyebkent, kezd lassan faradni a Series4, de meg huzza egy darabig. Volt nagyon jo aron egy kvazi uj darab ismerosnel, csak addig tokoltem rajta, meg nezegettem a titan szijakat hozza, hogy elvittek.
Koszonom az eddigi ajanlasokat, en valahogy a Citizenekkel nem vagyok baratsagban (volt 2010-ben egy titan, zafir, solar darab, 100m vizallosaggal, rohejesen olcson, valami 100$ kornyeken), valamint Casiobol is megmaradok a G-Shocknal -
rbalint88
addikt
Szerencsesen lecsusztam egy jo ajanlatos Apple Watch Ultrarol, ugyhogy motoszkal bennem az orat vehetnek. Fobb parameterekben: titan kasztni es lehetoleg titan szij is, zafir uveg, jo kidolgozas. Szerkezet mindegy*, arban 400ezer Ft-ig, hasznalt is OK. Nem igerem, hogy meg is veszem barmelyik ajanlottat, inkabb csak a piac felterkepezese. En csak egy orat akarok venni iden es nem biztos, hogy el kell loni mar februarban a lehetoseget
* mukodesi elvet tekintve mindegy, akar okosora is erdekes lehet
-
rbalint88
addikt
válasz
Tufa_ #267451 üzenetére
Akkor szepen pozicionalgatjak feljebb magukat
Szerencsere minden orajukban talalok valamit, hogy miert ne vegyem meg, altalaban az arcimket es a szerkezetet
Pedig a twelve es a bel canto is tetszik, elobbinel meg ott a pillangocsat is, nekem csak a bekazar jatszik, szeles a csuklom es a pillangocsat pont a ket csontot nyomja mindig. -
rbalint88
addikt
válasz
Tsebacsi #267440 üzenetére
Sok ora le van arazva valoban, csak sok kozottuk a “hasznalt “ (nearly new) es azert olyan orulet ardobasok sincsenek. Most erted, egy 1000€-s ora 7-800€ kornyeken olyan, hogy ahh meg gondolkozom rajta, 500€-ert meg instant nyilik a buksza… foleg, hogy cw amugy is szeret 100-150€-s kuponokat lodozni puszira, akkor meg rogton nincs is akkora akcio mar a kuponnal 850€ helyett
-
rbalint88
addikt
válasz
bigmasterg #267200 üzenetére
Szomszednak van nodate Sub-ja, azt kb mindenki kiszurja - pusztan azert, mert sokkal jobban csillog. De ma egy kedves forumtarsnak egybol raallt a szeme a Speedyre, mondjuk evek ota platoi szerelmet apol a dark side of the Moon kivitellel
kutaskislany egyebkent elegge golddigger-pozitiv kinezetu volt (a.k.a kacsacsoru emlos) -
rbalint88
addikt
válasz
Peetey91 #267129 üzenetére
Nyugodtan menj be probalni a butikba az Andrassyn, nagyon kedvesek, segitokeszek. Nekem ott a probanal teljesen egyertelmu lett, hogy Speedmaster kell
Orisbol nekem a Kermit a nagy kedvenc, de ugy altalanossagban is raneznek a ProPilot vonalra
Ha mar ugyis arra jarsz, menj be a Breitlingbe, WDL-be es Seiko Boutiqueba is, csak hogy kellokeppen osszezavarodj -
rbalint88
addikt
válasz
::Trunks:: #267061 üzenetére
Ebayrol, aussiestraps eladotol, ha meg mukodnek.
-
rbalint88
addikt
válasz
5-ös kezelő #266939 üzenetére
Sorry, nem voltam a legpihentebb mar.
Nekem se csak egy oram van…[kép]
Plusz meg egy orokolt , egy olyan, ami mar csak dobozban pihen es egy okosora.
Most ugy erzem “kesz vagyok”, persze sok-sok ora tetszik, de venni szerintem jo darabig nem fogok semmit. Meg egy Grand Seiko piszkalja a csorom, na majd 50.-re -
rbalint88
addikt
válasz
Memmaao #266937 üzenetére
Moonwatch volt a megerkeztem - azert is lett az. Seamaster (tul csillogos) volt nagy csalodas. DJ41 kevesbe, azt kek szamlappal el tudnam kepzelni, de nem volt annyira must have erzes, inkabb a korrekt iparosmunka (egy egysegnyi minosegi ora), kb 2000€-val dragabb lett volna a speedynel es leginkabb tokom se fog eveket varni egy - ennyire basic - orara…
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #266932 üzenetére
Es reszben valasz ricsik-nek is: idovel megszokod, par honap, max fel ev. 5 eve amikor a Seikot vettem, akkor az draga ora volt nekem 300-ert, vigyaztam ra, mint a himes tojasra. Amikor eloszor bevertem, rendesen rosszul lettem, de szerencsere nem lett nagy baja az oranak. Most a Moonwatch ilyen, szoktatom magam hozza. Nyilvan mivel itt egy nagysagrenddel nagyobb osszegrol van szo, meg inkabb extra ovatos vagyok, de “edzem” a lelkem, hogy ez velem lesz amig elek, nem kell aggodni a karcok miatt.
Tartsd meg, amihez a legjobban kotodsz, vedd meg a gralt es hatha “megerkezel”. DJ36, OP36, Explorer, Grand Seiko vonalon gondolkoznek en is. Ja es probalgass! Nekem a Moonwatch a masodik olyan oram, hogy kb eldontottem melyik orat veszem es eloben csalodas volt. A Seikobol az SPB053-ra voltam racsavarodva, de sehogy nem allt rajtam, SPB077 lett helyette. DJ41 es Seamaster kozott gondolkodtam, egyik se tetszett magamon, a Moonwatchot felveve egybol megvolt a “megerkeztem” erzes, van mogotte sztori is, nem is hivalkodo, ugyhogy tul is teljesiti az elvarasokat
A plexi es a kezihuzas a tortenelme resze, ugyhogy azokat se hianyossagnak fogom fel
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #266916 üzenetére
Ha filozofiai sikra tereljuk a kerdeskort, 2-3 ora arabol nem lenne olyan, ami mindent visz? Vagy akar tobb penzbol, itt a kerdes az, hogy meg tudnal-e allapodni egyetlen oranal, mint szent gral?
Csak azert kerdezem, mert nekem mindket kollekcio elemei hangulatra elegge hasonlok* - igy kepekrol, lehet eloben mas, de egyiket se lattam meg. Ja, de, a Longi kilog, mert a tokja sztem borzaszto azzal a tulhangsulyozott koronaval es koronavedovelBudget megoldasi javaslat:
A Smith az aventurin szamlap miatt kulonleges, meg az mar meg is van, szerintem az polotol oltonyig mindennel jo. Melle egy g-shock vagy sport/okosora strandolos-veretosnek es kesz is vagy
* velemeny+ konzumidiota megoldasi javaslat: nekem az jon le, hogy keresed a tokeletest, az igazit, az egyetlen szent karorat, ami hu tarsad lesz eleted vegeig
Soook penzert is van kompromisszum (lasd Moonwatch, plexi es kezihuzo 3misiert) , ugyhogy inkabb valami olyat keress, ami megfog a sztorijaval, hangulataval, amihez tudsz kotodni - ne pedig olyat, ami az excel alapjan kiadja
Chrono24-en nezekodj, csak atmero alapjan. Ami igy eszembe jut elsore, az egy Nomos Club Campus, az is ilyen mindenre jo ora.
-
rbalint88
addikt
válasz
zmilaner #266897 üzenetére
Inkabb az a kerdes, milyen kornyezetben es mennyire odafigyelve hasznalod. Van aki barmit ossze tud torni, meg olyan is, akinel a csunyan ranezesre is karcosodo plexi is makulatlan evtizedek utan.
Nemreg irta Misi1979, hogy a zafir, ha torik, igen csunya karokat tud okozni a szamlapban, valamint nagy szivas kipucolni a szerkezetbol is. Teny, hogy a toreshez viszont komoly behatas kell. A plexi konnye(bbe)n karcolodik, viszont a rugalmassaga miatt neheze(bbe)n torik. A sima asvanyi uveg a ketto kozott van.
Nekem van plexis, asvanyi uveges es zafiros oram is, egyikkel se volt problema. Egyetlen oramnak karcos az uvege, az apple watchnak, de az nem zafir, ellenben domboru es melosoranak mindig az van rajtam. Az vegigcsinalt egy lakasfelujitast, kismillio automosast, lett aszfaltmergezese kocsmazas utan…
Lehet kicsit tul van aggodva ez a kerdeskorMeg valoszinu te is okosabb es ovatosabb vagy mar, mint tinikent
-
rbalint88
addikt
válasz
CactuS #266891 üzenetére
“nekem is minden nap tolni valamit”
Ilyen eletmodhoz altalaban valami gyorsitot szoktak 🛣️En azt vettem eszre, hogy amiota nyugisabb melom van, azota a testem se “panaszkodik” annyira, nem huz ugy ossze a stressz-gorcs
Memmaao: az a brutto tiz perc cigivel, zuhannyal bemelegitesnek is keves
-
rbalint88
addikt
válasz
Memmaao #266647 üzenetére
Ket naponta??? Neked mar elrothadt a szivedDezso.
Arra jo az 50 ora, hogy ha egyik nap elfelejted, pont nem all meg, de a butikban is azt mondtak, hogy azert az az optimalis, ha minden nap felhuzod.
Nalam a Seiko is kb kezihuzos, mert olyan ritkan hordom, hogy mindig megall ket alkalom kozott… most nyilvan Speedy mania van, majd ha csillapodik, akkor a Seikot is tobbet fogom hordani, de 50 oras tartalekkal igazabol mindegy hogy heti 2x veszem fel vagy kethetene1x, ugyis fel kell huzni es be kell allitani -
rbalint88
addikt
válasz
CactuS #266635 üzenetére
Azert van automataja, hogy ne kelljen minden reggel felhuzni a mechanikus szerkezetet
Egyebkent amig egy orad van es minden nap azt veszed fel, egyaltalan nem nehez eszben tartani, hogy felhuzzad (vagy az automata felhuzza magat), akkor kezdodik a bonyodalom, amikor elkezdeszosszevasarolni minden szartkollekciot epiteni, aztan annyi orad van, hogy kethetente ersz korbe rajtuk. En a 4 napi hordos + 1 nagyon alkalmi orokolt ora + az okosora mellett most erzem azt, hogy mar igy is tobb oram van a kelletenel, de szinte mindegyiket meg tudom indokolni valamiert (30.+35. szulinapi, fiaimmal kozos modell, nagypapam oroksege), csak a jegvarazs casiot nem, de az meg limitalt, nagyon jo aron volt a listaarhoz kepest es nagyon csipem -
rbalint88
addikt
válasz
driv4r #266575 üzenetére
Ha kicsi segedszamlapon van, akkor nem zavar, a kozponti nagynal bantja valahogy a szemem. Valoszinu tul regota hordok mechanikus orat, az a baj
Egyebkent a kvarc szerkezettel nincs bajom, sot, felesegemnek nem is vennek mast, meg aki nem akar babralni az orajaval annyit, annak is kvarcot javaslok inkabb mindig. Csak lehetne tobb folyo mutatos szerkezet, foleg egy solar ora elbirna. Ha meg nem kap fenyt, akkor x ido utan megall 0-n es csak akkor lendul ujra mozgasba, ha kap fenyt. Viszonylag olcso fenyevo Citizenek is megallitjak a masodpercmutatot, szoval biztos nem nagy truvaj beleprogramozni.
A masodpercre utes vesszoparipajatol is meg lehet igy szabadulni, meg tenyleg, szebben reprezentalja az ido folyamatos mulasat -
rbalint88
addikt
válasz
CactuS #266427 üzenetére
On meg az autosbol hianyzik fajoan!
Vostok Europe-ok kozott biztos talalsz kezre illo meretut, de szerintem a Citizennek is vannak oriasokra meretezett modelljei, de pl a g-shockjaim femszijabol is kellett kivegyek 2-3 szemet, pedig nekem is 20+ keruletu csuklom van, szerintem teljes hosszusagu szijjal jok lennenek neked is. -
-
rbalint88
addikt
válasz
WasabiTrsr #266238 üzenetére
Ez sem teljesen igaz, magasabb kategorias modellnek magasabb az oradija is a markaszervizben.
Pl tavaly ahol voltam, ott Polo netto 16, Golf netto 20, Passat netto 24ezer/ora.
A maganzo szerelonel ahova az Audival jarok, ott meg autotol es munkafolyamattol fuggoen vannak az arak, nem oraberben. -
rbalint88
addikt
válasz
fagyalllo #266224 üzenetére
Az a Tuna is nagy kedvenc, de szerintem kimarad, horror aruk van mar…
GlitterJohann: kizart
az egy olyan projekt, ami megvalosult dolgokat nem veszelyeztethet. Prioritasi listan is eleg hatul van jelenleg. Max az Audit adnam el erte, mashoz nem vagyok hajlando nyulni, inkabb tolom egy kovetkezo eletig. Bakancslistas tetel, de nem esz nelkul
Amugy is, lehet mire meg tudnam venni, addigra mostani erteken 2000Ft lesz egy liter benzin, akkor meg sok kedve nem lesz senkinek autozni, foleg nem 12-20 litert fogyaszto hobbiautokkal
-
rbalint88
addikt
válasz
fagyalllo #266222 üzenetére
Oke, de mi szamit serulesnek es mi hasznalatbol
eredo kopasnak?
Pl ha a lunettabetet behorpad, mert a valahanyX-edik szulinapodon satun odavered, az a kozos tortenetetek szempontjabol elvesz vagy hozzaad az orahoz?
Vagy ha eleted utazasan kap egy utest a tok, azt kijavitod vagy hagyod, hogy arra emlekeztessen akarhanyszor csak ranezel?
En ugy gondolom, hogy ami a normal mukodest nem befolyasolja, az maradhat -
rbalint88
addikt
válasz
GlitterJohan #266218 üzenetére
“kipofozzák az órát rendesen”
ezen sokat gondolkodom mostanaban, hogy kell-e feltetlen x evente ujba tenni az orat vagy hadd parinasodjon a viselojevel egyutt. Nyilvan oraja is valogatja, van aminek jol all a hordottabb allapot, van aminek nagyon nem.
De pl egy megorokolt “nagypapa orajanal” biztos azt ereznem, hogy a felujitassal kilugozzak az orabol a tobb evtizednyi sztorit es csak egy lesz a sok szepen felujitott oreg ora kozul.
Jelenleg hajlok arra, hogy hagyjam a (megtartos) oraimat hasznalodni es kifejezetten kerni fogom a szervizt, hogy esztetikai beavatkozast ne vegezzenek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest