- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
squir
aktív tag
válasz
gyuszmó #187926 üzenetére
"Baja lehet, ha nem viszem el?"
Persze. Tönkreteszed. Ha nincs olajozva, nincs kenés, esetleg valami kosz-törmelék keveredett a szerkezetbe, akkor elnyíródhatnak a csapok, kitörhet fog a fogaskerékből, stb. Olajozás nélkül fém a fémen súrlódik, erősen kopik. Ha ez összejön, akkor nem szerviz kell majd neki, hanem alkatrészcsere. Értelemszerűen az drágább és vintage óra esetén nehézkesebb is lehet."honnan tudom hogy aktuális e a szerviz?"
Mikor volt utoljára szervizelve? Ha nem tudod, akkor sanszos. A mechanikus órákat illik (és kell is) 5-6 évente szervizelni. Ha sokat állt a szerkezet, akkor hamarabb is kellhet, mivel nincs az alkatrészeknek kenése (lásd fentebb). Ha a járáseltérése fél perc körül van, vagy több egy nap alatt, vagy a járástartaléka kevés (egy ilyen automatának kell tudnia 40h környéki járástartalékot. Ha 30h vagy kevesebb, akkor szerviz érett) akkor időszerű óráshoz vinni.Egy vintage automata szerkezet szervizelésénél szétszedi az órás az egész szerkezetet, megtisztítja az alkatrészeket, újra összerakja, olajozás, tesztelés. 5e Ft körül ha kiszámolod kb 300 Ft-os órabérben dolgozna vele. Annyiért szerintem te sem mennél el melózni... főleg szakemberként. Ez egy 25 köves, day-date (tehát komplikációs) automata szerkezet: azaz nem egy alap kézihúzós, annál bonyolultabb, munkaigényesebb.
Teljesen korrekt ár a 18e a szervizre.
-
válasz
gyuszmó #187620 üzenetére
Ez valami matricázott kínai lehet, gondolom.
A cornavin márkanév egy itthon éldegélő arab seftes csávónak az egyik védjegye, üzlete. Az Asztóriánál bele is bukhatsz a boltjába. Asszem nulla újjamon meg tudnám (én) számolni mit is vennék tőle.
Gyuszmó... ma kint jártam a Sasadi ószeres piacon. Több ilyen forma, ennél sokkal jobban is kinéző orosz, felújított, használt óra is kapható volt az általad emlegetett 50ezres árig. Kb 4 eltérő, igen szép modellt is tudtál volna venni ma ezért a pénzért. -
-
TemFug
csendes tag
válasz
gyuszmó #123055 üzenetére
Attól függ milyen típusú / milyen skála van rajta.
Egy forgatható GMT / UTC lünetta felettébb hasznos lehet bárki számára, mely egy kismutatós órák esetén a második, míg két kismutatós (az egyik az ún. GMT / UTC mutató) órák esetén egy harmadik zónaidő kijelzését teszi lehetővé.Valamint egy forgatható lünetta közvetett módon segítséget nyújthat az égtájak meghatározásában a pontos idő és a Nap állásának segítségével.
A lehetőségek tarhaza amúgy szinte vegtelen, a búvár perc-kronográf - És nem chronograph magyarul! Csak hogy az "okoskodás"se maradjon el. Bár én inkább nevezném népművelésnek. - skálától a köralakú logarlécen át (pl. Navitimer) nagyon sok exotikus (fogadok itt az x-szes irasmódba beleköt valaki...) dolog előfordul.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
gyuszmó #123055 üzenetére
Stoppernek. Csak mindig elfelejtem, h elkezdtem mérni vmit. Másnap jut eszembe, miért nem fönt van a pötty.
Csendes járású, folyamatos mozgású mp mutatós olcsó falióra ha vkit érdekel, a Btech márka tudja ezt. Auchanban szokott akcióban lenni 1-2,5 rongyért. Tegnap bezsákoltam egy 20 cm-est, az összeakadó mutatók kiegyengetése után hibátlanul megy eddig.
Ez egész jó lehet. Kínai, de Ronda 515 van benne. Kár, h 42 mm. 40-esben vinném is.[link] -
madarasz92
őstag
válasz
gyuszmó #123048 üzenetére
Én nagyon szeretem , ez volt az első komolyabbnak mondható órám . Mondjuk az enyém ilyen fémszijjas
fagyallo: Ja én is nézegettem hogy milyen olcsón adja . Rádásul irja hogy 1év garit ad rá .
Egyébként kiváncsi lennék mi a különbség az enyém között amit itthon vettem (boltban) és amit a srác rendelget Ázsiából ..thorstrong: Ja az enyém is jól birja pedig nem kiméltem soha , 2évente elemcsere órásnál azt csókolóm ..
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest