Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Garmin topik
- iPhone topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
Tipikus jelenség ez a silányítás. Gyerek vett full-full yaris crosst, és a hátsó ajtók full kopogós műanyagok, egy darabka szövet, vagy bőr sem került rá.
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
A csomagtér rekeszte gondolok, az is egész sok embernek eltört, mármint rekesz ami tartja a csomagtér padlót.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Chereiose
üzenetére
1 db automata ablak igen, recsegő ablak is tippre igen, de nincs összehasonlítási alapom, nyikorgó fékem nincs. Összetörő műanyag alatt a kalaptartó pöcökre gondolsz? Láttam csoportokban, nem volt ilyen gondom.
Karcolódó műanyag? Hát műanyag, tud karcolódni úgy gondolom.
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Gyerekbetegségeit is megörökölte vajon a frissített? Pl. recsegő ablak, nyikorgó fék néha, könnyen karcolódó/összetörő műanyagok, 1db automata ablak csak, nem tudom még mi...
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na ezt nem is tudtam, az tök jó. Más extra van ami bekerült? Illetve ha jól rémlik viszont az automatikusan sötétedő belső tükör meg kikerült.
-
Chereiose
addikt
A 2022-től gyártott S-Crossban már gl+ nál is van radar a kamera mellé?
-
-
antal750
senior tag
Sziasztok
Van egy Vitarám 2022 1.4t
Szemezgetek nézegetem az alufelniket 215 55 R17 gumik vannak az autón. Igazából a felni szélesség gyári méret 6.5j et 50 középfurat 60.1..Rengeteg olyan eladó felni van ami 7j méretű, de nem merem megvenni mert fogalmam sincs hogy hosszú távon mennyire lesz jó... Valóban felszerelhető-e a 6.5-s helyett. Mire kell szerintetek figyelni a méret választásnál hogy minden rendben legyen, ne csesszem szét a futóművet. Mik azok a méretek amik valóban felrakhatók.? Segítő válaszaitokat előre is köszönöm. -
Sziasztok!! Tudja valaki, mekkora a nyomtékkal kell meghúzni a Splash olajleeresztő csavarját??
-
tomi5244
őstag
válasz
racerx
üzenetére
Az az oldal egy nagy ratyi, évek óta mostohán van kezelve. A hivatalos árak eddig amúgy jók voltak, de úgy látszik most már ezt is hanyagul kezelik. Amúgy az előző árakat én lementettem és pl az Scross GLX metál AT eddig 9.490.000 volt most pedig 9.312.500.- Ha abból még levonunk újabb 1 misit, akkor azért jó ajánlatnak tűnik majd.... meglátjuk
Szerintem ezt még konkretizálni fogják, ha januiár 1-én kijön hivatalosan is az új támogatás.
Remélem nem a listaárból lesz levonva a -2M.
Eddig se a lista árból vonták -
racerx
őstag
Mivel itt érint több embert is : fenn van uj árlista a lehetőségatón, +1 misi kedvezményről még semmi. Ezért nem is igazán értem még, ott a listaár, eladási ár, ügyfél által fizett árnál még csak a -1 M van. Remélem nem a listaárból lesz levonva a -2M... :( .Mert akkor ugyanott vagyunk. Amúgy az árak se stimmelnek a hivatalos suzuki árlistával...
-
dethroner
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Bátran nyomom, a 2 oldalról nyitott autóbeállóban
-
dethroner
veterán
Az opeles topikot már riogattam ezzel, most megmutatom a suzukisoknak is, mit műveltem.
-
dethroner
veterán
válasz
bozsokiandra
üzenetére
Kábelen múlik minden. Vannak ebből a szempontból "igénytelen" telefonok, másiknak meg még a gyári kábele se elég. Ha nagyon kell nem tudsz mást csinálni, csak próbálkozni, amíg az egyik egyszer csak jó lesz. Miénknél van hogy elindul egyből és navigál, de ha megállok pl tankolni, utána már nem ismeri fel és csak megy a jókurvaanyázás és a zsínór ki-be dugdosása amíg újra jó nem lesz.
-
bozsokiandra
tag
Sziasztok!
Suzuki Swift 2018 GL+ Navi néküli fejegység.
Frissítettük 1891-es verzióra a firmware-t.
Pixel 7a és 7-el működik az android auto de Samsung A15 5g-vel nem. Egy egy pillanatra úgy tűnt hogy csatlakozik, de azt írja hogy usb kapcsolat instabil.
Próbáltuk a gyári kábelével, egy jó minőségű blitzwolf és egy alzás kábellel (5gbps), de mindegyikkel ugyanaz az eredmény. A pixelek működnek mindhárom kábellel tökéletesen.
Van valami trükk amivel a Samsungot is működésre lehet bírni vagy felejtsük el? -
-
NYPD
senior tag
válasz
zsola400
üzenetére
Nem volt törve, és biztos, hogy motoros, mert pár hónapja még működött. Mostanában kezdte ezt csinálni, múltkor állítgattam, letekertem csutkára, felfele viszont mát mintha megállt volna egy ponton. Köszi a képet amúgy, mert foglmam sem volt hol van maga a motor. Bonyolult kikapni? Lehet, hogy csak retkes lett, vagy lelazult a csati, ezt majd csekkolom. Bár hogy pont mindkettő egyszerre, az nem túl valószínű.. Vagy a kapcsoló szarakszik, azt hogy tudnám ellenőrizni? Jobb szélen az a réz csavar a manuális magasságállító?
-
NYPD
senior tag
Sziasztok,
2004-es Ignisnél hogy tudom megnézni, mi a nyűgje a fényszóró magasság állítónak? hiába tekerem 0-1-2 között semmi nem történik, és a bal mintha lejjebb világítana mint a jobb.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Sokan szívnak a fűtéssel, hogy égett szag jön belőle. Próbálj fűtés nélkül nagykabátban menni egy kört, hogy akkor is büdös-e?
Én 8 év alatt mindösszesen 1x éreztem, de azt inkább amperszagnak éreztem és mások is ilyesmi jellegűt mondanak. Nekem nagy hidegben jött elő, másoknak mindig.
Olajfolyást meglátnád gondolom. Meg az csak akkor lenne büdös ha pont a kéményre csurog. Azt könyű végigkövetni.
-
Hell! Kértem időpontot soron kívül emeljék fel az ajtót, nem oké valami.
Hátha van ötletetek. Égett olajszag van a kocsiban, mint mikor egy forró felületre olajat csöppentesz és az megég. Az akkor jelentkezik, ha dinamikusan vezetek, tehát igen gyakran. Tehát kb olyankor ha odalépek és gangolgat felfelé, majd jön a szag. Allgrip Automata.
Váltóból sztem nem jöhet. Zárt. Motorolaj lenne? De nem látok semmit. Viszont ha vakaki megég és az olaj az kijut valahonnan ahonnan nem kéne neki. -
Chereiose
addikt
[link]
Gondolkodom ezen autó megnézésén, mintha már láttam volna fent korábban is. Nektek nem gyanús, hogy takargatja a rendszámot meg minden infót nélkülöz lényegében? Meg ahhoz képest, ha reális az a 8e km, akkor olcsón is adja szerintem.
-
gombii
tag
Sziasztok,
ajándékba szeretnék 2024-es Vitarába beltéri LED-eket vásárolni.
Így nem tudom lemérni, előre tudom, hogy 2 db T10 kell. A középen lévőbe szofita kell, ha igen mekkora?
Csomagtartóba viszont nem tudom milyen és mekkora kell?
Ha tud valaki segíteni azt megköszönném
-
Gali199qd
tag
válasz
dethroner
üzenetére
(("okos"))generátor miatt , a sima akkuknak másabb a töltési ciklusa. Kevesebbet bír mint egy startstoppos és másképpen is tölti azokat. A sima akkut most úgy "látta" mint a S-S-t és úgy is töltötte, emiatt masabbak a feszültség szintek és a csúcs feszültség az izzónál teljesedett ki. (Külföldi, belföldi, fórum infók, meg autóvillamosságis kapcsolat)
-
dethroner
veterán
válasz
Gali199qd
üzenetére
Visszaolvasva, nagyon friss még ez a történet, majd ha 1-2 év múlva is működni fog a mostani izzó szett, akkor jelentsd ki hogy megoldódott. Mert ahogy olvastam az elmúlt 1 éven 2 vagy 3 ilyen csere volt? Szóval a pár nap hiba nélkül még semmit nem jelent.
De valaki megmagyarázhatná hogy a nem start stopra való aksi miért nyírná a fényszóró izzót, és csak azt, soha semmi mást?
-
Gali199qd
tag
Sziasztok!
Elméletben megoldódott a Vitara izzófogyasztás problémája. Nem Start-Stop-os akku volt benne hanem egy ilyen: [kép]
Mai nap kapott egy megfelelő akkut.
Esetleg érdekel valakit ez az akku 20E ft-ért? Feltöltve, harcra készen áll.
-
dethroner
veterán
Ja látom, valóban. Az vezetett meg, hogy a suzuki weboldalán a felszereltségi szintek összehasonlításánál a GL+ és GLX esetén kiemelik hogy LED fényszóró, míg a GL esetén nincs ilyen. Ezért hittem hogy az alacsonyabb szint esetén még halogén van.
simonjoe Inkább a tekerős állítási lehetőség, mint a digitális vackok. Vezetés közben elég szopó lehet érintőképernyőt, meg menü szinteket buzergálni.
-
AMD Power
titán
Hétfőn irány a műszaki.
-
Chereiose
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Ez valami hihetetlen amúgy, ez a kocsi fent volt vagy 3 hétig, gondoltam, hogy jó, nem nagyon van más és megnézem, beszéltem még az eladóval is délelőtt, erre nincs fent a hirdetés
Múltkor egy fél napja felrakott Vitarát vittek el, úgy, hogy másnap mentme volna megnézni. Valaki nem akarja, hogy automata suzukit vegyek... -
dethroner
veterán
válasz
-ZeeZee-
üzenetére
Fura ez, mert gondolom a GLX biztosan ledes, a Gl+ is esélyes, és lednél azt hittem nincs belülről állírási lehetőség. Legalábbis az én 19-es swiftemen nincs ilyen. Tükör ugyanúgy swiftben is csak gyújtás alatt hajtható be, de írták korábban hogy létezik hozzá valami komfort modul, ami a kocsi bezárásával felhúzza az ablakokat és behajtja a tükröt.
A kanyarfény az én xenonos opelemben benne van, de nem hinném hogy ilyen nagy ívben tudná segíteni a kanyarodást.
Amiket írsz az nem a suzuki bénasága, ezek szerintem általános jellemzők egy olcsóbb gyártónál.dj79
Az automata szintező az benne van az én swiftemben is, miért hagyná ki egy másik gyártó? Azt gondolom hogy a xenon és a led is olyan erős fényt bocsát ki, hogy azt nem bízzák a mezei majdénbeállítom jóskák szakértelmére.Gyöször
Nem lehet hogy az a tekerő a műszerfal fényerejét szabályozza? -
Chereiose
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Ahha, hát nem sok infót találtam róla, de ezek szerint akkor gyári.
-
burgatshow
veterán
válasz
Chereiose
üzenetére
Lehetett / most is lehet venni még gyári Suzuki könnyűfém felniket (pl.: Misti) szóval el tudom hinni. Ebből a mintából találtam a neten 16"-os méretet Maruti-ra (4 csavarral), szerintem ez a felni annak a Cross-osított változata (5 csavar).
Ha minden igaz, ennek a fantázianeve: Alloy.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
SX4 Cross katalógusban benne van
-
Chereiose
addikt

Szerintetek ez gyári felni ezen az SX4 S-Crosson? Egy ideje fent van a hirdetés, automatát keresek, nincs valami nagy választék. Eladó (kereskedés) azt állítja, hogy lehetett ilyen gyárit rendelni anno, és hogy ez gyári ( 4 évszakos gumikkal), hát nem tudom, mert amúgy GL+ az autó és nincsenek meg a rendes gyári felnik hozzá és a GLX-en sem ilyen volt. -
Gyöször
senior tag
Nekem a 17es évjáratú glx ben nincs belső állítás, hátsó hídhoz kapcsolódik egy érzékelő, amit kézzel simán lehet hajtogatni. Valószínűleg nagy fűben valamivel elhajtottam és egy esti úton jött a pofára esés, hogy 4 személlyel az orrom elé világít, 1 személlyel jó.
Elkezdtem visszahajtogatni, de kb 2 év és sok próbálkozás kellett hozzá, hogy közel gyári és jó legyen a terhelésfüggő automata állítás.Deth: nem kávézom. Én beállítom frankóra. a szervíz csak rontana rajta. Ezért írtam, hogy egy alacsony autóba sem szeretnék bevilágítani, hogy zavarjam, nemhogy elvakítsam, így a lehető legalacsonyabb autót veszem figyelembe. Sokat megyek éjjel, ezért fontos is, hogy a lehető legfeljebb világítson, de himbilimbis úton se villogjak senki szemébe. Szerintem ezt csak gyakorlatban lehet legjobbra belőni. Szervizes állítás ennél lejjebb lesz, amivel métereket vesztek..
-
ncc1701
veterán
válasz
Gyöször
üzenetére
Mindegy, h minek találod, ha oda világít, ahová az előző, akkor működik (feltéve, h az előző beállítás jó volt). Edd China is így állította be a lámpáját amúgy anno valamelyik videóban.

De ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor kell egy 5-10m-es sík szakasz, és 1%-ot kell ejtsen a fény. Guminyomást érdemes elötte ellenőrizni. Ugyanígy be lehet állítani a bal-jobb irányokat is. Műszer is ugyanezt csinálja, csak kicsiben. Nem kell hanyattesni az ilyesmitől, az elvet kell megérteni elöbb. -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
A céges 2023-as GL+ Vitarán nincs, de a 2025-ös GLX Vitarán van bal kéznél fényszóró magasság állítási lehetőség. Nem tudom, hogy felszereltség vagy évjárat függő-e, de gondolom felszereltség, mert a tükör is csak a GLX-en behajtható elektromosan. Ami szerintem szégyen 2025-ben. Ennek már alapnak kéne lennie, és ahogy működik... Nem automatikus, csak gyújtás/járó motor mellett. Miért nincs egy 30 másodperces idő a kocsi leállítása után, amikor még van delej a tükörnél (ha már nem hajtódik be automatán, ha leállítod a kocsit), az ablaknál (ha elfelejtetted fel/le tudd húzni)? Aztán a másik bajom, hogy még a legnagyobb felszereltségbe sem sikerült még csak opcióként sem berakni a kanyarodást segítő fényt (nem tudom mi a hivatalos neve). Csak előre világít, a kanyaroknál baromi jól jönne. Pl. tegnap este a szerpentinen már a kanyarodás elején láthattam volna az őzcsordát, ami a kanyar belső ívén vonult, nem csak akkor amikor már 4 méterre voltam tőlük és már a kanyar közepén jártam. Szerencsére nyugodtak maradtak, nem ugrottak meg, elmentem mellettük. De ez már régi technológia, miért nem sikerült még implementálni?
Jól kipanaszkodtam magam, nem neked szól, bocsi...
-
dethroner
veterán
válasz
Gyöször
üzenetére
Hát azért ez a módszer is hülyeségnek tűnik. Egy 2 tonnás suv, ami magasan hordja a lámpáit és előtte egy alacsonyabb építésű pl mustang, és fordítva. Sose tudsz így lámpát beállítani. Nem értem hogy miért nem lehet egy műhelybe bevinni és egy kávé áráért géppel belőni jóra
-
Gyöször
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én ezt a falnak állást teljesen felejtős megoldásnak találom. Éjjel menet közben nézni kell, hogy az előttem haladó ablakai alá világítson épp (nem kamion
, hanem valami alacsony géposztály) a távfény közepe meg a messzi távolba meredjen. Akkor nem fog villogni a szembejövő, esetleg csak a szuperérzékenyek. Viszont nem az orrod elé fog világítani, amit látok egynémelyiknél.8as csillagvillás a kesztyűtartóban, az eskrosszomnak ilyen recés taréj van a csavaron, azon elég egy recét mozdítani. Nem átallok megállni éjjel és mozdítani rajta, ha villognak, mert nem jól szabályoz a hátulja.
-
movax
őstag
Jó húzós áruk van az Osram H11-es LED-eknek, de előbb-utóbb beszerzek egy szettet a Vitarámba. Sima izzócsere, vagy a LED-esekkel el kell menni egy beállításra?
-
kenguru99
senior tag
válasz
btotyi
üzenetére
De csak a H11-es. A H4-es nem.
-
btotyi
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
A Philips oldala szerint már engedélyezett! [link]
-
ncc1701
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Dehogynem, ott van, 2017 ->, valamint még a lámpa E13 24687-es száma is stimmel. Kicsit a generációkat kavarják, mert sztem a 2017-től jövő swift a gen5.
Osramnál is ez volt, pdf megjelenése utáni 1,5 évben lett itthon road legál, kb EU utolsóként. De nem csodálom, tekintve az itthoni bürokráciát. -
Gyöször
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Offroad motorba 3-4 ezerért megpróbáltam kínából, piszok jó lenne, határban a nyulat 2x akkora távolságból meglátom mint osram nightbreaker laser-el, de a tompítottjával komoly bajaim vannak. A tompított led előtt van ez a hűtő krumpli, meg maga a szerkentyű ha tök lapos lenne, akkor sem küldene előre fényt, így van egy komoly sötét rész pont ott ahol látnom kellene.
Valaki, akinek van ilyen autóban, megtenné, hogy állást foglal, 10x annyiért megvennék egy ilyen márkásat, ha nincs a közepében sötét folt a tompítottnak.
-
ncc1701
veterán
Akkó benéztem. Kár, mert Insigniámba találtam osramot.
Mondjuk abba is úgy került bele, h rá 1.5 évre lett legál itthon is. Szóval, sztem bevállalom, majd megoldják itthon is a papír munkát. -
kenguru99
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
"Philips H4 Ultinon Pro6000 HL Boost Gen2 1:1 méretarányú LED beépített trafóval, EU engedéllyel
Az alábbi linken található az EU-n belüli engedélyezett országok listája a Philips által megjelölt autó típusok esetében.
Engedélyezett országok (az adott országra kattintatva látható, hogy mely termékek engedélyezett abban az országban)
A termék továbbra sem "E" jeles!!! 2025 áprilisi állás szerint az alábbi országokban még nem legális:
Magyarország Romániában Lengyelország Finnország" -
dethroner
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Én se hinném hogy volna neki, mert különben menne a nagy híresztelés, mint korábban az Osram esetében.
Kolléga pedig nagy barátja a legalitásnak, itt is road legalt keresett, és szerinte talált is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hyundai, Kia topik
- LEGO klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gran Turismo
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
Gyanítom ez valami global alkatrész.

Mondjuk abba is úgy került bele, h rá 1.5 évre lett legál itthon is. Szóval, sztem bevállalom, majd megoldják itthon is a papír munkát.