- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Roland861010 #19517 üzenetére
Nekem van ilyenem, azért is reagáltam.
Nincs késés, nyugodtan vedd meg, sokat dob a filmezésen. -
válasz
Roland861010 #19514 üzenetére
Itt az álló doboz beleköltözött az egyik hangfalba, onnan megy át a másikba hang egy hangfalkábellel.
Szerintem elég egyértelmű az összecsatlakoztatás leírása:
Távirányítón 5 másodpercig a körtárcsa felfelé gombja, kijelzőn megjelenik az ID SET felirat, hátsó hangszóró hátulján a led folyamatos kéken világít ha összecsatlakoztak.
Ha csatlakozás elött nem kéken villog a led, akkor ott is nyomni kell az ID SET gombot amíg villogni nem kezd.
Párosítás után kéken világít a led, kikapcsolva meg a piros led világít.
Pont mint a sub hátulján. -
toompa
őstag
válasz
Roland861010 #19514 üzenetére
Üdv!
A bal hátsót dugod a 220-ba és a 2 hangfalat kell összekötni vezetékkel.
A soundbarhoz vezeték nélkül csatlakozik. -
Roland861010
veterán
Sziasztok!
Használ valaki Samsung SWA 9200S vezetetéknélküli hátsó hangszorokat?
Ha igen ezeket hogy kötöm a meglévő Q600B-re vagy mellé?
Nincs egy normális leirás sem.
Azt néztem hogy a 9100 mellé volt egy álló elosztó doboz de ezt nem látom a 9200-nál. -
Vanek25
tag
Sziasztok!
Szeretném a segitségeteket kérni, mi most a top5 brand, termék a következő setupra:
- Szeretnék egy soundbard/hangszórót/2.0 v 2.1 hangfalat
- TV-re lenne kötve, nincs külön zenelejátszó
- Filmek, játék xbox és zenehallgatás youtube, spotifyról:
Stilusok: metál, rock, hiphop, breakbeat, techno, drum and bass
- 23 m2 nappaliban lenne használva, sok bútorral, frontálisan lenne a kanapé.
- vannak szomszédok, ezért a hangerő nem kell hogy nagy legyen, inkább szépen szóljon
- bluetooth, távirányit nem szükséges, inkább nice to have funkció
- ár amit ráköltenék max 100e.
Köszönöm a segitséget. -
richkan
csendes tag
Van ott egy Harman/Kardon Go Play BT hangszóró, ami nem szól rosszul, BT-vel össze is párosítottam a tv-vel, csak egyszerűen túl nagy a mérete, hogy a tv alá tegyem és úgy használjuk (kitakarja a képet). Max a földre tudjuk tenni, de úgy meg furcsa, hogy lentről szól. Lehet a tv-t kéne felrakni a falra, de ahhoz meg lusta vagyok.
Ez a Peaq Soundbar 50 meglepően olcsó, lehet kipróbálom, köszi a tippet. Vagy veszek mindkettőből (Lidl cucc és ez) aztán összehasonlítom és amelyik nem tetszik, megy vissza.
-
válasz
richkan #19507 üzenetére
Hát hallottam 1-2 SC hangcuccot, de hááát…
Oké hogy nem annyira drágák, de a hangjuk ahhoz képest sem túl jó szerintem.
30k körül lehet hogy inkább vennék egy Soundcore Motion+ Bt hangfalat (ha van a TV-n jack kimenet, vagy van benne Bt).
1-Máskor is használható nem csak hétvégi házban fixre telepítve
2-Van rajta Jack csati is
3-Nagyon szépen szól, szóval zenére is nagyon jó.Olcsó tv hang feljavítónak meg tudom ajánlani a Mediamarktban kapható Peaq Soundbar 50-et 17e forintért.
Van rajta jack, hdmi arc és bt.
Már 2 is van belőle itthon (konyha, vendégszoba), ennyiért a tv hangjának feljavítására korrekt cucc.Ha kell tudok róla némi hangtesztet csinálni, már amennyire az i16Pro mikrofonja visszaadja a hangját.
-
richkan
csendes tag
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a LIDL-nél a szombattól kapható Silvercrest soundbar mennyire hulladék?
Hétvégi házba kellene a tv-hez, mélyládának eleve nincs hely, mert kicsi a ház és nem itt nézzük a hangtechnikát igénylő filmeket, hanem otthon normális 9.4.2-es rendszeren. De mégis kellene valami, ami több, mint a tv, ha egyszer-egyszer nézünk valamit ott a netflixen.Köszi
-
herdsman12
őstag
Páran már írtak róla, és szerintem is jó az a két Symfonisk, én még vettem hozzá egy Sub Minit is.
Külön élmény az iPhone-al használat, nincs távirányító, nem kell kapcsolgatni, ha telefonos zenéről TV-re váltasz, már PC/MAC böngészőből is lehet küldeni a zenét, stb.
Ha kicsit is bizonytalan vagy a kérdésben, akkor online rendelés legyen a Symfonisk, így visszaküldheted (nem fogod), ha nem tetszik. -
g_g_g
őstag
válasz
herdsman12 #19503 üzenetére
Köszönöm.
Nem barkácsolgatok, veszek 2 fix konzolt és azzal tökéletes lesz majd.Egyébként aki bővített Sonos Beam-et Ikea Symfonisk-kal, milyen tapasztalatai vannak így a hangzással, sokat hozzáad 2 hangszóró?
-
Henker2
addikt
Megérkezett az ULTIMEA Nova S80 5.1.2-es Dolby Atmos hangrendszere. A Poseidon D60-at váltotta.
Számomra hozta amit szerettem volna, az 5"-os mélynyomó helyett a 8" adja a Basszust. Számomra kiváló basszus rendszere van. Egy 4*5-ös nappalit röhögve kitölt. -
herdsman12
őstag
-
csizo
aktív tag
Van valakinek tapasztalata,véleménye ezzel a két szett közül valamelyikkel?
Sonos Arc Ultra + 2x Era 300
SONY BRAVIA Theatre Bar 9 + SONY SA-RS5 -
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Sonos Beam Gen2 soundbart,
(egyébként most megint jó áron van 144.900 Ft)
és szeretném majd bővíteni 2 db IKEA Symfonisk hangfallal.
Nem egyértelmű nekem, hogy közvetlenül is lehet rögzíteni a falra, vagy mindenképpen kell hozzá az IKEA gyári konzolja?Köszi.
-
Mikulás
csendes tag
Sziasztok!
Nehezen tudom eldönteni melyik soundbart válasszam, feljebb toltam a költségvetést a múltkori hozzászólásom óta egy kicsit (max.100-150e Ft), de még mindig tanácstalan vagyok.65" LG tv mellé lenne, ami kb. 4 m-re van a kanapétől.
A következőket néztem ki:- LG S70TR 5.1.1 (123.000 Ft)
- LG S70TY 3.1 (100.000 Ft)
- Samsung HW-Q700D/EN 3.1.2 (130.000 Ft)
- JBL SB560 3.1 (100.000 Ft)
- Samsung HW-Q600C (99.000 Ft)Ár-érték arányban szerintetek melyik soundbarral járnék a legjobban?
A JBL úgy látom nem tudja a Dolby Atmost...
Vagy esetleg ilyen árban tudtok jobbak ezeknél? -
0xY
tag
Köszönöm!
-
válasz
blueye #19490 üzenetére
Üdv!
Esetleg egy firmware frissítés is megnézhető, hátha van valami újabb verzió a soundbarhoz.
Nem olvastam vissza, de milyen TV-d van? LG OLED mellett tapasztaltam hasonlót, igaz, nekem Q930c van. Emlékszem, próbáltam tesztelni mindennel is, aminél végül egyértelműen kijött a térhangzás, az a Disney+ volt, ott az Obi Van Kenobi sorozat első része eredeti angol nyelven. Ott volt térhangzás, igaz az a wow faktor, és most akkor a moziban ülök érzés nem kapott el. -
hatala
tag
válasz
blueye #19488 üzenetére
Szia!
Én a Q-800D mellé vettem a 9500S párt 2 hete, nekem nagyon kellemes meglepetés volt így együtt a cucc ár/érték arányban DD- D Atmos hangzásnál, még a nemrég eladott dedikált házimozi cucc után is.
Elsőre nekem sem sikerült a távirányítón össze lőni a hátsók hangerejét az elsőre, hiába adta magát a dolog, a soundbar pici kijelzője max csak tájékoztató jellegű.Töltsd le a Samsung Smart Things alkalmazást ha még nincs meg, csatlakoztasd hozzá, párosítsd wifin a soundbart, majd ha sikerült - nekem csak másodikra ismerte fel - utána már mindet be tudsz állítani az alkalmazásban, ami a távirányítóról el sem érhető.
Itt vannak a képernyő képek a telefonról. -
blueye
veterán
válasz
freemanone #19485 üzenetére
Kiírja.
"A 9500S hátsók pedig előre és felfelé lőnek" - igen, tudom, rosszul fogalmaztam, sréhen mögöttem vannak, de tök mindegy mert ha közel megyek hozzájuk szólnak de nagyon halkan.
" bár nem tudom mit vársz tőle." - kb azt hogy halljam -
freemanone
addikt
válasz
blueye #19474 üzenetére
Oldalról jövő hangokat?
Q930 és Q990 esetén várhatnál olyat, az alacsonyabb kategóriás samsung soundbar-ok oldalról nem fognak neked adni semmit. A 9500S hátsók pedig előre és felfelé lőnek, a hátsó hangokból egyébként nincs olyan sok, bár nem tudom mit vársz tőle.
Kiírja a soundbar hogy "dolby atmos" amikor elindítod a tartalmat? Ha ez megtörténik, akkor a hanganyag amit kap az biztosan jó. Maximum a keverés lehet szar, az is előfordul sajnos, de halknak nem kéne lennie. -
freemanone
addikt
Szerintem Q800C a nyertes a háromból ha az ár/érték arány számít.
Jó a két homepod, de a subbal nem versenyzik.
A Bose smart soundbar mélyláda nélkül látatlanban sem versenyez dedikált sub ellen. Amit el tudok képzelni, hogy kevesebb mély mellett, de részletesebb hangképe lehet.
Viszont amennyibe kerül... picivel drágábban már van Q930D és máris vitatható a bose létjogosultsága. -
sakal83
addikt
Nekem q800bm van. Nem tudom mennyibe kerulnek a szettek, de a samsung magasan ver mindenkit arertek aranyban.
A bose biztos 300 felett van boven melynyomoval, de kb fele aron egy samsung biztos jobban megeri. Pedig szeretem a boset.
Most probaltam klipsch flexus 200at. Jo volt, de csak mellyel, de nekem azt az arkulonbseget nem erte meg. Szepen szol, de halkabb, mint egy samsung. Ha neked belefer azvsem rossz 300e ftert.
4mrol jo a samsung, felette meg csillagos eg arban a megfelelo.
-
blueye
veterán
válasz
blueye #19453 üzenetére
Akinek van Samsung SWA-9500S/EN, nem tudom elég "dominánssá" tenni, szól de alig, vártam az oldalról jövő hatásokat de alig hallhatóak (Aplle TV, Dolby Atmos), mit lehet tenni?
-
0xY
tag
Sziasztok!
75" TV-hez vennék egy soundbart, 4 méter távolságról használnám.
Ami szóba jött eddig:
- Samsung HW-Q800C - olcsó
- BOSE Smart Soundbar - drágább, de vélhetően jobb
- AppleTV + 2x HomepodEgy homepodom és AppleTV-m már van, akkor vennék soundbart, ha az érezhetően jobb választás, mint a két homepod.
Minden ötletet, javaslatot szívesen veszek
Köszi! -
ata64
lelkes újonc
válasz
freemanone #19465 üzenetére
Mondjuk ha valamennyire értenék hozzá nem kérdeznék. Esetleg hülyeséget.
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19465 üzenetére
-
ata64
lelkes újonc
Házimozi 5.1 van rákötve hdmi vel LG tévére arról jön a hang. Jobb lesz a hang egy hangprojektorral? Illetve melyik lesz az elsődleges kapcsolódás? Hdmi vagy Bluetooth? Köszi a segítséget.
-
Virag.h
tag
Sziasztok!
https://youtube.com/shorts/Lpa2uCEI3io?si=9eKM50ZK53qoedTX
Jbl bar 5.1 szervizelesevel hol foglalkoznak? Az utobbi idoben jott elo ez a zorges a melyladatol. (Ha a hatuljan levo "csovet" betomom akkor valsmennyire csillapodik)😂 Valami otlet esetleg? Koszii
-
blueye
veterán
válasz
freemanone #19459 üzenetére
Igazad van, kicsit kapkodtam, köszi a kiegészítést, ez a magyar oldal.
-
freemanone
addikt
válasz
blueye #19458 üzenetére
Akad még több is, attól függ mikori a publikáció, mert nem frissülnek: [link]
• Compatible with Q800D, QS730D, S800D & S801D Soundbars.A soundbarokat érdemes megnézni, hogy az aktuális SB mivel működik együtt.
Közben látom átírtad a hsz-t.
Mindegy a tanács akkor is áll, hog SB oldalról érdemes megnézni mindig, mert abból jönnek ki újabbak, amikkel működik és nem kerül frissítésre minden írás ezekről.
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte #19457 üzenetére
The SWA-9500S does not use a wireless receiver module like the other kits do.
2022 and 2021 Models
Dolby Atmos: HW-Q900A, HW-Q800B, HW-Q800A, HW-Q700B, HW-Q700A, and HW-S800B -
-
freemanone
addikt
válasz
siletto #19454 üzenetére
Igen ez így van, de 200k körül van egy belépő atmos AVR, amennyiért már Q930D-t lehet kifogni akcióban. Az komplett szett hátsókkal és subbal. Az AVRnél meg még kellenek a hangfalak is.
Még mindig jobb hangzást tud adni egy HM szett, de bő dupla áron van az alja a jobb soundbarokhoz képest.
Szerintem egy Q990B ár/érték arányban nézve, jobb élményt ad, mint egy denon+klipsch 5.1.2, erről korábban írtam is egy élménybeszámolót. Bár azóta felturbóztam a dolgokat eléggé egyedi módon. Erről is olvashatsz ha visszakeresel.
Viszont az is hozzátartozik, hogy ez kizárólag eredeti truehd dolby atmos hangsávra értendő. Nem szinkron, és nem tömörített atmos. -
siletto
tag
Nem az 50eFt-ra gondoltam, csak arra, hogy ahogy Te is említetted, kb 200 alatt semmilyen soundbarról nem nagyon olvasni, hogy hú, ez igen, ez aztán az áráért jó hangélményt ad.
-
blueye
veterán
[Samsung SWA-9500S/EN 2.0.2 Surround Csatorna]
Ha esetleg más is várta hogy normális áron legyenemag, emag forgalmazza
71.999 Ft
Ugye jó Q700A-hoz? -
freemanone
addikt
válasz
siletto #19451 üzenetére
Ez nagyon attól függ, hogy mik az igények és milyen hangzást vársz el.
Viszont látva az ársávot, a választott TCL-ből ítélve, egy atmos képes AVR se jönne ki az árból, nemhogy komplett rendszer.
Ha megfeszülsz se fogod azt összehozni amit egy Q990D tud 350k körüli áron.
Egy sima 5.1-es cuccról beszélhetünk esetleg, de az meg sem közelíti azt a tér érzetet amit tud egy ilyen rendszer.
Hangminőség és részletesség megint egy másik kérdéskör. Abban bőven van hova felnőnie a soundbaroknak. -
siletto
tag
Értem!
Keresem már pár napja én is a "budget" jellegű bestbuy soundbart, amiről legalább van szakértői teszt (Ultimea kizárva emiatt).
Egyelőre RTings alapján a TCL S55H az, ami leginkább elől végez, na meg a Samsungok, de onnan is a magasabb kategóriásak.Lehet hogy off, de egyébként egy "hagyományos" házimozi rendszer, egy modern, DTS ATMOS satöbbi kompatibilis vevő/erősítővel nem jön ki olcsóbban? Ha a hangszóró kábelezést kihagyjuk az egyenletből.
Csak azért kérdezem, mert nekem szét van még verve a nappalim, szóval tudnék kábelezni, ha érdemes.
-
siletto
tag
Vizio soundbarokat lehet vajon valahol vásárolni?
Nagyon sok tengerentúli tesztben best-buyként hozzák ki, valódi mérésekkel igazolva. -
Vesa
veterán
válasz
freemanone #19446 üzenetére
Egyébként arra gondolom nincs mód, hogy a subot kicseréljük a Q700/800D esetén? Feltételezem, zárt a rendszer és csak a sajátja használható.
-
freemanone
addikt
válasz
Power17 #19445 üzenetére
Ár érték arányban az audio márkák soundbarjai katasztrófálisak.
Amennyiért kapsz egy Cinema800-at, ott van a Q990D ami köröket ver rá, ha truehd tartalomal van etetve.
Cinema 800 hátsókat sem ad ezen az áron, a samu pedig 3 csatornás hátsókat ad. Mélyben lehet jobb a kipsch, de a mozihoz azért ettől több kell. A samu sem kutyaütő ezen a téren, de van hova fejlődni, a 8"-es tányér nem szól úgy mint a nagyok.
Zenélni ne ezeken akarj, ahoz rendes hangfalak valók.
Filmre viszont félelmetesen jó teret csinálnak a samu felső kategóriás cuccai. A sub is elmegy, de azért egy rendes HM még mindig jobb lesz. Az is megszokást igényel, hogy ha eddig több méterre voltak a frontok, akkor a tér szűkebbnek fog hatni elől a soundbaron. -
Power17
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék. Jelenleg van egy 5.0 Jamo S418 rendszerem, Jamo j12 sub és egy Yamaha v683 erősítő.
Nézegettem valami jó soundbart. Samsung vagy klipsch 700-800 as verzió. Soha nem hallottam még soundbart szólni főleg ilyen nagyobb kategóriát.
Érdemes eladnom mindent és ilyet venni? Gondolok itt hely takarékosság miatt? Nem tudom mennyire adja át pl a 7.1 et. Vagy olyan amelyiknek van külön surround hangfala is?Köszi!
-
freemanone
addikt
válasz
spleenszuru #19443 üzenetére
Nincsen félreértés én általánosságban leírtam az eltérést a kettő között.
Viszont mégis van egy fontos eltérés a fő egységben is, a felső hangkeltők a Q600-ban csak csipogók, a Q700-ban pedig tweeter hangszórók, ami azért kategóriákkal jobb.
Szóval igen, van értelme a Q700D-nak.
-
spleenszuru
őstag
válasz
freemanone #19442 üzenetére
Nagyon köszönöm, de lehet van itt egy kis félreértés.
Ugyanis én nem fogok hátsókat venni, tenni sem tudnám hova őket.Nekem, bármelyiket is veszem a kettőből, csak a soundbar lesz a mélynyomójával, és csókolom, legalábbis jó hosszú ideig biztosan.
Így nézve is lenne értelme a Q700D-t vennem?
-
freemanone
addikt
válasz
spleenszuru #19440 üzenetére
A hátsókban rejlik a fő eltérés.
Q600C - SWA-9200S
bluetooth stereo a kapcsolat, azaz van jobb és bal csatorna. Ezt egy elektronika megbűvészkedi a felső hangszórókhoz, hogy legyen egy kis időbeli eltolás, de valójában 2.0
Ezt bizonyítja az is, hogy az egyik oldal rendelkezik táppal csupán és a másik oldal egy pár mono audio kábellel van rákötve az aktív oldalra.Q700D - SWA-9500S
Mindkét oldal aktív, saját táppal és rádióval, nem BT, hanem a samsung egyedi 5,8ghz-es wireless csodája, ami 2x3 csatornát is képes tolni akár, de a jelenlegi ebből kettőt használ ki oldalanként. Tehát valós 2.0.2 adatot tud visszajátszani a hátsó.A soundbar kb ugyanaz. Viszont a jobb hátsók a valóságban csak technológiailag jobbak, nem igazán változtatnak az élményen. A következő szintlépés az a Q990-ek hátsója, ahol 2x3 csatorna van használva. Illetve mondhatjuk a Q930-akat, mert egy picivel nagyobb hangszórókkal vannak megáldva, de ugyanezt a wireless tech-et használják mint a 9500-as széria.
-
spleenszuru
őstag
Mi a tényleges különbség a Samsung Q600C, és a Q700D között?
Árban még talán beleférhet utóbbi is nekem, ha így marad Januárig, a TV még mindig LG C4.Persze itt is fontos lenne, hogy minden hangot külön tudjak állítani (főleg a mélynyomót lefelé), de ha a Q600 ezt lehetővé teszi, gondolom a 700 is (?)
-
siletto
tag
válasz
Henker2 #19437 üzenetére
Én kíváncsi lennék a Nova s70re- mert elég vegye értékeléseket látok.
Egy magyar tesztet olvastam, amiben nem voltak elájulva tőle, de nem tudni, hogy a vélemény-író most sokmilliós audiofil vonalról, vagy moziélményű körökből érkezik.Egyébként nem tudom mi lenne ~50eFt körül a legjobb vétel Atmos fronton.
-
Henker2
addikt
Aki szeretné majd, az 5.1.2-es ULTIMEA Nova S80-ról tudok nemsokára beszámolót adni. Mar úton van
-
SOAD19
addikt
Hát, ez az LG még nem az a modern, ultra, papírvékony kivitel... Igen, a fizika az fizika, bár a mobiloknál kamera terén komoly szintet el tudtak már érni a fizikai korlátok ellenére. De hangszóró esetén nyilván jobban számít a fizikai méret. Viszont azt nem értem, hogy a gyártók, akkor minek erőltetik a tv belsejébe szerelt hangszórót, ha egyszerűen használhatatlan, élvezhetetlen teljesítményt produkál?! Kérjenek el inkább 10-20k-val többet, adjanak a tv-hez soundbart, ami már egy értelmes hangminőséget ad, amivel el lehet lenni, ami az átlag usernek már megfelel. 20k környékén már vannak ilyenek, ha jól látom. Most annak mi értelme van, hogy beszerelnek ilyen használhatatlan hangszórót, és a vásárló nem elégedett, és felidegesíti, hogy még pluszban kajtasson magának valami normális külső hangkeltőt. A legtöbb vásárló azt szeretné, hogyha vesz egy tévét, akkor az teljes értékű legyen, beüzemeli, és használhassa, nem arra vágyik, hogy még külön vegyen hozzá hangszórót. És környezettudatosság szempontból is jobb lenne, ha nem "szemetet", a legtöbb esetben nem használt eszközt szerelnének be a készülékekbe.
-
Vesa
veterán
válasz
SOAD19 #19426 üzenetére
"Csak a '20-ban vett 50k-ért JVC-jének, mintha sokkal jobb hangja lett volna"
Simán lehet hogy jobb volt, ha abban volt hely nagyobb hangszóróknak. Az új, papírvékony TV-kkel az a baj, hogy nincs bennük hely, a fizikát pedig nem tudják megkerülni. Apró vackokkal nem lehet rendes hangot előállítani, mélyeket főleg nem. Így marad minimum egy Sound Bar, hogy legalább valahogy szóljon.
-
siletto
tag
válasz
toompa #19422 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, hogy mi a legelterjedtebb?
Arra nem tudok sajnos számolni, hogy vagy elől lesz a mély, vagy hátul; vagy kell táp a hátsóknak, vagy nem, a hátsókat vagy a fő egységbe kell vezetni, vagy a mélyládához
Egy előcsövezés meg azért fixebb dolog, mint egy soundbar amit pár évente elavultatnak.
-
hatala
tag
Sziasztok.
Mi lehet a hiba szerintetek a kapcsolódásban?
Egy 2 hete vásárolt Samsung HW-Q800D/EN soundbart használok együtt egy szintén új LG OLED 65 C4-el. Nagyon meg vagyok mindkettővel elégedve, amikor sikerül együtt szólniuk.
A gondom az, ha tv-t kapcsolom be először és utána a soundbart, akkor a tv alapból a saját hangszóróját használja, majd a soundbar bekapcsolása után mindig át kell állítani a tv-n a HDMI eARC-ra, és ezután nagy nehezen, 1-2 perc eltelte után, illetve tv-n eARC -saját hangszóró átkapcsolás után szól csak a hang a soundbaron.Ha először a soundbart kapcsolom be, akkor tv már érzékeli és átvált eARC-ra, de akkor sem mindig jön egyből hang.
Tv-n kimenet eARC-on, CEC bekapcsolva, SimliLink bekapcsolva, a tv-n a Hdmi 2-es port az eARC-ra, a soundbaron is szintén oda van csatlakoztatva a kiváló minőségű kábel. A soundbar saját Hdmi kábelével és más kábelekkel is próbáltam már, AudioQuest,stb.. ugyanaz a jelenség.
Valamit még be kell kapcsolni esetleg az eszközökön amit nem vettem észre, hogy az egyik kapcsolja a másikat és jelet, hangot küldjön, legyen szinkron?
Ha Smart Things alkalmazást használom, azzal kapcsolom be a soundbart, akkor valamiért előbb helyre áll a kapcsolata a 2 eszköz között.
Remélem el tudtam magyarázni a dolgot.
Köszi a segítséget.Volt már LG, BOSE soundbarom, nem volt ilyen gondom azokkal.
-
SOAD19
addikt
Jó, nyilván nem vártam nagy hangminőséget. Csak a '20-ban vett 50k-ért JVC-jének, mintha sokkal jobb hangja lett volna. Nem rémlik, hogy ilyen szinten doboz hangú lett volna. Aztán lehet, hogy az kivételesen jó hangú tv volt, és nem ez a jellemző. Az amúgy tényleg igaz, hogy manapság a tv-k általában 3-4 évet bírnak ki? A szervizes csávó felesége mondta, aki az üzletben volt, akivel együtt viszik a boltot. Vagy ez hülyeség?
-
siletto
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni Soundbar ügyben!
Most építjük a nappalink, egy TCL 55C805 lesz benne a következő 5-8 évben.
Egyelőre nincs tervben komolyabb hangrendszer, de ezek az 5.1(2) jellegű soundbarok hogy vannak összekapcsolva?Igyekszem keresni, csak valahogy azt nem igazán írják le, hogy most a mélynyomó és a surround hangszórók vezetékesek, vagy valami wireless dologgal kommunikálnak, és akku van bennük?
Szeretnék védőcsövezni a hangszóróknak, csak nem igazán tudom, honnan-hova.
Köszi előre is!
-
SOAD19
addikt
Köszi szépen! Akkor megnyugodtam, hogy nem hibás, hanem ez ilyen, ennyit tud.
"Ha anyukádnak nincsenek nagy mozis vágyai "
Nem véletlen nem lett véve komolyabb tv...Mondjuk ilyen méretben lehet, hogy nincs is sokkal minőségibb darab.
Köszi az ajánlást! Ezek jobbak lehetnek? Azt a pár ezrest még lehet rászánnám pluszban, de lehet marad az általad ajánlott, valószínűleg az is bőven megtenné.[SHARP HT-SB110V05 2.0]
[Hisense HS205G 2.0] -
Henker2
addikt
Sziasztok!
Ha a TV-m ezeket tudja, teljesen felesleges Dolby Atmos 5.1.2-es soundbart hozzá csatlakoztatni? A filmek jó részét Netflix-ről vagy a wifin keresztül a PC -vel összekötve nézzük.
Esetleg a TV és a soundbar optikával összekötve segíthet?
-
válasz
SOAD19 #19414 üzenetére
Én is most vettem egy ilyen tv-t a vendégszobába, valóban hurka a hangja.
Én egy Peaq Soundbar 50-et fogok venni hozzá.
Már van egy ilyen a konyhában a tv-re kötve, meglepően korrekt a hangja, az LG-nél sokkal szebben szól, az 60”-os LG-mnél is jobb a hangja.
HDMI ARC is van rajta, szóval az összeköttetéssel sincs gond.
Ha anyukádnak nincsenek nagy mozis vágyai (házat nem bont a mélye), akkor szerintem nagyon jó választás a tv hangjának feljavítására és 17e forint mediamarktban. -
SOAD19
addikt
Tisztában vagyok vele, hogy alsó kategória. Eddig egy 2020-ban vett JVC-je volt, annak teljesen korrekt hangja volt, ehhez képest. Pedig, csak 50k volt az is. Nagyobb tv nem férne be a szekrényébe, illetve nagy elvárásai nincsenek, a JVC nem volt okos, néha másoltam neki fel filmeket pendrive-ra. Filmeket, sorozatokat úgyis a barátjánál szokott nézni vidéken hétvégente, ott van nagyon, jobb tv.
Ajánlásod lenne valami zajkeltőre? -
Danex
addikt
válasz
SOAD19 #19412 üzenetére
Sajnos nincs mit várni egy legeslegalsó kategóriás terméktől mikor még a többszázezres TV-kből is képesek lespórolni az értelmesebb csipogókat.
32colos kijelzőnél pedig a stereo se fog igazán kijönni, mert egyszerűen túl közel vannak a hangszórók és azok is lefelé/hátrafelé néznek. -
SOAD19
addikt
Hali!
Anyámnak rendeltünk egy LG 32LQ63006LA-s tv-t, és elég kuka a hangja, doboz hangja van, vagy mintha nem lenne sztereó, vagy nem tudom. A MM oldalán más is írta, hogy a hangja nem az igazi. Ez a beállítás is fura nekem, ezt mire kellene állítani, bár nagy változást nem vélek felfedezni.
Van, ez a beállítás lehetőség, de ennél se tapasztalok változást, bár tv csatornáknál lehet, hogy nem is csoda.
Nincs valakinek tapasztalata, ezzel a tv-vel? Illetve mi lenne a legolcsóbb alternatíva külső eszközre? Van ennél olcsóbb, ajánlott eszköz: HISENSE HS205? Bár muterom szerint nem rossz a hangja, botfülű. -
JasonD
aktív tag
válasz
freemanone #19410 üzenetére
Köszi!
Meg is rendeltem egy Q700D-t. -
KnicksFan
csendes tag
Eladó kategóriaváltás miatt egy használt, de tökéletesen működő és bejáratott Magnat SBW 250 típusú soundbar. Ára 80.000,- Ft. Salgótarjánban személyesen megtekinthető és átvehető. Vezeték nélküli mélynyomóval, Bluetooth csatlakozással és HDMI portokkal, kijelzővel, távirányítóval. Részletes műszaki adatok az alábbi linken.
https://www.magnat.de/de/archiv/sbw-250/sbw-250/sbw-250?number=D171250
A jvanek@freemail.hu címre írj ha érdekel és megadom a telefonszámom. -
Hrdi2
tag
Sziasztok adott egy ilyen tv az lenne a kérdésem hogy ez a projektor jó lesz e hozzá ? samsung hw-k335 2.1 Erről lenne szó.
Köszönöm a segítséget. -
JasonD
aktív tag
válasz
freemanone #19402 üzenetére
Cél? Régi LG SH5-ös lecserélése. Tv, filmek, zenék, de csak óvatosan, mert társasház második emelet.
Hátsó sugárzók elhelyezésére sajnos nincs mód a későbbiekben sem. -
JasonD
aktív tag
Sziasztok!
20nm-es nappaliba (magassága 2,70m) egy Samsung Q700D soundbar elegendő lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest