- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
válasz
mave13 #18150 üzenetére
A youtube jelenleg nem képes semmilyen 3D audio formátumra. (DTS:X, Dolby Atmos, DD+, Sony 360 Reality)
Mindegy mi van írva a video címébe és a leírásba. Három éve van egyáltalán 5.1 támogatás, de az is csak tömörített formában.
Amire van esély, az IAMF lesz, ami a samsung és a google közös gyereke amit az atmos ellen indít. Vélhetően ez lesz az első 3D audio formátum a platformon. Sajnos magyar forrást nem tudok, de chatGPT lefordítja ha valakit érdekel: [link]Egyébként magyar nyelven atmos tartalom az olyan mint a fehér holló.
Angolul rengeteg van, de ott is elég sok a pocsék keverés. -
toto0569
addikt
válasz
mave13 #18150 üzenetére
Nekem meglett az Atmos,de átkellett kapcsolnom az eredeti nyelvre. Utána a Sound bar is kiírta és a tv is jelezte a jobb felső sarkában,hogy Atmosra váltott. Most már működik a tv aplikációja (Netflix talán van a Disney + on is ,majd azt is megnézem) és működik a Apple TV 4K-n is.
-
Fradipuma
tag
válasz
mave13 #17921 üzenetére
Én lg+jbl+xbox series x-el szenvedtem így sokáig, aztán kiderült hogy ugye én voltam a béna. Először a tv earc-ba dugtam ugye a soundbart, au xboxot pedig egy hdmi kimentbe a Tv-n és csodálkoztam, hogy a soundbar a 4 k lemezeknél is mindig csak azt írja ki, hogy PCM amikor bekapcsoltam. Aztán utánna néztem, és az xboxot nem a rv-be dugtam bele, hanem egyből a soindbarba, és láss csodát, amikor elinditottam a filmet xboxròl, egyből megjelent a dolby atmos felirat a soundbaron és azóta is pöpecül szól. Nem ugyan az a gondunk tudom, de hasonlò cipőben jártam, más soundbarral, de hátha ez egy kis segítség lehet.
-
válasz
mave13 #17923 üzenetére
Disney+ sokszor csak eredeti nyelven Atmos.
Én ott riktán láttam a Dolby Atmos feliratot a soundbaron.
Netflixen több a magyar Atmos.
Meg eleve aránylag kevés Atmos van magyar nyelven, többnyire még mindig angol hangsávon van.
A legutóbb nézett Apple TV+ sorozatok mind Atmos-osak voltak, persze angol nyelven (nincs is más,csak felirat) -
válasz
mave13 #17921 üzenetére
Valami beállítási gond lesz a tv körül, mert nekem a fapad 2018-as LG-m is átviszi a Samsung soundbarra a sokcsatornál hangot (még a tömörített Atmost is), pedig ezen a tv-n még nincs eARC csati, csak sima ARC.
Nekem a Samu által adott kábellel van összekötve, tehát elvileg az sem lehet a ludas. -
mbalint987
aktív tag
válasz
mave13 #17878 üzenetére
Csak egy kérdés: a TV-ben bekapcsolatad az eARC-ot?
Igen.Még egy kérdés: Te is a gyári, Samsungtól kapott HDMI-vel kötötted össze a TV-vel?
Szintén igen.Neked kiírta már valaha a Soundbar, hogy Dolby Atmos?
Itt is igen.
Az INFO gombbal (vagy valami hasonló gombbal, nincs előttem most a remote control) mindig meg tudod nézni, mi az input. A TV-n passthrough-t állítottam be, így a TV meg se próbálja dekódolni az audiót, ráhagyja az SB-re.
-
M5Norbi
őstag
válasz
mave13 #17878 üzenetére
Azért az nem akkora csoda hogy stereo tartalommal nincs térhatás.
Igen kell a dedikált tartalom.Pl itt vannak rövidebb kis videók:
Az Unfold videot ha Atmosban töltöd le ki is fogja írni és kva jól fog szólni.
De pl az Amaze is.
Másnak is ajánlom aki nem érti miért nem szól "normálisan" a surround. -
Redlight2
tag
válasz
mave13 #17878 üzenetére
Igaz nekem a kistesò van q600b , amihez most érkezett meg a hàtsò hangszorò. Sima tvadás, youtube meg ilyesmi tényleg elég béna rajta. De én nem is ezt vàrtam el tőle, h a fejemnél is szòljon a stereo
Viszont rendes , legalàbb 5.1-es dd vagy dts, esetleg atmos...baromi jòl szòl rajta. Olyankor van hangerő rendesen és baromi jòl kijön a sorrund hangzàs. Gyűrűk ura és avengers endgame uhd remuxal pròbàlgattam és valami eszméletlen kiràly szerintem. AmazonPrime-on a JamesMay féle indiai tourt néztem az este....és meglepődve tapasztaltam , h ott is baromi jòl szòl 5.1-ben. A 930c-d biztos ,hogy még jobb ennél. Ha van lehetőséged pròbàlgasd valamelyik jobb fajta streammel, amin van valamilyen térhangzàs vagy torrentezz le olyan anyagot amin van rendes trueHD hangsàv. Hidd el, minőségi hanggal életre fog kelni
-
válasz
mave13 #17638 üzenetére
Ezt a wifis kapcsolatot a tv-vel nem is nagyon értem.
A soundbar a tv alatt van, a hdmi csatik egy köpésre vannak egymástól és a soundbart nem is cipeli az ember ide-oda.
Na meg én jobban bízok a kábeles csatlakozásban (pc-be is utp kábel van dugva, nem wifizek azzal), bár lehet csak maradi vagyok. -
Gino20
őstag
válasz
mave13 #17471 üzenetére
"Kb. ugyanígy vannak a hátsók elhelyezve, de jelenleg full előre néznek"
Aztaa. Hát, akkor nem csoda, hogy csorbul a surround effekt. Már 45 fokos tengelynél 6-10dB veszteség lehet magasabb freki tartományban a hallgatási poziban és ez nálad, akkor 80-90 fok is lehet.
A másik. Youtube-on csak elvétve akad 1-2db 5.1 hangsáv, hiába van oda írva, hogy pl dolby atmos. A legtöbb hangsáv csak sztereó. Ha valóban pl atmos lenne, akkor az SB-d át is váltana arra automatikusan és ki is írná. Stream-ek közül messze a legjobb hangsáv, az amazon-on és az apple tv-n van. Itt érdemes kipróbálnod (akár egy gyors 1 hónapos ingyen reggel). -
Pro!Petya
addikt
válasz
mave13 #17461 üzenetére
NIncs véletlenül valamelyik kiemelés bekapcsolva?
(Beszéd/mélyhang/ éjszakai mód)
Ezek hazavágják a térhangzást.
Alapesetben nem kellene a +5 a hátsókra! Jó anyag mellett default is tisztán kivehető ha mennek, még fülelni sem kell.
Nálam amúgy Vogel's VLB 500-on vannak és 45 fokban lehet max elforgatni. -
válasz
mave13 #17461 üzenetére
A kis falitartó problémáját én úgy oldottam meg, hogy vágtam tetőlécből 2db távtatót, szépen becsiszoltam, lefestettem és ezt fúrtam fel a konzol alá a falra, így nagyobb lett a fordítási szög.Jól is néz ki, de igazából nem is nagyon látszik.
A legjobb hátsó fali tartó ilyesmire a Vogels VLB200, annak van mozgástartománya, de ehhez meg kicsik ezek a hátsók, bután mutatnak.
Nekem anno kisebb méretű polcsugárzók voltak benne még a házimozis időkben, azzal jól mutatott. -
toompa
őstag
válasz
mave13 #17405 üzenetére
Üdv!
Én a Samsungokra voksolnék.
LG tv-vel használok én is egy Q700-ast, szeretik egymást.
A soundbar távját el is csomagolhatod, a tv távjával tudod a hangerőt szabályozni, beállításokat pedig mobil appal.
Nem kell a Samsung hátsókat a soundbartól vezetékelni.
A hátsóknak csak tápkábel és 220 kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest