- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
MPeter87 #16561 üzenetére
Ha ez nagyon nem oké, akkor mondjuk lehet vennék egy Samsung HW-Q60B-t, viszont nem feltétlen költenék rá dupla annyit, ha az Edifier is menne.
A Samsung soundbar nagy előnye az, hogy 3.1-es, vagyis a középcsatornát tetszés szerint ki tudod emelni, nagyban segítve a filmek alatt a párbeszédek érthetőségét.
Egy 2.0-ás hangfalpár esetén sosem lesz olyan érthető a beszéd, egyrészt hiányzik a centersugárzó, másrészt a dekóder sincs arra felkészítve, hogy kiemelje a beszédet.
Ha viszont sok zenét hallgatnál, zenés filmet néznél, akkor jobb a 2.0-ás rendszer.
-
válasz
Hunork #16487 üzenetére
Nekem van Samsung HW-Q60B soudbarom. Pont azért vettem ezt, mert előtte egy 2.1-es BlitzWolf AirAux soundbarom volt és nagyon gyengén adta vissza a középcsatornát, egy robbanásnál levitte a fejedet a hanghatás, de a szereplők beszéde érthetetlen volt
Biztosan van jobb 2.1-es soundbar a BlitzWolfnál, de úgy voltam vele, hogy próbálgatja a fene a különböző megoldásokat, inkább megvettem a Samsungot.
A Samsung lényegesen jobban adja vissza szereplők beszédét, sokkal érthetőbbek a párbeszédek, kicsit jobb a sztereó hatása is. Szépen beállítható az egyenletes hangkép, a magas és középhangok jobban/tisztábban szólnak a Samsungon. Nem mellékesen a Samsung TV-mel is jobban együttműködik.
A BlitzWolf átkerült a számítógép monitor mögé, ott szépen teszi a dolgát, dögös mélyhangjai vannak, kellemes meleg hangja van.
-
-
válasz
Gino20 #16205 üzenetére
Köszi a választ.
Mondjuk a magashangok szintjének emelésére már találtam megoldást, de nem biztos, hogy érdemes bajlódni vele, ha a másik probléma csak cserével orvosolható.
Mondjuk egy Samsung HW-Q60B megfelelő lenne ebből a szempontból?
Azon lehet külön állítani a center csatorna szintjét (ha egy QE65Q80AAT TV-re van kötve)?
-
Van egy BlitzWolf AirAux AA-SAR3 soundbarom, HDMI kábellel van rákötve egy Samsung QE65Q80AAT TV-re (eARC képes aljzatba). Két gondom van a rendszerrel.
Az egyik az, hogy a robbanások, dörrenések, zenék nagy hangerőn szólnak, ezzel szemben a szöveg, a dialógusok elég halkan szólnak rajta, alig érteni valamit a filmekben a beszélgetésekből. Valahol olvastam, hogy ezen segíthet az Adaptív Hangzás funkció beállítása a TV-n, de annál az van írva, hogy külső hangeszköz használata esetén ez a funkció nem elérhető. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a párbeszédek hangereje nagyobb legyen?
A másik gondom az, hogy eléggé tompán szól a soundbar. Basszus van bőven, a középhangok is eléggé erőterjesek, de a magashangok szintje alacsony, hiába van a basszus szintje a legalacsonyabbra, a magashangok szintje pedig a legmagasabbra állítva. TV nézés esetén nem annyira zavaró a probléma, de ha zenét szeretnék hallgatni a soundbaron, akkor hallatszik a magashangok hiánya. Lehet a soundbar magashiányán valahogy segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest