- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
sanyixXx #2760 üzenetére
hm a mézsörre kiváncsi lennék olyat még asszem nem ittam.
valami márka ami viszonlyag jó és MO.-n lehet kapni?
huha alig várom már a holnapot. ugyan fát hasogatni megyek de kapok érte fimon Chimay sört. mit nekem az a pár köbméter fa ha ilyen sört kortyolhatok közben?bár remélem nme leszi lyen mocsok meleg mert ha igen akkor asszem csak az árnyékból figyelem a munkálatokat
-
Integra
titán
válasz
sanyixXx #2638 üzenetére
ne irigykedj
mondjuk hogy eltört, ez repi ktg..
már egész szép gyűjteményem van
hidd el, ajánlok is mindig pénzt, mindig ugyanazt a választ kapom mindenhol, szóval.......
jaja, frankón. majdnem fél méter magas hosszú ''kémcső'', vicces belőle inniez alacsonyabb és vastagabb, amiből én ittan jóval magasabb volt és keskenyebb
ha nem vigyázol, van egy pont ahol visszalöttyen, és úgy nyakon tudod önteni magad, miközben várod a nedűt, hogy..
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
válasz
sanyixXx #2280 üzenetére
A Dreher nagyon jó sör, szerintem. Ellenben a HB... ha arra a kékdobozosra gondolsz, az egy retek. Jól behűtve meg lehet inni, de nekem személy szerint nem ízlik.
Apropó, sör... még karácsony előtt nyertem egy tálca sopronit, még van belőle egy kevés, azt nyammogom most is, hátha valaki irigykedni fog -
ngabor2
nagyúr
válasz
sanyixXx #2280 üzenetére
egyszer elmondták, hogy mi is a ''német tisztasági törvény''... hát kb az, hogy nem lehet variálni a sörrecepten. köszönöm szépen, ennyit a német sörökről. remélem nem minden német sör tartja be...
(pontosabban csak víz, árpamaláta, komló és élesztő lehet a felhasaznált anyag, egyéb nem. búzasör, ízesített sör, spéci főzés, egyéb... hol maradnak a különlegességek?) -
ngabor2
nagyúr
válasz
sanyixXx #2266 üzenetére
a barna sörök közül eddig csak az jött be, meg a Leffe. csak ugyebár a Leffe megint más (ár)kategória.
kevés olyan sör van, amit nem bírok meginni, de pl. a Guinness borzalmas volt, nem veszek többet. a radeberger pedig egyenesen a lefolyóban végezte
most viszont Edelweiss-t iszok. természetesen szűretlent, fél literes, magas pohárból (sajna Edelweiss-es nincs, úgyhogy marad az Ilzeres). rizs volt itthon, viszont normális citromot nem találtam, úgyhogy 2 karika lime-ot vágtam bele. nem is rossz. a habjában megállt a gyufaszál, tehát igazi sör
viszont érdekes, hogy a Match jobb sörválasztékot tekintve, mint a tesco. nagyáruházak közül utána jön az interspar, és ami a legjobb, a cora (legalábbis debrecenben). sajnos távolságban is ez a helyzet, ahoz, hogy a corába kimenjek, vásárolja, és visszajöjjek, min. 2 óra kell.
-
NoLF
veterán
válasz
sanyixXx #2220 üzenetére
heh... akár hiszed akár nem, még nem vitt rá a lélek hogy próbáljak angol sört idekint!
Staropramen, Fosters, Leffe (kedvenceim egyike, csapolva, mmmm...), Kronenburg, Perino (olasz, nem rossz), Stella, Carslberg, eddig ezeket fogyasztottam, bennük nem csalódtam! Guinnest otthon próbáltam kétszer, ritka szar sztem... nem is tudom milyen lehet az ale, nem hiszem hogy ízleni fog, de hamarosan bepróbálok egyet, tuti. -
sanyixXx
senior tag
-
NoLF
veterán
válasz
sanyixXx #2190 üzenetére
az pedig jóaz!
én tennap néminemű neminami, tehát csöppnyi dreher és pilsner fogyasztásilag indultam útnak, aztán hozzácsapódott egykét vadászmester és egy kis spanyol almapálé is, node jujj... a fejem most. de ma este meg kell ismételni, nem sokszor van az ember haverok közt a nagyfaluban -
rdi
veterán
válasz
sanyixXx #1805 üzenetére
tulajdonképpen nincs ebben semmi meglepő. A lengyelek már a 80-as évek elején intenzíven foglakoztak az erős sörökkel. Az én egyik évfolyamtársam is ebből diplomázott.
Ehhez kellett még a full sörök szakmai ismerete, a nyugati tőkeinekció (beruházások,karbantartások,a 90-es évek beruházási szabadsága, a 80-as évek hiánya és hiányérzete = jó sörök lengyelben)
[Szerkesztve] -
bagyulajuve
addikt
válasz
sanyixXx #1766 üzenetére
még afrikában is, szuahili nyelven így van a sör: Pombe, ami pedig ott erjeszti a sört annak a neve: Schizosaccharomyces pombe, a gond ezzel a sörrel, hogy nem tartósítható és kb 3 napig fogyasztható
modellszervezetként ismert manapság már ez az élőlény, pár éve orvosi nobel díjat kapott Paul Nurse, brit kutató a sejtciklus kutatásában elért eredményeiért és ő is ezen a kis gombán végezte kísérleteit
én is hasonló kutatásokat végzek és ezt a modelszervezetet használom, és mellesleg többször is megpróbáltam sört csinálni belőle, csak úgy poénból de nem sikerült, valószínűleg az itthoni klíma más és azért, meg egyéb más okoknál fogva amit nem tudok
-
Dilikutya
félisten
válasz
sanyixXx #1719 üzenetére
Tévedsz! Nem kevert sör, hanem a barna szín és a pörkölt íz itt is a maláta pörköléséből ered. Ráadásul szűretlen...
Nyammi. Amstel-nek nekem a barnasöra amúgy jobban ízlik kategóriájában, mint az alap Amstel Lager.
Ha könnyed, frissítő lagerre vagyok, akkor csakis Dreher Classic, jól behűtve.
Állítólag a Szalon Barna a legjobb bagyar baksör, bár én múlt héten nem mertem megvenni, mikor láttam, hogy cukor is van benne, meg antioxidáns... így aznap az Amstel Bock-ra tettem a voksom, annak természetesebbek voltak a hozzávalói.
-
rdi
veterán
válasz
sanyixXx #1661 üzenetére
még nem kóstoltam, de nyilván édesebb egy kicsit, és erősebb... ez az elmult évek divatja. Szerintem a poshadt ízű light sörökre érkező európai válasz: egy sör legyen sör.
Viszont a soproni vízben mindíg elég jó volt, de nem volt markáns íze, amolyan olcsó tucatsör volt. Talán majd ez... -
T. Almeida
senior tag
válasz
sanyixXx #1661 üzenetére
Igen, nekem is jobban bejön ez az új Soproni.
Nálunk, a falucskánkban nagyxon nyomják egy krimóban, hogy minden jegy mellé jár egy ingyen pohár sör, gondolom reklámként (de én örülök neki)
De még mindig jobb a literes BorsodiMióta megjelent, nálam ez a favorit.
[Szerkesztve] -
balco
aktív tag
válasz
sanyixXx #1633 üzenetére
Az egy szerelem!
Dog in the fog will never fail to find his way, ez a teljes neve...
Én minden fajta sört szeretek, a sör az életem, de ez talán az egyik legjobb amit ittam.
Lengyelhonban találkoztam vele többször, máshol még nem láttam.
Jut eszembe, csütörtökön már megint Prágában fogunk sörözni!
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest