- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
[CsuCsu] #15828 üzenetére
Én azt a Strongbow izét ittam annak idején mikor megjelent, de gyanítom, hogy a felkapott reklámozottsága miatt egy kommersz szutyok lehet valójában. Az olyan volt, mint egy pezsgő+sör vagy nem is tudom, dobtam is ki.
Most egy Gösser naturcitrone-t vettem, ez azért egész korrekt és érezni, hogy sör az alapja. A Soproni citromon már nem igazán érezni, hogy az sörből van, az inkább limonádé sör ízesítéssel.
Van Veszprémben egy bolt, mivel a környéken lakom lehet majd egyszer benézek és veszek pár cuccot kóstolni. [link]
Vannak csokik is, te jó ég. Itt tízezreket el lehet szórni gyanítom. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15789 üzenetére
hu, ennek is szep szine van!
ja, voltak a nemet buzak, meg azert a leffe blondot is lehetett kapni, a chimayt is, a bombardiert, meg a drehernek is ott volt a bakja. plusz en azert emlekszem, hogy 10-15 eve meg a hazi sor boom-gyorshalal es a craft elott ott lehetett furcsa cuccokat kapni pl a Savoya Parkban az Auchanban.
[CsuCsu]: ja, meg a soproni demon / 1895 / stella (bevezeteskor) / kozel (bevezeteskor) / löwenbrau (maßkruggal!) / edelweiss / (egyetfizetkettotkap jägerakcio).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15773 üzenetére
Cascade ide most jott eloszor utobbi evekben, de ha latok toluk sort biztosan fogok meg venni. koszi a tippet! Jester Kingbe meg nem futottam bele, de ha latok akarok szerezni.
Ami meg majd jon, az a Captain Lawrence Cuvée de Castletonja, de azt meg egy ideig tartogatom mert nagyon ugy nez ki tul friss volt amikor kiadtak. ertsd svedeknel jellemzoen egyszerre kimegy egy nagyobb batch es ha szignifikansan lemegy az ertekeles a sved start heteben akkor jellemzoen tul friss fozetet kaptak, vagy megromlott mint a pseudoSue.
a 60 check in meg 760 check in az egesz fozdere azt en meg kisszerianak se mondanam
. hol futottal belejuk?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15755 üzenetére
koszi a valaszt
Ereshkigal: a krumpli annyira nem volt intenziv benne, inkabb igy hatterben a komlo mogott. a vanilia meg kb igy neha felsejlosen.
sokkal kevesbe punkosan radikalis darab, mint az ember a neve alapjan szamitana ra, ld pl a Loreleit, a Noat vagy a Pink Limonadet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15747 üzenetére
nekem meg mindig nem sikerult beszereznem bar lassan rafanyalodok a dan beszallitora.
tier1et Te hogy valasztod ki? pl szerintem a 3 Fonteinen Cuvée Armand & Gaston siman jobb a Cantillonnal a listarol, bar tenyleg nem sokkal. Viszont a Cantillonnal kiegyensulyozottabb es foleg kevesbe marja le az ember arcat.
KBS azert a 7.5 eur / uvegjevel erre mar van annyira draga, hogy ket-harom eve ket het utan meg mindig volt itt a varosban, en meg ketszer mentem vissza par uvegert
A sippin' into erre mondjuk 4 eur/uveg volt es gyakorlatilag az egyik legjobb ar/ertek aranyu sor volt amit probaltam. Viszont megint latom szereted a karakteres imperialokat
----
Sierra Nevada Hoptimum (2018)tripple ipa / iipa
Kozepesen dus feher hab opal testtel. Komlo, citrus, komlo, grapefruit, komlo, de foleg komlo. Illatra komlo.
Ha ugy gondolod, hogy igazabol a Jackhammer picit kevesse gyumolcsos es nem eleg komlos vagy a Nebuchadnezzar nincs elegge megkomlozva akkor ez a Te sorod. Ja es session apakat megszegyenitoen csuszik. Az egyetlen amiben egy NEIPA / wheat ipa veri, az a szine, de egyebkent ez a sor egy oda a komlohoz.
Nagyon ajanlott, IIPAbol ennel tobbet nagyon nem lehet kihozni szvsz, ha szereted a komlot. Mert ebben a tekintetben veri a szemelyes hazi kedvenceim, az Oppigårds Thurbo Doublet es a Jackhammert is.
-
-
tomazin
veterán
válasz
[CsuCsu] #15696 üzenetére
832/0.33 normalis egy ipanal (meg tobb is)
De mivel a range alja igy ez valami apa vagy lager.Es de draga a magyar piac, florenc mellett van egy kezmuves bolt (tehat turistaknak) 0.75 uveg (imp. pilsner, ipa) max 120czk. Es mindez csatosuvegben. Komarnoban a gentlemensben is 5eur volt egy 0.75os ipa (ami kocsma is).
-
jookomak
őstag
válasz
[CsuCsu] #15700 üzenetére
9 fontért veszem a helyi tescoban a 8*0,33 punk ipa-t. Kisboltban 2,50 alatt mindig van sierra nevada pale ale. Ezekhez képest mocskos drágák a magyar csúcs kézművesek, és nem biztos, hogy jók.
El se dicsekedtem még, legutóbbi rendelésem (merthogy ugye nyár van), 6 imp stout, és egy iipa.
founders cbs
founders kbs (x2)
omnipollo noa
omnipollo nebukanozodoror
mikkeller beer geek brunch
de molen hel & verdomenisEddig a kbs-t és az omnipollokat szűrtem be. Kbs szenzációs, sokkal jobban az én stílusom, mint a noa. Az már egyszerűen túl sok. Nebuchadnezzar most jobban ízlett, mint anno, pedig nem vagyok egy óriási iipa/dipa fan. San diego beer geek-re majd holnap kerül sor, némi bacon és tojás társaságában, természetesen bruncs időtájt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15696 üzenetére
Hollandiaban 3.5-4euro a La Trappe Trippel fancy etteremben csak ugy mellekesen megjegyezve.
azert elgondolkodtam, hogy szep meg jo a kisuzemi imperial vonal, de ar/ertekben azert neha borzalmas. najo, ebben lehet benne van az, hogy befurodtem egy decinkent 1500 forintos imperiallal ket hete.
erre 2 euro a boltban a punk, arra meg eleg nehez rafogni, hogy nincs rendesen megkomlozva. hollandiaban 1.5 euroert vettem de molen heaven and hopst (aka citra pale alet) es az is rendesen meg volt kuldve anyaggal. igen, hollandiaban olcsobb mind az ipa, mind a belga mint Magyarorszagon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15652 üzenetére
na, ez a testesebb a KBSnel kivancsiva tett. az azert elegge massziv (foleg ha van ideje allni par honapot a 2018ast hagyni kellett volna meg par hetet allni a release elott), afolott jellemzoen csak 14%+os soroket ittam eddig testre.
Beavertowntol eddig itt csak a Quellet lattam, az mondjuk finom volt (meg a Firestone west side beavo collabot ami meg siman atlag alatti). 3 Floydsot nem lattam.
viszont koszi a tippeket, ahogy nezem van par dan shop aminek eleg szep felhozatala van es szallit ide es van HR Fredrikssenuk amit evek ota meg akarok kostolni, szoval ha talalok Dark Lordot / Heavy Watert akkor szerzek (ez mondjuk lehet tobb honapos kor lehet, epp eleg jol el vagyok latva).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15630 üzenetére
igy mondjuk ertheto, ha neked jobban bejon a bourbon Noa, az tenyleg kevesbe volt edes.
hu, akkor az Omnipollo Loreleit es a Flying Monkeys Acadian Groovejat keruld, avagy a juharszirupos front.
jaja, speedway stout variansokat lattam annyira neked nem jottek be, en az even more coco / pecan pie jesussal furodtem be. foleg a pecan pieval, az se volt rossz de az arat semmikepp nem erte meg. a coco az oke volt, de az alapsore jobb. aztan persze ott a founders breakfast stout / kbs / cbs harmas, ott a cbs talan hajszalnyival gyengebb, de a stout es a kentucky bourbon imperial stout varians is a kedvenceim kozott van es kb egyforman jok. cbsnel meg lehet az volt a bajom, hogy reszben nagyon frissen ittam, reszben kb ugy ultem neki, hogy ez elvileg jobb a KBSnel ami a kedvenc imperial stoutom, amibol az utolsot egy ev erleles utan ittam es a BA aranymercem, szoval eleg magasan volt az a lec.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
[CsuCsu] #15626 üzenetére
Köszi, akkor ráér, nem kapkodom.
Én még csak most kezdtem el ismerkedni ezekkel a sörökkel.
Első körben ezeket kóstoltam:
Põhjala Must Kuld 7,8%, Porter
Dugges /Deer Bear Plum Spices
Tempest Red Eye Flight 7,4%, Porter
Omnipollo Original Rocky Road Ice Cream 10%, Imperial Peanut Porter
Omnipollo Gimbagagompa Coffee Vanilla Granola Stout 11%
Omnipollo Noa Pecan Mud Cake 11%, Imperial StoutEzek közül a Red Eye Flightból és a Noa-ból biztos fogok még venni majd valamikor.
A Must Kuldot nem tudom hova tenni. Finom volt, de az illata... volt benne valami poshadt káposztára emlékeztető, ami nagyon nem tetszett. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15624 üzenetére
hat a bourbon noa szerintem pont gyengebb az alapsorenel. mindkettot anno kostoltam a sajat kocsmajukban is, a simat csak uvegbol.
egyebkent fenntartom, hogy csak azert mert valamit meg beletolnak egy hordoba tovabb erni meg nem lesz feltetlenul jobb. erdekessegnek jo ha az ember unja az alapsort, lehet ramenni ratebeer tickekre illetve lehet sokkal dragabban adni.
plusz lehet ultralimitalt releaset kiadni belole, aztan nezni, hogy a ratebeer toplistan jo helyre kerul, hiszen az alapsor jo volt, ez meg csak most elerheto ketszeres aron, olyan nincs, hogy gyengebb (dehogynem).
ott ahol eleve szamolnak a hordoval (pl a cantillonnal is vagy imperialok kozott a brewdog paradox szeria) az megint egy masik helyzet.
-
jsk
senior tag
válasz
[CsuCsu] #15456 üzenetére
Természetesen szállítási költséggel értendő az ár. Sajnos nekünk mindig azzal kell számolni az árat. Olyan brit webáruházat még nem találtam (tán a BrewDog az egyetlen), amely szállított volna Magyarországra. A Honestbrew sem kivétel. Ide nem szállít. Ausztriába már igen, 32 fontért, ami kb. 12 000 Ft.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15422 üzenetére
hoppin froggal nekem az a bajom, hogy a lervig koprodukcio sippin into darkness 4-5 euro/0,33ert remek ar/ertek aranyu karakteres imperial stout, a 15-20 euro/0,75os boris meg annyit nem er szvsz
ja hat en se ittam alkoholt kb egy honapja.
talcat en utobbi ot evben egyszer vettem (leszamitva ket alkalmat amikor hazibuliban en voltam a host), amikor a jackhammert nem lehetett mashogy kapni. ha jol emlekszem 10 honap alatt fogyott el es eleg sokat elosztogattam belole.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15409 üzenetére
ja en is neztem, hogy punkosdhetfon nyitvavannak es a port santas helperjebol meg elvileg van nekik.
meg remenykedek benne, hogy a webshopjuk legendasan nem fedi egymast a valos keszlettel, szoval ha lenne nekik egy hr frederiksen akkor azt behuznam.
mondjuk a port ebbol olyan, hogy inkabb atvaltom eurora az arakat, mert forintban az ember elegge sokallna. marmint megiscsak egy talca borsodi / dreher egy uveg sorert. aztan ott a hoppin frog portfolioja amit atvaltok eurora es ugy is sokallom. jok az imperialjaik, de nem 20 euro / magnumuveg jok.
-
Dorian
félisten
válasz
[CsuCsu] #15400 üzenetére
Lidli akció:
Breving Company sörök annyiért megkóstolásra méltóak.
Grimbergen szvsz full gagyi sör, Corsendonk nekem nem akkora kedvencem, de simán ér annyival többet. Bush nekem nemgyerebe, nagyon alkohol-ízű.
Warsteiner pils jó vétel, Erdinger is, de ha van 300-ért 1664 Blanc, akkor nincs miről beszélni. Tegnap Interspárga vettem egy kockával.
Guinness Draught egyáltalán nem ér annyit. Ha Original lenne, az már más, de ezt ahhoz képest vmi light verzió. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15363 üzenetére
pontosan. meg legutobb amikor ott voltam nem az volt a baj, hogy nem mertek kiserletezni, hanem az, hogy nem voltak jok a soreik csapon. ha a cel az ipa megismertetese, akkor kellenek a kozeputas de megis karakteres sorok, mint pl a punk. ami a maga modjan egyebkent szvsz van annyira jo, mint a paradox. vagy siman jobb ipakent, mint az AB:23 volt barley winekent (vagy ugy altalaban sorkent). legalabb azon a szinten, hogy az ember ne erezze, hogy hat ez ennyit nem er meg, mert nem fog tobbet probalni.
aztan utana lehet kiserletezni.
meg lehet felhozni az omnipollot, nade Omnipollobol ahogy szamolom 32fajtat ittam az utobbi 5 evben. mindezt ugy, hogy emlekszem amikor par eve megkostoltuk a Punkot es a Nebuchadnezzart, hogy irtak mennyire jo, aztan tenyleg. es azota is.
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu] #15300 üzenetére
Tényleg van némi ingadozás a Duhaj IPA ízében. De mostanában a dobozos nekem ízlik nagyon, bár korábban is azt éreztem jobbnak.
A Dreher Pale Ale viszont egy közönséges Dreher, csak több meg más komlóval. Az ilyen-olyan komlósak ugyanilyenek voltak, sőt a citrás kukoricás Hidegkomlós jobb is szerintem. Vagyis jobb lehetne, ha nem kezdeném fejben érezni 3-4 után, hogy a sok komló rossz minőségű alapsört rejteget. A tárolást meg hagyjuk is szerintem, bele se merek gondolni, mit művelhetnek a sörökkel ott, ahol nem értenek hozzá (kb. mindenhol). Ezért iszok szerintem egy helyen következetesen mindig rossz üveges Pilsner-t.
-
Dorian
félisten
-
Jhonny06
veterán
válasz
[CsuCsu] #15240 üzenetére
Amúgy a Csakajóban is sokszor előfordul, hogy hónapokig nincs semmi újdonság, szóval ilyen szempontból _annyira_ nem lesz érvágás, ha megszűnik, már sok helyről be lehet szerezni komolyabb söröket. Nem tudom, hogy a Hopaholic mennyire használta Gergő kapcsolatait a beszerzésben és emiatt mennyire fog változni a kínálat a jövőben, de ezen kívül is ott van még a Beerside vagy a Beerselection.
Néhány éve szopó lett volna, ha bezár, de sok minden változott azóta.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15222 üzenetére
vagy siman a kriek.
a delerium red 35 fokban a vilag legveszelyesebb sore, szorosan mogotte a Kasteel Rougeval. illetve nekem meg a du bocq saison 1858 nagy kedvencem, bar en ezt tavasszal szoktam venni, mert frissen kaszalt mezo illata van. Corsendonkot is ok fozik egyebkent.
en kaveztam.
-
mickemoto
őstag
válasz
[CsuCsu] #15191 üzenetére
Én nem vagyok egy válogatós sörökben de ezek a belga valami(sörnek nem nevezném) olyanok voltak mint ha egy legrosszabb hazai 3%-os sört felöntenénk a legpocsékabb vodkával amit kapni lehet hogy meglegyen a 8-10-12%_os alkohol tartalom.Asszem még nem dobtam ki őket , majd megnézem milyen besorolását kapott a gyártó.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15146 üzenetére
igen, errol van szo.
ha hozzak a jo cuccokat akkor egyebkent szelesiteni siman megerheti. anno amikor mi a brewdog / beerbiblioteketnel vegigittuk egy kulonosen eros esten a csapot (cimszavakban a fontosabbakra koncentralva: de molen heaven and hell, founders dkml, ten fidy, rodenbach alexander plusz uvegbol tactical nuclear penguin) az volt kb ennyi.
btw Lervignek is van jo alapsore
.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
-
válasz
[CsuCsu] #15117 üzenetére
Pont tegnap lett betervezve áprilisra egy angol ipa kóstolás
(Burnt Mill Brewery - Pintle Citra Cascade
Burnt Mill Brewery - Green Path Citra Mosaic
Black Iris Brewery - Rise & Shine
Black Iris Brewery - Mother's Ruin
Black Iris Brewery - Let the Juice Loose
Black Iris Brewery - Divine Elements
Black Iris Brewery - Cosmic Cream
Burnt Mill Brewery & Fieldwork Brewing Company - Dank Mode
Cloudwater Brew Co - DIPA Enigma
Lost+Found - R26. C-The Man Go IPA
Lost+Found - R25. MoFOA+S
Twisted Barrel Brewery and Tap House & Glasshousebeer co - Beverly Crusher
Twisted Barrel Brewery and Tap House - Wrapped In Galaxy
Cloudwater Brew Co - DDH IPA Enigma Chinook
)Lehet valamelyik Black Iris-t le kellene cserélni erre a Conviviality-re
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu] #15096 üzenetére
Tippem szerint a csehek nagy része a saját nagyipari söreit issza és nagyon jól teszi. Csak rákukkantottam a cseh LIDL ajánlatára, ezek a sörök 110-120 Ft-ba kerülnek és szerintem odavágnak a mi nagyipariainknak. Kétlem, hogy ezekben az országokban jobban megfizetnék a kraft söröket, itt is csak tippelnék és hasonló arányt mondanék, mint nálunk. De a sörkultúra tekintetében igazad van
A tömények is olcsóbbnak tűnnek, ez gondolom a nálunk lévő egészségügyi termékadó miatt van.Soul: köszi a tippet!
-
Jhonny06
veterán
válasz
[CsuCsu] #15104 üzenetére
"En ittam cask-bol eredeti angol IPA-kat"
Amit manapság Angliában kapni lehet IPA néven, annak semmi köze az eredeti IPA-hoz (csak azért, mert Angliában veszed) és kb. ihatatlan minőségű. Az eredeti IPA-ban mindig is sok komló volt a tartósítás miatt. Amiket most csinálnak a sörfőzdék, az sokkal közelebb áll az eredetihez.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15070 üzenetére
nem ettol / nem csak ettol fugg.
a legtartosabb sorok jellemzoen az uvegerlelesu geuze kategoriaba tartoznak a maguk jellemzoen 20 evevel, aztan jonnek az imperialok 5-10 ev kozott de 2-3 ev utan azoknak is esik a minoseguk. barley winet elvileg szinten lehet tartogatni, gyakorlatilag par gyarto (pl tom hardy) egyszeruen tul fiatalon adja ki oket.
jackhammerbol anno csinaltam tesztet egy talcaval es haromnegyed evvel kesobb is oke volt az utolso uveg, de a fatamorgana is finom par het utan is.
viszont ott volt a pseudoSue ami amikor megittam 5 honapos volt es konkretan a fureszport is fel veltem fedezni a hatterben.
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu] #15070 üzenetére
A több komló gyorsabb romlást eredményez? Nem pont az antibakteriális hatása miat kezdték el alkalmazni a mindenféle füvek és gyógynövények helyett? Vagyis pont, hogy lassabban romlik tőle a sör.
Volt egy jó kis komlókkal foglalkozó sorozat a Sörbúváron, érdemes végigolvasgatni őket, nagyon jó írások. -
mephi666
nagyúr
válasz
[CsuCsu] #15068 üzenetére
nem volt ezzel probléma, most végzem ki az utolsót
...meg ez azért import német sör: nem úgy adják meg a szavatosságot, hogy 03.22-én már ihatatlan lesz
eszembe jutott ide egy vicc:
"A versenyló a futam után be megy a kocsmába:
- Kérek egy vödör DAB sört!
Megissza, majd kér még egy vödör DAB sört. Miután végzett vele, azt mondja: megéheztem, kérek egy adag szénát! Mire a csapos rémülten:
- Abrak a dabra?" -
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15012 üzenetére
nem ertek egyet
sour vonalon van mar jo 0.33 / 3 eur uveg szinten, a ballast point sour wenchje remek.
belga vonalon meg ott a a teljes sour red/brown vonal, a kriekek fele, a lindemans kb teljes portfolioja es meg a 3 fountainen 0,75os kriekje is megall 15 eurobol, a 10-12 euro / 0,375 az meg mar belga vonalon is extrem kategoria. es a belga vonalon ott van mogottuk istentudja hany evnyi fozes es tapasztalat, viszont jo lambicot tenyleg nehez fozni.
a Mikkellernek szokott sikerulni, de ok eleg sokat dolgoztak egyutt anno a Lindemannal. es a Lindemannak megint van jo tolgyfahordos sourja 3-4 eur korul.
Omnipollo stoutjai egy fokkal kevesbe elenkek uvegbol mint csapon, de jellemzoen ugy is nagyon jok. Brewdog szinten tud remek stoutot fozni, bar jellemzoen inkabb csak 5 eur / 0,33uveg folott.
viszont amit en mikrofozdeknel sour vonalon lattam, az eddig keteselyes volt ugyanugy, ahogy jo pilzenit se mindig kepesek fozni es "fake belga"t is csak egy kotegnyit ittam ami akarcsak a kozelebe jott egy jo apatsaginak, jellemzoen dupla aron. mas kerdes, hogy van ket Thornbridge sour elrakva kiprobalni, hogy milyenek.
-
jsk
senior tag
válasz
[CsuCsu] #15010 üzenetére
Üdv a topicban!
Az I Wanna Be Your Dog-ot még érlelem a melóban, mert közben jött egy szállítmány Angliából, és még azokkal "harcolok"
De lehet hétvégére már hazahozom. Mindenki csak dicséri.
A sour-okkal még barátkozom, mindenki imádja a savat a környezetemben. Nekem még szoknom kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest